Dodaj do ulubionych

pięć pytań do ematki

• szarmszejk123 Re: pięć pytań do ematki 18.01.24, 19:49
      1.-
      2.-
      3.-
      4.-
      5. Piękna zima , wku.wiony piękną zimą chłop i wszyscy wokół 🤷spotkałam dziś rano w lesie pana z którym spacerujemy razem z psami, mówię "jak pięknie!" a on tylko fuknął spod wąsa i popukal się w głowe:p

na obiad Gnocchi ( kupne:p) z ragù bolognese.
      Na kolację chyba hamburgery .

Mówiłam już że piękna zima?:p
      • piataziuta Re: pięć pytań do ematki 18.01.24, 20:12
        >Mówiłam już że piękna zima?:p

<fuka spod wąsa i puka się w głowę> tongue_out
        • andace Re: pięć pytań do ematki 18.01.24, 21:06
          Piękna bo na zdjęciu 😂🥶
        • szarmszejk123 Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 08:26
          Też jesteś taka małomówna jak ten pan? Bo on się porozumiewa głównie poprzez fukanie spod wąsa ( dezaprobata) oraz różne konfiguracje unoszenia brwi, a gęste ma jak wąsy :p
          • piataziuta Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 10:36
            rano przed kawą, owszem
            umiejętność rozmowy mi się poprawia po 10, a jeszcze bardziej po 11
            • szarmszejk123 Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:28
              Może jemu też, zawsze się spotykamy chwilę po 8 :p

W ogóle to odstawiłam tabsy anty ostatnio, bo jakoś źle zaczęły na mnie działać ( brałam mini pigułkę) i zastanawiam się co w zamian.. 🤔
              Co ematka stosuje?
              Podszkole się zanim do lekarza pójdę.
              • piataziuta Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:31
                Łooot?
                Zaraz będzie kolejne dzidzi w włosko-polskie! big_grin

Ja biorę od lat tabsy dwuskładnikowe. Ginekolog sugeruje mi wkładkę, ale podobno zakładanie nie jest super przyjemne.
                • szarmszejk123 Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:34
                  Nie no, to że ja tabsy odstawiłam nie znaczy przecież że się nie zabezpieczamy :p
                  Ja fabrykę zamknełam i na szczęście mieszkam gdzie mieszkam, więc żadne dzidzi nie wchodzi w grę:p
    • nat007 Re: pięć pytań do ematki 18.01.24, 20:25
      Mąż mi kupuje stacjonarnie te ulubione.
      2 i 3 nie wiem
      4 nie znam sie
      5 warzywa na patelnie w sosie smietanowym z makaronem
    • pepsi.only Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 10:15
      1. U mnie perfumy to są głównie prezenty (zazwyczaj sama podpowiadałam, lub chociaż naprowadzałam na to, co mi się podoba).
      Ostatnio kupiłam sobie, ale to dawno temu było, i stacjonarnie, w Sephora właśnie.
      2. Nie ma pojęcia, mąż docinał blat. Mogę później podpytać, czy są na to jakieś normy.
      3. Mam zwykły, mnie wystarcza.
      4. Aktualnie maziam się CANNACORE Glow Drops wielofunkcyjne serum do twarzy - dostałam w prezencie, to wykorzystuję, złe nie jest, nawet całkiem przyjemne, takie "otulające"
      5. Dopijam kawę i biorę się za robotę, pies pod nogami kręci się i mnie rozprasza, w uszach słuchawki - mam właczone szkolenie, jak prowadzić biznes tongue_out
      Obiad? Nie wiem jeszcze. Mam gar purre z dyni, ale mam też kotlety mielone.
      Nie wiem, na serio nie wiem.
      Może po prostu zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, kasza, i te kotlety, wrzucę warzywa na patelnię, marchewkę, brokuła itp, i będzie z głowy obiad. Albo zamiast warzyw z patelni zrobię ogórek zielony na nutę azjatycką.
      Zresztą zjadłam na tyle poważne śniadanie, że pewnie do 15.00 nawet nie pomyślę o obiedzie...
    • shmu Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 10:49
      Jeśli piekarnik parowy to steamer, to jest to raczej coś do gotowania na parze z ewentualną opcja pieczenia (i pieczenia w obecności pary). Świetne urządzenie - najczęściej u mnie jest używane do podgrzewania jedzenia i odświeżania starszego chleba. Gotuję w nim wtedy, kiedy gotuje więcej, bo czyszczenie piekarnika jest jednak trudniejsze niż włożenie garnka do zmywarki.
    • szafireczek Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:08
      1- kupuję stacjonarnie
      2- moja indukcja - 7 cm od ściany, żadnych problemów
      3- mam taka funkcję, jako opcję w standardowym piekarniku, ale nie wiem jak działa, bo nigdy nie używałam, chociaż raz zastanawiałam się, czy sernik w kąpieli parowej powinien zostać upieczony z jej wykorzystaniem, ale ostatecznie się rozmyśliłam i zrobiłam tradycyjnysmile
      4- może z Dermiki??? oprócz lini technologicznej mają laboratoria i opatentowane niektóre wynalazki - może to dobry trop?
      5- szczawiowa z jajkiem i chyba pieczony łosoś z surówką.

6 - Co z Mysiulkiem? bo jakoś od powrotu do domu po operacji chyba się nie pojawia, nawet w wątkach o kitkach! Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze!❤️
      • piataziuta Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:33
        6 - Co z Mysiulkiem? bo jakoś od powrotu do domu po operacji chyba się nie pojawia, nawet w wątkach o kitkach! Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze!❤️

Właśnie! Ostatnio się za nią rozglądałam, jak forumki zaczęły wypytywać o różnicę pomiędzy gniotami a kopytkami.

I gdzie jest GRU!?
        • szarmszejk123 Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:34
          O Gruu też miałam pytać.
          • szafireczek Re: pięć pytań do ematki 19.01.24, 11:46
            Gruu może na feriach? - w mazowieckim są do 28 stycznia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka