Dodaj do ulubionych

Harper Beckham

29.09.24, 22:26
Taka stylizacja dla 13-latki? Przecież to jeszcze dziecko, a już wygląda jak dorosła, To jeszcze dziecko, zbyt poważna i odważna stylizacja jak dla niej, Nieprzyzwoita kreacja dla nastolatki

Co do samej kreacji nie wypowiem się, myślę że byłoby to nieprzyzwoite. A ematka co sądzi o kreacji?
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:37
      Co w tym odważnego i nieprzyzwoitego? Długa kieca na ramiączkach. Pamiętam, że takie coś było w latach 90 modne, trochę dziewczyn na bal 8 klas miało takie połyskliwe. Ja latem chodziłam w takich, tylko czarnych. Chyba ktoś na łeb upadł jak widzi tu coś nieprzyzwoitego
    • heniek.8 Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:38
      13 latka wygląda jak dorosła SKANDAL

tymczasem Polański: potrzymaj mi piwo
    • sueellen Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:40
      Wynajmujesz problemy tam gdzie ich nie ma
    • chromatic Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:47
      Nieprzyzwoite jest to jak starzy faceci ekscytują się niusami o młodych dziewczynkach.

• alpepe Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:50
        On wypatruje, czy jego żona się już urodziła.
        • chromatic Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:53
          To jest takie ohydne. Mam takiego zboka w pracy, który jeździ do biura pociągiem i się ekscytuje jakie tam widział super nastolatki. Sama mam 13-latkę i mam ochotę wtedy mu przywalić klawiatura a potem wypchnąć przez okno.
          • alpepe Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:57
            Tak, obleśne strasznie, i w sumie kiedyś się dziwiłam, co z nim nie tak, ale już widać ja na dłoni, wszystko, z wyjątkiem wyglądu z nim nie tak.
            • tanebo001 Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:20
              Jak widać posiadanie penisa czyni z człowieka gwałciciela.
              • chromatic Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:26
                Ty to powiedziałeś, masz coś na sumieniu?
                • tanebo001 Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:31
                  A co powiedziałem???
          • veryvery Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:23
            Oj mam takie jedno przeobleśne wspomnienie, miałam może ze 14-15 lat, siedziałam na przystanku autobusowym, obok mnie jakiś brzuchaty oblech, na przystanku naprzeciwko, po drugiej stronie ulicy stały może ze 3 dziewczynki killa lat ode mnie młodsze. Było lato, duży upał, one jakieś krótkie spodenki, bluzki na ramiączkach a oblech obok mnie zaczął znienacka komentować ich ubiór, że takie gołe, używał sformułowań typu "cipki ledwo obrośnięte" i szczęśliwie nie pamiętam już innych komentarzy. Nie miałam pojęcia jak siè zachować, jak reagować na te zboczone uwagi wobec dziewczynek niewiele ode mnie młodszych, siedziałam cicho, aż do przyjazdu autobusu
          • sabek81 Re: Harper Beckham 30.09.24, 06:56
            chromatic napisała:

> To jest takie ohydne. Mam takiego zboka w pracy, który jeździ do biura pociągie
            > m i się ekscytuje jakie tam widział super nastolatki. Sama mam 13-latkę i mam o
            > chotę wtedy mu przywalić klawiatura a potem wypchnąć przez okno.

To mu to powiedz, ze to o pedofilie zahacza, jaki masz problem?
          • panirobak82 Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:08
            Powiedziałaś mu coś czy siedzisz cicho?
            • chromatic Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:11
              Oczywiście że mu mówię, że jest obrzydliwy i ma się zamknąć, co nie zmienia faktu, że najpierw mam ochotę go zamordować.
              • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:19
                chromatic napisała:
                > Oczywiście że mu mówię, że jest obrzydliwy i ma się zamknąć, co nie zmienia fak
                > tu, że najpierw mam ochotę go zamordować.

Jak będziesz mu tak ciągle mówić, to facet w końcu ciebie zamorduje.
    • scarlett74 Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:54
      Miała sukienkę w kropki z myszką minnie założyć?
      Wskutek dereformy gro dziewczyn na balu 8klasisty miało 13 lat i długie sukienki na ramiączkach ( no może buty sportowe bardziej)
    • scarlett74 Re: Harper Beckham 29.09.24, 22:55
      jesteś tanebo delikatnie mówiąc obleśnym typem
      • tanebo001 Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:04
        Po pierwsze to celowo nie skomentowałem bo uważam to za niesmaczne.
        • scarlett74 Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:11
          oblechy zawsze widzą coś innego niż reszta...
        • sabek81 Re: Harper Beckham 30.09.24, 06:57
          tanebo001 napisał:

> Po pierwsze to celowo nie skomentowałem bo uważam to za niesmaczne.
          >
          Niesmaczne? Bo?? Oblesny staruch z ciebie i tyle
    • fuzja-jadrowa Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:15
      Sukienka nie jest ani odważna, ani poważna. Powagi dodają tu moim zdaniem buty (myślę, że to jej wybór). Taki dziwny wiek - już nie mała dziewczynka, ale jeszcze nie kobieta. Ciężko dobrać coś eleganckiego, w czym nie będzie wyglądało się na przebraną.
      • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:17
        to jest wiek, który moim zdaniem tracą dzieci. Bo nie są dorosłe, nie są jeszcze typowymi nastolatkami jak 16latki. I na siłę robi się z nich dorosłe.
        Mam 12latkę i nie widzę powodu aby ubierała się jak 17latka...
        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:37
          Myślisz że ktoś ją na siłę ubrał?
    • waleria_bb Re: Harper Beckham 29.09.24, 23:40
      Dekolt trochę zbyt wycięty, ale to nie jest odważna kreacja dorosłej kobiety.
      • sabek81 Re: Harper Beckham 30.09.24, 06:57
        waleria_bb napisał(a):

> Dekolt trochę zbyt wycięty, ale to nie jest odważna kreacja dorosłej kobiety.
        😂😂😂 dekolt zbyt wycięty powiadasz🤔
    • bazia_morska Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:13
      Oblechu, idź stąd wreszcie.🤢
      • tanebo001 Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:15
        Czyli każdy facet jest pedofilem?
        • bazia_morska Re: Harper Beckham 30.09.24, 13:59
          Facet, ktory wie, ze to dziecko, a nie obiekt jego podniecenia nie założyłby takiego watku.
    • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:15
      Lolitka
      • bazia_morska Re: Harper Beckham 30.09.24, 13:59
        Obleśny komentarz.
        • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 14:09
          Serio? Obleśny? Przeczytaj. Lolitę to się tak wzburzać nie będziesz.
      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 14:00
        Gilfetka się odezwała
      • wena-suela Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:33
        stuknij się
      • junebug Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:35
        A fe.

Kusi cię seksualnie to dziecko?
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:59
          ? Raczej jej ojciec jeśli już. Chociaż w sumie nie za bardzo.
    • katiemorag Re: Harper Beckham 30.09.24, 07:23
      Ta dziewczyna bardzo ładnie się prezentuje. Jako dziecko była najmniej urodziwa ze wszystkich dzieci. Taka troszkę klockowata była i okrągła. Bardzo ładnie wyszczuplała.
      • sabek81 Re: Harper Beckham 30.09.24, 15:46
        katiemorag napisała:

> Ta dziewczyna bardzo ładnie się prezentuje. Jako dziecko była najmniej urodziwa
        > ze wszystkich dzieci. Taka troszkę klockowata była i okrągła. Bardzo ładnie wy
        > szczuplała.
        Pokaż swoje jak masz, ocenimy🙈
      • junebug Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:36
        Jako dziecko była? Przecież ona nadal jest dzieckiem.
        A komentarz paskudny. pokaż swoje klockowate dzieciaki.
        • katiemorag Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:46
          Starsi chłopcy byli naprawdę smukli, szczupli i wysocy. Dziewczynka miała duże tendencje to tycia. Nie będę zamieszczała zdjęci ale są w necie. Na plus, że tak ładnie teraz wygląda i rodzice zadbali o jej zdrowie. Nie za bardzo rozumiem dlaczego piszesz o moim dziecku? Ja mojej córki w koszulę nie ubieram i nie wystawiam na widok publiczny.
    • melisananosferatu Re: Harper Beckham 30.09.24, 14:02
      Zastanawiam sie czy moj maz, brat, kuzynowie, wszystko dorosli faceci rozwazaliby stroj 13 latki. Wyszlo, ze nie. Co z toba?
    • miaumia Re: Harper Beckham 30.09.24, 14:21
      W żadnym wypadku nie jest nieprzyzwoita. Wpisuje się jedynie w powracający trend koszul nocnych. Wszystko zakryte, czym tu się oburzać.. chyba, że w XXw. wink
      • danaide2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:23
        Jakby dziewczyna nie była Beckhamówną tylko Tanebówną, sukienka zamiast z jedwabiu była z trykotu z wiskozy, zamiast różu - czarna w jakąś mdłą łaczkę, zamiast do ziemi - do pół uda, a do tego jakieś trampki czy martensy - pies z kulawą nogą by nie zareagował. Takich dziewcząt tabuny chodzą.

Tanebo chciał się podpisać pod mającą problem z własną seksualnością większością, a podpisał pod mniejszością. Problem oczywiście pozostał.
        • tanebo001 Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:30
          No właśnie w tym problem. Dlaczego dzieci płci żeńskiej tak useksualniany? Przecież to dziecko. I długo jeszcze nim będzie. Dla mnie to nienormalne. A ematki też mają dziwne standardy bo jakoś pandora i Boxdel mało je obeszły.
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 19:47
            Jeśli Ty w 13-latce w długiej sukience widzisz useksualnienie to uwierz, że problemem nie jest strój tylko Twoja głowa. Strach pomyśleć co się w niej dzieje, jak widzisz sześciolatki w sukienkach z tiulem
            • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:02
              A ty nie widzisz? Toż ona prawie naga wśród tych ubranych po zęby mężczyzn. Dlaczego oni się nie rozbiorą? Zimno im?
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:08
                Ma zdecydowaną większość ciała zakrytą
                • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:16
                  Zakryta sexy sukienusią. Miało być sexy i było, ale nadal jest to niestosowane u 13 łatki.
                  • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:18
                    Co w tej sukience jest sexy?
                    • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 05:51
                      🙄
                  • zaneta_z_neta Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:30
                    Jak widać nawet jeśli niewłaściwe to czasami jest stosowane.
    • nick_z_desperacji2 Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:13
      Ci internauci to chyba z Klubu Amisza. Długa sukienka, makijaż jeśli jest, to delikatny, biżuteria też leciutka. Ci 'internauci" chyba z piwnic nie wychodzą.
    • primula.alpicola Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:20
      Ciewake cos byś miał do powiedzenia o samej kreacji, dziadersie.
    • wena-suela Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:31
      Sądzi, że 13 latki powinny wyglądać i ubierać się tak jak chcą. I dziadersom nic do tego.
    • m_incubo Re: Harper Beckham 30.09.24, 16:37
      Co do samej kreacji nie wypowiem się, myślę że byłoby to nieprzyzwoite

Jeśli masz jakieś nieprzyzwoite refleksje na temat trzynastolatki w sukience, to rzeczywiście lepiej się zamknij.
    • piataziuta Re: Harper Beckham 30.09.24, 19:43
      Jesteś pedofilem, tanebo?

Dziewczynka wygląda ślicznie, ale to dziewczynka. Jeśli coś "nieprzyzwoitego" przychodzi ci do głowy, to naprawdę słabo.
      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 19:48
        Nie tylko ślicznie, ale to naprawdę nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby zobaczyć cokolwiek niestosownego do wieku czy erotycznego, zwykła długa sukienka
        • danaide2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 20:24
          Dla mnie wygląda nieco pociesznie. Jakiś tam sznurek się wlecze, w tych sandałkach ma fotkę "jakby mnie tata nie trzymał to się wywalę". Ale podobne miałam odczucia przy balu ósmoklasisty: dla mnie większość dziewcząt wyglądała jak przebrana i nadal niewiele się różniła od sześciolatek wyciągających łaszki z szafy mamy i bawiących się w przebieranki. Taki etap.

Ale tak chyba wygląda dochodzenie do kobiecości. Chyba, bo mnie w sumie ominęło. A Tanebo po prostu kobiet się panicznie boi. Oswaja się z nimi via forum, tyle lat i dalej porażka.
          • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 17:18
            Podpowiem - to naprawdę nie jest pierwszy raz Harper na obcasach, więc tatuś nie musi jej trzymać, bo „się wywali”… Ja w tym wieku też miałam na wielkie okazje (urodziny babci i zakończenie roku) lakierowane sandałki na niskim obcasie - i również nie wymagałam prowadzenia przez mężczyznę…
        • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:20
          Nie, to nie ejst zwykła sukienka jaką noszą 13latki.
          Nie wiem po co na siłę robić starszą niż jest 13latkę.
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:44
            A jakie sukienki zwykle noszą trzynastolatki goszczące na wieczornych pokazach mody?
            • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:07
              Serio? To jest powód aby 13latkę przebirać za dorosłą? Buty tez są ok?
              Tzn dla jasności ta 13latka mi wisi, twoja czy inna też mi wisi.
              Piszę ze moje osobiste dziecko tak się nosić nie będzie, ani takich butów nosić nie będzie bo nie widzę powodu aby własne potomstwo wrzucać prosto z pudełka "dziecko" do pudełka "dorosła".
              Jeszcze raz, wyraźnie: piszę o swojej prawie 13latce.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:32
                A ktoś pytał?
              • m_incubo Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:18
                hanusinamama napisała:

> Tzn dla jasności ta 13latka mi wisi, twoja czy inna też mi wisi
                (...)
                > Jeszcze raz, wyraźnie: piszę o swojej prawie 13latce.
                >

Widocznie nie dość jasny jest dla ciebie tytuł wątku, ale to jednak NIE jest wątek o twojej 13 latce i nikogo w tym wątku twoja trzynastolatka nie interesuje.
      • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:27
        piataziuta napisała:
        > Dziewczynka wygląda ślicznie, ale to dziewczynka.

Dziewczynka nie powinna być stylizowana na dorosłą kobietę.
        A ojciec nie powinien obejmować dziewczynki, jak by była jego narzeczoną.
        https://bi.im-g.pl/im/70/e4/1d/z31343984IH,13-letnia-Harper-Beckham-zachwycila-w-Paryzu--Oczy.jpg
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 05:55
          Dokładnie. Wygląda jakby swoją dziewczynę prowadził a nie swoje dziecko. I ta góra od sukienki… kompletnie to niestosowne. No ale taki jest świat. Dziewczynki są seksualizowane jak im tylko piersi urosną.
          • piataziuta Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:41
            Ojciec nie może objąć własnej córki, a nastolatki mają być ubierane pod szyję, żeby dorosły facet dał radę powstrzymać się ze swoim podwiędłym fiutem?
          • chromatic Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:23
            Ja prdl, swoją dziewczynę? Beckhamowie od wielu lat mają stres że ktoś zrobi krzywdę ich dzieciom. Już jak urodził się pierwszy syn to dostawali pogróżki. Nic dziwnego że jak idzie z córką w obcym mieście, otoczony zgraja ludzi to trzyma ją za rękę bo instynktownie stara się ją ochronić. Nie może trzymać dzieci zamkniętych w domu do końca życia, więc robi chociaż tyle.
            • piataziuta Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:45
              Może chroni, a może to córeczka tatusia z tatusiem zakochanym w córeczce - i fajnie. Zboki wszędzie się dopatrzą zboczonych rzeczy - zarówno w objęciu córki przez ojca, jak i w wieczorowej sukni trzynastolatki.
              Chora jest tu tylko narracja: córka ma być ubrana po szyję, a ojciec jej nie dotykać, bo zbokom się kojarzy.
              To zboki powinny się leczyć ze swoimi chorymi fantazjami.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:57
                To są chyba ludzie, którzy nie zaznali normalnych relacji rodzinnych. Nie wiem, czy byli molestowani i dlatego paraliżuje ich widok bliskości rodzica z dzieckiem czy po prostu hodowani na zimno, bez przytulania, bez dotyku. Ale to jest chore podejście, jeśli ktoś w objęciu córki przez ojca widzi coś niewłaściwego. Nawet dorośli ludzie mają prawo do przytulania się do rodziców.
            • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:45
              chromatic napisała:
              > Nic
              > dziwnego że jak idzie z córką w obcym mieście, otoczony zgraja ludzi to trzyma
              > ją za rękę bo instynktownie stara się ją ochronić.

Nie trzyma jej za rękę.
              https://bi.im-g.pl/im/b4/e4/1d/z31344052IH,David-Beckham-z-corka.jpg

zgraja
              1. «duża grupa ludzi zachowujących się niekulturalnie lub agresywnie»
              • chromatic Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:47
                Ok, widziałam dziś nowe zdjęcia i trzymał ją za rękę. Tu prawdopodobnie ja podtrzymuje bo ona idzie w butach na obcasie. To że nie widzisz ludzi za nimi to nie znaczy, że nie ma dzikich tłumów przed nimi.
                • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:55
                  chromatic napisała:
                  > Tu prawdopodobnie ja podt
                  > rzymuje bo ona idzie w butach na obcasie.

Gdyby ją chciał podtrzymać, to by ją wziął pod rękę a nie trzymał dłoni prawie na biuście.
                  • primula.alpicola Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:00
                    To co twoim zdaniem CHCIAL zrobić, oblechu?
                    • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:07
                      Dlaczego wy go ciągle wyzywacie? Czy to dlatego, że ma rację i znieść tego nie możecie? Rodzice nie powinni jej pozwolić na założenie takiej sukienki. I tyle. A teraz będą ją chronić przedziała hejtu w Internecie. Zero wyobraźni.
                      • pffpffpff Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:40
                        fogito napisała:

> Dlaczego wy go ciągle wyzywacie? Czy to dlatego, że ma rację i znieść tego nie
                        > możecie? Rodzice nie powinni jej pozwolić na założenie takiej sukienki. I tyle.
                        > A teraz będą ją chronić przedziała hejtu w Internecie. Zero wyobraźni.

Fogito! Całe szczęście, że nie masz córki, bo biedne byłoby to dziecię.
                      • pffpffpff Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:41
                        fogito napisała:

> Dlaczego wy go ciągle wyzywacie? Czy to dlatego, że ma rację i znieść tego nie
                        > możecie? Rodzice nie powinni jej pozwolić na założenie takiej sukienki. I tyle.

Nie jestem w stanie uwierzyć, że w tej twojej szkole znajdzie się jedna sztuka dziecka płci damskiej, która odczuwa do ciebie cień sympatii.
                        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:43
                          No jak to, przecież jej się zwierzają z planów matrymonialnych
                        • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:45
                          pffpffpff napisał:
                          > Nie jestem w stanie uwierzyć, że w tej twojej szkole znajdzie się jedna sztuka
                          > dziecka płci damskiej,

Płeć jest żeńska.
                          Damska może być torebka.
                      • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:55
                        fogito napisała:

Nie ma racji.
                        A dopatrywanie się wszędzie seksualizowania dużo mówi o człowieku.
                        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:57
                          Myślę, że seksualizacja dzieci jest powszechnym tematem i problemem w naszym społeczeństwie. Nie trzeba się niczego dopatrywać, żeby mieć tego świadomość.
                          • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:00
                            Seksualizacja polega na tym,ze w 13 latce ubranej w sukienke zaprojektowana przez mame widzisz wlasciwie nie wiem co. Bo ja widze dziewczynke, ktora wie,ze wyglada ladnie i sie z tego cieszy,i ktora chce pokazac mamie,ze docenia jej prace. To zupelnie jak ja dzis corce uczesalam 'dwa nebule'(takie koczki a'la Reni Jusis circa 90') i sie ucieszyla,ze wyglada 'cool'.
                            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:08
                              Ja widzę więcej, bo patrzę nie tylko na dziewczynkę, ale tez na jej otoczenie.
                • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:04
                  Trzyma ją blisko, żeby się zmieścili pod wspólnym parasolem 🤦‍♀️ Błagam, nie tworzymy z kobiet (w tym młodych) niepełnosprawnych leliji, które bez mężczyzny nie potrafią same chodzić… Harper miała podobną sukienkę na… 12 urodziny. Na galę Victorias secret. I również miała wtedy niewysokie obcasy, więc umie chodzić bez trzymania przez mężczyznę 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
                  • bazia_morska Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:02
                    Sugerujesz, że ojciec ma zle zamiary?
                    • katiemorag Re: Harper Beckham 07.10.24, 01:00
                      Przecież jest już ustalone, że ojciec całujący nastoletnią córkę w usta jest czymś normalnym. Każdy kto uważa inaczej ma zboczone myśli i jest zacofany. Tak samo Will Smith całujący w usta nastoletniego syna jest czymś normalnym. To przejaw ojcowskiej miłości i troski.
    • leosia-wspaniala Re: Harper Beckham 30.09.24, 20:20
      stary chłop zakładający wątek o nastolatce, RZYG.
      • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:04
        13 latka ubrana a raczej rozebrana. Niestosowne to.
        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:11
          Suknia do kostek to rozebrana?
          • fogito Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:18
            Skup się na całokształcie kreacji.
            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 30.09.24, 22:20
              No właśnie się skupiam, prosta sukienka do kostek, odsłania tylko ramiona, gdyby nie była połyskliwa to byłaby zwykłą letnią sukienką. Nic kontrowersyjnego w tym nie ma.
              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 05:53
                Prowokujesz, albo sobie jaja robisz. Obstawiam, że znowu rżniesz glupa. To twoja forumowa taktyka.
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:04
                  Może po prostu jestem normalna i twój chory umysł nie może pojąć mojego sposobu myślenia
                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:34
                    Aha normalna. W twoim świecie zapewne.
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:39
                      Tak, w moim świecie nie wygłasza się obrzydliwych komentarzy o dorastających dzieciach
                      • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:04
                        A jakie to sa te komentarze niby takie obrzydliwe?
    • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 06:45
      No, to ja sie wyłamię i podpiszę pod tanebo.
      Nie mam co prawda córek, ale ja bym nie chciała, aby moje ewentualna córka tak wyszła ubrana i zaprezentowała sie przed aparatami. Wiedzialabym, że właśnie wielu facetow -w mniej lub bardziej obrzydliwy sposob - będzie komentować jej wygląd.
      Sama sukienka jest dosyc delikatna, ale poprzez ten materiał, kojarzy się z koszulką nocną. I góra jest dosyć dopasowana, cieniutkie ramiączka- od razu w głowach tych wszystkich oblechów pojawia się wizja, że nie ma stanika.
      Mała wygląda bardzo ładnie, ale niestety- mimo tego, że tak nie powinno być, to jednak wiadomo, że chłopy będa się ślinić. I dlatego bym nie chciała, aby moje córka tak wyszła ubrana.
      • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 06:47
        Niestety, ale większośc chłopów jest obleśna.
        Byłam skromną nastolatką, która w tym wieku w ogole nie podkreślała swoich wdzięków, a nie raz usłyszałłam jakis komentarz. Miałam spory biust, który usiłowałam ukryć pod dużymi i luxnymi bluzkami.
        Obrzydliwe to jest.
        • fogito [...] 01.10.24, 06:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:08
          Obrzydliwe to jest obwinianie dziecka za to, że dorosły zachowuje się niestosownie. Dziecko nie musi chodzić w bluzach i wstydzić się tego jak wygląda. Od dorastających chłopców nikt nie wymaga, żeby myśleli o tym, jak ich oceniają kobiety
          • nangaparbat3 Re: Harper Beckham 01.10.24, 22:32
            Obwinianie dziecka? Raczej rodziców.
            I akurat gdyby dziecko się tak samo z siebie ubrało, nie raziłoby mnie to. Dzieci eksperymentują, prowokują - normalne. Rodzice pownni określać granice. Ta sukienka jest bardzo sexy sukienką dla dorosej kobiety, którą Harper Seven bez cienia watpliwości jeszcze nie jest.
            • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 02.10.24, 10:09
              Co z niej czyni bardzo sexy sukienkę?
              • nangaparbat3 Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:02
                Fason w połączeniu z materiałem. Trudno tego nie widzieć i naprawdę nie rozumiem, że większość tu piszących jest na to ślepa. Przypomina mi to oburzenie nastolatek, kiedy powiedziałam, że pomalowane na czerwono usta są sygnałem seksualnym. Nie ma nic złego w sexy sukience (na dorosłej kobiecie czy starszej nastolatce) ani w malowaniu mocną szminką ust (przez dorosłe kobiety czy starsze nastolatki), w wypadku dziecka, kiedy nie jest to jego wlasny pomysł, zabawa, a mamy stylizację przygotowaną przez rodziców, to jawna seksualizacja.
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:15
                  Ale uważasz że ją na siłę przebrali i nie miała nic do powiedzenia?
                  • nangaparbat3 Re: Harper Beckham 05.10.24, 13:43
                    Ona ma święte prawo chcieć się ubrać jak dojrzała kobieta, od wyznaczania granic ma rodziców. To wyłącznie ich postępowanie mnie dziwi.
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 05.10.24, 14:31
                      Dojrzałe kobiety ubierają się różnie
                • paskudek1 Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:48
                  Seksualizacja to jest w oczach tych ktoezy w trzynastolatce, choćby nie wiem jak przebranej, wybranej widza obiekt seksualny.
                  Kiecka mi się sredbio podobają nawet dla dorosłej osoby ale trzeba mieć nasrane we łbie żeby w tym dziecku widzieć obiekt seksualnych skojarzeń. To dopiero jest chore.
      • fogito [...] 01.10.24, 06:50
        • m_incubo Re: Harper Beckham 01.10.24, 08:51
          Jakie sygnały wysyła? Napisz, bo oczywiste są chyba tylko dla ciebie.
        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:07
          Dobrze, że ty tylko udajesz nauczycielkę, bo gdybyś nią była to kogo jak kogo ale ciebie to się powinno zdekodować i poinformować pracodawcę - tacy ludzie nie powinni być dopuszczani do dzieci.
          Napisz wprost, jaki sygnał wysyła dziewczynka, ktora nie ma stanika pod sukienką - gola no chodzi, ma całe ciało zasłonięte. No nie wstydź się, napisz to otwarcie
          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:36
            Dobrze się czujesz? Czegoś znowu nie ogarniasz? Jestem nauczycielką i jestem kobietą. Nie zaklinaj rzeczywistości.
            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:38
              To jednak czas włożyć trochę wysiłku w ustalenie kim Ty jesteś. W końcu nie ma tak dużo licealnych anglistek po ASP 🙄 I te dzieci polityków w szkole to też pewien trop.
              • borsuczyca.klusek Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:40
                W ogóle zdekodujmy wszystkich, zamknijmy forum i będzie spokój 🙄
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:00
                  Ciebie to po pazach się pozna
                • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:09
                  Tak najlepiej. Gruu niech wprowadzi cenzurę o czym mogą pisać nauczyciele.
                  • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:16
                    Ależ możesz pisać o wszystkim, czego nie zabrania prawo. Natomiast rodzice mają prawo zdecydować, czy chcą żeby taka osoba uczyła ich dzieci.
                    • borsuczyca.klusek Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:21
                      Rodzice wybierają nauczycieli? To jakaś nowość
                      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:23
                        Tak, na przykład pisząc do dyrekcji wniosek o zmianę w związku z niestosownym zachowaniem nauczycielki
                        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:56
                          To składaj. Akurat moja dyrekcja zabrania strojów odsłaniających ramiona i brzuchy u dziewcząt. A dyrektor jest moim najlepszym kolegą. Przekażę mu twoje wątpliwości co do moich intencji.
                          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:57
                            Z pewnością dla rodziców to będzie cenna informacja, że dyrektor jest Twoim kolega i dlatego akceptuje to, że masz obsesję seksualną na punkcie dojrzewających dziewczynek
                            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:04
                              Obsesje to ty chyba masz na moim punkcie. Wszystko ci się z jednym kojarzy.
                        • borsuczyca.klusek Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:19
                          Przecież nauczyciele jak świat światem przypinali się do ubioru w tym właśnie bluzek na cienkich ramiączkach czy takich odsłaniających brzuch. Rzeczywiście kogoś bardzo mocno zdziwi taka opinia
                          • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:26
                            Ale ona nie idzie na lekcje tylko na wieczorny pokaz mody. Swojej mamy. I ma na sobie wieczorową sukienkę zaprojektowaną przez tę mamę. Nie widzę w tym nic niestosownego.
                            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:27
                              Przez mamę? Serio? A co tu projektować? To koszulkowy klasyk.
                              • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:31
                                www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/harper-beckham-13-wows-pink-33773246
                            • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:33
                              O! Jakie to slodkie! Ech, jakbym miala figure i fundusze zeby nosic takie sukienki...A dziewczynka wyglada szykownie. Mam corke prawie w tym samym wieku i widze jak ona zaczyna kombinowac z fryzura, ze strojem, gdzies tam maznie usta blyszczykiem. Slodkie to i wzruszajace.
                          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:26
                            Dokładnie. Wczoraj też jakaś panna została zatrzymana z powodu tych ramiączek na korytarzu. Spóźniła się do mnie na lekcje w związku z tym. Wygląda na to, że nie tylko ja się czepiam.
                            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:28
                              A czy ona jest w szkole?
                              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:38
                                Nie jest, ale cały czas jest to niestosowna sukienka dla 13 latki.
                                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:39
                                  To Ty tak uważasz i nadal nie napisałaś, co jest w niej niestosownego? Że ma odsłonięte ramiona? Nie ma rozcięcia po udo, nie ma dekoltu do pępka, nie jest specjalnie obcisła, zasłania całe nogi, nawet kolor subtelny, nie jakaś krwista czerwień. Wygląda ładnie i dziewczęco
                                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:44
                                    Ja ci oczywistości tłumaczyć nie będę. Taka mam opinię i albo zaakceptujesz albo dalej sobie spokój z zadawaniem tych samych pytań.
                                    • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 17:22
                                      >Ja ci oczywistości tłumaczyć nie będę. >Taka mam opinię
                                      Albo opinia - albo oczywistość… 🤔
                                      • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:15
                                        Dla mnie coś jest oczywistością i to jest moja opinia w tym temacie.
                                        • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:48
                                          Dla Ciebie. Twoją opinia zapewne dla Ciebie jest oczywista, trudno mi sobie wyobrazić, byś mogła sama siebie zaskoczyć zdaniem na jakiś temat - ale nie jest to oczywiste dla reszty świata ani nie jest to prawda objawiona… Bo jest to tylko Twoja prywatna opinia…
                                          • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 12:08
                                            Ale to już chyba ustaliliśmy.
                                • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:58
                                  fogito napisała:

> Nie jest, ale cały czas jest to niestosowna sukienka dla 13 latki.

A jaka byłaby stosowna?
                                  Przypominam, że to dziewczę nie idzie do kościoła ani szkoły, tylko na pokaz mody.
                                  Gdyby wystąpiła w typowym ostatnio stroju nastolatki, czyli workowatych portkach (bardzo modne w tym sezonie BTW), też byłoby źle.
                                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:00
                                    Myślę, że spokojnie można było znalezc jakąś fajną sukienkę. Pieniędzy im nie brakuje.
                                  • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:02
                                    Przypomnijmy co pisza np o Billie Eilish w oversizach na Oscarach a potem co pisali gdy sie gdzies wystylizowala jak MM - wtedy bylo,ze swieci biustem. Nie dogodzisz.
                                  • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:05
                                    pursuedbyabear napisała:
                                    > Przypominam, że to dziewczę nie idzie do kościoła ani szkoły, tylko na pokaz mo
                                    > dy.

Trzynastolatka na pokazie mody - to jest legalne?
                                    • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:47
                                      czcigodnystarzec napisał(a):

> Trzynastolatka na pokazie mody - to jest legalne?
                                      >

Wiem, co powinno być nielegalne - wypisywanie publicznie takich kocopołów.
                                      • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:50
                                        To jakis dzbaners.
                                      • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:52
                                        eglantine napisała:
                                        > Wiem, co powinno być nielegalne - wypisywanie publicznie takich kocopołów.

Nie tylko ja wypisuję takie kocopoły.

Francuska grupa Kering, do której należą luksusowe marki podjęła rewolucyjną decyzję wprowadzając zakaz zatrudniania modelek i modeli w wieku poniżej 18. roku życia. Kering jest spółką matką dla luksusowych marek, takich jak Gucci, Saint Laurent i Alexander McQueen. Zakaz będzie dotyczył zarówno pokazów mody, jak i sesji fotograficznych.

www.lifeandmore.pl/kering-przestaje-zatrudniac-niepelnoletnie-modelki/
                                        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:53
                                          Ona jest gościem nie modelką!
                                        • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:53
                                          Nie ogarniasz roznicy miedzy byciem na widowni a pracowaniem jako? Idz moze ziolek sobie zaparz.
                                          • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:59
                                            melisananosferatu napisała:
                                            > Nie ogarniasz roznicy miedzy byciem na widowni a pracowaniem jako?

To po co na pokaz mody, matka projektowała jej sukienkę?
                                            • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:02
                                              Zebys sie znow glupio pytal na kobiecym forum. Nie ma juz nic dla ramoli twojego pokroju?
                                  • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:15
                                    pursuedbyabear napisała:

> Przypominam, że to dziewczę nie idzie do kościoła ani szkoły, tylko na pokaz mo
                                    > dy.
                                    > Gdyby wystąpiła w typowym ostatnio stroju nastolatki, czyli workowatych portkac
                                    > h (bardzo modne w tym sezonie BTW), też byłoby źle.

W workowatych spodniach też wystąpiła. smile
                                    www.hellomagazine.com/fashion/celebrity-style/721052/harper-beckham-parties-paris-faux-bob-dior-necklace/
                                    • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:17
                                      Jeszcze gorzej. Nie ma dla dziewczyny ratunku, moralny upadek.
                                • paskudek1 Re: Harper Beckham 02.10.24, 18:09
                                  fogito napisała:

> Nie jest, ale cały czas jest to niestosowna sukienka dla 13 latki.

To TY widzisz seks w tej sukience. Widocznie z tobą coś nie tak.
                                  • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:16
                                    Dobrze się czujesz?
                                    • paskudek1 Re: Harper Beckham 02.10.24, 23:34
                                      fogito napisała:

> Dobrze się czujesz?
                                      Mnie pytasz? Jak najbardziej. Ale to nie ja widzę obiemt seksulany w trzynastolatcr, chocny i ubranej w kusą kieckę.
                                      To nie ja chcę "chronic" dziewczunki przed niestosownymi kometnarzami zmuszając je do ubeirania się jak najskromniej, azmiasy wymagać od oblechówzeby się zamknęli
                                      • fogito Re: Harper Beckham 03.10.24, 06:11
                                        Chyba jednak nie czujesz się dobrze 🙄
                                        • paskudek1 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:59
                                          fogito napisała:

> Chyba jednak nie czujesz się dobrze 🙄

Nie Fogito, to ty ciągle nie rozumiesz o co chodzi.
                                          • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 12:08
                                            Weź leki.
                              • borsuczyca.klusek Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:43
                                Nie jest w szkole, ale fogito jest nauczycielką, więc patrzy na świat przez pryzmat szkoły
                                • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:45
                                  Pewnie tak , ale przecież ja nie jestem od urodzenia nauczycielem 🫣
                                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:46
                                    To zapewne wina babci, bo zakazała mi kupna sukienki z odkrytymi ramionami na ślub. I kupiłam z rękawami 3/4 i dobrze, bo tego dnia zrobiło się zimno. Właśnie około 10 stopni.
                                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:57
                                      A to jednak wiele wyjaśnia 🙄
                                      • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:01
                                        Hahaha biedna babcia. Strasznie mi jej brakuje. Madra kobieta.
                                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:45
                                  Dobrze że nie pracuje w więzieniu bo by się dziwiła, że ludzie w cywilkach latają 🙄
                                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:47
                                    Jeszcze wszystko przede mną. 😝
                            • m_incubo Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:37
                              Ona nie jest na szkolnym korytarzu.
                            • junebug Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:50
                              A czemu dziewczyny (i tylko dziewczyny) nie mogę mieć odsłoniętych ramion w szkole?
                              • miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 20:01
                                Ogólnie w społeczeństwie są dziwne zasady dotyczące płci.
                                Dziewczyna latem nie może chodzić bez koszulki, a chłopak owszem. Gdzie tu sprawiedliwość.
                            • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:18
                              W październiku…? Nie żebym zarzucała ordynarne kłamstwo, ale otoczenie moich bombelkow chodzi już w swetrach, a nie w zwiewnych koszulinkach z odsłoniętymi ramionami… Może ktoś się zatroszczył, żeby dziewczynka nie dostała zaraz zapalenia płuc…? 🤔
                              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:35
                                Od przejścia z limuzyny do budynku?
                                • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:56
                                  Nie, z szatni szkolnej do klasy Fogito. Bo twierdzi, że dziewczynki są zatrzymywane (gdzie? Przez kogo? Dlaczego pozbawia się je lekcji? Co robią w czasie „zatrzymania nauczycielskiego”? ) za noszenie w październiku bluzek na cienkich ramiączkach.
                                  • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 12:09
                                    🫣 ktoś tu popada w paranoję.
            • pffpffpff Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:42
              fogito napisała:

> Dobrze się czujesz? Czegoś znowu nie ogarniasz? Jestem nauczycielką i jestem ko
              > bietą. Nie zaklinaj rzeczywistości.

oceniasz za wiedzę, czy zakładasz z góry, że pomalowane paznokcie oznaczają, że dziewczyna jest debilką?

nie odpowiadaj... dla mnie to oczywiste.
              • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:45
                Przyznam, ze bylam nauczycielka, lubiana zreszta i nigdy nikomu nie robilam uwag dotyczacych stroju, az juz najbardziej nastolatkom, ktore eksperymentuja, szukaja swojego stylu, wyrazaja siebie. To jest wpisane w ten wiek. Najwazniejsze, co mlodziez ma w glowie i jak sie zachowuje.
                • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:52
                  Ja uwag nie robię. Wpisuje, że strój niezgodny z regulaminem szkoły.
                  • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:18
                    Regulamin szkoły nie stoi nad ustawą…
                    • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 14:04
                      Może nie stoi, ale jednak jest.
                      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:47
                        I musi być zgodny z obowiązującym prawem
                        • chromatic Re: Harper Beckham 02.10.24, 17:43
                          Po pierwsze fogito jako nauczycielka powinnaś wiedzieć że to nie jest regulamin a statut. Regulaminy dotyczą innych spraw szkolnych i nie mówią o wyglądzie uczniów

Niestety w Pl szkoła zgodnie z prawem może decydować o ubiorze uczniów.
                          Nie może jedynie mówić o ich wyglądzie, w sensie o kolorze paznokci, włosów, makijażu a często i tak są takie kwiatki w statutach.
                          • zaneta_z_neta Re: Harper Beckham 02.10.24, 18:29
                            Ona nie odróżnia statutu od statusu, więc nie marnowałabym czasu na tłumaczenia.
                          • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:18
                            Czy nazwa ma znaczenie?
                            • chromatic Re: Harper Beckham 02.10.24, 23:15
                              Od uczniów wymagasz zapewne poprawnego nazewnictwa.
                              A jeśli coś jej podstawą Twojej pracy i działalności szkoły to powinnaś wiedzieć jak się nazywa.
                              • fogito Re: Harper Beckham 03.10.24, 06:14
                                Nie wymagam od uczniów poprawnego nazewnictwa dukumentow szkolnych. Jest ich sporo. I nie jest to podstawa mojej pracy.
                                • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 03.10.24, 18:21
                                  Dukumentów, powiadasz.
                                  To znów telefon źle ci podpowiedział, pani profesor?
                                  • fogito Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:53
                                    Pisze na iPadzie. Płacić ci za korektę nie będę, ale dobrze, że masz czas i ochotę żeby literówki wyłapywać. Przynajmniej nadajesz swojemu życiu jakiś sens.
                                    • zaneta_z_neta Re: Harper Beckham 03.10.24, 23:25
                                      Czy to taka sama sytuacja, jak wtedy, kiedy wielokrotnie w wielu wątkach zamiast „na wierzchu” pisałaś „na wieszku”?
                                    • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:03
                                      No ja myślę, bo nie stać cię na korektora, który wyłapywałby wszystkie twoje wpadki i "litrówki", tak w polskim, jak i w angielskim.
                                      • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:50
                                        W redakcjach korektę robi ktoś inny niż autor tekstu, więc ty się jak najbardziej nadajesz. Masz dużo czasu i chęci jak widać.
                                • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:58
                                  Ucznia interesuje jeden dokument - statut szkoły. Reszty „nazewnictwa” znać nie musi i nie widzę powodu, by nauczyciel mógł ich „wymagać” lub łaskawie zwalniać z takiego obowiązku 🤔
                                  • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 12:14
                                    A ktoś wymaga?
        • azalee Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:33
          Jestes obrzydliwa fogito, kazdy twoj komentarz w tym watku jest chory.
          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:37
            No tak. Jasne. Bo to ja pół gola chodzę na imprezy. Ok forum to jednak oderwane od realu jest.
            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:38
              Nie nosisz nigdy rzeczy na ramiączkach???
              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:40
                Nigdy bym w takiej sukience jak ta nie wyskoczyła do miejsca publicznego. Są ramiączka i ramiączka. Poza tym mam stanik nawet jeśli T-shirt jest wycięty.
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:02
                  No to nie wyskakuj, ale to jest normalna sukienka na ramiączka i latem w takich chodzi masa kobiet. Nie żyjemy w Afganistanie na szczęście. Jak masz duży biust wymagający podtrzymania to nos stanik, przy małych piersiach jest zbędny
                  • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:10
                    grruu2.0 napisała:
                    > to jest normalna sukienka na ramiączka i latem w takich
                    > chodzi masa kobiet.

Gdzie ta masa chodzi, bo ja jakoś nie widuję tak ubranych kobiet.
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:27
                      W październiku? Nic dziwnego. Trzeba było zobaczyć latem. Sukienka na ramiączka to jest popularny strój letni
                      • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:36
                        grruu2.0 napisała:
                        > W październiku? Nic dziwnego. Trzeba było zobaczyć latem.

Nie w październiku. W lecie.

> Sukienka na ramiączka
                        > to jest popularny strój letni

Nie jest popularny. Przynajmniej w moim mieście.
                        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:10
                          Oczywiście, że takie sukienki w formie kuszulek nocnych nie sa popularnym strojem.
                          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:17
                            Akurat w tym sezonie były bardzo modne. Natomiast niezależnie od sezonu ten fason tylko z różnych tkanin jest popularny latem. Do sklepów nie chodzisz?
                            • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:26
                              grruu2.0 napisała:
                              > Akurat w tym sezonie były bardzo modne. Natomiast niezależnie od sezonu ten fas
                              > on tylko z różnych tkanin jest popularny latem. Do sklepów nie chodzisz?

W sklepach są też piżamy. Jakoś ludzie w nich nie chodzą po mieście.
                              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:41
                                Piżamy to akurat zakryte są.
                                • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:44
                                  fogito napisała:
                                  > Piżamy to akurat zakryte są.

Nie wszystkie.
                                  https://szykownamama.pl/pol_pm_Pizama-Damska-Nelly-1-2-Donna-zielony-99082_2.jpg
                                  szykownamama.pl/product-pol-99082-Pizama-Damska-Nelly-1-2-Donna-zielony.html
                                  • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:48
                                    To akurat jest piżama, ale nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś ma latem szorty i koszulkę na ramiączkach
                                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:57
                                    No tak, ale to jest piżamka a nie piżama 😉
                            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:41
                              Tak i dlatego wiem, że to nie jest powszechny styl.
                    • miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 20:07
                      Mnóstwo dziewczyn, kobiet chodzi. I chodziło choćby w latach 90, 70 i wcześniej.
                      To żaden cringe, by założyć coś takiego, szczególnie poza zimą.

• memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:04
                  No, a oni się pokazują..
            • azalee Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:48
              Nie, jestes obrzydliwa bo rzucasz oblesne seksualizujace teksty na temat dziecka.
              Nikt o zdrowym podejsciu do seksualnosci nie bedzie sie dopatrywal "wysylanych sygnalow" tudziez "prowokowania" w tych zdjeciach. O zastanawianiu sie czy jest stanik czy nie juz nie wspomne.
              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:12
                Serio tak to interpretujesz? Nie widzisz seksualizacji dzieci a szczególnie dziewczynek we współczesnym świecie.
                • azalee Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:36
                  Oczywiscie ze widze. W twoim wykonaniu.
                  Dlatego uwazam ze jestes obrzydliwa.
                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:40
                    O matko. Jasne. Bez komentarza.
                • paskudek1 Re: Harper Beckham 02.10.24, 18:12
                  fogito napisała:

> Serio tak to interpretujesz? Nie widzisz seksualizacji dzieci a szczególnie dzi
                  > ewczynek we współczesnym świecie.

Seksualizacja to jest w twojej glwoej. To TY WIDIZSZ w tym dziecku obiekt seksualny.
                  • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:16
                    🫣
        • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:46
          ooo..obrzydliwa jestes.Pewnie pierwsza, ktora pyta 'w co byla ubrana?' gdy dojdzie do molestowania czy gwaltu.
          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:19
            Powtarzanie, że ja jestem obrzydliwa, nie zmieni faktu, że ktoś pozwala na to, aby nieletnia ubrana była w taką sukienkę w miejscu publicznym, co naraża ją na wiele niestosownych komentarzy.
            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:21
              A jak Twoje pisanie naraża Cię na różne uwagi na forum to piszczysz, że cię hejtują
              • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:40
                Bo takie jak ty hejtuja. Nie przeszkadza mi, że ktoś się ze mną nie zgadza, ale już wywlekanie mojego męża czy syna albo tego, że jestem nauczycielem to jest hejt. Bo nie ma to nic wspólnego z tematem.
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:49
                  No widzisz, a wystarczy nie pisać to nie będziesz się narażać na takie komentarze. Tak jak dziewczynka musi pilnować, żeby sukienka nie wywołała komentarzy tak ty pilnuj swojego pisania
                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:59
                    Ja jestem dorosła i mam świadomość co się tu na forum dzieje. Ale czy dziewczynka w wieku 13 lat zdaje sobie sprawę jakie komentarze na całym świecie wywołuje jej wyglad?
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:04
                      A co ja to obchodzi? Jest kochana przez rodzinę, zdrowa i bogata, hejterzy mogą jej skoczyć, a bo nigdy nawet nie zbliża się do tego, co ona ma. Poza tym warto uczyć dziecko, że nie ma sensu kłaniać się hejterom, bo próba przypodobania się chamidłom nic nie daje
                      • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:10
                        Nie byłabym taka pewna, czy na tak młodą osobę komentarze w Internecie nie mają wpływu. Obawiam się, że mają spory niestety.
                • m_incubo Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:41
                  Pisanie, że jesteś nauczycielem to jest "wywlekanie" i hejt?
                  To kilka razy sama się chyba hejtowałaś.
                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:48
                    Pisanie, że nie mam prawa mieć takiej czy innej opinii, bo jestem nauczycielem, to jest hejt.
                    • pffpffpff Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:54
                      fogito napisała:

> Pisanie, że nie mam prawa mieć takiej czy innej opinii, bo jestem nauczycielem,
                      > to jest hejt.
                      To ty napisałaś: jestem nauczycielką i jestem kobietą (wypowiadając się o stroju dziecka).

Tacy ludzie jak ty, powinni mieć zakaz pracy z młodzieżą.
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:58
                      Masz prawo dlatego nie rozumiem dlaczego nie chcesz się pochwalić swoimi opiniami rodzicom uczniów
                      • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:04
                        Bo mam prawo do prywatnego życia i prywatnych wypowiedzi? Negujesz to?
                      • borsuczyca.klusek Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:15
                        Bo to forum z założenia anonimowe. Ty też jakoś nie piszesz pod imieniem i nazwiskiem a kilka delikatnie mówiąc kontrowersyjnych opinii by się znalazło
                        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:18
                          Ale ona ma prawo, a ja nie. Tak to wygląda. Masakra.
                        • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:41
                          Ja tu w zasadzie nie jestem anonimowa. Najbardziej kontrowersyjny to jest nick 🙄 A swoich opinii się nie wstydzę, takie same wygłaszam otwarcie
                          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 17:53
                            A myślisz, że ja się wstydzę opinii na temat nadmiernej seksualizacji dzieci? To są fakty i serio nie wiem czego wy bronicie.
            • paskudek1 Re: Harper Beckham 02.10.24, 18:13
              fogito napisała:

> Powtarzanie, że ja jestem obrzydliwa, nie zmieni faktu, że ktoś pozwala na to,
              > aby nieletnia ubrana była w taką sukienkę w miejscu publicznym, co naraża ją na
              > wiele niestosownych komentarzy.

Czyli na takie jak twoje. Pierwsza jesteś do tych komentarzy.
      • m_incubo Re: Harper Beckham 01.10.24, 08:18
        "Chłopy" śliniące się na widok trzynastolatki ślinią się nawet, gdy ta trzynastolatki jest w golfie.
      • alpepe Re: Harper Beckham 01.10.24, 08:30
        Niech się wstydzi ten, co widzi.
        • tanebo001 Re: Harper Beckham 01.10.24, 08:59
          To nie takie proste. Ja na przykład straciłem przez to kumpla. Bo ktoś rzucił hasło "a twoja córka pokazuje dudę na insta". Przez co po raz pierwszy musiałem rozdzielać bójkę w barze.
      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:05
        Czyli model islamski - ona ma się zakryć po szyję żeby jego nie prowokować?
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:39
          Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.. Muzułmanki zakryte po grzywkę a nowoczesne kobiety rozebrane bez mała do naga. Jestem zwolennikiem środka i równowagi w każdej dziedzinie.
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:02
            Oczywiście, że są kobiety rozebrane niemal do naga. Ale akurat nie jest to dziewczynka na zdjęciu w pastelowej, długiej sukience
            • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:07
              grruu2.0 napisała:
              > Oczywiście, że są kobiety rozebrane niemal do naga. Ale akurat nie jest to dzie
              > wczynka na zdjęciu w pastelowej, długiej sukience

Nie wiem czy sukienka pastelowa ale po co dziewczynce buty na szpilkach?
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:10
                Nie mam pojęcia, bo dla mnie są niewygodne i zbędne niezależnie od wieku. Ale to nie jest jakoś bardzo wysoki obcas, nic jej nie będzie jak założy na jedno wyjście. Pamiętam że jak były bale gimnazjalne to też na zatańczenie poloneza dużo dziewczynek miało obcasy, potem zakładały wygodniejsze buty.
      • anomaliapogodowa81 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:23
        la_mujer75 napisała:

> Mała wygląda bardzo ładnie, ale niestety- mimo tego, że tak nie powinno być, to
        > jednak wiadomo, że chłopy będa się ślinić. I dlatego bym nie chciała, aby moje
        > córka tak wyszła ubrana.
        >

Oooo jaką piękna wyznawczyni islamu 😀 Zasłaniajmy kobiety, żeby mężczyźni się do nich obleśnie nie ślinili, to rozwiąże problemy uprzedmiotawiania kobiet 🤦‍♀️

Strach pomyśleć, jak wychowujesz synów.
        • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:29
          anomaliapogodowa81 napisała:
          > Oooo jaką piękna wyznawczyni islamu 😀 Zasłaniajmy kobiety, żeby mężczyźni się
          > do nich obleśnie nie ślinili, to rozwiąże problemy uprzedmiotawiania kobiet 🤦‍

Wątek jest o kobietach czy o dziewczynce?
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:32
            To w takim razie kilkulatki też nie mogą biegać w krótkich sukienkach bo to dziewczynki?
            • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:33
              grruu2.0 napisała:
              > To w takim razie kilkulatki też nie mogą biegać w krótkich sukienkach bo to dzi
              > ewczynki?

Ktoś pisał o krótkich sukienkach?
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:37
                Krótka sukienka odsłania jeszcze więcej, strach pomyśleć jakie sygnały wysyła taka mała dziewczynka swoimi gołymi nóżkami
        • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 10:17
          anomaliapogodowa81 napisała:

> Oooo jaką piękna wyznawczyni islamu 😀 Zasłaniajmy kobiety, żeby mężczyźni się do nich obleśnie nie ślinili,

This.
          Kolejna strażniczka patriarchatu pod płaszczykiem "to dla dobra samych kobiet/dziewczynek".
        • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:46
          Wychowuję synów na porządnych facetów i mam nadzieje, że nigdy nie będa się slinić i rzucac obleśnych komentarzy w stronę młodych/ starych/ dorastających/starrzejących się osób płci żenskiej.

Ale zdaję soebie sprawę, co faceci moga myśleć. Na szczęście może juz się powstrzymuja od obleśnych komentarzy, ale nie chciałabym, aby w ten sposób patrzyli na moją córkę.
          Sama wiele nieprzyjemnych uwag nasłuchałam się w swoim życiu, a nigdy nie byłam z tych dziewczyn, co to podkreslały swoje atuty.
          Nie chciałabym, aby jakis oblech slinił się na widok mojej córki. Zdaję sobie sprawę, że mógłby się slinić nawet, jakby była okutana od góry do dołu.
          • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:50
            Twoja corka moze byc obkutana od gory do dolu a oblech i tak swoje pomysli. Z kolei normalny czlowiek nie bedzie mial skojarzen erotycznych nawet jak 13 latka ubierze sie jak Harper.
            • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:04
              Ale po co mam narażać dziewczynkę na takie komentarze?
              Takie teksty są przecież forma molestowania.
              A Harper jest dzieckiem, które jest wystawione na szerokie pole. I potem może przeczytać w komentarzach.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:13
                Molestowane są dzieci bez względu na ubiór
                • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:57
                  No, niestety tak jest sad
                  Dzieci sa molestowane bez względu na wiek, ubiór i płeć.

Ale ja- jako rodzic takiej potencjalnej córki- czułabym się w obowiązku, aby minimalizować możliwości dla takich zboków.
                  Np. na plaży moi synowie zawsze chodzili w kąpielówkach, nie pozwalałam, aby latali na golasa.
                  • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:06
                    Porównujesz odsłonięcie ramion do gołych genitaliów?
                    • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:54
                      Nie, piszę o tym, że zawsze dbalam, aby moje dzieci w żaden sposób nie były narażone na to, aby jakis oblech o nich miał okazję myślec. I nie chciałam, aby np. ktos im robił zdjęcia.
                      Ja nie mam córki, więc sobie teoretyzuję, że gdybym miała, to pewno jeszcze bardziej bym o to dbała. I tu nie chodzi o te gołe ramiona.
                      Harper rosnie na sliczną dziewczynę, ale jest jeszcze dzieckiem, i że ta kiecka jakoś mi nie pasuje. Może jestem jednak bardziej staroświecka, niż mi się do tej pory wydawało.

A ona jest osoba publiczną. Na pewno pojawią się obleśne komentarze.
                      Pamiętam, jak ta dziewczyna, co grała Jedenastke w "Stranger Things" mówiła, że trauma dla niej było, jak czytała te obleśne komentarze w Internecie - "No, nie mogę się doczekać, kiedy skończysz 18 lat, to wtedy ... ".
                      Ja wiem, że i tak - jak ktos jest porabany, to będzie sobie wyobrażał, co bedzie chciał, niezależnie od tego, co dziecko będzie miało na sobie.
                      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 20:17
                        Jak wypuszczalaś w samych kąpielówkach to nie dbalaś, taki półnagi maluszek to dla pedofila kuszący kąsek
                        • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 20:42
                          Zakladałam jeszcze bluzki. Bo pilnowałam, aby słońce ich nie poparzyło.
                          Myśmy w czasach, jak oni byli mali, głównie wyjeżdząliśmy do ciepłych krajów.
                          Kremy kremami, ale ja się bałam. Zwłaszcza o Młodszego, bo ma jaśniejszą karnację od Straszego i on juz jako roczniak pierwszy raz pojechał na Kretę.

Ale wiem do czego nawiązujesz. Zboczeniec zawsze będzie się slinil. Niezależnie od ubioru.
      • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:22
        Ja się zgadzam. Mam 12latkę na stanie i nie pozwoliłabym się jej tak ubrać.
        Dla mnie to sukienka dla 17latki, a miedzy 13 a 17 jest spora różnica. Buty też nie są odpowiednie do tego wieku.
        I nie mówię o podtekstach erotycznych. Mówię o ubraniach czy zachowaniach 11-14 latek, które na siłe wkłąda się w" buty" dorosłych kobiet.
        • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:31
          W takim razie większość dziewczyn na balu ósmoklasisty mojej córki była nieodpowiednio ubrana (trzynasto- i czternastolatki). Miały buty na obcasach i sukienki baaardzo podobne do tej Harper. Na ramiączkach, obcisłe, długie, czasem z wycięciami na plecach, pamiętam jedną tubę bez ramiączek. Zdjęć z oczywistych względów nie wkleję.
          Wieczorowe sukienki na wieczorną imprezę. Sodoma i gomora.
          • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:32
            Czyzby przez niektore panie przemawiala gorycz za utracona swiezoscia? Ja patrze na takie dziewczynki I sie zachwycam. Slodkie sa.
            • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:37
              > Ja patrz
              > e na takie dziewczynki I sie zachwycam. Slodkie sa.

Gdyby to napisał facet.
              Rany boskie co by się tu działo!!
              No ale kobieta może tak pisać.
              • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:38
                Skoro ty zachwyt interpretujesz w jeden konkretny sposob to co ja na to poradze, zboku.
            • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:55
              Ja tam też podziwiam i zachwycam się młodymi dziewczynami.
              Ale ja nie mam oblesnych mysli na ich widok. A myslę, że większość facetów ma. Większośc normalnych się nie przyzna, może sami w duchu się zgonią za cos takiego, ale jestem pewna, że moje mysli sa czyste, a za nich nie dałabym sobie uciąć nawet kosmyka włosów.

Im jestem starsza, tym bardziej mnie zachwyca mlodość. Nie mam z tym problemu.
              W moim towarzystwie większośc ma synów. Bardzo ładne chłopaki powyrastały. A niektórzy to będa super ciacha, ale ja wiem, jak na nich patrzę. I nie ślinię się na ich widok.
              I zakładam, że większośc moich koleżanek tak samo się zachowuje.
              Od razu uprzedzam- żaden ze znanych mi chłopów nie rzuca obleśnych tekstów w stronę młodych dziewczyn.
              Mamy takiego jednego znajomego, który pi3rdolił swojego czasu jakies dwuznaczne teksty o mlodych dziewczynach. O takich słodkich 18 (nie 16, ale 18-letnich). No, to mu wtedy przypomnialam, że sam ma córke i za kilka lat to ona stanie się obiektem takich tekstów. Jakoś przestał.
              • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:58
                To jest wzruszajace jak sie sobie przygladaja i fajnie jak patrza na siebie z podziwem. Ostatnio nastolatka u optyka miala ogromny, gruby, rudy warkocz. Przepiekny! Nie moglam wzroku oderwac.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 15:02
                Naprawdę sądzisz, że większość facetów ma erotyczne podejście do 12-13 latek?
                • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 15:11
                  grruu2.0 napisała:
                  > Naprawdę sądzisz, że większość facetów ma erotyczne podejście do 12-13 latek?

Może zna tylko takich i myśli że wszyscy tacy są.
                • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:07
                  Normalny facet nie powinien mieć, ale skąd wiesz, co twój sąsiad myśli, skąd wiesz, co Twój kuzyn tak naprawdę myśli? Mało to takich, co to wszystcy myśleli, że to "dobry chłopak był i "dzien dobry" powiedział", a okazało się, że to brutalny gwałciciel?
              • tanebo001 Re: Harper Beckham 01.10.24, 15:07
                Nie ma. No chyba że Boxdelowi. Takie dziecko nie ma cech płciowych.
              • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:11
                Serio podziwiasz 13latki ubrane w kiecki wieczorowe, z mocnym makijazem, w szpilkach?
                Co dokłądnie podziwiasz?
                Ja włąsnie mówię o młodości. Jeżeli 14latka na balu 8 klas wygląda na dobre 20...to o czym ty mówisz?
            • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:09
              Bo nie chcę aby moja 12latka udawała 17latkę? Pogrzało cię?
          • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:34
            eglantine napisała:
            > W takim razie większość dziewczyn na balu ósmoklasisty mojej córki była nieodpo
            > wiednio ubrana (trzynasto- i czternastolatki). Miały buty na obcasach i sukienk
            > i baaardzo podobne do tej Harper. Na ramiączkach, obcisłe, długie, czasem z wyc
            > ięciami na plecach, pamiętam jedną tubę bez ramiączek.

Masz rację, były nieodpowiednio ubrane.
            • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:42
              Nikt cie nie pyta o zdanie.
              • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:44
                > Nikt cie nie pyta o zdanie.

A ciebie ktoś pytał?
                • melisananosferatu [...] 01.10.24, 13:45
                  • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:47
                    > Tak.

Kto cię pytał?
                  • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 17:55
                    Hahaha co tu się wyprawia. Każdy może tu pisać. Na litość.
          • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:09
            NO i moim zdaniem to nie jest odpowiedni strój na bal 8 klas.
            Nie sodoma i gomora. Zwyczajnie pomylenie wieku dzieciaka, sytuacji i ubioru.
            • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 17:19
              No cóż, uczestniczki takich balów najwyraźniej nie podzielają twojej opinii. Wystarczy obejrzeć w sieci zdjęcia. Królują suknie na ramiączkach i obcasy. A dlaczego? Bo dla większości dziewczyn to pierwsza taka duża okazja, kiedy mogą się wystroić, ubrać trochę doroślej, poważniej, cieszyć swoją rozkwitającą kobiecością. Tak, to już jest ten wiek. Nie widzę w tym nic zdrożnego.
              Rozumiem twoją argumentację i nawet bym się zgodziła, gdyby chodziło o młodsze dziewczynki. Ale trzynasto, czternastolatki? Oglądam filmy z różnych balów i te dziewczynki naprawdę nie wyglądają na przebrane.
              To jest wyjątkowa okazja. Na co dzień te same dziewczynki chowają się w workowatych spodniach i gigantycznych bluzach.

• la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:17
                Na balu mojego Starszego też dziewczynki (niektóre miały już skończone 15 lat, a te najmłodsze nie miały nawet 14 lat, czyli były w wieku mniej więcej Harper) tez miały balowe suknie. Niektóre były umalowane, niektóre miały buty na obcasie, niektóre miały nawet misternie ulożone koki, etc. Prawie wszystkie wyglądały dużo doroślej, niz zazwyczaj, a jednak żadna z nich nie miała na sobie sukienki, która w jakis sposób byłaby nie na miejscu tak młodej dziewczynki. A były i kiecki z dekoldami, i z duzymi rozporkami, etc.
                Ta kiecka - myślę, że przez ten lejacy, opływający jedwab, jest mocno jednak taka - nie wiem- zbyt dosłowna, zbyt odslaniająca?
              • hanusinamama Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:35
                13-14 latki to nie 17-18 latki.
                Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje.
                Na balu 8 klas u młodej było kilka takich wyglądających na dobre 20. Mocny makijaż, kiecka. Były też takie, któe wyglądały ładnie i na swoje 13 lat...I ja wiem ze dzieciak w tym wieku chce wyglądać na dorosłego ale to rodzic kupuje tę kieckę, pozwala na taki makijaż i buty
        • nangaparbat3 Re: Harper Beckham 01.10.24, 22:36
          hanusinamama napisała:

> Ja się zgadzam. Mam 12latkę na stanie i nie pozwoliłabym się jej tak ubrać.
          > Dla mnie to sukienka dla 17latki,

Ciekawe - zastanawiałam się, dla jakiego wieku ta sukienka byłaby wg mnie OK, i na 100% - 17.
          >
          • hanusinamama Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:37
            MI chodzi tylko o to, ze ginie okres miedzy dzieckiem a powiedzmy licealistką.
            Widzę ze w szkole dziewczyny 11-12 letnie chodzą z makijażem, mają akryle czy tam inne cuda na paznokciach. I nie mówię, ze za moich czasów to było....chodzi o to ze ta 13latka zdązy jeszcze być tak ubrana, malować się czy nosić szpilki.
            To jest efekt seksualizacji właśnie 11-13 latek w mediach społecznościowych.
            • grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 11:58
              A kto pozwala 11-latce na media społecznościowe? To jest większy problem niż raka czy inna kiecka
      • junebug Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:47
        Czyli chcąc chronić dziewczynkę przed tanebo zgadasz się z tanebo?

Zwróć uwagę jemu, że zachowuje się jak oblech zamiast pisać esej o tym jak dziewczynka powinna się ubrać, żeby oblech nie komentował.

Synów tak wychowujesz?
        • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:28
          Moi synowie na pewno nic takiego by nie powiedzieli, nie skomentowali, ale co w ich głowach siedzi, to ja tego nie umiem na 100 procent powiedzieć.
          Mam nadzieję, ze nie wyrosną na obleśnych dziadów.
          Na razie żadnych przesłanek nie odnotowałam.
          Wręcz odwrotnie, bo np. Starszy uważa, że jak koleś w jego wieku- czyli lat 20 spotyka sie z dziewczyną, np. 3 -4 lata młodszą, to cos tu mu nie do końca gra. Ja akurat nie uważam, że to az taka straszna różnica, jak 20 latek spotyka się z 17 latką, ale mojemu synowi to się nie podoba. Może dlatego, że ma kuzynkę w tym wieku i dla niego ona jest jeszcze dzieckiem?
          A np. jak jego koleżanka mówiła, że jej znajoma, lat 20, jest w związku z 29 latkiem, to był wręcz oburzony.
    • kanna Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:40
      Dziewczynką wygląda, jakby właśnie wstała z łóżka, nieprzebrana. Lub właśnie przebrana, w nocną koszule mamy, bo nastolatki nie sypiają w czymś takim.
      Ale tak się sporo dziewczynek w lato nosiło w Polsce (choć bardziej szorty i koszulki na ramiączka)
      • kanna Re: Harper Beckham 01.10.24, 09:55
        A skojarzenie "nieprzyzwoite, wyzywając, seksowne" w odniesieniu do dziewczynki idzie po sukience. Bo takie halki kobiety zakładają jako bieliznę nocna i nie chodzi o wygodę, prawda? Chodzi o seksowny wygląda dla faceta.

I komuś się skojarzenie "seksowna bielizna" przeniosło na sukienkę dziewczynki. A potem na samą dziewczynkę.
        I to jest obrzydliwe uncertain
        Oczywiście , człowiek powinien ogarnąć swój ciąg skojarzeń. Ale czasem nie ogarnia i pisze głupstwa.
    • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:13
      Dziewczynka wygląda ślicznie, ale gdyby to była moja córka, kazałabym nałożyć stanik. I nie chodziłoby mi o "prowokowanie" oblechów, tylko o jej wygodę. Żeby mogła się swobodnie poruszać, nie obawiając się o to, że niespodziewanie ramiączka opadną.
      No wiem, teraz jest moda na bieliźniane ubrania i chodzenie bez stanikasmile
      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:19
        "Kazałabym" i "żeby mogła czuć się swobodnie" stoi w sprzeczności. A może ona czuje się swobodnie bez stanika? Szczególnie, że niespecjalnie ma co podtrzymywać, to jest szczupła, dorastająca dziewczynka dopiero
        • yadaxad Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:26
          Nic nadzwyczajnego na tej sukience nie ma i chyba tylko wpływy islamu sprawiają dostrzeganie nieprzyzwoitości.
          • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:34
            yadaxad napisał(a):

> Nic nadzwyczajnego na tej sukience nie ma i chyba tylko wpływy islamu sprawiają
            > dostrzeganie nieprzyzwoitości.

Mnie nie chodzi o przyzwoitość, tylko komfort.

Poza tym, dostrzeganie wszędzie islamu, nawet w nałożeniu stanika to skrajność, do której nie chcę dążyć.
            Właśnie przez skrajności doprowadzone do absurdu, walkę o wolność obyczajową wszędzie, we wszystkim i na maksa, prawica ma się tak dobrze.
          • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:36
            Serio? Co ma Islam do tego?
            • paskudek1 Re: Harper Beckham 02.10.24, 18:22
              fogito napisała:

> Serio? Co ma Islam do tego?
              To że tam też kobiets ma się ubierać stosownie, a to stosownie ustalają inni, za nią, wyłącznie mężczyźni. I to stosownie ma oznaczać ze nie prowokuje mężczyzn. A jak prowokuje mimo to to wina kobiety.
              Dokładnie tak widzisz niektóre nastolatki. ONE mają myśleć jak są widziane i jak na nie reagują faceci.
              • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:17
                Dobrze by było gdyby myślały. Pełna zgoda.
                • grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:21
                  A może by tak faceci zaczęli myśleć, co gadają?
                  • fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:26
                    Przydałoby się, ale jak myślą i nie gadają, to może być nawet gorzej.
                    • grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:29
                      Myślenie nikomu nie szkodzi
                • paskudek1 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:12
                  fogito napisała:

> Dobrze by było gdyby myślały. Pełna zgoda.

Może zacznjj w koncu wymagać od facetów co? Bo kobieta, żeby nie wiem co i jak zrobiła to ZAWSZE znajdzie się ktoś kto to zinterpretuje tak, jak JEMU pasuje.
                  • fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 12:11
                    Myślisz, ze nie wymagam? Skąd taki wniosek?
        • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:26
          Mam gdzieś sprzecznośćsmile
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:39
            I komfort dziecka najwyraźniej też
            • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:45
              Pogadamy jak Twoje córki będą miały 13 lat.
              A tak poza tym, coś odreagowujesz i to jest bardzo widoczne.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:50
                Nie pogadamy, bo nie będziemy miały o czym. Niczego nie odreagowuję, daruj sobie swoje poppsychologiczne wstawki
                • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:54
                  grruu2.0 napisała:

> Nie pogadamy, bo nie będziemy miały o czym.

tak, widzę, że na pewno nie pogadamy

Niczego nie odreagowuję, daruj sobi
                  > e swoje poppsychologiczne wstawki

rzucasz się praktycznie każdemu do gardła, tak lepiej?
                  • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:59
                    Ojej, bo dziewczynka nie tylko musi mieć staniczek pod sukienusia, ale jeszcze buzia w ciup i cichutko przepraszać że żyje? Normalna dyskusja to brzydka rzecz dla dziewczynek, tak to chłopcy mogą rozmawiać, prawda? Oczywiście w trosce o komfort naszych panien
                    • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:01
                      Ale to ty się rzucasz w tym wątku najbardziej.
                    • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:52
                      no właśnie nie normalna a agresywna
                      a mnie się z frustratami, co mylą forum z frontem wojennym nie chce rozmawiać
                    • miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 17:00
                      Popieram, za bardzo uciska się dziewczyny, obserwując to, co było narzucane i dozwolone w pokoleniu mojej Mamy ( Y ), czuję często niesmak i kontrast w porównaniu z tym, co teraz i co kiedyś chłopakom można było robić
                      naturalnie, w przeciwieństwie do ówczesnych dziewczyn.
              • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 07:28
                Moja na więcej niż 13 lat i nie zawiaduje jej biustem ani jej biustonoszami 🤔 No chyba, żeby np prześwitywało, wtedy bym powiedziała, że musi być pod bluzkę założyć. Jak była w tym wieku i miała bluzkę z koronki, to pod spod szedł top, a czy jeszcze biustonosz to już nie pamiętam.
                • danaide2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:31
                  Ja bardzo przepraszam, ale ostatnio był wątek o stanikach i poszło, że teraz nastolatki nie noszą, i że ok, a z tego wątku wynika, że nie ok, że jednak że powinny nosić - czy ja mogę prosić o jednoznaczne wytyczne, bo nie wiem, jak się odnaleźć we współczesnym rodzicielstwie? Dziękuję.
                  • rita83rita Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:39
                    Bo to zależy kto zakłada wątek wink
                  • alicia033 Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:49
                    danaide2.0 napisała:

> czy ja mogę prosić o jednoznaczne wytyczne, bo nie wiem, jak się odnaleźć we współczesnym rodzicielstwie?

może spróbuj otrzymać taką radę u któregoś z twoich licznych przyjaciół i znajomych w realu. Przy twoich szerokich znajomościach i horyzontach z pewnością znajdziesz wśród nich kogoś zorientowanego i w tym temacie. Wiesz, rodzicielstwo to poważna sprawa. Za poważna, żeby zdawać się na randomów z internetu, lepiej, żebyś w tej sprawie zwróciła się do kogoś, kto na pewno jest ci życzliwy i chce twojego dobra.
                    • danaide2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:52
                      Alicia, chyba przedawkowałaś real, że ironii w sieci już nie odczytujesz. Chciałaś ukłuć, kopnąć, poironizować, ale wybralaś kiepski materiał wyjściowy.
                      • alicia033 Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:55
                        danaide2.0 napisała:

> Alicia, chyba przedawkowałaś real, że ironii w sieci już nie odczytujesz.

Ależ odczytuję.
                        Dlatego właśnie dostałaś taką odpowiedź.
                        • danaide2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 09:01
                          A, ok, ok. Bo ja tam odczyłam jedynie chęć pokopania laski z nerwicą - bo skierowałaś post do mnie. Ubaw po pachy...
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:28
          Tym bardziej taka sukienka nie jest dla dziewczynki.
      • piataziuta Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:45
        Ona ma nakładki przyklejane. Każdy normalny biustonosz byłby w tej sukience widoczny. 🙄
        Nic nie widać u tej dziewczynki, ani sterczących sutków, ani specjalnie piersi nie są widoczne, ale prymitywne, patriarchalne "kazałbym założyć stanik", musiało paść.🙄🙄🙄
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:02
          Patriarchalne? Czy raczej praktyczne?
          • piataziuta Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:12
            Nie, nie praktyczne - bo każdy normalny stanik by z tej sukienki wychodził - dopiero by zboczki się jarały, że "prowokuje bielizną".
            Nie widać biustu u tej dziewczynki w tej kreacji, ale pade i tak się będzie tam jej wpatrywać, szukać nieprzyzwoitości, i kazać ubierać w stanik. Krindż rodem z książek z XX wieku - gdzie stare matrony pilnowały cnoty młodych, ładnych dziewcząt.
            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:14
              Nic cóż. Nie jest to właściwa sukienka dla 13 latki z wielu względów. Nie ma co zaklinać rzeczywistości.
              • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:12
                Twoja osobista opinia to nie „oczywistość” ani „rzeczywistość”. To tylko Twoja osobista opinia.
      • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:30
        pade napisała:

> tylko o jej wygodę. Żeby mogła się swobodnie poruszać, nie obawiając się o to, że niespodziewanie ramiąc
        > zka opadną.

tja, "o wygodę".
        Ciekawe, że w innych wątkach stanik jest złemwink, którego ematka albo nie nosi, bo jej w nim niewygodnie albo zdejmuje natychmiast jak tylko może. A tu raptem ma zapewniać wygodę...
        I ciekawa jestem, jakby te ramiączka miały opaść? Zdarza się w źle uszytych/za dużych/niedopasowanych sukienkach. że ramiączko opada ale primo - poza tym, że jest to nieco irytujące to nic się nie dzieje, sukienka nie zjeżdża z tego powodu z biustu, secundo - stanik przy tym nijak nie zapewnia żadnego komfortu a tertio - opcja, że panna Beckhamówna ma sukienkę niedopasowaną czy źle uszytą nie zachodzi.
        • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:50
          Ja jestem z opcji "bardzo lubię swoje staniki i jest mi w nich wygodnie".
          Nie wiem jak miałyby jej opaść, mnie czasem opadają, w różnych ubraniach. Przypadkowe świecenie cyckiem jest dla mnie niekomfortowe, zawsze było.
          • pursuedbyabear Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:04
            Od lat istnieje coś takiego, jak plastry na brodawki i podtrzymujące biust, przeznaczone właśnie pod sukienki tego rodzaju.
          • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:04
            pade napisała:

> Ja jestem z opcji "bardzo lubię swoje staniki i jest mi w nich wygodnie".

Ja też swoje lubię i wygodniej mi w staniku, niż bez ale mam biust w rozmiarze 60G.

> Nie wiem jak miałyby jej opaść,

No właśnie.
            Mnie też zdarzało się, że jakieś ramiączko opadało i stąd doskonale wiem,. że nie ma szansy by opadły tak, żeby "świecić cyckiem". Musiałoby to być coś o kilka dobrych rozmiarów za duże, co w tym przypadku na pewno nie występuje.
            • pade Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:39
              Nie noszę ubrań kilka rozmiarów większychbig_grin To raczej o krój chodzi. Śliski materiał tym bardziej będzie się zsuwał.
              • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:56
                pade napisała:

> Śliski materiał tym bardziej będzie się zsuwał.

Tak. W źle uszytej/źle dopasowanej sukience. Ale i tak nie aż tak, żeby istniało ryzyko "świecenia cyckiem". Do tego musiałyby te ramiączka nie zsunąć się a odpaść i to oba jednocześnie.
          • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 07:31
            > Przypadkowe świecenie cyckiem jest dla >mnie niekomfortowe, zawsze było.
            Jak żyję w żadnym ubraniu mi cycki z ubrania na wierzch nie wyjechały…
          • chatgris01 Re: Harper Beckham 03.10.24, 18:07
            pade napisała:

> Ja jestem z opcji "bardzo lubię swoje staniki i jest mi w nich wygodnie".
            > Nie wiem jak miałyby jej opaść, mnie czasem opadają, w różnych ubraniach. Przyp
            > adkowe świecenie cyckiem jest dla mnie niekomfortowe, zawsze było.
            >

Przypomniała mi się wtopa Sophie w Cannes...
            https://th.bing.com/th/id/R.fdb9577336c585276f879de9e21dcfb8?rik=T0rEdfZH3ug9Ig&riu=http%3a%2f%2fwelikeit.fr%2fwp-content%2fuploads%2f2014%2f05%2fsophie-5ac37.gif&ehk=o0l9XaU23rAt%2bgYjDqReHsNPa8p9zQOK2Aa13ncwCtQ%3d&risl=&pid=ImgRaw&r=0
            • alicia033 Re: Harper Beckham 04.10.24, 09:31
              chatgris01 napisała:

> Przypomniała mi się wtopa Sophie w Cannes...

Fascynujące!wink
              Ale to "wina" fasonu, nisko wyciętych pleców, przez co góry nic nie podtrzymuje. Przy sukience Harper coś takiego nie ma prawa się zdarzyć, bo materiał na plecach nie pozwoli na takie opadnięcię.
    • klaramara33 Re: Harper Beckham 01.10.24, 11:54
      przesadzasz
    • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:14
      Nie pozwoliłabym tak wyjść swojemu dziecku z domu, bez względu na trendy.
      • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:23
        No dokładnie.
      • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:30
        A koszulkę na ramiączkach latem pozwolisz?
        • czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:37
          grruu2.0 napisała:
          > A koszulkę na ramiączkach latem pozwolisz?

I szpilki obowiązkowo!
        • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:39
          Nie, 13 latce bym nie pozwoliła.
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:40
            Na koszulkę na ramiączkach? Ojp a ja myślałam, że moja matka była konserwatywna 🤯
            • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:47
              Moja mi nie pozwalała i miała rację.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:55
                Rekawek do łokcia co najmniej?
                • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:05
                  grruu2.0 napisała:

> Rekawek do łokcia co najmniej?

a dół co najmniej do połowy łydki!
                  • pffpffpff Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:07
                    i golfik do kompletu.
              • alicia033 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:55
                alexis1121 napisał(a):

> Moja mi nie pozwalała i miała rację.

gdy myślisz, że już nic na ematce cię nie zaskoczy...
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:39
          Bez stanika na ulicy nie.
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:41
            A po co stanik jak niejedna trzynastolatka ma malutkie piersi?
            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:49
              Ja mam malutkie i dlatego noszę stanik. 🫣
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:55
                Też jako nastolatka się wstydziłam i nosiłam jakieś gąbki przywiązywane do klatki piersiowej ale byłoby cudownie czuć się wtedy dobrze w swoim ciele i nie robić tego
                • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:59
                  A nie… gąbki odpadają.
                • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 07:36
                  Ostatnio rozmawiałyśmy ze znajomymi jak olbrzymia była presja „dużego biustu” w latach ’90- jak powszechne były te push-up, gąbki, wyścielane biustonosze… Jak normą było pokazywanie w filmach dla młodzieży, że nastolatki obowiązkowo wypychają sobie stanik chusteczkami albo papierem toaletowym, bo musi być duży…
        • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:23
          Serio nie widzisz różnicy między koszulką na ramiączka i np. trampkami...a kiecką a'la koszula nocna i szpilkami?
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:43
            Widzę. Co nie zmienia faktu że najbardziej z tego wszystkiego kontrowersyjne to są obcasy, ale w sumie założenie i h na jedno wieczorne wyjście to nie dramat
            • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:44
              Ale one nawet nie sa jakies wysokie. To kaczuszki.
            • hanusinamama Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:12
              Nie używam słowa dramat, bo dla mnie dramat to jak umiera dziecko...a nie kiecka czy buty.
              Nie widzę powodu aby 13latka miała sie ubierać jak 17latka. Tylko tyle i aż tyle
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:33
                To co ma założyć na wieczorowa okazję? Sukieneczkę z myszką Minnie?
                • miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:46
                  Jasne, że powinna pojawić się w eleganckim wydaniu, a nie dziecięco.
                  Co do sukienki, nie jest zła, ani wyzywająca, choć widziałam ładniejsze.
                  Nie podoba mi się osądzanie dziewczyn/ kobiet przez to, co mają na sobie, i w jakim wieku coś noszą - każda ma własny styl i świadomość swojego ciała.
                  • la_mujer75 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:07
                    Nie wiem na ile 13 latka ma świadomość włąsnego ciała.
                    Ja np. w tym wieku czulam sie skrępowana swoim ciałem.
                    Zapewne Harper, dosrastająca w zupełnie innych czasach, w innym otoczeniu, moze mieć zupełnie inne podejście do swojego ciała.
                    Ja dopiero mając gdzieś tam 16-17 lat przestałam się wstydzić, a zaczęłam doceniac swoje atuty.
                    Pamiętam, że w wakacje, poprzedzające pójście do liceum byłam na wakacjach z rodzicami. I miałam jakis tam kostium. Miałam wtedy trochę tradziku na dekoldzie i mama coś mi zaczęła mówic, abym nie wyciskała, ani nic nie robiła, że mi kupi jakis tam preparat, bo sobie narobię blizn. Pamiętam, jak święcie przekonana powiedziałam, że ja NIGDY nie będe chodziła w bluzkach z dekoldem i nie musze się martwić o żadne ślady po trądziku.
                    • memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 10:13
                      Błagam, to jest dekolt 🤦‍♀️
                      • la_mujer75 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:27
                        Błagam o wybaczenie!
      • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:38
        Przeciez sama nosisz bardzo podobne kreacje.
        • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:39
          Ona nie ma 13 lat.
          • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:42
            Ale ma figure jak ta 13latka (to nie krytyka, alexis jest b.szczupla).
            • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:47
              Przytyłam 🤪
          • eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:01
            fogito napisała:

> Ona nie ma 13 lat.

Latem skończyła 13 lat.
            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:05
              Alexis !
            • chromatic Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:08
              One piszą o Alexis że nie ma 13 lat i nosi lniane a nie jedwabne sukienki.

Moim zdaniem taki look bardziej pasuje 13-latce, w jedwabnej sukience od mamy na pokazie mody niż 50-latce próbującej udawać 16-latke i prezaca się przed windą. Coś jak nasza niedoszła prezydentka Ogórek. Ale jak widać co kto lubi
              • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:12
                13 latce pasuje sukienka stosowna do jej wieku, natomiast 50 latka może coś takiego założyć jeżeli jej ramiona na to pozwalają.
                • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:19
                  Wklje nam sukienke stosowna dla 13 latki.
                  • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:20
                    * wklej
                • azalee Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:35
                  alexis1121 napisał(a):

> 13 latce pasuje sukienka stosowna do jej wieku, natomiast 50 latka może coś tak
                  > iego założyć jeżeli jej ramiona na to pozwalają.

A jesli ktos zaklada sukienki nie pytajac ramion o zdanie?
                  • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:37
                    😀
                • primula.alpicola Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:49
                  alexis1121 napisał(a):

> 13 latce pasuje sukienka stosowna do jej wieku, natomiast 50 latka może coś tak
                  > iego założyć jeżeli jej ramiona na to pozwalają.

Gorzej jak ramiona zaprotestują😅😅😅
        • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:40
          Nie, nie chodzę w bieliźnianym materiale po ulicy.
          • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:40
            Nie chodzisz w jedwabiu? Hmm...
            • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:42
              Nie, w lnie chodzę, z jedwabiu nic nie mam, chyba 😬
              • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:15
                Czy len nie był pierwotnie materiałem z którego szyto… bieliznę? 🤔🤔🤔
                • chatgris01 Re: Harper Beckham 04.10.24, 09:36
                  Giezła szyto cool
                  • memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 11:43
                    No otóż wink
                    youtu.be/Ibj7GsfsCpI?si=LeLFfouXKIu5U_AG
                  • alexis1121 Re: Harper Beckham 07.10.24, 12:11
                    😅
          • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:42
            Widzisz dużą różnicę między tymi strojami?
            • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:45
              To jest lniana sukienka, poza tym wątek tyczy się dziecka. Jej szpilki też są nieodpowiednie.
              • grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:46
                Mało która nastolatka nosi teraz obcasy ale naprawdę na jeden pokaz mody to nie umrze od tego
              • melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:48
                Ta sukienka Harper jest lniana? Ja widze blysk ale moze sie nie znam. I to w zasadzie nie szpilki a kaczuszki, ubrana jest tak bo to mama jej te sukienke zaprojektowala i jest to na pokaz mody, na innych zdjeciach ubrana jest w dzinsy, kurtke i buty sportowe.
            • fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:50
              Nosi ją dorosła kobieta…
            • junebug Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:46
              Tu to by się stanik przydał i obcasy 🫣
        • piataziuta Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:50

> Przeciez sama nosisz bardzo podobne kreacje.

Toż przecież córka by jej konkurencję zrobiła i szanse, że ktoś by Alexis zauważył i zapytał o nią na jakimś portalu, spadłyby już w ogóle do zera.
          • alexis1121 Re: Harper Beckham 01.10.24, 13:01
            Ciągle mam nadzieję 😬

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka