tomanksa 18.04.24, 20:21 Miałabym ochotę na takie Vansy np. ale czy baba w wieku niemalże 50 lat nie będzie wyglądała w nich niczym dzidzia-piernik??? Nosicie trampki? Jeśli tak, jakiej firmy najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:24 Moja szesnastoletnia córka właśnie takie zdarła. Według mnie sa przede wszystkiem niewygodne, ale jakby były, to bym się nie zastanawiała, jak będę w nich wyglądać, bo póki co na latarniach za dziwny wygląd nie wieszają. Kup i noś na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:29 O matko, a czemu niewygodne??? Miałam kiedyś Vansy, właśnie w wieku mniej więcej 16 lat i to były jedne z lepszych chyba butów jakie miałam. Owszem, różniły się trochę od tych ale pomyślałam, że skoro ta sama firma to te też będą wygodne. A póki co właśnie zakupiłam synowi przez neta. Hmm, najwyżej odda. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 22:43 dla mnie tez sa niewygodne ale moja nastolatka uwaza je za najwygodniejsze i innych nie uznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:27 Znam osoby po pięćdziesiątce, które noszą trampki. Lubią, żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:29 Wolę conversy, ale nosiłabym każde, które by mi się podobały i wcale nie zastanawiała się czy wypada. A już te ze zdjęcia to przecież bardzo proste są. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:31 Na pewno będę nosić trampki po 50, tak jak noszę teraz. Ale jakoś zawsze wybieram jasne, głównie białe, wydaje mi się, że noga w nich lżej i zgrabniej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:23 Podpisze się, też nie lubię czarnych butów sportowych. Z trampek mam aktualnie Superga w kwiatki, z edycji limitowanej love shack fancy. Takie ładne, że aż szkoda mi je nosić Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:32 Nie żartuj z tym.pytaniem. Tak, wypada nosić trampki po pięćdziesiątce, jeśli się lubi nosić trampki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:40 lilia.z.doliny napisała: > Tak, wypada nosić trampki po pięćdziesiątce, jeśli się lubi nosić trampki. No właśnie nie wiem czy lubię, bo trampki ostatni raz miałam chyba w szkole średniej . Po prostu mi się podobają, ale chyba tylko młodzież widuję w takich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:37 A w czym chodzą twoje znajome? W niemodnych od 10 lat czółenkach? Od wielu lat jest moda na sportowe buty w różnych odsłonach. Noszą nastolatki, noszą ich matki i babcie. Normalne buty do chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 14:29 > noszą ich matki i babcie. Normalne buty do chodzenia. Nareszcie ich stopy mogà być im wdzięczne. Koniec tortur Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:36 Yyyy, a czemu ma nie nosić? Jakbym potrzebowała takie to bym nosiła. Co jest w nich niestosownego dla pięćdziesięciolatki?! Kup, noś i zobaczysz że nikt się nie przyczepi. Zresztą to twoje stopy i twoja sprawa. Gdybym miała wybierać między Vansami a Conversami to wzięłabym Vansy. Conversy córce potwornie skrzypiały. Szła i wydawała dźwięki jak mały osiołek IoiOiOioIoio..... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:39 > Szła i wydawała dźwięki jak mały osiołek IoiOiOioIoio..... Uroczo to opisałaś. Conversey kupię po tej reklamie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:58 Ja noszę (do 50 mam jeszcze kilka lat, ale nie ma to znaczenia). Noszę conversy, big stary i jakieś z ccc. Mam różne kolory, do garsonki może głupio by wyglądały, jeśli ktoś nosi, ale do jeansów, sukienek super. Nawet na weselach widuję trampki, nie tylko u młodzieży. Akurat vansy mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 20:59 akurat noszę conversy ale nie pojmuję, z jakiej niby przyczyny miałabym wyrzucać trampki w dniu 50 urodzin? jestem po 50. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:23 Przecież te trampki paradoksalnie są bardzo grzeczne! Biało-czarne klasyczne kolory- żadnych czaszek, do których ktoś mógłby się przyczepić. Schludne białe sznurówki, na płaskiej podeszwie. Raczej mało widoczne logo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 15:45 Owszem tez tak uważam. Dodam ze po 50 w ogóle prawie zrezygnowałam z butów innych niż sportowe, ze względu na wygodę. Mam w odwloku co ktos pomysli zreszta podobno jestem niewidzialna. To korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:04 Mam 45, noszę trampki i nosić będę do ostatnich dni. Kupuję BigStary i deichmannowskie, niskie i wysokie. Uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:13 Do spodni imo OK w każdym wieku Ale zestaw sukienka plus trampki w pewnym wieku bardzo postarza. Daje efekt babci idącej na pielgrzymkę do Lichenia Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:25 Pierniczysz waćpanna Ale ok, to Twój odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
bieda_tubka Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 12:33 a sukienka plus obcasy dają efekt babci idącej do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 13:27 bieda_tubka napisała: > a sukienka plus obcasy dają efekt babci idącej do kościoła Zwłaszcza czarne czółenka. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 20:30 W pewnym wieku to już obojętnie co założysz jest efekt "babcia która...". 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:18 Bardzo lubię, noszę. Wczoraj kupilam sobie w kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:31 aandzia43 napisała: > Kiepski trolling. > Dlaczego niby trolling, nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 22:31 Bo naprawdę trudno uwierzyć, ze może komuś przyjść do głowy, że pięćdziesięciolatka już trampek nosić nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 22:40 Serio? Masie ludzi non stop przychodzi do głowy, że w "pewnym wieku" czegoś nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:26 Tylko że ja zawsze miałam wrażenie, że takie osoby to mają za 120 lat obecnie. Od dawna już przecież nie pokutuje podejście typu garsonka czy spódnica na gumkę plus czółenka jako jedyny dopuszczalny outfit „od pewnego wieku”. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 13:59 angazetka napisała: > Serio? Masie ludzi non stop przychodzi do głowy, że w "pewnym wieku" czegoś nie > wypada. To prawda. Gdyby pytanie dotyczyło mini spódniczki albo wielkich kolorowych kolczyków to bym się nie zdziwiła. Natomiast obuwie sportowe i rekreacyjne noszą panie w średnim i mocno starszym wieku powszechnie, wystarczy przejść się ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 21:32 Jestem po pięćdziesiątce. Noszę trampki. Ale wolę Conversy. Odpowiedz Link Zgłoś
subskrybcja Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 22:12 tomanksa napisała: > Miałabym ochotę na takie Vansy np. ale czy baba w wieku niemalże 50 lat nie będ > zie wyglądała w nich niczym dzidzia-piernik??? Nosicie trampki? Jeśli tak, jaki > ej firmy najlepsze? > > Czekaj, tam na opakowaniu musi pisać, dla jakiej grupy wiekowej są przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 22:32 No przecież jest Są takie numery 36, 37, 38... 42. Powyżej zwykle nie ma Co oznacza, że się nosić nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Trampki dla 50-latki 18.04.24, 22:36 Nawet po 80tce, moja mama czasem nosi i ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:30 Jestem po 60, noszę conversy. I moje stare stopy błogosławią ten wynalazek jakim są trampki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:34 Kolejny (tym razem ekshumowany) wątek o trampkach, gdzie na zdjęciu są półtrampki. Trampki to nad kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:39 Czy na pewno wiesz, co znaczy "ekshumowany"? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 12:12 Fakt, niewiedzieć dlaczego, wydawało mi się, że wątek sprzed lat. .... Aaa, jeszcze raz spojrzałem. Godzinę 20.21 wziąłem za rok 21. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:35 Moja mama, która dawno temu skończyła 50 lat (w tym roku 73 urodziny), takie nosi. Twierdzi, że Vansy są bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 20:49 A moja jednak woli Merelle i Keeny. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:38 Rozumiem, że to pytanie o limit wieku dla trampek ma być prowokacyjne? Też jestem z frakcji conversów, zamierzam je naszać do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 11:46 Moja teściowa, lat 76, z otyłością, nosi trampki. Więc ty nas tu, waćpanna, nie kokietuj wiekiem 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 12:30 Ostatnio sprawiłam sobie takie www.bonprix.pl/wysokie-sneakersy/p-1866418673/ Nie przyszło mi do głowy, że jestem za stara 😁 Z poprzednich lat mam trampki całe w cekinach i tie dye. Chętnie noszę. W nosie nam cudze opinie na ten temat. Nieocenianie cudzych kreacji naprawdę daje sporo luzu - i zapominasz, że inni jednak uparcie oceniają, przynajmniej niektórzy. Cóż... Ich zmartwienie. Ja się cieszę z trampek, a taka osoba przejmuje moim, obcej baby, wg niej niestosownym wyglądem. Gdzie tu sens i kto właściwie ma problem? Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 13:22 Ja mam dekadę mniej wprawdzie, ale noszę trampki Rocketdog, takie tęczowe. I raczej nie zamierzam porzucić noszenia takich czy innych butów, bo wiek czy coś. Całe życie miałam kompleksy i tego nie nosiłam, tego nie założyłam itp. Ostatnio wyszłam publicznie w legginsach (coś nie do pomyślenia dla mnie do tamtej pory) i niesamowite, ale nikt nawet na mnie nie spojrzał, nikogo nie obeszło w co byłam ubrana i jak wyglądałam. Więc jeżeli Ci się podobają, to noś, szkoda życia na rozkminy czy pasuje czy nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Trampki dla 50-latki 19.04.24, 13:30 Mam 52. Noszę takie właśnie old skoole: bardzo pomarańczowe i bardzo niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś