Dodaj do ulubionych

Nie mogę znaleźć pracy

01.04.24, 17:56
Muszę podjąć pracę od zaraz, nie mam wymagań, jestem gotowa pracować za najniższą krajową na umowę zlecenie. No i nie mogę znaleźć nic. Oprócz Biedronki - w której pracowałam i już nie chcę, bo nie daję rady. Jestem w pełni dyspozycyjna i zmotoryzowana, z dojazdem nie ma problemu, z tym, że nie szukam daleko, bo koszty, wiadomo. Może poradzicie, kochane, gdzie i na jakich stronach szukać, bo jestem już w rozpaczy.
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:06
      Masz w okolicy jakieś firmy produkcyjne? W przemyśle często szukają kobiet, bo są dokladne i sumienne. Lepsze to niz Biedronka. W jakim województwie szukasz?
    • dni_minione Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:17
      Dziś mi się rzuciło w oczy ogłoszenie - operator numeru 112. Podobno ciągle szukają, w różnych miastach. Są niskie wymagania, zaczyna się oczywiście od przeszkolenia. Płacą ok 4-4,5 tys netto na początek.
      • mabel_mora Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:34
        chyba ci sie pomyliło z call center smile

na 112 wymagany jest jeden obcy jezyk w stopniu komunik. (a nie znam osób z "jezykiem" a majacy problem ze znaleziem pracy)
        dodatkowo jest szkolenie + egzamin
        • dni_minione Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 19:27
          Tak, ten komunikatywny język uznałam za niewielkie wymagania. Komunikatywny nie oznacza biegły. I tak, jest szkolenie wewnętrzne zakończone egzaminem. To nadal nie są wielkie wymagania i duże szanse, że się tę pracę dostanie. Zwłaszcza, że zapotrzebowanie jest ogromne, mało kto jest chętny do ciężkiej przecież pracy za niewielkie pieniądze.
      • bazia_morska Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 20:51
        To jest dobry trop, z tym, że zmiany są 12-godzinne, co może być uciążliwe. Mam dalszą znajomą, która wróciła w ten sposob na rynek pracy po dluzszej przerwie z powodów zdrowotnych.
        • dni_minione Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 21:14
          Była zadowolona z tej pracy? Kiedyś słuchałam wywiadu z operatorem 112 i mówił, że po jakimś czasie człowiek się przyzwyczaja i nie reaguje emocjonalnie nawet na takie mocno dramatyczne połączenia. Patrząc na moją historię dzwonienia na 112, to po drugiej stronie rzeczywiście luzik jest. Dzwoniłam w życiu kilka razy, zawsze do osób obcych, pobitych na ulicy albo z objawami zawału czy innego udaru i zawsze zadziwiało mnie, że operator jest takim leniwcem z bajki. Ja tu na speedzie podaję najpierw miejsce, potem zdarzenie i liczę na szybkość reakcji, a tu: po koleeeeei, najpierw jak się paaaani nazyyywa. Wkurzające, ale widać takie są procedury.
          • bazia_morska Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 21:24
            Tak, bardzo.
          • sol_13 Re: Nie mogę znaleźć pracy 03.04.24, 01:17
            dni_minione napisała:

> Dzwoniłam w życiu kilka ra
            > zy, zawsze do osób obcych, pobitych na ulicy albo z objawami zawału czy innego
            > udaru

Pracujesz w jakiejś prewencji czy jak? Dziwi mnie nagromadzenie takich przypadków
          • konsta-is-me Re: Nie mogę znaleźć pracy 03.04.24, 03:59
            Przecież operator odbiera takie telefony ( zresztą nierzadko "zawał" pewnie jest upojeniem alkoholowym) przez cały dzień ,ileś tam dni w tygodniu.Serio oczekujesz że będzie szlochać przy każdym telefonie ?
    • milin95 Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:24
      Szukam w okolicach Warszawy. Mam w okolicy różne firmy - największa to piekarnia "Oskroba", oczywiście aplikowałam i nic. Jest też duża drukarnia - nie mam kwalifikacji oraz sortownia śmieci. I chyba tam wyląduję sad
      • konsta-is-me Re: Nie mogę znaleźć pracy 02.04.24, 14:07
        Nie ma tam magazynu Amazona w Warszawie/okolicach ?
        Tam raczej biorą wszystkich i jest zapewniony transport pracowniczy, obiad za złotówkę ( czy tam kilka zł ) itp.

• nojabrina88 Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:33
      Grupa "Give her a job" na FB
    • pepsi.only Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 18:43
      Napisz na lokalnej grupie na Fb (typu spotted) , że szukasz pracy, w jakim charakterze, i że jesteś dyspozycyjna , masz prawo jazdy i możliwość dojazdu
      Może jako niania, albo opiekunka osoby starszej? pomoc domowa? firmy sezonowo działające typu kawiarnie z ogródkami, lodziarnie, czy ogrodnicze, teraz na gwałt szukają ludzi.
      • raczek47 Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 19:33
        W magazynach przyjmują wszystkich od ręki, bo jest ciągła rotacja,mają dowozy pracownicze.Na pewno niedaleko Ciebie też jakieś są typu TJX itp.Znajdziesz tam pracę na bank.
        A odnośnie innych sklepów-Kaufland ,Netto (bo do Lidla ciężko) -też nie chcesz,bo nie wierzę za bardzo, że nie szukają pracowników.
        Konto na LinkedIn In załóż sobie i sprofiluj oczekiwania.
    • eagle.eagle Re: Nie mogę znaleźć pracy 01.04.24, 20:43
      Poszukaj kartek po sklepikach, często na nich są ogłoszenia o pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka