ewa_2009 20.03.24, 22:13 Kupicie takie pudełeczko ? Mnie urzekł krzyżyk na stówkach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: pudełko komunijne 20.03.24, 22:21 A w życiu Kolejny kurzołap z d.upy. Co niby mam z tym pudełeczkiem zrobić na starość?! Skończy za kilkadziesiąt lat na YT w filmiku Urbexa Będą pokazywać go w szufladzie z porzuconymi rzeczami i zastanawiać się dlaczego dzieci tego nie zabrały Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: pudełko komunijne 20.03.24, 22:22 Dodam jeszcze. Kupując krzyżyk dostajesz ozdobne pudełko, pieniądze można włożyć w ładną kopertę dostępną w każdym papierniczym. Życzenia złożyć ustnie Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: pudełko komunijne 20.03.24, 23:20 Jakbym była dziewczynką komunijną, to prawdopodobnie strasznie by mi się podobało takie pudełko z zawartością. Chociaż zamiast kasy wolałabym czekoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: pudełko komunijne 20.03.24, 23:29 Kiedy ostatnio sprawdzałam, pieniądze dało się wymienić na czekoladę w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: pudełko komunijne 21.03.24, 09:36 Wolałabym 50 zł więcej i ozdobną kopertę. Pudełeczko i blaszany krzyżyk za 65 zł. Moim zdaniem badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: pudełko komunijne 21.03.24, 09:40 "Pamiątka na Komunię pudełko prezent pieniądze kasę" - po jakiemu to? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: pudełko komunijne 21.03.24, 09:55 O tak, tak! Jakbym była komunistką, to bardzo bym chciała dostać takie pudełeczka od każdego gościa. Po oklejeniu na wierzchu ładnymi obrazkami i wyrzucenia wnętrza by były świetne na trzymanie moich licznych kolekcji, jakie wtedy miałam. Z aniołków zrobiłabym sobie girlandę. Tylko na co by mi było tyle krzyżyków? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: pudełko komunijne 21.03.24, 17:37 Dzieci lubią robić pogrzeby muchom i innym żyjątkom- byłyby jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: pudełko komunijne 21.03.24, 09:56 Duch przedsiebiorczosci w narodzie nie ginie, zawsze ktos wymysli cos, co jeszcze da sie sprzedac. Moje babcie uwielbialy takie bzdety, mysle ze jacys chetni sie znajda Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: pudełko komunijne 21.03.24, 16:45 Dałabym proboszczowi… „Bóg Cię widzi choć się kryjesz Strzez się grzechu póki żyjesz! Gdy zajedziesz tutka w łóżku - Nie ma Boga w Twym serduszku! I po każdym takim zgonie Piekło wniwecz Cię pochłonie! Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: pudełko komunijne 25.03.24, 10:46 "Gdy znajdziesz grabarza w łóżku Nie ma Boga w twym serduszku" Żeby było na czasie I powstaje idealny prezent- podziękowanie dla księdza na terenie diecezji sosnowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: pudełko komunijne 21.03.24, 17:05 co za koszmar, przeczytałam dedykację (ten tekst na wieczku). spółczuję tym dziecią, które to dostaną Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: pudełko komunijne 21.03.24, 17:34 Jesli z prawdziwymi setkami w srodku, to pewnie! A serio, to na co komu takie pudelko? Trzymac bo szkoda wyrzucic bo to od cioci? Na bizuterie sie nie nada, bo ta pierwsza komunia wali po oczach. Do ogniska tez nie, bo malowane. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: pudełko komunijne 21.03.24, 17:39 Też się zastanawiam, ale sądząc po wysypie postów na grupach facebookowych, takie cuda mają branie. Śluby, chrzciny, jubileusze, prośby o zostanie świadkiem- pudełko na każdą okazję 🤯 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: pudełko komunijne 21.03.24, 18:16 To i tak nic w porównaniu z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: pudełko komunijne 21.03.24, 18:29 Klauzula sumienia by mi nie pozwoliła dać mamie czegoś takiego. Przynajmniej miałaby czym rozpalać w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: pudełko komunijne 21.03.24, 18:46 To chyba nie jest drewniane Mam prawie 50 lat i tekst- I beztrosko czas przeleci , brzmi jakoś złowieszczo Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: pudełko komunijne 21.03.24, 19:42 Są wzory i kolory na każdą okazję, choć 15 lat temu chyba miały większe branie. Mój brat dostał taką z okazji ślubu. Nie było wiadomo, co z tym właściwie począć Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: pudełko komunijne 24.03.24, 17:28 Jest jest, to się robi z papierowych kartek - ale jest pokryte taką warstwą farb i lakierów, że nie wiem czy bezpiecznie jest tym palić. Koszmarek straszny, myślałam, że moda na to już dawno minęła. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: pudełko komunijne 21.03.24, 18:51 Przeklęta. Przypomniałaś...dostałam takie cudo na ślub. Patrzyłam się na to jak zaklęta dobre 10 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: pudełko komunijne 24.03.24, 16:47 Pani ze zdjecia to tak na oko 60+. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: pudełko komunijne 21.03.24, 19:47 Ja w takim po cygarach trzymam paszporty i stare dokumenty typu dowód z obciętym rogiem, męża książeczkę co wojskową, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: pudełko komunijne 21.03.24, 19:50 A po co trzymasz stare dokumenty, typu dowód z obciętym rogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: pudełko komunijne 21.03.24, 19:52 Ja też trzymam. Stare paszporty np., upstrzone pieczątkami i wizami, coby na stare lata, jak już nie będzie sił ani kasy, sobie powspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: pudełko komunijne 24.03.24, 17:29 Nie kupimy. W ogóle żadnych komunijnych akcesoriów kupować nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: pudełko komunijne 25.03.24, 10:53 Dlaczego nie. Dwoma kliknięciami załatwiałbym kwestię prezentów. A że kiczowate. Pasuje - komunie są kiczowate. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: pudełko komunijne 25.03.24, 11:16 Pretensjonalne. Niezmiennie dla dziewczynki polecam piękne, artystyczne rękodzieło. Natomiast dla chłopca stylowe wdzianko z elaganckim gadżetem, wszak wiadomo, że chłopcy to gadżeciarze, jak np. kardynał Sapieha, mentor naszego umiłowanego Jana Pawła...no i lubią takie rzeczy. Zgrabny secik gdybyś miała 2 komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: pudełko komunijne 25.03.24, 11:17 Nie, po co? wolałabym kupić kartkę z kopertą a za pozostałe 50zł dokupić kosz słodyczy albo jakiś inny drobny upominek który przynajmniej ucieszy dziecko. Umówmy się, że to pudełko to nawet pamiątką nie będzie za to kurzołapem jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś