Dodaj do ulubionych

Oto co dziś zrobiłam 🤦

05.02.24, 13:42
Wpłaciłam sobie kasę we wpłatomacie, i najprawdopodobniej zostawiłam w nim kartę... Na całe moje głupie szczęście zaraz weszłam do sklepu po małe szybkie zakupy i przy płaceniu się okazało że karty brak. Przetrzepanie kieszeni, torebki nic nie dało więc w panice udało mi się zastrzec kartę, ale oczywiście logowanie do aplikacji nie działało, na infolinię długi czas oczekiwania... Konto pełne uffff. Poszłam do tego bankomatu, karty nie było, nikt nic nie znalazł. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło, ja tego zostawienia karty nie pamiętam ale tak mi wychodzi ze to się stało. Wzięłam sobie potwierdzenie wpłaty i sobie poszłam. Karta wychodzi chwilę później. Pewnie mi mózg odnotował że coś wzięłam więc pewnie wzięłam kartę. Jakbym nie poszła po te zakupy to pewnie do jutra była bym przekonana, że kartę mam w torebce 🙁 Chyba da się wyczyścić konto robiąc zakupy po 99 zł aby pinu nie podawać?
Obserwuj wątek
    • dni_minione Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:50
      Wpłatomat powinien wciągnąć tę kartę po paru/nastu sekundach. Stal ktoś za tobą w kolejce?
      • milupaa Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:52
        Hmmm, nie, byłam sama. Czyli zadzwonić do obsługi euronetu?
        • tilijka123 Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:54
          Z tego co kojarzę po zatrzymaniu karty przez bankomat już się nie da jej odzyskać i trzeba wyrobić nową.
          • milupaa Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:58
            Chyba tak bo ma infolinii automat podaje właśnie taką informację że skontaktować się z bankiem w celu wyrobienia nowej karty.
      • jasnoklarowna Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 14:11
        Miałam podobna sytuację w bankomacie. Chciałam wypłacić pieniądze a bankomat mi nie wypłacił tylko wygenerował kwitek że transakcja niemożliwa bo brak nominałów. Ja się wgłębiłam w treść karteczki ze moja karta wysunęła się i po chyba 5 sekundach schowała znów. Tzn zjadł mi kartę. Mnie uratowało to że był to bankomat w ścianie banku, pan do mnie wyszedł i powiedział że za 4 godziny będzie otwierany wiec kartę powinnam odzyskać, o ile się automatycznie nie zablokuje. Moja się nie zablokowała i odzyskałam bez uszczerbku. Ale powiedział że przy takich wolnostojących wszystkie są że względów bezpieczeństwa blokowane by nikt ci na nią transakcji nie zrobił. Więc jeśli twój wpłatomat był wolnostojący to najpewniej zablokują Ci kartę i będziesz musiała wyrobić nową.
    • hummorek Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:52
      Jak nie wyjelas karty, to bankomat ja wsiorbal z powrotem
    • bei Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:52
      Może zgubiłaś po drodze, gdzieś wypadła z kieszeni? Może w aucie masz?
      • milupaa Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:58
        Szukałam. Chyba sobie daruje wyrobię nowa. Na razie blikiem place 🙂
    • aagnes Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 13:56
      Jak zastrzegłaś karte to teraz jest to tylko bezużyteczny kawałek plastiku, zamów nową i po sprawie. przerabiałam to ze 3 tygodnie temu, tez dostałam palpitacji, na szczescie bankomat byl akurat w moim banku w którym narobiłam sobie obciachu histeryzując, jakos zdołali mnie uspokoić. Przez tydzien operowałam gotówką co mnie ostatecznie przekonało, że wydaje sie wtedy znacznie mniej.
      • milupaa Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 14:00
        Ja mam blika. W tej panice o tym zapomniałam w sklepie i zostawiłam zakupy 😀
        • hummorek Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 14:06
          milupaa napisała:

> Ja mam blika
          🤭😁
    • arabelax Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 14:08
      na tyle da sie wyczyscic konto robiąc zakupy bez pinu, na ile masz limit na karcie ustawiony.
    • eriu Re: Oto co dziś zrobiłam 🤦 05.02.24, 14:11
      Nawet jakbyś znalazła to nie polecam korzystać. Nie masz gwarancji, że ktoś nie zrobił zdjęć karty i nie spróbuje nią zapłacić w internecie. Po takiej akcji tylko zablokować i wyrabiać nową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka