kornelka37 29.02.24, 22:37 Czarny czy denim? Kurtka damska . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 06:22 Ale wstyd. Od kiedy i gdzie Denim to kolor? Typowem kolorem materialu denim jest Indigo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 07:54 Ja mam denim, źle wyglądam w czarnym, a czarny jeans już w ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 08:09 Czarna. Niebieska by mi do niczego nie pasowała. Czarną można założyć do niebieskich dżinsów, a dwa odcienie niebieskiego dżinsu równocześnie zwykle wyglądają źle. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 08:46 Czarny dżins nigdy mi się nie podobał. Nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 08:58 Kocham kurtki dzinsowe - dla mnie to taki samograj wyreczyciel w szafie jak nie wiesz co zalozyc, to wez dzinsowa kurtkę dzis tez mam na sobie mam 6 w kilku odcieniach dzinsu odmladza odswieza, jest mega praktycza ale czarnej nie - czarna jest brzydka i smutna czarną to mam ramoneske Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:05 > ale czarnej nie - czarna jest brzydka i smutna > czarną to mam ramoneske a czarna ramoneska nie jest "brzydka i smutna"? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:07 nie - jest klasyczna poza tym ma rozjasniajace srebrne detale Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:20 a charna jeansowa nie jest klasyczna? co decyduje o "klasycznosci"? jeansowa tez ma srebrne detale, na przyklad guziki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:22 Na szczęście moda to nie chemia, ani nie matematyka Każdy może mieć swoje racje i odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:28 > Na szczęście moda to nie chemia, ani nie matematyka > Każdy może mieć swoje racje i odczucia no wystarczylo w Twej wypowiedzi dodac "moim zdaniem" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:36 No skoro ja piszę A w dodatku o ciuchach a nie raporcie księgowym to ciężko się domyślić, że to moje zdanie? Chyba nie Tak, JA uważam, że każdego kto ma więcej niż dwadziescia parę lat kolor czarny nie robi dobrze Matowa czarna kurtka dodatkowo A w czarnym total looku z czarnymi jeansami szczególnie Czarna skóra w ramonesce ma więcej jasnych detali i inna strukturę i połysk skóry, który trochę tej blasku oddaje na twarz Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:41 Twoja opinia zabrzmiala dla mnie bardzo autorytarnie. zwlaszcza, ze mam czarna ramoneske z zerem srebrnych detali (czarne guziki) z matowej skory ... Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:58 kura17 napisała: > Twoja opinia zabrzmiala dla mnie bardzo autorytarnie. serio? nie bylo to moja intencją ja mam czarną lsniąca i z duzymi srebrnymi elementami > zwlaszcza, ze mam czarna ramoneske z zerem srebrnych detali (czarne guziki) z m > atowej skory ... > > Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:15 "Tak, JA uważam, że każdego kto ma więcej niż dwadziescia parę lat kolor czarny nie robi dobrze" cokolwiek to znaczy nie zgadzam się, mnie czarny kolor robi dobrze, nawet bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:28 pade napisała: > "Tak, JA uważam, że każdego kto ma więcej niż dwadziescia parę lat kolor czarny > nie robi dobrze" > cokolwiek to znaczy nie zgadzam się, mnie czarny kolor robi dobrze, nawet bardz > o dobrze > mnie tez, bo go bardzo lubie, ale jest bezlitosny i wymaga jednak troche staran makijazu, dodatkow, jakiegos rozjasnienia przy twarzy bez tego wszystkiego niestety postarza Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:01 Czarną ma moje dziecko, podrasowaną przypinkami, łańcuszkami, naszywkami itp. Wygląda bardzo Ok, ale dla młodej gniewnej. Na mnie śmiesznie, a bez podrasowania była jakaś taka nijaka. Mam jasnoniebieską i jest ok do letnich sukienek na wieczorny spacer. A dżinsowa w kolorze dżins 😉 według mnie jest uniwersalna, do wszystkiego. Choć fakt, nie lubię połączeń dżinsu z dżinsem, bo albo odcienie się gryzą, albo wychodzi uniform. Ale na innych mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:06 ja tez nie lubię niby są ultra modne, ale ja nigdy nie nosze dzisnowego total looku dzis mam dzinsowa kurtke do zakardowej spodnicy mini i obcaskow ona tak fajnie dodaje luzu kazdej nudnej albo sztywnej stylizacji romantyczna kiecka, biala koszula, jedwabny top, spodnie palazzo, cokolwiek i dzinsowa kurtka robi sie zaraz taki stopien w dol od /nastarania/ ja lubie ten efekt taki troche chuliganski Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:34 Co to na litość boską są obcaski? Jeżeli to co sobie wyobraziłam to wygląda mi to na "stylizację", której po prostu już nic nie zaszkodzi, nawet dżinsowa kurtka. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:39 35wcieniu napisał(a): > Co to na litość boską są obcaski? niewysokie obcasy zdrobnienie od obcasy - lubię zabawy słowem ostatecznie to nie senat a forum ematka nie musi byc smiertelnie powaznie > Jeżeli to co sobie wyobraziłam to wygląda mi to na "stylizację", której po pros > tu już nic nie zaszkodzi, nawet dżinsowa kurtka. co cie gorszy buty kurtka czy zakardowa spodnica? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 09:42 Skąd pomysł że coś mnie gorszy? Uważam połączenie za skrajnie brzydkie, a słysząc "obcaski" na dodatek wyobrażam sobie jakieś dziwadło. Nie jestem tym zgorszona, naprawdę osobliwy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:01 to wyobraz sobie czarne matowe rajstopy i czarne botki na niewielkich obcasach do tego kolorową zakardowa spodnice w 4 kolorach serio to takie dziwo? ciekawa jestem do czego ty nosisz spodnice Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:09 Taaa, wyobraziłam sobie. 4 kolory spódnicy, na dodatek żakardowej, i dżins u góry. Coś pod tym dżinsem jeszcze? ciekawa jestem do czego ty nosisz spodnice Nie wiem co w tym ciekawego, ale i nie tajemnica -jak zawierają element koloru to do czerni. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:26 35wcieniu napisał(a): > Taaa, wyobraziłam sobie. 4 kolory spódnicy, na dodatek żakardowej, i dżins u gó > ry. Coś pod tym dżinsem jeszcze? dokladnie tak co znaczy na dodatek zakardowej? masz cos do zakardowej spodnicy? uwielbiam modowe watki na ematce ematka stylistka nigdy nie zawodzi skoro pytasz - pod kurtka jest czarny longsleeve, z nieduzym dekoltem i naszyjnik tous na szyi przygotuj sie na szok na zdjeciu trzecim zwizualizuj sobie zamiast ramoneski dzinsowa kurtke - moge ci wkleic dla lepszej wizualizacji kolor kurtki koresponduje z jednym z kolorow na spodnicy myslalam, ze to najzwyklejszy stroj swiata przy roboczym piatku : ) jedynym zwracajacym uwage elementem jest wzor spodnicy btw zebralam za nia dzis juz dzis calkiem szczerych i entuzjastycznych komplementow od kolezanek > > ciekawa jestem do czego ty nosisz spodnice > > Nie wiem co w tym ciekawego, ale i nie tajemnica -jak zawierają element koloru > to do czerni. > Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:36 Fajne te spódniczki Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:42 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Fajne te spódniczki W dodatku żakardowe Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:42 Nie bez powodu one wszystkie mają resztę czarną. No nie bez powodu... Poza tym umówmy się że przy takich figurach na wiele można przymknąć oko. O ile pamiętam pisałaś że masz nadwagę więc pozostanę przy zdaniu że nadwaga + żakardowa mini + "obcaski" + dżins to katastrofa. Ale najważniejsze że ty jestes zadowolona i kolezanki chwalą - co piszę bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:54 forumowe archeo zawsze na strazy noszę rozmiar 12 nadwagę pokazują mi kalkulatory BMI - bo duzo cwicze silowo i mam sporo miesni pisałam o tym rowniez, droga siostro z archeo wiem, na co moge sobie pozwolic i co mi sluzy, a co nie akurat mini mi jeszcze sluzy czarna baza i bazowa kurtka uspokaja wielobarwnosc spodniy - tak wlasnie napisalam, ze baza jest w czerni i kurtka jest bazowa kurtka lamie czern przy twarzy, dekolt i srebrny tous nieco ja rozjasnia taki sobie outfit na dzis wymyslilam brzydkie jak nie wiem, ale swiat sie nie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:58 bazowa kurtka z chuligańskim efektem powinna wejść do forumowego słownika Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 11:04 35wcieniu napisał(a): > bazowa kurtka z chuligańskim efektem powinna wejść do forumowego słownika > jak nie kijem go, to pałką zawzięte z ciebie babsko zaraz fajrant, wiec zaraz bede znikac, juz sie nie nakrecaj tak - dzinsowa kurtka fajnie przelamuje styl i dodaje do kazdej stylizacji odrobine nonszalancji, luzu czy nazwij to jak chcesz jest mocno casualowa odwrotnie niz np marynarka dodana do poszarpanych dzinsow, dress up, dress down moda to jest zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 11:05 juz sie nie nakrecaj To nie ja produkuję strumień świadomości w odpowiedzi na każde zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:33 lookastic.com/women/looks/denim-jacket-long-sleeve-t-shirt-skater-skirt/23249 Nie jest źle, gdyby nie kurtka z cekinami ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:36 No nie, cekiny i szkocka krata to dla mnie też trochę tumacz Ale dziewczyna jest młoda, śliczna z jej pasuje Najbardziej uniwersalne są imho (!!) Basicowe modele Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:37 Tak, chciałam tylko pokazać kolorową spódnicę do takiego zestawu, żeby pokazać, że da się Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:07 a co jest skrajnie brzydkiego w połączeniu żakardowej spódnicy mini, butach na niewysokim obcasie i dżinsowej kurtce? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 10:10 Napisałam że tak uważam. Moje, rozumiesz, wrażenie estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 11:04 Brałabym obie do różnych stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 12:40 Kurtki denim mam w rozmych kolorach, czarna, niebieska, blado rozowa, ciemno rozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Kolor kurtki jeansowej 01.03.24, 12:41 Kupilabym i czarna i niebieska. Odpowiedz Link Zgłoś