Dodaj do ulubionych

Emamy z USA pytanie mam

11.05.24, 16:31
Dziewczyny ile u Was kosztuje godzina psychoterapii? Jestem bardzo ciekawa jakie to są kwoty🙌
Dzięki
Obserwuj wątek
    • tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:07
      $100-$250 za godzinę jest realne ale może być nic (np. jeśli masz dziecko na medicaid) albo dużo więcej, jeśli jesteś dzieckiem celebrytów.
      • panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:10
        Dzięki, a co to znaczy, że ktoś jest dzieckiem celebrytów? Płaci się więcej za anonimowość?
        • tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:19
          nie, to znaczy że wiadomo że cię stać i na tysiąc+ za godzinę u największych sław.
          Wszyscy pacjenci są anonimowi, choć była niedawno jakaś afera że popularna terapia online sprzedawała dane pacjentów, no ale celebryci nie będą szukać taniej terapii online.
          • panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:53
            Dzieki
      • engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:25
        tania.dorada napisał(a):

> $100-$250 za godzinę jest realne ale może być nic (np. jeśli masz dziecko na me
        > dicaid) albo dużo więcej, jeśli jesteś dzieckiem celebrytów.

you get what you pay for

Za $150-250 terapista zwala wine na i leczy pacjenta i ten musi przychodzic przez lata raz w tygopniu na sesje

A za $500 to po kilku sesjach wine sie zwala na kogos innego - najczesciej toksycznych rodzicow czy szkole, prace, otoczenie etc i wtedy juz nie trzeba leczyc pacjenta bo to nie jego choroba.
        • panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:53
          Ciekawe podejscie😧
          • kk345 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 19:02
            Mam nadzieję, ze nie bierzesz poważnie jego odpowiedzi...
            • engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:37
              kk345 napisała:

> Mam nadzieję, ze nie bierzesz poważnie jego odpowiedzi...

No bo czyz to niepawda ze ludzie wierza w to w co chca wierzyc?
              • tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:57
                A kwota tu ma jakieś znaczenie?
                • engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 12.05.24, 00:54
                  tania.dorada napisał(a):

> A kwota tu ma jakieś znaczenie?

Jak najbardziej wg zasady ze dostajesz tyle ile a to zaplacisz.
                  Jak placisz malo to chorujesz i cie lecza za Twoja kase ale jak zaplacisz duzo to szybko cie uzdrowia i choroba ustepuje tzn przelewa sie na kogos tam innego a ty cudownie zdrowiejesz.
        • lucerka Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 19:06
          Terapeuta, nie terapista
          • 1matka-polka Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:17
            https://pbs.twimg.com/media/CYgH_2lW8AAbxjq.png
            • majenkirr Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:18
              😂😅
    • zaspasniegowa Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 22:50
      Odpowiem poważnie. Około $100-150. Chyba że to ewaluacja przed terapią to więcej. Ubezpieczenie pokrywa, ale zanim zacznie pokrywać trzeba zapłacić jakąś sumę, w moim przypadku to $4,500 na całą rodzinę. Potem ubezpieczenie pokrywa 80% aż do momentu kiedy zapłaci się sumę wcześniej ustaloną jako “out of pocket maximum”. U mnie to $8,000 na rodzinę. Potem jest wszystko płacone w 100%. Pod warunkiem ze terapeuta na umowę z ubezpieczeniem.
      I co roku to samo.
      Odkąd mam dzieci które wymagają różnych terapii, koszty medyczne co roku to ponad $5,000 z ubezpieczeniem.
      • panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 12.05.24, 00:08
        Dzięki wielkie, kwota robi wrażenie.
        Na jakiej podstawie wybierasz psychoterapeutę? Jest jakaś strona na wzór naszego znanego lekarza? Chętnie poczytałabym sobie o terapeutach, wykształceniu itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka