nena20 Re: Poranna kawa 06.01.24, 00:08 Kawa z mlekiem odpada. Jeśli masz wysoko insulinę pij czarna bez cukru. Do tego nic. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Poranna kawa 06.01.24, 00:19 Pije z roślinnym, migdałowe i Kokosowe ma zero węglowodanów. Z cukrem nie mam problemu, z ostatniego badania 88. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:32 milupaa napisała: > Pije z roślinnym, migdałowe i Kokosowe ma zero węglowodanów. Z cukrem nie mam p > roblemu, z ostatniego badania 88. Masz cukier w normie, masę ciała i wymyślasz sobie problemy oraz komikujesz życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:38 Jakim cudem mleko roślinne ma zero węglowodanów? Może chodzi o dodany cukier? Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Poranna kawa 06.01.24, 06:32 A może spróbuj zmienić nawyki na IF, tak, żebyś te kawę piła o 11-12 ze śniadaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:04 Ją do śniadania piję mleczną kawę bez cukru i słodyczy mi do niej nie brakuje, później zresztą też Można się odzwyczaić, a nawet warto Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:55 Śniadanie powinno być bialkowo-tluszczowe Idealne śniadanie to jajka Możesz zrobić omlet i zjeść z owocami Albo spróbować od i po prostu przesunąć porę śniadania Może kręci ci się w głowie z porannego odwodnienia a nie głodu Ja wypijam rano dwie wielkie szklanki ciepłej wody z cytryną I później już w drodze do no pracy raczej się podwójnym lungo z mojego ekspresu Brzuch pełny, rozgrzany, mozg i organy nawodnione Pierwsze śniadanie jem po 10 i jest to najczęściej sałatka z białkiem (strączki lub jajka albo chude mięsko) Żyje i mam dużo energii Podobno rewelacyjnie blokuje apetyt herbata z.mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Poranna kawa 06.01.24, 09:32 Poranna kawa. Dzisiaj spróbowałam kawy "świątecznej" (prezent) - Jednak nie, wolę zwykłe. I nawet śniadanie porządne zjadłam (omlet z twarożkiem i szczypiorkiem) bo weekend i nie trzeba się śpieszyć A kawę świąteczną chyba zaniosę do pracy, może komuś będzie smakowała. Odpowiedz Link Zgłoś
agiq_agiq Re: Poranna kawa 06.01.24, 09:36 Mieszanka żurawina plus nerkowce. Niestety u mnie kończy się tym że potrafię zjeść za dużo na raz. Uwielbiam też suszone mango. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Poranna kawa 06.01.24, 11:41 Wśród orzechów nerkowce mają największą zawartość węglowodanów. Najlepiej zjeść pekany albo brazylijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:03 W Montignaca bym poszła... chleb o niskim indeksie + konfitura (np. śliwkowa, nie potrzeba do niej cukru) Lub owsianka, klasycznie. Mój syn miał fazę na owsiankę i zostawiał mi dwie łyżki (tyle chciałam) na małe śniadanko do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Poranna kawa 06.01.24, 13:46 No właśnie. Ja owsianku nie jadam w przeciwieństwie do rodziny. Ale jak zupełnie nie mogę skusić śniadania w siebie po tej Dodzie z cytryną ciepłej to biorę odrobinę jogurtu i dosłownie szczyptę siększą płatków owsianych górskich i koniec. Wg mnie to też śniadanie tylko mini jak zupełnie nie mam ochoty na start dnia śniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:42 pieczywo tzw chrupkie ma tysiąc odmian, tym razowe, z dodatkami, a właściwie zawsze bez cukru- wybrałabym coś ewentualnie chleb razowy z ziarnami po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Poranna kawa 06.01.24, 11:38 Sniadanie. Skoro nie jesteś w stanie wytrzymać na samej kawie to znaczy, że organizm jest głodny. Do tej pory zamulałaś go słodyczami. Zamiast tego zrób sobie kanapkę. Odpowiedz Link Zgłoś