panna_lila 03.01.24, 22:41 żeby szybciej rosły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apallosa Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:03 Owszem... Pierwsze primo🤪 to węgierska ścierka Banfi Hajszesz. Drugie primo 😄 to jedzenie owsianki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:14 E tam, włosy mają swój własny, indywidualny rytm wzrostowy, rosną średnio 1cm w miesiącu i tylko latem ze względu na UV rosną szybciej, co powoduje, że fazy poszczególnych włosów się nakładają i włosy wydają się gęstsze. Jesienią rytm się wyrównuje i ta nadwyżka zwykle wypada. Podobnie działają hormony np. w ciąży. Jakieś tam wcierki i produkty żywnościowe/suplementy mogą pomóc przy niedoborach, problemach skórnych i ogólnie przy nadmiernym wypadaniu, włosy mogą wtedy zacząć odrastać, ale wzrostu zdrowych włosów nie przyśpieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 21:31 Jak często masz rację, to tu się nie zgodzę. Ta wcierka zdecydowanie przyspiesza mi wzrost, aż z niej zrezygnowałam. Bo chodzi mi o gęstość a nie szybkość, a głównie u mnie na szybkość działała. Jako siwa w połowie, brunetka, farbująca się u fryzjera, wiem co mówię. Teorie głoszą, że za efekt odpowiada nie sama wcierka a proces wcierania Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 22:20 Pokaż link? Co prawda włosy mam długie, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 22:31 Ale link do czego? Do odżywki co ja Apallosa poleciła (wpisz banfi wcierka)? Bo chyba nie do moich starych odrostów Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:06 Odżywki. Idę poszukać "banfi wcierka". Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:26 Jezu słodki w pomidorach - co mi tu wyszło? Wcierka, a nie ścierka...😱 Szału dostać można z tym słownikiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
wirl Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:10 Nie wiem. Z jakiej długości zapuszczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:26 Długość mam do ramion, ale wracam po latach farbowania do natury i walczę o dłuższy odrost 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Da się pogonić włosy 03.01.24, 23:48 Wszystko to, co zwiększy ukrwienie skóry głowy (masaże, substancje drażniące we wcierkach), i - na to badań nie szukałam, dowody mojsze - ruch na świeżym powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:52 Czytałam też kiedyś, że mycie głową w dół. Np nad wanną. Wtedy lepiej skóra głowy się ukrwiewa? Ukrwiwa? I też szybciej rosną. Jak piłam drożdże zalewane wrzatkiem, rosły jak szalone ale na gęstość. Miałam normalnie koronę z babyhairów. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 23:53 Kiedyś jeszcze fryzjerka coś o łykaniu kerabion buster mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Da się pogonić włosy 06.01.24, 10:26 jasnoklarowna napisała: > Jak piłam drożdże zalewane wrzatkiem, rosły jak szalone ale na gęstość. Miałam > normalnie koronę z babyhairów. Bo drożdże zawierają witaminy z grupy B, które wpływają na szybszy podział komórek. Jak byłam tuż po chemii to ze dwa razy wypiłam takie drożdże , ale lekarka zabroniła mi ze względu na to , że wpływają na szybszy podział komórek tych zdrowych, ale i tych chorych. Przestałam. W gotowych preparatach np. Biotebal też są witaminy z grupy B. Pani doktor zaleciła mi cynk w tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 20:40 mi rosna tyle co kot naplakal, ale od kiedy biore tabletki jest znacznie znacznie lepiej i prawie w ogole nie wypadja co sprawia, ze sa w koncu ladne. Mam tez wcierke, ktora podobno jest super forma AWEN 'grow me tender', ale oczywiscie zapominam jej uzywac jednak kazdy ja poleca na porost wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 20:41 firmy ANWEN 'Grow me tender'* Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Da się pogonić włosy 05.01.24, 21:49 Na geny nic nie poradzisz. Możesz wpłynąć na ich kondycję, a nie na wzrost. Producenci wciskają kit, a trycholodzy mówią jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś