Dodaj do ulubionych

krem cc, bb, a moze dd?

16.12.23, 22:54
używacie? dpbre są? czy to tylko w opisie produktu dobrze wygląda, a ani nie wygląda dobrze po nałozeniu, ani nie poprawia wyglądu skóry w długim czasie? Jakie macie z których jesteście zadowolone?
Obserwuj wątek
    • klaramara33 Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:08
      Bb to zazwyczaj oszustwa które substancji odżywczych mają malutko w stosunku do ilości silikonów i innego badziewa. Kiedyś szukałam jakiegos dobrego BB ale żaden nie spełnił moich oczekiwań.
      • bazia_morska Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 07:42
        Ja lubię Orientanę.
    • simply_z Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:13
      Lubię krem bb paese, lub mineralny bare minerals. Rozprowadzam gąbeczką, przypudrowuję.
      • ekstereso Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:16
        Ja tak trochę przypadkiem cliv kupiłam i jest całkiem fajny
      • magia Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 00:57
        ja Paese nie polecam. Bardzo się roluje, przynajmniej na mojej twarzy
        • shellyanna Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 09:42
          Na mojej tez. Jest za ciężki. Praktycznie jak podkład.
    • mysiulek08 Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:20
      mam jeden ulubiony, oczywiscie mocno skrytykowany przez forumowy 'autorytet eko', robi to czego oczekuje, czyli ladnie wyrownuje koloryt, jest w moim prawie ulubionym odcieniu, spf 50, pielegnacji od niego nie oczekuje gdyz pielegnacja solidnie zajmuje sie wieczorem
      • klaramara33 Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:22
        No ale zadaniem BB jest pielęgnacja jak nie to zwykły podkład.
        • mysiulek08 Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:29
          mnie jest dosc trudno dobrac podklad a ten krem spelnia niemal (bo odcien tylko na 90% jest idealny) wszystkie moje warunki, a ze nazywa sie bb? to niech sie nazywa i tak jestem z frakcji ' jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego) i jak wyzej, pielegnacja to jest u mnie wieczorem
        • mysiulek08 Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:31
          podklady tez bywaja rozne, odzywcze i nawilzajace rowniez a bb to zwykly marketing
        • thank_you Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 13:15
          Nie, to jedno z zadań - i poprzez okluzję, dzięki silikonom, o tę skórę dba. smile Tylko trzeba dobrze zmywać.
    • chococaffe Re: krem cc, bb, a moze dd? 16.12.23, 23:26
      CC Juice Beauty
    • zerlinda Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 09:29
      Eborian, zielony do skóry naczynkowej. Odpowiada mi więc używam. Nie wiem czy jest eko itp. Mnie służy.
      • elieka Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 10:45
        Team erborian. Ten zielony cc jest rewelacyjny. Używam od kilku lat zamiast podkładu i jestem niezmiennie jego fanką.
        Ostatnio skusiłam się na promocji na Loreal magic coś tam i o kant tyłka go potłuc. Robi się pomarańczowawy na twarzy...
    • aqua48 Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 10:32
      Używam Bourjois Healthy Mix, świetnie wygładza i wyrównuje koloryt, ale nigdy nie używam go jako jedynej pielęgnacji dziennej. Musi być u mnie położony na czymś dodatkowo, choćby tylko serum.
    • princesswhitewolf Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 10:34
      La Mer BB jest dobry. Uzywam latem
    • fandorina Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 12:20
      Koreański BB Purito, jest mocno świetlisty ale ja lubię taki efekt.
    • donica35 Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 12:27
      Rewelacyjny bb firmy Missha. Świetnie wyrównuje koloryt, lekko świetlisty.
    • millli40 Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 12:46
      Jedyny, ktory kupuje ciagle jest taniutki CC z Alverde.Probowalam podklady zawsze mam wrazenie ,ze mam zaklejona twarzy, probowalam innych firm CC, tez jakies sztuczne sie wydawaly, a ten jest leciutki, ladnie pachnie.
    • thank_you Re: krem cc, bb, a moze dd? 17.12.23, 13:15
      Używamy, Erborian lub It cosmetics. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka