brenda_bee 16.12.23, 19:13 Miałyście lub macie jakieś doświadczenia? Warto? Bardzo drogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: studia w Finlandii 16.12.23, 20:02 Pambuk, kto by chciał studować w Finlandii? Przecież tam zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: studia w Finlandii 16.12.23, 20:11 To niech pyta dalej. Moja wiedza o Finladii się już wyczerpała. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: studia w Finlandii 16.12.23, 20:16 Kolega byl na erasmusie w Turku i nie wytrzymywal tych ciemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: studia w Finlandii 16.12.23, 20:23 Od jakiegoś czasu Skandynawowie się naświetlają. Obok upijania się. Ale czy to jest sposób na życie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: studia w Finlandii 17.12.23, 10:08 krwawy.lolo napisał: > Pambuk, kto by chciał studować w Finlandii? Przecież tam zimno. Ale wiesz ze nie każdy lubi upały i jakieś dzikie miejsca w Azji byleby słoneczko świeciło i tanie piwo można było kupić? 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: studia w Finlandii 17.12.23, 10:54 Nie wiem i nie chcę wiedzieć, jak miał zwyczaj mawiać pewien osobnik "spode" Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: studia w Finlandii 17.12.23, 10:59 No to się łaskawie za wszystkich nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: studia w Finlandii 17.12.23, 11:07 a Ty się za "wszystkich" odwal ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: studia w Finlandii 17.12.23, 11:10 Nie mogę, jak czytam te bzdury ze wszyscy marzą o tropikach i nienawidzą zimy to mi gul skacze 🤷♀️ Następnym razem ugryz się w klawiaturę Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: studia w Finlandii 16.12.23, 20:34 Dwóch kolegów mojego syna tam studiuje, na jakimś bardzo technicznym kierunku. Nie znam niestety szczegółów, ale są zadowoleni, podoba im się zwłaszcza prostudenckie podejście. Na samym początku po przyjeździe każdy student dostał oprócz miejsca w akademiku - rower i parę nart biegowych Ale jeśli chodzi o ceny, to raczej są wysokie, chłopaki są z dobrze sytuowanych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: studia w Finlandii 16.12.23, 21:12 paola.brunetti napisała: > Dwóch kolegów mojego syna tam studiuje, na jakimś bardzo technicznym kierunku. > Córka też w tym kierunku planuje > Ale jeśli chodzi o ceny, to raczej są wysokie, chłopaki są z dobrze sytuowanych > domów. Hehe już zaczynamy odkładać kasę. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: studia w Finlandii 17.12.23, 07:44 Mam kolezanke Finke, ktorej maz jest Szwedem. Ich corka bedzie studiowac w Szwecji, wg niej jest lepszy poziom nauczania i warunki dla studentow. Ale ona moze studiowac i po szwedzku i po finsku, zakladam ze Twoje dziecko idzie na jakis kierunek po angielsku, co moze zmieniac sytuacje? Ale skoro zimno i ciemno jej nie przeszkadza, moze niech sprawdzi tez oferte ze Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: studia w Finlandii 17.12.23, 09:36 Ona chce studiować matematykę lub wszelkie pochodne. Angielski perfekt. Odpowiedz Link Zgłoś