Dodaj do ulubionych

Fotowątek na piątek

08.03.24, 12:14
Specjalnie dla Was zrobiłam wczoraj zdjęcia z okazji biegania. A dzisiaj ponakładałam na nie filtry. :p

Wyrzucajcie co tam macie fajnego: kwiatki z okazji dnia kobiet, tyłki, brzuchy, zwierzaki, outfity i zdjęcia jedzenia!

Co słychać?

Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:20
      Kwiatowo mam.
      Jestem na odwyku, niczego nie ugotowałam ani nie upiekłam od tygodnia 😀
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:24
        Już pierwszym postem chcesz wykosić zdjęciową konkurencję, co? big_grin

Nie dajcie się dziewczyny, wierzę w was!

A różyczki pieczone z jabłek (chyba) to kiedy były? suspicious
        • daniela34 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:26
          W sobotę. Czyli tydzień mija 😀
          Samej mi z tym źle.
          Jutro, jutro wreszcie wejdę do kuchni.
    • mabel_mora Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:23
      od pacjenta za bonding wg. zyczenia czyli snieżna biel smile....ja to nazywam toaletowa biel
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:26
        My z Mieciem mówimy "zęby z sedesu". Ale klient widać, zadowolony. big_grin
        • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:54
          A my to nazywamy błękitnym uśmiechem big_grin ten tren jest u nas bardzo widoczny wśród starców, większość wygląda jakby właśnie zeszła z jachtu...lniane spodnie, pomarańczowa opalenizna i blekitny ząb.
      • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:38
        Mnie się bonding że zboczenstwami kojarzy 😳
        • mabel_mora Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:49
          prawidłowo smile na zębach wiąże sie kompozyt, a seksualnie to wiąże się ciało smile
        • borsuczyca.klusek Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:51
          Za dużo ematki 🙄
    • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:41
      Wiosna pełną gębą!
      • heca7 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:24
        Hmmm, no nie wiem wink
        • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:25
          To wiosna w podziemiu. Badyle posiadają bowiem zieloną duszę. Mimo, że chlorofil zużyły do produkcji cukru na spirytus na zimę.
    • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:44
      Same piękne i pyszne rzeczy. Pomarańcze i cytryny prosto od chłopa z Sycylii. Cebulki na razie nasiona

https://common.crowdfarming.com/uploaded-images/1642509926429-e6703d9b-d534-43e5-b2d0-09c8aa5ff222.jpg?Imwidth=800 https://cdn.socleo.org/media/YVRQ9ESF/P/img_00021.jpg
      • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:31
        No proszę. Jako rasowa ematka kupujesz warzywa od zaprzyjaźnionego chlopa z Sycylii 🤗
        • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:34
          Ba!! (nie znam gościa, to kooperatywa)
          • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:34
            p.s. I na Sycylli nigdy nie byłam i pewnie nie będęsmile
            • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:35
              A to dlaczego?
              • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:49
                Nie mam żadnego powodu a urlop ograniczony. A na emryturze pewnie będzie mniej pieniędzy (a nie zrezygnuję se stałych kierunków). Nie sądzę też, że ktoś wyśle mnie służbowo big_grin

P.S. homohominilupus - W Hiszpani też mam chłopawink (ciecierzyca, pistacje, migdały)smile
                • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:51
                  E tam, nie wiadomo gdzie cię życie rzuci a to przecież nie jest koniec światawink
                  • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:54
                    No to tylko na takiej zasadzie. Swoją drogą widziałąm kiedyś program Makłowicza z Sycylii i bardzo zachęcająco to wygląda. Może kiedyś.
                    • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:57
                      Ja też nigdy nie byłam a ostatnio obrzydli mi syczylijczycy więc mi się nie spieszy:p
                      • chatgris01 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:51
                        Co zrobili?
                • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:37
                  chococaffe napisała:

> Nie mam żadnego powodu a urlop ograniczony. A na emryturze pewnie będzie mniej
                  > pieniędzy (a nie zrezygnuję se stałych kierunków). Nie sądzę też, że ktoś wyśle
                  > mnie służbowo big_grin
                  >
                  > P.S. homohominilupus - W Hiszpani też mam chłopawink (ciecierzyca, pistacje, migd
                  > ały)smile

Przez chwilę myslalam, że swojego chlopa tam masz 😄

Z kooperatywy też kiedyś korzystałam, kupowałam genialne halloumi od cypryjskiego chlopa 🤩
      • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:55
        No, takie zakupu od chłopa to ja rozumiem.
    • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:46
      Jesteśmy w autobusie, jedziemy przebić uszy. Łisz mi lak:p
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:16
        No chyba nie będzie awantury o przebijanie, skoro sama chciała? big_grin
        Wierzę w nią!
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:27
          Dała radę 🤣
          Awantury to nie ale dramę już by mogła ukręcić:p
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:35
            I wiosna 😊
          • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:20
            I mamy pierwszty outfit - kolczyki pod kolor sweterka! smile
            • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:28
              Nie widać ale kolczyki są z jednorożcem, oczywiście..
      • eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:44
        Lepiej przebić niż przekuć 😁
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:45
          😁
    • beata985 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:51
      Rosołek pyrka czyli na obiad będzie rosół
      A tak naprawdę to na kaca...😁
      • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:58
        ładny rosołek
      • lemonka5 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 12:59
        Mina kocicy, która znów dostała mata.
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:18
        Na kaca?
        Czyżbyś wreszcie zaprosiła do siebie kolegę zza granicy? suspicious
        • beata985 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:47
          piataziuta napisała:

> Na kaca?
          > Czyżbyś wreszcie zaprosiła do siebie kolegę zza granicy? suspicious

😁
          Chciałabym...chciała..

Dzisiaj wieczór singielek 😁
    • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:03
      metr śniegu
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:19
        A kysz!
        Co to za białe goooofno, ja się pytam???

No chyba, że pojechałaś na narty, to rozumiem.
        • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:23
          owszem.

:~)
          • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:24
            lepiej późno, niż wcale...

a zdjęcie jest tak naprawdę sprzed paru dni. już wróciłam.
        • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:33
          piataziuta napisała:

> A kysz!
          > Co to za białe goooofno, ja się pytam???
          >
          Ej no, bo Cię prasnę
          • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:37
            Słońcesłońcesłońcesłońce!!! W du/oopę gorące!
            • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:40
              są miejsca, gdzie jedno drugiemu nie przeszkadza... na początku marca.
              • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:00
                Jak dzisiaj jechałam rano na rowerze, to trawa która była w cieniu była grubo pokryta szronem, a trawa w słońcu była soczysto zielona.
                • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:57
                  on lubi to!!!
                  • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:58
                    tę zieloną trawę, soczystą.
                    zdjęcie z czasów, gdy nie było takiej trawy. teraz już nie przychodzi...
                  • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:02
                    O rany, jakie cudo! ❤️
                    • stephanie.plum Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:16
                      🦌

no przyłaził jeszcze w lutym...
                      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:05
                        Myślisz, że mu się coś stało, czy się odpępnił?
    • heca74 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:05
      Podobnie jak Daniela skorzystałam wczoraj z promocji na tulipany 🙃
      Oprócz tego żaby wiosenne zmierzające niemalże jak w opowieści biblijnej do miejsca swego urodzenia aby zrobić małe kijanki🐸
      Kitaro w pozycji- a wy.jeb się na schodach 🤬
      I Bromba na posłaniu, chyba śpi z niewidzialnym przyjacielem 😱
      A na końcu Panna Cota mająca wieczorną głupawkę.
      • lemonka5 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:09
        Ale podobna do mojej!
        • korolla-xxx Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:14
          Wiosna jest.
          • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 13:57
            Ślicznie masz na parapecie 🌷🌸
          • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 15:51
            Już forsycje kwitną?
            Gdzie to?
            • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 15:55
              Wszędzie?
              • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 15:56
                U mnie jeszcze nie kwitną.
      • daniela34 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:15
        Jak tak o promocjach mowa to w Lidlu dziś promocja na wina musujące drugie minus 60%
        Nakazałam zakup, albowiem mam wizję różanego prosecco z truskawkami i nie dam sobie tej wizji odebrać 😀
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:20
        Ale to żaba na Ciebie patrzy!
        Może to książę?
      • szafireczek Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:17
        Szkalowanie - przecież widać, że Kitaro z zapałem ćwiczy jogę, a Panna Cota ratuje człowieka, by się nie osunął na glebęsmile
      • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:05
        Kitaro to taki sam tłuścioch jak moja wink
        • alicia033 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:36
          majenkirr napisała:

> Kitaro to taki sam tłuścioch jak moja wink

No jak można bodyshamingować koteczki? Futerko puszyste i tylewink.
          • heca7 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:54
            W przypadku Kitaro niestety na myśl przychodzi mi kostka smalcu wytarzana w futrze wink
            • kocynder Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 10:06
              Ciągle biedactwo kolumnami obrzucasz, ty prymasie szkolny jeden, ty! Kotełek z dobrego serca przyjął pozycję "Pańcia jak będziesz się potykać na tych zdradzieckich schodach to ja cię własnym mięciutkim brzuszkiem osłonię" a ty mu te, no, za złe masz! I Kitaro wcale nie jest tłusty, tylko puszysty! I ma puszyste futerko! Jest przepiękności koteł!
        • heca7 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:55
          majenkirr napisała:

> Kitaro to taki sam tłuścioch jak moja wink
          >

Ewidentnie są z tej samej frakcji- brzuch zawsze musi być pełny wink
          • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:43
            No przecież to kocie miss na krótkich nóżkach, a nie żadne tłuściochy! Bardzo zgrabne kociątka, proszę się odczepić, zazdrosnice!
    • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:16
      Takie cudo znalazłam. Serce mówi tak, rozum nie. No i nie wiem: braść, nie braść
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:21
        A masz jakieś dzieci do nastraszenia? big_grin
        • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:08
          Cudny. Postawiłabym na klatce schodowej, może dzieci ruskiego sąsiada pode mną by się wystraszyły.
          • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:49
            Zamiast stawiać zające na klatce, poćwicz robienie min kobiety obłąkanej. Dzieci będą przerażone i zamilkną na dobre, tylko niektore zaczynają wrzeszczec. Mam to przećwiczone do perfekcji 😈
            • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:01
              raphidophora_tetrasperma napisał(a):

> Zamiast stawiać zające na klatce, poćwicz robienie min kobiety obłąkanej. Dziec
              > i będą przerażone i zamilkną na dobre, tylko niektore zaczynają wrzeszczec. Mam
              > to przećwiczone do perfekcji 😈

Zazdroszczę, ale nie mogę tak, bo rusek przy naszej rozmowie, przy której skarżyłam się na łomot z jego mieszkania, ostrzegł mnie, bym nie zagrażała jego dzieciom. 😱 Jeszcze oskarży mnie o bezpośredni atak. Muszę wymyśleć subtelniejsze, ale równie skuteczne metody. 🤬
              • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:00
                To może treningi koordynacyjne ręka-oko przy pomocy małych, wrednych szklanych kulek turlanych i podrzucanych na twardej podłodze.
                • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:54

> To może treningi koordynacyjne ręka-oko przy pomocy małych, wrednych szklanych
                  > kulek turlanych i podrzucanych na twardej podłodze.

Wieczorami lubi mi się przypominać, że trzeba szklaną butelkę po pomidorowej passacie dołożyć do innych, które jakoś tak nie mieszczą się w torbie i zawsze mi się jakaś wymsknie na podłogę. Taka gapa jestem. Tam gdzie je zbieram, mam akurat kafelki z terakoty. wink
                  • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 22:03
                    > Wieczorami lubi mi się przypominać, że trzeba szklaną butelkę po pomidorowej pa
                    > ssacie dołożyć do innych, które jakoś tak nie mieszczą się w torbie i zawsze mi
                    > się jakaś wymsknie na podłogę. Taka gapa jestem. Tam gdzie je zbieram, mam ak
                    > urat kafelki z terakoty. wink

To chyba macie słabo wyciszone mieszkania.
                    Któregoś razu spotkałam sąsiadkę z mieszkania obok w windzie i ona zaczęła przepraszać. Za dwóch synków, którzy podobno od rana do wieczora darli buzie. A u nas słychać było ich dopiero, gdy przechodzili pod wejściowymi drzwiami.
                    Szklanych butelek nie słychać tym bardziej, ani pryszniców czy odkurzaczy. Tylko wiertarki słychać - od czasu do czasu
                    • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 22:55
                      piataziuta napisała:

> To chyba macie słabo wyciszone mieszkania.

Przeciętnie. Zwykle nie słyszę żadnych sąsiadów, oprócz nieco upośledzonego syna sąsiadów niżej, który jest trochę niezdarny w łazience wieczorem i obija się o ściany, ale to trwa jakieś 15 minut. I czasem słyszę fortepian innej sąsiadki, ale to raz na ruski rok. Mamy bardzo cywilizowanych ludzi w domu, większość sama lubi ciszę i zachowuje się odpowiednio do własnych potrzeb. Tych pode mną słyszę jak walą stopami o podłogę, te dzieciaki latają po prostu jak rąbnięte i to wytwarza takie nieprzyjemne basowe wibracje. Oni tam mają do tego wszędzie tani, bardzo akustyczny laminat, bo stary właściciel nie chciał nic drogiego tam robić, a ci nowi nie zmieniali niczego. Wprowadzili się jak było. My mamy w kuchni i przedpokoju jeszcze pierwsze oryginalne kafelki z terakoty, bo one są ładne i vintage, więc jak mi coś spadnie z przytupem na podłogę w kuchni to słychać na dole. W pokojach mamy jednak wykładzinę z wełny, to dobrze izoluje nasze odgłosy. Babka, która mieszkała przez pewien czas pod nami, powiedziała mi kiedyś, że jak weszła po raz pierwszy do domu, to myślała, że nikogo tu nie ma, a zwykle ktoś jest, bo mamy tu w czterech mieszkaniach seniorów na emeryturze, w dwóch ludzi pracujących na zmiany, ja i mój mąż robimy home office i też jesteśmy dużo w domu. Więc ci nowi są po prostu bardzo głośni.

• piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:09
                > Zazdroszczę, ale nie mogę tak, bo rusek przy naszej rozmowie, przy której skarż
                > yłam się na łomot z jego mieszkania, ostrzegł mnie, bym nie zagrażała jego dzie
                > ciom. 😱

Wut?
                Już???
                Co mu powiedziałaś?
                • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:46
                  piataziuta napisała:

> Wut?
                  > Już???
                  > Co mu powiedziałaś?

No tak. Poszłam w którąś niedzielę na dół, jak stół mi znowu wibrował i miałam wrażenie, że stado słoni przewala się przez dom. Taka gadka szmatka, że rozumiem, że muszą się jeszcze urządzić, ale jest niedziela i mamym tu pracujących ludzi w domu, którzy chcą odpocząć i takie tam dziaderskie bla bla bla. Jego żona na mnie wskoczyła, że jej dzieci nie są głośne, a on do niej rozkazującym głosem, że ma mi nie przerywać. Aaaaa.. tyran domowy... Dzieci stały w tym czasie przy nim na baczność. Było surrealnie. Jak skończyłam się skarżyć, to usłyszałam, że mam nie straszyć mu dzieci i w ogóle muszę się przyzwyczaić, że oni też tu mieszkają i takie tam grzeczności. Powiedzieliśmy sobie co nie co i poszłam. Mąż mówi, że jestem głupia i naiwna, wiedział, że to idiota i wszystko na nic, ale na plus było, że tego popołudnia zrobiło się cicho, a ja zakomunikowałam mu wyraźnie, że mi przeszkadzają i mają się dostosować do reguł w domu, inaczej też nie będę miała żadnych skrupułów. Przyjaciółmi więc nie zostaniemy.
                  Do tego widziałam, jak facet w drodze do garażu się raz wkrwił na najmłodsze dziecko, bo nie uważało i wpadło na krzaki i dał mu porządnie w doopę. To psychol i przemocowiec, pewnie bije nie tylko dzieci, ale także żonę. Zapisałam zdarzenie w kalendarzu, może się przyda. wink
                  Ok, na razie nie jest dla nas tragicznie. Hałasują głównie w weekendy, ale przy ładnej pogodzie wychodzimy na cały dzień z domu. W tygodniu tylko wcześnie rano ich słychać, ale mam dobre zatyczki do uszu i nawet mnie nie budzą. Wychodzą z domu przed ósmą i wracają sporo po 16, więc większość dnia mam spokój. Jestem teraz dużo w home office. W porze 19-20 mam znowu słonie, pora mycia dla dzieciaków, ale włączam wtedy zmywarkę, albo suszarkę i zakładam słuchawki. Czasem gramy sobie sobie też wieczorami z mężem w kości, mój mąż ma twardą rękę i jak walnie w stół kubkiem, to ładne echo się nosi. Biorę też prysznic przed północą, u nich jest wtedy absolutna cisza i nawet się nie staram być szczególnie cicho.
                  • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:55
                    Grubo! Czekam na dalsze wieści.
                    I życzę, żeby zadziałało jak u mnie w końcu z grillem. big_grin
                  • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 22:29
                    Współczuję. Z takimi trzeba z daleka ale krótko i z pozycji władzy. Oni to mieszkanie wynajmują, czy kupili? Jeśli to nowi właściciele, każdy wrzask zgłaszałabym na policję, a jak wynajmują i masz kontakt do właściciela mieszkania, za każdym razem pisałabym mu smsy upominające o uciszenie towarzystwa, z sugestią że może być tam grana przemoc domowa.
                    • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 23:03

> Współczuję. Z takimi trzeba z daleka ale krótko i z pozycji władzy. Oni to mies
                      > zkanie wynajmują, czy kupili?

Kupili więc wiele zrobić nie można. Liczę jeszcze na solidarność sąsiada, który mieszka pod nimi, bo on pracuje na zmiany i zwłaszcza hałas wcześnie rano mu przeszkadza. U niego musi być o wiele gorzej, bo oni walą mu po głowie. Ale on jest dosyć powolny i to może potrwać aż wybuchnie i będzie interweniował. Do awantury domowej policję można oczywiście wezwać, ale tego jeszcze nie było. Oni mieszkają tu stale dopiero od niedawna.
              • annaboleyn Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 22:10
                Wtedy powiedz mu, że to nie był żąden atak, tylko pokojowa operacja denazyfikacyjna!
                • snakelilith Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 23:09
                  annaboleyn napisała:

> Wtedy powiedz mu, że to nie był żąden atak, tylko pokojowa operacja denazyfikac
                  > yjna!

O nie, w jego oczach to my jesteśmy Hausnazi i rzucamy się o pierdoły, a on ma rację. Facet powiedział mi jeszcze, że jego dzieci to płatnicy podatków przyszłości, tak dosłownie. Przyszłość narodu to argument nie do przebicia. wink
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:38
        Omg, też byłabym w rozterce! To jest tak straszne, że aż cudne
      • szafireczek Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:23
        Czy to nie jest przypadkiem zając z sexshopu w przebierance gosposi?smile
        • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:32
          Tak!
          Zając z sexshopu na Wilanowie! Stał obok tych korków do odbytu co się podpina pod włosy.
          Monstera się nam zainspirowała wątkiem borsuczycy..big_grin
          • szafireczek Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:03
            A jednak! 👻
          • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:45
            Jaaasne. Przecież to zając geriatryczny w pieluchomajtkach, a nie żadna pokojówka z hakami analnymi. Zboczuchy!
      • gunila7 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:26
        Wściekły zającsmile
      • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:34
        Braść!!!
      • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:05
        Braćsmile
      • midge_m Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:22
        No nie wiem... Może na Halloween wink
    • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:35
      Słońce
      • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:37
        Cd
        • chlodne_dlonie Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 13:45
          Jaki uśmiechnięty pysio! Cudny jest smile
          • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:43
            smile

A ten zmęczony życiem pysio jest najstarszy z nas. 17 lat ma. Zatacza się i łapy trzęsą się, rozjeżdżają czasem ale ma swoje zdanie i realizuje swoją wizję suniowego życia.
            • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:54
              Dzień Kobiet, a 2/3 moich psów to kobietywink
              Dostałam dziś dużo wyczekiwanego os dawna słońca, ceramiczny wisiorek na rzemyku, świeczkę misiową, płytę z Dvořakiem i Janačkiem, 3 czekolady studenckie, 2 wina z Moraw, 2 wielkanocne piwa. I zero kurczę kwiatówcrying
              Dobrze, że mam szafirki stare jeszcze od mamy i fioletowego hiacynta w doniczkach. Byłam pewna, że dostanę z 20 tulipanów choć - a tu zero!
              W życiu pewne są tylko zmianywink
              • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:10
                Sama sobie kupiłam kurczaka i pisankę świeczki dziś. Trochę hmm w złym guście ale nic to, ważne, że mnie się podobają.
                Zaszalałam też wczoraj z ciekawymi ( dla mnie tylkowink) książkami, oj będę miała co czytać dłuuuugo.
                • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:13
                  Pierwszy raz też mam " wielkanocne"wink piwo.
    • aankaa Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:30
      przeżył big_grin
      • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:34
        A kto to taki piękny?
        • aankaa Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:50
          bluszczyk kurdybanek
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:11
            On bombę atomową przeżyje :p
            • beata985 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:44
              szarmszejk123 napisał(a):

> On bombę atomową przeżyje :p

Ooo.to ja jestem skuteczniejsza....padł...tak jak mięta i inne zioła 🙄🫣
          • homohominilupus Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:39
            aankaa napisała:

> bluszczyk kurdybanek
            >

Masakra, myslalam ze ta 🐸 jest prawdziwa i przeżyła 🙈🙈🙈
            Naprawdę czas na okulary.

Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że widziałam na IG takie uśmiechnięte jaszczurki i byly prawdziwe.
    • gunila7 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:32
      Przebiśniegi z bestią w tle. Z okazji dnia kobiet znalazłam zwiędłego tulipana w skrzynce na listy. Nie mam pojęcia od kogo. Przyszło mi do głowy, że jakiś kandydat na radnego roznosił i nikogo nie zastał.
      • korolla-xxx Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:33
        Szkoda, że nie można przesłać zapachu.
        • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:58
          Gdzie te piękne fiołki wyrosły...
          Dzisiaj, po fotkach fiolkowych z forum sprzed kilku dni, specjalnie szukałam fiołków u przyjaciółki przed domem. Ma ze 3 fiołkowe polanki...i gucio- jeszcze nie ma. Dopiero listki nieśmiało wykiełkowały maleńkie.
    • lampasufitowa Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:44
      Ale miło!! Nie wrzucę bo się wstydzę i tyłka i brzucha a shopping wieczoremsmile Miłego dnia
    • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:52
      Jeszcze brzuch bo jak to tak bez brzucha! 🤣
      • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:58
        Ale chuda! Jak Gru!
        I mięśnie Ci trochę wyszły - to od ćwiczeń czy przez brak tłuszczu?

Ja swojego nie pokażę, bo właśnie zjadłam 160 gram ryżu, 460 g domowej chińszczyzny i zagryzłam dwiema kanapkami. :p
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 14:59
          Wydaje mi się, że obie opcje na raz 🤷
          Ja zaraz zjem makaron z pesto calabrese, pomidorkami i mozzarella. Jadlabym to ostatnio na okrągło..
        • szafireczek Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:05
          Tylko zamiast jelita jest pępek😁 - dobrze, bo się nie pomylą.
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:29
            Od tyłu to byś nas na pewno nie pomyliła 🤣
            • grruu2.0 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:54
              Szarm 😀
              Ja zrobiłam masę i cała masa mi w dude poszła
              • azalee Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:29
                Moglabys napisac JAK?
              • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:03
                grruu2.0 napisała:

> Szarm 😀
                > Ja zrobiłam masę i cała masa mi w dude poszła

Pokaż pokaż pokaż!!!
                • grruu2.0 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:57
                  Masz na gazetowej
                  • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 10:28
                    Super-duper! smile

Jakbym Cię nie znała, to bym zaczęła podejrzewać implanty! big_grin
                    • grruu2.0 Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 11:33
                      Powiększenie własnym tłuszczem 😀 Aha, wbrew temu, co tu niektórzy twierdzili, że mam zaburzenia odżywiania i dlatego ważę za mało, okazało się, że po prostu trzeba było wyregulować tarczycę i po zmianie dawki leków waga podskoczyła
      • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:04
        Nienawidzę Cię 😭
      • shellyanna Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:40
        Brzuch super, ale włosy są cudowne!
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:32
          Dzięki!
      • birch70 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:50
        Szarm, co to za jeansy? Szukam właśnie, jak dotąd bezskutecznie, jeansów o takim właśnie kolorze. Powiedz proooszęęę 🙏
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:32
          To jeansy z działu dla nastolatek w C&a:p potem mogę podać model.
      • mrs.solis Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 23:19
        Super masz wlosy, brzuszek zreszta tez, ja dzis bylam obciac swoje i chyba wyszlo troche za krotko i mam zwarzony humor. U fryzjera jakos mi to nie przeszkadzalo, ale w domu jak sie poogladalam z kazdej strony to cos mi nie gra 😒 Dobrze, ze nie mam juz maszynki do wlosow, bo mogloby sie to skonczyc jak kiedys.
    • mariola233 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 15:15
      Kwiaty od męża na dzień kobiet, Wam piękne życzę miłego i pięknego dnia 🌹🌷⚘️🌻🌺
      • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:03
        U mnie 1 nawet tulipana niet.
        Drobiazgi upominkowe i alkohol i słodycze tylko.
    • bramstenga Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:08
      Znad morza - uwielbiam Bałtyk po sezonie!
      • igge Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:16
        Boszszszeee, Twoje zdjęcia przyrody są NIESAMOWITE.
        Dziękuję za nie, to się nazywa prawdziwa wiosna, ptaki.
      • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:38
        bramstenga - Twoje zdjecia budzą we mnie sprzeczne uczucia: (1) ja też tak chcę, muszę się nauczyć (2) nigdy takich nie zrobię, nawet gdybym sto lat ćwiczyła, nic nie warto, obrażam się na aparat.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:52
        PRZE-PIĘ-KNE!
      • oldrena1 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:20
        Bramstenga, fantastyczne zdjęcia. Zazdroszczę umiejętności
      • mayaalex Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:54
        niesamowite zdjecia!
      • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:38
        To ostatnie powinno być z podkładem jakiegoś walca. Szacun!
      • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 13:36
        Dla bramstengi jezioro łabędzie (mój tytuł) fotografia - Moises Levy

https://d7hftxdivxxvm.cloudfront.net/?height=533&quality=85&resize_to=fit&src=https%3A%2F%2Fd32dm0rphc51dk.cloudfront.net%2FwVyUgWXFcOYoQreSieaSpA%2Fnormalized.jpg&width=800
        • chococaffe Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 13:37
          p.s. wiem, że to nie łabędziewink
          • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 13:39
            O, bociakany! Jakie piękne!
        • bramstenga Re: Fotowątek na piątek 10.03.24, 07:36
          Super fotka, czarno-białe zdjęcia mają w sobie to coś.
    • joana.mz Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:51
      dzisiajszy spacer
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:52
        Nie tapla się? Mój się tapla 😒
        • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:53
          A raz nawet wylazł z bajora oblepiony kijankami 😅
          • joana.mz Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 16:57
            on jeszcze nie wie, że można się taplać, nie jest świadomy, że w wodzie się pływa, jutro skończy pół roku. Czekamy z niecierpliwością aż odkryje czym jest woda.
            • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:35
              Mój w tym wieku już to odkrył:p miłość do piłki była silniejsza niż strach przed falami w morzuwink
    • sandy_cheeks Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:15
      Córka przytargała kwiatka ze szkoły, innych fot z dziś nie mam…
    • eliszka25 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:22
      Aktualnie jestem w pociągu na lotnisko. Właśnie minęliśmy fabrykę czekolady Aeschbach Chocolatier. Fotki nie mam, bo z pociągu to tak średnio. Kolację zjem w Neapolu, to i fotkę podeślę.

Miłego weekendu dziewczyny!
    • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:47
      piataziuta napisała:
      > Specjalnie dla Was zrobiłam wczoraj zdjęcia z okazji biegania

A ja właśnie wróciłam z pieskami. W końcu nie pada, las podobny do Twojego, tylko nieposprzątany😉.
      • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 17:58
        Również posiadam amerykańską, patriotyczną czapkę z daszkiem.
        • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:06
          🇺🇸🦅
          • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:08
            majenkirr napisała:

> 🇺🇸🦅

Ust nie widać, fakt.

• raphidophora_tetrasperma Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:10
            No pięknie się dobraliście ❤️‍🔥🥰💘
        • eglantine Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 11:20
          Ja też mam!
          • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 11:22
            Rozumiem, że to dla jaj.
            • eglantine Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 11:24
              No raczej. big_grin
              Pożyczyłam od syna, który się przebierał za Trumpa na Model United Nations.
              • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 11:29
                smile
      • krwawy.lolo Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 18:39
        A tak swoją drogą, Babciu, dlaczego masz takie duże oczy? wink
    • szarmszejk123 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:39
      Bo ja wiem:p
      Ps. Nie mają żadnej specjalnej nazwy 🤷
      • birch70 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 22:10
        To wide leg? Są 100% bawełna? Kolor super! Będę szukać 😊
    • chatgris01 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:42
      Brzuch https://forum.miau.pl/images/smilies/icon_mrgreen.gif
    • marusia_ogoniok_102 Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 19:57
      Kupiłam prezenty smile
      • majenkirr Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:09
        Śliczne 🥰
      • igge Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 22:34
        Te prezenty to z jakiej okazji?
        Chyba nie na Dzień Kobiet Marusiu komuś dajeszwink?
        Tulipany piernikowe i serducha ładne. Ciekawe czy smakowite czy tylko do oglądania?
        Piszesz, że kupne, nie domowe, to GDZIE kupić?
        Mam urodziny przyjaciółki w tym tygodniu...
        • igge Re: Fotowątek na piątek 09.03.24, 22:35
          Na fotce dzisiejsza noc.
    • piataziuta Re: Fotowątek na piątek 08.03.24, 21:12
      Ja muszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka