kasiaasia1 09.05.24, 13:54 Pozwalam sobie założyć nowy wątek. Czy przed przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych miałyście robione badania na poziom hormonów? Progesteron itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eagle.eagle Re: Badania hormonów 09.05.24, 14:02 Tabletki biorę już dziesiąt lat, z przerwami, od różnych doktorów wypisywane- ani razu nie miałam badań na poziom hormonów. Jedynie co to m.in. na krzepliwość krwii i dimery. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Badania hormonów 09.05.24, 14:04 Przesadziłam z tymi dziesiąt. Ale spokojnie mogę napisać że z dwadzieścia lat na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Badania hormonów 09.05.24, 14:15 A po co? Tego się nie robi. Odchył od szerokiej i zależnej od punktu cyklu normy daje zawsze jakieś objawy i te się często "leczy" też standardowymi pigułkami wyłączającymi naturalny cykl. W jakim więc celu chcesz więc u młodej i zdrowej kobiety życzącej sobie tylko antykoncepcję badać hormony? Co sobie przez to obiecujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaasia1 Re: Badania hormonów 09.05.24, 21:07 Jakie objawy daje zbyt niski progesteron ? Da sie je zauważyć bez badań? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Badania hormonów 09.05.24, 21:14 Pewnie podstawowy objaw to trudności z zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Badania hormonów 09.05.24, 14:29 Tak. Oraz morfologia, proby wątrobowe, D-dimery itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Badania hormonów 09.05.24, 21:59 Miałam, przed założeniem wkładki. 3 razy jeździłam, żeby w różnych fazach cyklu się zbadać. Na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś