Dodaj do ulubionych

Fantastyczne otwarcie w Paryżu

• chococaffe Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:05
      Dla mnie najfajniejsze było: znicz/balon, katedra Notre Dame, siostrzeństwo
      Najmniej fajne: na koncu jakis pokaz świateł laserowych i muzyka do tego, przeciąganie ceremonii zapalani znicza.
    • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:28
      Nie oglądałam tego i jak widzę , co publikuja teraz w internecie, postapiłam słusznie.
      • asia.sthm Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:32
        demono2004 napisała:

> Nie oglądałam tego i jak widzę , co publikuja teraz w internecie, postapiłam s
        > łusznie.

Nie zbrukałaś się znaczy, taka niezbrukana pozostań i uciekaj z tego wàtka, ócz swych pochwałami nie wypal 😆
        • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:57
          Jak na lewactwo przystało, ty i twoje kumpele nie mozecie pisać inaczej wink
    • marianna1960 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:32
      Dekadenckie, obrzydliwe propaganda LGBT, dokąd zmierzasz Europo. Już w czasach rewolucji francuskiej wymordowano tysiące chrześcijan podczas powstania w Wandei. We Francji był początek wszystkich zbrodni lewactwa od rewolucji francuskiej kończąc na pażdzienikowej.
      • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:00
        Proponuje wejsc na tt i posluchac, co mówią ludzie powiązani z przybyszami, którzy coraz bardziej opanowują Europę.
        Noszą si e z wprowadzeniem prawa szariatu,nienawidzą środowiska LGBT , nienawidza feministek . Feministki nazywane są przez nich faszystkami. Jak myslisz marianno, za kogo wezmą sie w pierwszej kolejnosci, gdy to prawo szariatu zacznie wchodzic i kto bedzie mieć najbardziej p.rane?
        • evening.vibes Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:18
          demono2004 napisała:
          > Proponuje wejsc na tt

TT to prawacki rynsztok. Znamienne kto czerpie z niego 'informacje'.
          en.wikipedia.org/wiki/Tay_(chatbot)
          • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:53
            Wejdz w "krzaki" na tt i posłuchaj o czym mówią przybysze, którzy zaczynaja zjezdzac sie do Polski/których Niemcy nam podrzucaja na granicy. Posłuchaj o czym mówią zachustowane kobiety, zony muzułmanów, które przeszly na Islam. Jsk sie cieszą, ze w niedalekiej przyszłośći wprowadzą prawo szariatu i co zrobią z feministkami oraz środowiskiem lgbt. Co zrobią z niewiernymi.
            Dni tajkich jak ty, są policzone. Jeśli przeżyjesz w nowym świecie/nowej Polsce 10 lat, bedziesz mieć szczęście.
            • midge_m Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:54
              demono2004 napisała:

> Wejdz w "krzaki" na tt i posłuchaj o czym mówią przybysze, którzy zaczynaja zj
              > ezdzac sie do Polski/których Niemcy nam podrzucaja na granicy. Posłuchaj o czym
              > mówią zachustowane kobiety, zony muzułmanów, które przeszly na Islam. Jsk sie
              > cieszą, ze w niedalekiej przyszłośći wprowadzą prawo szariatu i co zrobią z fem
              > inistkami oraz środowiskiem lgbt. Co zrobią z niewiernymi.
              > Dni tajkich jak ty, są policzone. Jeśli przeżyjesz w nowym świecie/nowej Polsce
              > 10 lat, bedziesz mieć szczęście.

Oni chyba nie lubią LGBT to twoja koleżanka nutella będzie zachwycona ich przyjazdem.
              • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:55
                Kolezanki to ja mam w realu, nie na ematce.
                • midge_m Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:01
                  demono2004 napisała:

> Kolezanki to ja mam w realu, nie na ematce.

Z pewnością. Całe legiony.
                  • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 30.07.24, 18:18
                    midge_m napisał(a):

> demono2004 napisała:
                    >
                    > > Kolezanki to ja mam w realu, nie na ematce.
                    >
                    > Z pewnością. Całe legiony.

Legiony to ty masz tutaj, póki jesteś potrzebna i mozna cie wykorzystać. W realu to inaczej fukncjonuje, ale skąd ty mozesz to wiedzieć, skoro nikt normalny nie chce sie z toba zadawać big_grin
              • nutella_fan Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:56
                Ja nie lubię lgbt i innych religii.
            • srubokretka Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:59
              >Wejdz w "krzaki" na tt i posłuchaj o czym mówią przybysze...

Kiedys sobie sluchalam (szukalam przyczyny wedrowek do PL, na granice, do Zakopanego) i nie moglam uwierzyc w to co promuja. Mowia, ze "Polacy maja otwarte mozgi". Czyli trzeba zabierac sie za wdrazanie islamu. Po tym co tu polowa ematek wypisuje mozna stwierdzic, ze niestety przybysze maja racje.
              • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 30.07.24, 18:21
                Dlatego caly czas piszę, jaka przyszłość rysuje sie przed ematkami i ich nieszczedsnym potomstwem. Zrobia z nimi, co beda chcieli. I nawet sie nie połapią.
        • asia.sthm Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:24
          Ty musisz być powiàzana z przybyszami spod ciemnej gwiazdy, jaszczur ci baje opowiada.
          • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:54
            asia.sthm napisała:

> Ty musisz być powiàzana z przybyszami spod ciemnej gwiazdy, jaszczur ci baje o
            > powiada.
            >

Zobacz co napisalam wyzej bo nie mam zamiaru sie powtarzać. Twoje dni są policzone.
      • abria Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 18:12
        i co? obwolali ich swietymi czy nie?
      • nutella_fan Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:49
        👍👏
    • aqua48 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 14:37
      Mnie nie wszytko się podobało. Rewelacyjny był koń pędzący po wodzie i oczywiście Celine.
      Sporo dłużyzn bo rozciagnęli imprezę za bardzo po Sekwanie. Lady Gaga natomiast jak amatorka. Ani nie zaśpiewała, ani nie zatańczyła dobrze moim zdaniem.
      Komentarz polski do relacji był denny i kompromitujący.
      • koko8 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:25
        aqua48 napisała:

> Komentarz polski do relacji był denny i kompromitujący.

Babiarza już zawiesili, szkoda tylko, że w ogóle został dopuszczony do komentowania otwarcia igrzysk.
        • kanna Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 22:14
          Zawiesili go za komentarz, a powinni za brak podstawowej wiedzy.

Poza wszystkim - serio ktoś bardziej ogarnięty nie mógł mu na słuchawkach podpowiadać?
      • infinitypool Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 30.07.24, 23:08
        Ciekawe czy Celinka nadal promuje swoje creepy kolekcje dla.dzieci. to było obrzydliwe.
        Cudowne ozdrowienie Celinki tez zastanawiajace
    • taje Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:10
      Dla fanek metalowego konia - tu jest artykuł (po francusku), który wyjaśnia, co ma symbolizować i jak został skonstruowany. I nie, nie jest to jeździec apokalipsy - ma symbolizować (m.in.) Sequanę - boginię rzeki i symbol oporu. Konstrukcja trwała rok, system flotacyjny został stworzony specjalnie na potrzeby ceremonii otwarcia przez architektów marynarki wojennej. Ja się zastanawiam, gdzie oni go testowali nie zwracając na siebie uwagi?

www.lavoixdunord.fr/1487260/article/2024-07-26/l-incarnation-de-sequana-quel-etait-ce-cheval-mecanique-au-galop-sur-la-seine?status=created
      • chococaffe Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 15:19
        Ooo, nie wiedziałam - stąd polska nazwa rzeki zapewnesmile
    • eugeniafelek Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 18:22
      Beznadziejne toto było. Ale Francuzom nic nie wychodzi dobrze, oprócz zrobienia śmietnika z własnego kraju
      • boogiecat Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 18:43
        eugeniafelek napisał(a):

> Beznadziejne toto było. Ale Francuzom nic nie wychodzi dobrze, oprócz zrobienia
        > śmietnika z własnego kraju

Oj tam, a seks francuski to co, tez zle?
        • moni_485 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 19:26
          boogiecat napisała:

> eugeniafelek napisał(a):
          >
          > > Beznadziejne toto było. Ale Francuzom nic nie wychodzi dobrze, oprócz zro
          > bienia
          > > śmietnika z własnego kraju
          >
          > Oj tam, a seks francuski to co, tez zle?

Może i nie złe, ale nie wszystko kręci się wokół doopy. A sport do seksu francuskiego to już kompletnie nic nie ma.
          • nellamari Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 20:27
            Jeśli ktoś Cię wprowadził w błąd, to pamiętaj ze seks francuski akurat koło dupy się nie kręci. Ale najważniejsze, ze Tobie się podobało !
      • johana7419 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 20:01
        eugeniafelek napisał(a):

> Beznadziejne toto było. Ale Francuzom nic nie wychodzi dobrze, oprócz zrobienia
        > śmietnika z własnego kraju

😂 Kwintesencja polskich małomiasteczkowych kompleksów. Jeszcze zabrakło życzeń oby im się nic nie powiodło na tych igrzyskach, od razu byłoby mi fajniej
    • marianna1960 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 19:38
      Zwolnili Babiarza za słowa prawdy, nienawidzę PISu.
      • johana7419 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 20:02
        marianna1960 napisała:

> Zwolnili Babiarza za słowa prawdy, nienawidzę PISu.

Popieram, ja ich też nie trawię 👍😁
      • abria Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 27.07.24, 20:42
        ja tez
    • taje Do paryżanek 28.07.24, 13:27
      Dziewczyny - jak teraz wygląda wjazd do miasta samochodem? Moje dzieci utknęły w La Rochelle (problem z samolotem) i zastanawiam się, czy nie kupić im biletu na pociąg do Paryża (dworzec Montparnasse) a my je stamtąd odbierzemy samochodem. Da się tam teraz wjechać?
    • nutella_fan Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:47
      Hańba i upadek zachodniej cywilizacji, próba znormalizowania ideologii lgbt. Początek końca.
      • taje Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:58
        I jeździec apokalipsy!
      • demono2004 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:59
        nutella_fan napisała:

> Hańba i upadek zachodniej cywilizacji, próba znormalizowania ideologii lgbt. Po
        > czątek końca.

No trudno. Z jednej strony bardzo dobrze. Im szybciej to wszystko pierdyknie, tym lepiej. Polska tez pojdzie na dno. I tez dobrze, bo głupsza czesc tego narodu, zostanie wypleniona.
        • chococaffe Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:01
          No to na dobranoc zacytuję cię demono, co pisałeś zimą 2022 o wojnie w Ukrainie

demono2004 o ataku na Ukrainę 2022: "Zachód nic nie robi bo nic sie nie dzieje.
          Media jak zwykle kłamią. Pokazują filmy z 2014 roku. Nie wierzcie we wszystko, co widzicie"

to tak a propos głupszej częsci naroduwink big_grin
    • taki-sobie-nick Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:57
      Nie chcę was martwić, ale będzie jeszcze zamknięcie.
      • chococaffe Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 22:59
        liczymy na ciebiewink
      • moni_485 Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:06
        taki-sobie-nick napisała:

> Nie chcę was martwić, ale będzie jeszcze zamknięcie.

Gorzej i tak już nie może być.
        • taki-sobie-nick Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:31
          Chciałabym wiedzieć, kto je zrobi. To zamknięcie.
        • taki-sobie-nick Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:53
          Może.

Robi je ten sam "dyrektor artystyczny" co otwarcia.

• taki-sobie-nick Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 00:59
            Niemniej sądzę, że obecnie trwa intensywna debata nad formą ceremonii zamknięcia igrzysk.

Wbrew temu, co "Gazeta" usiłuje wmówić czytelnikom - jakoby oburzona otwarciem była jedynie Rosja - wypowiedziało się już wiele krajów i wycofał się jeden sponsor.
            • srubokretka Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 05:10
              Ja licze ze na zamknieciu pojada i po innych religiach. Pojawia turbany, pejsy itd
              Oczywiscie nie mysle tak naprawde, bo wiem , ze nie tylko koscioly, ale i muzea, zamki by spalili do fundamentow za to.
              • znowu.to.samo Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 22:33
                W Danii już wiedzą jak to się może skończyć
                Akurat przeniosłam się do Dk w czasie, jak raz w tutejszej gazecie opublikowano rysunek Mahometa
                Pamiętam to do dzisiaj
                Były protesty w całym kraju
                Paliło się wtedy wszystko: budynki, samochody, śmietniki
                A twórca rysunku ukrywa się do dzisiaj, w międzyczasie było kilka zamachów na jego życie
                • midge_m Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 22:52
                  znowu.to.samo napisała:

> W Danii już wiedzą jak to się może skończyć
                  > Akurat przeniosłam się do Dk w czasie, jak raz w tutejszej gazecie opublikowano
                  > rysunek Mahometa
                  > Pamiętam to do dzisiaj
                  > Były protesty w całym kraju
                  > Paliło się wtedy wszystko: budynki, samochody, śmietniki
                  > A twórca rysunku ukrywa się do dzisiaj, w międzyczasie było kilka zamachów na j
                  > ego życie
                  >
                  No to miejcie równie poważne podejście do swojej wiary to będziecie tak samo traktowani.
    • nutella_fan Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:18
      Bóg zwycięży wszelkie zło i szatana, król a wieki wieków
      • taje Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:23
        Lem miał jednak rację, alleluja!
      • midge_m Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 28.07.24, 23:24
        nutella_fan napisała:

> Bóg zwycięży wszelkie zło i szatana, król a wieki wieków

Ten sam który jest też Bogiem muzułmanówsmile
    • black_magic_women Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 09:58
      Mam pytanie jako nieogladajaca. Czy w przedstawieniu było dzieckiem, a jeżeli tak to jaka była jego rola? Bo spotykam głosy, że to niskorosła osoba dorosła?
      • black_magic_women Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 10:02
        Było dziecko
        • infinitypool Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 30.07.24, 23:07
          Ponoc tańczyło wśród transow
    • chococaffe Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 29.07.24, 11:38
      Ale że swoich własnych słów nie wytłumaczysz sie? P.s. omijam już moja antypolskośćwink
    • srubokretka Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 31.07.24, 19:32
      Takie fantastyczne, ze sponsorzy hurtowo sie wycofuja i "The official video of the Paris 2024 Olympic Games opening ceremony has been taken down from the Olympics YouTube channel"
      Nietorych ematek gust zostal dobitnie oceniony.
      • taje Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 31.07.24, 21:24
        Może Amerykanom zablokowali, żeby nie musieć z ruskimi trolami mieć do czynienia w komentarzach. Ja tam pełne wideo mam dostępne na Eurosporcie, tam gdzie je oglądałam w piątek www.youtube.com/watch?v=j-Ou-ggS718

Ci co się "hurtowo wycofują" to chyba muszą przerzucić środki na upadającą kampanię Trumpa. Może taki obraz nienaruszający uczuć religijnych ich zachęcił?
        • al_sahra Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 01.08.24, 04:03
          taje napisała:

> Może Amerykanom zablokowali, żeby nie musieć z ruskimi trolami mieć do czynienia w komentarzach. Ja tam pełne wideo mam dostępne na Eurosporcie, tam gdzie je oglądałam w piątek

U nas też jest dostępna całość (245 minut), ale na płatnym kanale (NBC Sports), bo jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to znaczy, że chodzi o pieniądze smile.

Właśnie skończyłam oglądać i jestem zachwycona. Wizualnie wiele momentów bardzo udanych, a “gęstość” najrozmaitszych odnośników do historii i kultury Francji i samej idei olimpijskiej była tak duża, że intelektualnie to było też bardzo satysfakcjonujące widowisko i wcale nie nudne, czego się obawiałam.

Nota bene, nie czytałam całego wątku, ale pobieżne przejrzenie go pokazało, ile muszę wyszarzyć kolejnych nicków. Mam nadzieję, że nie ma żadnego limitu, bo i tak mam już sporą listę.
          • srubokretka Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 01.08.24, 04:39
            www.facebook.com/reel/522688660196303
            www.facebook.com/reel/848350956881703

Wygaszaj, nikt smutny nie bedzie
            • srubokretka Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 01.08.24, 04:52
              www.facebook.com/reel/1141621806916983

Poplakalam sie big_grin
    • niii Re: Fantastyczne otwarcie w Paryżu 03.08.24, 22:11
      Hmm nikt nie widział raczej szminki pewnego typa, który stał tuż przy dziecku.
      I pewnych podprogowych przekazów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka