niutka 02.02.06, 15:57 witam. W jakim polskim banku bede mogla zrealizowac czek z Irlandii? I jaka jest za to pobierana prowizja? N. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:27 w BZWBK mozesz dac do inkasa i czekasz ok 5 tyg, na pieniadze, koszt 25 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:14 Nie jestem taki pewny, ze kosztuje to tylko 25 zl. Mnie kazali zaplacic 1% prowizji za realizacje tzw. Cashier^s check z Banku of America i tez kazali czekac 5-6 tygodni. Wydaje mnie sie iz pracownicy bankow w Polsce jeszcze nie widza roznicy pomiedzy personal check a cashier^s check. Zabierze im to jeszcze troche czasu, nastepne 25 lat na doszkolenie. W czasach kiedy w swiecie sa elektroniczne przekazy, w Polsce nadal czeka sie 6 tygodni na realizecje czeku.Trzeci swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voo Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:09 i to zapewne instytucje z krajów trzeciego świata są wystawcami większości czeków które przekraczają nasze kochane granice? bank of america.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:12 Jak nie wiesz gdzie znajduje sie taki Bank of America to nie zabieraj glosu. W trzecim swiecie to ty sie znajdujesz z cala swoja filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voo Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:11 1. Wiem gdzie się znajduje "taki Bank of America", dlatego zabieram głos 2. Jeżeli oczekujesz, że polska bankowość komercyjna, ze swoim 15-letnim stażem, powinna sięgać poziomu amerykańskiego systemu bankowego, proszę zajmij się edukowaniem szympansów, bo twoja filozofia pojmowania nierówności (w tym przypadku opóźnienia szympansów w stosunku do homo sapiens) zrodzi frustracje na tyle silne, by wpędzić cię w poważne zaburzenia psychiki, gdzie interwencja odpowiednich służb medycznych będzie niezbędna; z hospitalizajcą w odosobnionym zakładzie włącznie. 3. W kontekście nierówności między szympansami a homo sapiens... Ty, ze swoją cała filozofią, inteligencją, urodą i wrażliwością nierówności te znacznie redukujesz. Z korzyścią dla szympansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czeki zagraniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:09 drogi voo, w stanach nie rozrozniaja slowacji od sloweni, najtrudniejsza wspolpraca jest wlasnie z amerykanami, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justys479 Re: czeki zagraniczne IP: *.promax.media.pl 08.04.13, 22:48 Ja czek realizuję na stronce realizacja-czeku.pl/ Krótki czas oczekiwania, bo zawsze czekam ok. 10 dni, a opłata to wręcz śmieszne 19zł :) Polecam tym którym nie chce się latać i kombinować :) Firma wszystko załatwi za nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekowa Re: czeki zagraniczne IP: *.szybszyinternet.pl 17.05.13, 17:28 realizuja tez benefity? czy tylko zwrot podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: czeki zagraniczne IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 11:49 takich firm jest sporo zwrotpodatku.pl/uk_czek.php www.euro-czek.pl/ www.czekipodatkowe.pl/ No i oczywiście w bankach okazyjny.blogspot.com/2012/12/realizacja-czekow-z-zagranicy-w-polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś