Dodaj do ulubionych

Modelowanie ciała - da się?

07.02.24, 22:24
Czy któreĵś z was udało się nieco wymodelować ciało, tak by ubyło nieco, ale tylko w niektórych miejscach?
Jeśli tak, co okazało się najbardziej skuteczne? Masaże? Jakieś specjalne zabiegi?
Nie pytam o opinię na ten temat, tylko o doświadczenia osób, które w praktyce stosowały jakieś metody.
Obserwuj wątek
    • alexandra1984 Re: Modelowanie ciała - da się? 07.02.24, 23:23
      Mi ubylo w udach jak chodzilam czesto na rolki masujace (rollmasaz). Mialam je darmowo w pakiecie na silowni i nie chcialo mi sie cwiczyc wiec chodzilam na nie na ok. pol godziny i masowalam uda/nogi. To byl 'przypadek' przez moje lenistwo. Innych rzeczy nie probowalam.
    • tanebo001 Re: Modelowanie ciała - da się? 07.02.24, 23:26
      Długie wieczory na siłowni?
    • figa_z_makiem99 Re: Modelowanie ciała - da się? 07.02.24, 23:57
      Regularne ćwiczenia.
      • jusytka Re: Modelowanie ciała - da się? 08.02.24, 22:45
        Po treningach ubywa wszędzie, nie na to nic wspólnego z modelowaniem ciała
        • figa_z_makiem99 Re: Modelowanie ciała - da się? 09.02.24, 00:16
          Opowiadasz głupoty, cwiczę z obciążeniem i rzeźbię ciało, brzuszki zrobiły mi wąską talię. Nie cwiczę, żeby mi ubywało, tylko przybyło mięśni.
          • piataziuta Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 17:43
            figa_z_makiem99 napisała:

> Opowiadasz głupoty, cwiczę z obciążeniem i rzeźbię ciało, brzuszki zrobiły mi w
            > ąską talię.

To ty opowiadasz głupoty.
            • figa_z_makiem99 Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:14
              Czep się kogoś innego. Wklejałam zdjęcie sylwetki, dzięki ćwiczeniom mam talię i robię masę mięśniową na nogach, pośladkach i ramionach.
              • piataziuta Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:24
                Jeśli zeszczuplałaś w talii, to dlatego, że chcąc - nie chcąc, osiągnęłaś deficyt kaloryczny. Brzuszki wzmacniają mięśnie, ale same w sobei nie wyszczuplają brzucha - powielanie takich głupot, w dzisiejszych czasach - w obliczu zalewu materiałów na ten temat, jest prostacką ignorancją.
          • szara.myszka.555 Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:14
            Jakbyś miała na talii solidną warstwę tłuszczu, to tych dodatkowych mięśni nie byłoby widać.
            • figa_z_makiem99 Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:15
              To trzeba się odchudzić i prowadzić zdrowy tryb życia. Co ci da zabieg?
            • edor67 Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:18
              Też tak uważam. Tłuszczu pozbywasz się odpowiednią dietą, a ćwiczenia ujędrniają, wysmuklają i modelują ciało. Takie moje doświadczenie.
          • jammer1974 Re: Modelowanie ciała - da się? 17.02.24, 00:20
            figa_z_makiem99 napisała:

> Opowiadasz głupoty, cwiczę z obciążeniem i rzeźbię ciało, brzuszki zrobiły mi w
            > ąską talię.

Brzuszki ci napewno talii nie zrobily.
          • m_incubo Re: Modelowanie ciała - da się? 17.02.24, 06:13
            Pokazywałaś tę "wąską talię", więc to ty opowiadasz głupoty.
    • kotejka Re: Modelowanie ciała - da się? 08.02.24, 05:04
      Ale konkretnie w którym miejscu ma ubyc
    • thea19 Re: Modelowanie ciała - da się? 08.02.24, 23:10
      Punktowe modelowanie to tylko przez chirurga
    • ichi51e Re: Modelowanie ciała - da się? 09.02.24, 00:44
      Ćwiczenia fizyczne bardzo skuteczne!
      • jusytka Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 17:41
        Chyba większość nie przeczytała uważnie mojego postu. Wyraznie skierowałam go do osób którym się jakimś sposobem to udało, nie pytałam o opinię na ten temat.
        Rady typu ćwiczenia, czy zabieg chirurgiczny są całkiem bez sensu, bo to nie jest modelowanie ciała Nigdzie nie napisałam, że mam jakąkolwiek nadwagę i że nie uprawiam sportu. Nie wiem po co tacy doradcy się tu wypowiadają ....
        • thea19 Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:02
          o muj borze, nie rozpłacz się
    • 35wcieniu Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 17:48
      Zależy o które miejsca ci chodzi no ale generalnie tak, da się modelować ciało ćwiczeniami.
      • 35wcieniu Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:06
        A, doczytałam że nie chodzi o ćwiczenia, więc cofam. big_grin
      • piataziuta Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:08
        Da się miejscowo napuchnąć, dzięki ćwiczeniom: w mięśniach. Ćwiczenia nie wyszczuplają mięśni ani tłuszczu. Wyszczupla deficyt kaloryczny.
        • 35wcieniu Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:13
          Nie jestem ekspertem więc nie będę polemizować, siłowo nigdy nie ćwiczyłam, jedyne o czym mogę się wypowiedzieć to stretching, który zauważalnie wysmuklił mi nogi, co i tak nie ma znaczenia bo autorka już wyjaśniła że nie chodzi jej o ćwiczenia.
          • piataziuta Re: Modelowanie ciała - da się? 15.02.24, 18:24
            Małysza rozciągnęli o centymetr, więc kto wie...
    • youngagain Re: Modelowanie ciała - da się? 16.02.24, 22:55
      Mi dobrze ale bardziej na skórę zrobiło picie kolagenu i codzienny masaż drewnianym masażerem. Wklejalam kiedyś.
      No i ćwiczenia. Spojrzałam już do tego żeby przerzucić się na ćwiczenia siłowe i powoli widzę efekty. Z moich doświadczeń na masę działa głównie dobre żywienie i czysta micha, zaś na rzeźbę siłowe. Rób sobie taki zestaw w domu codziennie lub co 2 dni i osiągniesz efekty
      www.instagram.com/reel/C1HSqFzL21o/?igsh=cmd1eW9uOXd3b2dl
      • youngagain Re: Modelowanie ciała - da się? 16.02.24, 22:56
        Dojrzałam, nie spojrzałamsmile
    • marta.graca Re: Modelowanie ciała - da się? 17.02.24, 06:50
      Zabiegi na pewno nie. Robiłam różne fale uderzeniowe, ultradźwięki, icoone, jedyne co wymodelują, to portfel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka