Dodaj do ulubionych

Tragiczny manicure

16.07.24, 11:23
Za to dzieło zapłaciłam 120 zł. 70 zł manicure, 30 zł malowanie. Dałam 20 zł napiwku, bo pani była bardzo miła, kontaktowa, jednak nie trajkocząca. Chciałam jej zrobić przyjemność i jeszcze w trakcie usługi, zanim zobaczyłam jak wyglądają moje paznokcie poprosiłam, żeby zapisała mnie na za 2 tygodnie. Potwierdzenia przyszło na booksy, więc dzisiaj z rana od razu odwołałam. I jestem kolejny raz w kropce, będę pisać na grupie miejscowej prośbę o polecenie kogoś, kto umie zrobić zwykły manicure i pomalować dokładnie paznokcie.
Tak mocno odsuwała mi skórki kopytkiem, że bolą mnie dzisiaj wszystkie palce i ledwo piszę.
Reszta uwag to: zalane skórki na niektórych paznokciach, top coat za grubo i krzywo nałożony, w tym przypadku od razu zwróciłam uwagę, sama tego nie widziała (!), powyrzynane skórki.
Paznokcie widziała moja koleżanka, powiedziała że ładne, a jak dodałam że robiła je profesjonalistka, to stwierdziła że chciała być miła.

Oceńcie same.

Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:28
      A to nie widziałeś że zostawiła ci taką przestrzeń? Przecież to wygląda jakbyś na dzień dobry miała 2-tygodniowy odrost?

Swoją drogą nie rozumiem po co dawać napiwek komuś kto pracuje na własnym rozrachunku?
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:29
        Ona jest zatrudniona, pracuje w opi, a przynajmniej mieli tam dużo lakierów opi.
        • 35wcieniu Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:43
          pracuje w opi, a przynajmniej mieli tam dużo lakierów opi

Tak to działa totalnie. A jak mechanik ma dużo części mercedesa to znaczy że pracuje w mercedesie, normalna rzecz. big_grin
          • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 14:18
            „Totalnie”. Kolejny zwrot zaczerpnięty w języka angielskiego, który w języku polskim brzmi koszmarnie! Naprawdę nikt tego nie słyszy? Tak samo jak zrobiłaś mi dzień. Nie, nie, nie. A co do salonu, to jest to sieciówka jakaś, mają w paru miastach salony.
    • ichi51e Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:30
      Ja ci takie zrobię za 50 big_grin niech stracę
    • 35wcieniu Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:32
      Och, kolejna wytargana bogowie skąd wiedzą fotka komunii, żeby niekoncząca się duskusja o manicurach mogła trwać w najlepsze. big_grin
      • homohominilupus Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:33
        No co chcesz, sezon ogorkowy nawet na ematce.
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:38
        Ty chyba potrzebujesz leczenia i nie piszę tego złośliwie. Masz, proszę, kolejny paluszek z datą!

• 35wcieniu Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:30
          AHahahahah big_grin big_grin
          Wincyj durnoty, forum wytrzyma.
          • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:47
            Nie zamierzam zniknąć w tego forum, więc czekaj na więcej ciekawych wątków.
      • szarmszejk123 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:50
        Aa, to nasza biedna Komunia, nie spojrzałam na nick :p
    • szarmszejk123 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 11:49
      Tak, to ja sobie sama maluję, a jestem w tym kiepska:p
    • arabelax Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 12:25
      sama poszlas? 😃
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 12:48
        Z koleżanką z pracy, która poleciła mi to miejsce. Ale ona robiła hybrydę i u innej osoby. Jutro kino w pojedynkę 😳

• pffpffpff Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 12:53
      Dałaś napiwek przed zakończeniem usługi?
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:02
        I to jest właśnie ciekawe. Pani jak opracowała paznokcie, usunęła skórki, a było przed malowaniem to powiedziała do mnie, czy możemy się teraz rozliczyć. Powiedziałam, że jasne. Chciałam zapytać o co chodzi, ale ostatecznie się zamknęłam.
        • balladyna Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:27
          Bo świeżo pomalowanymi musiałabyś pieniędzy/ karty szukać, co jest niewygodne i grozi zniszczeniem manicure.
          • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:42
            Nie wydaje mi się, żeby o to chodziło, bo po nałożeniu topu paznokcie były praktycznie od razu twarde. Pani mi na koniec zaproponowała pomoc w wyjęciu kluczyka do auta z kieszeni sukienki ale podziękowałam, bo nic się nie lepiło. A płacę telefonem, który mam praktycznie cały czas w ręce więc nie musiałam go znikąd wyciągnąć żeby zapłacić.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 12:59
      A czemu zapłaciłaś i jeszcze napiwek dałaś, skoro spartoliła robotę?
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:03
        Napisałam u góry, płaciłam po opracowaniu paznokci, wtedy wydawało mi się że skórki są dobrze wycięte. Pomalowała mi paznokcie po zapłaceniu. Płaciłam kartą.
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:46
        Sorki, źle przeczytałam pytanie 😅 No zapłaciłam, a co miałam zrobić. Mogłabym jej na booksy wystawić opinię i załączyć zdjęcia, jednak ona była tak miła i jeszcze powiedziała na koniec że bardzo było miło mnie poznać. Naprawdę ( nie znoszę tego słowa 😅) miałyśmy podobny vibe.
    • emka_bovary Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:38
      Ale po co płacić stówę za obcięcie paznokci i polakierowanie? 🤔
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:44
        Nie wiem, serio. I jeszcze naprawdę bolą mnie palce od tego kopytka. Za 2 tygodnie idę do mojej starej, która nie ma lakierów i czuję że ona nie chce malować paznokci. Pomaluje sama w domu. Jak się wkurzę, to wrócę na hybrydę. W międzyczasie napiszę jeszcze na tej grupie z poleceniami.
    • malaperspektywa Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 13:47
      Dobrze, że jasny lakier. Też tak umiem.
    • atenette Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 14:09
      Zapłaciłaś 100zł za obcięcie i pomalowanie paznokci lakierem bezbarwnym. Do tego dałaś 20zł napiwku, chociaż paznokcie nie były dobrze zrobione, co więcej - dałaś go jak usługa nie była jeszcze wykonana.. No cóż..
      • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 14:20
        Zapłaciłam przed pomalowaniem wink jestem w szoku, że ta konkretna stylistka jest tak polecana. Biję się z myślami, czy wystawić opinię, bo od babki biła super energia. Poza tym nie śpieszyła się, to też na plus.
        • szarmszejk123 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 16:22
          Skoro się nie spieszyła i tak jej to wyszło, to chyba jednak nie jest plus... Pośpiech by ją może jakoś tłumaczył ;p
          • komunia23 Re: Tragiczny manicure 16.07.24, 16:28
            Racja 😅 Nie wstawiłam całej ręki, bo nie chcę być rozpoznana ale na każdym palcu jest coś nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka