Dodaj do ulubionych

Program czyste powietrze

12.11.23, 20:10
Czy ktos się zna na tym programie, mam niedługo miec wymienione dwa okna w domu, mają odp. parametry, wiem, ze wazne jest tez jakie mam zródło ogrzewania, u mnie jest to piec CO na gaz. Nei zgłaszałam w urzędzie że mam ogrzewanie gazowe, a kiedys mi się obiło o uszy ze gdzies to nalezy zgłosic. Czy mozna składac o dofinansowanie w programie czyste powietrze jak mam ogrzewanie na gaz, a nie zgłosiłam tego ?
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Program czyste powietrze 12.11.23, 20:36
      To chyba zależy od gminy. Wejdź sobie na stronę swojej gminy - czyste powietrze i poczytaj o warunkach lub zadzwoń.
      Moi znajomi wymieniali okna w mieszkaniu i nie należała im się żadna ulga, bo mają za wysoki dochód od osoby.
      • kasiaabing Re: Program czyste powietrze 12.11.23, 21:04
        Czyste powietrze nie dotyczy mieszkań...
    • kasiaabing Re: Program czyste powietrze 12.11.23, 21:03
      Oczywiście, że możesz. Oświadczasz w formularzu, że posiadasz źródło ciepła spełniające wymagania.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Program czyste powietrze 12.11.23, 21:36
      Czym ogrzewasz dom to jest obowiązek zgłosictzw CEEB - przy zmianie źródła masz 14 dni na dokonanie zmian, nie zgłoszenie = kara, ale jak to w polsce pisowej było, chyba nikt nie dostał. I przy wniosku "czyste powietrze" to zrobisz.
      • pupu111 Re: Program czyste powietrze 12.11.23, 22:43
        Tzn jak złoże wniosek w programie czyste powietrze to juz nie muszę w tym CEEB?
      • kasiaabing Re: Program czyste powietrze 13.11.23, 08:42
        Co Ty piszesz za bzdury? Czyste Powietrze nie ma nic wspólnego z CEEB
    • joana.mz Re: Program czyste powietrze 13.11.23, 09:26
      Korzystałam z Czystego Powietrza w innym zakresie. Radzę Tobie skontaktować się z pracownikiem Urzędu Gminy odpowiedzialnym za to. Zorientuj się czy czasem nie trzeba złozyć wniosku i podpisać umowy przed wymiana okien (data faktury).
      Ogrzewanie trzeba było zgłosić do CEEB, pytanie czy podlegałaś temu obowiązkowi?
      www.gov.pl/web/gov/zloz-deklaracje-do-centralnej-ewidencji-emisyjnosci-budynkow-ceeb
    • iwona230375 Re: Program czyste powietrze 23.01.24, 13:50
      Nalezy zgłośic jak najbardziej i jak najszybciej,gdyż wtedy będziesz mogła skorzystać z dotacji przy wymianie okien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka