Dodaj do ulubionych

Ciągły uśmiech

30.09.24, 22:18
Przerzucając kanały, trafiłem na program "Ewa gotuje". Pani prowadząca uśmiechała się cały czas.
Zdziwiło mnie to i poszukałem innych odcinków. Okazuje się, że pani w każdym odcinku uśmiecha się cały czas. Dla mnie jest to dziwne.
W realu nie spotkałem się z takim zachowaniem. Owszem, są osoby często uśmiechające się, no ale nie przez cały czas!
Innym przykładem jest Kamala Harris. Ona nie tylko uśmiecha się ale cały czas jest roześmiana.
No ale to polityczka a polityka jest dziwna, więc polityczka ma prawo zachowywać się dziwnie.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Ciągły uśmiech 30.09.24, 22:21
      Miałam koleżankę w liceum, cały czas uśmiechnięta- taki miała wyraz twarzy, taka jej uroda. Durny fizyk też się jej czepiał, rzucał durne teksty o śmianiu się jak glupi do sera, ale na jego pech, dziewczyna mądra była.
    • obrus_w_paski Re: Ciągły uśmiech 30.09.24, 22:36
      O to zupełnie odwrotnie jak ja, mam wieczną bitch face
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 30.09.24, 23:11
        obrus_w_paski napisała:
        > O to zupełnie odwrotnie jak ja, mam wieczną bitch face

Lepsza jest bitch face niż wieczny (nieszczery) uśmiech.
        Mnie całe życie pytają: coś ty taki smutny/zły?
        A ja mam po prostu taki wyraz twarzy/mordy.
        • nick_z_desperacji2 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:11
          Ale skąd założenie, że nieszczery? Jeśli ma taki wyraz twarzy naturalnie, to nie ma w tym nieszczerości.
    • senin1 Re: Ciągły uśmiech 30.09.24, 22:44
      Pewnie ma nawyk myslenia caly czas o przyjemnych, milych sprawach. Chociazby o kasie ktora kazdy odcinek jej przynosi. Moze nie ma ochoty na myslenie o sprawach ponurych lub problemach. Robi to, co jej sprawia przyjemnosc . Niezly powod do usmiechu smile
    • demono2004 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 08:11
      Oj wierz mi, ze jest sporo takich osób, ktore sie wciaz uśmiechają i ja sama do takich nalezę.
    • zajonc_w Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 08:28
      Pod tym usmiechem u "wiecznie uśmiechnietych" to mogą się kryć bardzo niefajne sprawy. Należę do takich osób. U mnie idzie to w parze że znajdowaniem pozytywów, nawet w wujowych sytuacjach. Wersja ekstremalna: mam raka, ale to super, że najbardziej przebadanego. Wypadly mi wlosy, super, zwiekszyla się predkość wyjscia z domu. Zmarł mi ojciec, nic to, zakończyło się jego cierpienie, ja sobie poradzę itd.

Na terapii odkryłam, że jest to u mnie głębokie i związane z różnymi traumami wczesnego dzieciństwa. Niestety nadal jestem "zawsze uśmiechnieta"
      • nenia1 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 09:53
        zajonc_w napisała:

> Pod tym usmiechem u "wiecznie uśmiechnietych" to mogą się kryć bardzo niefajne
        > sprawy. Należę do takich osób. U mnie idzie to w parze że znajdowaniem pozytywó
        > w, nawet w wujowych sytuacjach. Wersja ekstremalna: mam raka, ale to super, że
        > najbardziej przebadanego.

no ale to akurat faktycznie tak jest, w sytuacji zachorowania. Jak już mieć raka to najlepiej
        takiego, który jest częsty i najczęściej w związku z tym dobrze poznany.
      • ga-ti Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 10:33
        Tak z ciekawości, problemy innych też tak traktujesz, mówiąc im że to nic, mogło być gorzej? To bardzo wkur.wiajace jest. Ale ja lubię sobie ponażekać 😉
        • zajonc_w Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 12:40
          Nie, problemy innych prorytowo, własne w ogóle się nie liczą.
        • mallard Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 15:18
          ga-ti napisała:

> Ale ja lubię sobie ponażekać 😉

A ponaRZekać? Też lubisz? 🙃
      • turbinkamalinka Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 19:44
        Ja tak mam. Jak chłop mój miał teraz udar to cieszyłam się jak głupia bo mogło być gorzej... Jak mieli mi go do domu przywieźć niesprawnego (oczekiwanie na miejsce na oddziale rehabilitacyjnym) o wyszło że coś nie tak z sercem to widziałam tego plusy. Przebadają, nadal pod opieką lekarzy, jakaś rehabilitacja też jest. Ma problemy z pamięcią (nie potrafi uchwycić myśli) to nic. Najważniejsze rzeczy pamięta, reszta przyjdzie z czasem... I tak cały czas. Może nie uśmiecham się cały czas ale skwaszonej miny też nie miewam
    • andallthat_jazz Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 08:53
      Jak mam (jeszcze) praktyki, po zalozeniu uniformu usmiech nie schodzi mi z geby. Nie potrafie nad tym zapanowac. Czesto slyszalam od pacjentow, ze sie zawsze usmiecham. Coz poradzic, lubie ich.
      • kanna Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 12:23
        Uśmiech bywa maską , pod którą skrywa się niepewność/ lęk itp.
        • ykke Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 14:36
          O, też prawda
        • andallthat_jazz Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:03
          To fakt. Ale jest tez drugie dno. Uwielbiam wejsc na sale z "piekne dzien dobry, jak sie spalo? Wszystko dobrze?" Uwielbiam i nijak nie zedrzesz usmiechu. Tu nie ma niepewnosci. Lubie pacjentow i to jest szczere.
    • iwles Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 13:18
      "No ale to polityczka a polityka jest dziwna, więc polityczka ma prawo zachowywać się dziwnie."

Ewa Wachowicz też miała epizod polityczny - była sekretarzem prasowym premiera Waldemara Pawlaka.
      To może jej tak zostało od tamtych czasów? tongue_out
    • ykke Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 14:35
      Ja też jestem stale lekko uśmiechnięta poza domem. Wynika to z tego, by uniesc kąciki ust i nie wygladac posępnie ( juz opada to i owo😃). Robię to z automatu, wyglądając pojebiście zapewne😄😄.
    • mail-na-gazecie Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 15:52
      Nie wierzę w uśmiech non stop. Dla mnie to płytkie i nieszczere.
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:43
        mail-na-gazecie napisał:
        > Nie wierzę w uśmiech non stop. Dla mnie to płytkie i nieszczere.

No właśnie.
        Ja napisałem tylko, że dla mnie to jest dziwne, żeby mnie ematki nie zbeształy za obrażanie miłej i pięknej pani Ewy.
    • po_godzinach_1 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 15:55
      To jest bardzo miła kobieta, nie tylko na ekranie. A mili ludzie są uśmiechnięci.
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:04
        po_godzinach_1 napisała:
        > To jest bardzo miła kobieta, nie tylko na ekranie.

Czyli znasz ją bardzo dobrze.
        Bo osoba której się nie zna dobrze może się wydawać miła a potem się okazuje że zamordowała dziecko/męża/żonę.
        • po_godzinach_1 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:06
          czcigodnystarzec napisał(a):

> po_godzinach_1 napisała:
          > > To jest bardzo miła kobieta, nie tylko na ekranie.
          >
          > Czyli znasz ją bardzo dobrze.
          > Bo osoba której się nie zna dobrze może się wydawać miła a potem się okazuje że
          > zamordowała dziecko/męża/żonę.

Na tyle dobrze aby powiedzieć, że jest bardzo miłą osobą.
      • bene_gesserit Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 18:12
        po_godzinach_1 napisała:

> To jest bardzo miła kobieta, nie tylko na ekranie. A mili ludzie są uśmiechnięc

Nie, raczej jest na odwrót. Uśmiechniętych ludzi bierzemy za miłych. Można się nieźle oszukac
        • po_godzinach_1 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 19:10
          bene_gesserit napisała:

> Nie, raczej jest na odwrót. Uśmiechniętych ludzi bierzemy za miłych. Można się
          > nieźle oszukac

nie napisałam, że uśmiechnięci ludzie są mili tylko, że mili ludzie są uśmiechnięci

a to dwie różne sprawy

• afro.ninja Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:29
      Kamila wygląda jakby chciala zaskarbić sobie wszystkich tym uśmiechem. Jednak jest q tym coś sztucznego, moze trochę nerwowego.
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:44
        afro.ninja napisała:
        > Kamila wygląda jakby chciala zaskarbić sobie wszystkich tym uśmiechem. Jednak
        > jest q tym coś sztucznego, moze trochę nerwowego.

Napisałaś prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.
        • princesswhitewolf Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:35
          Tak tak, a Trump to ma taki szczery uśmiechnie to co ta be Kamala 🤣🤧😄😭😂🤦🏼‍♀️
          • nick_z_desperacji2 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 18:38
            Trump powinien być twarzą Amerykańskiego Towarzystwa Hepatologicznego wink
            • princesswhitewolf Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 19:12
              Albo Towarzystwa Tupecikow tudziez Stowarzyszenia Milosnikow Solarium
      • nick_z_desperacji2 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:17
        Kampanie w Ameryce są specyficzne, bardzo emocjonalne. Zakład, że jeśli wygra, to nie będzie się non stop uśmiechać, ale teraz brak uśmiechu skreślałby ją na dzień dobry.
    • korniz Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 16:50
      Owszem można sie śmiać w tym samym towarzystwie. Natomiast ta sama osoba będąc w innym towarzystwie będzie potrafiła się żalić, szukac pocieszenia,wsparcia.
    • princesswhitewolf Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:34
      A potem caly swiat rechocze z Youtubowych czy Instagramowych filmikow o wschodnio europejskiej twarzy bez usmiechu

Chocby tu
    • hrabina_niczyja Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:36
      Ja tak mam po czyszczeniu zębów 😀 I moja ciotka i matka tak miały jak sobie zrobiły nowe zęby 😀
    • sueellen Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:43
      Wyjedziesz z Polski to zrozumiesz. 🙂
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:52
        sueellen napisała:
        > Wyjedziesz z Polski to zrozumiesz. 🙂

A po co miałbym wyjeżdżać?
        Mam telewizor i widziałem już chyba wszystkie kraje.
        • princesswhitewolf Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 22:51
          Hahah
    • beneficia Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:57
      Ja mam taką osobę w dalszej rodzinie.
      Ciągle się uśmiecha (plus czasami pokazuje zęby), i z tym przyklejonym uśmiechem wbija takie szpile (również swojej matce), że dziękuję bardzo.
      A, i jeszcze moja była bratowa taka jest.
      • beneficia Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 17:57
        Sorry, szwagierka!
    • bene_gesserit Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 18:09
      Starmach, inną telewizyjna kucharka, też ma wiecznie przylepiony do twarzy uśmiech. Robi ciasteczka - wyszczerz, kroi wieprzowinę - wszystkie ząbki na wierzchu. I tak dalej, non stop. Mnie to męczyło, nieszczere to było tak na oko. Twarz ja pewnie bolała potem.
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 18:22
        bene_gesserit napisała:
        > Starmach, inną telewizyjna kucharka, też ma wiecznie przylepiony do twarzy uśmi
        > ech.

Musiałem guglać kto to jest.
        Teraz nie będę mógł zasnąć A jak już zasnę to będę miał koszmary.
        https://bi.im-g.pl/im/6b/13/1a/z27342187IH,Anna-Starmach-opowiedziala-o-poczatkach-pracy-na-p.jpg
      • sasha_m Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 21:42
        Jest jeszcze jedna kucharka, na tiktoku mi się wyświetla, Ewa Szczęsna, widzę po niej, że czasem jest to uśmiech wymuszony, ktoś jej chyba powiedział, że tak będzie lepiej. Nie jest.
      • konsta-is-me Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 23:15
        A jakbyś zgadła 😆 - widziałam kiedyś materiał, coś w stylu "zza kulis". Masterchefa.
        Po ujęciu, dosłownie zrzuciła z siebie ten uśmiech, przewracając oczami z miną "uff, wreszcie...".
        I ma bardzo "bitch face" poza origramem.
        • mail-na-gazecie Re: Ciągły uśmiech 02.10.24, 09:13
          Uśmiech po górne siódemki do zdjęcia. Cóż za pozytywna osoba, no faktycznie wink
      • kaki11 Re: Ciągły uśmiech 02.10.24, 14:31
        Akurat u Ani jakoś duże wrażenie, że ona ten uśmiech ma często mega na siłę przyklejony... U Wachowicz wydaje mi się to mniej wymuszone.
    • milin95 Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 20:03
      Po prostu jest szczęśliwa, ma dobre życie, urodę, pieniądze, rodzinę, robi to, co kocha. Gdybym tak miała też banan nie schodziłby mi z gęby.
      • czcigodnystarzec Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 20:14
        milin95 napisała:
        > Po prostu jest szczęśliwa, ma dobre życie, urodę, pieniądze, rodzinę, robi to,
        > co kocha.

Skąd wiesz?
        Może jest nieszczęśliwa i ma ma złe życie?
    • sueellen Re: Ciągły uśmiech 01.10.24, 21:00
      😃😄😀😁😆😅
    • kaki11 Re: Ciągły uśmiech 02.10.24, 14:27
      Chyba wolałabym, żeby moim częstszym wyrazem twarzy był uśmiech jak u Ewy niż moja naturalna mina, która jest raczej posępna. Często ludzie zwracają mi na to uwagę, a uśmiechnięta twarz zawsze wygląda lepiej, sympatyczniej, bardziej świetliście niż taka jaką ja mam smile
      Zresztą Ewa ma raczej taki nawyk przed kamerą czy przy rozmawianiu z klientami czy fanami, bo podobnie się chyba uśmiechała jak spotkałam ją kiedyś w jej krakowskiej restauracji. I naprawdę uważam, że to lepiej wygląda i jest sympatyczniejsze, ale przecież oczywiste, że nie chodzi tak dosłownie całą dobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka