Dodaj do ulubionych

Ile macie letnich sukienek

18.08.24, 12:20
Ja ok.10 ,ale noszę w tym roku tylko 4 w których się najlepiej czuję. Pozostałe średnio lubię bo albo za krótka, albo gumka w pasie mnie uwiera, albo za duży dekolt itp.
Zastanawiam się czy coś sobie nie dokupić,teraz trochę wyprzedaży. Poluję na coś z lnu, bo mam głównie wiskozowe i bawełniane.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:21
      Za dużo zdecydowanie
      • wapaha Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:41
        daniela34 napisała:

> Za dużo zdecydowanie

big_grin

ja za mało
        ( ok60)
        • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:47
          Masz 60 sukienek na lato?
          Czyli mogę spokojnie kupić jeszcze kilka bez myśli z tyłu głowy "a po co mi tyle,lato jest krótkie, zaraz będzie chłodno, lepiej kupić spodnie na chłodniejsza porę".
          • wapaha Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:29
            tak, ok 60
            sukienek i spódnic
            wśród nich takie, które mogę nosić również jesienia czy wiosną a nawet zimą ( długie dzianinowe), czy np. spódnice jeansowe ( mam 2 i 1 sukienkę jeans krótką i 1 sukienkę-ogrodniczkę długą, uwielbiam ją)
        • asia.sthm Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:14
          wapaha napisała:

> daniela34 napisała:
          >
          > > Za dużo zdecydowanie
          >
          > big_grin
          >
          > ja za mało
          > ( ok60)

O matko, o matko, dużo za dużo. Włácznie z plażowymi 65 naliczyłam. Muszę zrobić przetrzebienie bo nie wszystkie lubię.
          Ale umiem zuzyć trzy dziennie jak sà upały.
          I po co się przyznawałam to nie wiem 😆
          • wapaha Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:22
            asia.sthm napisała:

>
            > O matko, o matko, dużo za dużo. Włácznie z plażowymi 65 naliczyłam. Muszę zrobi
            > ć przetrzebienie bo nie wszystkie lubię.
            > Ale umiem zuzyć trzy dziennie jak sà upały.
            > I po co się przyznawałam to nie wiem 😆

siostro !
            • asia.sthm Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:41
              I dla wyjaśnienia wszystkie łatwo pierne i wszystkie z wyjàtkiem paru sztuk nie do prasowania. No i nie do zdarcia cholery.
              Jedyna pociecha, że cienkie to i miejsca nie zajmuje.... prawie.
              • wapaha Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:46
                tak tak suspicious
                mało miejsca zajmują suspicious
          • daniela34 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 18:10
            Ja wczoraj właśnie zużyłam trzy przyodziewki - dwie sukienki oraz bluzkę j spodnie. Dziś tylko dwa, ale pół dnia w domu siedziałam.
            • slonko1335 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 18:13
              Tak mi się skojarzyło jak kiedyś byłam u kuzynki i nie mogłam się nadziwić że na każde wyjscie a wychodziłyśmy kilka razy w ciągu dnia ona przebierała siebie i dziecko w nowe ciuchy. My tylko zakładaliśmy buty. Rany ile te wyjścia trwały....
              • daniela34 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 18:39
                Cóż, ja żadnego dziecka nie przebieram 🤷
              • misiamama Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 19:28
                Jeśli to dziecko w międzyczasie jadło to dla mnie oczywista oczywistość ze się musieli przebrać
    • zajonc_w Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:38
      Nie pomogę. Ani jednej. Nie mam też ani jednej tak w ogóle. Do kompletu nie mam też.ani jednej spódnicy.

• milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:41
        Też lubię chodzić w spodniach i do pracy głównie je zakładam. Ale w takie upały jak są teraz lubię tez sukienki.
        • mysiulek08 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:17
          ja jak zajonc, szafa pelna spodni, takich przewiewnych na upaly rowniez
    • tt-tka Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:40
      Cale dwie. Jedna na wielkie upaly, a druga w zasadzie zbedna.
      • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:43
        1 to zdecydowanie za mało, nie chciałoby mi się jej ciągle prac. Latem to raz założysz i do prania.
        • tt-tka Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:45
          A mnie sie chce. Pierna jest, prasowania nie wymaga i szybko schnie.
          • simply_z Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:33
            Zazdroszczę takim ludziom.
            • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:06
              Ja też. Nie mam aż tak dużo ubrań, ale aż tak skrajna minimalistka też nie jestem.
    • la_mujer75 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:45
      Myslę, że prawie każdego dnia mogłabym chodzić w innej wink
      Akurat kieckki to moja slabośc.
    • bei Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:47
      No weź, tak od razu mam policzyć?
      • bei Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:49
        Mam ich dużo nie dlatego, że często kupuję, tylko nie zmieniam rozmiaru , i kupuję sukienki o prostym kroju.
        • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:08
          Ja też mogę nosić jedną rzecz kilka sezonów bo trzymam rozmiar i kupuję raczej klasyczne fasony.
    • simply_z Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:50
      Trochę mam ale przydałoby się więcej,bo tych naprawdę przewiewnych mam mało. W lecie uwielbiam zakładać sukienki, jesień,zima, głównie spodnie.
    • mail-na-gazecie Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 12:53
      3 okołodomowe, 8 wyjściowe praca i poza domem i 2 na specjalne okazje. Wszystkie noszę.
    • milka43 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:31
      Dużo , ponad 10 na pewno , niektóre takie plażówki typowe , a niektóre elegantsze do miasta.
      • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:15
        A ja typowo plażowej nie mam.
    • kaki11 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:35
      5 z tego w 4 chodzę na co dzień, a 1 jest typowo wakacyjno plażowa.
    • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:39
      Jedną. Tą na zdjęciu. Planuję założyć z bluzą dresową, albo kurtką przeciwdeszczową podczas bosej wędrówki po morzu wattowym. Jak będzie bardzo zimno, to biorę leginsy do plecaka. Innego sensu tej sukienki widzę.
      • krwawy.lolo Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:46
        Idź w niej do lekarza. Ściany niemieckich gabinetów lekarskich pełne są kandinskych i innych mondrianów. wink
        • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:53
          U lekarza wolałabym odróżniać się od ściany. Kulturę będę nosić do wattowych glist i robaków.
          • krwawy.lolo Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:53
            Będą zachwycone.
            A w temacie, wspominałem o wizycie w Anglii. To było moje jedyne zetknięcie z morzem Północnym. Smutne wrażenie zrobiły na mnie łódki leżące w błocie. Nie sądzę, żebym polubił człapanie w szlamie.
            • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 12:13
              Tam gdzie ja jadę, wybrzeże Morza Północnego z pewnością nie wygląda tak jak to, co ty widziałeś w Anglii.
            • szarmszejk123 Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 12:49
              Mnie morze północne nieco przeraziło przy pierwszym spotkaniu. Pojechaliśmy latem na plażę, jakieś 50 km. Pogoda była piękna aż do przekroczenia wydm. Na plaży jakby cię gdzieś przeniosło, wiatr łeb urywa, piach w ryj, ogromne fale na wqrwionym morzu a na całej plaży tylko my jak debile i jacyś wariaci jeżdżący na takich jeździkach z żaglem:p
              • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 15:30
                szarmszejk123 napisał(a):

> Mnie morze północne nieco przeraziło przy pierwszym spotkaniu.

Ja jeżdżę tam tak często, że wiem czego się spodziewać. I nawet jak wyjeżdżam najczęściej na przełomie sierpnia/września, to pakuję na 4 pory roku, bo mogą być klimaty ala Karaiby w maju, albo Lofoty w listopadzie. Tego tam nigdy nie wiesz.
              • kotejka Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 07:48
                szarmszejk123 napisał(a):

> Mnie morze północne nieco przeraziło przy pierwszym spotkaniu. Pojechaliśmy lat
                > em na plażę, jakieś 50 km. Pogoda była piękna aż do przekroczenia wydm. Na plaż
                > y jakby cię gdzieś przeniosło, wiatr łeb urywa, piach w ryj, ogromne fale na wq
                > rwionym morzu a na całej plaży tylko my jak debile i jacyś wariaci jeżdżący na
                > takich jeździkach z żaglem:p

big_grinbig_grinbig_grin
                Widzę to oczami wyobraźni 😏
                W marcu zwiedzałam polwysep na Jutlandii, było podobnie z tym, bez jezdzikow
                Mimo wełny i sztormiakow łeb odpadal
                Przy samym brzegu baraszkowaly morświny w kryształowej wodzie, ale przy plaży sprzedawali lodu z czynnej o dziwo budki
                I to były tak pyszne lody we Włoszech o dzieo mimo pizgawicy
                • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 21:27
                  kotejka napisała:

> W marcu zwiedzałam polwysep na Jutlandii,

Rany boskie, w MARCU to kończy się tam dopiero sezon sztormowy, deszcz leje równoległe do ziemi, a wracając ze spaceru po plaży wyciągasz z kieszeni śledzie.
                  • kotejka Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 22:14
                    Tak było smile
      • krwawy.lolo Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:36
        Tak na marginesie. Tym mnie opera w telefonie spamuje.
        opr.news/779d50e0240818de_de?link=1&client=opera
      • barbibarbi Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 12:28
        Lubię takie sukienki, sama mam podobny fason i mocno kolorowa jest, czasami ja przewiązuje czarny m paskiem, moim zdaniem jest uniwersalna
        • snakelilith Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 15:26
          Ja mojej z paskiem nawet nie próbowałam, bo ona to odcięcie ma o wiele wyżej i to nie pasuje. Ale to nie jest problem, bo mogłabym nawet chodzić w tym namiocie, tylko w tym wzorze się tracę. Jednokolorowa, albo z drobniejszym wzorem byłaby dla mnie lepsza. Jak założę jednokolorową dresówkę na górę, to będzie lepiej. To taka sukienka z kategorii "nie wiem co sobie przy niej myślałam".
    • majenkirr Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:40
      Zero.
      • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:22
        Bo mieszkasz w Ameryce a tu kobiety chyba tylko w Nowym Yorku sukienki noszą.
        • majenkirr Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:42
          Moja córka ma pełno sukienek i je nosi🤷🏼‍♀️
          Ja nie lubię sukienek, czuję się w nich jak stara baba.
          • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:51
            Serio? Stara baba powiadasz. A twoja córka czuje się jak stara baba? W USA stare baby to w szortach pomykają.
            • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:58
              W sukienkach to właśnie czuję się trochę młodszej, tak dziewczęco.
              • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:12
                Sukienka/ spódnica może odmładzać. Chyba, że w grę wchodzi nadwaga i wtedy to faktycznie może być problem.
                • majenkirr Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:53
                  Ale to nie letnie, jesienno-zimowe to mam. właśnie taką sobie kupiłam z wiskozy, wyglądam jak woźna w szkole😌
                  • asia.sthm Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 18:55
                    Nie jak woźna tylko jak elegancka kobieta. Podoba mi się zestawienie z dołem, no lubię 👍

Ja wogóle sukienek w zimne poey roky nie noszę, nie umiem tak dobrze zestawić żeby było ciepło od dołu i wygodnie.
                    • majenkirr Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 15:30
                      asia.sthm napisała:
                      Podoba mi się zestawienie z dołem

😂😂
                      • asia.sthm Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 20:23
                        majenkirr napisała:

> asia.sthm napisała:
                        > Podoba mi się zestawienie z dołem

>
                        >
                        > 😂😂

I z czegi rżysz do łez?
                        Podoba mi się, a ja mam znajomity gust.
                        Jak ci tak niechcàcy wyszło to doceń moje docenienie, okej?
                  • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 00:09
                    Z wiskozy bym nie kupiła. Wygląda ok, ale co ty masz zrolowane na dole? Spodnie?
    • slonko1335 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 13:47
      Za dużo. W moim przypadku to z 10. Miałam na sobie jednorazowo przez kilka godzin w tym roku tylko jedną...
    • mag-la-swag Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 14:00
      Za duzo, a za rok bede miala jeszcze wiecej, bo zawsze mi sie cos nowego podoba.
    • alexis1121 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 14:15
      Też mam z 10. Tak samo jak ty uwielbiam len, ale szlag mnie trafia kiedy wysiadam wymiętolona z auta, więc zaczęłam kupować len z domieszką czegoś sztucznego i problem się skończył. Natomiast nie jest to takie samo uczucie jak chodzenie z lnie.

• fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:23
        Lady in pink 😎
        • alexis1121 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:20
          Na sobie mam czarną 😅
          • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 17:18
            Ale te różowe piękne. Może kiedyś się skuszę. Widziałam taką w Massimo swego czasu.
      • zajonc_w Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 18:56
        Piękne. Mogłabym takie mieć z pożądaną przeze mnie figurą. Zazdroszczę pozytywnie
        • towarzyszka_leila Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 21:13
          Ja to zazdroszczę tego porządku w szafie
          • alexis1121 Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 06:48
            W tej szafie sprzątam sama 😅
      • szarmszejk123 Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 12:51
        Jak słitaśnie :p
      • taje Re: Ile macie letnich sukienek 19.08.24, 18:35
        Ładne kolory. Czy ta przedostatnia to Sandro?
        • alexis1121 Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 06:48
          Chodzi ci o tę pstrokatą po lewej?
          • taje Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 19:37
            Tak, z żółtym wzorem, chyba trzecia od lewej, a nie przedostatnia.
            • alexis1121 Re: Ile macie letnich sukienek 20.08.24, 20:31
              Alemais, twarz kurczaka ma na środku.
    • eagle.eagle Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 14:22
      Też mam około 10 sztuk, w tym roku parę dokupiłam głównie po to abym na zdjęciach z wakacji nie była w tym samym co w tamtym roku. Latem chodzę tylko w sukienkach.
    • mava12 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 14:39
      Jak licze to 3. Ale w sumie to spódnice, jedna z taka samą górą - moze uchodzić za sukienke.
      Spódnice są lepsze bo można różnie zestawiać górę.
      Przy czym pisze o typowo letnich. Na pewno w zimę ich nie założę, jak wapaha.
      Poza tym ja przywiązuję się do ubrań. Jak cos mi się spodoba/dobrze się czuję to mogę chodzić do zajechania (zniszczenia). Nie mam potrzeby "odnawania kolecji" na każdy sezon.
      Średnio to ciuchy odnawiam po 3 latach. Jednak wyrzucenie 3 spódnic, po 3 latach, to chyba nie jest duża rozrzutność?
      Kurtki noszę jeszcze dłużej...bo je lubię/są wygodne.
      Jednym słowem, chyba nie jestem targetem przemysłu modowego.
      • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:24
        Też większość rzeczy noszę do zajechania. Kupuję dość rozważnie i jak coś mi podpasuje to noszę aż że mnie spadnie. Unikam kupowania rzeczy, które są bardzo słabe jakościowo i po kilku praniach się rozlecą. Nie mam aż tak dużych funduszy na ciuchy więc poluję na przeceny posezonowe.Unikam 100% poliesteru jeśli chodzi o bluzki, sukienki ,sweterki.
        Kurtki zwlaszcza sportowe to wiadomo, że poliester.
    • fogito Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:18
      Typowo letnich z białego lnu to 2 sukienki i dwie spódnice. Wiskozy nie znoszę i nie noszę. Jestem minimalistka ubraniową.
    • alpepe Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:19
      11 bodajże. W lato chodzę zwykle w sukienkach.
    • 35wcieniu Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:21
      Nie wiem, kilka. Z 6 czy 8 może.
    • ardzuna Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:22
      Dokup sobie, ale te niewygodne puść dalej na jakimś Olx, Allegrolokalnie, Vinted czy innym Sprzedajemy.
      • milla7605 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:27
        Chyba tak zrobię.
    • anorektycznazdzira Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:39
      Też z 10 ale ze 3-4 noszę ciągle bo je najbardziej lubię
    • swiezynka77 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:44
      Ze 30. Kilka nadających się do pracy, kilka domowo- działkowych a reszta gdzieś pomiędzy np na imprezę i niestety te najrzadziej noszę.
    • z_lasu Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 15:49
      Milion pińcet, tyle, że nie jestem w stanie "wynosić" wszystkich, bo za krótkie lato, pracuję zdalnie, a do ogródka wolę spodenki. A i tak bym sobie jeszcze dokupiła. Mogę chodzić 10 lat w jednym swetrze, ale sukienkom letnim nie potrafię odmówić.
    • aluszka97 Re: Ile macie letnich sukienek 18.08.24, 16:00
      Takich, które noszę mam ok 30, natomiast jest parę, których nie lubię (dziwnie leżą, dziwny kolor) i one na razie wiszą, nie ruszam ich. Natomiast te co mam są takie zwykłe, codzienne, chciałabym dokupić sobie coś ekstra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka