Dodaj do ulubionych

Chorwacja - koszty apartamentów

13.08.24, 14:07
Rodzinka wybiera się na drugą połowę sierpnia do Chorwacji. Mają zamiar jechać w ciemno, noclegi zarezerwowali tylko na trasie w Czechach a dalej chcą szukać apartamentów już na miejscu w odwiedzanych miejscowościach. Uważają że booking nie ma wielu miejsc i że są tam przedrozone oferty.

Ile mogą się spodziewać że będzie kosztował przyzwoity apartament nad morzem w Chorwacji?
Nie ma problemu ze znalezieniem noclegu na miejscu?
Obserwuj wątek
    • dekoderka Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 14:10
      Myślę, że zonazpoznania albo zonazgorzna powinny mieć oblataną Chorwację.
      • hanusinamama Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 23:20
        NO przeciez on "dla kolegi" pyta smile
    • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 14:19
      O, 🧌
    • beata985 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 14:33
      50 do 65euro, zależy czy wieś czy kurort, blisko do plaży 10 krokow, 200m czy może 2km....wszystko robi cenę
      • zonazgorzna Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 14:45
        Ja przepraszam za meza ze on tak dej dej, ale szwagier znaczy sie brat meza chce jechac na Chorwcje, maz byl wiele razy na Chorwacji ale juz nic nie pamieta a szwagier wdal sie w meza bo jest niezbyt kumaty i sie wstydzi sam zapytac ale za to tez jest zadziorny i na Chorwacji nie da sobie krzywdy zrobic. No to wiec chodzi o to aby bylo tanio i by bylo gdzie sjasc i gdzie cos ugotowac a takim apertamecie wiec najlepiej bisko jakiego lidla albo biedronki.
      • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 14:49
        Za 4 osoby? Ja myślałem że trochę więcej - w okolicach 100 euro za apartament za dobę nad morzem w odległości maks 300m od morza?
        • swinka-morska Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:18
          Ogólnie Chorwacja bardzo zdrożała, więc nie byłabym taka pewna czy na miejscu znajdą dużo taniej niż na bookingu.
          No i od czasu upowszechnienia się rezerwacji internetowych, jest dużo mniej kartek "wolne pokoje" i ludzi szukających bezpośrednio.
          Za 100 EUR powinni coś znaleźć.
          (dla mnie wizja szukania jakiegoś przypadkowego miejsca w dzikim upale, po dwóch dniach drogi - to byłby jakiś koszmar fundowany na własne życzenie)
          • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 17:07
            Świnko morska, wydaje mi się, że części osób nie chce się ogłaszać na portalach czy na grupach na Facebooku i jednak preferują tabliczkę „Apartmani” 😅
            • pffpffpff Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 20:23
              Najwyżej się w aucie kimniecie.
              • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 22:13
                Ja nie jadę do Chorwacji, ostatni raz byłem tam kilkanaście lat temu i wtedy wszystko na miejscu znalazłem. W tym roku pojechałem jednak bliżej.
                • pffpffpff Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 22:53
                  😁👍 oj Ziutek…
                  Ps. Cro jest jeszcze droższa 🙊 więc bym nie ryzykowała.
                  • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 15.08.24, 00:02
                    Dlatego nie ryzykuje 😅
                    O tej Chorwacji to co roku się słyszy że jest jeszcze droższa, ale to chyba przesadzone opinie. Myślę, że koszty są 20% wyższe niż nad Bałtykiem, albo mniej.
                    • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 15.08.24, 00:48
                      Btw : jak ten twój stary z tobą wytrzymuje?
                      Ja bym eksplodował po 5 minutach 😅
        • beata985 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:23
          bywalec.hoteli napisał:

> Za 4 osoby?
          Za osobę
        • hrasier_2 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:33
          Są grupy na Fejsie. I sporo tam aktualnych wiadomości. To sobie przeczytaj. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://termos24.pl/gdzie-szukac-noclegow-w-chorwacji/&ved=2ahUKEwiz0KTjiPKHAxUwBNsEHWHhBQAQFnoECHEQBQ&usg=AOvVaw13Kn5Uv7pb6RqsTxcMz57j
          • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 17:09
            Tani ten artykuł na blogu to jakaś wielka reklama-lama 🙂
        • hanusinamama Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 23:21
          "Za 4 osoby?" Łkam...
      • swinka-morska Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:15
        beata985 napisała:

> 50 do 65euro, zależy czy wieś czy kurort, blisko do plaży 10 krokow, 200m czy m
        > oże 2km....wszystko robi cenę

W szczycie sezonu? To chyba tylko jakaś nora z oknami na jadrańską magistralę...
        • beata985 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:32
          No jeżeli pokój z takim widokiem to nora to tak...masz rację, do plaży 20 kroków...a może 15...policzę
          Fakt że we wrześniu ale teraz policzylam 43 euro płacę...w tym doliczone koszty transportu i wycieczki po okolicy.
          • beata985 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:32
            A...zdjęcie
            • gryzelda71 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:43
              A gdzie to?
            • grey_delphinum Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:50
              Przecież Beata pisze, ze za osobę...
          • swinka-morska Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 16:15
            Jaki jest sens podawania ceny za osobę jeśli płaci się za apartament?
            • bieda_tubka Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 16:18
              bo koszt apartamentu zależy też od liczby osób, jak 5 osób zużywa prąd, wodę, ręczniki i pościel, to kosztuje to więcej, niż jak w apartamencie śpi para.
              • swinka-morska Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 16:25
                Litości.. wiem.
                I tak rozmawiamy o cenie za aparatment (o konkretnych parametrach typu dla jakiej liczby osób), tak są pokazywane wszystkie ceny np. na bookingu.
                Nikt nie podaje ceny za osobę i instrukcji "przelicz sobie przez liczbę osób".
                • palacinka2020 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 20:13
                  Agroturystyki tak podaja. Kiedys zachecona tym forum szukalam ofert, okazalo soe ze wszedzie ceny sa za osobe, ze zawsze trseba placic za dziecko, I ze jak sie zliczy dorosly+dorosly+ 2 dzieci+ sniadanie+ kolacje+ lozeczko dla dziecko to wyjdzie za noc wiecej niz 4 gwiazdkowy hotel.
                  • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 08:54
                    Ja rzuciłem okiem na Airbnb i widzę ceny za całość a nie za osobę.
                    To może jakiegoś dziwnego portalu używa Beata985?
          • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 19:03
            Czyli we wrześniu 130 euro płacisz?
      • primula.alpicola Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 17:03
        beata985 napisała:

> 50 do 65euro, zależy czy wieś czy kurort, blisko do plaży 10 krokow, 200m czy m
        > oże 2km....wszystko robi cenę
        >

Usciślij, że to za osobę, bo on pomyśli że za apartament.
    • bieda_tubka Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:52
      >Ile mogą się spodziewać że będzie kosztował przyzwoity apartament nad morzem w Chorwacji?

dużo, ale to nie będzie ich problem, bo przyzwoitego nad morzem w ciemno nie znajdą, zwłaszcza w szczycie sezonu

>Nie ma problemu ze znalezieniem noclegu na miejscu?

no zgadnij nasz ty światowcu, czy w dobie rezerwacji internetowych, bookingu, trivago, airbnb, apartamenty w kraju, w którym turystyka stanowi 1/4 PKP, łatwo znaleźć w ciemno, zwłaszcza tanio i przyzwoite
      • bieda_tubka Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:53
        *PKB ofc
        • grey_delphinum Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 15:58
          Nasz 4-osobowy apartament na Istrii nad samym morzem kosztował ok. 580 zl/doba.
          Nie widziałam ani jednej wywieszki z info o wolnych pokojach, a trochę się pokręcilismy po. okolicy.
          • grey_delphinum Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 16:02
            I wszystko zależy od standardu. Namz np. zalezalo ma 3 sypialniach i duzym tarasie z widokiem na morze.
          • larix_decidua77 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 19:57
            Dasz namiary?
          • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 17:10
            Jak na Istrii byliście to nie do końca prawdziwa Chorwacja i nie do końca wynajem na chorwackich zasadach. To taka mieszanina Austrii, Bałtyku i Włoch.
    • pffpffpff Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 17:26
      Ojesu 🙈
      • grey_delphinum Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 17:52
        pffpffpff napisał:

> Ojesu 🙈

To komentarz do mojego wpisu?
        • hrasier_2 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 18:02
          Raczej nie 😁
      • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 17:11
        pffpffpff napisał:

> Ojesu 🙈
        Nie zesraj ani nie 🤮 się
        • pffpffpff Re: Chorwacja - koszty apartamentów 14.08.24, 20:21
          Uuu wjechało piwerko 😁
    • wapaha Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 17:32
      Nigdy nie jeździmy w ciemno
      Rok temu app z booking za 1221 euro.na 14 dni (100m od morza ),-swietny,miejsce w które można wracać
    • laluna82 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 18:58
      Nie wiem jak bez rezerwacji im wyjdzie cenowo.
      Ale weszłam na szybko na Airbnb i za rodzinę 2+2 bez problemu od 80 e za noc znajdą.
      Najwięcej ok 100 - 120 e
      i wcale nie jakies tragedie, zwykłe studia pokój dzienny z kanapą i sypialnia z łóżkiem.
      Jak ktoś chce więcej sypialni, taras czy ogród to oczywistym jest że to cenę podwyższa.
      Na Airbnb jest o wiele większy wybór kwater niż na bookingu.
      • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 19:02
        O i to jest ważna wskazówka: airbnb a nie booking
        • laluna82 Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 20:42
          byłam 2 lata temu i rezerwowałam nocleg właśnie na Airbnb. Polecam bardzo. Mieliśmy spory apartament z dwiema sypialniami o przeciętnym standardzie i z basenem, w małym kurorcie.
          Cen już nie pamiętam ale były bardzo ok. W tej samej cenie na Booking były klitki na zadupiach.
          • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 23:00
            Przekażę ekipie żeby sprawdzili
    • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 13.08.24, 23:30
      O, widzę, że więcej 🧌
    • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 24.08.24, 08:19
      Szwagier mówi że znaleźli, ceny od 80 do 120 euro za dobę za apartament.
      • bywalec.hoteli Re: Chorwacja - koszty apartamentów 24.08.24, 08:26
        …tak więc ci którzy twierdzili że 50 euro od osoby lub lepiej niech nie pęknie im żyłka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka