lalkaika 14.09.24, 19:54 Wodzie z solą? Właśnie odkryłam i fajnie działa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miaumia Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 20:04 Moczcie stopy w moczu, podobno bardzo pomaga przy każdej kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 20:37 A po co miałbym moczyć stopy? Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 21:49 www.gabinetpodologiczny.pl/co-daje-moczenie-nog-w-moczu/ Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 20:43 No to jesteś gotowy, aby w końcu pojechać nad morze. lalkaika napisała: > Wodzie z solą? > Właśnie odkryłam i fajnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 20:51 No pewnie! Z domu to wyniosłam Uwielbiam domowe spa dla stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 21:25 Mam jakąś sól do stóp z Ciechocinka chyba, moczyłam kilka razy, zwykle wiosną mam zryw, gdy zakryte buty trzeba zdjąć. Ale tak szczerze to spektakularnych efektów nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 22:27 Poluje na składaną miskę, taką w której by się zmieściły moje stópki i będę moczyć. A moczysz w zwykłej soli czy w Epson? Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 22:37 A w zwykłej miednicy się nie mieszczą? Czy masz takie małe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:01 Zwykłą miskę mam, i mieszczą się ale tak tylko tylko , na ścisk. Nie mam miejsca na większe miski, znaczy mam małe mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:05 taka rozpusta allegro.pl/oferta/masazer-do-stop-skladana-miska-podgrzewa-wode-revlon-footspa-rvfb7034-15063756777 albo taki rozsadek allegro.pl/oferta/skladane-wiadro-do-masazu-mycia-stop-nog-miska-silikonowa-pedicure-wypustki-16208539225 Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:22 Ale bajery. Nawet nie wiedziałam że coś takiego może być. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 15.09.24, 05:40 Nie wiedziałam że miska może tylko dobrego zrobić 😁 Chyba ich trochę poniosło. Ale pójdę za rozsądkiem, wydaje mi się że te wszystkie masażery by mnie tylko łaskotały i drażniły. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Moczycie stopy w 15.09.24, 05:57 niezle 🤣🤣🤣 coz, reklama dzwignia handlu 😁 co do relaksu sie zgodze, ale tez trzeba to lubic, bo jak nie masz przekonania do siedzenia przez ok 30min i moczenia stop to nie bedzie relaksu a w....e Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 22:48 mam z bąbelkami i podgrzewaczem, ale nie skladana, bardzo lubie uzywam epson z olejkami albo chlorku magnezu, albo zwykla morska bardzo dobrze robila na zmeczenie sol z salara z atacamy ale juz nie mam zapasow 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:05 Znaczy masz profesjonalne urządzenie do masażu stóp. Kiedyś o tym myślałam, ale boję się że po kilku razach przestanę je używać i będzie stał niepotrzebnie. Chociaż może byłoby dobre na moje spuchnięte kostki ? Wystarczy że kilka dni nie posmaruje nóg wcierką i mi puchną kostki, łydki Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:07 profesjonalne to to nie jest 😋 ale dziala juz kilka lat bez problemu, bardzo sie przydalo po,operacjach stopy, jak juz moglam moczyc badania robilas? dopler zyl? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:20 Dopler żył robiłam ok 5 lat temu, bo już wtedy mi czasami puchły, było ok W tym roku to już przeginają, zaczęły od marca, co mogłam na początku tłumaczyć nową pracą, ciężkimi butami na nogach, ale w sumie to już nie przestały. Czasami malutko, a czasami bardziej. Głównie kostki. Ja mam pracę głównie siedzącą, może to trochę z tego powodu. Mam domowy masażer limfatyczny ale też ciągle zapominam go robić Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:27 powtorz doplera i zrob badania masazer pomaga i rower dobrze robi, poszukaj cwiczen po operacji haluksa, tasmy itp Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moczycie stopy w 15.09.24, 09:24 Ja kupuję sól Gehwola bardzo fajna… Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:14 W wodzie z solą nie. Ale z domu wyniosłam moczenie stóp prawie we wrzątku (jak przestaje parzyć to dolewamy wrzątku) jako sposób na przeziębienie wtedy od razu do łóżka i pocimy się Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Moczycie stopy w 14.09.24, 23:36 Jasne! Od najmłodszych lat. Bardzo lubię i polecam. świetny relaks, rozgrzewa, jak jestem zmarznieta, zmęczona, i dam gorącą wodę lub odwrotnie- w upały chłodzi, jeśli dam zimną wodę, na pewno pielęgnuje skórę. (chyba też odkaża i chyba działa przeciwgrzybiczo). Miły sposób pielęgnacji stóp. Takie domowe spa. Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Moczycie stopy w 15.09.24, 06:24 Jedna z mądrości ludowych, moczenie stop w wodzie z solą przy początkowych objawach przeziębienia, po przekroczeniu nóg, przemarznięciu. Działanie rozgrzewające. Potem ciepłe skarpety na nogi o do łóżka. W dzieciństwie stosowane, odkąd są te maści typu vicvapour czy akol- już nie. Odpowiedz Link Zgłoś