kozica111 13.06.24, 18:53 co ematka na to? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31058489,protest-na-uw-rektor-zamiast-rozmawiac-nasyla-na-studentow.html#s=BoxOpImg1 dziwnie się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 18:53 Ja jestem oburzona. Policja na uczelni kojarzy się jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Protest na UW 13.06.24, 19:03 Idź posłuchaj tych okrzyków. 1968 już mieliśmy. I nie łykaj jak pelikan niusów wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Protest na UW 13.06.24, 19:11 Czekam aż zaczną skandować "Syjoniści do Syjamu!". Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 19:51 No właśnie, mam na myśli milicję na uczelniach w 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Protest na UW 13.06.24, 20:05 To jeszcze dowiedz się, kogo wtedy usuwali z UW. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 20:19 Skąd pomysł, że nie wiem? A, i cię rozczaruję: "Wyborczej" nie czytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 19:36 Ja jestem oburzona, że studenci UW jawnie popierają terrorystów, zwyroli i gwalcicieli. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 00:44 Po pierwsze studenci protestowali przeciw czemuś, to nie był wiec poparcia - szczegóły to już sobie doczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 08:24 Mhm, a gdyby protestowali przeciwko Ukrainie i jej prawie do obrony przed rosyjską agresją, to co to by było jeśli nie wyraz poparcia dla Putina? Logika się kłania Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Protest na UW 13.06.24, 18:55 Myślę, że studenci (a może osoby studenckie) powinni zająć się sesją, a wyrażanie wsparcia dla Hamasu sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 19:26 Taaak „studenci do nauki” to było hasło władzy w czasie strajków 68 roku i 89 roku. Może napisz jeszcze żeby nie interesowali się polityka i zostawili ja „dorosłym” Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Protest na UW 13.06.24, 19:41 W 68 roku wychwalano gwałcicieli i terrorystów? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 20:07 Może jednak sprawdź przeciw czemu protestowali studenci Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 20:24 Może studenci przed protestem powinni poznać kilku hamasowców, tak jak wbrew własnej woli poznali tych zwyroli młodzi Izraelczycy. Ciekawe czy wtedy też by protestowali Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 20:49 husky_cat napisała: > Może studenci przed protestem powinni poznać kilku hamasowców, tak jak wbrew wł > asnej woli poznali tych zwyroli młodzi Izraelczycy. > Ciekawe czy wtedy też by protestowali Przypadki nie są statystykami, to tylko w naukach "humanistycznych" jest metoda jakościowa, zamiast nazywać to studium przypadku, inaczej, nie daliby rady. Poza tym, Palestyńczycy nie są z definicji hamasowcami. Tak samo, Rosjanie nie są putinowcami z definicji, pomimo dużego poparcia Putina. Każdy ma prawo protestować. Propalestyńscy studenci, również prożydowscy. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 20:52 bistian napisał: > Każdy ma prawo protestować. Propalestyńscy studenci, również prożydowscy. Protestować tak. Stosować przemocy (uniemożliwienie wyjazdu pracownikom) już nie. Ale rozumiem, że oni przejmują metody terrorystyczne z Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 20:56 Nie widzę powodu by ktokolwiek miał prawo popierać terrorystów Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 21:51 Ja nie popieram terrorystów, za to ty tak. Oraz tych, którzy protestuja w obronie tych zwyroli. To antysemityzm czy głupota, a może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Protest na UW 13.06.24, 22:07 Najwięcej protestujących przeciw władzy antysemitow było w Jerozolimie. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 00:39 Myślisz ze jak jeszcze kilka razy napiszesz Zosiu ze studenci popieraja terrorystów i „zwyrodnialców” to bedzie to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 08:29 To jest prawda, studenci protestujący przeciwko Izraelowi i jego prawu do obrony po bestialskim ataku tym samym dają wyraz poparcia dla palestyńskich zwyrodnialców, terrorystów i gwalcicieli. Ta Zosia to twoja córka? Mimo wszystko wolałabym żebyś nie zwracała się do mnie jej imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
titty1976 Re: Protest na UW 14.06.24, 10:13 Izrael ma prawo się bronić. Ale z poszanowaniem prawa międzynarodowego. Myślisz, że MTK zajął się Bibim bez powodu? A może jak część kolegów z rządu państwa położonego na północ od Synaju stwierdzisz, że ONZ czy MTK to filie Hammasu? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 10:51 titty1976 napisała: > Izrael ma prawo się bronić. Ale z poszanowaniem prawa międzynarodowego. Dlaczego rasistowsko oczekujesz poszanowania prawa międzynarodowego tylko od jednej strony konfliktu? > MTK to filie Hammasu? Wystarczy sprawdzić kim jest osoba przewodnicząca MTK żeby nie wierzyć w jego bezstronność. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 12:27 evening.vibes napisała: > > > MTK to filie Hammasu? > > Wystarczy sprawdzić kim jest osoba przewodnicząca MTK żeby nie wierzyć w jego b > ezstronność. Co masz do sędzi Tomoko Akane, obecnej prezeski MTK? Oraz o co chodzi z brakiem bezstronności, skoro aktem oskarżenia MTK zostały objęte władze Hamasu i władze Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:33 > Oraz o co chodzi z brakiem bezstronności, ... o to ze bezstronnosc to wtedy jak sie tylko hamas potepi, osadzi i skaze. Jak obie strony to jest antysemityzm sam w sobie karalny smiercia conajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 12:35 asia.sthm napisała: > > Oraz o co chodzi z brakiem bezstronności, ... > > o to ze bezstronnosc to wtedy jak sie tylko hamas potepi, osadzi i skaze. J > ak obie strony to jest antysemityzm sam w sobie karalny smiercia conajmni > ej > Wiem, to było pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:43 > Wiem, to było pytanie retoryczne smile Tez wiem, ale tak podpowiedzialam wszystkim milosniczkom ludobojstwa, zeby juz nie musialy sie napocic ze sformulowaniem znaczenia slowa bezstronnosc. Gotowe maja Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Protest na UW 14.06.24, 13:30 asia.sthm napisała: A ja czekam, aż wypowiesz się na temat zakladnikow w domach cywilów w gazie. w wątku o tym zamilkłaś po pytaniu, bo bylo niewygodne. a w tym dla odmiany klepiesz. > Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 13:49 Ja już opowiedziałam conajmniej dwa razy w którymś watku vibes albo tobie, ale powtórzę. A gdzie mieliby być przetrzymywani, w lochach? Przecież w Gazie nie ma bezpiecznego miejsca na przechowanie zakładników, tak żeby zachowali życie i można ich wymienić o ile izraelskie wojsko ich nie ubije. Jak widać tych udało się przechować w całkiem dobrym stanie aż tak długo i tego należy się trzymać. W zaś wolelibyście te lochy, zalewane i bombardowane bez przerwy jako miejsce przetrzymywania zakładników, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 17:41 Ja tam sądzę, że zakladnicy w ogóle nie chcieliby być przetrzymywani w domach tej dziczy , a przede wszystkim nie chcieli być uprowadzeni przez inną dzicz. Ty nie widzisz problemu w tym, że ta dzicz przetrzymuje ludzi wbrew ich woli? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 17:59 > Ty nie widzisz problemu w tym, że ta dzicz przetrzymuje ludzi wbrew ich woli? Ja widze, ale lec ze skarga do twojego idola netanyahu jak on i jego najlepiej wyszkolona armia mogli do tego dopuscic. Vibes ci wytlumaczy jak to bylo z seria zbiegow okolicznosci jak bandyci mogli wpasc, zrobic masakre i jeszcze uciec zabierajac z soba zakladnikow. Gdyby netanyahu chcial juz dawno zakladnicy byliby w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:39 asia.sthm napisała: > Ja już opowiedziałam conajmniej dwa razy w którymś watku vibes albo tobie, ale > powtórzę. > A gdzie mieliby być przetrzymywani, w lochach? Nigdzie. Powinni zostać bezwarunkowo wypuszczeni. To takie minimum minimorum, choć w ogóle nie powinni byli zostać wzięci w niewolę. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 02:19 ardzuna napisała: > Nigdzie. Powinni zostać bezwarunkowo wypuszczeni. To takie minimum minimorum, c > hoć w ogóle nie powinni byli zostać wzięci w niewolę. A Palestyńczycy powinni mieć własne państwo. Wtedy nie porywaliby zakładników. (Tylko zwracam uwagę na absurdalność tego, co napisałaś) Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 15.06.24, 07:30 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > A Palestyńczycy powinni mieć własne państwo. Wtedy nie porywaliby Po raz milionowy: Gaza dostała wolność w 2005 roku. Pogardzili pokojem, WYBRAL WOJNĘ I TERROR. Maja co WYBRALI. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 12:20 Izrael nie ratyfikował i nie uznaje mtk. Przestańcie sie powoływać na tą instytucję bez żadnych mocy prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 12:30 wkswks napisał(a): > Izrael nie ratyfikował i nie uznaje mtk. Przestańcie sie powoływać na tą instyt > ucję bez żadnych mocy prawnych. Akurat nie trzeba ratyfikować statutu rzymskiego, żeby podpadać pod jurysdykcję ICC. Poczytaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 12:46 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Akurat nie trzeba ratyfikował Jak to leciało Dziewucha? 'Palestyńczycy mogą mordowac i gwałcić bo nie należą do ONZ'? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 13:03 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Akurat nie trzeba ratyfikował > > Jak to leciało Dziewucha? 'Palestyńczycy mogą mordowac i gwałcić bo nie należą > do ONZ'? 🤣 > Znowu kłamiesz. Ustaliłam już sama ze sobą co masz do prezeski ICC, pani Tomoko Akane? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 13:09 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Znowu kłamiesz. Ustaliłam już sama ze sobą co masz do prezeski ICC, pani Tomoko > Akane? MTS - Nawaf Salam. Sprawdź sobie kim jest ta Krysia Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 13:16 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Znowu kłamiesz. Ustaliłam już sama ze sobą co masz do prezeski ICC, pani > Tomoko > > Akane? > > > MTS - Nawaf Salam. Sprawdź sobie kim jest ta Krysia Pawłowicz. > > Ale pisałaś o MTK, więc o to pytam. Nawet Trybunałów nie rozróżniasz, ale bierzesz głos w dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 13:18 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > evening.vibes napisała: > > > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Ale pisałaś o MTK, Kto odczytywał ostatni nakaz wobec Izraela? MTS jest nadrzędny do MTK. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 13:56 evening.vibes napisała: > > MTS jest nadrzędny do MTK. > Że co??! Przecież to są 2 osobne Trybunały zajmujące się innymi sprawami. MTK został powołany, żeby móc ściągać i sądzić zbrodniarzy, MTS nie ma takich kompetencji. Że też ci nie wstyd pisać takie bzdury 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 14:04 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Że co??! > Przecież to są 2 osobne Trybunały zajmujące się innymi sprawami. Kto odczytywał ostatnie orzeczenie wobec Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 14:30 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Że co??! > > Przecież to są 2 osobne Trybunały zajmujące się innymi sprawami. > > Kto odczytywał ostatnie orzeczenie wobec Izraela? > > Czyli nie rozumiesz, że MTK ściga konkretne osoby, a MTS sądzi państwa? To skumaj, że postępowania wobec Izraela toczą się przed oboma Trybunałami i są to niezależne sprawy. Pokazałaś ogromne braki w wiedzy i teraz próbujesz się głupio wykpić. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 14:42 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > evening.vibes > > Kto odczytywał ostatnie orzeczenie wobec Izraela? > > > > > Czyli nie rozumiesz, Dalej brak odpowiedzi. Jak z Al-Jazeerką, udawanie, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 18:44 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > evening.vibes > > > Kto odczytywał ostatnie orzeczenie wobec Izraela? > > > > > > > > Czyli nie rozumiesz, > > > Dalej brak odpowiedzi. Jak z Al-Jazeerką, udawanie, że nic się nie stało. > Jaki k.... brak odpowiedzi? Wobec Izraela toczy się jedna sprawa w MTS, a wobec przywódców Izraela i IDFu (z imienia i nazwiska) drugi, odrębny w MTK. Raz jeszcze: to są 2 odrębne Trybunały o innych kompetencjach. Żaden nie jest nadrzędny jak napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Protest na UW 14.06.24, 13:34 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > *czy ustaliłaś A ty ustalials co myślisz o przetrzymywaniu zakladnikow w domach cywilów w Gazie? w tym dziennikarz al jazeera. niedawno produkowalas się na temat al jazeera Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 12:36 wkswks napisał(a): > Izrael nie ratyfikował i nie uznaje mtk. Przestańcie sie powoływać na tą instyt > ucję bez żadnych mocy prawnych. Może powiedz to Mladicowi? Chłop odsiaduje dożywocie na mocy wyroku instytucji bez żadnych mocy prawnych? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 13:17 Musi wyjechać do kraju który, respektuje te postanowienia. Bibiego nikt nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:17 bistian napisał: > Poza tym, Palestyńczycy nie są z definicji hamasowcami. Tak samo, Rosjanie nie > są putinowcami z definicji, pomimo dużego poparcia Putina. A Niemcy nie byli faszystami, pomimo dużego poparcia Hitlera. Nie przypominam sobie płaczu nad niemieckimi dziećmi i cywilami ginącymi masowo w trakcie alianckich nalotów dywanowych. Wiadomo było, że agresora trzeba pokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 00:30 Naprawdę? Nie umiesz sobie przypomnieć np jakiegos filmu empatycznie odnoszącego się do Niemców, pokazującego ze wojna była okrutna także dla tego narodu? Żadna książka ci się nie kojarzy? Nic? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 01:04 Naprawdę? Burzliwe protesty, blokady, rozdzieranie szat stawiasz na równi z empatycznym filmem? Empatycznych filmów o Palestyńczykach jest wiele i myśląc na twój sposób to im powinno wystarczyć na obecnym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 01:34 Czyli nie potrafisz nawet jednego filmu ani jednej książki wymięci? Ps dzieła często biora się z tego co widzieli i przezyli ich twórcy wiec pewnie jakaś empatię dla niemieckich dzieci (a nawet o zgrozo żołnierzy) ktoś kiedyś odczuwał. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:27 Załóż sobie wątkowy DKF i tam dywaguj o filmach. Tu rozmawiamy o protestach, blokowaniu przejścia, żądaniu zerwania współpracy naukowej z krajem uznanym za agresora (choć jest to odwrócenie kota ogonem) itd. Znajdź coś porównywalnego w obronie ginących niemieckich niczemu niewinnych cywili i dzieci, zabijanych przez aliantów w celu wygrania II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 18.06.24, 09:12 A wiec ,,,sama dołączyłam to dyskusje o nalotach alianckich a teraz masz pretensje ze ktoś się do tego odniósł? Załóż sobie oddzielny wątek o ii wojnie światowej i tam dyskutuj na temat „agresorów” alianckich, bo tu dyskutujemy o protestach na uw. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 19.06.24, 00:56 Bredzisz. Film to nie protest uliczny. Wojna obronna to wojna obronna, czy Izraela, czy aliancka. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 05:58 71tosia napisała: > Naprawdę? Nie umiesz sobie przypomnieć np jakiegos filmu empatycznie odnosząceg > o się do Niemców, pokazującego ze wojna była okrutna także dla tego narodu? Żad > na książka ci się nie kojarzy? Nic? Podaj przykład filmu nazywającego działania aliantów 'zbrodnią wojenną na biednym narodzie niemieckim'. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:03 71tosia napisała: > Taaak „studenci do nauki” to było hasło władzy w czasie strajków 68 roku i 89 > roku. Może napisz jeszcze żeby nie interesowali się polityka i zostawili ja „do > rosłym” W tym przypadku są dorośli, ale politykę lepiej by zostawili mądrzejszym i niezinfiltrowanym przez rosyjskie służby. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 00:36 Mądrzejszym bo mającym poglądy jak ty? Dziwny sposób definiowania kompetencji do uprawiania polityki. Mnie sie podoba ze studenci maja poglądy i chcą mieć wpływ na polityke, nawet jak nie zawsze się z nimi zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 05:59 71tosia napisała: > Mądrzejszym Mądrzejszym czyli niedomagającym się Holocaustu 2. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Protest na UW 13.06.24, 20:42 zgadzam sie, szkoda że tak ochoczo nie protestowali, kiedy hamas okradał gazańczyków i fundował lokalnym studentkom średniowiecze Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Protest na UW 13.06.24, 18:59 Mysle, ze niektorym sie poprzewracało w dupach. A dwa - ciekawa jestem ogromnie, w jak ogromnym rozkroku stoją teraz wykładowcy i naukowcy, ktorzy mocno czują się zżyci ze swoimi żydowskimi korzeniami, a jednocześnie pięknie potrafią mówić o prawach człowieka i krytykować Polskę np za sytuację na granicy. Tak, konkretne nazwiska mam tu na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 19:31 A w jakim rozkroku sa obywatele Izraela protestujący przeciw polityce Izraela w Izraelu? A Polacy którzy nie popierają polityki polskiego rzadu to dopiero sa dopiero w rozkroku Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:10 dreg13 napisała: > Mysle, ze niektorym sie poprzewracało w dupach. > > A dwa - ciekawa jestem ogromnie, w jak ogromnym rozkroku stoją teraz wykładowcy > i naukowcy, Na pewno nie w aż takim, żeby zniżyć się do twojego poziomu wulgarności. Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Protest na UW 13.06.24, 19:02 Wysłałabym ich na front. Brawa dla rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 19:52 Najbardziej zenujacy rektor UW w wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mylove23 Re: Protest na UW 14.06.24, 08:37 Był moim promotorem jakieś dwadzieścia parę lat temu, mogę napisać jedno - świetny facet. Najlepiej nie znając kogoś opluwać go w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
4sycje Re: Protest na UW 13.06.24, 19:05 Niby kto nie był lewakiem (w oryginale socjalistą) za młodu, ten będzie świnią na starość, ale poziom zidiocenia tych studentów powała. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:12 4sycje napisała: > Niby kto nie był lewakiem (w oryginale socjalistą) Lewak a socjalista to ogromna różnica sjp.pwn.pl/sjp/lewactwo;2478115.html Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 23.06.24, 18:10 Ty twierdzisz. Lewaków w Polsce jest marginalna liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 19:33 Większość piszących w tej dyskusji nie ma takich skojarzeń historycznych bo i wiedza historyczna maja bardzo niewielka Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Protest na UW 13.06.24, 20:42 po co pokazujesz tych szmaciarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:12 Jestem przeciwna prznoszeniu palestyńskiego terroryzmu do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 13.06.24, 19:22 No oczywiście, zakwalifikowałaś słuszne protesty studentów do terroryzmu. Brawo dla vibes. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:26 asia.sthm napisała: > No oczywiście, zakwalifikowałaś słuszne protesty studentów do terroryzmu. Słuszne jest protestowanie przeciw Hamasowi, tego oczywiście nie robią. Postulaty zerwania współpracy naukowej z Izraelem to przykład debilizm. Za agresję wobec pracowników uczelni powinni już beknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 19:35 A zerwanie współpracy z rosyjskimi naukowcami popierającymi Putina przyjęłaś ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:50 71tosia napisała: > A zerwanie współpracy z rosyjskimi naukowcami popierającymi Putina przyjęłaś ze > zrozumieniem? Putin napadł Ukrainę, Gazańczycy napadli Izrael. Trzeba zerwać współpracę z Gazą. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 19:53 Nie no, współpraca z krajem, który uprawia ludobójstwo, jest godna pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:56 angazetka napisała: > Nie no, współpraca z krajem, który uprawia ludobójstwo, jest godna pochwały. Ludobójstwa dokonali Palestyńczycy na Izraelczykach 7.10. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 20:08 Ludobójstwa dokonują dzis siły zbrojne Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 20:30 71tosia napisała: > Ludobójstwa dokonują dzis siły zbrojne Izraela. Nie. Siły zbrojne Izraela prowadzą wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 20:32 Łamiąc konwencje genewskie - taki szczególik Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 20:58 A masakra z 7.10 nie lamala konwencji? A może wobec Żydów to nie szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 20:30 angazetka napisała: > Sprawdź definicję ludobójstwa. Ja znam. Wiem rownież, że wg. Cebie masowe mordowanie Żydów to 'atak terrorystyczny'. Ot coś jak trzęsienie ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 20:31 Nie, nie znasz. Moich myśli tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 20:34 angazetka napisała: > Nie, nie znasz. Moich myśli tym bardziej. Definicję znam, ty nie skoro pomijasz jej kluczowy element jakim jest celowść. Swoje myśli wyraziłaś nie raz postami na forum. To bezpośrednie do jic odniesienie. Przez paluszki przeszedł ci tylko 'atak terrorystyczny'. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 13.06.24, 20:42 evening.vibes napisała: > angazetka napisała: > > Nie, nie znasz. Moich myśli tym bardziej. > > Definicję znam, ty nie skoro pomijasz jej kluczowy element jakim jest celowść. > > > Swoje myśli wyraziłaś nie raz postami na forum. To bezpośrednie do jic odniesie > nie. Przez paluszki przeszedł ci tylko 'atak terrorystyczny'. > No też właśnie, celowość. Rozumiem, że ostatni atak na obóz uchodźców oraz nie wpuszczanie pomocy humanitarnej to wszystko przez przypadek? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 20:59 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > No też właśnie, celowość. (...) > ostatni atak na obóz uchodźców Piszesz o akcji ODBICIA ZAKŁADNIKÓW z DOMU palestyńskiego dziennikarza twojej ukochanej Al-Jazeerki? Jakieś wątpliwości co to celowości? Samozaoranie level fanka terrorystów Dziewucha! Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 22:15 evening.vibes napisała: > Piszesz o akcji ODBICIA ZAKŁADNIKÓW z DOMU palestyńskiego dziennika > rza twojej ukochanej Al-Jazeerki? > > Jakieś wątpliwości co to celowości? Nie wiesz, jaka była motywacja i jakie były warunki. Ja też nie wiem, ale nie potępiam, dopóki nie dowiem się większości. Być może, te osoby miały całkiem sensowne warunki, a wypuszczenie ich na zewnątrz czy przekazanie innym, spowodowałoby ich ukamienowanie albo rozstrzelanie w ślepej uliczce? Ja tego nie wiem, więc czekam na informację od byłych zakładników. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:16 bistian napisał: > Nie wiesz, jaka była motywacja i jakie były warunki. Wiemy - cała akcja została sfilmowana. > Być może, te osoby miały całkiem sensowne warunki, a wypuszczenie ich na zewnąt > rz czy przekazanie innym, spowodowałoby ich ukamienowanie albo rozstrzelanie w > ślepej uliczce? OJP - ćpałeś coś???? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 22:21 evening.vibes napisała: > Wiemy - cała akcja została sfilmowana. To mówisz, że są nagrania z ostatnich sześciu miesięcy? To daj link. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:25 bistian napisał: > To mówisz, że są nagrania z ostatnich sześciu miesięcy? A czytasz w ogóle do czego się odnosisz? Bo tam masz jak byk wołami, pogrubione, że o akcji odbicia zakładników 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 22:31 evening.vibes napisała: > bistian napisał: > > To mówisz, że są nagrania z ostatnich sześciu miesięcy? > > A czytasz w ogóle do czego się odnosisz? Bo tam masz jak byk wołami, pogrubione > , że o akcji odbicia zakładników 🤦♀️ A ty w ogóle czytasz, na co odpowiadasz? Ja się pytam o przetrzymywanie przez pół roku, warunki i powody. Ty tego nie wiesz, a ja mam w d... samo odbicie zakładników, bo to jest w tej sytuacji drugorzędne, chociaż dla przetrzymywanych, bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:34 bistian napisał: > A ty w ogóle czytasz, na co odpowiadasz? Odpowiadałam Dziewusze - nie tobie. Ty się odniosłeś to mojej odpowiedzi. Słowa mają kontekst - ogarnij zanim pukniesz w klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Protest na UW 13.06.24, 21:00 o proszę dziewucha. był wątek o przetrymywaniu zakaldnikow w domach cywilów. szkoda, że tam głosu nie zabrałaś. I teraz zaczynasz się podniecać atakiem na obóz, bierze się zakladnikow, to tak się może dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 21:04 arabelax napisał: > na obóz, Na "obóz" - nie obóz. Przypomnijmy, że z uwagi na uprzywilejowaną definicję "palestyńskiego uchodźcy" w Gazie łapią się na to normalne osiedla z normalnymi domami (jak rzeczonego dziennikarza przetrzymującego zakładników). Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Protest na UW 13.06.24, 21:09 tak "oboz'. to jakby blokowisko. było kilka filmów z tego odbicia zakladnikow Ii nie był to zdecydowanie obóz jaki moze sie kojarzyć tym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 14.06.24, 00:06 Musiałaś jakis stary film oglądać skoro widziałaś”blokowiska” bo wg onz (raport OCHA) Ok 50 % infrastruktury jest w gazie zniszczone (ponad 350 tys budynkow mieszkalnych) Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 06:56 O dziewucha! Co tam uważa al jazeera na temat swoich pracownikow przetrzymujących zakładników? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 08:33 Oraz wysylajacych swoje dzieci na szkolenia dla dzihadystow? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 21:46 za to masowe mordowanie Palestynczykow jest juz w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 21:51 71tosia napisała: > za to masowe mordowanie Palestynczykow jest juz w porzadku? Palestyńczycy giną bo rozpoczęli wojnę mając swoje życie totalnie w du.ie. Godzą się OD LAT na bycie żywymi tarczami, na wykorzystywanie szkół i szpitali do celów terrorystycznych, nie wybudowali przez lata konfliktu ani pół schronu - za to setki kilometrów tuneli. Przestań traktować ich rasiolko jako niepełnoprawnych umysłowo, niezdających sobie sprawy ze swoich czynów i ich konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 22:07 Tych Palestyńczyków, którzy przetrzymuja izraelskich zakładników, a swoje dzieci wysyłają na szkolenia dzihadystow? Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 06:58 Nie jest masowe. Gdyby było to z gazy dawno nic by nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Protest na UW 13.06.24, 19:20 Studenci zawsze byli durni i głupi. I dawali się nabrać na lewackie hasełka. Kiedyś protestowali przeciw segregacji rasowej, ograniczaniu kobiet do wykształcenia, homofobii czy wojnie w Wietnamie. Glupitcy są i byli i nie znają się na życiu i naprawdę ważnych rzeczach. Teraz idealiści protestują przeciw wyrzynaniu czego narodu a mogliby siedzieć na zajęciach i zająć się pożytecznymi rzeczami. Spoczko, dorosną, zmądrzeją i zajmą się zarabianiem kasy. Podobno ma handlu bronią można nieźle zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Protest na UW 13.06.24, 19:23 Hehe, dokładnie, ja w 2004 płakałam za papieżem, do kościoła poszłam! Bo wszyscy szli go opłakiwać. Kompletne zaćmienie umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:25 sattwaguna napisał(a): > Teraz > idealiści protestują przeciw wyrzynaniu czego narodu a mogliby siedzieć na zaj > ęciach i zająć się pożytecznymi rzeczami. Wyrzynanie narodu żydowskiego jakoś im nie przeszkadza. Wybiórczo ten ich 'idealizm'... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 13.06.24, 19:32 No widziałaś vibes, zabrakło tam ciebie z plakatem. Plakatów za mało zrobiłaś, za mało demonstrujesz w naturze. Forum już ziewa na twoje prawdy najprawdziwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 13.06.24, 19:25 W każdym cywilizowanym kraju studenci tacy niegrzeczni, kiedyś panie byli grzeczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Protest na UW 13.06.24, 19:32 No bo oni nic nie rozumieją. Zwłaszcza ci na dobrych uczelniach. Wręcz im lepsze uczelnie tym studenci mniej kumają ze świata. Ci na słabych uczelniach np religijnych albo niewykształceni i internauci lepiej wszystko rozumieją i nie dają się nabrać jak małe naiwne dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 19:37 A może ty nie rozumiesz? Zawsze zakładasz ze ktoś kto się z tobą nie zgadza jest głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Protest na UW 13.06.24, 19:42 71tosia napisała: > A może ty nie rozumiesz? Zawsze zakładasz ze ktoś kto się z tobą nie zgadza jes > t głupi? Właśnie. A rektorowi się przypomniał Marzec 1968 widocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Protest na UW 13.06.24, 19:44 No ale przecież pisze ze studenci np nauk politycznych z Columbii są mniej zorientowani w sytuacji i głupsi od internauty z dostępem do jutuba. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:01 Tak bywa. Inteligencja i dostanie się na dobrą uczelnię nie oznacza mądrości. Świat jest pełen ludzi o wysokiej inteligencji, którzy mają kuriozalne poglądy albo złą wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Protest na UW 13.06.24, 19:46 Tylko przypomnę, że najważniejsze przewroty we współczesnej historii zaczęły się od protestów studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 19:47 pursuedbyabear napisała: > Tylko przypomnę, że najważniejsze przewroty we współczesnej historii zaczęły si > ę od protestów studentów. Sugerujesz, że studenci zorganizują Holocoust 2? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 19:54 O, to był według ciebie ważny przewrót? Tak, to do ciebie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Protest na UW 13.06.24, 19:47 No właśnie. To tylko źle o nich świadczy. A mogłoby być bez zmian i po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 23:02 sattwaguna napisał(a): > Kiedyś protestowali przeciw segregacji rasowej, ograniczaniu kobiet do wykształ > cenia, homofobii czy wojnie w Wietnamie. Kiedyś i w innym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Protest na UW 13.06.24, 19:40 Za skandal uważam wpuszczenie policji na kampus i motywowanie tego udrożnieniem drogi ewakuacyjnej. Zgadzam się, ze nie powinni zakłócać egzaminów, ale poprzedni rektor jakoś lepiej ogarniał protestujących, nawet jak protestowali na jego balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 20:08 berdebul napisała: > Za skandal uważam wpuszczenie policji na kampus i motywowanie tego udrożnieniem > drogi ewakuacyjnej. > Zgadzam się, ze nie powinni zakłócać egzaminów, ale poprzedni rektor jakoś lepi > ej ogarniał protestujących, nawet jak protestowali na jego balkonie. Ja mam podobne wnioski. Rektor powinien się zwolnić, bo się nie sprawdził. Rozumiem, że ważne są drogi ewakuacyjne i normalna praca uczelni, również egzaminy. Daje się wtedy warunki protestującym, daje możliwość wyboru miejsca protestu, choćby i w samej bramie, jeżeli będą utrudniać działanie czy wręcz uniemożliwiać, nasyła się służby, wcześniej o tym informując, żeby mieli czas na reakcję. Studenci mają prawo mieć własne poglądy, mają prawo je wygłaszać, o ile to nie są rasistowskie treści i inne karalne, to wszystko jest w porządku. Uczelnie i Hyde Park, to dość podobne pomysły i wolałbym, żeby tak zostało. Smucą mnie te liczne wpisy w wątku przyrównujące protesty studentów do różnych niefajnych sytuacji. Wynika z tego, że wielu nie chce dać prawa do swobodnej wypowiedzi. Komuś marzy się Komuna albo Nazizm? Nie rozumiem takiego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 20:22 Rektorowi Nowakowi stanowisko rektora potrzebne jest głównie by zarabiac poza uniwersytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Protest na UW 13.06.24, 20:24 Ależ rektor nawet im obiecał danie tych warunków do protestu. Po czym wezwał policję. Uroczy chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 22:13 A oni w wyrazie wdzięczności zablokowali wyjścia ewakuacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 20:29 Marcin Palys był rektorem do 2020 roku i kierował UW dużo sprawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 20:32 Jestem zdziwiona stopniem zdewocenia studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 21:41 ''zdewocenia' to od dewocji? Jakos nie zauwazam wzmozonej religijnosci studentow Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 21:47 Posłuszne podrygiwanie w rytm narracji szyickiego kleru, jest oczywistym zdewoceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 23:52 Mylisz słowa a teraz kombinujesz jak z tej głupoty jakiś sens wycisnąć Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Protest na UW 13.06.24, 22:15 Przejawem wzmożonej religijności jest ten protest, tylko religia, jaką wyznają, się zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 22:20 Też prawda. 40 lat temu podrygiwali w rytm narracji sowieckiego politbiura: "precz z pershingami jankeskich podżegaczy wojennych" 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 23:57 protestowali „dewoci islamscy” - wyglada na to ze studenci uw masowo na islam przechodzą Brnij dalej …. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Protest na UW 13.06.24, 22:02 Bo to swietny człowiek i z zewnątrz - doktorat zrobił w Holandii, imho przywiózł najlepsze wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Protest na UW 13.06.24, 21:04 Przecież Nowak to PiSowiec. Dziwisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Protest na UW 13.06.24, 21:09 Każdy człowiek zachodu który popiera islamskich morderców powinien być poddany obserwacji. Islam to totalitarna i mordercza ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 21:53 lajtova napisał(a): > Islam to totalitarna i mordercza ideologia. Mamy w Polsce kilkaset lat doświadczeń z islamem i Muzułmanami. Jakoś niespecjalnie można znaleźć sytuacje, w których byśmy tego żałowali. Ba, niektórzy z nich, dostali nawet ważne odznaczenia od równie ważnych polskich władz. Ignorancja ułatwia formułowanie radykalnych haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 22:07 Kilka tysięcy osób pochodzenia tatarskiego, od kilkuset lat mieszkających w otoczeniu europejskiej cywilizacji to jednak specyficzny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 22:09 No popatrz, a inne kraje europejskie mają kilkanaście albo kilkadziesiąt lat doświadczeń z muzułmanami i tak bardzo są zadowoleni, że wybierają skrajna prawicę Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:10 bistian napisał: > lajtova napisał(a): > > > Islam to totalitarna i mordercza ideologia. > > Mamy w Polsce kilkaset lat doświadczeń z islamem i Muzułmanami. Jakoś niespecja > lnie można znaleźć sytuacje, w których byśmy tego żałowali. Dziwniym trafem 7.10 Palestyńczycy dokonujący mordów i gwałtów na Izraelczykach krzyczeli 'Allah Akbar' - nie 'Free Palestine'. Wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 22:18 evening.vibes napisała: > Dziwniym trafem 7.10 Palestyńczycy dokonujący mordów i gwałtów na Izraelczykach > krzyczeli 'Allah Akbar' - nie 'Free Palestine'. Wytłumaczysz? To jest akurat bardzo proste na podstawie naszego podwórka. Jedni krzyczą do Morawieckiego: Był pan najlepszym premierem! Inni krzyczą: Będziesz siedział! To co jest prawdą? Trzeba pamiętać, że tam nie można otwarcie mówić o swoich poglądach, co jeszcze bardziej utrudnia ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:20 bistian napisał: > To co jest prawdą? Prawdą jest to, że istnieją muzułmanie pokojowi i zradykalizowani. Polscy Tatarzy są pokojowi - Palestyńczycy są islamistami. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Protest na UW 13.06.24, 22:28 evening.vibes napisała: > Prawdą jest to, że istnieją muzułmanie pokojowi i zradykalizowani. Polscy Tatar > zy są pokojowi - Palestyńczycy są islamistami. Palestyńczycy są bardzo różni. Jedni są radykalni, inni są pod presją, a jeszcze inni, są bardzo skrzywdzeni przez Izrael. Poza tym, to Izrael nakręcał ten konflikt od lat, bo na rękę mu było brak konsekwencji i takie zawieszenie tymczasowości. Ja mam trochę doświadczenia. Mieszkałem kiedyś z ludźmi z OWP w jednym "hotelu" przez dwa lata. Rozmawiałem z innymi dużo wcześniej, zanim uzyskali wysokie stanowiska. Poznałem też bardzo spokojnych Palestyńczyków, chcących żyć normalnie i w spokoju. Zjadam Cię na podwieczorek z moim doświadczeniem, ale mimo to, mam sporo wątpliwości, których Ty nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:32 bistian napisał: > Palestyńczycy są bardzo różni. Srutututu kłębek drutu. Rosjanie są różni i Niemcy w czasie II wojny światowej też byli "różni". Dopóki to "różni" nie przekłada się na bezpieczeństwo Izraelczyków mogą sobie w d..ę wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 23:50 wszyscy Rosjanie i Palestyńczycy i Żydzi i wszyscy Polacy sa jednakowi, wszyscy mamy identyczne charaktery i poglądy ciekawe wiec dlaczego ja i pare innych tu osob się z tobą evening nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 05:54 71tosia napisała: > wszyscy Rosjanie i Palestyńczycy i Żydzi i wszyscy Polacy sa jednakowi, Napisałam wyraźnie, że są RÓŻNI. Pozostało ci tylko prymitywne łganie? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 21:45 pisze o tobie - ze nie zauwazasz lamania konwencji genewskiej ze strony Izreala Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.82 Re: Protest na UW 13.06.24, 22:03 Izrael nie ratyfikowal 1i 2 protokołu. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 13.06.24, 22:22 abacab.82 napisała: > Izrael nie ratyfikowal 1i 2 protokołu. A skąd światła Tosieńka miałaby to wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Protest na UW 13.06.24, 23:45 Izrael ratyfikował wszystkie 4 konwencje genewskie (w 1951 roku) nie ratyfikował protokołów rozszerzających z 1977 roku. A teraz może doczytaj jakie prawa Izrael łamie nie stosując 4 konwencji genewskiej. Ps to ze Izrael nie ratyfikował protokołów rozszerzających ochrone ludności cywilnej raczej dobrze o tym państwie nie swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 13.06.24, 22:10 Za to atak 7.10 był z pełnym poszanowaniem zapisów konwencji, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 13.06.24, 22:26 kozica111 napisała: > dziwnie się dzieje. Nie wiem, jak się dzieje, bo nie czytałam rzetelnej relacji na ten temat. Protestu głęboko nie popieram, hasła do mnie nie trafiają, radykalne ruchy propalestyńskie działają zbieżnie z interesem Rosji. Wzywanie policji na Uniwer to ostateczność i mam nadzieję, że nie szafowano nią bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Protest na UW 14.06.24, 07:38 mlodziez studencka mogłaby posolidaryzować się z zarzadem hamasu, który walczy z luksusowych hoteli w katarze Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Protest na UW 14.06.24, 08:23 Wpis Zobacz nowe wpisy Rozmowa Użytkownik Piotr Zychowicz podał dalej Wojciech Szewko @wszewko Izrael. Lider Partii Pracy Yair Golan: „Trzeba powiedzieć prawdę: - Wojna „(operacja) Żelazne Miecze” nie ma realistycznych celów - Nie da się jednocześnie uwolnić zakładników i zniszczyć Hamasu – taka jest prawda. - Izrael nie ma planu na dzień po wojnie w Strefie Gazy. - Nie ma nikogo, kto zająłby się odbudową, nie ma nikogo, kto by zarządzał życiem cywilów, nie ma nikogo, kto byłby alternatywą dla Hamasu, Izrael nie ma żadnego pomysłu ani planu. - Już cztery miesiące temu udało się zawrzeć układ z zakładnikami i zakończyć wojnę. Tym, który temu zapobiegł, jest Netanjahu, przedkładając w ten sposób własne interesy polityczne nad życie izraelskich mężczyzn i kobiet, za zaniedbywanie których jest odpowiedzialny. - Rząd izraelski nie ma planu zakończenia wojny na północy. (tj z Hezbollahem) To jest brutalna rzeczywistość - Aby rozpocząć zadanie odbudowy Izraela, należy wymienić rząd, nie stanie się to bez ogromnych protestów, które dadzą jasno do zrozumienia Netanjahu i jego partnerom, że nie mają innego wyjścia, jak tylko rozpisać nowe wybory. Wojciech Drzewko, ekspert od spraw bliskiego wschodu Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Protest na UW 14.06.24, 08:36 Skad w ogole pomysl protestow na UW, a nie pod ambasada Izraela albo jakas firma ktora z nimi wspolpracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 08:53 Bo ich postulaty sà skierowane do UW, stàd pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 09:01 asia.sthm napisała: > Bo ich postulaty sà skierowane do UW, stàd pomysł. Ależ wy podobno nie macie nic przeciwko normalnym Żydom, tylko rządom Netanjachu. Dlaczego zatem chcecie się wyżywać na zwykłych pracownikach naukowych? Głupi jesteście czy cynicznie łgacie? Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Protest na UW 14.06.24, 09:28 Czy wy w ogole jakies studia skonczylyscie? jakiekolwiek zajecia z logiki? chociaz pare godzin? czy protestowanie przeciwko temu co wyrabia Izrael (ludobójstwo) = popieranie hamasu?? czy w ogole macie po kolei w glowie czy tylko oceniacie na skroty? przypominam, ze zazwyczaj studencie mieli racje Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 09:31 aagnes napisał: > czy protestowanie przeciwko temu co wyrabia Izrael (ludobójstwo) = popierani > e hamasu?? Ludobojstwa dokonali 7.10 Palestyńczycy na Izraelczykach. Izrael tylko prowadzi wojnę. Odwracanie faktów to poparcie palestyńskiego terroryzmu i poparcie mordowania Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 09:42 Przypominam ludobójstwo z 7.10 i o tym jakoś studenci zapomnieli. Poza tym, hamas grozi kolejnymi takimi atakami oraz wprost mówi, że ofiary cywilne wśród Palestyńczyków to ich swiadoma i konieczna ofiara by odwrócić światowe poparcie od Izraela. Zakładam, że studenci czytać potrafią, podobnie jak umieją znaleźć w necie informacje, więc to wszystko wiedzą. Skoro więc protestują to popierają hamas. Studenci maja racje, sądzę, że krótka wizyta i spotkanie z ich idolami z hamasu szybko by ich naprostowala. I w sumie to życzę im tego, podobnie jak wszystkim propalstynskim szczekaczom ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Protest na UW 14.06.24, 10:33 "spotkanie z ich idolami z hamasu szybko by ich naprostowala. I w sumie to życzę im tego, podobnie jak wszystkim propalstynskim szczekaczom ☺ " Dla mnie to konczy wszelkie dyskusje - czlowiek, ktory w ten sposob mysli jest absolutnym dnem. w zasazie nie ma z kim rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 11:47 Ale czemu? W zasadzie to miłośnicy palestynczykow powinni się udać do gazy. Najlepiej w tych swoich kolorowych włosach, gołych brzuchach i z flagami lgbt i przekonać się jak gazanczycy sa im wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:04 wkswks napisał(a): > Ale czemu? W zasadzie to miłośnicy palestynczykow powinni się udać do gazy. Naj > lepiej w tych swoich kolorowych włosach, gołych brzuchach i z flagami lgbt i pr > zekonać się jak gazanczycy sa im wdzięczni. A milosnicy ludobojstwa powinni sie udac do Izraela zeby zadeklarowac swoje poparcie dla sztabu wojennego, dalibog najac sie do wojska i bronic bronic bronic. Medale juz czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 12:11 asia.sthm napisała: > A milosnicy ludobojstwa powinni sie udac do Izraela zeby zadeklarowac swoje > poparcie dla sztabu wojennego, dalibog najac sie do wojska i bronic broni > c bronic. Medale juz czekaja. Miłośniczko mordowania Żydów, ja osobiście w Izraelu byłam, infrastrukturę do obrony cywili przed palestyńska agresją widziałam. Rzeczywiście jest na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:20 > Rzeczywiście jest na medal. Trzebabylo im to przypomniec 7/10 kiedy wpuscili bandytow i pozwolili zrobic masakre, a potem jeszcze uciec z zakladnikami przez najlepszy mur swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 12:25 asia.sthm napisała: > Trzebabylo im to przypomniec 7/10 kiedy wpuscili Tak tak - bramy szeroko otworzyli i jeszcze broń dali! Biorąc pod uwagę GIGANTYCZNĄ skalę agresjii Palestyńczyków: en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_rocket_attacks_on_Israel tak - jest na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:29 > tak - jest na medal. tylko szereg zbiegow okolicznosci sparalizowal armie na dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 14.06.24, 12:36 asia.sthm napisała: > tylko szereg zbiegow okolicznosci sparalizowal armie na dlugo. Na kilka godzin (i to przy ostrzale rakietowym). Polska nie ogarnęłaby się przez tydzień 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:46 evening.vibes napisała: > asia.sthm napisała: > > tylko szereg zbiegow okolicznosci sparalizowal armie na dlugo. > > Na kilka godzin (i to przy ostrzale rakietowym). Polska nie ogarnęłaby się prze > z tydzień 🤦♀️ > I pod tym ostrzale rakietowym terrorysci mogli dzialac a armia nie mogla. Pare godzin, dobre, powiedz to tym Izraelczykom ile to bylo godzin kiedy ratunku ni obrony znikad nie dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 12:54 Cóż za piękna wiktymizacja ofiary, asiu. A kobiety izraelskie były gwalcone bo miały za krótkie spódniczki, więc to ich wina? Tylko jeszcze napisz co nie tak zrobiły pomordowane izraelskie niemowlęta, czym się narazily tej dziczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:45 asia.sthm napisała: > evening.vibes napisała: > > > asia.sthm napisała: > > > tylko szereg zbiegow okolicznosci sparalizowal armie na dlugo. > > > > Na kilka godzin (i to przy ostrzale rakietowym). Polska nie ogarnęłaby si > ę prze > > z tydzień 🤦♀️ > > > > I pod tym ostrzale rakietowym terrorysci mogli dzialac a armia nie mogla. Pa > re godzin, dobre, powiedz to tym Izraelczykom ile to bylo godzin kiedy r > atunku ni obrony znikad nie dostali. Mhm, to co, Izrael jest winny, że się nie obronił przed atakiem? Czy jednak Palestyńczycy, że zaatakowali? A ofiara gwałtu miała za krótką spódniczkę i nie znała ciosów karate, więc gwałt jest jej winą? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 02:10 ardzuna napisała: > Mhm, to co, Izrael jest winny, że się nie obronił przed atakiem? Czy jednak Pal > estyńczycy, że zaatakowali? > > A ofiara gwałtu miała za krótką spódniczkę i nie znała ciosów karate, więc gwał > t jest jej winą? Myślę, że Asi nie o to chodziło, że Izrael jest winien. Fakty są jednak takie, że wycofano wojsko z granicy Strefy Gazy, bo trzeba było chronić prowokacje prawicowej rządowej szurii na Wzgórzu Świątynnym w Jerozolimie. Izrael szedł na starcie z Hamasem, robiono wiele, żeby sprowokować ten atak i rozpętać wojnę. Dlaczego akurat teraz? Wystarczy prześledzić wydarzenia w Izraelu od ostatniego powołania rządu Netanjahu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 15.06.24, 11:11 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Myślę, że Asi nie o to chodziło, że Izrael jest winien. Fakty są jednak takie, > że wycofano wojsko z granicy Strefy Gazy, bo trzeba było chronić prowokacje pra > wicowej rządowej szurii na Wzgórzu Świątynnym w Jerozolimie. Przecież Palestyńczycy zasługują na własne państwo, a narody państwowotwórcze nie wymagają stałego otaczania kordonem przez obce wojska nieprzerwanie stacjonujące na granicy, żeby uchronić ludność cywilną sąsiadów przed natychmiastowym bestialskim atakiem ze strony tych narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 15.06.24, 07:49 ardzuna napisała: > A ofiara gwałtu miała za krótką spódniczkę i nie znała ciosów karate, więc gwałt > jest jej winą? To jest dokładnie 'logika' Asieńki w stosunku do Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 02:31 evening.vibes napisała: > asia.sthm napisała: > > tylko szereg zbiegow okolicznosci sparalizowal armie na dlugo. > > Na kilka godzin (i to przy ostrzale rakietowym). Polska nie ogarnęłaby się prze > z tydzień 🤦♀️ Izrael ma powierzchnię mniejszą niż województwo mazowieckie i około 200 tys. żołnierzy. Nadal chcesz brnąć w porównanie do Polski? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 15.06.24, 07:50 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Izrael ma powierzchnię mniejszą niż województwo mazowieckie i około 200 tys. żo > łnierzy. Nadal chcesz brnąć w porównanie do Polski? Przypominam, ze Polska armia nie mogła znaleźć JEDNEJ ruskiej rakiety, która doleciała aż pod Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:43 asia.sthm napisała: > A milosnicy ludobojstwa powinni sie udac do Izraela zeby zadeklarowac swoje Pomyliło ci się. W Izraelu mieszkają ocaleni od ludobójstwa i ich potomkowie. Państwo zostało odtworzone właśnie po to. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 23:55 ardzuna napisała: > Pomyliło ci się. W Izraelu mieszkają ocaleni od ludobójstwa i ich potomkowie. P > aństwo zostało odtworzone właśnie po to. Wróć do nauki historii. W Izraelu mieszkają różni ludzie, a osadnictwo żydowskie w Palestynie zaczęło się na długo przed 2 wojną światową. Ocalonych z Holokaustu europejskich Żydów traktowano po wojnie w Izraelu z ogromną nieufnością, bo czemu akurat oni przeżyli? Poza tym wielu z Ocalonych zostało w Europie lub wyemigrowało do USA, zamiast do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 15.06.24, 00:05 Nie piszę o osadnictwie żydowskim, a o państwie. Piszesz od rzeczy, nie ma znaczenia, jak traktowano po wojnie ocalałych Żydów ani że niektórzy zdecydowali się na USA. Tworzenie państwa wymaga zgody międzynarodowej i nie jest uzależnione od tego, czy wcześniejsi osadnicy będą ukradkiem krzywo patrzyć albo czy część potencjalnych obywateli nie uda się dokąd inąd. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 01:31 ardzuna napisała: > Nie piszę o osadnictwie żydowskim, a o państwie. Piszesz od rzeczy, nie ma znac > zenia, jak traktowano po wojnie ocalałych Żydów ani że niektórzy zdecydowali si > ę na USA. Tworzenie państwa wymaga zgody międzynarodowej i nie jest uzależnione > od tego, czy wcześniejsi osadnicy będą ukradkiem krzywo patrzyć albo czy część > potencjalnych obywateli nie uda się dokąd inąd. Prostuję twoje kłamstwo, że Izrael zbudowali Ocaleni z Holokaustu, bo tak po prostu nie było. Od początku 20 wieku Żydzi osiedlali się w Palestynie i kupowali ziemię od Arabów lub po prostu wypędzali ich z terenów, które chcieli zająć, różnie to bywało. Osadnictwo w Palestynie zaczęło się na długo przed Holokaustem. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 01:37 Oraz: spójrz sobie na sygnatariuszy deklaracji niepodległości Izraela i wskaż Ocalałych z Holokaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:37 aagnes napisał: > czy protestowanie przeciwko temu co wyrabia Izrael (ludobójstwo) = popierani > e hamasu?? Kłamstwo tkwi już w pierwszej części - wyrabia Izrael (ludobójstwo) - więc to zdanie nie może mieć sensu. Tak, to Hamas nazywa działania Izraela ludobójstwem, więc protestowanie przeciwko jego działaniom pod tym hasłem jest popieraniem Hamasu. Powielasz narrację Hamasu. Hamas nadal przetrzymuje zakładników i obiecywał dalsze ataki na Izrael, więc próby ubezwłasnowolnienia Izraela, tak by nie mógł zlikwidować zagrożenia dla obywateli dalszymi bestialskimi mordami = otworzenie Hamasowi drogi do tychże i wspieranie go w tym "dziele". Nie protestujesz przeciwko temu, że Hamas zapowiada kolejne bestialstwa na Żydach, nie chce się wyrzec przemoc i przetrzymuje zakładników, prawda? To ci nie przeszkadza. A przecież Izrael po Holocauście naprawdę ceni sobie życie swoich żołnierzy, poza tym przeciętnie rozrodczość jest tam niższa niż w Palestynie i życie własnych obywateli nie jest tak tanie dla Izraela jak dla władz Strefy Gazy. Nie narażałby żołnierzy, gdyby nie egzystencjalne zagrożenie dla ludności cywilnej, jakie stwarza Hamas. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 14.06.24, 23:49 ardzuna napisała: > Kłamstwo tkwi już w pierwszej części - wyrabia Izrael (ludobójstwo) - wi > ęc to zdanie nie może mieć sensu. I to "kłamstwo" badają obecnie międzynarodowe trybunały 😂 Nie da się niczym usprawiedliwić tego co od lat wyprawia Izrael w Palestynie. Niczym. > Hamas nadal przetrzymuje zakładników i obiecywał dalsze ataki na Izrael, więc p > róby ubezwłasnowolnienia Izraela, tak by nie mógł zlikwidować zagrożenia dla ob > ywateli dalszymi bestialskimi mordami = otworzenie Hamasowi drogi do tychże i w > spieranie go w tym "dziele". Nie. Raz jeszcze: nic nie usprawiedliwia rujnowania całej infrastruktury cywilnej w Strefie Gazy, przesiedlania ludzi po kilkanaście razy ("tu będziecie bezpieczni do końca wojny, a nie, jednak we wtorek już nie, bo zrzucimy wam na namioty bomby") > Nie protestujesz przeciwko temu, że Hamas zapowiada kolejne bestialstwa na Żyda > ch, nie chce się wyrzec przemoc i przetrzymuje zakładników, prawda? To ci nie p > rzeszkadza. Mnie przeszkadza przede wszystkim to, że pokój w Palestynie był możliwy do osiągnięcia już wiele razy, ale zawsze Izrael mówił nie. Przeszkadza mi, że to Netanjahu wyhodował Hamas na własnej piersi, bo nie podobał mu się Fatah. > A przecież Izrael po Holocauście naprawdę ceni sobie życie swoich żołnierzy, po > za tym przeciętnie rozrodczość jest tam niższa niż w Palestynie i życie własnyc > h obywateli nie jest tak tanie dla Izraela jak dla władz Strefy Gazy. Nie naraż > ałby żołnierzy, gdyby nie egzystencjalne zagrożenie dla ludności cywilnej, jaki > e stwarza Hamas. Na początku wojny zbrojne ramię Hamasu Izrael szacował na 5-10 tys. ludzi. Zabito już prawie 40 tys. Palestyńczyków w Strefie Gazy, a Hamas wciąż trwa. Gdzie tu jest jakaś logika? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 15.06.24, 00:20 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > I to "kłamstwo" badają obecnie międzynarodowe trybunały 😂 Mogą sobie badać wiele różnych kłamstw, i co z tego? > Nie da się niczym usprawiedliwić tego co od lat wyprawia Izrael w Palestynie. N > iczym. Bzdura. Czy tego chcesz, czy nie chcesz, w trakcie wojny ludność cywilna ginie nieuchronnie. Możesz mi zalinkować jakiś swój post, w którym podobnie stanowczo wypowiadasz się o 7 X i o aktach agresji Arabów na Izrael? > Nie. Raz jeszcze: nic nie usprawiedliwia rujnowania całej infrastruktury cywiln > ej w Strefie Gazy, przesiedlania ludzi po kilkanaście razy ("tu będziecie bezpi > eczni do końca wojny, a nie, jednak we wtorek już nie, bo zrzucimy wam na nami > oty bomby") Oczywiście, ze zapowiedzi kolejnych ataków autorstwa Hamasu oraz brak dobrej woli - dalsze przetrzymywanie zakładników - usprawiedliwiają toczenie wojny aż do czasu, kiedy zapewnione będzie bezpieczeństwo izraelskich cywili. Jak się nie chce rujnowania infrastruktury cywilnej i eliminacji zagrożenia dla własnych obywateli, to się trzeba wyrzec przemocy, rozbroić i wypuścić zakładników. > > Nie protestujesz przeciwko temu, że Hamas zapowiada kolejne bestialstwa n > a Żyda > > ch, nie chce się wyrzec przemoc i przetrzymuje zakładników, prawda? To ci > nie p > > rzeszkadza. > > Mnie przeszkadza przede wszystkim to, że pokój w Palestynie był możliwy do osią > gnięcia już wiele razy, ale zawsze Izrael mówił nie. Czyli przetrzymywanie zakładników izraelskich i bestialstwa Hamasu ci nie przeszkadzają. > Na początku wojny zbrojne ramię Hamasu Izrael szacował na 5-10 tys. ludzi. Zabi > to już prawie 40 tys. Palestyńczyków w Strefie Gazy, a Hamas wciąż trwa. Gdzie > tu jest jakaś logika? Według teorii wojskowości w konfliktach zbrojnych ginie zawsze spory procent cywili, przeważnie duży. Gdybyś chciała, żeby zginęło tylko zbrojne ramię Hamasu, trzeba było demonstrować wzywając ich do wyjścia z ukrycia i stanięcia na pustyni oraz wystawienia się na cel Żydom. Wtedy można by ich szybko i chirurgicznie wyeliminować bez żadnych ofiar cywilnych. Chowanie się między cywilami zawsze skończy się zwiększeniem liczby ofiar cywilnych, tym większym, im wyższa jest gęstość zaludnienia na danym obszarze. A jest spora, bo rozrodczość Palestyńczyków należy do jednej z najwyższych na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 02:01 ardzuna napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > > I to "kłamstwo" badają obecnie międzynarodowe trybunały 😂 > > Mogą sobie badać wiele różnych kłamstw, i co z tego? No jak pójdę to MTS czy MTK i powiem, że ardzuna dokonuje ludobójstwa to wiadomo, że nikt tego nie będzie badał. A jednak oba trybunały prowadzą śledztwo w sprawie, a MTK przygotował akt oskarżenia i nakaz aresztowania m.in. Netanjahu > Bzdura. > Czy tego chcesz, czy nie chcesz, w trakcie wojny ludność cywilna ginie nieuchro > nnie. > Możesz mi zalinkować jakiś swój post, w którym podobnie stanowczo wypowiadasz s > ię o 7 X i o aktach agresji Arabów na Izrael? Napisałam, że nic nie usprawiedliwia tego, co Izrael od lat robi w Palestynie. Były alarmujące raporty Human Rights Watch, Amnesty International (oba o apartheidzie), B'Tselem i ONZ. Polecam posłuchać na YT wypowiedzi Normana Finkelsteina (nota bene syna Ocalałych) na temat tego, co Izrael wyprawia i wyprawiał w Palestynie. > Oczywiście, ze zapowiedzi kolejnych ataków autorstwa Hamasu oraz brak dobrej wo > li - dalsze przetrzymywanie zakładników - usprawiedliwiają toczenie wojny aż do > czasu, kiedy zapewnione będzie bezpieczeństwo izraelskich cywili. Jak się nie > chce rujnowania infrastruktury cywilnej i eliminacji zagrożenia dla własnych ob > ywateli, to się trzeba wyrzec przemocy, rozbroić i wypuścić zakładników. Obowiązkiem każdego cywilizowanego państwa (a za takie uważa się Izrael) jest ochrona ludności cywilnej. Czy zakaz wjazdu pomocy humanitarnej do Strefy Gazy to ochrona cywilów? Ja rozumiem izraelskie prawo do obrony swoich obywateli. Nie rozumiem i nie godzę się na równanie wszystkich Palestyńczyków z Hamasem, niszczenie całych miast, torturowanie więźniów, bombardowanie szpitali, szkół i obozów dla uchodźców oraz mordowanie dzieci. Wiele razy tu pisano, że dane Hamasu o ofiarach są niewiarygodne, tymczasem ONZ w najnowszym raporcie udokumentowało co najmniej 4 tysiące ofiar wśród dzieci w Strefie Gazy. Czy to jest moralna wojna? Czy mordowanie dzieci zapobiegnie atakom Hamasu? > > > Nie protestujesz przeciwko temu, że Hamas zapowiada kolejne bestial > stwa n > > a Żyda > > > ch, nie chce się wyrzec przemoc i przetrzymuje zakładników, prawda? > Czyli przetrzymywanie zakładników izraelskich i bestialstwa Hamasu ci nie przes > zkadzają. Przeszkadzają mi. Tak samo przeszkadza mi narracja o świętym narodzie wybranym, który nic nie robi tylko się broni. To nie jest prawda. Od lat Izrael systemowo niszczy społeczność palestyńską na wiele sposobów: odmawiając prawa do przemieszczania się, wysiedlając z ziem, budując mury (szczelne zamknięcie Strefy Gazy lub poszatkowanie ZB tak, żeby nie dało się tam żyć). Od 1967 Izrael okupuje część ziem, które pierwotnie były przyznane Palestyńczykom. Ludzie, którzy się wtedy urodzili mają już wnuki, całe pokolenia żyją pod okupacją nie mając żadnych praw. > Według teorii wojskowości w konfliktach zbrojnych ginie zawsze spory procent cy > wili, przeważnie duży. Gdybyś chciała, żeby zginęło tylko zbrojne ramię Hamasu, > trzeba było demonstrować wzywając ich do wyjścia z ukrycia i stanięcia na pust > yni oraz wystawienia się na cel Żydom. Wtedy można by ich szybko i chirurgiczni > e wyeliminować bez żadnych ofiar cywilnych. Chowanie się między cywilami zawsze > skończy się zwiększeniem liczby ofiar cywilnych, tym większym, im wyższa jest > gęstość zaludnienia na danym obszarze. A jest spora, bo rozrodczość Palestyńczy > ków należy do jednej z najwyższych na świecie. Tu raz jeszcze polecam Finkelsteina. Bardzo klarownie tłumaczy, dlaczego działania Izraela od powstania (a nawet przed) powodują tylko wzrost agresji, rozpaczy i desperacji, co jak wiemy jest najlepszą pożywką dla wszystkich ekstremizmów. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 15.06.24, 10:11 Przeviez szef Hamasu powiedział jasno, że cywile muszą ginąc bo to pomaga wygrać wojnę. Dlaczego Izrael ma się nimi przejmować? Już pomijając tą wojnę to hamas doskonale zdaje sobie sprawę, że przyrost naturalny w gazie dawno wymknął się spod kontroli i przetrzebienie populacji jest im na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 15.06.24, 11:02 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > No jak pójdę to MTS czy MTK i powiem, że ardzuna dokonuje ludobójstwa to wiadom > o, że nikt tego nie będzie badał. A jednak oba trybunały prowadzą śledztwo w sp > rawie, a MTK przygotował akt oskarżenia i nakaz aresztowania m.in. Netanjahu No i co z tego? Jak świat światem, prowadzenie śledztwa nie oznacza wyroku, a zachowujesz się, jakby został wydany. Nakaz aresztowania przygotował prok. Karim Asad Ahmad Khan - z niczym ci się to nazwisko nie kojarzy? > > Bzdura. > > Czy tego chcesz, czy nie chcesz, w trakcie wojny ludność cywilna ginie ni > euchro > > nnie. > > Możesz mi zalinkować jakiś swój post, w którym podobnie stanowczo wypowia > dasz s > > ię o 7 X i o aktach agresji Arabów na Izrael? > > Napisałam, że nic nie usprawiedliwia tego, co Izrael od lat robi w Palestynie. > Były alarmujące raporty Human Rights Watch, Amnesty International (oba o aparth > eidzie), B'Tselem i ONZ. Polecam posłuchać na YT wypowiedzi Normana Finkelstein > a (nota bene syna Ocalałych) na temat tego, co Izrael wyprawia i wyprawiał w Pa > lestynie. Teraz już mniej będzie synów Ocalałych, którzy się ujmą za Palestyńczykami, bo cały propalestyński kibuc 7.X Palestyńczycy częściowo wyrżnęli, częściowo pojmali. I pokazali, jak sensowne było popieranie ich ZANIM by się ucywilizowali. I wszyscy widzą co Palestyna od lat wyprawia w Izraelu. Dlatego jeśli masz krztynę uczciwości i nie jesteś do bólu stronnicza oraz antysemicka, na pewno gdzieś się oburzałaś na ataki na Izrael, w tym 7.X. Czekam na link do choć jednego postu, w którym to wyraziłaś. > Obowiązkiem każdego cywilizowanego państwa (a za takie uważa się Izrael) jest o > chrona ludności cywilnej. Czy zakaz wjazdu pomocy humanitarnej do Strefy Gazy t > o ochrona cywilów? Ochrona własnej ludności cywilnej. Izrael nie jest zobowiązany do ochrony ludności cywilnej agresora, podobnie jak alianci nie byli zobowiązani do ochrony niemieckiej ludności cywilnej, a tym bardziej do ochrony przede wszystkim niemieckiej ludności cywilnej kosztem ochrony własnej ludności cywilnej, którą mogło zabezpieczyć wyłącznie wygranie wojny z Niemcami. Izrael powinien jedynie wstrzymywać się od użycia środków nieadekwatnie zwiększających śmiertelność ludności cywilnej. Nie nam tu oceniać, bez znajomości sytuacji na miejscu i zasobów wojskowych Izraela, bez informacji wywiadowczych, co jest adekwatne, a co nie jest. Oczywistym jest, że na miejscu Izraela nie naraziłabym w celu ochrony ludności cywilnej państwa atakującego życia ani jednego własnego żołnierza. > raz mordowanie dzieci. Wiele razy tu pisano, że dane Hamasu o ofiarach są niewi > arygodne, tymczasem ONZ w najnowszym raporcie udokumentowało co najmniej 4 tysi > ące ofiar wśród dzieci w Strefie Gazy. Każda utrata życia jest smutna, ale mam nadzieję, że dociera do ciebie, że nie chcąc narażać własnych cywili na śmierć (a populacja Gazy jest młoda i pokaźny jej procent stanowią dzieci, bo ci ludzie mnożą się na potęgę) władze strefy Gazy nie powinny były bestialsko atakować i zabijać cudzych cywili, w tym dzieci. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę i nie jest to wina Izraela. Jeśli Hamas chciał uchronić własnych cywili, powinien założyć obóz wojskowy na terenie niezaludnionym i stamtąd prowadzić wojnę. Nie byłoby żadnych przypadkowych cywilnych ofiar. On zaś wybrał chowanie się po szkołach i szpitalach. Kiedy rozrodczość populacji jest tak wysoka, życie ludzkie dla jej władz mało znaczy. > Przeszkadzają mi. Tak samo przeszkadza mi narracja o świętym narodzie wybranym, > który nic nie robi tylko się broni. To nie jest prawda. Niestety został brutalnie, bestialsko zaatakowany 7.X i gdyby nie to, nie wkraczałby do Gazy, narażając życie własnych żołnierzy. To jest prawda. > część ziem, które pierwotnie były przyznane Palestyńczykom. Ludzie, którzy się > wtedy urodzili mają już wnuki, całe pokolenia żyją pod okupacją nie mając żadny > ch praw. A będzie coraz gorzej, bo gdyby Polacy się tak rozmnażali od wojny, Polska też byłaby otoczona murem i nikt by ich nie chciał nigdzie wpuścić. Wegetowalibyśmy tu w nędzy bez perspektyw. Żadne państwo nie wytrzyma takiego przyrostu naturalnego. > Tu raz jeszcze polecam Finkelsteina. Bardzo klarownie tłumaczy, dlaczego działa > nia Izraela od powstania (a nawet przed) powodują tylko wzrost agresji, rozpacz > y i desperacji, co jak wiemy jest najlepszą pożywką dla wszystkich ekstremizmów Izrael przeszkadza wielu, tobie też, tylko tym, ze istnieje. To kolejna odsłona antysemityzmu, który doprowadził do Holocaustu. W każdym narodzie są ludzie, którzy będą wygłaszali dziwne teorie, samobiczowali się, przyjmowali całą winę za grzechy świata na siebie, co nie oznacza że jest to prawdą objawioną. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 15.06.24, 15:06 Za długie posty, żeby cytować. Ardzuna: wszystko pięknie, ale porównanie współczesnych wojen do 2 wojny światowej jest bezcelowe. Statut Rzymski i Konwencje Genewskie powstały po 2 wś i określają co może państwo atakujące, a czego nie może. Między innymi nie może atakować celów cywilnych. Mnie Izrael nie przeszkadza, skąd ten pomysł w ogóle? Moja wiedza w temacie tego konfliktu wzięła się z dużego zainteresowania kulturą żydowską. Robisz to samo co inne obrończynie krwawej polityki Natanjahu, czyli próbujesz mi wmówić, że jakakolwiek krytyka Izraela to antysemityzm. Słabe to. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 15.06.24, 15:10 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Statut Rzymski i Konwencje Genewskie > powstały po 2 wś i określają co może państwo atakujące, a czego nie > może. Między innymi nie może atakować celów cywilnych. No pacz pani - a Palestyńczycy NIC INNEGO nie atakują! Może odpuść sobie rasiolstwo i zacznij od nich wymagać CYWILIZOWANEGO zachowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 16.06.24, 14:07 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Za długie posty, żeby cytować. Ardzuna: wszystko pięknie, ale porównanie współc > zesnych wojen do 2 wojny światowej jest bezcelowe. Statut Rzymski i Konwencje G > enewskie powstały po 2 wś i określają co może państwo atakujące, a czego nie mo > że. Między innymi nie może atakować celów cywilnych. Słusznie. Tylko nie na temat. Zaatakowała Strefa Gazy cele cywilne (i nie grzmisz, że łamie konwencję genewską). Broni się Izrael. > o co inne obrończynie krwawej polityki Natanjahu, czyli próbujesz mi wmówić, że > jakakolwiek krytyka Izraela to antysemityzm. Słabe to. Netanjahu nie jest moim faworytem. Twój antysemityzm polega na odwracaniu faktów, niedostrzeganiu ataku 7.X. (= uznawaniu, że cywili żydowskich można zabijać, nieludzko ich torturując, i nie jest to żaden atak) i interpretowaniu obrony Izraela jako ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 16.06.24, 16:43 ardzuna napisała: > Słusznie. Tylko nie na temat. Zaatakowała Strefa Gazy cele cywilne (i nie grzmi > sz, że łamie konwencję genewską). Broni się Izrael. Ależ zauważ, że MTK postawił zarzuty dowódcom obu stron konfliktu. Oczywiście, że potępiam działania Hamasu, ale widzę też odpowiedź Izraela, która prowadzi do czystki etnicznej i ma znamiona ludobójstwa, tak samo jak ludobójstwem był atak Hamasu 7.10. > Netanjahu nie jest moim faworytem. Twój antysemityzm polega na odwracaniu faktó > w, niedostrzeganiu ataku 7.X. (= uznawaniu, że cywili żydowskich można zabijać, > nieludzko ich torturując, i nie jest to żaden atak) i interpretowaniu obrony I > zraela jako ataku. Wmawianie mi antysemityzmu nie sprawi, że stanę się antysemitką. Niewpuszczanie pomocy humanitarnej do ludzi, którzy jej rozpaczliwie potrzebują nie jest obroną. Równanie z ziemią całych kwartałów dzielnic, które ogłoszono jako teren bezpieczny nie jest obroną. Zrzucanie bomb na konwoje humanitarne nie jest obroną. Zamykanie oczu na to co robi Izrael jest przyzwalaniem na jego bestialskie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 16.06.24, 17:23 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Ależ zauważ, że MTK postawił zarzuty dowódcom obu stron konfliktu. I o to jest cała awantura międzynarodowa, bo zrównał agresora z broniącą się ofiarą. Prokurator MTK ma dziwnym trafem arabskie imiona i nazwisko. Oczywiście, > że potępiam działania Hamasu, ale widzę też odpowiedź Izraela, która prowadzi d > o czystki etnicznej i ma znamiona ludobójstwa, tak samo jak ludobójstwem był at > ak Hamasu 7.10. Ludobójstwo to działanie z zamiarem unicestwienia narodu, a nie obrona przed agresorem, w której ofiarą padają, jak to w każdej wojnie, również cywile. Obecnie panuje moda na nadużywanie wielkich pojęć w zupełnie nieadekwatnych do tego sytuacjach. Powyżej dałaś tego kolejny przykład. Ludobójczym można nazwać prędzej atak Hamasu - atak wymierzony z założenia przeciwko cywilom, wszystko w kontekście haseł o Palestynie od morza do morza (a co ma się stać z Izraelem? ma zniknąć razem ze swoją ludnością?). Można z dużą dozą prawdopodobieństwa zakładać, że gdyby tylko Strefa Gazy mogła, zniosłaby Izrael z powierzchni Ziemi. > > > Netanjahu nie jest moim faworytem. Twój antysemityzm polega na odwracaniu > faktó > > w, niedostrzeganiu ataku 7.X. (= uznawaniu, że cywili żydowskich można za > bijać, > > nieludzko ich torturując, i nie jest to żaden atak) i interpretowaniu ob > rony I > > zraela jako ataku. > > Wmawianie mi antysemityzmu nie sprawi, że stanę się antysemitką. Masz rację. Ty jesteś antysemitką, bo jesteś antysemitką. Ja ci nic nie wmawiam, tylko nazywam rzeczy po imieniu. Świat jest pełen antysemitów, którzy piszą: nie jestem antysemitą, ALE.... Zrzucanie bomb na konwoje humanitarne ni > e jest obroną. Nie, ale on nie został zbombardowany celowo jako konwój humanitarny. Nie był wystarczająco oznakowany. Pomyłki się zdarzają na każdej wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Protest na UW 18.06.24, 01:21 ardzuna napisała: > Nie, ale on nie został zbombardowany celowo jako konwój humanitarny. Nie był wy > starczająco oznakowany. Pomyłki się zdarzają na każdej wojnie. Co był? Niewystarczająco oznakowany? Widziałaś zdjęcia z tego wydarzenia? W sumie chciałam podyskutować z tobą, ale te ostatnie zdania z twojego posta pokazują jak bardzo jesteś zaczadzona propagandą Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 18.06.24, 01:56 www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/izrael-ujawnil-szczegoly-ataku-na-konwoj-wck-zdecydowal-kluczowy-czynnik/x85028p Nie mam żadnej potrzeby dyskutowania z tobą, jeśli mam być szczera. Jedynie prostuję twoje przekłamania i przeinaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Protest na UW 18.06.24, 09:04 > Nie mam żadnej potrzeby dyskutowania z tobą, jeśli mam być szczera. Podajesz link przedstawiający punkt widzenia armii Izraela, która jak każda armia świata w czasie wojny sieje propagandę. Armia nie pokaże prawdy, jeśli ta prawda mogłaby być wykorzystana przeciw państwu. Pokazanie linku świadczy o Tobie, albo że jesteś propagandzistką albo że poziom krytycyzmu jest ponizej dna. Bliższe prawdy wydaje się to co powiedział Szewko, na podstawie wypowiedzi armii, a mianowicie są procedury do przeprowadzania ataków na konwój humanitarny jeśli istnieje podejrzenie że w samochodzie pomocy humanitarnej jedzie ktoś warty bombardowania. A to już samo w sobie jest przestępstwem w myśl konwencji międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 19.06.24, 00:55 maly_fiolek napisała: > > Nie mam żadnej potrzeby dyskutowania z tobą, jeśli mam być szczera. > Podajesz link przedstawiający punkt widzenia armii Izraela, która jak każda arm > ia świata w czasie wojny sieje propagandę. Armia nie pokaże prawdy, jeśli ta pr > awda mogłaby być wykorzystana przeciw państwu. > Pokazanie linku świadczy o Tobie, albo że jesteś propagandzistką albo że poziom > krytycyzmu jest ponizej dna. Majaczysz, wszędzie widzisz spiseg. To nie artykuł armii Izraela, tylko strony komputerswiat. Nienawiść do Żydów tak ci oczy zalewa, że nie dostrzegasz, że jak w porządnej demokracji, winni za ten błąd zostali ukarani dymisją. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 16.06.24, 17:43 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > która prowadzi do czystki etnicznej Jakiej czystki? Masz niecałe 30k ofiar na ponad 2 miliony ludności podczas gdy wszystkich mogliby zmieść z powierzchni ziemi w tydzień. Duża liczna ofiar jest winą działania Hamasu i przyzwolenia na nie Gaaańczyków. Przez prawie dwie dekady konfliktu nie wybudowali pół schronu, używają obiektów cywilnych do prowadzenia działań wojennych, robią z własnych dzieci żywe tarcze a potem płacz. Zacznij w końcu traktować Palestyńczyków jako ludzi pełnosprawnych umysłowo ODPOWIEDZIALNYCH ZA WŁASNE DECYZJE. > Niewpuszczanie pomocy humanitarnej do ludzi, którzy jej rozpaczliwie potrzebują Dlaczego nie idziesz protestować w tej sprawie pod ambasadę EGIPTU? Ale wcale nie jesteś śmierdzącą antysemitką? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Protest na UW 15.06.24, 15:07 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > ardzuna napisała: > > Możesz mi zalinkować jakiś swój post, w którym podobnie stanowczo wypowia > dasz s > > ię o 7 X i o aktach agresji Arabów na Izrael? > > Napisałam, że nic nie usprawiedliwia tego, co Izrael od lat robi w Palestynie. Ale pogromy, mordy, gwałty, paleni żywcem, wypędzanie Żydów przez Arabów jest dla ciebie całkowicie zrozumiałe i usprawiedliwione! To Arabowie zaczęli wielowiekową spiralę nienawiści i dalej ją nakręcają. Zbierają żniwa własnej nienawiści. > Polecam posłuchać na YT wypowiedzi Normana Finkelsteina Finkelstein nienawidzi Izraelczyków jak Kaja Godek kobiet. Od słuchania jego słów pełnych pogardy i nienawiści można dostać raka. A co do oczlałaych - widać jego ojciec był gwałcicielem, bo ostatnio mówił, że Gazańczycy gwałcili i morowali bo żyją 'w obozie konsentracyjnym'. Myślisz, że z doświadcenia własnyh rodziców mówił? > Obowiązkiem każdego cywilizowanego państwa (a za takie uważa się Izrael) jest o > chrona ludności cywilnej. Kolejny popis rasiolstwa Dziewuchy - Palestyńczyków uważa za niecywilizowanych, za zwierzęta więc brak ochrony cywili jej nie przeszkadza > laczego działa > nia Izraela od powstania (a nawet przed) powodują tylko wzrost agresji, rozpacz > y i desperacji, co jak wiemy jest najlepszą pożywką dla wszystkich ekstremizmów A Izraelczycy od wieków mordowalnieprzez Arabów na własnej ziemi, doświadczający agresji, zamachów, palenia żywcem, gwałtów mają wg. Ciebie Palestyńczyków kochać! Rasiolskie podwójne standardy w pełnej krasie! Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Protest na UW 14.06.24, 09:42 Protest trwał już od ok. 3 tygodni. Dzień w dzień, z małymi tylko przerwami na "złapanie oddechu" były krzyki przez megafon, skandowanie i walenie w bębny. Utrudniało to pracę jak cholera, niemniej jednak wszyscy próbowali jakoś funkcjonować i nikt się ich nie czepiał. Ale w ubiegły wtorek musiała chyba dołączyć jeszcze jakaś inna grupa i zrobiło się nieciekawie. "Pokojowo zablokowali" bramę i jeszcze parę uliczek na terenie kampusu. Znów było głośno, tylko jeszcze bardziej niż zwykle, bo oprócz okrzyków i bębnów leciała jeszcze muzyka z głośników. No i niestety pojawiła się też agresja, zaczepki przechodzących obok nich pracowników i studentów, doszło w końcu do przepychanek i rękoczynów, poturbowali paru strażników, poniszczyli kilka samochodów i pomników. No trudno, żeby w takiej sytuacji rektor nadal nie reagował. Protest protestem, ale to już była gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 09:47 Najbardziej agresywnych należałoby sprawdzić pod kątem choroby psychicznej albo niewyjaśnionych wpływów na konto. Sorry ale agresywne proterrorystyczne protesty w zachodnim kraju nie są normalne Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Protest na UW 14.06.24, 10:33 W Niemczech do Palestyńczyków przyklejają się w protestach LGTB+Q. Co już jest aberracja. Są przygarniani, bo ich obecność uwiarygadnia temat protestów. Młodzi Niemcy, to już pokolenie po bitych się w piersi i win holokaustu nosić nie chcą, dlatego go z tą sytuacją mieszają i wskazywanie na Izrael bardzo im odpowiada. Netajahu jest jaki jest i logistyka prowadzenia tej wojny z Hamasem Izraelowi dobrze nie robi, a antysemityzmowi tak, co nie zmienia faktu co sobą przedstawia Hamas, popierający go Palestyńczycy i czym są ich zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Protest na UW 14.06.24, 12:53 Do tego były race i wpadanie do budynków, w których odbywały się zajęcia i darcie się przez megafony. Postulaty protestujących są kontrowersyjne, a mimo tego władze uczelni chcą z nimi rozmawiać. No ale oni chcą lizaka teraz, zaraz, plis jeszcze kopnąć mamusię. Protesty - jak najbardziej, ale niech to ma jakiś cywilizowany kształt. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 09:44 Tak asiu, wszyscy, którzy nie popierają palestyńskich terrorystów, zwyroli i gwalcicieli są mądrzejsi od tych, którzy popierają Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 14.06.24, 12:18 We Włoszech wpadli chłopcy z prawej sceny politycznej i szybko ztobili porządek z namiotami i pro hamasowcami. Odechciało się protestów Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:51 Mało zachwycające to poparcie dla przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Protest na UW 15.06.24, 10:12 Tam gdzie władza nie daje rady, zawsze wkracz ulica. To nie jest poparcie, to typowe zachowania społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Protest na UW 14.06.24, 12:49 Popieranie terrorystów i blokowanie drogi - raczej słabo, bogate rozpuszczone bachory nie mają czym się zająć.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Protest na UW 14.06.24, 12:54 madami napisała: > Popieranie terrorystów i blokowanie drogi - raczej słabo, bogate rozpuszczone b > achory nie mają czym się zająć.... Bogate? W kieszeni studentom siedzisz? Od jak dawna? Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Protest na UW 14.06.24, 13:00 lewicowe aktywiszcza zwykle pracą nieskalane Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:51 To zupełnie jak klepiący biedę XIX-wieczni studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Protest na UW 14.06.24, 12:59 Przecież to ty obwiniasz ofiary bestialskiego ataku z 7.10 więc gwalcone kobiety i mordowane niemowlęta także Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Protest na UW 14.06.24, 13:22 Ale jakoś dużych protestów przeciw bombardowaniu cywili przez Rosję nie ma, ani państwa neokolonialnego w nim nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Protest na UW 14.06.24, 23:50 I tu najlepiej widać, komu służą i przez kogo są inspirowane i organizowane te protesty. Odpowiedz Link Zgłoś