Dodaj do ulubionych

Magnetyzm blond

06.03.24, 18:43
Co jest takiego w tym kolorze, ze dodaje prawie kazdej babce +10 do atrakcyjnosci?
Kilka przykladow , kolezanka z pracy, niewygledna kobita. Nadwaga, niefajne rysy twarzy, nieciekawe ubrania. Przefarbowala wlosy na blond I od razu faceci szerzej sie usmiechaja, zagaduja.
Inna znajoma, szukala partnera, byla samotna. To ten sam typ szarej myszy, byle jako wygladala, zaniedbana figura. Nic wiecej nie zmienila, tylko mocno rozjasnila buro brazowe klaki. Od razu jej zycie uczuciowe odzylo, tu ktos gwizdnal, tu dalszy znajomy sie zainteresowal, w koncu poznala fajnego faceta.
Kolezanka z liceum, to na fb widzialam, w szkole byla przecietniara, tyle ze szczupla. Teraz mniej szczupla, malo sie zmienila, tylko wlosy jasne. I dawni koledzy komentuja, ze wypiekniala, ze jest niesamowita.
Co tak przyciaga mezczyzn do tego koloru?
Obserwuj wątek
    • julyjyly2020 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 18:50
      Sama bym nie uwierzyla. gdybym tego nie przezyla...w tamtym roku bedac w Warszawie poszlam do fryzjera innego niz zwykle ,zrobila mi wlosy na jasny blond...mam 50 lat ale jak poszlam na Nocny market nawet mlodzi zagadywali ,a juz od paru lat bylam jakby przezroczysta.Bardzo mnie to zdziwilo ,wlosy byly zniszczone ,byly marne ale liczylo sie ze blond.
    • dni_minione Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 18:54
      Jasne koło twarzy odmładza i łagodzi rysy.
      • tanebo001 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:07
        Naturalnie jasne włosy idą zwykle w parze z jasną cerą, na której jak wiemy łatwiej dostrzec oznaki choroby oraz wszelkie emocje jak np. podniecenie czy zainteresowanie. Mężczyźni odczuwają naturalną potrzebę dominacji i przekazania własnych genów potomstwu. Podświadomie wybierają partnerkę, której geny nie zdominują jego genów. Tak własnie jest w przypadku kobiet o jasnych włosach.
        • husky_cat Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 21:11
          To w teorii, w realu w przypadku dwojga z trójki naszych dzieci moje geny, jasnej blondynki, zdominowały geny mojego męża bruneta 😂
          • ochbejbe100 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 22:07
            Nie zdominowały. Twój mąż jest heterozygotą.
          • princesswhitewolf Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 00:44
            Moje blond zdominowaly szatyna. W ogolemdsiscko tocka w tocke do mnie podobne tyle ze w wydaniu meskim.
            Ale mnie ciezko zdominowac. Taki czlek sie nie urodzil jeszcze
            • husky_cat Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 09:17
              To musisz poznać moja starszą córkę, ona zdominuje każdego ☺
              U mnie w rodzinie od kilku pokoleń rodzą się blondynki,dominuja silne geny finskiej praprababci.
              • princesswhitewolf Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 10:32
                O to pewno bym sie z nia dogadywala. Moje nalepsze psiapsi to silne baby z jajami
                • husky_cat Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 10:48
                  Moje też☺

A córcia ma 6 lat i wywołała już Pierwszą w Historii Wojnę Przedszkolna 😂
      • simply_z Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:09
        Bzdura, wielu kobietom nie pasuje, zwlaszcza naturalnym brunetkom. Mialam kiedys prawie blond wlosy i nie nie...twarz wygladala jakos wyplowiale, zdecydowanie lepiej wygladam w brazach i ciemnym blondzie -nie tym zoltym.
        • dni_minione Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:35
          Blond nie równa się "żółty", chyba że miałaś ten kolor ze 30 lat temu. Od dawna blondy robi się również chłodne, w przeróżnych odcieniach, większości mysich Polek to pasuje bardziej niż przyciemnianie. No ale wiadomo, że nie mówimy o Hiszpankach czy Włoszkach, są typy urody, którym blond nigdy nie będzie pasować.
          • simply_z Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:39
            Mialam blond refleksy, sporo refleksow i nie nie.
          • snakelilith Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 21:22
            dni_minione napisała:

> Blond nie równa się "żółty", chyba że miałaś ten kolor ze 30 lat temu.

A niechby i były żółte. Dla mnie osobiście jednym z najpiękniejszych odcieni blondu jest złoty blond.
            Moje są teraz trochę ciemniejsze, nad czym ubolewam, bo rozjaśnianie jest upierdliwe i niszczy włosy.
            • milupaa Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 23:25
              No nie dla każdego. Ja w takim żółtym wyglądam strasznie 🙂 Osobiście noszę popielaty średni blond. Co ciekawe naturalny mam lekko rudawy ale mi w nim nie twarzowo.
    • primula.alpicola Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:14
      Dobrze że ostrzegasz, w życiu nie pójdę w blond zatem, o boże co to by się działo😱
    • krwawy.lolo Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:18
      Widocznie nie jestem mężczyzną, bo kolor włosów jest mi kompletnie obojętny. Poza jakimiś wycudowanymi jaskrawościami.
      • krwawy.lolo Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:19
        A koloru oczu nawet nie zauważam.
    • grruu2.0 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:24
      Ofiary tego podejścia dumnie prezentują światu jajecznicę z ciemnymi odrostami
      • waleria_bb Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 21:14
        Jajecznicę jeszcze idzie ogarnąć i już w sumie rzadziej widzę na ulicy. Jednak odrosty- 100% racji. Przy sombre, refleksach też je widać i od razu te włosy wyglądają bardziej niechlujnie. Sama latami kombinowałam z rozjaśnianiem z natury ciemnego blondu, miałam przeróżne odcienie i wariacje (pasemka, airtouch) i nieee. Urody dodał mi dopiero 1 kolor włosów, ciemniejszy i chłodniejszy niż natura.
        • simply_z Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 22:11
          a u mnie kolor podobny do mojego, może ciut bardziej świetlisty...
    • usha Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 19:32
      „ Od razu jej zycie uczuciowe odzylo, tu ktos gwizdnal, tu dalszy znajomy sie zainteresowal”…

Gwizdnął powiadasz?
      • livia.kalina Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 22:31
        Tez mnie ten gwizd ujął, chyba polecę rano, jeszcze przed praca do fryzjera się przefarbować.
        • jowita771 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 06:51
          Ja też. Wprawdzie mnie do blondu nie ciągnie, ale poświęcę się, żeby usłyszeć gwizd.
          • milupaa Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 10:13
            Nie musisz, polec sobie do Włoch 🙂
      • zapomnialosiehehe1 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 08:01
        To bardzo co bardzo jest wyraz seksualnego uznania, faina laska
    • pytajacakinga Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 21:18
      A ja jestem naturalną blondynką i żaden inny kolor mi nie pasuje.Siostra kiedyś zrobiła sobie na brąz to był dopiero koszmar wyglądała strasznie.
    • kk345 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 21:59
      >tu ktos gwizdnal,
      big_grin big_grin big_grin
    • awf-33 Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 22:38
      Nie wiem, ale faktycznie coś w tym jest. Zrobiłam sobie kiedyś sombre blond. Coś pięknego, ale utrzymanie efektu kosztowało fortunę, więc po jakimś czasie zeszłam z tego koloru. Wspominam z sentymentem.
    • milupaa Re: Magnetyzm blond 06.03.24, 23:30
      E tam, ja największą furorę robiłam gdy miałam długie kręcone loki koloru rudy - orzech laskowy (nie wpada w czerwień) , bardzo ciekawy kolor. Każdy się oglądał, co chwila podryw. Niestety od dawna nie widzę takiego koloru farby.
      • ewa_2009 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 01:57
        jak znajdziesz, to daj znać smile
    • siedemkropek82 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 05:42
      Moja mama zawsze powtarzała, że najpiękniejsze są blondynki.
    • aga.doris Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 08:31
      No nie wiem czy wszystkim blond wychodzi na zdrowie. Ta aktorka, co grała doktorową Wezułową w Ranczu, jako brunetka była super. Teraz od kilku lat jasna blondynka, nieciekawa jakaś taka rozmazana. Nie wiem jaki jest jej naturalny kolor.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 08:44
        Wygooglalam, ona ma taka wloska urode, wiec faktycznie ciemne jej pasuja. Mysle, ze ten blond to ma Po prostu zle dobrany odcien
      • husky_cat Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 09:36
        Z racji wieku jej naturalnym kolorem teraz jest pewnie siwy.
        Jako brunetka musiałaby pewnie farbowac odrost co kilka dni, przy jasnym blondzie trochę mniej widać
    • la_mujer75 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 09:57
      Mnie zdecydowanie nie pasowałby blond.
      Zbyt ciemna jestem- karnacja, oczy i oprawa oczu.
      A szkoda, bo na ciemnych włosach od razu widać kazdy pojedynczy siwy wlos sad
      I ciemne rysy podkreślają owal.
    • klaramara33 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 12:52
      Nie wiem nie widzę tego aż tak, po sobie nie widzę jak zmieniam kolor włosów na ciemniejszy, czuję się zauważalna niezależnie od koloru włosoów. Ale faktycznie widzę po facetach starszych, że wolą blond. Wśród młodszych tak tego nie widzę. No i jeszcze po Azjatach i Afrykanczykach ale to zroumiałe bo u nich nie ma .
      • klaramara33 Re: Magnetyzm blond 07.03.24, 13:07
        Dopiszę ,że teraz jestem ruda dzięki hennowaniu i lepiej się w nim czuję niż w blondzie, który 80-90% Polek ma a ja nie lubię się zlewać z tłumem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka