skat_0 26.06.24, 16:31 Macie jakieś pomysly czy polecajki na spędzenie pierwszych wakacji w Czechach dla zagranicznej rodziny z bombelkami 8 i 3 lata ? Mama kolegi mojego bombelka pyta 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grruu2.0 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 16:41 Koniecznie Dvůr Králové nad Labem i zoo Safari, jest super, można cały dzień tam spędzić. I klasycznie - Skalne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 20:07 A jak to technicznie wygląda? To jest zwykłe zoo i mogę sobie pojechać z bąblem pochodzi czy jednak trzeba wziąć autko? Przeczytałam cennik i sama nie wiem jak to działa.. to jest zoo czy jednak safari? Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 20:24 Można samochodem jechać albo jest autobus w zoo i z niego można skorzystać, poza częścią safari jest raz takie zwykłe zoo do połażenia i super plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina_rutowatych88 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 20:57 Skalne miasto Adsprach do odpuszczenia. Lepiej pojechać do pobliskich Teplickich Skał. A najpiekniejsze czeskie skalne miasto to Prochorskie Skaly w Czeskim Raju. Zresztą ogolnie warto się wybrać do Czeskiego Raju. No i Czeska Szwajcaria + Saksonska Szwajcaria to są cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 16:45 Oczywiście zależy co lubią ii ile czasu. My jeździliśmy do Czech wielokrotnie na 3-4 dni. Bezapelacyjnie Praga, Czeski Krumkow, Karlove vary, Morawy i Olomuniec. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 19:51 Czeskie zamki - ja lubię Konopiszte i Krumlov, Lednice. W samej Pradze oprocz starówki polecam Prokopskie Udoli - alpejska dolina prawie w centrum Pragi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 20:16 Ja się obecnie zastanawiam nad www.dolnivitkovice.cz/pl/ pbrana.cz/pl/ moravsky-kras.caves.cz/pl safaripark.cz/pl/zaplanuj-swoja-wizyte/ktoredy-do-nas www.adrspasskeskaly.cz/pl/kam-v-okoli/vylety/teplicke-skaly www.kost-hrad.cz/ prachovskeskaly.cz/en/ To tak z rzeczy które mam otwarte. Do tego polecam paki muj vlak (pociąg) pubtrans (genialna) i mapy.cz (najlepsza) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina_rutowatych88 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 21:00 Adrspach przerekalmowany, ale jak nigdy nie byłaś to koniecznie. Uwaga - obowiązuje rezerwacja biletow. Reszta przepiekna. Dodaj Ołomunieć choć obecnie cudo starówki czyli kolumna morowa jest w remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 21:07 Dobra dodam i tak regularnie przez przejeżdżamy Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 21:06 ardspach i teplice czeski raj czeska szwajcaria Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Turystycznie- Czechy 26.06.24, 21:07 Z dziecmi 8 i 3 letnimi to ja bym do Mirakulum poszla, a nie zwiedzac. mirakulum.cz/pl/ A na obrzezach Pragi jest tez fajny, zacieniony, swiat krecika krtkuvsvet.cz/ Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Turystycznie- Czechy 29.06.24, 13:00 Ematka nie zawodzi. Dziękuję Wam za wszystkie typy, przekazane dalej 😍 Odpowiedz Link Zgłoś