Dodaj do ulubionych

Weselne atrakcje

13.06.24, 15:33
Ostatnio koleżanka pokazywała filmik z pobytu na weselu gdzie gości zabawiał wynajęty ,,biały miś,,, który tańczył, pozował do zdjęć, była też fotobudka. Jakie inne ,,atrakcje,, bywają na ślubach i weselach?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:36
      Poczytaj o cudzysłowach.
      • kira_03 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:54
        A może to problem z telefonem? Bo normalnie słownik powinien sam poprawiać.
        • silenta Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 16:32
          Telefon poprawia cudzysłowy?
      • anka_one_and_only [...] 13.06.24, 17:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mdro Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 17:22
          Odnoszę niejakie wrażenie, że agresja to cechuje raczej twoje wpisy...
          • anka_one_and_only Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 17:25
            Alez ja wcale tego nie wypieram, w przeciwienstwie do angazetki, ktora zgrywa swieta krowe wielka obronczynie ucisnionych a sama jest notorycznie pasywno agresywna. Ja jestem agresywna bo mam pms, przynajmniej dzisiaj. Ide pouprawiac sport to mi przejdzie.
            • angazetka Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 19:55
              Nie no, mam być miła dla reklamowego trolla?
              • anka_one_and_only Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:31
                Nawet jak cos reklamuje to znaczy, ze jej za to placa, czyli wykonuje swoja prace. A ty ja wysmiewasz z tego powodu. Wiadomo, takie zakompleksione lewaczki to beda bronic honoru prostytutek, o przepraszam, seksworkerek, a zarazel beda obrazac osobe pracujaca w marketingu szeptanym. Hipokrytki.
      • karyna-z-tarchomina Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 18:37
        angazetka napisała:

> Poczytaj o cudzysłowach.
        >

Masz na myśli fiszki...? Słaby pomysł na wesela, ludzie chcą się bawić a nie wkuwać cudze słówka.
        • nawolnymwybiegu Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 18:39
          big_grin
    • szarmszejk123 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:36
      Np. wynajęci aktorzy udający weselnych gości/obsługę wkurzający prawdziwych weselnych gości:p
    • jolie Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:40
      Przecież fotobudka to całkiem fajna atrakcja, nie tylko dla dzieci. Ja żałuję, że w tym roku idę tylko na jedno wesele, lubię takie imprezy. I podziwiam, że organizatorzy wydają tyle pieniędzy dla zabawy obcych ludzi.
      • starczy_tego Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:44
        No wiesz, ale w kopertę też coś wypada dać, zazwyczaj przysłowiowy talerzyk opłacasz sobie sama wink
        • jolie Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:46
          Oczywiście, że wiem. Ale imo to i tak się organizatorom nie zwraca (myślę o imprezach, na których byłam -to były wielkie wesela na 200 i 300 osób).
      • 35wcieniu Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 16:50
        Przecież fotobudka to całkiem fajna atrakcja

Huehue.. nie.

PS. Czy autorka wątaska to nowe wcielenie żanetki?
    • szara.myszka.555 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 15:45
      Wyguglaj sobie hasło "ślubne atrakcje" - jest tego mnóstwo, do wyboru, do koloru.
    • kaki11 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 16:56
      Przecież jest tego mnóstwo. Z misiem czy inną maskotką się nigdy nie spotkałam, fotobudka jest chyba jedną z popularniejszych, kiedyś spotkałam też z aparatem takim natychmiastowym, krążącym po sali by każda grupka mogła zrobić sobie nim selfie. Poza tym spotkałam się z występem wynajętego znanego piosenkarza, pokazem wynajętego barmana (to miałam u siebie), wypuszczaniem balonów, oczywiście jakaś ciekawa oprawa tortu. Teraz przygotowujemy się na wesela, gdzie w ramach atrakcji będzie w sumie poczwórny pierwszy taniec (z udziałem przyjaciół, co akurat uważam za absorbujące dla nas ale też ciekawe), fajerwerki, oczywiście jakieś gry i zabawy weselne dla gości albo PM.
      I choć to nie dla wszystkich gości ale często w ramach animacji dla dzieci są jakieś tam rzeczy typu klaun, dmuchana zjeżdżalnia, malowanie buziek czy zwijanie balonów.
      I przypuszczam, że jest tego jeszcze dużo takich których nie spotkałam.
      • 35wcieniu Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 19:59
        Oprawa tortu jest zawsze najlepsza big_grin Zwłaszcza z muzą z Piratów z Karaibów.
        Jakby nikt ciasta nie widział big_grin
    • kocynder Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 17:15
      Ostatnio w gronie dalszych znajomych było weselicho "w hamerykanckim stylu" - młoda bodaj cztery razy zmieniała kieckę, była fontanna czekoladowa, pokaz sztucznych ogni, te takie do puszczania dymu między tańczącymi, barman "żonglujący" butelkami przy nalewaniu drinków, pokaz tańców w wykonaniu jakichś gwiazd (podobno tancerzy z "Tańca z Gwiazdami" - ale tu łba na pniu nie położę), pokaz filmu "z życia młodych" - zmiksowane zdjęcia jej i jego, od dzieciństwa, przez dorastanie, poznanie się, wspólne x razem, "swojski" stół (z nibydomowymi wędlinami, smalcem, ogórkami itp), iluzjonista, wielopiętrowy tort... Niby można, ale ogólnie wyszło dość tandetnie i kiczowato, choć zapewne kupa kasy poszła się źle prowadzić...
      • wbka1 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 18:46
        Iluzjonista?! Cyrk, a nie wesele.
        • kocynder Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 19:18
          Wiesz, ja zasadniczo lubię pokazy iluzjonistów. Tylko w tym przypadku... To wszystko było "zbyt". wink
          • jolie Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 20:26
            Przyznam, że dziwi mnie takie prześmiewcze podejście. Ci, którzy organizowali wesele, wydali swoje pieniądze, pewnie uważali, że to się spodoba i że trzeba wymyślić coś więcej niż jedzenie i tańce. A tu zjadliwe komentarze.
            • karyna-z-tarchomina Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 20:35
              Prawda? Ludziom nie dogodzisz, zawsze znajdą się marudy. My też wymyślaliśmy fajne atrakcje, był cielaczek z dwoma ogonami, a taka jedna pinda nawet nie z rodziny, tylko osoba towarzysząca wywracała cały czas oczami a potem nas obsmarowala na fejsbuku, że wsioki.
            • taki-sobie-nick Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:23
              jolie napisała:

> Przyznam, że dziwi mnie takie prześmiewcze podejście. Ci, którzy organizowali w
              > esele, wydali swoje pieniądze, pewnie uważali, że to się spodoba

No ale nie podoba się, tak samo jak zaproszenia rymowane, do tego z błędami np. z prośbą do gości, żeby "nie ubierali białości".
    • heca7 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 17:24
      Na ostatnim weselu na jakim byliśmy atrakcją była para zawodowych tancerzy. Za to na szczęście odchodzą w zapomnienie te wszystkie skakania po balonikach, przepuszczanie jajka przez nogawkę spodni, obmacywanie kolan i walka o krzesło tongue_out
      • laluna82 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:36
        Jak miałam swoje pierwsze wesele ponad 25 lat temu, to się mówiło, że się odchodzi od jajek i innych konkursów wink
        Coś długo to odchodzenie trwa...
        • abacab.82 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:41
          Między jajkami i spoconymi wujkami w remizie, a weselem a'la zia86 jest naprawdę cała masa fajnych imprez.
        • heca7 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:51
          Moje też było 25 lat temu i żadnej zabawy na nim nie było. Nie chcieliśmy i nie było...
    • karyna-z-tarchomina Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 18:43
      U nas były puszczane filmy ze zdjeciami z młodości, wszyscy myśleli że polecą tylko moje i męża ale nie! Suprajs! Mieliśmy fotki o każdym gościu! Nawet prababcia się popłakała ze wzruszenia. Trochę wtopilismy ze zdjęciem wujka, bo się okazało że w tle jest kochanka no i awantura była na całego, ciotka szalu dostala ale ogólnie super zabawa!
    • dwa_kubki_herbaty Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 18:47
      Bylam na weselu (wieki temu) w pałacu z parkiem i pięknym stawem, w ramach wesela wszystko dla gości, więc spokojnie mozna bylo isc na spacer, ba byla łódka i można było sobie po stawie popływać.
      Byla sala gier gdzie byly bilard, stół do brydża i barek ;P - i tam spędziłam milo czas do białego rana grajac, pijac i paląc - najlepsze wesele na jakim byłam.
    • zona_mi Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 19:12
      U nas atrakcją było nietypowe miejsce ślubowania.

Szukaliśmy, w sieci są strony w rodzaju: 80 atrakcji na wesele, sporo tego, ale żadna nie była w naszym stylu.
      • abacab.82 Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 20:36
        Wszystko jest ok jeśli goście się dobrze bawią.
    • default Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:19
      Wesela w ogóle mnie nie bawią i żadne "atrakcje" też nie. Jak już naprawdę wypada iść - to liczę głównie na dobre jedzenie jako atrakcję 😀
      Ale raz byłam na weselu syna naszego przyjaciela - żenił się z Irlandką i jako atrakcja był występ zespołu tanecznego prezentującego tańce irlandzkie - piękne to było, a dodatkowo była niespodzianka - do zespołu dołączył niespodziewanie ojciec pana młodego, który w tajemnicy przed wszystkimi na długo przed weselem pilnie uczył się tych tańców. No i faktycznie dał popis ! To było fajne i sympatyczne.
    • ga-ti Re: Weselne atrakcje 13.06.24, 21:50
      Zwykle wszelkie atrakcje fundują, ustalają z wodzirejem, didżejem, orkiestrą, szefem sali i kim tam jeszcze, sami młodzi, więc mają to, czego chcą.
      Byłam niedawno, była fotobudka 3d - fajna, wystawa zdjęć z życia całego młodej pary, księga gości, oczepiny z trzema konkursami (przeciągania jajka przez spodnie nie było wink był jakiś quiz o młodych, itp), życzenia i taniec z rodzicami, chyba dwa wspólne tańce typu belgijka i coś jeszcze, a i pierwszy taniec młodej pary oraz kilka toastów, "sto lat" i "gorzko".

Z wcześniejszych, było więcej konkursów i zbieranie na wózek.
      A i byłam na weselu, gdzie było bardzo dużo młodych ludzi i był wodzirej, który prowadził sporo wspólnych tańców, pląsów.
      A na jednym był przed salą wielki dmuchaniec dla dzieci.

W sumie to tak standardowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka