Dodaj do ulubionych

alcatel, co mam robić??

03.08.05, 21:42
słuchajcie mam taki problem, mam stary telefon alcatela easy db i jest mi on
bardzo potrzebny, bo moj obecny telefon się zepsuł, nie zdążę go naprawić
przed wyjazdem na wakacje, i rzecz w tym, że on ma coś takiego jak kod
telefonu, a ja go nie pamiętam.. uzywałam tego telefonu jakies 3 lata temu,
oprocz pinu, trzeba wpisać ten kod telefonu, bez tego nie działa!

nie wiem gdzie może być moja instrukcja obsługi a myślę, że musi być jakiś
uniwersalny kod odblokowujący, może go znacie? bardzo potzrebuję tego
telefonu, wpisywałam już mnóstwo kombinacji no ale niestety nie umiem
przypomnięć sobie kodu z przed 3 lat..

pomóżcie! napiszcie mi go, jesli istnieje taki kod, proszę!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kiciunia Re: alcatel, co mam robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:21
      taki kod to po prostu twoj kod PUK. i nikt z nas go nie zna,bo kazdy telefon ma
      inny PUK,rozumiesz??Proponuje sprawdzic w umowie jak kupowalas ten telefon a
      przynajmniej w papierach od tego numeru.Radze poszukac bo jak poprosisz o swoj
      PUK w salonie to bedziesz musiala wysylac faxa do biura razem z kserem dowodu
      bla bla bla...a na odpowiedz czeka sie ok.tygodnia..a wtedy juz chyba bedziesz
      na wakacjach...pozdrawiam.
      • niechmniektosprzytuli Re: alcatel, co mam robić?? 04.08.05, 10:52
        Są takie sklepy jak komisy za max 20 zł zdejmą ci kod, jeśli nie to popytaj
        wśród znajomych chłopaków, oni takich ludzi znają, też za małą opłatą
        pozbędziesz się zmartwień.
        • martys_85r jaki puk? jeju.. 04.08.05, 23:40
          kod telefonu to nie zaden puk! puk to puk a kod aparatu to kod aparatu! nie
          wazne jaka karte sim wlozysz kod aparatu jest ten sam, jesli puk to 22222222 a
          kod aparatu to 3453 i zmienimy karte sim na inna z pukiem 333333333 to kod
          telefonu nadal bedzie 3453..

wlasnie nie chce wydawac kasy, na komisy czy zdejmowanie w salonie, bo mam kase
          na naprawe mojego telefonu obecnego..

probowalam tych kombinacji typu 0001 0002, 12345 itd, mysle bardziej o
          uniwersalnej zmianie typu wcisnij ok i gwiazdke, badz kodzie jakim to
          odblokowuja w salonach itd (o ile robia to kodem)

piszcie dalej..
          zw szystkie posty dziekuje:)
          • martys_85r kod aparatu-telefonu, nie pin, nie puk.. 04.08.05, 23:43
            kod telefonu to nie zaden puk! puk to puk a kod aparatu to kod aparatu! nie
            wazne jaka karte sim wlozysz kod aparatu jest ten sam, jesli puk to 22222222 a
            kod aparatu to 3453 i zmienimy karte sim na inna z pukiem 333333333 to kod
            telefonu nadal bedzie 3453..

wlasnie nie chce wydawac kasy na ten zlom, na komisy czy zdejmowanie w salonie,
            bo mam kase odlozona na naprawe mojego telefonu obecnego..

probowalam tych kombinacji typu 0001 0002, 12345 itd, mysle bardziej o
            uniwersalnej zmianie typu wcisnij ok i gwiazdke, badz kodzie jakim to
            odblokowuja w salonach itd (o ile robia to kodem)

piszcie dalej..
            zw szystkie posty dziekuje:)
    • Gość: dddd Re: alcatel, co mam robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 07:45
      jest cos takiego jak kod telefonu...kod puk nalezy do karty!! wszystko zalezy
      od oprogramowania telefonu...ja tez taki mialam moj byl 12345 mozesz sprobowac
      a noz sie uda...;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka