Dodaj do ulubionych

Petarda w akcji

09.10.24, 15:18
www.pudelek.pl/maciej-kurzajewski-pozwal-byla-zone-paulina-smaszcz-pojawila-sie-w-sadzie-na-pierwszej-rozprawie-7079766987708992g
Ta pani nie ma umiaru🤦

Bardzo jestem ciekawa cóż tam szeptała do byłej szwagierki i teściowej.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:22
      Eeee, nie jest źle. Następny termin już na maj.
      Ale to tylko dlatego, że to Warszawa -Praga.
      • primula.alpicola Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:25
        Wtedy będzie zeznawać Cichopek. Będzie jazda.
        • moni_485 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:52
          primula.alpicola napisała:

> Wtedy będzie zeznawać Cichopek. Będzie jazda.

To dobrze. Gawiedź z nudnym życiem będzie miała się czym ekscytować.
          • primula.alpicola Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:58
            Też ci nudzi, bo tu wlazłoś.
            • annaboleyn Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:29
              primula.alpicola napisała:

> Też ci nudzi, bo tu wlazłoś.

Już nie dokuczaj, na pewno wlazło po notowania giełdowe. Tytuł wątku taki mylący!
      • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:43
        daniela34 napisała:

> Eeee, nie jest źle. Następny termin już na maj.
        > Ale to tylko dlatego, że to Warszawa -Praga.

Za dlugi termin czy za krotki? Bo mnie się wydaje, że to duży odstęp czasowy.
        • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:45
          W normalnym układzie oczywiście długi. W Polsce A.D.2024 przyzwoicie krótki. Warszawa (nie Warszawa -Praga, to są dwa osobne sądy okręgowe) ma teraz terminy co 12 miesięcy.
          • arwena_111 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:01
            Nie tak źle - miałam wczoraj rozprawę, następna 6 grudnia. Wszyscy w szoku tongue_out. Okręgówka
            • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:02
              W rozwodach jest raz na rok😄
              • arwena_111 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:06
                To fakt, tu nie rozwód tongue_out
            • memphis90 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:55
              Sprawdź którego roku… Może 2025…
              • arwena_111 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 18:06
                Nie no tego - jeszcze nam sędzia kazała sprawdzać czy na pewno możemy big_grin
          • przepio Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:26
            daniela34 napisała:

> W normalnym układzie oczywiście długi. W Polsce A.D.2024 przyzwoicie krótki. Wa
            > rszawa (nie Warszawa -Praga, to są dwa osobne sądy okręgowe) ma teraz terminy c
            > o 12 miesięcy.

Parę lat temu odpowiedziałaś, gdy pytałam o poradę ws rozwodu.
            U syna, od pozwu do rozwodu upłynęło 3,5 miesiąca. Jak teraz to czytam to aż nie wierzę.
            Albo miał takie szczęście.
            • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:32
              Jeśli od pozwu do rozwodu to wnoszę, że rozwód na jednej rozprawie i pewnie bez orzekania o winie, albo przynajmniej bez sporu co do winy.
              I tak, to jest możliwe. Takie sprawy bezkonfliktowe sądy sobie wpychają na wokandy, bo one dają szybką "fajkę" = czyli szybkie zakończenie sprawy a to poprawia sędziemu statystykę.
              Natomiast jeśli sprawa jest na więcej niż jedną rozprawę, albo na pierwszy rzut oka konfliktową, to niestety się czeka. Z ostatniej rozmowy z sędzią SO Warszawa - u niego są terminy co rok. Jeśli coś nie wypadnie (bo czasem wypada i wtedy ktoś może na to miejsce wskoczyć).
              W Krakowie w tej chwili w bardzo konfliktowym rozwodzie od pozwu do pierwszego terminu czekam już (a terminu jeszcze nie mam) 6 miesięcy.
              W trwającym konfliktowym rozwodzie między terminami mam 5 miesięcy odstępu (jeden w lipcu, kolejny w grudniu). To i tak nieźle.
              • przepio Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:40
                O, taka statystyka mnie przekonuje.
                Tak, było bez orzekania o winie.
              • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:40
                daniela34 napisała:

> Jeśli od pozwu do rozwodu to wnoszę, że rozwód na jednej rozprawie i pewnie bez
                > orzekania o winie, albo przynajmniej bez sporu co do winy.
                > I tak, to jest możliwe. Takie sprawy bezkonfliktowe sądy sobie wpychają na wok
                > andy, bo one dają szybką "fajkę" = czyli szybkie zakończenie sprawy a to popra
                > wia sędziemu statystykę.
                > Natomiast jeśli sprawa jest na więcej niż jedną rozprawę, albo na pierwszy rzut
                > oka konfliktową, to niestety się czeka. Z ostatniej rozmowy z sędzią SO Warsza
                > wa - u niego są terminy co rok. Jeśli coś nie wypadnie (bo czasem wypada i wted
                > y ktoś może na to miejsce wskoczyć).
                > W Krakowie w tej chwili w bardzo konfliktowym rozwodzie od pozwu do pierwszego
                > terminu czekam już (a terminu jeszcze nie mam) 6 miesięcy.
                > W trwającym konfliktowym rozwodzie między terminami mam 5 miesięcy odstępu (jed
                > en w lipcu, kolejny w grudniu). To i tak nieźle.

A takie dobra osobiste to w okręgowym czy w rejonowym? A ile się średnio czeka na rozpoczęcie rozprawy, bo z tego co mi się wydaje Kurzopki chyba wniosły pod koniec 2023 i teraz pierwsza rozprawa.
                • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:44
                  Dobra osobiste są w okręgu. I ta sprawa toczyła się w okręgu.
                  I raczej nie pod koniec 2023 - artykuł z marca 2023
                  www.google.com/amp/s/natemat.pl/amp/475298,maciej-kurzajewski-pozywa-pauline-smaszcz-o-naruszenie-dobr-osobistych
                  • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:49
                    daniela34 napisała:

> Dobra osobiste są w okręgu. I ta sprawa toczyła się w okręgu.
                    > I raczej nie pod koniec 2023 - artykuł z marca 2023
                    > www.google.com/amp/s/natemat.pl/amp/475298,maciej-kurzajewski-pozywa-pauline-smaszcz-o-naruszenie-dobr-osobistych

Mogl złożyć wczesniej, a do mediów to trafiło w marcu. Bo ja kojarzę, że ta cała imba się zaczęła rok temu jesienią i już jakoś wtedy mowiło się o pozwach. Ale przyznać trzeba, że Kurzopki rozegrały ją koncertowo.
                    • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:52
                      No to jeśli złożył wcześniej to tym bardziej nie "Pod koniec ' 2023 a raczej "na początku 2023."

Cały czas mówimy o 2023 roku. Czyli o tym, że od złożenia pozwu do rozprawy minął ponad rok.
                      • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 18:03
                        daniela34 napisała:

> No to jeśli złożył wcześniej to tym bardziej nie "Pod koniec ' 2023 a raczej "n
                        > a początku 2023."
                        >
                        > Cały czas mówimy o 2023 roku. Czyli o tym, że od złożenia pozwu do rozprawy min
                        > ął ponad rok.

Oj faktycznie, Petarda w 2022r tak szalała.
                        • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 18:09
                          Co daje pojęcie, jak długo to trwa. Pozew wiosna 2023. Rozprawa jesień 2024.
          • martishia7 Re: Petarda w akcji 10.10.24, 11:51
            SO Gospodarczy na Czerniakowskiej - sekretariat od 6 miesięcy nie wykonał zarządzenia o doręczeniu powodowi zarzutów od nakazu zapłaty. Zakładam, że akta wpadły za regał albo sobie nimi podpierają stolik, żeby się nie gibał.
            • daniela34 Re: Petarda w akcji 10.10.24, 12:04
              Hehehe (śmiech przez łzy)
              • martishia7 Re: Petarda w akcji 10.10.24, 12:06
                Z koleżanką z pracy mówimy o tym zacnym miejscu Mount Doom - jak coś tam wrzucisz, to znika na wieki.
            • hrasier_2 Re: Petarda w akcji 10.10.24, 12:16
              martishia7 napisała:

> SO Gospodarczy na Czerniakowskiej - sekretariat od 6 miesięcy nie wykonał zarzą
              > dzenia o doręczeniu powodowi zarzutów od nakazu zapłaty. Zakładam, że akta wpad
              > ły za regał albo sobie nimi podpierają stolik, żeby się nie gibał.
              >
              Niekoniecznie. Takie coś może trwać dluzej niż trzy miesiące. Pani adwokat powinna wiedzieć, że sądy nierychliwe, ale sprawiedliwe😉
    • borsuczyca.klusek Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:24
      Dla niechętnych klikaniu w link służę screenem:
      • krwawy.lolo Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:28
        Dziękuję. Potwierdziłaś tylko, że klikanie po takich niusach nie ma najmniejszego sensu. Mogę sobie dalej ignorować, bez wyrzutów sumienia.
    • homohominilupus Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:25
      Jakie ma wielkie torbiszcze!
      • ib_k Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:29
        Pewnie miała tam szczoteczkę do zębów i majtki na zmianę, jakby ją od razu aresztowaliwink
      • najbrzydszebutyswiata Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:29
        Ktoś skomentował, że to żeby Kurzaja zataszczyć z powrotem do domu, ale cwaniak się nie pojawił 😁
        • primula.alpicola Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:33
          Albo wynieść zwłoki Pyzy🤪
    • zerlinda Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:42
      A ta rozprawa to o co?
      • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:44
        O naruszenie dóbr osobistych Kurzaja przez Petardę.
        • arwena_111 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:02
          A co on jej zrobił - poza tym, że zostawił? A nie wróć - to chyba ona jego zostawiła.
          • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:03
            To ona jemu zrobiła - naruszyła dobra.
            On jest tu powodem, ona pozwaną.
            • arwena_111 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:05
              dobra - jakoś dziwnie przeczytałam twój post wyżej big_grin. A gdzieś w głowie miałam, że ona go oskarża o wszystkie plagi świata - więc wyszło mi, że ona jego pozywa big_grin
              • hosta_73 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:27
                Ona go też pozywa, o kasę.
                • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:30
                  Ponoć tak. Przynajmniej to zapowiadała. Niemniej ta sprawa jest z powództwa Kurzaja.
                • zerlinda Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:35
                  Czy to możliwe, że kilka lat po rozwodzie, mają jakieś nierozliczone sprawy majątkowe? Pani nie jest naiwną mlodka, tylko starą, cwaną babą.
                  • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:40
                    Pani twierdzi, jakoby pan zatarł przed nią jakaś częsc majątku na etapie sprawy o podział - o ile dobrze pamiętam. I teraz chce to "dodzielić."
                    Teoretycznie jest to możliwe. A jaka jest prawda to nie wie nikt poza nimi i może sądem.
                    • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:40
                      *zataił a nie zatarł
                      Mój telefon częściej jednak zaciera niż zataja
                      • balladyna Re: Petarda w akcji 09.10.24, 19:49
                        On chyba po prostu z Toba zadziera.
                        • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 19:56
                          🤣
                    • kropkaa Re: Petarda w akcji 09.10.24, 18:34
                      Pani zrezygnowała z pracy w tv i poszła do korporacji, aby tam zarabiać, mieć urlop, składki ZUS etc. Pięła się po szczeblach kariery, awansowała i to wszystko, aby wspomóc męża (hm, to mnie zastanowiło). A teraz, 4 lata po rozwodzie, mają nadal nierozliczone sprawy!
                      Taki skrót pobieżny, bo niestety muszę pracować tak jak Petarda i nie miałam czasu na dokładne czytanie Pudelką big_grin
                      Ale urzekła mnie jej historia. To niego to wszystko było, a on wziął i porzucił, drań.
                      • kropkaa Re: Petarda w akcji 09.10.24, 19:15
                        *Dla niego
        • zerlinda Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:24
          Dziękuję za odpowiedź. No i tak facet dlugo wytrzymał te absurdalne ataki.
    • nena20 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 15:51
      Żadna akcja bo niby co powiedziała ? Może panie udają 🤣
    • heca007 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:04
      Pewnie nic miłego. Jak widać mimo upływu czasu pani nie uspokaja się a rozkręca tongue_out A co będzie po wydaniu wyroku! Jakikolwiek by nie był tongue_out
    • szarmszejk123 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 16:14
      A mnie zastanawia czy oni zdjęcia tosterem robią?
      Zwykły telefon zrobi lepsze, nawet człowieka w ruchu.
    • hrabina_niczyja Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:07
      Ja naprawdę nie wiem co baba ma we łbie, bo żeby chodzić po sądzie z byłym po latach i jeszcze widywać jego rodzinę i szeptać im na uszko brzmi strasznie. Kretynka po prostu.
      • feldmarszalek.duda Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:34
        No przecież musi się stawić na wezwanie sądu, jak ją chłop pozwał. Czytaj nagłówek - to on ją ciąga po sądach, nie ona jego. Kretynką to by była, gdyby się nie stawiła.
        • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:41
          A skąd wniosek, że była wezwana?
          To była rozprawa celem przesłuchania świadków. Kurzaja nie było, co pozwala przypuszczać, że obie strony (I ona i Kurzaj) były o terminie zawiadomione a nie wezwane.
          Sad strony przesłuchuje na końcu, po świadkach. Na ogół wzywa obie na ten sam termin z przyczyn oczywistych.
          • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:46
            daniela34 napisała:

> A skąd wniosek, że była wezwana?
            > To była rozprawa celem przesłuchania świadków. Kurzaja nie było, co pozwala prz
            > ypuszczać, że obie strony (I ona i Kurzaj) były o terminie zawiadomione a nie w
            > ezwane.
            > Sad strony przesłuchuje na końcu, po świadkach. Na ogół wzywa obie na ten sam t
            > ermin z przyczyn oczywistych.

A jak nie ma żadnych świadków, albo naruszenie dóbr następuje w internecie anonimowo np na fb spod fake konta?
            • daniela34 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:50
              No jak nie ma świadków to sąd ich, co oczywiste, nie wzywa, bo nie ma kogo.

Wówczas jeśli są inne dowody to też je przeprowadza przed przesłuchaniem stron. Z tym, że jeśli są to dowody z dokumentów to może je przeprowadzić na 1 rozprawie i od razu przesłuchać strony, a potem wydać wyrok.
              Tu wszakże tak nie było. Świadkowie zostali wezwani, a strony, z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością- zawiadomione. Stawić się mogły lecz nie musiały.
              • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 18:02
                daniela34 napisała:

> No jak nie ma świadków to sąd ich, co oczywiste, nie wzywa, bo nie ma kogo.
                >
                > Wówczas jeśli są inne dowody to też je przeprowadza przed przesłuchaniem stron.
                > Z tym, że jeśli są to dowody z dokumentów to może je przeprowadzić na 1 rozpra
                > wie i od razu przesłuchać strony, a potem wydać wyrok.
                > Tu wszakże tak nie było. Świadkowie zostali wezwani, a strony, z prawdopodobień
                > stwem graniczącym z pewnością- zawiadomione. Stawić się mogły lecz nie musiały.

Moja znajoma ( o czym pisalam poniżej) też miała sprawę w sądzie o naruszanie dobr osobistych na fejsie spod fake konta. Najpierw na rozprawy wysyłała zwolnienia, a potem się okazało, że fb nic nie udostępnił a żaden operator internetu nie trzyma logów ponad rok. Nic jej nie zrobili. Petarda też mogła zwolnienia wysyłać, no ale w jej przypadku sprawa jest ewidentnie prosta i jawna.
    • feldmarszalek.duda Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:31
      Ale o co chodzi? Dostała wezwanie do sądu, ubrała się w skromną, ale ładną kieckę i poszła. W czym ona w tym artykule nie ma umiaru, bo nie rozumiem?
      • szarmszejk123 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:32
        W szeptaniu gróźb do uszek chyba
      • niebieskasukienka234 Re: Petarda w akcji 09.10.24, 17:44
        feldmarszalek.duda napisał(a):

> Ale o co chodzi? Dostała wezwanie do sądu, ubrała się w skromną, ale ładną kiec
        > kę i poszła. W czym ona w tym artykule nie ma umiaru, bo nie rozumiem?

Jakby chciała to by zwolnienie lekarskie wysłała. Moja znajoma tak przewlekła sprawę o naruszanie dobr byłemu pracodawcy w sieci. Zanim sprawa weszła na wokandę, a potem ona nie przychodziła to w koncu logi i IP zostały przez operatorów wykasowane i szukaj wiatru w polu.
      • mayaalex Re: Petarda w akcji 09.10.24, 20:03
        tak, sukienka tez mi sie spodobala, bardzo odpowiednia do tej okazji smile
      • primula.alpicola Re: Petarda w akcji 10.10.24, 09:32
        W szeptaniu gróźb do uszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka