panirobak82 11.05.24, 16:31 Dziewczyny ile u Was kosztuje godzina psychoterapii? Jestem bardzo ciekawa jakie to są kwoty🙌 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:07 $100-$250 za godzinę jest realne ale może być nic (np. jeśli masz dziecko na medicaid) albo dużo więcej, jeśli jesteś dzieckiem celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:10 Dzięki, a co to znaczy, że ktoś jest dzieckiem celebrytów? Płaci się więcej za anonimowość? Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:19 nie, to znaczy że wiadomo że cię stać i na tysiąc+ za godzinę u największych sław. Wszyscy pacjenci są anonimowi, choć była niedawno jakaś afera że popularna terapia online sprzedawała dane pacjentów, no ale celebryci nie będą szukać taniej terapii online. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 18:25 tania.dorada napisał(a): > $100-$250 za godzinę jest realne ale może być nic (np. jeśli masz dziecko na me > dicaid) albo dużo więcej, jeśli jesteś dzieckiem celebrytów. you get what you pay for Za $150-250 terapista zwala wine na i leczy pacjenta i ten musi przychodzic przez lata raz w tygopniu na sesje A za $500 to po kilku sesjach wine sie zwala na kogos innego - najczesciej toksycznych rodzicow czy szkole, prace, otoczenie etc i wtedy juz nie trzeba leczyc pacjenta bo to nie jego choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 19:02 Mam nadzieję, ze nie bierzesz poważnie jego odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:37 kk345 napisała: > Mam nadzieję, ze nie bierzesz poważnie jego odpowiedzi... No bo czyz to niepawda ze ludzie wierza w to w co chca wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 20:57 A kwota tu ma jakieś znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Emamy z USA pytanie mam 12.05.24, 00:54 tania.dorada napisał(a): > A kwota tu ma jakieś znaczenie? Jak najbardziej wg zasady ze dostajesz tyle ile a to zaplacisz. Jak placisz malo to chorujesz i cie lecza za Twoja kase ale jak zaplacisz duzo to szybko cie uzdrowia i choroba ustepuje tzn przelewa sie na kogos tam innego a ty cudownie zdrowiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaspasniegowa Re: Emamy z USA pytanie mam 11.05.24, 22:50 Odpowiem poważnie. Około $100-150. Chyba że to ewaluacja przed terapią to więcej. Ubezpieczenie pokrywa, ale zanim zacznie pokrywać trzeba zapłacić jakąś sumę, w moim przypadku to $4,500 na całą rodzinę. Potem ubezpieczenie pokrywa 80% aż do momentu kiedy zapłaci się sumę wcześniej ustaloną jako “out of pocket maximum”. U mnie to $8,000 na rodzinę. Potem jest wszystko płacone w 100%. Pod warunkiem ze terapeuta na umowę z ubezpieczeniem. I co roku to samo. Odkąd mam dzieci które wymagają różnych terapii, koszty medyczne co roku to ponad $5,000 z ubezpieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Emamy z USA pytanie mam 12.05.24, 00:08 Dzięki wielkie, kwota robi wrażenie. Na jakiej podstawie wybierasz psychoterapeutę? Jest jakaś strona na wzór naszego znanego lekarza? Chętnie poczytałabym sobie o terapeutach, wykształceniu itp Odpowiedz Link Zgłoś