la_felicja 08.12.23, 12:39 Takie miałam w zeszłym roku. Jeszcze mam te lakiery. Czy taki styl jeszcze ujdzie w tym sezonie, czy to już komletnie passe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snakelilith Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 12:49 Wygląda jakbyś po umalowaniu robiła makowiec. Do świąt pasuje niby każdy kicz. ale jak podaje niemiecka prasa w tym roku jako dekoracja modna jest nostalgia a la lata 30 te, więc raczej geometryczne wzory i klasyczne kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:28 Ooooo podoba mi się.. mocno!! I chociaż ja #teamgładkie a do tego #team_redwine_burgundy_violet to myślę czy by tak tego wzorku mojej 'pani od mani' nie pokazać.. hmmmmm..może by tak zaszaleć chociaż raz..?? hmmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:42 Makowiec racja, na zdjęciu tak wyszło, ale w rzeczywistości wyglądało dużo lepiej, bo ten brokat na białym tle odbijał światło Takich geometrycznych cudeniek to niestety nie wyczaruję, a szkoda, bo piekne i eleganckie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 18:40 Brokat generalnie źle się fotografuje. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:15 Bardzo ładne, ale ja bym zrobiła ombre tym złotym brokatem. Ładnie wygląda odwrócone na różnych paznokciach. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:28 Jeszcze wkleję swoje pazy dla atencji 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:34 Do tego lakieru sadzisz na każdy paz ciapkę czarnego a na nią fioletowego lub indygo, najlepiej błyszczący, i masz od razu art deco pawie oczy☝️🦚 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:39 O nyyyy, borsuczyca, u ciebie te pazy są ciągle takie same. Gdzie tu jakaś inwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:54 Ty jesteś specjalistką od pazów, nie ja. Ja noszę krótkie, wypolerowane, nie malowane. Ale chętnie bym się czymś zainspirowała. Tylko nie znowu nudnym brokatem. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu.u Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:01 Zgadzam się! Nawet ja mam teraz brokatowe pazy. I na co dzień kładę złoty brokat na powieki. Potrzebuję błysku w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:16 Jeśli masz dzieci przy sobie, to je odsuń. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:22 Oh my..aż boli patrząc.. Jak to zmalowałaś..?? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:26 Kroiłam włoszczyznę troszkę za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 15:58 piataziuta napisała: > Kroiłam włoszczyznę troszkę za szybko. Ma są kra.. Oby się szybko zagoiło..!! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 16:05 Bez przesady - przynajmniej nie ucięłam opuszka i nie musiałam lecieć na sor. Goi się szybko. Jedyna moja rozkmina związana jest z basenem - już jeden przez tego paza odpuściłam, więc jutro chcę iść. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:41 Ha, ha, ha. Dobrze, że ja nie wpadłam na pomysł fotki po pierwszej próbie mojej nowej szatkownicy do kapusty. Zrobiłabym ci konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 19:00 Aaa. Specjalne rękawiczki do krojenia gorąco polecam. Za grosze można kupić na Amazonie. Używam od czasu zakupu mandoliny - bez nich nie miałabym połowy opuszków. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:56 Piekne, kusi mnie, żeby pójść w zieleń w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:46 Rany, ja nawet nie jestem pewna co to jest ombre... (wkleja taką emotkę ze wstydem na ryju) Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 14:18 Cieniowanie. Ja robiłam to kawałkiem gąbki. Jeden odcień na paznokcie, gdy wyschły, nakładałam drugi na kawałek gąbki i od połowy paznokcia nakładałam stopniowo. W ten sposób jeden odcień przechodził w drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 17:25 Można też użyć takiego specjalnego "wygryzionego" pędzelka. Mniej pierdzielenia niż z gąbeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 19:22 O, dzięki, nie miałam pojęcia o takich gadżetach 😍 jeśli gdzieś napotkam to kupię, choć się nie łudzę, że będę miała takie profesjonalne jak Twoje 🙂 lata temu się bawiłam w ombre, może jeszcze nie było 😂 gąbkę wyrzucałam, a pędzelek trzeba czyścić 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 10:32 Dzięki, muszę spróbować. Kusi mnie też wodny manicure - próbował ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 10:59 Wodny czyli water marble? Zawsze chciałam spróbować, ale na oko strasznie dużo chrzanienia się z tym 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:36 A takie aktualnie.. Sama klasyka nudnaaaaa Ale co poradzę, że takie lubię NAJ..?? ..choć to Art Deco kusi..ojjj kusi.. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:52 Ten lakier bardziej mi się podoba niż ten jaśniejszy wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 09:43 Neo Nail, ale nie powiem Ci jaki odcień, bo wybieram na bieżąco u mojej 'pani od mani' Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:53 A, bo ja mam obsesję, nałogowo odpycham skórki. Dlatego lakier u mnie trwa góra 4 dni, jak tylko coś odrośnie, odpycham, zmywam i lakieruję od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 22:44 Chwala ci za to, odstajace tipsy/hybryda sa obrzydliwe. No ale (ironia) nastarane, wiec "lepsze" niz normalne, ogarniete paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu.u Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 14:13 Kto uważa, że odrośnieta hybryda jest ładna? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 19:27 Np. chlodne dlonie wstawila jakies odrosniete. Chyba nie dlatego, zeby pamietac, zeby sie takimi wiecej nie chwalic? Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 09:41 Wybacz, że uraziłam estetykę tą fotą sprzed roku.. Mam nadzieję, że fota tych 'red wine' przedostatnich i aktualnych jest już akceptowalna Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 13:52 Ja nie maluję paznokci, ale gdyby mnie na święta naszło, to zrobiłabym sobie forest green. Lubię ten ciemno zielony kolor na paznokciach. Podobno nie wygląda dobrze z dojrzałą skórą, ale na święta może być. Albo z dużą ilością top coatu, albo coś ze złoto-srebrnym akcentem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 23:23 O, te są naprawdę śliczne, super na święta! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 19:02 piekne te zielone!!! zamowilam tez taka ciemna zieleń lakier i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 19:03 Bardzo ładny kolor. Widziałam ostatnio soniczną szczoteczkę do zębów w takim kolorze i za mną chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:21 Kojarzą mi się z jajkami, więc bardziej na Wielkanoc. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:25 Faktycznie takie trochę makowcowe. Podrzucam pomysł na tegoroczne. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 14:29 Kojarzą mi się z przepiórczymi jajkami 😉 Według mnie passe, brokat ok, ale jakieś kolory żywsze by się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 16:13 Wczoraj wieczorem zawzięłam się i zrobiłam sobie- króciutko opiłowane i czerwone. Taka klasyczna ciemna czerwień, pasująca do świątecznego swetra i czapeczki Mikołaja A na święta chcę sobie zrobić złote, najchętniej ombre z czerwienią, albo bezbarwnym , zastanawiam się, czy będę potrafiła, ale chociaż spróbuję. JEdyne co to ja muszę mieć krótkie i muszę meić wygodne. I nie zwracam uwagi na to co jest modne, a co passe, bo tak szybko zmeinia się, że nikt nie jest w stanie nadążyć, wiec lepiej zrobić tak, by pasowało do całości, i nam podobało się. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 16:51 Piękne ombre, dokładnie takie miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:25 Brzydkie, kiczowate. Twoje ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:48 Ja w czwartek idę zrobić takie: Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:54 borsuczyca.klusek napisała: > I tak trzeba żyć 😍 Ja lubię w święta szaleć. I mam w dudzie co kto sobie pomyśli. Zazwyczaj mam czerwone, czarne lub french, ale zawsze musi być jakiś bling bling choćby na jednym paznokciu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 17:59 A te są całkiem spoko (ale oczywiście lepsze krótsze). Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 22:33 piataziuta napisała: > A te są całkiem spoko (ale oczywiście lepsze krótsze). Tak, noszę zdecydowanie krótsze kwadraty. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 03:04 Nie chcę Cię martwić, ale pod Twoim postem wyświetliła mi się reklama właśnie takich paznokci... do dostania na chińskiej platformie sprzedażowej Nie mam nic do kupowania od Chińczyków, robię to nałogowo, ale czy akurat tipsy od nich bym chciała mieć... nie, raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 17:39 amast napisała: > Nie chcę Cię martwić, ale pod Twoim postem wyświetliła mi się reklama właśnie t > akich paznokci... do dostania na chińskiej platformie sprzedażowej > Nie mam nic do kupowania od Chińczyków, robię to nałogowo, ale czy akurat tipsy > od nich bym chciała mieć... nie, raczej nie... Ale to u mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 17:16 Pierwsze są bardzo ładne, aż sobie zapisałam. Nie robię teraz paznokci u rąk, ale jak przyjdzie ochota zrobię takie. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Świąteczne pazy 08.12.23, 19:16 Moje klasyczne. Za to na sylwestra planuję jakieś szaleństwo ale jeszcze nie wiem jakie Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 18:51 Bardzo, bardzo ładny kształt. Kolor może zbyt pomarańczowy jak na mnie, ale forma super. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 20:25 Dziękuję. W rzeczywistości to kolor malinowy. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 21:24 Takie kolorowe, z brokatem i gwiazdkami Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 18:06 Moje po pracach kuchennych i porządkach nie będą wyglądały najlepiej.... Nie lakieruję, lakier mi przeszkadza, ale uwielbiam raz na jakiś czas manikiur japoński. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 19:35 A co do czarno złotej cekinowej sukienki sylwestrowej? Znaczy jakie pazy? Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 10:38 Ja bym do cekinów zrobiła bez brokatu. Kusiłby mnie jakiś mocny, soczysty kolor plus jeden dodatek w tym samym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Świąteczne pazy 18.12.23, 22:02 Uwielbiam czarne pazy. Ale wyżej te czerwone ze złotem jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Świąteczne pazy 09.12.23, 19:42 Uwielbiam paznokcie i im więcej wariackie tym lepsze, chociaż już od kilku lat na moich paznokciach niestety wieje nudą, po ostatnim covidzie bardzo mi się kruszą paznokcie. Ale uwielbiałam oglądać zdjęcia pazów, chodziłam na BLOGOSFERE oglądać itp. A teraz to naprawdę nuda bo wszystko to hybrydy, żele i akryle i efekt jest bardzo podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 17:37 Nie umiem zrobić fotki tak żeby dobrze oddać ten zielony-świerkowy i na zdjęciach wychodzi bardziej niebieski ;P Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 17:47 Piękne kolory i te pierścienie też robią robotę Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 18:10 Kolorki świąteczne na ten czerwony brokatowy namówiła mnie córa A biżu lubię dużą lub dużo na raz, dającą po oczach Uwielbiam biżuterię prl-u, duże kamienie, raczej srebro niż złoto Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 20:43 Wredota Snejki wlazła mi na ambicje, więc postanowiłam zrobić coś nowego. W założeniu miały być ornamenciki, ale wyszło takie czarno-bordowe pionowe ombre. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 20:54 Paznokcie, wiadomo, kwestia gustu, ale od zawsze podziwiam Twoje dłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 19:30 O, moja mama miała taki pierścionek w PRL-u. Piasek pustyni się nazywał. Lubię, bo budzi sentyment. Ale ze tymi szponami nie dałabym rady nic zrobić, więc wizualizuję to sobie na krótkich. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 19:35 Jaki pierścionek?? Na zdjęciu nie widzę żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 22:44 Kamień w pierścionku wyglądał jak te pazy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 22:44 Fajnie. Mnie się to zawsze podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 10:40 Ja mam podobny pierścionek po mamie. Tylko w złocie. Jak go noszę w słoneczne dni, to czasem trudno mi się przestać gapić na te migoczące drobinki Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 11:30 Ten mojej mamy też był w złocie, ten srebrny jest tylko z netu. W swoim czasie ten kamyk był bardzo modny, więc masa kobiet to miała. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Świąteczne pazy 10.12.23, 22:48 Dla mnie fuj. Ja toleruje tylko jeden kolor Po co te ciapy? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 14:09 Śliczne, jak cukiereczki 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Świąteczne pazy 12.12.23, 09:27 A dziękuję.. wyjątkowo mi się podobają.. Nawet sobie postanowiłam, że przedświąteczne przygotowania tylko w rękawiczkach by efektu nie zepsuć Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Świąteczne pazy 11.12.23, 15:00 Nie wiem, czy te lakiery są modne, ale na Twoich paznokciach nie podobają mi się - przez ten połysk paznokcie wyglądają na wypukłe. Pomalowałabym na czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś