Dodaj do ulubionych

Da się pogonić włosy

03.01.24, 22:41
żeby szybciej rosły?
Obserwuj wątek
    • apallosa Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:03
      Owszem...
      Pierwsze primo🤪 to węgierska ścierka Banfi Hajszesz.
      Drugie primo 😄 to jedzenie owsianki.
      • snakelilith Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:14
        E tam, włosy mają swój własny, indywidualny rytm wzrostowy, rosną średnio 1cm w miesiącu i tylko latem ze względu na UV rosną szybciej, co powoduje, że fazy poszczególnych włosów się nakładają i włosy wydają się gęstsze. Jesienią rytm się wyrównuje i ta nadwyżka zwykle wypada. Podobnie działają hormony np. w ciąży.
        Jakieś tam wcierki i produkty żywnościowe/suplementy mogą pomóc przy niedoborach, problemach skórnych i ogólnie przy nadmiernym wypadaniu, włosy mogą wtedy zacząć odrastać, ale wzrostu zdrowych włosów nie przyśpieszą.
        • asiairma Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 21:31
          Jak często masz rację, to tu się nie zgodzę. Ta wcierka zdecydowanie przyspiesza mi wzrost, aż z niej zrezygnowałam. Bo chodzi mi o gęstość a nie szybkość, a głównie u mnie na szybkość działała. Jako siwa w połowie, brunetka, farbująca się u fryzjera, wiem co mówię. Teorie głoszą, że za efekt odpowiada nie sama wcierka a proces wcierania smile
          • kocynder Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 22:20
            Pokaż link? Co prawda włosy mam długie, ale... wink
            • asiairma Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 22:31
              Ale link do czego? Do odżywki co ja Apallosa poleciła (wpisz banfi wcierka)? Bo chyba nie do moich starych odrostów big_grin
              • kocynder Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:06
                Odżywki. Idę poszukać "banfi wcierka". smile
      • apallosa Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:26
        Jezu słodki w pomidorach - co mi tu wyszło?
        Wcierka, a nie ścierka...😱
        Szału dostać można z tym słownikiem..
    • wirl Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:10
      Nie wiem. Z jakiej długości zapuszczasz?
      • panna_lila Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:26
        Długość mam do ramion, ale wracam po latach farbowania do natury i walczę o dłuższy odrost 🙂
    • armamagedon Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:48
      Wszystko to, co zwiększy ukrwienie skóry głowy (masaże, substancje drażniące we wcierkach), i - na to badań nie szukałam, dowody mojsze - ruch na świeżym powietrzu
      • jasnoklarowna Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:52
        Czytałam też kiedyś, że mycie głową w dół.
        Np nad wanną.
        Wtedy lepiej skóra głowy się ukrwiewa? Ukrwiwa? I też szybciej rosną.
        Jak piłam drożdże zalewane wrzatkiem, rosły jak szalone ale na gęstość. Miałam normalnie koronę z babyhairów.
        • jasnoklarowna Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:53
          Kiedyś jeszcze fryzjerka coś o łykaniu kerabion buster mówiła.
        • sarah_black38 Re: Da się pogonić włosy 06.01.24, 10:26
          jasnoklarowna napisała:

> Jak piłam drożdże zalewane wrzatkiem, rosły jak szalone ale na gęstość. Miałam
          > normalnie koronę z babyhairów.

Bo drożdże zawierają witaminy z grupy B, które wpływają na szybszy podział komórek. Jak byłam tuż po chemii to ze dwa razy wypiłam takie drożdże , ale lekarka zabroniła mi ze względu na to , że wpływają na szybszy podział komórek tych zdrowych, ale i tych chorych. Przestałam. W gotowych preparatach np. Biotebal też są witaminy z grupy B. Pani doktor zaleciła mi cynk w tabletkach.
    • alexandra1984 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 20:40
      mi rosna tyle co kot naplakal, ale od kiedy biore tabletki jest znacznie znacznie lepiej i prawie w ogole nie wypadja co sprawia, ze sa w koncu ladne. Mam tez wcierke, ktora podobno jest super forma AWEN 'grow me tender', ale oczywiscie zapominam jej uzywac jednak kazdy ja poleca na porost wlosow.
      • alexandra1984 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 20:41
        firmy ANWEN 'Grow me tender'*
    • liliawodna222 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 21:49
      Na geny nic nie poradzisz. Możesz wpłynąć na ich kondycję, a nie na wzrost. Producenci wciskają kit, a trycholodzy mówią jak jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka