attiya Re: Siwe włosy 10.12.23, 17:09 Mają mi się podobać siwe włosy? Nie widzę w tym nic ładnego. Raczej formę zaniedbania. No, chyba że miałabym 80 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Siwe włosy 10.12.23, 17:16 Tym paniom tutaj wyszło średnio. Zwłaszcza Andy. Ale Lagarde i Vestager wyglądają z siwizna cool. Tylko do tego trzeba mieć krótkie włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Siwe włosy 10.12.23, 17:29 No kobietach koło pięćdziesiątki spoko ale znam jedną czterdziesto lat ke która też nie farbuje i po prostu dodaje jej to 15 lat niestety Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Siwe włosy 10.12.23, 18:04 Po ponad dwudziestu latach farbowania włosów, jestem już tym zmęczona. Włosy słabe, kasa idzie, a siwych coraz więcej. Farbowane odrosty się wymywają, bo farba dużo słabiej łapie siwe włosy. Mam teraz ok. 8 cm odrost i z ciekawością się sobie przyglądam. I podoba mi się. Planuję delikatne pasemka, żeby etap schodzenia z farby był jak najbardziej łagodny, a po wakacjach będę już całkiem au naturel. Widzę wokół sporo Szwajcarek w wieku 30-45 lat z naturalnymi siwymi nitkami. Może przechodzimy powoli nad siwymi włosami do porządku dziennego? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Siwe włosy 10.12.23, 18:07 Zależy. Kindze bym zostawiła siwe. U Andy bym pofarbowała jednak. Sama nie farbuję, ale nie widać u mnie siwych. Jak zacznie być widać - będę się zastanawiać: 50/50. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Siwe włosy 10.12.23, 18:16 To sprawa tych osób. I sposobu siwienia. Sama jestem blondynką, która w wieku średnim pociemniała do jasnego brązu a teraz znów jaśnieję. Miałam swego czasu kilka prób koloryzacji, ale nie podobało mi się i starałam się wrócić jak najszybciej do własnego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Siwe włosy 10.12.23, 18:16 btw, nie miałam dotąd pojęcia, że Kinga R. hołduje siwym włosom.. Zaskoczyła mnie, przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Siwe włosy 10.12.23, 18:32 Ja farbowalam od 17 roku życia, teraz mam 42 i się zbuntowałam i nie farbuję. Mam siwe w 50 procentach i czuję się świetnie. Wreszcie wolna. 😊 Może jeszcze kiedyś pofarbuje, ale już tylko na blond. Całe życie farbowalam na ciemny brąz. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Siwe włosy 10.12.23, 19:07 Ja mam za dwa miesiące 40 i też postanowiłam przestać farbować. Wracam do mojego naturalnego (polski mysi blond), narazie nie widać raczej siwych ale sama jestem ciekawa jaki będzie efekt jak już mi skończą odrastać aż zakuje że nie zrobiłam tego z 5 lat temu, wtedy zupełnie nie miałam siwych. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Siwe włosy 10.12.23, 19:51 Mi już lekko siwieją, mam ciemny blond i były mysie, farbuję na kolor jaki mam naturalnie, prawie nie widać odrostu. Postarzały mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Siwe włosy 10.12.23, 19:17 Niekoniecznie mi się podoba, każdy robi to co uważa za słuszne, przez jakiś czas nie farbowałam i wrocilam do farbowania. Nie lubię się postarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Siwe włosy 10.12.23, 21:25 Nie mam zamiaru iść za tym trendem, dla mnie Andie MacDowell wygląda bardzo niekorzystnie w tej siwiźnie, nie chciałabym tego u siebie (też mam kręcone włosy). Odpowiedz Link Zgłoś