ichi51e 10.07.24, 09:56 Nudzę się. Na zewnątrz 30 stopni w kalendarzu 10 lipca kot śpi no i co tu dużo mówić nuda. Ematko co byś robiła gdyś miała wolne? Pomocy bo jeszcze trochę a zacznę sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:07 Gdybym miała wolne przy takich temperaturach w wakacje, to zapakowałabym z chłopakami samochód niezbędnymi gratami i pojechalibyśmy na cały dzień do jakiejś fajnej badi, gdzie oni mogliby się wyszaleć na zjeżdżalniach i skoczniach, a ja skorzystać na spokojnie z basenu i poleżeć w cieniu. Moje dzieciaki są świetnymi kompanami podróży, więc moglibyśmy zwiedzać inną badi każdego dnia. Z resztą tak też nie raz robiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:23 Wnioskuję w kontekstu że basen. Mieszkam naprzeciwko aquaparku, dzisiaj jest 35 stopni i kolejka taka, że ostatnie co można tam robić to "skorzystać spokojnie z basenu", ale co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:29 Różnica jest taka, że w Szwajcarii takie kompleksy są dość gęsto rozsiane i nie są to duże aquaparki, bo badi może być też nad jeziorem, czyli kąpiesz się w jeziorze, ale masz do dyspozycji infrastrukturę praktycznie jak na basenie. W upały ludzi jest więcej, wiadomo, ale nie są to tłumy jak w aquaparku i nie trzeba stać w godzinnej kolejce do zjeżdżalni. Najgęściej jest zawsze przy basenach dla maluchów, ale moje dzieci już od dawna maluchami nie są, więc szukamy sobie ustronnego miejsca pod jakimś drzewem i mamy relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:36 W NL tez są takie struktury nad jeziorami czy rozlewiskami rzek. Często są tam też boiska do wszystkiego, stoły do ping-ponga itp. W zeszłym roku zwiedziliśmy chyba wszystkie w okolicy:p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:45 Tak, boisko do siatkowki, zwykle plażowej, jakiś stół do Ping ponga, zwykły plac zabaw, często kort tenisowy itp. U nas też tak jest. Bardzo często taka badi jest też w lesie albo przy lesie i można się fajnie rozłożyć pod drzewami. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:47 Tak, to jest fajne, ale ja z młodą sama nie lubię tam jeździć, bo to żaden wypoczynek mieć oczy w doopie cały czas :p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:02 O co do cholery chodzi, że nie mogę wysłać posta? Dostałam bana za dyskusje o basenach? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:02 O, odpowiedzi do Szarm i ichi nie mogłam wysłać a cholera weszła 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:03 Gliczuje czasem mi też się tak czasem robi Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:04 Tak, mnie np. wylogowuje na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:06 No właśnie mnie chyba wylogowało i nie chciało zalogować, tylko „logowanie nie powiodło się, spróbuj ponownie”. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:18 Ja tak ostatnio mialam az miesiąc czasu... pisałam do Gazety bo nie mogłam sie zalogować, nie mogłam zmienić hasła, już myślałam, ze to sabotaż mojej skromnej osoby aż sie odblokowało. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:25 Coś im wyraźnie szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 19:41 Zmiana przeglądarki może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:04 Przy małych dzieciach gorzej z relaksem, ale i tak wolałam pojechać z chłopakami nad wodę niż siedzieć w domu. Teraz to już luz. Pilnować za bardzo nie muszę, a widzę zawsze, bo ich głowy zwykle wystają ponad resztę 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:06 Ale ty masz dwóch, to się sobą zajęli. Ja mam na okrągło "mamaaa, mamaa, mamaa" 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:12 To racja, oni się zawsze fajnie razem bawili, ale w wodzie i tak zawsze byłam z nimi, żeby mieć ich na wyciągnięcie ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:16 Stać i patrzeć to ja mogę, ale aktywne uczestnictwo w rzucaniu się glonami to już inna sprawa:p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:26 Nooo, to już inny poziom wtajemniczenia 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:36 No ok, ale pytanie dotyczy zapewne Polski, a w Polsce nie ma rozsianych po całym kraju badi. Są aquaparki oraz baseny, w upalne dni wakacyjne zawsze zatłoczone. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:38 Pytanie było, co my byśmy robiły w wolny, ciepły dzień. Nigdzie nie było uściślone, w jakim kraju. Ichi w ogóle z Polski pisze? Myślałam, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:46 Nie z Polski i witam wszystkie odpowiedzi - nigdy nie wiadomo co się okaże hitem. U mnie też są AP rozsiane ale lato jest - ludzie są wszędzie zwłaszcza w taki żar. Ja miałam dokładnie ten sam pomysł ale w praktyce - no tłum dzieciaki, ukraińscy ratownicy skrępowani babkami w kostiumach. No i noga jednak troszkę w wodzie daje mi znać ciągle - woda zaskakująco trudna najwyraźniej bo samo machanie sprawia że czuję to głupie kolano. Ale może właśnie trzeba by się zmusić i iść chociaż gimnastykę zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:09 W upał ludzi jest napewno dużo więcej, no ale twój syn chyba już dość duży, z tego co pamiętam i nie musicie siedzieć w baseniku dla maluchów? W basenie pływackim zwykle luzy, a ja nie moczę się cały dzień, tylko na zmianę leżę w cieniu i chłodzę się w basenie. Tylko ja nie mam takich problemów, jak ty, więc może dla ciebie to niekoniecznie idealna rozrywka na upał. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:32 Dziecka nie ma i tu problem właśnie. Świat jest moja ostryga a ja nie mam żadnego pomysłu… Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:38 A, czyli szukasz rozrywki tylko dla siebie. To idź do spa albo kosmetyczki, jak lubisz. Ja bym poszła na jakiś fajny masaż. Nawet codziennie bym mogła 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:09 O, to moim zdaniem dobry pomysł. Mam taki plan. Od koleżanki dostałam namiar na miejsce ok 10 minut autem ode mnie. Ona jeszcze polecała grotę solną. Tężnie. Termy. Ja , jeśli mam czas, odwiedzam beztrosko przyjaciółki. Każda mieszka blisko i w ładnym przyrodniczo miejscu. Dużo żartów i śmiechu. Jakieś oglądanie fotek z urlopów czy ognisko itp. Zapraszam na tiramisu jak nie chcemy siedzieć w domach czy ogródkach. Las czy ogród, kwiaty i drzewka owocowe- nigdy mi się nie znudzi. Nawet własny skromny taras lubię. Dostaję w prezencie rośliny. Lubię ich kształty i kolory i zwykłe podlewanie wieczorem czy rano choć to niby obowiązek. Słucham sporo naprawdę dobrej i pięknej muzyki. To niesamowity relaks i przyjemność. Zioła pachną. Lawenda. Uspokaja mnie też zajmowanie się córki psami. Zabawa z nimi, szkolenie itp. Zabieram je do znajomych na wybieganie czy na płacę zabaw, a nawet gdzieś tam, gdzie coś załatwiam i mogę dodatkowo na lody wpaść czy mrożoną kawę. Zabieram książkę do kawiarni. Mam zawsze zapas czekających na lekturę i wciągających. Słucham radia, ulubionej stacji. Nie jest to radio Maryja, choć czasem je tak nazywam Dziś ma być ostatni odcinek Cobry. Straszę męża, że mu opowiem przez telefon. Robię sobie mikrowycieczki, najchętniej pociągiem. Uwielbiam leżaki i całą leżakową " infrastrukturę" , itemy przeróżne. Okulary, kapelusze. Czas na moje ulubione kosmetyki, olejki, balsamy, mgiełki, toniki, maseczki itp. Jestem zaopatrzona. Leżak musi być w cieniu. Lubię zoo czy tereny nad rzeką. Na basen zapiszę się dopiero od września. Brakuje mi spacerów nocnych i wgapiania się w gwiazdy czy @€^&księżyc. Robiłam to codziennie na mega cichym spacerze z moim seniorem psem. Ale już nie żyje. Cisza mnie też relaksuje. Czego chcieć więcej latem. Może mam małe wymagania ( choć znajomi absolutnie tak nie uwazają). Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:41 Pytanie w poście startowym brzmi: „ematki, co byś zrobiła, gdybyś miała wolne?”. No to napisałam, co ja bym zrobiła, a ichi zdaje się z Austrii pisze, o ile nic nie pokręciłam. W każdym razie o Polsce nie ma tam ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:41 No właśnie ja też i niestety próbowałam ale to nie dla mnie. Tłum, dzieciaki cię kopią, zjeżdżalnie ok ale ile razy można zjechać. Do tego ja nie mogę za długo w zimnym bo dostaje pokrzywki i obrzęku Quinckiego i jeszcze mnie pogotowie zabierze Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:24 A przepraszam, zabrakło wyjaśnienia. Można to przetłumaczyć, bardzo luźno, jako kąpielisko. Przy czym jest to zarówno kompleks odkrytych basenów z różnymi zjeżdżalniami, skoczniami, wodnym placem zabaw dla maluchów, basenem do pływania itp. jak i kąpielisko w jeziorze ze zjeżdżalniami, jakąś skocznią, wydzielonym „basenem” dla maluchów oraz strefą do pływania. Z ratownikiem, obsługą, ubikacją, jakimś barem itd. Cała infrastruktura, coś w rodzaju mini aquaparku. W Szwajcarii jest tego sporo i zwykle są naprawdę fajne. Do tego za wejście płaci się najczęściej jakieś grosze, bo są dofinansowywane przez gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 20:28 to ja mam odwrotnie - ciesze sie bardzo, ze dziecko wyroslo z badi a raczej wyroslo z badi z mama, bo ze znajomymi chadza a ja juz od paru lat nie musze. Ten harmider, wrzeszczace dzieci.... nawet jakbym sie na uboczu ulozyla, to zawsze cos dociera. Szukalabym zadupia, jeziora gorskiego, im wyzej tym lepiej i wieksza szansa, ze nikogo nie bedzie. Moge sama, moge z corka ale zadnych wrzaskow. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:14 Mnie zoo w Łodzi ( chyba w maju) i akwarium tam w orientarium (całkiem ładne) obrzydziły hordy wrzeszczących szkolnych wycieczek. W pewnym momencie musiałam nałożyć słuchawki z muzyką bo miałam tych dzieci dość. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:11 Gdybym miała wolne pojechałabym nad rzeczkę opodal krzaczka. Od rzeczki jest trochę chłodniej, zwłaszcza w cieniu (w słońcu bym nie siedziała, broń Boże). Ale nie mam wolnego i dzien zaczęłam od rozprawy o 8.30 Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:12 Gdybym miała teraz wolne to pojechałabym nad morze. Cóż, rozmarzyłam się 😀 Jeszcze tylko dodam, że dobrze znoszę upały Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:12 Kurczę, nic. Nic nie robić tylko leżeć z książką przy wiatraku/ klimatyzacji. Ewentualnie w ogrodzie w cieniu. Uciekłam z upalnego piekła do Polski i jest kurka tak gorąco, że biegać chodzę o 6 rano bo jeszcze jest względnie chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:17 Ale ja już nie wytrzymuje wczoraj chyba z czystego masochizmu jeszcze usmażyłam kotlety… Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:18 Ja maluję mieszkanie 😁 Nie powiem że to opcja idealna na upały ale czas szybko leci Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:30 Przesadziłam kwiaty. Też dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:17 A ja dzisiaj dwa kupiłam. Sukulenty. Mini. Na taras. Liczy się? Frajdę miałam. Powinnam chyba przesadzić ale mi się nieeeeeee chce. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 19:42 Też w gorące lato malowałam, pierwsza warstwa bladym świtem, druga warstwa wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:16 Nawet koło 7 jest jeszcze względnie przyjemnie. Ale ok 8 już nie Raczej pozostaje klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:47 😆 aż taka desperacja mnie jeszcze nie wzięła aczkolwiek dopiero 10 lipca więc kto wie… Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:26 Klimatyzowana siłownia? Nad jezioro, rzekę, znaleźć tam cień i ochłodę w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:58 Tak to też rozważam. Dokładniej boję się z myślami czy klimatyzowana siłka czy klimatyzowany salon kosmetyczny… Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:13 Najpierw siłownia, potem salon, a na koniec lunch. Plan doskonały! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:32 O, to trochę tak jak ja dzisiaj. Zamiast siłowni bieganie w lesie, kąpiel w jeziorze i pyszny lunch. Cudny dzień mimo upału. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:21 Wzbudzasz poczucie winy. W taki upał to perwersyjne sprzątać. Aczkolwiek piwnica pewnie chłodna Myśląc tym torem ja powinnam wiatrołap posprzątać. Chłodniej tam. Chwilowo zostałam przytłoczona stosem paczek z paczkomatu i od kurierów. Nie otwieram na razie. Oszczędzam energię w upał. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:33 Zapakowalabym młodą i pojechała na "wodny plac zabaw". ( Jest to po prostu plac zabaw gdzie część jest "mokra"- jakieś fontanny, prysznice, "rzeczka" w piaskownicy. Dzieciaki się chlapią godzinami.) . Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:17 Moi też to uwielbiali, a zanim się przeprowadziliśmy, mieliśmy kawałek spacerkiem do takiego dużego strumienia w głębokim wąwozie. Woda lodowata, ale dzięki temu było tam pewnie z 5 stopni mniej. Często szliśmy na większość dnia, rozkładaliśmy się w cieniu drzew, chłopaki zakładali buty do wody, brodzili w strumieniu budując tamy z kamieni, ja rozpalałam małe ognisko, piekliśmy kiełbaski i siedzieliśmy sobie do wieczora. Fajne to były czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:23 Mnie się ze 3 lata temu zdarzyło w dziki upał chlapać się razem z dziećmi. Nie byłam jedyną dorosłą osobą wtedy, która wpadła na ten pomysł. Mój małżonek nie był taki odważny i siedział grzecznie na ławce z psami Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:37 Ja bym puzzle sobie poukładała, bo mam zaległości w tej dziedzinie. A potem posprzątała szafę ubraniową, bo chaos się tam zrobił, sam się zrobił oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:42 spakuj +3C a ja ci wysle troche chlodu, jakies -3C i bedziemy gites. W UK tu gdzie mieszkam jest 22C a mogloby byc tak 25C, Dobry biznes ubijemy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:49 Z tutejszą pocztą nigdy nie dostaniesz - w życiu nie widziałam tak niekumatych (albo kumatych inaczej) kurierów co w Czechach. Norma jest dzwonienie “jestem na dole, mam paczke…” i to jak masz szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:10 ichi51e napisała: > Z tutejszą pocztą nigdy nie dostaniesz - w życiu nie widziałam tak niekumatych > (albo kumatych inaczej) kurierów co w Czechach. Norma jest dzwonienie “jestem n > a dole, mam paczke…” i to jak masz szczęście. > No nie wiem. List polecony z urzędu, wysłany 6 marca di mnie dotarł 22 marca. List polecony z 18 kwietnia jeszcze nie dotarł Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:27 To ja proponuję jeszcze lepszy deal. U mnie dziś porywające 19 stopni i deszcz. Mogę się zamienić jeden do jednego na te upały. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 15:34 Mogę posłać 10 stopni. Za darmo. Albo nawet dopłacę. Zostanie mi jeszcze 24 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 17:50 Biere! Nie musisz dopłacać, tylko trochę deszczu sobie weź. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 18:34 Biorę, u mnie susza , rododendrony klapnięte całkiem, a trochę podlewam Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 20:36 Biorę deszcz, bo nawet chwasty mi umierają. Gdzie przesłać 35C? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:24 Koleżanka z GB narzekała dziś na pogodę telefonicznie. Mąż też. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 10:51 zaleznie od temperatur polozylabym sie w sypialni (gdzie chlodniej) lub w salonie (gdzie cieplej) i nie robilabym nic. Ostatnio tylko na to mam ochote, moglabym lezec i lezec… Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:26 Ja jeszcze polubiłam liczne chłodne prysznice q ciągu dnia. Nie tylko w nocy. Tzn o ile akurat w domu jestem. Bo zwykle nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:28 W lodówce mam tyle zmrożonych zimnych mgiełek, toników, hydrolatów, że mąż ostatnio domagał się usunięcia kosmetyków części z lodówki bo jakiegoś konkretnego jedzenia zdezorientowany nie mógł znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:32 Gdyby nagle zamknęli internet i biblioteki to owszem, przez krótki czas mogłabym mieć problem, czym się zająć. Poza takimi katastrofami nie widzę problemu z "czym by się tu zająć". Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 11:39 Czytałabym na kanapie z nogami w misce z zimną wodą. Wieczorem przeniosłabym się na balkon, nogi przerzuciłabym do oczka wodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:11 U mnie +35 i idę na miasto, kocham upały, szkoda dnia, proszę iść na spacerek, pozdrawiam piękne panie i życzę miłego i upalnego dnia 🌻🌹🌺🌷⚘️ Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 19:44 W sensie leśną dróżką do lidla? Takie "miasto" się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:32 Aczkolwiek dzisiaj wracając od lekarza w południe zahaczyłam w drodze do mojego transportu powrotnego o biedrę, po prostu dlatego, że tam klimatyzacja i chłodno. Jakieś pomidory, borówku i doniczki złapałam. Żal było wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:12 Ja to jeżdżę nad rzekę nawet jak nie mam wolnego. Ale mam 2 km więc czasem jeżdżę rowerem a czasem samochodem. Mam jeszcze do wyboru autobus miejski ale nie korzystam. Jak jestem nad rzeką to pływam, czasem palę grila jednorazowego. Jak dla mnie to w taka w taką pogodę to tylko nad wodę. W lesie jest już za gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
blokersowa1 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:18 Chce miec wolne! Staram sie urwac ile sie da i nicnierobic. Moje plany na 30 stopni: wczesnie rano obchod ogrodka, zbieranie owocow: jezyny, porzeczki i podlewanie papryk i doniczek. Potem kawa i wlaczenie klimy w chacie, prysznic i hop w kostium kapielowy i plywanie w basenie. Drzemka, chłop robi obiad w tym czasie, potem znow drzemka, potem znow basen, kolacja, obchod ogrodka, mizianie kota i dzien zleciał . Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 12:23 Na pewno nie jechałabym w żaden tłum samochodem. Spędziłabym leniwie dzień np. czytając i jedząc coś pysznego, w najchłodniejszych częściach domu / na tarasie, a wieczorem wybrałabym się na długi spacer z psem do parku. W parku wypiłabym wino i zjadła mule w ulubionej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 13:09 Czytam nie ruszając się dzięki czemu sie nie pocę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 13:16 nie mam dzisiaj całego dnia wolnego, ale że pracuję na działalności to rozkładam sobie inaczej czas. Rano pojechałam na masaż nóg i stóp w fajnie klimatyzowanym pomieszczeniu, potem po jagody, czereśnie i arbuz na pobliski targ. Teraz pracuję, podjadam czereśnie, a późniejszym popołudniem idę na rower, pojeździć i posiedzieć trochę na kocyku w parku nad wodą. Mamy teraz na pobliskich stawach wysyp maluchów, tak się dobrze ptakom wiedzie, że niektóre mają kolejne mioty. Są maleńkie łyski, kaczuszki, kurki, a stała para łabędzi znowu w tym roku ma 6 młodych. Trochę podsypuję im pszenicy, siedzę sobie w cieniu i patrzę jak szybko rosną. I jak łyski się ze wszystkimi tłuką, bojowe są jak nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 13:29 ja byłam wczoraj na basenie (krytym, bo na odkrytych tłum) - wreszcie nie było mi zimno przy wchodzeniu do wody leżę i czytam/oglądam a jeśli w domu nie da się wytrzymać to jakieś miejsce z klimą - kino, fitness (ale tylko delikatne cwiczenia), ostatecznie CH Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 13:41 Odpalam rano klimę i mam cały dzień spokoju w chłodnym domu Wczoraj nadrobiłam serial, przeczytałam książkę, poszłam na basen (nasz osiedlowy, no szkolny de facto, nówka sztuka oddana w styczniu i nie ma tłumów, bo pewnie większość ludzi w ogóle nie wie, że istnieje) i w ogóle pół dnia się wylegiwałam, a na spacer poszłam o 22 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 16:15 CH !!! poszłabym do centrum handlowego, tam jest taka klima, że potem wychodzić się nie chce, chociaż też trzeba uważać po wejściu do CH tak wprost z tych upałów, bo trochę strach, czy nie dostanie się odmrożeń Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 17:49 Poszlabym do parku, na siłownię, do kina, do klimatyzowanej kawiarni, włączyłabym jakiś lekki film, poczytala, ugotowała coś dobrego. 30 stopni to jeszcze nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 22:37 Gotować w upały nie lubię. Chyba, że wieczorem, nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Co robić gdy jest gorąco? 10.07.24, 18:53 Chodzę pływać gdy tylko mogę. Miałam ostatnio infekcję i nie pływalam przez kilka tygodni ale wczoraj znów przepłynęłam 1100 metrów w dobrym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś