Dodaj do ulubionych

Poranna kawa

• nena20 Re: Poranna kawa 06.01.24, 00:08
      Kawa z mlekiem odpada. Jeśli masz wysoko insulinę pij czarna bez cukru. Do tego nic.
      • milupaa Re: Poranna kawa 06.01.24, 00:19
        Pije z roślinnym, migdałowe i Kokosowe ma zero węglowodanów. Z cukrem nie mam problemu, z ostatniego badania 88.
        • primula.alpicola Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:32
          milupaa napisała:

> Pije z roślinnym, migdałowe i Kokosowe ma zero węglowodanów. Z cukrem nie mam p
          > roblemu, z ostatniego badania 88.

Masz cukier w normie, masę ciała i wymyślasz sobie problemy oraz komikujesz życie.
        • kiddy Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:38
          Jakim cudem mleko roślinne ma zero węglowodanów? Może chodzi o dodany cukier?
    • evee1 Re: Poranna kawa 06.01.24, 06:32
      A może spróbuj zmienić nawyki na IF, tak, żebyś te kawę piła o 11-12 ze śniadaniem?
    • jusytka Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:04
      Ją do śniadania piję mleczną kawę bez cukru i słodyczy mi do niej nie brakuje, później zresztą też Można się odzwyczaić, a nawet warto
    • kotejka Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:55
      Śniadanie powinno być bialkowo-tluszczowe
      Idealne śniadanie to jajka
      Możesz zrobić omlet i zjeść z owocami
      Albo spróbować od i po prostu przesunąć porę śniadania
      Może kręci ci się w głowie z porannego odwodnienia a nie głodu
      Ja wypijam rano dwie wielkie szklanki ciepłej wody z cytryną
      I później już w drodze do no pracy raczej się podwójnym lungo z mojego ekspresu
      Brzuch pełny, rozgrzany, mozg i organy nawodnione
      Pierwsze śniadanie jem po 10 i jest to najczęściej sałatka z białkiem (strączki lub jajka albo chude mięsko)
      Żyje i mam dużo energii
      Podobno rewelacyjnie blokuje apetyt herbata z.mlekiem
      • kotejka Re: Poranna kawa 06.01.24, 08:56
        Spróbować odstawić *
    • chococaffe Re: Poranna kawa 06.01.24, 09:32
      Poranna kawa.

Dzisiaj spróbowałam kawy "świątecznej" (prezent) - Jednak nie, wolę zwykłe.

I nawet śniadanie porządne zjadłam (omlet z twarożkiem i szczypiorkiem) bo weekend i nie trzeba się śpieszyćsmile

A kawę świąteczną chyba zaniosę do pracy, może komuś będzie smakowała.
    • agiq_agiq Re: Poranna kawa 06.01.24, 09:36
      Mieszanka żurawina plus nerkowce. Niestety u mnie kończy się tym że potrafię zjeść za dużo na raz. Uwielbiam też suszone mango.
      • evee1 Re: Poranna kawa 06.01.24, 11:41
        Wśród orzechów nerkowce mają największą zawartość węglowodanów. Najlepiej zjeść pekany albo brazylijskie.
    • kanna Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:03
      W Montignaca bym poszła... chleb o niskim indeksie + konfitura (np. śliwkowa, nie potrzeba do niej cukru)

Lub owsianka, klasycznie. Mój syn miał fazę na owsiankę i zostawiał mi dwie łyżki (tyle chciałam) na małe śniadanko do kawy.
      • igge Re: Poranna kawa 06.01.24, 13:46
        No właśnie. Ja owsianku nie jadam w przeciwieństwie do rodziny. Ale jak zupełnie nie mogę skusić śniadania w siebie po tej Dodzie z cytryną ciepłej to biorę odrobinę jogurtu i dosłownie szczyptę siększą płatków owsianych górskich i koniec. Wg mnie to też śniadanie tylko mini jak zupełnie nie mam ochoty na start dnia śniadaniem.
        • igge Re: Poranna kawa 06.01.24, 13:47
          Wtedy jest właśnie 2 łyżki jedzenia.
    • anorektycznazdzira Re: Poranna kawa 06.01.24, 10:42
      pieczywo tzw chrupkie ma tysiąc odmian, tym razowe, z dodatkami, a właściwie zawsze bez cukru- wybrałabym coś
      ewentualnie chleb razowy z ziarnami po prostu
    • hrabina_niczyja Re: Poranna kawa 06.01.24, 11:38
      Sniadanie. Skoro nie jesteś w stanie wytrzymać na samej kawie to znaczy, że organizm jest głodny. Do tej pory zamulałaś go słodyczami. Zamiast tego zrób sobie kanapkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka