Dodaj do ulubionych

Cudowna figura

01.06.24, 22:58
A która kocha swoją figurę i absolutnie nic by w niej nie zmieniła?
Żadnego chudnięcia ani tycia, żadnego ujędrniania, zmniejszania ani powiększania.
Figura najulubieńsza to własna.
No która tak ma?
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 01.06.24, 23:02
      Ja. Ani chudnąć ani tyć, mogę sobie cyzelować zarys mięśni tylko, ale zdecydowanie jestem zachwycona moją sylwetką
      • wakacje_50 Re: Cudowna figura 01.06.24, 23:06
        Ja Twoją również, jeśli dobrze pamiętam fotki smile
        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 01.06.24, 23:08
          Fotki były jeszcze przed operacją, teraz mam dużo bardziej harmonijną sylwetkę i lepsze proporcje smile
      • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:01
        Nie zapędziłaś się trochę? Doczytaj startowy.
        • beaucouptrop Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:23
          He, he. W samo sedno Danaide 😉
        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:09
          Ale o co Ci chodzi tak konkretnie? Moja aktualna sylwetka jest dla mnie idealna
          • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:20
            Rozumiem. Zdążyłaś przed założeniem wątku.
            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:24
              No dokładnie, osiągnęłam ideałsmile Pytanie było o stan obecny a nie o to, kto od zawsze jest w pełni zadowolony
              • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:30
                Można i tak. 20latki obok 60latek, ale liczy się tylko stan z teraz. Na miejsca, gotowi, start.
                • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:33
                  A Ty jak zrozumiałaś to pytanie startowe? Czy jak w wieku nastoletnim nienawidziłam swojego ciała to znaczy, że już nigdy do końca życia nie mogę na to pytanie odpowiedzieć, że jestem że swojego ciała w pelni zadowolona? To ma mnie już do końca życia definiować? Dla mnie to absurdalne
                  • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:35
                    grruu2.0 napisała:

> Czy jak w wieku nastoletnim nienawidz
                    > iłam swojego ciała to znaczy, że już nigdy do końca życia nie mogę na to pytani
                    > e odpowiedzieć, że jestem że swojego ciała w pelni zadowolona?

Trzeba było napisać teraz już jestem prawie zadowolona, choć włożyłam w to, i wkładam, sporo pracy
                    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:43
                      Nie prawie tylko całkiem - teraz, w tym momencie niczego nie chcę zmieniać
                      • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:46
                        grruu2.0 napisała:

> Nie prawie tylko całkiem - teraz, w tym momencie niczego nie chcę zmieniać

Super. Czyli twój czas, wysiłek i kasa nie poszły na marne
                        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:50
                          Dokładnie, wyznaczyłam cel i konsekwentnie dążyłam do jego realizacji, cel osiągnięty, niczego nie chcę zmieniać
                          • komunia23 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:12
                            A 👃?
                            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:20
                              Nie planuję zmian.
                              Jestem jeszcze w trakcie leczenia ortodontycznego ale to chyba nie podchodzi pod ingerencje w figurę
                              • komunia23 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:21
                                Nie nie 😅 ok, byłam ciekawa.
                  • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:40
                    Cóż. Pierwsza linijka - teraźniejszość/przyszłość. Druga może być kontynuacją pierwszej czyli przyszłość. Ale w bezokoliczniku może i odnosić się do przyszłości.

Powiedziałabym, że wykładnia językowa może i jest po twojej stronie. Ale celowościowa - kto się akceptuje, takim jakim do natura (cudownie) stworzyła? - niekoniecznie.
                    • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:43
                      Do przeszłości. Tak to jest, jak człowiek zamiast robić tego, co ma robić próbuje pisać.
      • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:25
        Ale twoje życie to nieustanna ingerencja w figure 🤣
        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:10
          O, następna posiadaczka Pegasusa z Aliexpress 😀 Czego nie zrozumiałaś? Nie zamierzam niczego w swojej figurze zmieniać, pasuje mi tak jak jest teraz
          • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:14
            W poście startowym jest -żadnego ujędrniania, powiększania, zmniejszania, tycia, chudnięcia. Ty spędzasz sporo czasu na ujędrnianiu i stalym modelowaniu ciala w silowni. Jeszcze ci się blizny po zrobieniu cycków nie zagoiły dobrze. Cieszę się, że jesteś z siebie zadowolona ale wątek raczej nie dotyczy takich jak ty.
            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:17
              Ale ja nie chcę ani tyć, ani chudnąć, ani ujędrniać, ani niczego zmieniać. Chcę utrzymać dokładnie taki stan jaki jest
              • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:21
                Utrzymujesz ten stan regularną ingerencja
                • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:25
                  To znaczy w ciało nie ingerują tylko ludzie, którzy leżą na kanapie o tego ciała nie używają?
                  • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:33
                    grruu2.0 napisała:

> To znaczy w ciało nie ingerują tylko ludzie, którzy leżą na kanapie o tego ciał
                    > a nie używają?

Ty serio nie rozumiesz tego, co czytasz czy manipulacja jest twoją drugą naturą?
                    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:47
                      Ja po prostu cenię sobie precyzję wypowiedzi
                      • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:48
                        grruu2.0 napisała:

> Ja po prostu cenię sobie precyzję wypowiedzi

Ja też, ale prócz tego czytam konteksty.
                  • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:36
                    grruu2.0 napisała:

> To znaczy w ciało nie ingerują tylko ludzie, którzy leżą na kanapie o tego ciał
                    > a nie używają?

Nie, to znaczy że są ludzie którzy są w ruchu i kondycji nie z powodu wyglądu. Np jadą do pracy rowerem bądź idą pieszo. Grają w amatorskiej drużynie siatkówki. Umawiają się na wyjazd w góry lub spacery po plaży. Ruszają się dla ruchu. A ty pilujesz miesnie zeby ladnie wygladaly, jesteś skupiona na wygladzie jak mało kto na tym forum.
                    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:46
                      A skąd Ty wiesz, jakie ja mam cele i co robię?
                      • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:47
                        grruu2.0 napisała:

> A skąd Ty wiesz, jakie ja mam cele i co robię?

Od ciebie samej smile
                        • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:52
                          po_godzinach_1 napisała

> grruu2.0 napisała:
                          >
                          > > A skąd Ty wiesz, jakie ja mam cele i co robię?
                          >
                          > Od ciebie samej smile

No otóż. Jak wyżej.
                          Z kilkudziesięciu twoich wątków grruu, z udokumentowanymi na JPG progresach w rzeźbieniu ciała. Z kilometrowych dyskusji czy się zwiększyło, zmniejszyło, jak sobie uda wyszczuplilas celowo dobranymi ćwiczeniami, jak talię zrobiłaś. Szacun za prace ale ty się zwyczajnie nie mieścisz w definicji osoby do której skierowane jest pytanie startowe
                          • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:05
                            A kiedy były te wątki? Cele i priorytety się zmieniają, obecnie mam zupełnie inny cel niż zmiana wyglądu
                            • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:08
                              grruu2.0 napisała:

> A kiedy były te wątki?

Nie śledzę twojego życia na tyle aby to rejestrować.

Były i to wystarczy
                            • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:09
                              grruu2.0 napisała:

> A kiedy były te wątki? Cele i priorytety się zmieniają, obecnie mam zupełnie in
                              > ny cel niż zmiana wyglądu

Teraz chcesz tylko ten wypracowany wygląd utrzymać. Jesteś skupiona na wyglądzie, nie widzę w tym zbrodni, serio nie musisz tak protestować. Po prostu nie jest to wątek o tobie
                              • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:21
                                Pytanie brzmiało, kto jest zadowolony i nie chce nic zmieniać a nie komu wszystko jedno, jak wygląda
                          • komunia23 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:14
                            Ale żeście się jej uczepiły! Moim zdaniem to wątek dla każdego. Gdyby gruu miała zacząć ćwiczyć od jutra, to byłby to już wątek dla niej?
                        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:53
                          Nie przypominam sobie, żebym w ciągu ostatniego pół roku w ogóle o tym wspominała
                          • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:00
                            grruu2.0 napisała:

> Nie przypominam sobie, żebym w ciągu ostatniego pół roku w ogóle o tym wspomina
                            > ła

A ktoś pisze o ostatnim pół roku?
                          • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:03
                            grruu2.0 napisała:

> Nie przypominam sobie, żebym w ciągu ostatniego pół roku w ogóle o tym wspomina
                            > ła

Pół roku ciśniesz posladki bez pisania o tym na ematce, cycki zdążyłaś powiekszyc przed tym wątkiem, a w ogóle to zrobiłaś je dla zdrowia, jest super, w ogóle nie ingerujesz celowo w wygląd 🤣
                            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:06
                              Powiększenie cycków domknęło proces uzyskania idealnej sylwetki, obecnie taką mam i niczego nie chcę zmieniaćsmile
                              • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:08
                                grruu2.0 napisała:

> Powiększenie cycków domknęło proces uzyskania idealnej sylwetki, obecnie taką m
                                > am i niczego nie chcę zmieniaćsmile

Tylko nieustannie i intensywnie pracować nad jej utrzymaniem aby nie odbiec od wyżyłowanego i niecodziennego standardu
                                • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:29
                                  Co jest niecodziennego w sprawnym i wysportowanym człowieku, który regularnie ćwiczyć? Przy czym daleko mi do tych forumek, które mają po 10 jednostek treningowych tygodniowo.
                              • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:11
                                grruu2.0 napisała:

> Powiększenie cycków domknęło proces uzyskania idealnej sylwetki, obecnie taką m
                                > am i niczego nie chcę zmieniaćsmile

No. A wątek pyta której z nas jej sylwetka podoba się na tyle, że nie musi niczego operować, ujędrniać, rzeźbić i co tam jeszcze. Czyli to nie jest pytanie do ciebie

• grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:26
                                  No właśnie, a nie której sylwetka podobała się tak od zawsze
                              • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:17
                                E, nie, teraz musisz pracować nad utrzymaniem tego stanuwink

W sumie o sport nie powinnam się aż tak rzucać, to że wyglądam jak wyglądam teraz zawdzięczam też temu, że trenowałam jako nastolatka i młoda osoba.
                              • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:39
                                No ładnie sztuczne cycki… a i to nie pomogło 😳
                                • grruu2.0 Re: Cudowna figura 03.06.24, 17:06
                                  Sztuczne cycki to nie Caritas, żeby pomagały. Ale wyglądają fantastycznie
                                  • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 03.06.24, 17:08
                                    Też się zdecydowałam na cycki, chyba w przyszłym roku zrobię (chyba, bo może jednak się zes.am i nie zrobię 😐)
                                    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 03.06.24, 17:11
                                      Nic strasznego, u mnie 2,5 miesiąca od operacji i ledwo pamiętam, że kiedyś ich nie było smile Jeszcze tylko w treningach góry nie robię dużych obciążeń a tak to po prostu się nimi cieszę
                                      • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 03.06.24, 17:51
                                        Pisz mi tak jeszcze :p
                                        Choć w sumie to za każdym razem jak staję nago przed lustrem utwierdzam się w tej decyzji:p
                                        • srubokretka Re: Cudowna figura 03.06.24, 18:02
                                          szarmszejk123, ile znasz osob w realu, ktore sobie te operacje zrobily i mozesz sobie je dluzej poobserwowac? Ja znam jedna i jej ta operacja nie pomogla.
                                          • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 03.06.24, 18:07
                                            Kilka, o których wiem.
                                            Żadnej nie zaszkodziło, póki co i wszystkie są zadowolone.Te Kilka par sztucznych cycków również dotykałam, mnie efekt bardzo zadowala.
                                            Znam też jedną po operacji zmniejszenia - tej życie się zmieniło o 180 stopni.
                                            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 04.06.24, 08:05
                                              Jak ktoś myśli, że z większymi piersiami będzie szczęśliwszy, rozwiążą się wszystkie jego problemy a wokół będą pląsać jednorożce go lepiej iść do terapeuty. Ale jak się oczekuje po prostu ładnych piersi to nie zaszkodzi, byle u dobrego lekarza robić
                                          • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:41
                                            Nie wiem komu mają sztuczne cycki pomóc, ale moja znajoma zrobiła i ciągle na tinderze siedzi i próbuje znaleźć miłość życia. Niestety cycki w tym nie pomagają.
                                            • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 03.06.24, 23:56
                                              fogito napisała:

> Nie wiem komu mają sztuczne cycki pomóc, ale moja znajoma zrobiła i ciągle na t
                                              > inderze siedzi i próbuje znaleźć miłość życia. Niestety cycki w tym nie pomagaj
                                              > ą.

I myślisz, że bez cycków byłoby jej łatwiej? 🤔
                                              • fogito Re: Cudowna figura 04.06.24, 06:35
                                                Myślę że tak. Jej celem są panowie 30+. Zrobiła już chyba z 6 operacji. Większość na twarzy, co już widać niestety. I nie może skończyć. Czeka na kolejne. Jest już babcia dwóch wnuków i moim zdaniem powinna szukać panów w swoim wieku a nie 20 lat młodszych. Bo psychika zaczyna jej siadać. Ma 53 lata i widząc ją myślę zawsze, że od cyckow się zaczęło.
                                                • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 04.06.24, 07:24
                                                  Tam problemem jest psychika pani, nie para sztucznych cycków.
                                  • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:39
                                    Taaa. Aż chłop ze strachu zwiał.,sztuczne cycki nigdy dobrze nie wyglądają.
                                    • jolie Re: Cudowna figura 04.06.24, 10:06
                                      fogito napisała:

> Taaa. Aż chłop ze strachu zwiał.,sztuczne cycki nigdy dobrze nie wyglądają.

Bzdura, wyglądają z reguły bardzo dobrze, w większości przypadków osoby z implantami mają lepsze piersi niż przed operacją. Problem, który ja widzę to odroczone skutki zdrowotne trzymania tego w organizmie.
                                      • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 13:01
                                        > Bzdura, wyglądają z reguły bardzo dobrze, w większości przypadków osoby z impla
                                        > ntami mają lepsze piersi niż przed operacją. Problem, który ja widzę to odroczo
                                        > ne skutki zdrowotne trzymania tego w organizmie.

Zdarzało mi się widzieć takie implanty, że za dopłatą bym nie wzięła - sztywne, szeroko rozstawione kule, w ogóle nie podlegające grawitacji. Nie wiem, czy to prawda, ale ponoć to kwestia rodzaju implantu - tzw. łezki wyglądają naturalnie, ale są droższe i chyba nie dla każdego. Łezki ma np. Dita von Teese, kule ma np. Doda.
                                        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 04.06.24, 13:07
                                          Kształt implantu to jedno, niekoniecznie okrągłe to są kule. Liczy się jeszcze tzw. profil implantu i naturalna budowa piersi. Jak ktoś ma naturalnie dość szeroki rozstaw to implanty tego nie zniwelują. Dlatego dobry lekarz robi symulację, żeby było jasne, czy oczekiwania pacjentki są w ogóle możliwe do realizacji
                                          • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 13:24
                                            Wyguglałam, jak rozumiem wysoki profil implantu to właśnie taki, o którym pisałam, tzn. ten sztywny i sterczący biust. Powiem tak, wiem że ludziom podobają się różnie rzeczy, od kiedy powiększanie ust weszło pod strzechy to dobitnie widać, ale nie rozumiem po co robić sobie "piersi Dody" skoro można osiągnąć bardziej naturalny efekt i nadal będą to jędrne, pełne piersi.
                                            • grruu2.0 Re: Cudowna figura 04.06.24, 13:27
                                              Kwestia gustu po prostu, nie każdy chce wyglądać naturalnie. I Doda robiła te piersi dawno, możliwe że te operacje wyglądały inaczej.
                                              Co do profilu to wysoki niekoniecznie będzie sztywny i sterczący, bo dużo zależy od naturalnego kształtu piersi, dlatego musi być dobry lekarz i warto obejrzeć jego wcześniejsze efekty. Ale też lekarz nie zmusi pacjentki to naturalnego wyglądu jak ona chce mieć wielkie kule.
                                              • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 13:29
                                                > Kwestia gustu po prostu, nie każdy chce wyglądać naturalnie.

Tak, to wie chyba każdy kto ma instagrama i/lub tik toka.
                                        • jolie Re: Cudowna figura 04.06.24, 16:51
                                          4sycje napisała:

> Zdarzało mi się widzieć takie implanty, że za dopłatą bym nie wzięła - sztywne,
                                          > szeroko rozstawione kule, w ogóle nie podlegające grawitacji. Nie wiem, czy to
                                          > prawda, ale ponoć to kwestia rodzaju implantu - tzw. łezki wyglądają naturalni
                                          > e, ale są droższe i chyba nie dla każdego. Łezki ma np. Dita von Teese, kule ma
                                          > np. Doda.

To jednak zależy od wielu czynników, który implant będzie dla danej kobiety lepszy - czy anatomiczny, czy okrągły. Obecnie efekty wizualne są z reguły bardzo dobre, owszem, bywa tak, że moim zdaniem kobieta niepotrzebnie powiększała, bo miała ładne pełne piersi, ale to rzadkość. I właśnie - moim zdaniem ona widocznie uznała, że z implantami będzie lepiej. Natomiast niezależnie od kształtu, profilu i wysokości to ciało obce, które trzymasz w ciele 24/24 i tego się nie obejdzie.
                                          • waleria_bb Re: Cudowna figura 04.06.24, 17:14
                                            Piersi z implantami kontroluje się jak każde piersi, regularne usg wychwyci nieprawidłowości i szczerze jakoś nigdy nie czułam obaw, że to ciało obce.
                                            • jolie Re: Cudowna figura 04.06.24, 18:08
                                              waleria_bb napisał(a):

> Piersi z implantami kontroluje się jak każde piersi, regularne usg wychwyci nie
                                              > prawidłowości i szczerze jakoś nigdy nie czułam obaw, że to ciało obce.

Ale ja nie mam na myśli różnych zmian, które mogą mieć każde piersi czy zrostów/przykurczu torebki.Chodzi mi raczej np. o możliwe reakcje immunologiczne.
                                          • 4sycje Re: Cudowna figura 05.06.24, 08:58
                                            Może z powiekszonymi piersiami jest jak z powiększonymi ustami, ktore zazwyczaj wygladają sztucznie i źle - może po prostu po tych dobrze zrobionych nie widać, że są powiększone i bierze się je za naturalne.
                            • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:08
                              Ale z was straszne baby, przypitalacie się do czego się da. Dajcie grruu spokój, ma cudowną figurę, tak się czuje i finito. Dyskutujecie z jej odczuciami czy jak?
                    • miaumia Re: Cudowna figura 08.08.24, 14:39
                      O, to to. Ta właśnie subtelna różnica wink
                  • alex_vause35 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:48
                    Np. moja matka na kanapie nie leży, ale nigdy nie uprawiała żadnych sportów, jej ruch to codzienna standardowa krzątanina.
                    Jest drobna, szczupła, parametry się nie zmieniły pod tym względem. Jej siostry tak samo.
                    Taka genetyka.
                    Z tego, co wiem, są zadowolone ze swoich sylwetek, tym bardziej, że nic z nimi nie robią (jedna ciotka, ta najmniejsza, w dodatku żre jak koń).
                    • chatgris01 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:55
                      alex_vause35 napisała:

> Jest drobna, szczupła, parametry się nie zmieniły pod tym względem. Jej siostry
                      > tak samo.
                      > Taka genetyka.
                      > Z tego, co wiem, są zadowolone ze swoich sylwetek, tym bardziej, że nic z nimi
                      > nie robią (jedna ciotka, ta najmniejsza, w dodatku żre jak koń).
                      >

Mamy wspólną ciotkę?! (siostra mojej Mam ma identycznie).
                      • alex_vause35 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:56
                        He he, kto wie big_grin.
                • primula.alpicola Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:26
                  karyna-z-tarchomina napisał(a):

> Utrzymujesz ten stan regularną ingerencja

No, i co z tym nie tak? Ja mam tak samo, ingeruję, i jestem zadowolona. Jak się zapuszczę, to nie będę.
                  • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:33
                    Nic złego, wręcz przeciwnie. Tylko codzienne ćwiczenie z myślą o tym żeby tu powiększyć poślad, tam wysmuklić udko ma się nijak do tego wątku 🤷‍♀️
                    • primula.alpicola Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:40
                      Aaa, to racja.
                    • wapaha Re: Cudowna figura 04.06.24, 07:48
                      karyna-z-tarchomina napisał(a):

> Nic złego, wręcz przeciwnie. Tylko codzienne ćwiczenie z myślą o tym żeby tu po
                      > większyć poślad, tam wysmuklić udko ma się nijak do tego wątku 🤷‍♀️

a ćwiczenie z myślą by być zdrowszym , mieć kondycję i zdrowe serce-to już do tego wątku czy nie ? wink
    • dreg13 Re: Cudowna figura 01.06.24, 23:08
      Myslalam, ze chodzi o taką przenoszonà ze wsi do wsi. Jeszcze sie to praktykuje?
      • srubokretka Re: Cudowna figura 02.06.24, 05:03
        😂 Lubialam te akcje. Spotkania z rodzina i sasiadami, ktorych nigdy bym w innych okolicznosciach nie zapoznala. Byl tam jeden o cudownej figurze.
      • homohominilupus Re: Cudowna figura 02.06.24, 08:46
        dreg13 napisała:

> Myslalam, ze chodzi o taką przenoszonà ze wsi do wsi.

😄
      • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:58
        Nie, tu chodzi o taką przenoszoną z krzesła w kuchni na fotel w salonie.
        • daniela34 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:10
          Moja jest taka. Niemniej nie wpiszę się jako ta, która "nic by nie zmieniła." Coś bym tam pozmieniała, tu dodała, tam ujęła, ale ze wymagałoby to właśnie czegoś więcej niż przenoszenie się z kuchni do salonu, to musi mi taka wystarczyć 🤷‍♀️
          • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:24
            Pytanie, czy chodzi o wycięcie kilku żeber czy dalsze przenoszenie figury - np. na ławkę w siłowni.
            Bo w moim wypadku co najwyżej o to drugie.
            • daniela34 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:39
              Żeber nie potrzebuję wycinać ale na przykład biust mi raczej bez ingerencji chirurgicznej nie urośnie. Co do reszty to pewnie wystarczyłaby ta ławka w silowni. Ale ani na stół operacyjny ani na ławkę się nie wybieram. Muszą mi wystarczyć domowe meble.
              • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:43
                Osobiście rozważałam jeszcze wybranie się na dywan (tu: dziecka, ale dziecko nie jest niezbędne). Niestety, ubiegło mnie Lego.
      • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:27
        dreg13 napisała:

> Myslalam, ze chodzi o taką przenoszonà ze wsi do wsi. Jeszcze sie to praktykuje
        > ?

A widziałaś tańce figurki na platformie? Czterech panów trzyma konstrukcję i tak śmiesznie z nią skaczą. To jakiś mikroregionalny zwyczaj, nie pamiętam gdzie tak robią
        • cichadziewuszka Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:59
          Robią tak na Kaszubach, taniec feteronów.
          • kotejka Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:17
            cichadziewuszka napisała:

> Robią tak na Kaszubach, taniec feteronów.

O ludzie,.ja to kiedyś widziałam, niesamowite dziwowisko
            Kiedyś myślałam, że tak rzucają tymi świętym obrazem dla tzw beczki jak młodzież powiada
            Teraz wiem, że to tradycja, ale zawsze się boje, że ukrzywdza te.Maryjke 🥺🫣
      • borsuczyca.klusek Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:53
        dreg13 napisała:

> Myslalam, ze chodzi o taką przenoszonà ze wsi do wsi. Jeszcze sie to praktykuje
        > ?

W miastach też się zdarza. Przynajmniej u mnie 🙄
      • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:09
        Figury to nie wiem, ale cudowne obrazy jak najbardziej, również z blokach w mieście.
    • igge Re: Cudowna figura 02.06.24, 01:18
      Ja.
      Ale to podejście do siebie nie obiektywnewink.
      • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:14
        igge napisał:

> Ja.
        > Ale to podejście do siebie nie obiektywnewink.

Wrecz przeciwnie. To najbardziej obiektywnie podejscie na swiecie. Nikt nie znam cie lepiej niz ty sama. Kto moze Cie wiec bardziej obiektywnie ocenic?
    • majenkirr Re: Cudowna figura 02.06.24, 04:15
      Nie ja😂😂😭
      • mysiulek08 Re: Cudowna figura 02.06.24, 04:49
        grzeszysz kobieto!
      • alex_vause35 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:50
        Nie? Ja zawsze sobie wyobrażam Ciebie jako mega atrakcyjną American wife z burzą rozjaśnionych włosów wink.
        • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:52
          Dobrze sobie wyobrazałaś. Nie słuchaj jej 😉
    • srubokretka Re: Cudowna figura 02.06.24, 04:56
      Mialam, ale wtedy tak nie uwazalam. Za kilka lat bedze myslec o dzisiejszej tak samo smile
      • agdzieztam Re: Cudowna figura 02.06.24, 08:03
        Ooo dokładnie! Właśnie miałam coś podobnego napisać. Jestem zachwycona teraz, ale sobą dawną!
      • qwirkle Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:05
        srubokretka napisał:

> Mialam, ale wtedy tak nie uwazalam. Za kilka lat bedze myslec o dzisiejszej tak
        > samo smile
        O, ja mam tak samo! Moja figura z młodości była super!
        Dzisiejsza jest trochę bardziej... posągowa, ale nadal harmonijna.
    • eagle.eagle Re: Cudowna figura 02.06.24, 08:08
      Lubię swoje ciało, ale oczywiście te parę kg jest za dużo. Od mamusi dostałam też potężne łydki. Jakkolwiek wolę je nago niż w ubraniu wink
      • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:30
        eagle.eagle napisała:
        > wolę je nago niż w ubraniu wink

I tak bez zdjęcia?
    • chococaffe Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:00
      Wiele rzeczy bym zmieniła gdyby się udało szybko, bezbolesnie, bez ryzyka.big_grin

Ale jeżeli chodzi o cos więcej czyli ciało a nie tylko figurę - to kocham
    • laura.palmer Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:15
      Ja. Figurę mam niemal idealną, mogę w ciemno i bez mierzenia kupować ubrania w rozmiarze 38, bo praktycznie zawsze dobrze leżą, wyjątek to spodnie, bo te zdarzają się za krótkie. Kiedyś marzyłam o większych piersiach, ale nie mam już 20 lat, więc większe teraz i tak straciłyby jędrność, więc jest dobrze tak jak jest.
      Bonusem od natury jest to, że mogę jeść co chcę i ile chcę, a konsekwencją jest co najwyżej przejedzenie i ból brzucha. Nie tyję.
      • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:27
        Ja jestem wysoka i mam rozmiar 34-36 i też uważam, że małe piersi z wiekiem trzymają się lepiej. Nie opadają i są na tym samym miejscu co 30 lat temu. I też nie tyję. Co jest bonusem genetycznym. Kiedyś jako nastolatka miałam kompleks wzrostu. Zawsze byłam najwyższa w klasie. Potem mi przeszło. Więc można powiedzieć, że w wieku 52 akceptuję siebie bardziej niż w wieku 20 lat.
        • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:18
          fogito napisała:

> że małe piersi z wiekiem tr
          > zymają się lepiej. Nie opadają i są na tym samym miejscu co 30 lat temu

Jako szczesliwa posiadaczka duzych piersi (ktorych w mlodosci nienawidzilam bo byly zbyt duze) moge zapewnic ze dokladnie to Samo moze dziac sie z duzymi.
          Nic nie musi opadac. Wszystko pozostaje na swoim miejscu.
          Najwyrazniej kwestia genetyki a nie wielkosci.
          • black_magic_women Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:39
            jammer1974 napisała:

> dokladnie to Samo moze dziac sie z duzymi.
            > Nic nie musi opadac. Wszystko pozostaje na swoim miejscu.
            > Najwyrazniej kwestia genetyki a nie wielkosci.

I to nawet po wykarmieniu 3 dzieci!
            • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:45
              I po schudnięciu kilkudziesięciu kilogramów! Biust nadal jak skała.
              Tu mi tramwaj jedzie.
              • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:01
                m_incubo napisała:

> I po schudnięciu kilkudziesięciu kilogramów! Biust nadal jak skała.
                > Tu mi tramwaj jedzie.

A jakos mnie to nie zajmuje gdzie i co ci idzie.
                • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:16
                  Oczywiście, dlatego właśnie musiałaś mnie o tym poinformować.
                  • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:21
                    m_incubo napisała:

> Oczywiście, dlatego właśnie musiałaś mnie o tym poinformować.

Fajna jestes 🤣🤣🤣
              • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:34
                A mi kolejka górska.
              • black_magic_women Re: Cudowna figura 02.06.24, 19:46
                A tego to już nie wiem, bo w ciąży tyłam max 12 kg.
                • black_magic_women Re: Cudowna figura 02.06.24, 19:49
                  black_magic_women napisała:

> A tego to już nie wiem, bo w ciąży tyłam max 12 kg.

Aaa przedmówczyni miała aż operacje żołądka?! No to sorry, odwołuję moje wpisy, nie mają sensu w tym zestawieniu
            • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:00

> I to nawet po wykarmieniu 3 dzieci!

Tego nie moge potwierdzic osobistym doswiadczeniem bo wykarmilam tylko jedno.
          • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:52
            No to super. Bo niestety moim koleżankom z wiekszymi poopadały. Skarżą się na to
            , ale moze to kwestia karmienia piersią kilkorga dzieci. Nie mam pojęcia.
            • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:22
              fogito napisała:

> No to super. Bo niestety moim koleżankom z wiekszymi poopadały. Skarżą się na t
              > o
              > , ale moze to kwestia karmienia piersią kilkorga dzieci. Nie mam pojęcia.

Jeżeli mają duże i obwisłe, to mogą zrobić lifting. Ja widziałam taki efekt na żywo, że szczęka opada. Wiadomo, że z czasem grawitacja zadziała, ale ta działa na każdą pierś.
              • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:28
                Większość moich znajomych żadnych operacji nie zrobi, bo są przeciwniczkami ingerencji chirurgicznych,
                • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:32
                  Wiadomo, każdy robi, jak uważa. Ja nie mam podejścia z góry wykluczającego ingerencje chirurgiczne. Lifting spokojnie bym zrobiła, to nie implanty, gdybym miała problemy z kręgosłupem, to redukcję też, bo to kwestia jakości życia, postawy, zdrowia właściwie.
          • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:01
            bez zdjęcia się nie liczy, ty już tyle bzdur szerzyłaś, że kolejnymi nikt się nie przejmie. Po operacji bariatrycznej nie masz żadnej zwisającej skóry, możesz jeść co chcesz i ile chcesz i do tego masz wielkie, jędrne cycki, które oparły się wszystkiemu. Normalnie ewenement na skalę światową!
            • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:06
              No ale jest to zgodne z tematem wątku - jak sama o sobie myśli. Więc ona tak właśnie myśli, mało istotne czy tak rzeczywiście jest i czy ma to jakikolwiek punkt styczny z Ziemią.
              To akurat nick, który dość wysoko odlatuje balonem big_grin
              • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:19
                samozadowolenie to jedno, bo można być zadowolonym absolutnie ze wszystkiego ale pisanie głupot, to co innego
                • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:35
                  Taka zbiorcza odp.
                  Niektorzy ludzie sa tak przegrani w zyciu ze az skora cierpnie.
                  Choc dalej jak na zlosc nie zwisa 😁
                  • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:37
                    swoje urojenia przekaż psychiatrze, może coś zaradzi. Pokaz skórę i te cudowne cycki po takich wahaniach wagi i latach, udowodnij, żeś taka idealna.
                    • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:08
                      Oh man. Co za agresja. Ma pokazywać, bo ty tak chcesz. Nie czytaj jak cię boli.
                    • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:31
                      Nie no, mnie po trójce nic nie opadło, po prostu wróciłam do etapu miseczki A- wink
                      • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:17
                        W sensie ze wykarmiłam 3 dzieci cycem i masz biust taki jak mając lat 20? Gratuluje
                        • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:47
                          Nie wiem, czy to powód do gratulacji, bo zasługa żadna, a poza tym mnie się piersi praktycznie nie odcinające sie od klatki piersiowej nie podobają
                        • kotejka Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:37
                          hanusinamama napisała:

> W sensie ze wykarmiłam 3 dzieci cycem i masz biust taki jak mając lat 20? Gratu
                          > luje
                          >

Ja mam lepszy
                          Wykarmiłam 3 dzieci i to bardzo długo, razem z 9 lat karmienia mi się zbierze
                          Nie mam zwisów ani rozstępów
                          Taka genetyka pewnie, taka skóra
                          No i nie miałam zadnych spektakularnych spadków wagi
                          Jestem jednak maniaczka dobrych, świetnie dobranych staników i praktycznie nosze je zawsze zawsze
                          To pewnie ma największe znaczenie
                          • wapaha Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:46
                            kotejka napisała:

> hanusinamama napisała:
                            >
                            > > W sensie ze wykarmiłam 3 dzieci cycem i masz biust taki jak mając lat 20?
                            > Gratu
                            > > luje
                            > >
                            >
                            > Ja mam lepszy
                            > Wykarmiłam 3 dzieci i to bardzo długo, razem z 9 lat karmienia mi się zbierze
                            > Nie mam zwisów ani rozstępów
                            > Taka genetyka pewnie, taka skóra
                            > No i nie miałam zadnych spektakularnych spadków wagi
                            > Jestem jednak maniaczka dobrych, świetnie dobranych staników i praktycznie nosz
                            > e je zawsze zawsze
                            > To pewnie ma największe znaczenie

A ja od dekady nosze topy zamiast bratfiterskich cudow i mogę napisać to samo suspicious
                            Wiec ? 😉
                            • kotejka Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:05
                              wapaha napisała:

>
                              > A ja od dekady nosze topy zamiast bratfiterskich cudow i mogę napisać to samo :
                              > >
                              > Wiec ? 😉

Więc pewnie to nie to, ale chciałam zracjonalizować wydatki na bieliznę 😄
                          • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:49
                            kotejka napisała:

> Ja mam lepszy
                            > Wykarmiłam 3 dzieci i to bardzo długo, razem z 9 lat karmienia mi się zbierze
                            > Nie mam zwisów ani rozstępów
                            > Taka genetyka pewnie, taka skóra

Pewnie rodzaj budowy piersi ma znacznie. Gruczołowe mają gorzej niż tłuszczowe, atrofia tkanki po zakończeniu karmienia w przypadku gruczołowych jest bardzo duża.

> No i nie miałam zadnych spektakularnych spadków wagi
                            > Jestem jednak maniaczka dobrych, świetnie dobranych staników i praktycznie nosz
                            > e je zawsze zawsze
                            > To pewnie ma największe znaczenie

No nie wiem, pewnie zależy.
                  • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:23
                    Niektórzy mają takie urojenia, że faktycznie wierzą w to ci mówią czy piszą...
                    • beneficia Re: Cudowna figura 02.06.24, 19:31
                      > Niektórzy mają takie urojenia, że faktycznie wierzą w to ci mówią czy piszą...
                      >
                      Napisała Hanusina 😀
                • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:35
                  Zgada się. Ja jestem zadowolona ze swojego ciała.
                  Mam biust średniej wielkości, wykarmiłam 2 dzieci (kazde 2 lata) ale nie miała dużych wahań wagi ( jedynie w ciązy i też nie były duże)...a cycki zdecydowanie mam inne niż 20 lat temu
            • snakelilith Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:53
              thea19 napisała:

> Po operacji bariatrycznej nie masz żadnej zwisającej skóry, możesz
              > jeść co chcesz i ile chcesz i do tego masz wielkie, jędrne cycki, które oparły
              > się wszystkiemu. Normalnie ewenement na skalę światową!

I to jeszcze w wieku lat 50 nie uprawiając żadnego sportu, kiedy całe życie szczupłe, zgrabne i aktywne kobiety muszą się już natrudzić, by utrzymać sylwetkę i skórę w dobrym stanie.
              To już nawet nie bajkopisarstwo, a takie brednie, że ostatni idiota by nie uwierzył. Przypomina mi jolkę kotkę, która wkleiła kiedyś zdjęcie jakiejś fantazyjnej anime księżniczki jaki ideału i pewnie była przekonana, że tak wygląda. big_grin
              • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:25
                Zbiorczo.
                Zal mi was. Tyle jadu wydalacie z siebie. A i tak caly do was wraca.
              • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:26
                Przecież każdy wie jak wygląda osoba po bariatrii. Ona jedynie jest cudem natury, tylko cud nieidealny bo byl otyły ale teraz może jeść ile chce i nie tyje. No czary i magia
                • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:17
                  Dobrze powiedzialas. Moja przyjaciolka powiedziala dokladnie to samo- jestes cudem natury. Im starzej tym lepiej.
                  I komu mam wierzyc🤔. Jadowitej rondomowej zmiji czy dobremu kochajacemu czlowiekowi. Niech pomysle. Co mi sie bardziej oplaca 😏
                  • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:06
                    Pokaż ten cud. Wydrukuję i zrobię ołtarzyk
                  • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:18
                    A co ci miała powiedzieć? Kto normalny mowi przyjaciółce ze wygląda źle?
                    • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:40
                      hanusinamama napisała:

> A co ci miała powiedzieć?

Przegryw zyciowy za to zawsze powie prawde...o sobie. Nawet jak mowi o innych. Taki paradoks 😏
                      • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:53
                        pokaż chociaż pelikany, plisss
                      • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:19
                        Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Nie wiem czemu miałabym przyjaciółce czy znajomej mówić, ze wygląda inaczej niż 20 lat temu, ze przytyła czy ze biust ma niżej...
                  • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:05
                    A na czym polega ta opłacalność?
                • snakelilith Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:54
                  thea19 napisała:

> Przecież każdy wie jak wygląda osoba po bariatrii.

Ja takich osób widziałam nawet więcej, bo pracowałam z otyłymi. Znałam też jedną kobitę, która sobie te zwisy skórne po schudnięciu gdzieś 30- 40 kg zoperowała i nie tylko na brzuchu i na plecach, co robi większość, ale także na ramionach i udach. W ubraniu prawie cud, w bieliźnie jak Frankenstein.
                  • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:07
                    Ależ wiadomo, że po takim schudnięciu są zwisy wszędzie ale jedna jammer nic nie ma a do tego cycki jak miała wielkie i jedyne, tak ma! I może jeść co chce i teraz nie tyje a my zazdrościmy!
                    • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:48
                      Okropne jesteście. Skąd ta zawiść. Jakieś kompleksy?
                      • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:51
                        przeczytaj durne posty jammer na temat odżywiania, chudnięcia, zdrowego trybu życia. Wszędzie 3,14doli takie kocopoły, że całe forum drze łacha z niej
                        • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:03
                          Ale po co? Nawet jak konfabuluje, to w czym problem? Nie musisz czytać. A na dodatek obrażać. To forum to ściek zaczyna przypominać. Na mnie nie działa tekst “całe forum”, bo wszyscy to nikt. To zawsze jest jakaś hejtujaca grupa a nie wszyscy. Większość w ciszy obserwuje i się nie wychyla. Jesteś podobno wysportowana to trzymaj klasę a nie ośmieszaj kogoś z problemami zdrowotnymi.
                        • black_magic_women Re: Cudowna figura 02.06.24, 19:53
                          thea19 napisała:

> przeczytaj durne posty jammer na temat odżywiania, chudnięcia, zdrowego trybu ż
                          > ycia

Mo ja niestety dopiero teraz skojarzyłam faktycznie, pod kim się wpisuję. No zdecydowanie nie jest to typowy wzorzec chudniecia/odzyskiwania ciała 😉
                      • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:58
                        fogito napisała:

> Skąd ta zawiść. Jakieś kompleksy?

Sa gleboko nieszczesliwe i niedojrzale. Trudne zycie ich nic nie uczy.
                        • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:03
                          Zapewne.
                      • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:58
                        To nie zawiść. Ten nick to szkodnik.
                        • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:04
                          Nie mam takiego wrażenia a na forum jestem od zarania świata.
                          • m_incubo Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:06
                            A ja mam 🤷🏻‍♀️
                            • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:11
                              No i ok, ale czy to powód to takich zachowań. Na forum jest tyle wściekłych i sfrustrowanych bab, że głowa mała. Akurat Jammier do nich nie należy.
                        • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:06
                          m_incubo napisała:

> To nie zawiść. Ten nick to szkodnik.

Nie zawisc? Wy jestescie smiertelnie chore z nienawisci...do kogos nieznanego z netu. Kompletny absurd. Ale jak widac chora nienawisc absurdow sie nie obawia.

• thea19 [...] 02.06.24, 17:13
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:30
                              Zgłosiłam do wykasowania, bo przekraczasz wszelkie zasady. Wiem, że moderacja nie usunie, bo pewnie reprezentuje ten sam styl. Zastanawiam się czy nadmiar ćwiczeń ci nie zaszkodził, że tak ziejesz nienawiścią do niej. Słabe to.
                              • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:14
                                Nie rozpłacz się
                                • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:04
                                  Nie mam zamiaru. Ty się zastanów po prostu co cię tak wkurza w randomowej forumce, że aż do poziomu Karyny schodzisz. Może to też jakieś sterydy czy co.
                                  • snakelilith Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:12
                                    Ty i jammer macie chyba ten sam problem, energia w drodze do najważniejszego ludzkiego organu gdzieś tam po drodze się traci.
                                    • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 06:43
                                      Nie wiem, co się u ciebie i gdzie traci, ale może skup się na sobie, to będzie warto czytać.
                                  • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:00
                                    fogito napisała:

>Ty się zastanów po prostu co cię tak wkurza w randomowej forum
                                    > ce, że aż do poziomu Karyny schodzisz.

Wypraszam sobie
                                    • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 06:43
                                      A sorki 😳
                          • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:20
                            Ale na jakim punkcie zawiść? Czego ci mamy zazdrościć? Ja chętnie pozazdroszczę ale nie wiem czego..
                            • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:44
                              No operacji zmniejszenia żołądka. Wszystkie jej zazdrościmy bo dzięki temu teraz może jeść ile chce, jest piękna,młoda z wielkim cycem i żadnych pelikanów. A my musimy pilnować żarcia, katować się na siłce a cycki to tylko u chirurga.
                              • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:05
                                Ty się katujesz. Ja nie muszę. Nic mi nie zwisa. Czuć zawiść w powietrzu.
                                • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:29
                                  Ja się nie katuję, unikam rzeczy nieprzyjemnych. Dla mnie siłownia to rozrywka i święty spokój. Mi zwisają jedynie włosy i cudze opinie. Tej psychicznej nie mam czego zazdrościć, mogę jej tylko współczuć choroby. Jej wygląd jest daleki od deklarowanego i za nic na świecie bym się nie zamieniła.
                                  • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 06:45
                                    To po co piszesz o katowaniu na siłowni. Jak ci zwisają cudze opinie, to po co tyle nienawiści w twoich postach.
                                    • thea19 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:07
                                      to inni uważają treningi na siłowni za katowanie bo bez tego przecież też można wyglądać dobrze, wystarczy tylko wyciąć żołądek. To nie nienawiść złotko a irytacja na w kółko powtarzane kłamstwa, ktoś obcy przeczyta i uzna, że może faktycznie tak jest. Jeszcze ani razu nie udowodniła swoich bzdur i nie udowodni.
                                      • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 15:51
                                        Oh już nie zasłaniaj się dobrem ludzkości, bo ewidentnie masz jakiś problem z faktem, że nie każdy ma tak ściśnięte poślady jak ty. Popuść trochę, bo ci żyłka pęknie.
                              • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 20:56
                                Jakim cudem po operacji bariatrycznej można jeść co się chce?
                                • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:02
                                  hanusinamama napisała:

> Jakim cudem po operacji bariatrycznej można jeść co się chce?
                                  >

Trzeba głęboko uwierzyc, ze chce sie jeść tylko to co mozna i tyle ile można.
                                • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:18
                                  zapytaj jammer. Cały czas wszystkich o tym przekonuje i zachwala metodę. Je wszystko bez umiaru i nie tyje, utyła przed operacją zapewne od chorej tarczycy i powietrza
                                  • karyna-z-tarchomina Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:21
                                    Ja bym chciala jesc bez umiaru i nie tyć ale nie umiem tak sad
                                    • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 06:47
                                      Ja tak mogę. Co do operacji, to jest robiona na zlecenie lekarzy a nie na własne widzimisię, więc nie komentowałabym tak zaciekle czyjegoś zdrowia na forum, bo to serio słabe jest.
                                      • primula.alpicola Re: Cudowna figura 03.06.24, 06:52
                                        fogito napisała:

więc nie komentowałabym tak zaciekle czyjegoś zdrowia na forum,
                                        > bo to serio słabe jest.

Nie chodzi o kwestionowanie zaleceń lekarskich, tylko o szkodliwe brednie które jammer od lat wypisuje.
                                        • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 07:24
                                          Co do szkodliwości i bredni to mam inne zdanie. Tu większość masę bredni wypisuje i jakoś nikomu nie przeszkadza.
                                          • gryzelda71 Re: Cudowna figura 03.06.24, 07:39
                                            Czym innym są brednie typu jestem piękną bogata i wszyscy na mnie lecą, a byłam gruba zmniejszyli mi żołądek i w związku z tym jem co chce i ile chcę.
                                            Kiedyś z córką oglądałyśmy Historie wielkiej wagi. Nie jest tak, że po tym zabiegu je się ile chce co chce bez konsekwencji. I to slawetne forumowe zazdrościsz mi w przypadku odmiennego zdania. Na bogow doszło juz do takich bredni, że niektórym chorob się zazdrości....
                                            • hanusinamama Re: Cudowna figura 03.06.24, 07:46
                                              To jest bardzo szkodliwie, bo masa pacjentów po takiej operacji wraca znowu do otyłości..
                                      • hanusinamama Re: Cudowna figura 03.06.24, 07:45
                                        Ja nie komentuję czyjegoś zdrowia. Pytam się jakim cudem po takiej operacji je się wszystko i się nie tyle. Bo spora część pacjentów własnie wraca do wagi sprzed operacji....takim działaniem.
                                        NIe ma nic złego w takiej operacji jak i dbaniu o to co się je i ile.
                                        Faktu, ze po operacji bariatrycznej i poważnym schudnięciu z otyłości (takim osobom się robi tę operację) nie ma grama nadmiarowej skóry nie skomentuję.
                                        • jammer1974 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:49
                                          hanusinamama napisała:

> Pytam się jakim cudem po takiej operacji je
                                          > się wszystko i się nie tyle.

A ty jakas podstawowke zaliczylas w zyciu? Pytam bo nie widac.
                                          Widzisz roznice "wszystko" od "duzo"?
                                          Znac za trudne pojecia dla niektorych do rozroznienia

Reszta to nawet komentowac nie chce bo mi kregoslup trzasnie jak zjade do poziomu minusowego.
                                      • wapaha Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:13
                                        fogito napisała:

> Ja tak mogę. Co do operacji, to jest robiona na zlecenie lekarzy a nie na włas
                                        > ne widzimisię, więc nie komentowałabym tak zaciekle czyjegoś zdrowia na forum,
                                        > bo to serio słabe jest.

słabe są kłamstwa i wyparcie jakim karmi się (heh) jammer - ale dopóki dotyczy to tylko jej samej-to nic nam do tego- gorzej, że ona swój styl zycia ( wymuszony operacja i rezimem) próbuje narzucać innym-doradzając w wątkach m.in. zywieniowych jaki jest najlepszy styl odzywiania się ( żaden szanujacy się dietetyk nie postawi takiej tezy !!) . W tym wątku wmawia, jak piękne jest ciało po szybkiej utracie kilkudzisieciu kg - no piekne nie jest, nawet subiketywnie-jest to ciało wymęczone latami otyłości, z rozciągniętą skórą , rozstępami
                                        O ile problemy wyglądu mozna rozwiązać -kolejnymi opercjami-o tyle operacji mózgu nie ma. Mózgu -bo ten mózg wciąż jest "otyły " wciąż się oszukuje, wypiera, bagatelizuje itd , w dodatku w przypadku jammer bawi się w doradzanie innym co jest dobre i właściwe ( kwestie żywieniowe)
                                        Kwalifikacje do operacji- prywatnie można wszystko - z punktu widzenia dopuszczenia przez anestezjologa - trzeba wyrównać parametry, pobrac witaminki, czasem schudnąc. Z punktu widzenia psychologa ..cóż-niby sa rozmowy, kwalifikacje, ba-nawet jakaś (pseudo) psychodietetyka na warsztatach/spotkaniach, nauka o zdrowym żywieniu. Niby-bo teoria sobie a zycie sobie i teksty "moge jesc wszystko" -są TYPOWE, a zmiana stylu życia polega na czestszym jedzeniu, suplementacji i...tyle -
                                        • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 15:55
                                          Co ty bredzisz wataha. Jakie znowu narzucanie. Ona pisze o sobie i swoich odczuciach, a wy tu reagujecie panicznie i po chamsku. Co wy się tak cudzym życiem przejmujecie. To forum od dawna jest już ściekiem i szambem, nie sądzę, żeby ktokolwiek był dla kogokolwiek wzorem do naśladowania.
                                          • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 15:55
                                            Wapaha
                                          • wapaha Re: Cudowna figura 03.06.24, 19:27
                                            fogito napisała:

> Co ty bredzisz wataha. Jakie znowu narzucanie. Ona pisze o sobie i swoich odczu
                                            > ciach, a wy tu reagujecie panicznie i po chamsku. Co wy się tak cudzym życiem p
                                            > rzejmujecie. To forum od dawna jest już ściekiem i szambem, nie sądzę, żeby kto
                                            > kolwiek był dla kogokolwiek wzorem do naśladowania.

wiesz, ja wiem ze ty wpadasz na forum, jestes rzadko, nikogo nie kojarzysz itd stąd ta twoja zabawa w adwokata diabła jest jakoś zrozumiała tym bardziej że jako osoba czesto atakowana niemal odruchowo odczuwasz solidarnośc i stajesz w obronie
                                            mysle że mogę napisać w imieniu pozostałych forumowiczek-które nie wpadają, sa regularnie, kojarzą nicki i historie-a ten konkretny ma zapędy do doradzania i stwiedzania autoratywnie co jest najlepsze przy problemie zdrowotnym jakim jest otyłość i nadwaga oraz daje rady jak schudnąc
                                            • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:45
                                              Oh please. Odrobina przyzwoitości i będzie lepiej. Kiedyś to było fajne forum, a teraz to jest ściek.
                                              Wszystkie tu sobie coś doradzają i coś twierdzą. Ale co to ma za znaczenie. Kto się niby kieruje radami z forum. To absurd.
                                              • wapaha Re: Cudowna figura 04.06.24, 07:45
                                                fogito napisała:

> Oh please. Odrobina przyzwoitości i będzie lepiej. Kiedyś to było fajne forum,
                                                > a teraz to jest ściek.

twoja ocena świadczy o tobie

> Wszystkie tu sobie coś doradzają i coś twierdzą. Ale co to ma za znaczenie. Kto
                                                > się niby kieruje radami z forum. To absurd.

doradzanie i twierdzenie -kłamstw i nieprawd jest ok a prostowanie tychże już nie ? To ciekawe...
                                                Nie ma znaczenia czy ktoś sie kieruje radami z forum czy nie-forum to nie jest zamknięta przestrzeń, każdy człowiek spoza forum wrzucając w google daną frazę może zostać tu przekierowany i trafić na dyskusję ze szkodliwymi tekstami- ich prostowanie może da mu coś do myslenia i nie wdroży żadnych rad
                                                bo chyba nie wątpisz że ludzie kierują się tym co jest napisane w internecie ?
                                                jesteś wykształcona, nauczasz, na bieżaco jestem z młodym pokoleniem i tego nie dostrzegasz ?
                                                • fogito Re: Cudowna figura 04.06.24, 12:11
                                                  Tylko idioci kierują się radami idiotow z internetu.
                                                  • wapaha Re: Cudowna figura 05.06.24, 08:53
                                                    fogito napisała:

> Tylko idioci kierują się radami idiotow z internetu.

wink
                                                    czekaj czekaj
                                                    a ty tu nigdy się nie radziłaś ?
                                                    syn, szpital, ucho ?
                                • wapaha Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:06
                                  hanusinamama napisała:

> Jakim cudem po operacji bariatrycznej można jeść co się chce?
                                  >
                                  można
                                  zołądek jest malutki więc malo zmieści i musi być często zapełniany bo szybko czuje się głód (+potrzeba psychiczna), wygląda to w ten sposób że można w ciągu dnia zjeśc i loda ( posiłek) i 2 kawałki pizzy (posiłek) i pół paczki chipsów ( posiłek) i batonika ( posiłek) i jogurt ( posiłek) itd
                                  • hanusinamama Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:30
                                    Ale można sobie znowu rozciąganąc po operacji...
                                    • jammer1974 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:43
                                      Zbiorczo do moich psychofanek. nie wiem co trzeba miec z mozgu (chyba tylko jad) zeby w wieku 40plys prezentowac taki poziom nienawisci do kogos nieznanego z netu.
                                      To ewidentnie mega absurdalnie chore.
                                      Gorzej ze takie osoby jak wy mozliwe ze macie dzieci pod opieka. Przerazajace.
                                      • hanusinamama Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:46
                                        Nadal mi nie napisałaś czego ci mam zazdrościć. Pisałam, że chętnie pozazdroszczę ale napisz na boga czego.
                                        • jammer1974 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:50
                                          hanusinamama napisała:

> Nadal mi nie napisałaś czego ci mam zazdrościć.

Zdrowia psychicznego mozesz mi zazdrosnic.
                                          • gryzelda71 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:55
                                            Ahahahaha
                                      • wapaha Re: Cudowna figura 03.06.24, 09:06
                                        jammer1974 napisała:

> Zbiorczo do moich psychofanek. nie wiem co trzeba miec z mozgu (chyba tylko jad
                                        > ) zeby w wieku 40plys prezentowac taki poziom nienawisci do kogos nieznanego z
                                        > netu.
                                        > To ewidentnie mega absurdalnie chore.
                                        > Gorzej ze takie osoby jak wy mozliwe ze macie dzieci pod opieka. Przerazajace.

to nie jest nienawiść do ciebie-nie pochlebiaj sobie że wywołujesz jakieś uczucia
                                        to reakcja na szkodliwe głupoty które piszesz
                                        ze sobą-rób co chcesz- ale nie doradzaj innym
                                      • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 15:56
                                        Też tak uważam. Niby są matkami, niby pracują a siedzą na forum i wyszukują wątki po to,tylko, żeby komuś przypierd..lic.
        • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:46
          fogito napisała:

> Ja jestem wysoka i mam rozmiar 34-36 i też uważam, że małe piersi z wiekiem tr
          > zymają się lepiej. Nie opadają i są na tym samym miejscu co 30 lat temu.

Myślę, że to jednak zależy od osoby, bywają różne kombinacje. Generalnie uważam, że tyłek i piersi lepiej mieć większe niż mniejsze, bo jest więcej możliwości ewentualnej poprawy mniej inwazyjnymi metodami. Małym piersiom pozostają tylko protezy, gdy chce się mieć większe. Duże i obwisłe można podnieść z rewelacyjnymi efektami i ma się tylko swoje tkanki. Łatwiej też wyćwiczyć duży tyłek niż zbudować mały.

• fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:49
            No ja zaakeptowalam po prostu. Tylek ćwiczę przysiadami i ma się dobrze.
          • homohominilupus Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:05
            Ale PO CO na własne życzenie mieć duży tyłek? Piszę o naszej kulturze a nie o slumsach Brazylii.
            • thea19 Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:09
              teraz zady tzw brazylijskie są modne. Aby taki mieć, to trzeba lata ciężkich treningów, od zwykłych przysiadów nie urośnie, więc mało komu grozi.
            • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 15:59
              No nie wiem ile bym tych przysiadów musial zrobić dziennie, żeby mi brazylijski zad urósł. Robie 80-100 co drugi dzień teraz i zad się podniósł, ale większy specjalnie nie jest. Wchodzę w jeansy, które nosiłam w wieku 20 lat a mam teraz 52. Uda też się zrobiły szczuplejsze i łydki też,
              • thea19 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:04
                żeby zad urósł, to się robi przysiady ze sztangą, bułgary, hip thrusty, kick backi - wszystko z konkretnym ciężarem a do tego musi być nadwyżka kaloryczna. Od samych przysiadów na pusto nic nie urośnie a z nadwyżką co najwyżej tłuszcz
                • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:36
                  No nie rośnie, ale ewidentnie się podniosło do góry i kręgosłup już nie boli w dolnej części, że się tak wyrażę.
                  • thea19 Re: Cudowna figura 03.06.24, 16:43
                    lędźwie bolą z wielu powodów - osłabione i przykurczone mięśnie, przeciążone dla równowagi, zła technika ćwiczeń czy nawet zwykłych czynności codziennych. Dla dupska i kręgosłupa najgorsze jest długie siedzenie. Ps poślad się ogólnie nie podnosi bo mięsień sam w sobie nie wisi. Trochę urósł i tyle.
                    • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:46
                      Ależ podniósł sie, bo pandemii wisiał. Zrobiłam sobie zdjęcie więc widzę różnicę.
            • jolie Re: Cudowna figura 03.06.24, 19:56
              homohominilupus napisała:

> Ale PO CO na własne życzenie mieć duży tyłek? Piszę o naszej kulturze a nie o s
              > lumsach Brazylii.
              >

W Europie obecnie też modne są duże tyłki, od kilku dobrych lat. Popatrz, co ćwiczą dziewczyny na siłowni - tak na oko to 80-90% z nich - pośladki.
              • po_godzinach_1 Re: Cudowna figura 03.06.24, 20:04
                jolie napisała:

> W Europie obecnie też modne są duże tyłki, od kilku dobrych lat. Popatrz, co ćw
                > iczą dziewczyny na siłowni - tak na oko to 80-90% z nich - pośladki.

Nie w Europie, tylko w jakichś dziwnych kręgach
                • jolie Re: Cudowna figura 03.06.24, 20:44
                  po_godzinach_1 napisała:

> Nie w Europie, tylko w jakichś dziwnych kręgach

Nie wiem, czy dziwnych. Ja jestem panią 40+, dziewczyny na oko młodsze ode mnie o 15-20 lat ćwiczą na siłowni głównie pośladki, te ćwiczenia bardzo łatwo zidentyfikować, nie trzeba być trenerem personalnym. A Kraków leży w Europie 😀.
                • kotejka Re: Cudowna figura 03.06.24, 21:42
                  po_godzinach_1 napisała:

> jolie napisała:
                  >
                  >
                  > > W Europie obecnie też modne są duże tyłki, od kilku dobrych lat. Popatrz,
                  > co ćw
                  > > iczą dziewczyny na siłowni - tak na oko to 80-90% z nich - pośladki.
                  >
                  > Nie w Europie, tylko w jakichś dziwnych kręgach

No zaraz, ale pośladki są mega ważne
                  Nie po to, żeby rosły zady centaura z ale chociażby po to, żeby kolana nie bolały
                  Ja ćwiczę najczesciej jakieś full body i pupa jest ZAWSZE
                  • jolie Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:10
                    Nikt nie twierdzi, że są nieważne, ale nie sądzę, że tym młodym dziewczynom ćwiczącym pośladki przyświeca głównie ta myśl, żeby kolana nie bolały...
                    • kotejka Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:31
                      jolie napisała:

> Nikt nie twierdzi, że są nieważne, ale nie sądzę, że tym młodym dziewczynom ćwi
                      > czącym pośladki przyświeca głównie ta myśl, żeby kolana nie bolały...

No w sumie racja.
                      Ja mam taką motywację 😆
                    • wapaha Re: Cudowna figura 04.06.24, 07:46
                      jolie napisała:

> Nikt nie twierdzi, że są nieważne, ale nie sądzę, że tym młodym dziewczynom ćwi
                      > czącym pośladki przyświeca głównie ta myśl, żeby kolana nie bolały...

mnie podobają się wydatne pupy od zawsze
                      staram się robić coś w tym względzie ale słabo wychodzi ( słabo się staram wink )
              • grruu2.0 Re: Cudowna figura 03.06.24, 20:32
                Ale większość nie ma przecież wielkich pośladków, te ćwiczenia raczej sprawiają, że pośladki są zaokrąglone i uniesione
            • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 10:31
              > Ale PO CO na własne życzenie mieć duży tyłek? Piszę o naszej kulturze a nie o slumsach Brazylii.

Bo te slumsy weszły za mocno. wink
          • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 10:30
            > Generalnie uważam, że tyłek i piersi lepiej mieć większe niż mniejsze, bo jest więcej możliwości
            > ewentualnej poprawy mniej inwazyjnymi metodami. Małym piersiom pozostają tylko
            > protezy, gdy chce się mieć większe.

Jako fanka figury np. Anji Rubik czy Miley Cyrus, zdecydowanie się nie zgadzam. Czekam aż przeminie moda na napompowane dupska i szerokie udziska. Ale obawiam się, że pójdzie to raczej w kierunku "rozmiar 46 to nowe 36" niż powrotu do szczupłych, zgrabnych sylwetek.
            • jolie Re: Cudowna figura 04.06.24, 10:47
              Podobają mi się różne figury. Piękne ciało dla mnie miała Monika Bellucci - pełne piersi (tak, sztuczne), szersze biodra i widoczną pupę. Miley Cyrus to inny typ, ale też jest zgrabna, w teledysku "Wrecking ball" dobrze widać, jak bardzo.
              • 4sycje Re: Cudowna figura 04.06.24, 11:05
                Bellucci była (jest?) bardzo zgrabna i nie wyglądała karykaturalnie. Ale figury Kim Kardashian, Nicki Minaj czy innej Iggy Azalea są moim zdaniem straszne.
              • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 04.06.24, 11:09
                Miley dobrze widać w teledysku do "flowers". Mnie się podoba.
    • youngagain Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:49
      Ja teraz kocham swoją sylwetkę. Mam swoją rutynę sportowo- kieszeniową kilka prostych zasad, trochę konsekwencji i uważam, że wyglądam jak milion dolcówsmile
      • youngagain Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:50
        Kieszeniową= jedzeniową
        Co też autokorekta nie wymyśli😀
        • olpa7 Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:47
          A napiszesz jaką?
        • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:12
          Właśnie się zastanawiam, jaka to rutyna kieszeniowa 😂 Jakaś nowość, myślę, nie będę się wychylać, że nie znam😂
    • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 02.06.24, 09:59
      Wątek o figurach i bez zdjęć, pff.
      • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:20
        szarmszejk123 napisał(a):

> Wątek o figurach i bez zdjęć, pff.

Pewnie dlatego ze w pytaniu chodzi o to co ktos sam o sobie mysli a nie jak oceniaja go inne osoby.
      • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:49
        Złożyłam uroczyste przyrzeczenie, że nie będzie więcej zdjęć na forum 😀
        • wapaha Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:12
          grruu2.0 napisała:

> Złożyłam uroczyste przyrzeczenie, że nie będzie więcej zdjęć na forum 😀

Walić przyrzeczenie ! Rozgrzeszam
          (Wiesz ile osób byś podkuwiła ? ) 😁
          • beaucouptrop Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:16
            》Wiesz ile osób byś podkuwiła ? ) 😁《
            A w jakim celu miałaby to robić?
            • wapaha Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:17
              beaucouptrop napisała:

> 》Wiesz ile osób byś podkuwiła ? ) 😁《
              > A w jakim celu miałaby to robić?

W celu podkuwienia niefajnych osób
              Bo fajne będą chwalić
              • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:20
                wapaha napisała:

> W celu podkuwienia niefajnych osób
                > Bo fajne będą chwalić

A to juz warte przemyslenia🤔😜
              • beaucouptrop Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:29
                Acha. Jak będą takiego samego zdania jak ty to są fajne... Cóż tu jeszcze dodać 🤷‍♀️
                • wapaha Re: Cudowna figura 02.06.24, 16:46
                  beaucouptrop napisała:

> Acha. Jak będą takiego samego zdania jak ty to są fajne... Cóż tu jeszcze dodać
                  > 🤷‍♀️

Oczywiście, że tak
                  Hejterki nie są fajne
                  Też mi filozofia
          • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:36
            Znakomicie mi się żyje bez opinii forum na temat mojego ciała, mam mnie kto opiniować poza forum, choć oczywiście jelito i indianin forever w moim serduszku, zajmują tam miejsce tuż obok opinii w rodzaju "marnuje pani swój talent w służbie judeobanderii" smile
            • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:02
              Indianin?
              • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:13
                Wyglądam jak stary indianin podobno
                • thea19 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:09
                  Nosisz pióropusz i mieszkasz w tipi? Może jak Pocahontas? Coś mnie ominęło. Tylko jelito kojarzę
                • miaumia Re: Cudowna figura 08.08.24, 14:50
                  Współczuję ale nie przejmuj się tak wizerunkiem, zawsze możesz stworzyć iluzję optyczną świeżym warkoczem a'la FokaZBolta - współczesne wcielenie Pocahontas.
                  Wtedy będziesz podobna do aktualnej Cher i nabierzesz deko kobiecości wink
        • szarmszejk123 Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:51
          Rozumiem 🙂
          Ja, jeśli o moja figurę chodzi , to udało mi się w końcu trochę przytyć 💪
          Ale tyłka jak nie miałam, tak nie mam :p
        • pffpffpff Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:50
          Pokaż cycki! Pokaż cycki!
          (Skandujemy!)
          • grruu2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:06
            KMWTW 😎
    • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:12
      Ja. Nic a nic bym nie zmienila. Oczywiscie nie jest to skora 18latki ale mam pelna swiadomosc ze jak na 50latke to jestem super hiper zadowolona. Zadnych zmian.
      Szkoda tylko ze pewnie nie potrwa to dlugo.
    • bene_gesserit Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:17
      Ja bym wolała być wyższa, chociaż wyłącznie ze względów praktycznych. Mam dosyć wspinania się na taborety i proszenia wysokich ludzi, żeby mi zdjęli słoiczek z najwyższej polki

Obcasów jednak unikam
      • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:29
        bene_gesserit napisała:

> Ja bym wolała być wyższa, chociaż wyłącznie ze względów praktycznych. Mam dosy
        > ć wspinania się na taborety i proszenia wysokich ludzi, żeby mi zdjęli słoiczek
        > z najwyższej polki

Kochanienka to tylko plus. Pare lat temu mialam taka sytuacje w sklepie z mezem ktory stale nabijal sie z mojego wzrostu (158cm). Pokazywal mi malutka staruszke ktora czegos nie mogla dosiegnac na polce sklepowej.
        Poprosila o pomoc przechodzacego pracownika ktorym okazal sie przystojny swietnie zbudowany mlodziutki pracownik sklepu- ciasteczko.
        Na co ja z szerokim usmiechem do mojego meza- widzisz kochanie, tak wlasnie male kobiety radza sobie z problem malenkosci. Prosza o pomoc roslych mlodych chlopcow.
        Na co moj maz pomruczal pomruczal i juz wiecej sie z mojego wzrostu nie nabijal 😁.

Tak ze wiesz Bene. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 😁😜
        • gryzelda71 Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:55
          Ale ze warto być niskim bo jako 70 łatce jakiś młodzian poda ci mąkę w sklepie?
          • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:05
            gryzelda71 napisała:

> Ale ze warto być niskim bo jako 70 łatce jakiś młodzian poda ci mąkę w sklepie?

Warto byc pozytywnie nastawionym czlowiekiem zamiast niezadowolonym zgryzliwcem.
            • gryzelda71 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:20
              A to było zgryźliwe? Widocznie twoje zadowolenie liche, że byle pytanie złości.
              • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:30
                gryzelda71 napisała:

> A to było zgryźliwe? Widocznie twoje zadowolenie liche, że byle pytanie złości.

Strasznie ponure masz to zycie. Albo podejscie do niego. Warto to przemyslec. Powodzenia.
                • gryzelda71 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:33
                  Uuuuu i poczułaś się lepiej. Też dobrze, po to forum.
                  • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:35
                    gryzelda71 napisała:

> Uuuuu i poczułaś się lepiej. Też dobrze, po to forum.

Ja caly czas czuje sie dobrze.
                    • gryzelda71 Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:02
                      😀
        • bene_gesserit Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:02
          No, ja tak mam na co dzień, jeśli zapragnę któregoś z mniej popularnych, skitranych na wyższych półkach towarów. Faktycznie, zazwyczaj wybieram do pomocy przystojniaków. smile

Ale już no w autobusie trzymanie się za górna trzymanie po prostu nie jest wygodne. Niby nie muszę wspinać się na palce, ale pamietam, jak nosiłam 10cm obcasy, było o wiele wygodniej
          • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:07
            No tak. Z autobusem moze byc problem. Zaden mlodzian nie pomoze.
            No ale moze za pare lat to ...chociaz ustapi miejsca 😜
      • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 10:53
        Mnie zawsze proszą . Głównie starsze panie 😝
        • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:08
          fogito napisała:

> Mnie zawsze proszą . Głównie starsze panie 😝

Moj maz ma ten sam problem. Wszystkie staruszki go kochaja. Ma dobre serce. Moze to was laczy. Macie dobre serce. Tylko sie cieszyc 😃
          • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:36
            O nie ja to suka jestem. Nie psujmy mojego “ymydzu”.
            I niestety też mnie o pieniądze proszą. Ale to najczęściej panowie,. Wtedy odpowiadam, że nauczycielka jestem a samochód jest pożyczony od kolegi i oni zawsze przepraszają 🤪
            • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:38
              🤣🤣🤣
              • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:44
                Tak, wiem idiotyczne. Zwykle pada tekst “ a to przepraszam” 🤓
                • jammer1974 Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:21
                  W kazdym razie nikomu nie powiemy o twojej tajemnicy 🤫😏😜
                  • fogito Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:23
                    Nie no za chwilę zostanie wykorzystane to przeciwko mnie przez moje psychofanki.
                    • jammer1974 Re: Cudowna figura 03.06.24, 19:51
                      No niestety, wspolczesnie w psychiatrykach jak widac kazdy pacjent ma swobodny dostep do neta to i psychofanki sie mnoza. Takie zycie.
                      • gryzelda71 Re: Cudowna figura 03.06.24, 21:39
                        Ale dzięki temu nieograniczonemu dostępowi do netu w psychiatryku i ty możesz na forum się udzielać trzymaj się tam.😁
                        • jolie Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:10
                          🤣
                        • fogito Re: Cudowna figura 03.06.24, 22:47
                          Może jesteś z nią na oddziale skoro tyle wiesz.
                          • gryzelda71 Re: Cudowna figura 04.06.24, 06:58
                            Czyli ona na oddziale jednak hehehe.
                            Lubię to forum.
                            • fogito Re: Cudowna figura 04.06.24, 12:12
                              Tego nie wiem, ale ty wiesz wszystko, więc może tam jesteś.
                        • jammer1974 Re: Cudowna figura 04.06.24, 07:35
                          gryzelda71 napisała:

> Ale dzięki temu nieograniczonemu dostępowi do netu w psychiatryku i ty możesz n
                          > a forum się udzielać

Moze i to by bylo z trudem nieco zabawne (dla nienachalnych intelektualnie), gdyby nie oczywisty fakt ze to ty biegasz za mna jak psychofanka z paychiatryka i wsrywasz sie wlasnie w nie swoja dyskusje a nie odwrotnie. Taka historia.
                          • gryzelda71 Re: Cudowna figura 04.06.24, 10:11
                            Na tym forum to norma, że jak się coś kwestionuje to zaraz się biega, i jest się psychofanka. Tak to sibie tłumacz, ale w wolnej chwili przegadaj z terapeuta. Buziaczki idolko ty moja.
                            • fogito Re: Cudowna figura 04.06.24, 12:13
                              No raczej widać kto za kim lata i dogryza bez sensu.
    • figa_z_makiem99 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:01
      Jestem perfekcjonistką, dołożyłabym trochę na tyłku i podniosła piersi, ale jest dobrze jak na "babcię". W samozachwyt jednak nie wpadam i ćwiczę regularnie. Kiedyś miałam za dużo bezsensownych kompleksów, a wystarczyłby sport.
    • danaide2.0 Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:07
      Ja swojej nie kocham. Usłyszałam o parę słów za dużo kiedy byłam młodsza. Cieszy mnie, że dziś część gadających może się ugryźć w ten wredny jęzor.
      Ale ją w sumie lubię i dobrze się czuję w swoim ciele. To wystarczy.
    • wapaha Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:14
      wakacje_50 napisała:

> A która kocha swoją figurę i absolutnie nic by w niej nie zmieniła?
      > Żadnego chudnięcia ani tycia, żadnego ujędrniania, zmniejszania ani powiększani
      > a.
      > Figura najulubieńsza to własna.
      > No która tak ma?

Ja tak mam
      Ale to co.napisalas w poście nijak się ma do tytułu -bo cudownej figury obiektywnie nie mam 😉
      • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:17
        A co znaczy obiektywnie? Nie ma czegoś takiego. No chyba, że mówimy o Wenus z Milo, ale ona ma fałdki 😉
        • wapaha Re: Cudowna figura 03.06.24, 08:17
          wakacje_50 napisała:

> A co znaczy obiektywnie? Nie ma czegoś takiego. No chyba, że mówimy o Wenus z M
          > ilo, ale ona ma fałdki 😉

zgodna z aktualnymi "trendami"
          wg mnie zaś - szczupła figura klepsydry z wyraźnym biustem
          nie piszę o wyraźnym zarysie miesni bo to już wg mnie "ciało" ( tak jak kolor oczu , włosy,wzrost , cera itd)
    • primula.alpicola Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:43
      Nie żeby cudowna, ale jestem obecnie z ciała bardzo zadowolona. Ale, pracuję nad tym, gdybym zaległa na kanapie z miską przekąsek, z całą pewnością nie byłabym zadowolona. Nie zalegnę, bo cenię sobie zdrowie, sprawność, energię i wygląd.
    • geez_louise Re: Cudowna figura 02.06.24, 11:49
      Obiektywnie to wyglądam najgorzej w życiu, ale czuję się ze swoim ciałem najlepiej. Nie mogę teraz sobie nawet przypomnieć dlaczego do 30-tki tak nienawidziłam swojego wyglądu.
    • hanusinamama Re: Cudowna figura 02.06.24, 12:38
      Jestem zadowolona. Nie chcę schudnąć, ani przytyć. Nic bym nie podniosła, nie zmniejszyła, nie zwiększyła...ale cudownej figury nie mam. Biust mam średniej wielkości, w wieku 41 lat, po 4 latach karmienia cyckiem nie wygląda jak 20 lat temu (ale też nie mam poczucia ze powinien).
      Czuję się lepiej niż jak miałam 30 lat, mam teraz więcej czasu dla siebie i zdeycowanie lepszą kondycję
    • aguar Re: Cudowna figura 02.06.24, 13:36
      W młodości byłam zadowolona ze swojej figury. Miałam figurę modelek z lat dziewięćdziesiątych, a że mój "prime" (wiek 17-27) przypadał na lata dziewięćdziesiąte, to wszystko grało. Potem, na początku wieku, jak były modne chudsze, to schudłam. Teraz i figura mi się trochę zepsuła, i inne sylwetki są modne, więc weszłam w tryb "tu by mogło być więcej, a tam mniej", ale jak na 50 lat tragedii nie ma.
      • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:25
        Ty jesteś bardzo szczupła, naprawdę odchudzałaś się? Wydawało mi się, że masz tak z natury.
        • aguar Re: Cudowna figura 02.06.24, 18:15
          Od podstawówki uprawiałam wyczynowo sport i miałam bardziej atletyczną sylwetkę. Jak nagle musiałam przestać, to bałam się, że przytyję i tak uważałam, że ... schudłam. Taka jak teraz jestem od ok. 20 lat.
      • wakacje_50 Re: Cudowna figura 02.06.24, 21:15
        Cudownie jest wbić się z naturalną figurą akurat w panujące trendy. Ale cóż, trendy się zmieniają kilkakrotnie w ciągu naszego życia, cała nadzieja w tym, że i ja wreszcie trafię.
    • milly40 Re: Cudowna figura 02.06.24, 14:27
      Jestem zadowolona z figury, choć jest daleka do ideału, ale po prostu z wiekiem porzuciłam kompleksy, zaakceptowałam wszystkie fałdki , ważne że to ciało mi służy i jest sprawne, staram się dbać , robić sport , racjonalnie odżywiać i nie dać się zwariować.
    • awf-33 Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:08
      Kocham swoją figurę z czasów, gdy miałam 20 lat. Ostatni oglądałam zdjęcia i nawet mój syn powiedział wow. Niestety wtedy tego nie widziałam i miałam kompleksy. Dla mnie ideał i harmonia. Nie chodzi nawet o szczupłość, bo szczupłych ludzi sporo na świecie, a nie wyzbierają mojego zachwytu. Po prostu proporcje i to coś, co trudno określić.
      Gdybym dzisiaj tak wyglądała, to zupełnie inaczej bym się ubierała, wykorzystałabym atuty. Cóż…
    • jolie Re: Cudowna figura 02.06.24, 15:53
      Spełniam założenia postu startowego częściowo, bo zawsze kusi mnie, żeby było lepiej🙂. Tzn. wykluczam duże ingerencje, bo tak i po co, ale nie chcę się roztyć. Obiektywnie nie mam idealnej figury, ale subiektywnie czuję się z nią dobrze, lubię swoje ciało.
    • pursuedbyabear Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:14
      Ja.
      Jestem zadowolona ze swojego niedoskonałego ciała i akceptuję to, że się zmienia. Ostatnio miałam sesję zdjęciową nago i bardzo mi się podobał jej efekt. Bardzo lubię moje piersi i nogi. Nie mam potrzeby mieć wyrzeźbionej dudy i brzucha.
    • kotejka Re: Cudowna figura 02.06.24, 17:44
      Do cudownej to ja bym jeszcze chciała trochę (i jeszcze trochę) zgubić big_grin
      Ale generalnie lubię kazda czesc ciała, którą dostałam od matki natury smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka