Dodaj do ulubionych

Monika Jaruzelska

04.01.24, 22:16
Ogladacie jej wywiady na yt? Widze, ze zaprasza kazdego z polskiej sceny politycznej a za ostatni wywiad z Braunem stracila prace (przesada, IMHO). Przyznam, ze korci mnie zeby obejrzec sobie pare tych najbardziej kontrowersyjnych choc M.J ma y mnie sporego minusa jako, ze jest 'kumpela' Ziemkiewicza.
Obserwuj wątek
    • figa_z_makiem99 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:37
      Dla mnie to chore, żeby zwolnić kogoś za wywiad.
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:41
        Tez tak uwazam chociaz tego wywiadu nie ogladalam. Przyznam, ze nie chce mi sie ogladac i sluchac Brauna.
        • figa_z_makiem99 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:51
          Oglądałam trochę, to radykał i nie lubię go, ale dziennikarze powinni robić wywiady z różnymi ludźmi, mamy wolność słowa.
          • profes79 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:37
            Ciekawe jest to, że o tej wolności słowa natychmiast sobie wszyscy przypominają jak trzeba pluć antysemityzmem, nienawiścią itd. Nagle okazuje się że plucie na Żydów albo opowiadanie o tatuowaniu imigrantów czy wieszanie portretów polityków to "wolność słowa" ale jak powiesz, że ksiądz jest pedofilem to grozi ci więzienie.
            • dramatika Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:38
              profes79 napisał:

> jak powiesz, że ksiądz jest pedofilem to grozi ci więzienie.

o czym ty bredzisz big_grin
            • figa_z_makiem99 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:41
              Nie powinno tak być, już kiedyś pisałam, że nie ma wyważonego środka. Polityczna poprawność z prawej strony, przechodzi w polityczną poprawność z lewej.
            • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:43
              Jestem ostatnia osoba, ktora uwazalaby, ze antysemickie, rasistowskie i inne tego typu poglady mozna tolerowac w imie wolnosci slowa. I zastanawiam sie czy zrobienie wywiadu z Braunem jest ok bo to robota dziennikarska, jak kazda inna czy jednak nie jest ok bo to dawanie platformy komus z takimi pogladami. Musze obejrzec ten wywiad.
      • dramatika Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:49
        figa_z_makiem99 napisała:

> Dla mnie to chore, żeby zwolnić kogoś za wywiad.

Że za "wywiad" to jeszcze. Ale za wywiad z urzędującym POSŁEM na sejm. Wydawca tego szmatławca, który zerwał z nią umowę, powinien odpowiedzieć karnie.
        • profes79 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:38
          Karnie to w końcu zaczną może odpowiadać posłowie kucfederacji bo ich zachowanie (nie wszystkich; niektórzy wybijają się nawet na tle tej partyjki) mija się z jakimikolwiek standardami cywilizacji. Tylko nadal są ważniejsze sprawy niż odebranie immunitetu i postawienie przed sądem kucfederaty i rosyjskiego agenta Brauna.
          • dramatika Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:44
            profes79 napisał:

> Tylko nadal są ważniejsze sprawy niż od
            > ebranie immunitetu i postawienie przed sądem kucfederaty i rosyjskiego agenta B
            > rauna.

Ty w ogóle kontaktujesz minimalnie z realem? Wniosek o pozbawienie immunitetu poszedł, doniesienie do prokuratury jest i to nie tylko w tej sprawie, został też jak zwykle, bo nie pierwszy raz, pozbawiony wynagrodzenia.
            Czego jeszcze chcesz? Odwołanie go z funkcji posła drogą decyzji marszałka rotacyjnego?
            • dyzurny_troll_forum Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:51
              dramatika napisał(a):

> Czego jeszcze chcesz? Odwołanie go z funkcji posła drogą decyzji marszałka rota
              > cyjnego?

Myślę, że chodzi o przykładne rozstrzelanie w imię tzw. "demokracji"...
              • profes79 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:04
                Widzisz, jak ja jako osoba fizyczna publicznie powiedziałbym coś takiego, co ostatnio w TVRepublika pierdolą kolejni prawaccy celebryci, to siedziałbym w areszcie zanim skończyłbym mówić. Ale jak widać Pietrzakom, Braunom i innym zdemenciałym postkomuchom wolno więcej.
                • dyzurny_troll_forum Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:11
                  profes79 napisał:

> Widzisz, jak ja jako osoba fizyczna publicznie powiedziałbym coś takiego, co os
                  > tatnio w TVRepublika pierdolą kolejni prawaccy celebryci,

Przytoczyć Ci co mówili POwscy celebryci?
                  I nikt nic...
                  • profes79 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:13
                    Przytaczaj, przytaczaj smile
                    Kwik świń odrywanych od koryta słychać tak wyraźnie, jak jeszcze nigdy.
                    • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:29
                      profes79 napisał:

> Kwik świń odrywanych od koryta słychać tak wyraźnie, jak jeszcze nigdy.

Znam ten kwik. Przez 8 lat kwiczaly, a teraz dorwaly sie do koryta.
                      • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:33
                        To raczej kwik świń odrywanych od koryta po 8 latach pasienia się na publicznych aktywach...
                      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:34
                        Przypomnij nam, prosze, zarobki 'dziennikarzy' z tvpis?
                        • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:36
                          Powinnaś zaiste wyboldować ten cudzysłów...
                      • sunheart Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:25
                        big_grin w sedno!!!
                  • profes79 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:14
                    Tylko błagam, daruj sobie cytaty ZCHN-owca Niesiołowskiego.
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:16
                  profes79 napisał:

> siedziałbym w ares
                  > zcie zanim skończyłbym mówić.

Zapał rewolucyjny uderza ci za mocno do główki. Spokojna twoja rozczochrana, akurat wszyscy tam na Wiejskiej marzą o tym, aby jak najszybciej pozbyć się Brauna, niczego więcej ta banda nie pragnie i zapewniam cię, że przeszkodą są tylko formalności. Rozumiesz, nie można tak od razu bez sądu wsadzić do pierdla dzień po incydencie, trzeba zachować przynajmniej pozory.
    • taje Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:38
      Zaprasza każdego, czy tylko tych z prawej strony?
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:40
        Kazdego. Byl Bart Staszewski, Maja Stasko, politycy lewicy, ostatnio Holownia. Przyznam, ze troche sluchalam wywiadu z Holownia ...Urbanem.
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 22:44
        Ostatnio sluchalam 'od prawej do lewej' i pare rzeczy, ktore powiedziala niezbyt mi sie podobalo. Jednakze mam wrazenie, ze kieruje nia ciekawosc rozmowcy (stad tez ten rozrzut) ale musialabym obejrzec wiecej zeby wyrobic sobie zdanie na temat jej obiektywuzmu.
        • taje Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:18
          W jej obiektywizm nie do końca wierzę, ale w sumie, czym jest obiektywizm w dziennikarstwie. Brauna nie znoszę, ale jestem przeciwna karaniu dziennikarzy za wywiad z niepopularnym politykiem.
          • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:23
            Tam sa zarzuty, ze niby zapraszajac Brauna propaguje antysemityzm. Yyyy...Chyba sie przemoge i obejrze ten wywiad. I dla rownowagi obejrze tez ten z M.Stasko (za ktora nie przepadam).
            • milupaa Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:41
              Ale bzdury, propagowala by gdyby nawoływała do antysenityzmu. Wywiad można zrobić z każdym.
          • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:43
            taje napisała:

> W jej obiektywizm nie do końca wierzę, ale w sumie, czym jest obiektywizm w dzi
            > ennikarstwie.

Slusznie. Ja na dlugo przed Braunem dostrzeglam ze ona wspiera strone pokroju Ziemkiewicza i tego typu.

"Brauna nie znoszę, ale jestem przeciwna karaniu dziennikarzy za w
            > ywiad z niepopularnym politykiem"

Niepopularny polityk a taki ktory lamie prawo no.propagujac antysemityzm to dwie rozne sprawy.
            Wywiad z niepopularnym politykiem ok (nie mialam nic przeciwko jej wywiadom np.z Korwinem i jego haslami o nizszej inteligencji kobiet) ale wywiad z przestepcami? Ja dziekuje. Za chwile zaprosi moze Trynkiewicza zeby zapytac dlaczego mordowal.
            Ja dziekuje.
            Wyjasnien niech slucha Sad. Od tego jest. Ja nie chce wiedziec dlaczego niezrownowazony jegomosc popelnia przestepstwa.

• dramatika Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:47
              jammer1974 napisała:

> Niepopularny polityk a taki ktory lamie prawo no.propagujac antysemityzm

Jaki antysemityzm? Co najwyżej antyjudaizm. Wy codziennie uprawiacie antyklerykalizm i to nie tylko na ematce.
            • taje Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:49
              Formalnie i prawnie rzecz biorąc Braun nie jest większym przestępcą niż Korwin - żaden nie został skazany za mowę nienawiści. Nie lubię obu i z tego co czytam Jaruzelska zdecydowanie promuje prawicowy dyskurs, ale nie rozumiem, dlaczego miałaby z powodu wywiadu z Braunem tracić pracę.
              • dramatika Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:56
                taje napisała:

> Formalnie i prawnie rzecz biorąc Braun nie jest większym przestępcą niż Korwin
                > - żaden nie został skazany za mowę nienawiści.

Może dlatego, że nie ma czegoś takiego jak przestępstwo mowy nienawiści.
                • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:02
                  Oczywiście upraszczam dla celów dyskusji na forum, ale nawet w tej konwencji trudno przeoczyć choćby art 256 KK.
                  • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:07
                    taje napisała:

> Oczywiście upraszczam dla celów dyskusji na forum, ale nawet w tej konwencji tr
                    > udno przeoczyć choćby art 256 KK.

Nie wymyślaj. Braun zastosował zarzuty teologiczne. Uważa tradycję chanuki za satanizm i barbarzyństwo. Spór powinien rozstrzygnąć biskup z rabinem, a nie prokurator, inaczej na ematkę już lata temu powinna przyjechac policja za opinie, że kościł katolicki jest organizacją zbrodniczą.
                    • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:16
                      Czy ty zawsze nie na temat? O czym innym mówię - skoro dla Jammer akceptowalny jest wywiad z Korwinem to nie widzę różnicy jeśli chodzi o Brauna. Żaden z nich nie jest *przestępcą* bo nie został prawomocnie skazany za wygłaszanie kontrowersyjnych tez, czy na podstawie 256 KK czy innej. Widzę też różnicę między promowaniem kontrowersyjnych poglądów przez publiczne media finansowane przez podatników (vide paski w dawnej TVP Info), a wywiadem przeprowadzanym przez dziuntka w rodzaju Jaruzelskiej na własnych social media. A niech sobie z tym Braunem rozmawia.
                      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:19
                        Masz racje. A dramus, jak zwykle, constans😀
                      • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:21
                        Jak widac nie tylko dla Jammer. Znac jej szefostwo tez tak uwaza skoro dopiero teraz wyleciala.
                        Zbieralo sie zbieralo az w koncu wybuchlo.
                        Gdyby Braun byl jej pierwszym i jedynym takim incydentem a pani miala wysokie wyniki ogladalnosci to zaden Osrodek by niz nie mogl zdzialac. Stacja stanela by po stronie kury znoszacej zlote jajka.
                        Znac jajka juz od dawna stracily swoj swiecacy kolorek.
                      • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:36
                        taje napisała:

> Czy ty zawsze nie na temat?

Dlaczego nie na temat? Przecież odnoszę się do fragmentu twojej wypowiedzi, więc się nie wykręcaj. A jak najbardziej istotne jest, ze Braun nie mógł być skazany ani za "mowę nienawiści", bo jej nie ma w KK, ani za nawoływanie do nienawiści wobec Żydów, bo nie nawoływał do nienawiści wobec Żydów, więc tym bardziej nie było żadnych powodów do zrywania z Jaruzelską umowy. A twój post sugeruje, że no pewnie złamał prawo, ale póki sąd nie potwierdził, to nie złamał. No własnie nie - żadnego prawa nie złamał. No chyba że jest winny temu, o co go oskarżają w tej sprawie, czyli że zakłócił wykonywanie aktu religijnego, ale tutaj nie mam nic przeciwko, abyś przypomniała, że Jaruzelska spadła z rowerka, bo przeprowadziła wywiad z kolesiem, który zakłócił "akt religijny" w sejmie tongue_out
              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:56
                Zgadzam sie, ze zrywanie z nia umowy ( z tego, co mowila w dosyc nieelegancki sposob) jest bardzo nie na miejscu.
                • bi_scotti Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:30
                  But that's classic wszedzie na swiecie - jesli dziennikarz, reporter, host programu, anchor dobiera rozmowce niezgodnie z polityka stacji/redakcji badz na wypowedziami rozmowcy nie panuje czy wrecz nieodpowiedzialne prowokuje/toleruje, to sie takiego dziennikarza, reportera, host programu, anchor zwalnia w krotkich abcugach - nihil novi ... I dla zdziwionych: no, independent media nie istnieja; independently to sobie mozna np. popisac na ematce a tez wszak (czasem!!!) moderacja czuwa wink Life.
              • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:57
                Ja tam nie czekam az zaprosi innych swirow. Mnie osobiscie nie interesuje dlaczego swir popelnia przestepstwa. Dlatego nie ogladam jej wywiadow.
                A utrata pracy w przypadku dziennikarza moze zdarzyc sie zawsze gdy dziennikarz przyczyni sie do radykalnego zmniejszenia ogladalnosci. Zostala wylana bo popelnila powazny blad.
                My w pracy tez nie dostajemy pochwal za bledy. Za powazniejsze tez mozemy wyleciec. Pani Jaruzelska nie jest wyjatkiem. Poniosla odpowiedzialnosc za blad.
                • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:59
                  Ale wiesz...nie ona jedyna robila wywiady z kontrowersyjnymi osobami. Pamietam jak w polsacie zaproszono Smiszka i Godek i Smiszek wysluchiwal obrzydliwosci na temat osob lgbt.
                  • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:10
                    Ale ja nie moge brac odpowiedzialnosci ze akurat ja ukarano a nie innych.
                    Trudno tez nigdy nie karac nikogo tylko dlatego ze kiedys komus taki incydent uszedl na sucho.
                    Mysle ze w przypadku p. Jaruzelskiej Braun byl tylko kropla ktora przelala czare goryczy.
                    Jesli ja bardzo pozytywnie do niej nastawiona na poczatku juz dawno odkrylam ze jest stronnicza. Dalej zreszta nie mam do niej nic personalnie. To bardzo kulturalna babka. Mysle ze nie bylam jedyna "odkrywczynia". A tego rodzaju odkrycia kosztuja dziennikarza i stacje slupki ogladalnosci.
                    Gdyby byla na topie a wywiad pomimo kontrowersji ostatecznie przyczynilby sie do wzrostu ogladalnosci to by jej nie takie rzeczy wybaczano.
                    • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:16
                      Zaczelo sie bodajze od tego, ze zawiadomienie na nia zlozyl Osrodek Monitorowania Zachowan Rasistowskich i Ksenofobicznych. Ona miala rozmowy z szefostwem (jeszcze przed afera) ,ze beda rozszerzac dzialalnosc, wiecej wywiadow, etc.
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:03
                  jammer1974 napisała:

> A utrata pracy w przypadku dziennikarza moze zdarzyc sie zawsze gdy dziennikarz
                  > przyczyni sie do radykalnego zmniejszenia ogladalnosci.

Jasne, oglądalność big_grin Trzęsą tyłkami przed wiadomo kim i w sumie można ich nawet zrozumieć. Nie oni pierwsi, nie jedyni i nie ostatni.
                  • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:13
                    Gdyby byla super hiper to by sie jej nie pozbyli. Nikt nie zabija kury znoszacej zlote jajka. Kasa kasa i jeszcze raz kasa.
                    • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:23
                      jammer1974 napisała:

> Gdyby byla super hiper to by sie jej nie pozbyli. Nikt nie zabija kury znoszace
                      > j zlote jajka. Kasa kasa i jeszcze raz kasa.

Naiwność sekciarza. Prywatne firmy i korposy nie kierują się jedynie kasą, a może nawet nie przede wszystkim. Przykładem ostatnia aferka z IKEA, która zamiast zarabiać na wzroście oglądalności Republiki na YT, to wycofuje reklamy z powodów ideolo. Czy może ze strachu. Raczej nieprzypadkowo obie sprawy - wywalenie Jaruzelskiej i powód wycofania reklam z Republiki, to z powodu obrażenia tych, których nie wolno obrażać wink
                      • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:31
                        Jasne. jestem naiwna bo uwazam ze to kasa rzadzi. Oj bardzo jestem naiwna. Przeciez chodzi o idealy 🤣
      • dyzurny_troll_forum Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:53
        taje napisała:

> Zaprasza każdego, czy tylko tych z prawej strony?

Przecież nie tak dawno był stosunkowo głośny wywiad z totalnym odchyleniem z lewa... jakimiś dewiantami i zboczuchami z LGBTQWERTY++
        • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:38
          27 minut
    • bye-bye Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:17
      Słuchałam kilku rozmów i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem poziomu. Wysokiego oczywiście😊 z czystym sumieniem polecam. No może poza wywiadem z panem B., nie oglądałam, więc to na własną odpowiedzialność🤭

• borsuczyca.klusek Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:22
      Oglądałam tylko jej wywiad z Petardą
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:24
        Oo?! Z Petarda tez rozmawiala? No to rzeczywiscie z kazdym rozmawia😀
        • borsuczyca.klusek Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:27
          To był pierwszy wywiad z Petardą po tym jak pierwszy raz odpaliła. Wtedy miała jeszcze dużo osób po swojej stronie, co widać było po komentarzach, ale już dało się wyłapać grube nieścisłości z tego co mówiła.
          • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:32
            Przyznam, ze teraz sama nie wiem czy wole wywiad J.M z Braunem czy z Petarda😀 Oboje mam w kategorii 'creepy'.
    • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:33
      Kiedys ogladalam i lubilam. Ale zorientowalam sie ze jej postawa jest hm...pelna zrozumienia dla Ziemkiewiczow, Braunow i tego typu. Dodam ze przestalam ja ogladac juz na dlugo przed Braunem. Sprawa z Braunem tylko potential ze moja decyzja niemarnowania czasu na jej wywiady byla sluszna.
      Strach sie bac kogo jeszcze zaprosi i zrozumie. Nie moj klimaat.
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:36
        No wlasnie mnie zastopowalo gdy w wywiadzie w 'od lewej do prawej' powiedziala, ze 'Rafal jest madry' czy cos w tym stylu.
        • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:47
          To malo. Jakze ona w ktoryms z wywiadow slodzila jak to nauczycielka polskiego kazala im brac przyklad z Ziemkiewiczs bo tylko on jest inteligentny.
          To bylo mowiac delikatnie niesmaczne.
          Jesli juz miala taka anegdotke to bylo opowiedziec ja prywatnie rzeczonemu a nie oglaszac ja publicznie - jesli chce sie uchodzic za obiektywna.
          • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 04.01.24, 23:55
            Z tego, co wysluchalam ona chyba zna sie z Ziemkiewiczami prywatnie bo padlo tam 'no i ja i zona Rafala widzimy jakie on czasem dziwne rzeczy pisze na tt'. Ekhem.
            • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:02
              Znaja sie od liceum. Ziemkiewicz byl w starszej klasie. Uslyszala o nim od swojej nauczycielki polskiego ktora rzekomo kazala brac przyklad z Ziemkiewicza bo dopiero ten jest inteligentny.
              Wszystko to mowila w swoich wywiadach ktore niegdys chetnie ogladalam.
              W zaden sposob nie mozna tego odebrac jako obiektywizm.
              • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:11
                jammer1974 napisała:

> W zaden sposob nie mozna tego odebrac jako obiektywizm.

Robi wywiady z najbardziej odpalonymi lewakami, sama jest córką generała i mocno lewoskrętna, ale to nie wystarczy, bo koleguje się z Ziemkiewiczem. Żaden grzech w waszej sekcie nie zostanie wybaczony big_grin
                • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:16
                  Rodzic lewak nie staje sie automatycznie rodzicem kolejnego lewaka. A mama lewaczka i ojciec prawak nie plodza potomstwa centrum.
                  Tak to nie dziala
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:20
                    Wez, bo mu sie zwoje przepala😀
                    • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:26
                      Dramatika twierdzi ze pani Moniki nie mozna posadzic o brak obiektywizmu na rzecz prawicowych swirow bo...jest corka lewicowego generala.

Wiec uprzejmie wyjasnilam ze to nie ten mechanizm 😂.

• dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:38
                        jammer1974 napisała:

> Dramatika twierdzi ze pani Moniki nie mozna posadzic o brak obiektywizmu na rz
                        > ecz prawicowych swirow bo...jest corka lewicowego generala.

Co innego twierdzę (a już na pewno nie powiedziałabym o generale że był "lewicowy" big_grin ) ale niech stryjenka pisze co tam jej w duszy gra, a co przyniesie jej ukojenie tongue_out
                        • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:48
                          Tak tak. Tak pokretnie to robisz ze sama juz nie wiesz co twierdzisz🤣.

W kazdym razie jej poglady sa raczej widocznie. A jej przez Ciebie przywolany ojciec (tylko po co, jak o co innego ci chodzi?) Nie ma tu nic go rzeczy.
                          • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:00
                            jammer1974 napisała:

> jej przez Ciebie przywolany o
                            > jciec (tylko po co, jak o co innego ci chodzi?) Nie ma tu nic go rzeczy.

ma do rzeczy, bo go nigdy nie potępiła, a był komunistycznym dyktatorem winnym śmierci wielu niewinnych ludzi. Kokieteria i słodki głosik nie wystarczą, ewidentnie się od komuny nie odcina, co powinno być w oczach takich sekciar jak ty odbierane pozytywnie. Natomiast jeśli chodzi o mnie, to w moich oczach odpokutowała wcześniejszym wywiadem z Braunem, sprzed jakichś trzech lat, gdzie ją nieźle przeczołgał. Jak dla mnie rachunek za to, że jest słodkopierdząca w sprawie generała, został tym samym wyrównany i sprawy nie ma.
                            • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:10
                              Zdumiewajace twierdzenie ze skoro nie potepila ojca to nie odciela sie od komunizmu.
                              Czy tobie do reszty juz wszystko odjechalo w rozne strony.
                              Co ma piernik do wiatraka. Co maja uczucia corki do ojca z pogladamj ojca.
                              Zreszta co ma komunizm z lewicowiscia to bog raczy wiedziec. Moze sedzia Kryze by ci to jakos lepiej rozrysowal. Byl obrzydliwym komunistycznym siepaczem a potem szybko przytulil sie do prawicy. I tyle ma komunizm wspolnego z lewica co sedzia Kryze.
                • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:25
                  Jaki to grzech? Koleguje sie z Ziemkiewiczem, bo chodzili do jednej klasy. Mam przyjaciol o roznych pogladach, nie ma to dla nas zadnego znaczenia.
                  • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:29
                    A kto mowi ze grzech.

Sek w tym ze my odbiorcy wywiadow w zaden sposob nie powinnismy sie tego domyslec. A skoro to wiemy to do obiektywizmu temu daleko.
                    • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:43
                      jammer1974 napisała:

> A kto mowi ze grzech.
                      >
                      > Sek w tym ze my odbiorcy wywiadow w zaden sposob nie powinnismy sie tego domysl
                      > ec. A skoro to wiemy to do obiektywizmu temu daleko.

Ale co za różnica z kim ona sypia, z kim chodzi do kina a nawet jakie ma osobiste poglądy? Jeśli robi wywiady zarówno z lewakami jak i z prawakami, daje im tyle samo głosu i nie wtrynia własnych opinii, to jest obiektywna. Niezależnie czy lubi ogórkową czy pomidorową. Tylko w sektach uczciwy jest przede wszystkim ten, kto nalezy do sekty, a nie ten, kto zachowuje się uczciwie.
                      • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:54
                        Ano taka roznica ze jesli widze, ze dana dziennikarka prywatnie ma takie a nie inne poglady, i te poglady mi nie pasuje to rezygnuje z ogladania jej pracy.
                        I jesli takich jak ja sa tysiace to ogladalnosc spada i dziennikarz wylatuje.
                        Jesc moze sobie co chce ale jesli swoje poglady pokazuje w pracy to musi sie liczyc z konsekwencjami.
                        Przyjma ja do tv Republika.
                        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:04
                          jammer1974 napisała:

> Ano taka roznica ze jesli widze, ze dana dziennikarka prywatnie ma takie a nie
                          > inne poglady, i te poglady mi nie pasuje to rezygnuje z ogladania jej pracy.

Ale jakie to ma na litość boską znaczenie w pracy dziennikarza jakie on ma prywatnie poglądy i z kim sypia, jeśli dobrze wykonuje swoją pracę? Znaczenie może mieć tylko dla sekciarzy.

• jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:11
                            Widocznie NIE dobrze wykonuje swoje obowiazki skoro sluchacz dobrze wie po ktorej stronie stoi.
                            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:00
                              Ale każde medium za czymś stoi, ma swoją linię programową i w związku z tym manipuluje odbiorcą, jedne robią to mniej widocznie a inne bardziej. Dlatego warto sięgać do różnych źródeł, a nie polegać tylko na jednej ulubionej gazecie, czy telewizji, bo akurat jej wizje świata się popiera.
                              • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:04
                                Alez oczywiscie. Zatem okreslone medium ma prawo usuwac ze swojego grona dziennikarza ktory nie pasuje do linii programowej tego medium.
                                Pani Monika zapewne znajdzie prace we wlasciwym sobie medium.
                                • mebloscianka_dziadka_franka Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:28
                                  Ma prawo, aczoklwiek jeśli w tym medium pisała zgodnie z linią programową tegoż medium, to raczej nie było podstaw do jej usunięcia.
                                  • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 15:18
                                    mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> Ma prawo, aczoklwiek jeśli w tym medium pisała zgodnie z linią programową tegoż
                                    > medium, to raczej nie było podstaw do jej usunięcia.

Ludowe pojęcie o prawie, prosto spod strzechy. Że jak se firma wpisze w warunki umowne, że se może tę umowę zerwać, jeśli strona umowy zmieni kolor włosów, to se może to egzekwować, bo to ona, firma, prawo stanowi tongue_out
                      • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:55
                        dramatika napisał(a):

> jammer1974 napisała:
                        >
                        > > A kto mowi ze grzech.
                        > >
                        > > Sek w tym ze my odbiorcy wywiadow w zaden sposob nie powinnismy sie tego
                        > domysl
                        > > ec. A skoro to wiemy to do obiektywizmu temu daleko.
                        >
                        > Ale co za różnica z kim ona sypia, z kim chodzi do kina a nawet jakie ma osobis
                        > te poglądy? Jeśli robi wywiady zarówno z lewakami jak i z prawakami, daje im ty
                        > le samo głosu i nie wtrynia własnych opinii, to jest obiektywna. Niezależnie c
                        > zy lubi ogórkową czy pomidorową. Tylko w sektach uczciwy jest przede wszystkim
                        > ten, kto nalezy do sekty, a nie ten, kto zachowuje się uczciwie.

W sumie się zgadzam...
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:32
                    Dla mnie mialoby znaczenie gdyby kolega/kolezanka mieli poglady dla mnie nieakceptowalne. Wiec teraz nie wiem czy M.J ma takie same poglady jak jej kolega ze szkolnej lawy czy w imie znajomosci udaje, ze ja one nie ruszaja.
                    • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:37
                      melisananosferatu napisała:

> Dla mnie mialoby znaczenie gdyby kolega/kolezanka mieli poglady dla mnie nieakc
                      > eptowalne.

Ja jestem duzo bardziej tolerancyjna dla moich przyjaciol. I rozumiem, ze Jaruzelska moze lubic Ziemkiewicza.
                      • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:41
                        Ja też rozumiem, że może go lubić, ale za nic nie rozumiem, dlaczego...
                        • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:43
                          O to to.
                      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:43
                        Nie rozumiemy sie. Nie moglaby byc moim przyjacielem osoba, ktora ma poglady, ktorymi sie brzydze. Najzwyczajniej nie doszloby do tego etapu znajomosci. Nie neguje, ze Jaruzelska ma prawo lubic kogo tylko chce, na pewno w gre wchodzi to, ze byc moze 30 lat temu nie byl az takim bucem. Tyle, ze racje ma Jammer, ze skoro laczy ich zazylosc to nie bedzie bezstronna (a to ideal dziennikarstwa).
                        • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:45

> Nie rozumiemy sie. Nie moglaby byc moim przyjacielem osoba, ktora ma poglady, k
                          > torymi sie brzydze.

A jakimi pogladami Ziemkiewicza sie brzydzisz?
                          • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:49
                            Z wieloma ale to nie jest meritum mojej wypowiedzi.
                            • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:53
                              Jednak chcialabym wiedziec, jesli zarzucasz Jaruzelskiej, ze nie brzydzi sie pogladami Ziemkiewicza.
                              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:01
                                Brzydzi mnie jego podejscie do osbob lgbt , rasizm , ksenfobia i mizoginizm.
                                • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:11
                                  To jest powtarzanie inwektyw pod jego adresem. Zgadnij kto jest tych inwektyw autorem? Widze, ze nie znasz pogladow Ziemkiewicza.
                                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:21
                                    Mylisz inwektywy z okresleniem postawy i swiatopogladu.
                                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:12

> Brzydzi mnie jego podejscie do osbob lgbt , rasizm , ksenfobia i mizoginizm.

Ciebie rozwielitko to bardziej kręci twój własny virtue signalling niż obrzydza rasizm.
                                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:18
                                    Brawo! Nauczyles sie dwoch slow po angielsku!
                                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:24
                                    I nie dziwi mnie, ze mylisz 'brzydzi' z 'kreci'. Wszakze ciebie kreci to, co przyzwoitego czlowieka brzydzi.
                          • bye-bye Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:49
                            Też jestem ciekawa. Nie jestem fanką, ale żeby zaraz obrzydzenie?🧐
                          • pursuedbyabear Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:50
                            Nie ma takiego poglądu Ziemkiewicza, którym można się nie brzydzić.
                            Poza tym w relacjach międzyludzkich jest protekcjonalnym chamem, który palnąłby najgorszy bullshit, byle było o nim głośno. Taka w sumie dz*wka medialna.
                            • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 17:54
                              I to najtansza.
                    • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:45
                      Zgadzam sie. Jesli jestem dziennikarka ktora ma na stanie prawicowego swira wsrod znajomych i nawet go jakos tam lubie prywatnie ale nie zgadzam sie z jego pogladami to nie uprawiam peanow na jego czesc na wizji. A pani Monika to robila. Mogla to wszystko opowiedziec mu prywatnie a nie podczas wywiadu.

Dla mnie to oznaka ze pani Monika conajmniej nie ma Nic przeciwko takim pogladom.
                      • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:51
                        jammer1974 napisała:

> Dla mnie to oznaka ze pani Monika conajmniej nie ma Nic przeciwko takim poglado
                        > m.

Ale co za różnica jakie ma poglądy jako dziennikarka? Robi uczciwe wywiady z lewakami? Robi. Czego jeszcze chcesz? Jak nie podpisze się krwią na jakimś tęczowym manifeście, to jej uczciwe wywiady z lewakami nie będą uczciwe?
                        • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:57
                          Mnie obchodza jej wywiady z prawicowymi swirami i jej hymny pochwalne skierowane w ich strone.

Nie wolno mi?
                          • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:07
                            Wolno, i Tobie, i pani Monice.
                            • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:13
                              malgosiagosia napisała:

> Wolno, i Tobie, i pani Monice.

Otoz to. Kazdemu wolno. Jej pracodawcom tez wolno uznac ze jednak nie spelnia oczekiwanych kryteriow.
                              Moze bedzie je spelniala w tv Republika.
                              Kazdemu wolno robic co uzna za stosowne. W granicach prawa.
                              • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:19
                                Tobie wolnp i pani Monice, ale nie wolno pracodwacy usuwac pracownika, bo zrobil wywiad z nieodpowiednim czlowiekiem, tym bardziej, ze dokladnie wiedzieli z kim pani Monika przeprowadza wywiady. Przeprowadzila kiedys wywiad z Urbanem, myslalam, ze sie porzygam, ale uznalam, ze wolno jej. Ja po prostu szanuje wolnosc slowa.
                                • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:24
                                  Widocznie wolno skoro to zrobil. Jakby nie bylo wolno to by tego nie zrobil albo p. jaruzelska moglaby sie domagac sprawiedliwosci przed sadem. Nie slyszalam zeby to zamierzala zrobic. A na biedna nie trafilo. Trafilo na slynna i bogata. Niech idzie do sadu.

Twoje pojmowanie swiata nie jest tozsame z obowiazujacym prawem.
                                  • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:34
                                    jammer1974 napisała:

>
                                    > Twoje pojmowanie swiata nie jest tozsame z obowiazujacym prawem.

Masz racje, nie bede dyskutowala z toba mojego pojmownia swiata.
                              • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:32
                                jammer1974 napisała:

> Kazdemu wolno robic co uzna za stosowne. W granicach prawa.

Całkowicie sprzeczne z prawem jest to, aby karać kogoś za wywiad z funkcjonariuszem publicznym, jakim jest poseł na sejm, bo to podpada pod zniewagę funkcjonariusza. Naturalnie szmatławiec SE będzie się tłumaczył czym innym, tak jak ty próbujesz to robić i zalezy od maszyny losującej, czy sąd się na to nabierze, jeśli Jaruzelska będzie tę decyzję skarzyć.
                                • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 02:06
                                  Najwyrazniej nie jest sprzeczne z prawem. Skoro sie stalo i pokrzywdzona choc moze to nie domaga sie "sprawiedliwosci".
                                  • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 02:09
                                    Ale wlasciwie to o co ci chodzi? Bardzo ci zalezy na ukaraniu pani Moniki? Bedziesz mogla le[piej oddychac, czy moze lepiej bedzie ci sie spoalo? A moze sprawiedliwosci wg ciebie stanie sie zadosc?
                                    • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 13:19
                                      malgosiagosia napisała:

> Bardzo ci zalezy na ukaraniu pani Moniki? Bedz
                                      > iesz mogla le[piej oddychac, czy moze lepiej bedzie ci sie spoalo?

Dokladnie tak. To moj zyciowy cel. Mysle o tym dniami i nocami. Zreszta sama lobbowalam za jej zwolnieniem.
                                      Teraz zdajsie to ty nie bedziesz spac spokojnie 🤣
                                  • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 02:23
                                    jammer1974 napisała:

> Najwyrazniej nie jest sprzeczne z prawem. Skoro sie stalo i pokrzywdzona choc m
                                    > oze to nie domaga sie "sprawiedliwosci".

Nie są na tyle idiotami, żeby jak IKEA podać powód zerwania umowy. Wszyscy wiemy dlaczego umowę zerwali, ale jest to praktycznie nie do udowodnienia w sądzie. Co nie oznacza, że wolno zrywać umowy, bo ktoś gadał publicznie z posłem.
                                    • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 06:46

Oczywiście, że wiemy.
                                      Nawet SE nie chce być identyfikowany z prorosyjskimi i rasistowskimi poglądami pani Moniki.
                                      Mam wrażenie, że nieprzedłużeniem umowy nie jest zdziwiona.
                                      • nick_z_desperacji Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 07:44
                                        iwles napisała:
                                        > Nawet SE nie chce być identyfikowany
                                        I to jest klucz. Każda duża firma ma swoją politykę dotyczącą wizerunku. Media dodatkowo mają swoje profile tematyczne i poglądowe, na których opiera się ich "baza klientow". Wyjątkiem jest Gość Niedzielny, w który I aktywista LGTB i działaczka na rzecz aborcji są ciepło przyjęci, a nie, zaraz...
                                        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 10:30
                                          nick_z_desperacji napisała:

> I to jest klucz. Każda duża firma ma swoją politykę dotyczącą wizerunku.

"Wizerunek", jasne. Nie żaden wizerunek, tylko terror. Nikt nie chce się narazić starszym i mądrzejszym, bo to może oznaczać odcięcie od reklam. Braun zrobił sporo, aby uświadomić ludziom jak to wszystko działa smile
                      • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:51
                        Odebralam to inaczej. Pani Monika cieszyla sie, ze kolega Ziemkiewicz nie wypial sie na nia, w koncu to corka dyktatora, tylko przyszedl i po ludzku porozmawial.
                        • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 00:59
                          I dlatego mu slodzila na wizji ze jest taki intelligentny ze nikt mu nie dorowna?
                          Cieszyla sie w ten sposob ze jej nie odrzucil? Co ona ma wciaz 5 lat?
                          • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:06
                            Nie pamietam jak mu slodzila i czy w ogole. Ja tez bym sie cieszyla, ze goszcze w domu mijego slynnego kolege.
                            • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:19
                              Kazdy ma prawo cieszyc sie z tego co chce.
                              A pracodawca ma prawo ocenic "cieszenie sie z goszczenia slynnego kolegi" w taki sposob jaki uzna za stosowne.

• malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:22
                                Pracodawca nie ma prawa. Jest cos takiego jak wolnosc sumienia i pracodawca nie ma prawa lamac sumienia pracownikowi, tym bardziej, ze wie jakiego rodzaju wywiady prowadzila pracownica.
                                • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:25
                                  Bo ty tupniesz noga i powiesz ze pracodawca nie ma prawa to myslisz ze faktycznie pracodawca nie ma prawa?
                                  Niestety dziala to inaczej.
                                  • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:32
                                    jammer1974 napisała:

> Niestety dziala to inaczej.

Niestety.
                              • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 01:41
                                jammer1974 napisała:

> A pracodawca ma prawo ocenic "cieszenie sie z goszczenia slynnego kolegi" w tak
                                > i sposob jaki uzna za stosowne.

Pracodawca to ma w tym wzlędzie całkowicie związane rączki, w kodeksie pracy jest zapis zakazu dyskryminacji przy zatrudnieniu, także ze względu na poglądy polityczne. Wątpliwe, by Jaruzelska współpracowała z SE na podstawie kodeksu pracy, raczej była to umowa cywilnoprawna. Ale powody zerwania umowy cywilnoprawnej też mogą być kryminalne, a tutaj ewidentnie były. Zerwanie umowy za gadkę z posłem jest zniewagą posła.
                                • jammer1974 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 02:04
                                  Reasumujac pracodawca mial prawo ja zwolnic. I to chyba zamyka temat
                                  • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 02:11
                                    Nie, to nie zamyka tematu, bo nie mial prawa w ciagu dwoch godzin zwolnic pracownika Pozyjemy, zobaczymy.
                                    • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:09
                                      Jaruzelska nie była pracownikiem SE, więc kodeks pracy nie ma zastosowania.
    • bazia_morska Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 10:35
      Ulubienica faszystów, przytuli do seduszka każdego. Szkodnik, a nie dziennikarka.
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:14
        Szczerze, to ja wiedzialam, ze robi wywiady, ze zaprasza 'od sasa do lasa' ale ,ze ma, prorosyjskie i rasistowskie poglady, jak ktos wyzej napisal, to jestem w lekkim szoku.
        • bazia_morska Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 16:26
          Dzieci nie odpowiadaja za czyny rodzicow, ale wyglada na to, ze jablko spadło tuż obok jabloni
          • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 16:30
            Ja myślę, że ona ma nieuświadomioną potrzebę ekspiacji za grzechy ojca połączoną z nastoletnim buntem 40 lat później.
            • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 16:55
              taje napisała:

> Ja myślę, że ona ma nieuświadomioną potrzebę ekspiacji za grzechy ojca

szczerze wątpię.

> połączoną z nastoletnim buntem 40 lat później.

Wprawdzie dawno czytałam "Towarzyszkę panienkę" ale ona raczej nie była szczególnie grzeczną nastolatką.
            • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 17:49
              taje napisała:

> Ja myślę, że ona ma nieuświadomioną potrzebę ekspiacji za grzechy ojca połączon
              > ą z nastoletnim buntem 40 lat później.
              >

Ona swiecie wierzy Michnikowi, Olbrychskiemu, Urbanowi itd, ze ojciec byl wielkim patriota.
              • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 17:54
                *nieuświadomioną*, stąd szukanie aprobaty na przeciwległym biegunie spektrum politycznego
                • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:06
                  taje napisała:

> *nieuświadomioną*, stąd szukanie aprobaty na przeciwległym biegunie spektrum politycznego
                  >

naprawdę taje, pogubiłam się.
                  Czyli na którym biegunie? Bo, jak to już wyżej gazeciarz napisał, michnik&co uważają, że jaruzelski, kiszczak&co byli o.k.
                  Więc ten "przeciwległy biegun" to według Ciebie KTO?
                  • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:19
                    Prawica. Nie wiem jakie tak naprawdę poglądy ma Jaruzelska (w końcu kandydowała z list Lewicy) ale sądząc z jej wypowiedzi poszukuje aprobaty na prawej stronie. Mam wrażenie, że wciąż nosi w sobie traumę swojej młodości.

www.press.pl/tresc/69319,towarzyszka-pani-nie-tak_-o-monice-jaruzelskiej_-ktora-nie-ma-pogladow
                    • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:57
                      taje napisała:

> Prawica.

czyli braun?
                      Aućsad, Przecież on and konfa są mocno prorosyjscy (i są na to twarde dowody).
                      Więc żeby było zgodnie z Twoją tezą o jej ekspiacyjnym odreagowywaniu to jej ojciec musiałby być nie-prorosyjski i antykościelny, co jednak kompletnie się nie składa.
                      Chyba, że uznamy, że putin a wcześniej ZSRR to prawica?
                      Przyznam, że nawet byłabym w stanie się z tym się zgodzić, bo i putin i zsrr to dla mnie głęboka reakcja (czyli prawica) noale to ja, natomiast do mainstreamowego podziału lewica-prawica to nijak nie przystaje.
                      • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 22:18
                        alicia033 napisała:

> czyli braun?
                        > Aućsad, Przecież on and konfa są mocno prorosyjscy (i są na to twarde dowody).

"Twarde dowody": Konfa i Braun mówili, żeby nie ładować wszystkiego bezmyślnie w Ukrainę kosztem Polaków.

"Prorosyjska" to jest Le Pen we Francji, ale ona akurat jest lewicowa - narodowo lewicowa. Oraz niektóre lewaki w USA. W Polsce nie ma takiego zwierzęcia jak prorosyjski polityk czy Polak, "prorosyjskość" jest tylko propagandową pałką do uderzania w przeciwników politycznych, a jeśli ktoś używa "prorosyjskości" i zarzutu bycia ruską onucą w zwykłej rozmowie, to łatwo w ten sposób zidentyfikować idiotę.
                    • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:58
                      taje napisała:

Mam wrażenie, że wciąż nosi w sobie traumę swojej młodości.

Trudno sie dziwic i mysle, ze to "wciaz" bedzie do konca zycia. Wspolczuje jej bardzo.

• alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:03
                        malgosiagosia napisała:

> taje napisała:
                        >
                        > Mam wrażenie, że wciąż nosi w sobie traumę swojej młodości.
                        >
                        > Trudno sie dziwic i mysle, ze to "wciaz" bedzie do konca zycia. Wspolczuje jej
                        > bardzo.
                        >
                        >

Plażo, proszę!
                        Ona nie ma żadnej traumy młodości.
                        Żyła jak chciała bez względu na zmiany ustrojowe.
                        • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:16
                          alicia033 napisała:

> Plażo, proszę!
                          > Ona nie ma żadnej traumy młodości.
                          > Żyła jak chciała bez względu na zmiany ustrojowe.
                          >
                          Nie masz racji gazeciarzu.
                          • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:19
                            malgosiagosia napisała:

> Nie masz racji gazeciarzu.

piszesz do lustra, gazeciarz?
                            • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:27
                              alicia033 napisała:

> piszesz do lustra, gazeciarz?

Nie, pisze do ciebie gazeciarzu.
                              • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:36
                                malgosiagosia napisała:

> Nie, pisze do ciebie gazeciarzu.

idź na spacer po Jurze z bei, gazeciarz.
                                • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:44
                                  alicia033 napisała:

> idź na spacer po Jurze z bei, gazeciarz.

Od Jury dzieli mnie 5 tysiecy mil, gazeciarzu, Ty idz se pospaceruj.
                                  • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 20:39
                                    no i znowu się samozdemaskowałeś, gazeciarz.
                                    I do tego zrobiłeś przykrość bei.
                                    • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 21:37
                                      Czy ty jestes chory psychicznie, gazeciarzu? Przestan zaczepiac ludzi. wez sie w koncu za leczenie. Bei moze byc przykro bo wywlekasz jej nicka z powodu swoich urojen. Idz glupku do lekarza.
                                      • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 22:47
                                        No nie, można się z nią nie zgadzać, ale Alicia nie jest gazeciarzem, no way.
                                        • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 22:59
                                          taje napisała:

> No nie, można się z nią nie zgadzać, ale Alicia nie jest gazeciarzem, no way.
                                          >

Fakt, nie jestem.
                                          Moderacja, znająca się z gazeciarzem wie o tym najlepiejsmile
                                          • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:56
                                            alicia033 napisała:

> Moderacja, znająca się z gazeciarzem wie o tym najlepiejsmile

Moderacja byc moze zna sie z gazeciarzem, ale nie ze mna. Uroilas sobie cos w tej swojej malej glowce i brniesz.
                                            Jeestes zalosna, smieszna i niestety glupia. Mowie to z przykroscia, bo nie lubie klocic sie z ludzmi.
                                        • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:03
                                          taje napisała:

> No nie, można się z nią nie zgadzać, ale Alicia nie jest gazeciarzem, no way.

Wiem, nie jestem stuknieta jak ona. Ale ja tez nie jestem gazeciarzem.

Nie wiem co robia moderatorki, przeciez ten chory czlowiek lamie rgulamin.

• alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:08
                                            malgosiagosia napisała:
                                            > Ale ja tez nie jestem gazeciarzem.

Jesteś.
                                            Nawet te tutejsze "moderatorki" od jakiegoś czasu uznały, że nie da się temu zaprzeczać.

> Nie wiem co robia moderatorki, przeciez ten chory czlowiek lamie rgulamin.

a w którymrz to konkretnie punkcie łamię ten regulamin, gazeciarz?
                                          • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:08
                                            malgosiagosia napisała:

> Nie wiem co robia moderatorki, przeciez ten chory czlowiek lamie rgulamin.

Wyluzuj, to tylko troll.
                                            • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:33
                                              dramatika napisał(a):

> Wyluzuj, to tylko troll.

tja.. tak się pocieszaj, razem z gazeciarzem, dramatik. Po jednych pieniądzach jesteście.
                                            • malgosiagosia Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:58
                                              OK. wiem.
                                      • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 23:05
                                        malgosiagosia napisała:

> Bei moze byc przykro

ależ oczywiście jest jej przykro, gdy wbijasz jej teraz nóż w plecy wypierając się wcześniejszych spacerółw z nią po Jurze.
                    • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:08
                      Dziekuje za linka, taje!
              • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:32
                malgosiagosia napisała:

> Ona swiecie wierzy Michnikowi, Olbrychskiemu, Urbanowi itd, ze ojciec byl wielk
                > im patriota.

Znaczy, ze narrację ma spójną, prorosyjsją, dlatego holubi skrajną prawicę z Braunem na czele.
                Oj, to ci sie udało mamalgosiu 🤣🤣🤣
                • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:58
                  iwles napisała:

> Znaczy, ze narrację ma spójną, prorosyjsją, dlatego holubi skrajną prawicę z Braunem na czele.

oraz kościół katolicki.
                  No, to ci się bardzo udało, iwles!
                  • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:05

Spójne jeszcze bardziej.
                    • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 19:38
                      iwles napisała:

>
                      > Spójne jeszcze bardziej.
                      >

Aha.
                      Ale tusk "musimy uratować nasz kościół" raczej cię w tym nie poprze.
                      • iwles Re: Monika Jaruzelska 06.01.24, 00:07

To nie jest wątek o Tusku.
                        Piszesz, co wiesz?
                        Czy wiesz, co piszesz? - bo tu mam wątpliwości.
    • mayaalex Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 10:44
      Dla mnie to jest jednak dawanie platformy ludziom, ktorych poglady sa odrazajace.
      I to ma potem swoje skutki polityczne w realnym swiecie. W Belgii w czesci frankofonskiej (czyli w Walonii) nie zaprasza sie skrajnych partii do programow publicystycznych (skrajnych czyli faszystowskich, antysemickich, rasistowskich) i te partie nigdy nie przebily sie do mainstreamu i nigdy nie weszly do parlamentow (gdzie zreszta nikt by z nimi nie chcial wspolpracowac). One po prostu bez uwagi dziennikarzy nie zaistnialy w oczach opinii publicznej. Moga sobie funkcjonowac na facebookach, x-ach czy tiktokach oczywiscie, ale nie w publicznym radiu czy telewizji. W czesci niderlandzkojezycznej jest inaczej, zaprasza sie ich do programow, prezentuje ich wypociny - i zawsze zbieraja calkiem sporo glosow. Co prawda jak dotad nawet w czesci niderlandzkiej nikt z nimi nie chce wchodzic w koalicje, ale dzieki mediom sa czescia dyskursu publicznego i zostaly „znormalizowane”.
      Uwazam, ze dawanie glosu w mediach publicznych swirom (gloszacym tresci jawnie nawolujace do nienawisci, rasistowskie, mizoginiczne, homofobiczne - czyli niezgodne z prawem) nie sluzy niczemu poza klikalnoscia.
      • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:04
        mayaalex napisała:

>
        > Uwazam, ze dawanie glosu w mediach publicznych swirom (gloszacym tresci jawnie
        > nawolujace do nienawisci, rasistowskie, mizoginiczne, homofobiczne - czyli niez
        > godne z prawem) nie sluzy niczemu poza klikalnoscia.

A ja uważam, że priorytetem jest usprawnienie sądów, aby takie oskarżenia jak twoje nie uchodziły ci na sucho, bo teraz korzystasz z tego, a także tobie podobni, że możesz sobie oskarżać kogoś rasizm i propagowanie faszyzmu czy nieistniejące przestępstwa i uchodzi ci to na sucho, bo mało kto chce się szarpać po 5 lat w sądzie, aby oczyścić się z absurdalnych zarzutów.
        Braun by w sądu nie wychodził, gdyby miał pozywać każdego hejtera, który publicznie go o coś oskarża i to wykorzystujecie i to jeszcze pod szyldem "walki o praworządność" i "walki z faszyzmem', mimo że to wy prezentujecie faszystowską i antydemokratyczną postawę, próbując uciszyć oponentów politycznych zarzutami z tyłka, wykorzystując do tego katastrofalny stan sądownictwa.
        • profes79 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:04
          Braun w normalnym kraju to z pierdla by nie wyszedł.
          • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:20
            profes79 napisał:

> Braun w normalnym kraju to z pierdla by nie wyszedł.

Za co, synuś?
            Szafujecie oskrażeniami z tyłka i nawet nie macie jaj, aby złożyć oficjalne doniesienie. Ileż było oskarżeń, że Braun jest ruskim agentem? No i? Chłop sam musiał na siebie donieść do prokuratury z paragrafu o szpiegostwie (sprawa oczywiście umorzona), bo jedyne co potraficie to rzucać guanem w nadziei, że może coś się komuś przyczepi.
          • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:21
            profes79 napisał:

>

Znaczy na przykład w którym?
          • maly_fiolek Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 13:32

W nienormalnym chyba, np. w Izraelu, gdzie stosuje sie wieloletnie areszty administracyjne (bez sądu, obrony... ).
            • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:22
              maly_fiolek napisała:

> W nienormalnym chyba, np. w Izraelu, gdzie stosuje sie wieloletnie areszty administracyjne (bez sądu, obrony... ).

albo zostałby ministrem. Jak ben gewir, becalel smotricz, joav galant, miri regew...
              Chociaż nie, za mało krwiożerczy jak na to, co się Izraelczykom podoba.
      • taje Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:04
        Co do mediów publicznych zgoda. Ale Jaruzelska przeprowadza wywiady na swoim prywatnym kanale na YouTube i to z różnymi osobami - od prawa do lewa. Nigdy jej nie słuchałam, ale teraz z ciekawości chyba odsłucham kilka wywiadów, i pewnie nie tylko ja. Taki to właśnie skutek oburzenia publicznego dawaniem platformy kontrowersyjnym ludziom, jeszcze większe zasięgi dla tych ludzi… Moim zdaniem zwolnienie Jaruzelskiej przez SE ma skutek przeciwny do zamierzonego (oraz przyczynę inną niż deklarowana).
        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:15
          taje napisała:

> Taki to właśnie skutek oburzenia publicznego dawaniem platformy k
          > ontrowersyjnym ludziom, jeszcze większe zasięgi dla tych ludzi…

Pytanie co jest niby złego w dawaniu zasięgu "tym ludziom", a zwłaszcza posłowi na sejm wybranemu przez lud w wyborach.
          Mnie by do głowy nie przyszło kancelować Jaruzelskiej za wywiad z niejakim Gwiazdowskim, wyjątkowo śliską mendą (wstrzymajcie konie - to nie żaden tęczowy lewak) czy w ogóle uznawać przeprowadzanie wywiadów z mendami za nieetyczne. Jesli plotą bzdury, to przecież tym lepiej, rynek ich zweryfikuje. No chyba że chodzi o to, że nie plotą bzdur, tylko mają rację i dlatego należy ich uciszyć.
      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:12
        Pelna zgoda, tylko, ze jak pisze taje, ona nie jest w tv publicznej. Masz racje, ze pewne postawy/poglady nie powinny miec miejsca np w sejmie.
        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:22

> Masz racje, ze pewne postawy/poglady nie powinny miec miejsca np w sejmie.

Tak, nie ma miejsca w sejmie na obrzędy chanukowe.
          • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:26
            Pretensje do Prezydenta, ktory podtrzymuje zwyczaj zapoczatkowany przez L.Kaczynskiego.
            • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:39

> Pretensje do Prezydenta, ktory podtrzymuje zwyczaj zapoczatkowany przez L.Kaczy
              > nskiego.

Wszyscy w tym cyrku ten zwyczaj podtrzymujecie, na czele z największym zwolennikiem świeckiego państwa, czyli marszałkiem rotacyjnym. Sam potem te świeczki na powrót zapalał smile
              Nie ma koalicji PO-3droga-Lewica. Jest zjednoczona kolalicja chanukowa, razem z PiSem.
              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:48
                Biedny dramus!e Zostaje ci tylko emigracja; na wewnetrznej jestes od dawna😀
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:51

> Biedny dramus!e Zostaje ci tylko emigracja; na wewnetrznej jestes od dawna😀

To ty powinnaś emigrować, z całym tym sejmowym cyrkiem, bo to jest okupacja, jeśli w kraju katolickim odprawia się w sejmie judaistyczne ceremonie.
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:57
                    Zatem jako prawdziwy katolik i patriota powinienes bronic ojczyzny przed okupacja a nie wyslugujesz sie Grzegorzem a tu tylko klepiesz bez ladu i skladu.
                  • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:03
                    dramatika napisał(a):

> jeśli w kraju katolickim

Jakieś zmiany w Konstytucji już były? Bo do tej pory tekst brzmial "Rzeczpospolita Polska jest państwem świeckim".

• mebloscianka_dziadka_franka Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:09
              Serio to Kaczor zainicjował? Haha, o ironio!
              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:17
                Tak, Lech Kaczynski podczas swej prezydentury. Tez o tym nie wiedzialam. To juz jest od 17 lat, najpierw prezydent potem sejm.
                • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 14:23

> Tak, Lech Kaczynski podczas swej prezydentury. Tez o tym nie wiedzialam. To juz jest od 17 lat, najpierw prezydent potem sejm.

cóż, jeszcze jeden błąd tego dyspeptyka
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 15:21

> Tak, Lech Kaczynski podczas swej prezydentury. Tez o tym nie wiedzialam. To ju
                  > z jest od 17 lat, najpierw prezydent potem sejm.

Od 17 lat rządy się zmieniają, znaczy Tusk na zmianę z Kaczyńskim, tylko Chabad Lubawicz zawsze ten sam big_grin
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 17:52
                    #spisegzydowski#olaboga
                    • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:03

> #spisegzydowski#olaboga

Nawet mi cię żal. Jak ty się teraz musisz gimnastykować, żeby nie przyznać po cyrkach chanukowych, że mamy za plecami nietykalną kastę, która pociąga za sznureczki smile
                      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 18:10
                        Etam. Niezla kase mi placa za ukrywanie tego sekretu na forum emama😀
          • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:40

A na wiszący krzyż jest?
            I na "Szczęść Boże" z mównicy też jest?
            • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:47
              iwles napisała:

> A na wiszący krzyż jest?
              > I na "Szczęść Boże" z mównicy też jest?

Tak, na krzyż miejsce jest, bo wciąż w Polsce, według spisu powszechnego z 2021 r., 71% Polaków uważa się za katolików. A poseł może sobie publicznie deklarować jaką ideologię chce, nikt nikomu nie zabrania zaczynania przemówień od "szalom".
              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:49
                Katolicyzm jako ideologia? Ups...
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:58

> Katolicyzm jako ideologia? Ups...

Każda religia jest ideologią, a pojęcie "ideologia" jest pojęciem neutralnym, bo mogą być ideologie zarówno zbrodnicze jak i słuszne, ignorantko.
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:04
                    Ja wiem, ze ty zbyt rzutki nie jestes ale slowo zostalo uzyte przeze mnie w odniesieniu do bardzo konkretnych slow uzytych w bardzo konkretnej sytuacji.
              • iwles Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:50

Oto przykład podwójnej moralności.
                Dramatik, jesteś miSZCZem 😜
                • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:53
                  Podwojnej czego? Akurat w przypadku naszego forumowego trefnisia moralnosc to tylko puste slowo.
              • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:51
                I dlatego krzyz jest w sejmie 365 dni w roku a obchody chanukowe bodajze 3. Pultasz sie niepotrzebnie.
                • alicia033 Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:54

> I dlatego krzyz jest w sejmie 365 dni w roku a obchody chanukowe bodajze 3.

jedno i drugie w instytucji państwowej jest całkowicie zbędne i powinno z niej wylecieć jak najszybciej.
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:58
                    Powinno ale skoro jest krzyz to nie rozumiem wzmozenia o chanukije.
                    • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:03

> Powinno ale skoro jest krzyz to nie rozumiem wzmozenia o chanukije.

Po pierwsze katolików w Polsce jest 71%, a członków sekty Chabad Lubawicz może wszystkiego ze 100 osób, po drugie chanuka odwołuje się do antyhumanistycznych tradycji, w których ludzi dzieli sie ontologicznie na Żydów i nie - Żydów, wartościując ich według tego klucza na lepszych i gorszych.
                      • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:07
                        No paczpan, jak konfa dzieli ludzi na Zydow n
                        i nie-Zydow, zaznaczajac, ze tych pierwszych nie chce w Najjasniejszej to pierwszy lecisz bic brawo a w druga strone to juz 'gewalt'. Ech...
                        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:11

> No paczpan, jak konfa dzieli ludzi na Zydow n
                          > i nie-Zydow, zaznaczajac, ze tych pierwszych nie chce w Najjasniejszej

Nikt do Żydów z zasady nic nie ma, a jedynie do tych Żydów i nie - Żydów, którzy uważają nie - Żydów za gorszy gatunek człowieka. A chanuka to jest własnie święto takiej postawy.
                      • pursuedbyabear Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:08
                        Ohoho, ontologicznie.
                        Oprócz prawa i ekonomii dramatik skończył też filozofię.
                        A nie, czekaj...
                        • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:11
                          Taaa, ma pare 'madrych' slow, ktorych uzywa zamiennie i mysli, ze skoro na pannach z konfy to robi wrazenie to tu tez zablysnie.
                        • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:14
                          pursuedbyabear napisała:

> Ohoho, ontologicznie.
                          > Oprócz prawa i ekonomii dramatik skończył też filozofię.

Zaraz się okaże, że sumirka miała też 2 semestry ontologii na studiach tak jak się okazało, że miała dwa semestry erystyki 🤭
                          • pursuedbyabear Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:18
                            A miała.
                            I teraz nie musi rzucać na forum słowami, których znaczenia nie rozumie, jak niektórzy faszole i miłośnicy gwałtów. Nara.
                • dramatika Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:54

> I dlatego krzyz jest w sejmie 365 dni w roku a obchody chanukowe bodajze 3. Pul
                  > tasz sie niepotrzebnie.

Nie ma miejsca w sejmie na satanizm i barbarzyństwo, nie tylko na 3 dni w roku, ale nawet na 3 minuty. Zwłaszcza że to nawet nie jest czysty judaizm, w którym chanuka nie jest świętem publicznym, tylko jakaś kabalistyczna sekta.
                  • melisananosferatu Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 12:01
                    Again (nowe angielskie slowko dla ciebie, docen edukacyjne wartosci forum), pisz petycje do prezydenta RP.
      • ariathedevil Re: Monika Jaruzelska 05.01.24, 11:35
        Zgadzam się w 100 %.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka