Dodaj do ulubionych

zdjęcia w ramkach

08.03.24, 22:36
Wieszacie? Rozstawiacie w domu? Kto albo co na nich jest? To zdjecia z przeszlosci? Przodków cxy tylko Wasze i dziaci? Wieszacie zdjecia z podrózy? Jaki klucz przyjęlyście na ew ścianie ze zdjęciami?
Nie ukrywam, że szukam inspiracji, bo dobrych zdjęć jest po prostu u mnie za dużo. A pusta ogromna rama na zdjęcia straszy wink zakupiona pół roku temu.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: zdjęcia w ramkach 08.03.24, 22:41
      Nie wieszam zdjęć. W ramkach mam małe serwetki szydełkowe. W moim rodzinnym domu wiszą zdjęcia - nasze i przodków.
      • slatynka85 Re: zdjęcia w ramkach 08.03.24, 22:48
        Dzieci i męża jak będziesz miała to wtedy serwetki zmienia się na jakieś fajne zdjęcia 🙃
        • daniela34 Re: zdjęcia w ramkach 08.03.24, 23:22
          Nie będę miała męża ani dzieci, mogłabym natomiast wieszać nasze oraz przodków zdjęcia również u siebie, ale jakoś nie czuję takiej potrzeby.
          • turbinkamalinka Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 14:39
            daniela34 napisała:

> Nie będę miała męża ani dzieci, mogłabym natomiast wieszać nasze oraz przodków
            > zdjęcia również u siebie, ale jakoś nie czuję takiej potrzeby.

Mam podobnie. Ja w sumie nie mam potrzeby posiadania zdjęć. Mam kilka dzieciaków ale to na zasadzie że wypadałoby mieć jakieś.
            • pampelune Re: zdjęcia w ramkach 12.03.24, 09:26
              turbinkamalinka napisała:

> Mam kilka dzieciaków
              > ale to na zasadzie że wypadałoby mieć
              > jakieś.

Motywacja jak każda inna, a przynajmniej nie chodziło o 500+
              😁
              • gaga-sie Re: zdjęcia w ramkach 12.03.24, 09:38
                Przecież chodziło o kilka zdjęć, nie o liczbę dzieciaków.
                • pampelune Re: zdjęcia w ramkach 12.03.24, 09:49
                  gaga-sie napisała:

> Przecież chodziło o kilka zdjęć, nie o liczbę dzieciaków.

To oczywiste, ale czy nie zabrzmiało zabawnie?
              • hosta_73 Re: zdjęcia w ramkach 12.03.24, 10:19
                pampelune napisała:

> Motywacja jak każda inna, a przynajmniej nie chodziło o 500+
                > 😁

🤣🤣
        • homohominilupus Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 15:01
          slatynka85 napisała:

> Dzieci i męża jak będziesz miała to wtedy serwetki zmienia się na jakieś fajne
          > zdjęcia 🙃
          🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • alicia033 Re: zdjęcia w ramkach 08.03.24, 23:18
      mae224 napisała:

> Wieszacie? Rozstawiacie w domu? Kto albo co na nich jest? To zdjecia z przeszlo
      > sci? Przodków cxy tylko Wasze i dziaci? Wieszacie zdjecia z podrózy? Jaki klucz
      > przyjęlyście na ew ścianie ze zdjęciami?

Tak, mam całą, rosnącą galerię na ścianach. Mam żelazną tradycjęsmile, że córki od swoich pierwszych urodzin mają co roku zdjęcie w kwietnym wianku, syn bez wianka ale teżsmile, to samo tyczy się zdjęć z dziadkami i innymi bliskimi, którzy nas w pewien sposób rytualnie, odwiedzają. Oraz wszelkie inne, które nam się zażyczy w ten sposób umieścić.
    • hrabina_niczyja Re: zdjęcia w ramkach 08.03.24, 23:25
      Nie wieszamy, ale ja nie lubię obwieszonych ścian. Wyjątkiem jest ściana w małym korytarzu prowadzącym do części sypialnianej. Tam mamy trochę fotek, różnych, dzieci, nas. Za to mamy zdjęcia w ramkach, przodków też.
    • kaki11 Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 03:25
      Mam kilka powieszonych lub postawionych w domu ramek z fotkami, ale właśnie jest ich dosłownie kilka. Przodków nie wieszamy, tylko naszej rodziny zdjęcia, ewentualnie z kimś innym — np. Mamy na regale absolutnie cudne zdjęcie córki z przyszywaną kuzynką, albo nasze ulubione zdjęcie z dnia ślubu, na którym w tle jest też kilku gości.
      Klucza tu jakiegoś specjalnego nie ma — jak jakieś zdjęcie na się nam tyle podoba, że chcemy je wywołać i postawić w dom to, to robimy.
    • feniks_z_popiolu Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 03:41
      Nie mam zdjęć na ścianach w ogóle. Natomiast mam kilka obrazów mojego teścia.
    • jkl13 Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 06:04
      Mam kilka zdjęć dzieci z wczesnego dzieciństwa. Mam też duże (50x70 cm) zdjęcia z podróży, wymieniam co roku, po powrocie z kolejnych podróżysmile W sypialni mam kilka ardzo duzych zdjęć drukowanych na płótnie, również z podróży. Tych nie wymieniam. Jak widać
      uwielbiam zdjęcia z podróży 😀
      Selekcja jest trudna, bo na wyjazdach robię dużo zdjęć. Wybranie kilku najlepszych zajmuje kilka dni, ale raz wybrane cieszą oko cały rok. Gdybym miała więcej ścian, wisiałoby więcej zdjęć.
    • alina460 Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 06:09
      Nie.
    • zamyslona_ona02 Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 07:48
      Mam w przedpokoju kilka zdjęć powieszonych, uwielbiam je. To zdjęcia zrobione w fajnych momentach, kiedy na nie zerknę robi mi się miło 😊
    • heca7 Re: zdjęcia w ramkach 09.03.24, 07:57
      Na ścianach mam różne obrazy, jeden wykonany przez córkę, coś na porcelanie, grafiki. Ze zdjęć takich stricte to tylko jedno wisi w gabinecie. To zdjęcie 15 letniego dziadka mojego męża wykonane w 1911 roku. Reszta w ramkach to kilka zdjęć przedwojennej Warszawy i jedno też przedwojenne z osiedla, na którym mieszkamy. Poza tym mam ramkę cyfrową i tam wrzucam co jakiś czas zdjęcia żeby sobie latały. Stoi na blacie w kuchni.
    • pepsi.only Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 16:15
      W salonie na ścianie powiesiłam 2 duże zdjęcia, mąż, i my dwoje. Na półce postawialam 3 ramki- obie córki, i cała rodzina [20 lat temu].
      I to tyle.
      Zdjęcia uwielbiam robić, potem je oglądać, mam ich ogrom, co nie znaczy, że eksponuję je na ścianach.
    • hosta_73 Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 16:31
      Mam tylko trzy zdjęcia w ramkach ale planuje wywołać kilka i powiesić na ścianie. Myślałam też o małej sentymentalnej galerii np. ze zdjęciami z moimi rodzicami, którzy już nie żyją. Ale chyba dam sobie spokój, bo będę popadać w melancholię a tego nie lubię
    • mamkotanagoracymdachu Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 17:10
      Tak, ale nie lubię chaosu na ścianach, więc są w jednym formacie i tonacji.
      • mamkotanagoracymdachu Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 17:10
        Tu inspiracja:
        • 21mada Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 18:49
          O Boże! Sorry ale nie! To największy koszmar - fefnaście ujęć bachora zrobionych w ciągu jedenj minuty. Jeszcze dobrze jak ludzie trzymają to w swojej sypialni a nie w salonie i każą podziwiać.
          Jedno dobre zdjęcie jest o wiele lepsze niż 12 ujęć tego samego. Ale trzeba najpierw opanować trudną sztukę wyboru.
          • eliszka25 Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 19:04
            Myślę, że przedmówczyni miała na myśli sposób rozmieszczenia ramek na ścianie, a nie to, co w nich jest.
            • mamkotanagoracymdachu Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 20:20
              Tak, chodziło mi o układ ramek tylko. Zdjęcia w nich są z całego naszego życia.

A nawet jeśli miałabym „fefnascie ujęć bachora” to naprawdę nie ma obowiązku przebywania u mnie w domu i podziwiania ich.

I bylabym zobowiązana, gdybyś jednak mogła na przyszłość zachować swoje chamstwo dokładnie w tym samym miejscu, we własnym domu, zamiast wywlekać je na forum publiczne i kazać wszystkim je znosić.
    • mieszkankaroztocza Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 19:42
      Stoją na półkach. Zdjęcia głównie siostrzenicy i trochę naszych( rodziców, siostry, moich) z siostrzenica. Wymieniam te zdjęcia na te nowsze, starsze są w albumach, bo nie mam za dużo miejsca. Żadnego klucza, ramki różne i rozmiary zdjęć też, stoją gdzie jest miejsce. Siostra ma całą ścianę ze zdjęciami, wszystkie w jednym rozmiarze i w jednakowych ramkach, zdjęcia rodziny z siostrzenica ze świąt, chrztu, urodzin małej, z jakiś sesji i ma to ustawione tak po kolei, od zdjęcia w ciąży do tych wydarzeń co były później. Nie są ułożone koło siebie tylko raz zdjęcie raz puste miejsce, taka szachownica. Może to za dużo, ale to u niej.
    • default Re: zdjęcia w ramkach 10.03.24, 19:49
      Mam stojące, niewielkie ramki - w salonie na długaśnej komodzie stoi mój ojciec, moja córka, siostra męża i ja z mężem na bardzo starej fotce z początków naszej miłości.
      W sypialni mam ojca, moje kuzynki (prawie jak siostry 🙂) i moją ukochaną sunię Melusie (2x). Też stojące, w różnych miejscach. W drugiej sypialni oboje rodziców - na osobnych zdjęciach i na wspólnym. Na biblioteczce.
      Mi się bardziej podobają ramki stojące, na ścianie bym nie wieszała.
      A - wiszącego mam męża, ale to nie zdjęcie tylko portret (obraz). Wisi w pokoju do pracy.
      • abacab.81 Re: zdjęcia w ramkach 12.03.24, 09:33
        Mamy w jednym z pokoi całą ścianę przeznaczoną na zdjęcia rodzinne, ale takie z przytupem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka