Dodaj do ulubionych

Porada potrzebna kwestia winna

12.07.24, 21:32
Tak otworzyć bez korkociągu?
Obserwuj wątek
    • boogiecat Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 21:55
      Wcisnij do srodka😉 mozesz tez sie dlubac na million sposobow
      • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 21:59
        Pokierowalam sie lajfhakiem z YT,: rozłóż nożyczki, jedno ich ostrzy wbij w korek, a następnie prezkrecaj korek.
        No i ten. Wbiłam ostrze i wino dostałam w oczy, twarz, meble kuchenne. Jestem na pilnowaniu zwierząt u przyjaciół. Dobrze, że żadne tekstylia nie ucierpiały.
        • engine8t Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:09
          kokokoko_euro_spoko napisał(a):

> Pokierowalam sie lajfhakiem z YT,: rozłóż nożyczki, jedno ich ostrzy wbij w kor
          > ek, a następnie prezkrecaj korek.
          > No i ten. Wbiłam ostrze i wino dostałam w oczy, twarz, meble kuchenne. Jestem n
          > a pilnowaniu zwierząt u przyjaciół. Dobrze, że żadne tekstylia nie ucierpiały.

Ha, podpijasz wino pracodwcy?
          • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:12
            Jeszcze nie.
            • akseinga1975 Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:27
              Po moim wciskaniu korka do środka maz musiał sufit w kuchni malowac😉
              • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:30
                Ta YT był tez taki typ ze laska włożyła butelkę do buta i waliła denkiem o ścianę. Korek sam wyleciał. No ale ja nie jestem u siebie.
                • lilia_tygrysia Re: Porada potrzebna kwestia winna 13.07.24, 00:08
                  Ja tak otwierałam w młodzieńczych czasach... Między denkiem a ścianą musi być jeszcze książka. O drzewo też można, trudniej rozwalić butelkę.
              • boogiecat Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:32
                Jak maz, to wszystko gra😀
        • boogiecat Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:34
          Tylko nie wchodz do spizarni bo tam moze byc kosz dla nauczycielki Nikosia😅
      • mysiulek08 Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:24
        najlepszy sposob smile bez klopotu, bez dlubania, tyle, ze najlepiej wino wypic w jeden wieczor tongue_out
        • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:27
          To był w sumie taki szampan, ale ok, trochę zostało i spożywam. Na zdrowie!
          • mysiulek08 Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:31
            musujace mialo zwykly korek?
            • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:34
              Szampan w sensie tego, co w twarz otrzymalam
    • kropkaa Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:31
      Uderzasz denkiem o ścianę. Coś trzeba podłożyć, jakaś ściereczkę, buta.
      I faktycznie korek wyjdzie.
      • kokokoko_euro_spoko Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:32
        Ta to widziałam, ale się bałam. Nie mój dom. Ale kiedys spróbuję na zewnątrz
        • kropkaa Re: Porada potrzebna kwestia winna 12.07.24, 22:53
          Widziałam jak kolega zastosował ten sposób, bo inaczej pewnie bym nie uwierzyła. I zdecydowanie nie należy próbować wciskać korka do środka.
      • cottonrose Re: Porada potrzebna kwestia winna 13.07.24, 01:57
        nie podklada sie siereczki tylko niewielk ksiazke w miekkiej oprawie. ( dla znajacych temat tzw "maly Traczyk" byl idealny)
        sposob wielkorotnie przetestowany w akademiku
        • silenta Re: Porada potrzebna kwestia winna 13.07.24, 10:00
          Ha, mam małego Traczyka, będę testować 😀
    • taki-sobie-nick Re: Porada potrzebna kwestia winna 13.07.24, 00:02
      Zapukać do sąsiada i poprosić o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka