31.12.23, 13:58
Czy ktoś też dzisiaj siedzi w domu? Od wczoraj coś mnie wzięło..wymioty, odbija mi się cokolwiek wypije, brzuch napęczniały.
Miałam iść na kolację noworoczna do znajomych, chciałam tartę szpiankowa zrobić a tu lipa.. jakieś.poty mnie oblewają i słabeuszem jestem.
Obserwuj wątek
    • arista80 Re: Niemoc 31.12.23, 14:12
      Ja Tez bede w Domu, bo jestem na terapii antybiotykowej. Maz zamowil jedzenie z restauracji I potem dorobimy jakies przystawki. Tez dookola wszyscy choruja.
    • aqua48 Re: Niemoc 31.12.23, 14:13
      Ja siedzę. Kicham, kaszlę i boli mnie od wczoraj gardło. Na szczęście nie planowałam imprezy. W rodzinie covid musiałam się zarazić.
      • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 14:21
        No właśnie zastanawiam się czy sobie testu nie zrobić chociaż objawy mam bardziej żołądkowe.
        Na jedzenie nie mogę się patrzec, w brzuchu kręci jak nie wiem..glodna jestem,ale nawet po biszkopcie mam cofkę.
        Mówią,że jaki Sylwester,taki caly rok.. no cóż..oby się nie sprawdziło!
      • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 14:23
        Mówią,że we Włoszech, Hiszpanii grypa ostra panuje.. i wszyscy niby powinni w maseczkach znowu chodzić;/
        • arista80 Re: Niemoc 31.12.23, 14:28
          Maseczki trzebs nosic w przychodniach I szpitalach. W innych miejscach typu sklepy nie ma takiego obowiazku.
          • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 14:35
            No właśnie u mnie w pracy przyszedl email, że "zalecają" noszenie... a to żaden szpital.
            Ciekawe czy to się jakoś bardziej rozwinie. Pożyjemy, zobaczymy
    • tt-tka Re: Niemoc 31.12.23, 14:17
      Siedze. O czwartej wychodze, ale tylko na trzy-cztery godziny. I nawet nie wiem, czy dotrwam do polnocy, czy strzele sobie kielicha na pozegnanie roku i pojde spac jak czlowiek smile
      chora nie jestem, chyba ze na mega lenia - nic mi sie dzis nie chce, nawet bawic sie
      • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 17:47
        Ja to nawet kielicha sobie nie strzelę, bo mi się chyba zwróci.
    • bistian Re: Niemoc 31.12.23, 14:27
      nika_1985 napisała:

> Czy ktoś też dzisiaj siedzi w domu? Od wczoraj coś mnie wzięło..wymioty, odbija
      > mi się cokolwiek wypije, brzuch napęczniały.

Nie idź nigdzie, zostań przy swojej ubikacji big_grin
      Taka grypa panuje, dużo osób opowiada o podobnych objawach, wymioty i biegunka.
      Jeden, dwa dni i będzie dobrze.
      • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 14:36
        Chwała,że wczoraj trafiłam do kibelkawink
    • kura17 Re: Niemoc 31.12.23, 14:30
      ja jestem chora od przed-swiat, tez zostajemy w domu. nie wiem, czy dotrwam do polnocy.
      • aqua48 Re: Niemoc 31.12.23, 17:04
        kura17 napisała:

> nie wiem, czy dotrwam do polnocy.

My sobie zrobiliśmy postanowienie ee..przednoworoczne że nie będziemy się męczyć i idziemy lulu kiedy tylko nam się zachce spać. O ósmej rozścielam łóżeczko, żeby sobie czekało smile
    • kochamruskieileniwe Re: Niemoc 31.12.23, 14:32
      Ja siedzę. Od wczoraj słabość i niemoc mnie ogarnęła. Każda czynność, to nadludzki wysiłek. Nie mam gorączki nie kataru itp, ale wszystko mnie boli. Ech...Pewnie wychodzi zmęczenie, bo mam kilka dni wolnego, a przedtem jak ten chomik w kołowrotku biegałam.
    • berdebul Re: Niemoc 31.12.23, 14:36
      Mam opatrunek na ręku, zapalenie zatok i szczeniaka, żadna siła mnie nie ruszy z chaty.
      • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 14:37
        Szczeniak to sama radośćwink) w takim towarzystwie można siedzieć z przyjemnością
    • em_em71 Re: Niemoc 31.12.23, 14:43
      Wyszłam właśnie spod prysznica i też odczuwam niemoc, bo od 8 rano wywijałam przy garach. Impreza u nas. Na szczęście wszyscy zdrowi.
    • alexandra1984 Re: Niemoc 31.12.23, 16:53
      Ja co roku w styczniu mam grype jelitowa ... =/ jak na razie jeszcze mnie nie dopadla!
      Trzymaj sie!
      • banicazarbuzem Re: Niemoc 31.12.23, 16:59
        Ja wczoraj miałam taki dziwny dzień, wymioty i ból głowy.
        Dzisiaj został tylko ból głowy i lekkie nudności.
        Mam dyżur telefoniczny w pracy, spokojnie raczej nie będzie, jak co roku zresztą 🤨
        • nika_1985 Re: Niemoc 31.12.23, 17:48
          Coś związane z fajerwerkami?
    • przepio Re: Niemoc 31.12.23, 21:09
      W wigilię rozchorowała się cala nasza rodzina. MSZ nawet nie wstał, ja dotrwałam do ryby. Jelitowka nas złapała. Dzis równy tydzień,xs ja nie doszłam jeszcze do siebie. Dodatkowo boli mnie głowa od 3 dni. Ostatnie na co mislam ochotę, to impreza
    • bablara Re: Niemoc 31.12.23, 22:19
      Jestem dzisiaj sama , zupełnie. Piję whisky i zagryzam chrupkami kukurydzianymi.
    • nowamamagapka Re: Niemoc 31.12.23, 22:24
      Ja w domu, tez chora...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka