Dodaj do ulubionych

Chirurgiczny fting brwi

26.01.24, 19:21
Miała któraś z Was? Cięcie w linii brwi... W sumie to odradzini mi cięcie powiek na rzecz liftingu brwi.
Obserwuj wątek
    • okruchlodu Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 19:22
      Nie miałam. A ile coś takiego kosztuje? Nie lepiej pełny lifting od razu?
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 19:32
        Co to jest pełny lifting? To cięcie w linii czoła?
    • zerlinda Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 19:34
      A kto Ci odradził?
    • bene_gesserit Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 19:35
      Moja znajoma chirurzka twierdzi, że skalpel to ostateczność. Że lepsze - pod wieloma względami - są metody mniej inwazyjne, takie, których skuteczność mija z czasem, typu botox i wypełniacze. Brwi podobno bardzo fajnie można unieść botoxem. Po co ci ryzyko? A jak się zrobi krzywo? Jak będziesz miała zakażenie pooperacyjne? zakrzepy, opuchlizny ( nawet i parę miesięcy) Jak ci się zrobią bliznowce?

Jeśli mogłabym ci coś radzić: poproś swoją lekarkę o dokumenty zabiegowe - umowę, zgody itd) i się w to wczytaj. Tam bardzo dokładnie wymieniają to, co moze pójść nie tak. To ci da pełen obraz sytuacji. I co tak naprawdę będziesz musiała wziąć na klatę.
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 20:45
        Umowę dostałam oczywiście do zapoznania. Szczerze mówiąc operowana powiek się bałam.
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 27.01.24, 09:07
        Na grupach babki, które miały metody nieinwazyjne, zgodnie twierdzą, że dopiero chirurgia pomogła. Przynajmniej jesli o powieki /brwi chodzi.
        A nie było w interesie lekarki odradzanie mi plastyki powiek🤔
        • figa_z_makiem99 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 03:23
          Co za bzdury, miałam plastykę powiek kilka lat temu i to najlepiej wydane pieniądze, nie walę przynajmniej w organizm botoksu i wypełniaczy, które g.... dają, a migrujący kwas robi z twarzy aliena. Lekarz naciąga na pieniądze.
          • bene_gesserit Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 09:45
            Jeśli masz wiotka skórę powiek i mocno obwisłe powieki, żaden botox nie pomoże, zwłaszcza na dłużej, nie ma jak.

Lifting brwi, żeby unieść powieki? I tak trzeba będzie w końcu zrobić kolejna operację.
            • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 12:03
              Lekarka nie zaproponowała botoksu. Powiedziała, że powieki nie zwisają, nie ma tu co ciąć, bo też oczy głęboko osadzone i zaproponowała lift brwi (z cięciem w linii brwi), bo mam nisko brwi i należy je unieść. To chyba ma sens.
              • figa_z_makiem99 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 19:30
                Skoro nie potrzebujesz operować powiek, zostawiłabym brwi w spokoju. W miejscu cięcia zapewne stracisz włoski, kształt można poprawić makijażem permanentnym, mam zrobiony lekko nad naturalnymi brwiami, dół depiluję.
                • figa_z_makiem99 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 19:33
                  Jestem zwolenniczką operacji, gdy są rzeczywiście potrzebne. Wiesz, że po zabiegu tracisz czucie, bo przecinają połączenia nerwowe? To później wraca do normy, ale nie ryzykowałabym brwi.
                  • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 19:41
                    Ale, że drążyć lift z cięciem w linii włosów?
                    • figa_z_makiem99 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 19:46
                      Nie przecinałabym brwi w środku, będzie szycie i blizna, robiłam laser na blizny wokół oczu i są niewidoczne. Na brwiach masz włoski i blizna, albo laser spowoduje, że część nie odrośnie? Dla mnie zabieg bez sensu, zrób makijaż permanentny wyżej.
              • fogito Re: Chirurgiczny fting brwi 04.03.25, 21:48
                I będziesz miała wiecznie zdziwione spojrzenie? Znajoma zrobiła dwa razy powieki i uniosla brwi. Wygląda inaczej i niestety gorzej. Przestaje przypominać samą siebie. Wygląda dziwnie.
      • przepio Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 19:35
        bene_gesserit napisała:

> Moja znajoma chirurzka twierdzi, że skalpel to ostateczność. Brwi podobno bardzo fajnie można unieść botoxem.
        Można, ale do czasu i nie u wszystkich. Przez kilka lat mialam botoks, z tym, że problem opadających powiek narastał. Rok temu zdecydowałam się na blefaro - nie ma porównania. Botox robiłam bardzo oszczędnie i co pól roku- za plastykę zapłaciłam tyle co za te zabiegi przez 4 lata.
    • ykke Re: Chirurgiczny fting brwi 26.01.24, 20:17
      Znajoma babka 60+ robiła niedawno. Blondynka w okularach, więc prawie nic nie widać przy gojeniu, bo plasterki zgrywały się z linią oprawek. Jest efekt bardzo naturalny.
    • natalyaxx Re: Chirurgiczny fting brwi 27.01.24, 09:54
      Jeśli masz przepukliny tłuszczowe i opadającą powiekę to tylko blefaroplastyka, ewentualnie potem lift brwi, ale niestety te lifty z cięciem w linii brwi są bardzo mało skuteczne. Z reguły po czasie wraca się do stanu wyjściowego albo od początku efekt jest niemal żadny. Lepsze efekty daje lift czoła, ale to już większa operaca, dziwię się, że odradzano Ci powieki, ale może masz mały problem.
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 23:47
        Ale większy bo? Jak czytam opisy to mam wrażenie, że lift nawet skroniowy jest jednak lżejszym zabiegiem niż plastyka powiek.
    • usha Re: Chirurgiczny fting brwi 27.01.24, 10:06
      Fajny efekt ale często blizny są bardzo widoczne, zwłaszcza na lini brwi. Lepszy jest ten z cięciem na lini włosów.
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 27.01.24, 21:08
        Lekarka stwierdziła, że na plastykę brwi za wcześnie …
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 28.01.24, 18:47
        Podejrzewam, że te cięcia w linii brwi czy w linii włosów, stosuje się w zależności od sytuacji.
    • babsee Re: Chirurgiczny fting brwi 29.01.24, 08:11
      Moja siostra miala plastykę powiek w wieku 40 lat na NFZ. Miala bardzo opadającą powiekę i podczas upałów stan zapalny powiek. Dostala skierowanie i robila w szpitalu. Po 2 tyg nie bylo śladu po zabiegu, blizna niewidoczna,oko otwarte-rewelacja.
    • beataata000 Re: Chirurgiczny fting brwi 04.03.25, 14:25
      Dzień dobry, zrobiła Pani ten lifting brwi z cięciem nad brwiami? Jestem ciekawa efektem i wyglądem blizn, mam dokładnie taka sytuację, lekarz zaproponował ten sam zabieg ale obawiam się o blizny, które zostaną i czy są możliwe do usunięcia przez laser.
      • alfa36 Re: Chirurgiczny fting brwi 04.03.25, 23:29
        Nie, odrzuciłam lift w linii brwi. Jeśli kiedykolwiek zdecyduję się, to tylko na lift w linii włosów. Póki co próbuję makijażem i rozważam konsultację gdzieś w Polsce, bo poczytuję grupy facebookowe tematyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka