Dodaj do ulubionych

Podziwiam to forum

18.10.24, 17:33
Żeby z wątku, gdzie kobieta na rozstajach prosi o radę zrobić taką gównoburzę osobistą, a modki zamiast wyciąć te gałęzie w cholerę, nic. Gdyby alpepe tam napisała gówno, od razu by poleciał jej post, ale inne? Proszę bardzo, niech się naparzają w kisielu.
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:38
      Lecę po popcorn

Tekst linku
      • tanebo001 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:39
        https://media.tenor.com/N6j9KnEx7BwAAAAM/michaeljackson-popcorn.gif
        • dekoderka Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:42
          Żałosny jesteś z tą kolekcją obrazków na każdą okazję.
          • heniek.8 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:11
            dekoderka napisała:

> Żałosny jesteś z tą kolekcją obrazków na każdą okazję.
            >
            https://i1.jbzd.com.pl/contents/2021/06/normal/BBkFy96wfh3cDqU2VZGrmjcFeoQcb6uU.jpeg
            • boogiecat Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:35
              Ten jest fajny😀
    • srubokretka Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:51
      W realu tez zauwazylam wmozona agresje. Dzis mnie facet od Rosjanek zwyzywal, bo za wolno jechalam. On chcial na czerwonym sobie postac, a ja mu beszczelnie chcialam to uniemozliwic. Byczek fernando tak wystrzelil na zielonym, zeby znowu sobie na czerwonym postac. Ludzie maja rozne pasje w zyciu, co im bedziesz zazdroscic.
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:12
        Jest taki idiom, you are Russian czy coś w tym stylu, anglistki powinny zajarzyć, i to akurat znaczy spieszyć się, więc może on to ironicznie.
        • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:13
          Spieszyć się, albo szybko pracować.
        • ewka.n Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:42
          alpepe napisała:

> Jest taki idiom, you are Russian czy coś w tym stylu, anglistki powinny zajarzy
          > ć, i to akurat znaczy spieszyć się, więc może on to ironicznie.

A może chodziło mu o to jak wolno ruskim idzie podbijanie Ukrainy. Taka aktualna ironia geopolityczna smile

• srubokretka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 03:03
            smile
            Nie wiem co tacy nielogiczni ludzie maja w glowie. Krzyczal , ze on sie spieszy #@$^@ ...
            Tak, na czerwone, zeby sobie stanac i czekac minute lub dluzej, bo to uliczka boczna do glownej. Po pandemi coraz wiecej na drogach takich co to musza zedrzec hamulce, gdy z daleka zobacza czerwone.
            • mizantropka_20 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:43
              Czekałam z zapartym tchem, kiedy włączysz zdartą płytę, ufff doczekałam się! Nadal nie mija? Poważna sprawa, po ematkowemu radzę: IDŹ NA T-E-R-A-P-IE!!!!
            • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 07:54
              srubokretka napisał:

Po pandemi coraz wiecej na drogach takich co to musza zedrzec
              > hamulce, gdy z daleka zobacza czerwone.

To pewnie przez te szczepionki, uprzedzali ludzie że one szkodzą na neurologię i masz efekty
              • mizantropka_20 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:07
                🤣️🤣️🤣️
              • livia.kalina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 20:09
                ponoć szkodzą na płodność. Ja się np bardzo ucieszyłam, że antykoncepcja nie będzie juz potrzebna. To na neurologię już też?
    • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:52
      Alpepe startujesz na moderatorkę? 🙄
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:11
        Co ty, mnie nie wybiorą, choćby z tego względu, że nie mam konta pocztowego big_grin Jestem wolnym elektronem.
        • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:26
          Możliwe, że nikogo nie wybiorą, bo coś ucichło z tym szumnie zapowiadanym konkursem. Ktoś coś wie może?
          • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:25
            No ja bym tam na Ciebie glosowala
            • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:19
              Chyba raczej niepotrzebne już głosowanie jest.
    • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 17:53
      Też jestem trochę zszokowana. Niby jatka od czasu do czasu się przydaje, ale te dwie ciągnęłyby się za kudły w każdym wątku.
      • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:33
        Az wejde i zobaczyc ktora tam rozrabia. Peno brenya
    • sueellen Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:13
      Znowu Marzenka? O co tym razem chodzi?
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:21
        Nie wiem, kto to Marzenka, gruu to Marzena, hrabina to Marzena, snejki to Marzena, inne to Marzena?
        • sueellen Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:45
          Nie wiem, nie znam się. Ostatnio tylko Marzene zarejestrowałam. Jak widzę watek na więcej niz 100 postów w którym nie uczestniczyłam to już raczej nawet nie wchodzę więc mnie pewnie większość go*burz omija. Dlatego pytam o co konkretnie chodzi?
    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:15
      Ja to się zastanawiam, co takiego ma w sobie gruu, że każdy jej wątek zmienia się w jechanie po niej🤷
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:18
        Nie, marta.graca, nie żartujmy sobie, ona się odgryza jak tygrys szablozębny. Ty też co mnie widzisz, toś striggerowana przecież. Z tym, że ja już łagodna jako baranek się robię.
        • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:22
          Hmm, to musiało mi jakoś umknąć, jak się odgryza! Chyba ci się wydaje z tym triggerowaniem, bo nic do ciebie nie mam, ja po prostu mam taki styl pisania, ale nie tylko do ciebie ( choć zapamiętałam ci, że nazwałaś mnie przemądrzałą, to nie chowam z tego powodu urazy).
      • tanebo001 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:18
        Sukienka była za krótka?
        • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:18
          Tanebo, nie zrozumiesz.
      • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:23
        Bo odpowiada na każdy jeden post. Jak przy trójce dzieci ma na to czas pozostaje zagadką.
        • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:44
          I do tego jeszcze praca i fitness!
          • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:46
            Ale co wam to przeszkadza? Dlaczego musicie wiedzieć jak ona to robi że ma czas? Po co takie roztrząsanie czyjegoś życia ?
            • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:49
              trzydziestolatka80 napisała:

> Ale co wam to przeszkadza? Dlaczego musicie wiedzieć jak ona to robi że ma czas
              > ? Po co takie roztrząsanie czyjegoś życia ?

Ona sama opisuje to życie. I warto czasem sobie zdać sprawę z tego że pewne rzeczy są po prostu fikcją.
              • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:04
                Może ma 3 nianie do dzieci jak Angelina Jolie. Naprawdę nikomu nic do tego jak długo spędza się czasu na forum.
                • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:09

> Może ma 3 nianie do dzieci jak Angelina Jolie. Naprawdę nikomu nic do tego jak
                  > długo spędza się czasu na forum.

No jej "dzieciom" może być coś do tego.
                  Uczmy kolejne pokolenia żeby nie wierzyły ślepo w to co piszą w internecie.
              • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 02:18
                Nigdy nie kłamałam na forum na swoim temat, czasami mogłam zmieniać jakieś nieistotne szczegóły opisywanych historii żeby nie identyfikować bohaterów. Ale nie na temat swojego życia. Zresztą z jakiegoś powodu po tym, jak sporo osób się dowiedziało kim jestem, nikt mi nie zarzucił ściemy
            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:53
              Mnie to nie przeszkadza, tak jak cała reszta przechwałek ematek. Obserwuję, przyjmuję do wiadomości, ale specjalnie się nie dziwie- to taki lokalny folklor.
              • nenia1 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:00
                marta.graca napisała:

> Mnie to nie przeszkadza, tak jak cała reszta przechwałek ematek. Obserwuję, prz
                > yjmuję do wiadomości, ale specjalnie się nie dziwie- to taki lokalny folklor.
                >
                no skoro pisze o opiece naprzemiennej, to może wtedy gdy dzieci są u ojca? Na przykład.
                • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:04
                  nenia1 napisała:

> marta.graca napisała:
                  >
                  > > Mnie to nie przeszkadza, tak jak cała reszta przechwałek ematek. Obserwuj
                  > ę, prz
                  > > yjmuję do wiadomości, ale specjalnie się nie dziwie- to taki lokalny folk
                  > lor.
                  > >
                  > no skoro pisze o opiece naprzemiennej, to może wtedy gdy dzieci są u ojca? Na p
                  > rzykład.

Jakimś cudem są zawsze gdy może odpowiadać na wszystkie posty które jej dotyczą. Podkreślam, wszystkie. No błagam.
                  • nenia1 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:18
                    midge_m napisał(a):

> Jakimś cudem są zawsze gdy może odpowiadać na wszystkie posty które jej dotyczą
                    > . Podkreślam, wszystkie. No błagam.

Ale co sugerujecie, że kłamie? Nie ma 3 dzieci, nie ćwiczy, nie pracuje? Ja rozumiem, że niewiarygodne jest wszystko co równocześnie pozytywne czyli przykładowo rozmiar 36 albo (w przypadku kobiet) dobry zawód i wysokie zarobki, bo wiadomo, że ematka to hahahaha zmyśla, bo kto to tam widział żeby kobiety dobrze zarabiały, ale akurat gruu jest tu chyba niektórym osobom znana osobiście, wkleja też swoje zdjęcia no i jakoś i dzieci są na nich i sylwetka ewidentnie osoby, która ćwiczy. Zawodowo z bergą też się gdzieś tam spiknęły, znaczy branża też się zgadza, więc co wam się aż tak bardzo nie spina?
                    • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:31
                      nenia1 napisała:

> midge_m napisał(a):
                      >
                      > > Jakimś cudem są zawsze gdy może odpowiadać na wszystkie posty które jej d
                      > otyczą
                      > > . Podkreślam, wszystkie. No błagam.
                      >
                      > Ale co sugerujecie, że kłamie? Nie ma 3 dzieci, nie ćwiczy, nie pracuje? Ja roz
                      > umiem, że niewiarygodne jest wszystko co równocześnie pozytywne czyli przykłado
                      > wo rozmiar 36 albo (w przypadku kobiet) dobry zawód i wysokie zarobki, bo wiado
                      > mo, że ematka to hahahaha zmyśla, bo kto to tam widział żeby kobiety dobrze zar
                      > abiały, ale akurat gruu jest tu chyba niektórym osobom znana osobiście, wkleja
                      > też swoje zdjęcia no i jakoś i dzieci są na nich i sylwetka ewidentnie osoby,
                      > która ćwiczy. Zawodowo z bergą też się gdzieś tam spiknęły, znaczy branża też s
                      > ię zgadza, więc co wam się aż tak bardzo nie spina?

Gazeta też podobno kogoś spotkał w realu. Jola kotka prawie wysłała paczki. Łatwo w pewne rzeczy wierzyć bo są i zdjęcia i Berga która ją zna z LinkedIna. Może po prostu mało ematek pamięta jak to jest mieć małe dzieci, a już w ogóle trójkę. I jeszcze ćwiczyć. Pracować. Chodzić na randki. I odpowiadać na prawie każdy post w wątku na ponad 1000 wpisów. Coś jak Budda który na swoje milionowe darowizny zarobił na zmywaku. Jak się kiedyś popracowało fizycznie to można z dosyć dużą pewnością stwierdzić że na wielomilionowe prezenty tak się nie da zarobić.
                      • nenia1 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:39
                        midge_m napisał(a):

> I odpowiadać na prawie każ
                        > dy post w wątku na ponad 1000 wpisów.

jak się leży w szpitalu? Poza tym bądźmy szczerzy, to nie poezja wysokich lotów, tylko gównoburza na forum.
                      • lauren6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:42
                        midge_m napisał(a):

> Może po prostu mało ematek pamięta jak to jest mieć małe dzieci, a już w ogóle tró
                        > jkę. I jeszcze ćwiczyć. Pracować. Chodzić na randki. I odpowiadać na prawie każ
                        > dy post w wątku na ponad 1000 wpisów. Coś jak Budda który na swoje milionowe da
                        > rowizny zarobił na zmywaku. Jak się kiedyś popracowało fizycznie to można z dos
                        > yć dużą pewnością stwierdzić że na wielomilionowe prezenty tak się nie da zarobić.

Nie rozumiesz, to wszystko kwestia dobrej organizacji czasu. Dziecko samo sobie zmienia pieluchę, a matka w tym czasie smaruje posta z ciętą ripostą.

Jak dla mnie to taka sama mitomanka jak ta co porzuciła dziecko.
                        • m_incubo Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:11
                          Mitomanką jest hrabina.
                          Gru często budzi irytację, ale nie kłamie - dzieci ma tyle, ile twierdzi, że ma.
                          • thank_you Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:18
                            Hrabina w wątku obok właśnie pięknie trolluje i udaje (dzięki innej forumce), że jest notariuszem. Do dziś pamiętam wątek o spółce cywilnej i dwóch prezesach (notariuszach 🤣) wyzywających się z powodu… 100 zł.

• snakelilith Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:37
                              thank_you napisała:

> Hrabina w wątku obok właśnie pięknie trolluje i udaje (dzięki innej forumce), ż
                              > e jest notariuszem.

No i? Ty też udawałaś, że pracujesz dla firmy, która niedługo zrewolucjonuje rynek kosmetyczny anty aging. Miało być coś kongenialnego, niespotykanego do tej pory, na miarę promieni gamma zamieniających ludzi w zielonego Hulka, a wyszło, jak wyszło, tylko puste przechwałki. big_grin
                              • thank_you Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:43
                                Wciąż czekam na twoje imię i nazwisko, dietetyczko. smile Naprawdę zabawne są projekcje forumowych randomow i oczekiwania, że ktokolwiek na życzenie takiej osobistości powie cokolwiek więcej niż to, co ma ochotę powiedzieć, na temat swojego życia zawodowego. 😂 A jeśli uważasz, że przez kilka lat nie nastąpiły żadne innowacje na rynku kosmetycznym to weź pls wyjdź z tej dziury, w której się zasiedziałaś. 😅
                                • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:03
                                  thank_you napisała:

> Wciąż czekam na twoje imię i nazwisko, dietetyczko. smile

Ale ja nie jestem dietetyczką. big_grin Nigdy tego nie twierdziłam, a co fantazjuje sobie na mój temat forum, na to nie mam żadnego wpływu. I nie, nie pokazało się na rynku kosmetycznym nic, co miało być twoim game changer, a twoje opowieści były i są tylko zabawne. big_grin

• thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:16
                                    Nie czuję się w żaden sposób zobowiązana do tego, aby wyprowadzać cię z błędu. smile))
                                    • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:28
                                      thank_you napisała:

> Nie czuję się w żaden sposób zobowiązana do tego, aby wyprowadzać cię z błędu.
                                      > smile))

No cóż, twój punkt widzenia nie jest moim punktem widzenia. I tak jak nie rozumem, co ludzie widzą w szybkich samochodach, tak subtelne różnice pomiędzy kolejną, niby lepszą wersją retinoidów nie mają dla mnie żadnego praktycznego znaczenia, a już na pewno nie są tą rewolucją, na którą dawałaś tu niewtajemniczonym w twoją bańkę nadzieję. big_grin
                                      • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:31
                                        Snejki, moja 2,5-letnia córka potrafi manipulować w bardziej niewidoczny, a co za tym idzie - wdzięczny - sposób. Twoja metoda: powiedz co to za rzecz (ergo: to jak podpis z danymi), bo jeśli nie napiszesz, to znaczy, że jesteś ściemniarą - no coz, może podziała, ale na kogoś, kogo masz bliżej niż mnie. wink Baw się tak dalej, ale sama. smile

Twoje opinie o retinoidach też niewiele mnie interesują. Jeśli chcesz się odpalać, to we mnie towarzyszą nie znajdziesz. smile Sorry not sorry! 🤣
                                        • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:43
                                          thank_you napisała:

> Twoja metoda: powiedz co to za rzecz (ergo:
                                          > to jak podpis z danymi), bo jeśli nie napiszesz, to znaczy, że jesteś ściemniar
                                          > ą -

Nie przypisuj mi swoich własnych wrednych motywów. Od kogoś twoja córka to sobie przecież odpatrzyła. Ja tylko czekałam choć na małą wskazówkę, bo otworzyłaś taką piękną perspektywę, z której jako starzejąca się kobieta chętnie bym skorzystała. I co z tego mamy? Psińco. Strategia "wiem ale nie powiem", to trochę piaskownica, więc u mnie przestałaś być wiarygodna, a tylko kokieteryjnym przypadkiem autoprezentacji kogoś z dostępem do podobno tajemnej wiedzy dostępnej dla nielicznych i napompowanego ego.
                                          • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:45
                                            No cóż, następnym razem tyle nie czekaj, bo jak widać, nie jesteś kimś na tyle istotnym, abym go wtajemniczała. Psikro mi. smile
                                            • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:53
                                              thank_you napisała:

> No cóż, następnym razem tyle nie czekaj, bo jak widać, nie jesteś kimś na tyle
                                              > istotnym, abym go wtajemniczała. Psikro mi. smile

Nie martw się, przeżyję. Z upływem czasu coraz mniej mnie te nowinki interesują, bo nie mają żadnego znaczenia dla mojego życia, a nałożenie zwykłego tłustego kremu jest nawet bardziej komfortowe. Tobie też to nerwowe zajmowanie się utrzymaniem młodości przejdzie, najpóźniej wtedy gdy zauważysz, że wyglądanie na 5 albo nawet 10 lat młodziej w wieku lat 55 plus nie robi specjalnie różnicy. No chyba, że masz obsesję jak nasza gruu, która ma spore szansę na zostanie kiedyś śmieszną kobietą kotem.
                                              • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:57
                                                Póki co ty jesteś śmieszna z tą swoją obsesją na punkcie gruu, ale fakt - niezła przestroga, aby nigdy nie stać się taką odpalającą się starszą panią. Ajpromys (aczkolwiek tego też nie bierz sobie do - ekhm - serca wink ).
                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:53
                              Taki biedny ten notariusz, że po porodzie szybko do pracy musiał wrócić, bo nawet zastępcy się nie dorobił...🤔
                              • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:02
                                marta.graca napisała:

> Taki biedny ten notariusz, że po porodzie szybko do pracy musiał wrócić, bo naw
                                > et zastępcy się nie dorobił...🤔
                                >

Czekaj...w świecie prawniczym jest to coś niespotykanego?
                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:14
                                  No raczej, znani mi notariusze mają swoich zastępców, zwłaszcza tacy starsi, w wieku hrabiny. Zasuwanie do pracy prosto z porodówki to raczej domena młodych adwokatek i radczyń, co mają jednoosobowe kancelarie i nie stać ich na aplikantów.
                                  • 35wcieniu Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:28
                                    Że ty masz dość specyficzną bańkę, to już chyba wiadomo od dawna.
                                    Nie czytałam wątku, o którym mowa i że hrabina pierdzieli od zawsze jak potłuczona to też nie nowosc, no ale na litość, ludzie jednak wracają do pracy po porodzie.
                                    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 07:57
                                      A czy ja napisałam, że nie wracają? Wracają, tyle że jak ktoś ma już wyrobioną pozycję na rynku, to nie musi wracać AŻ tak szybko.
                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:49
                                    No popatrz, osobiście znam notariuszy, którzy zastępców nie mają. I nie są to same świeżaki z biedronki. Dodatkowo z góry zakładasz, jak przebiegała ścieżka zawodowa hrabiny, mimo że nie wiesz ani kiedy zaczęła studia ani kiedy ukończyła aplikację, ani nawet czy też był to jej pierwszy wybór 🤔. I sama twierdzisz, że prawników jest teraz bardzo dużo, więc skąd założenie o mocno ugruntowanej pozycji i wysokiej grzędzie? 🤔
                                    Dla mnie to nic niespotykanego akurat.
                                    Hm... aplikant nie jest tożsamy z zastępcą, zdecydowanie powinnaś to wiedzieć.
                                    Młode adwokatki to jakie? Takie koło 40-45 się jeszcze łapią? Bo zdajesz sobie sprawę, że i one niejednokrotnie kończą robotę z 4 cm rozwarciem a zaczynają, jak tylko są w stanie usiąść na tyłku? Oczywiście, nie wszystkie, ale znaczna część nie może pozwolić sobie na przerwę z przyczyn ekonomicznych, jeśli chcą utrzymać się na rynku, inne z kolei nie są w stanie odpuścić roboty.
                                    • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:55
                                      Jeszcze nie bierzesz pod uwagę, że to hrabina może być zastępcą notariusza i nie bardzo może pozwolić sobie na długą przerwę, a wiele opowieści jest po prostu podkoloryzowane 🤷 to jest forum, wszystko przyjmie.
                                      • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:39
                                        O! To by właśnie pasowało! Taka pomocnica, która z najgorszym klientem sobie poradzi i do mecenasa nie dopuści, jakby klient awanturujący się był. Dziękuję za wyjaśnienie, teraz już wszystko jasne.
                                        • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:56
                                          Ty Żanetka to się marnujesz na tym forum. Może weź się zatrudnij u ikony świata prawniczego Marty Gracy. Przecież wy rynek podbijecie we dwie raz dwa 😀
                                    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:04
                                      maleficent6 napisała:

> No popatrz, osobiście znam notariuszy, którzy zastępców nie mają. I nie są to s
                                      > ame świeżaki z biedronki.

No przecież nie napisałam, że wszyscy mają, tylko że znani mi mają.

Dodatkowo z góry zakładasz, jak przebiegała ścieżka z
                                      > awodowa hrabiny, mimo że nie wiesz ani kiedy zaczęła studia ani kiedy ukończyła
                                      > aplikację, ani nawet czy też był to jej pierwszy wybór 🤔.

Hmm, ja coś pisałam o jej ścieżce zawodowej? Przecież napisałam tylko tyle, że jej działalność nie jest zbyt mocno rozwinięta, skoro nie ma jej kto zastąpić.

I sama twierdzisz,
                                      > że prawników jest teraz bardzo dużo, więc skąd założenie o mocno ugruntowanej p
                                      > ozycji i wysokiej grzędzie? 🤔

Ale hrabina jest mniej więcej w moim wieku, czyli już prawdopodobnie kilka lat pracuje w zawodzie.

> Dla mnie to nic niespotykanego akurat.
                                      > Hm... aplikant nie jest tożsamy z zastępcą, zdecydowanie powinnaś to wiedzieć.

Przecież pisałam o zastępcy notariusza, a nie o aplikancie notarialnym.

> Młode adwokatki to jakie? Takie koło 40-45 się jeszcze łapią?

No raczej miałam na myśli takie koło 30, tuż po egzaminie zawodowym i z niedawno otwartą kancelarią.

Bo zdajesz sobie
                                      > sprawę, że i one niejednokrotnie kończą robotę z 4 cm rozwarciem a zaczynają, j
                                      > ak tylko są w stanie usiąść na tyłku? Oczywiście, nie wszystkie, ale znaczna cz
                                      > ęść nie może pozwolić sobie na przerwę z przyczyn ekonomicznych, jeśli chcą utr
                                      > zymać się na rynku, inne z kolei nie są w stanie odpuścić roboty.

A to już inna bajka.
                                      • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:10
                                        Skoro założyłaś, że hrabina ze względu na wiek powinna już mieć ugruntowaną pozycję, to musiałaś założyć jednak że jej ścieżka przebiegała w "standardowy" sposób. Tymczasem może jest dopiero po aplikacji? 🤷
                                        Generalnie mam na myśli to, że wiek nie jest żadnym wyznacznikiem pozycji zawodowej.

Co do reszty - to, że ty znasz, to że wśród twoich znajomych jest tak a nie inaczej - nie jest żadnym wyznacznikiem określającym daną grupę zawodową 🤷
                                        • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:15
                                          Tylko problem w tym, że jednak Martusia przyznała, że ci z ugruntowana pozycja, sztabem asystentów, aplikanow i zastępców też muszą przyjść i złożyć podpis. Zapetliła nam się Martusia niestety.
                                          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:39
                                            Ci od zastępców nie muszą.
                                        • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:41
                                          Nie śledziłam jakoś wyjątkowo dokładnie jej wpisów, ale już ładnych parę lat temu pisała o swojej firmie i wspólnikach, stąd uznałam, że nie jest świeżakiem.
                                          • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:46
                                            marta.graca napisała:

> Nie śledziłam jakoś wyjątkowo dokładnie jej wpisów, ale już ładnych parę lat te
                                            > mu pisała o swojej firmie i wspólnikach, stąd uznałam, że nie jest świeżakiem.
                                            >

Już ci pisałam, forum przyjmie wszystko i bardzo naiwna jest wiara we wszystko, co forumki napiszą. Mogła ściemniać, mogła zmieniać fakty, może ściemnia teraz, może to była zupełnie inna "firma"? Któż to wie 😁
                                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:01
                                              Dlatego też nie traktuję tego ze śmiertelną powagą, raczej na luzie, podobnie jak historie o imprezach na 60 osób. To hrabina się odpaliła, nie ja.
                                              • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:03
                                                Oj, daleko w tyle nie jesteś 😉
                                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:09
                                                  Zboczenie zawodowe, plus zamiłowanie do dyskusji wink
                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:54
                                    marta.graca napisała:

> No raczej, znani mi notariusze mają swoich zastępców, zwłaszcza tacy starsi, w
                                    > wieku hrabiny.

A w którym serialu? Notariusz co najwyżej mają to spółki z innymi notariuszami. Ty notariusza to może i widziałaś, ale co się z czym je to już nie łapiesz.

Zasuwanie do pracy prosto z porodówki to raczej domena młodych a
                                    > dwokatek i radczyń, co mają jednoosobowe kancelarie i nie stać ich na aplikantó
                                    > w.

Od kiedy aplikant notarialny ma uprawnienia notariusza? Aplikant to może co najwyżej sporządzić projekt aktu, a i to dopiero po 2,5 roku aplikacji i z upoważnienia, które dostanie dopiero wtedy jak zda kolokwium.
                                    Wyszło właśnie, że środowisko prawnicze to ty widziałaś, w dziekanacie stemplując studentom legitymacje 😀 Zresztą już był watasek, w którym się miodzio zbłaźniłaś 😀
                                    • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 01:07
                                      Aaa i jeszcze pokaz mi klienta, który zgodzi się i zapłaci za to, żeby jego sprawę prowadził aplikant czy to adwokacki czy radcowski. Dlatego adwokatki i radczynie wracają do pracy nie dlatego, że ich nie stać na aplikantki, a dlatego, że aplikantki na nie nie zarobią. A że widzisz tylko młode to nie dziwne, wszak stare już nie urodzą.
                                      • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:18
                                        Dziwnym trafem nasi klienci zgadzają się, by aplikanci uczestniczyli w rozprawach, pisali pisma sprawdzane przez radców i uczestniczyli w spotkaniach. Przecież aplikant to nie musi być osoba tuż po studiach, która nic nie wie, może mieć już kilkuletnie doświadczenie i umiejętności.
                                        • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:53
                                          Samozaoranie level master. To, że klienci się zgadzają, żeby w prostej sprawie aplikant zastąpił raz czy dwa adwokata na rozprawie to jeszcze nie znaczy, że adwokat w kancelarii może się nie pokazywać, bo siedzi na macierzyńskim. Nawet jak napisze pismo to znowu ktoś je musi sprawdzić. Adwokatka czy radczyni na macierzyńskim tego nie zrobi. Dlatego wracają Szerloku. Aplikant to jest rodzaj asystentki, owszem bardzo przydatnej, ale nadal samodzielnie nikomu kancelari nie poprowadzi.
                                          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:51
                                            Widocznie moi znajomi i współpracownicy byli wyjątkowo uzdolnieni, bo praktycznie samodzielnie prowadzili trudniejsze sprawy ( jeden kolega nawet miał pod sobą zespół ludzi i tuż po egzaminie awansował na partnera). Często taki aplikant lepiej zna sprawę i bardziej się przykłada, niż jego szef, który ma tysiąc innych spraw na głowie.
                                            • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:07
                                              Oho, aż się chce krzyknąć to po co im cudza kancelaria, niech otworzą swoją 🤣🤣🤣
                                              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:27
                                                Kilku moich znajomych już na aplikacji prowadziło kancelarie doradztwa prawnego, co w tym niezwykłego?
                                                • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:17
                                                  Absolutnie nic. Wszyscy tak robią - bez wyjątku.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:02
                                                    Maleficent, manipulacja level master.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:04
                                                    Dlaczego manipulacja? Akurat absolutnie to określenie tutaj nie pasuje.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:08
                                                    No jeśli ja piszę: znam kilka osób, które tak robiły, a ty odpisujesz: tak, wszyscy bez wyjątku tak robią, to jak to nazwać?
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:09
                                                    Drwiną? 🤔 Nabijaniem się?
                                                    No na pewno nie manipulacją, zajrzyj do słownika.
                                                • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:18
                                                  Kancelaria doradztwa prawnego to nie kancelaria adwokacka. Naprawdę, że tobie nie jest wstyd się tak ośmieszać i pogrążać, 🤦‍♀️
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:42
                                                    A ty pisałaś powyżej o kancelarii adwokackiej, czy tylko o kancelarii? Własnych wpisów nie kojarzysz?
                                            • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:16
                                              marta.graca napisała:

> Widocznie moi znajomi i współpracownicy byli wyjątkowo uzdolnieni

Niewątpliwie.

praktyczn
                                              > ie samodzielnie prowadzili trudniejsze sprawy

Fajnie.

( jeden kolega nawet miał pod sob
                                              > ą zespół ludzi i tuż po egzaminie awansował na partnera).

Ohohoho, świetna to musi być kancelaria, taka z mocno ugruntowaną pozycją 😃

Często taki aplikant
                                              > lepiej zna sprawę i bardziej się przykłada, niż jego szef, który ma tysiąc inny
                                              > ch spraw na głowie.
                                              >

A to zależy.
                                              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:46
                                                maleficent6 napisała:

> marta.graca napisała:
                                                >
                                                > > Widocznie moi znajomi i współpracownicy byli wyjątkowo uzdolnieni
                                                >
                                                > Niewątpliwie.
                                                >
                                                >
                                                > praktyczn
                                                > > ie samodzielnie prowadzili trudniejsze
                                                >
                                                > ( jeden kolega nawet miał pod sob
                                                > > ą zespół ludzi i tuż po egzaminie awansował na partnera).
                                                >
                                                >
                                                > Ohohoho, świetna to musi być kancelaria, taka z mocno ugruntowaną pozycją

No już jakieś 20 lat działają na lokalnym rynku. Nie wiem, co w tym niezwykłego, że osoba, którą się w trakcie aplikacji sprawdziła, zostaje doceniona awansem.
                                                • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:48
                                                  Absolutnie nic niezwykłego, przecież pisałam. Wśród moich znajomych to w ogóle wszyscy zdolni aplikanci stają się partnerami w dniu egzaminu! Tak jest, naprawdę!
                                        • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:13
                                          marta.graca napisała:

> Dziwnym trafem nasi klienci zgadzają się, by aplikanci uczestniczyli w rozprawa
                                          > ch, pisali pisma sprawdzane przez radców i uczestniczyli w spotkaniach. Przecie
                                          > ż aplikant to nie musi być osoba tuż po studiach, która nic nie wie, może mieć
                                          > już kilkuletnie doświadczenie i umiejętności.
                                          >

Przecież sama piszesz uczestniczyli, czyli jednak nie prowadzili.

A pisma są sprawdzane = kto to robi? Krasnoludki?
                                          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:50
                                            Aha, czyli wg Ciebie pisanie pism i uczestnictwo w rozprawach to nie jest prowadzenie spraw? Niektórzy moi znajomi mieli szefów, którzy w ogóle się w sprawach nie udzielali, oczekiwali, że tylko przyjdą i złożą podpis- jeden na prośbę o konsultację w sprawie powiedział: ja nie zatrudniłem sekretarki, tylko prawnika, radź sobie.
                                            • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:54
                                              Nie, skarbie, według mnie aplikant nie jest w stanie zrobić absolutnie wszystkiego sam, choćby był najzdolniejszy. Z prostego powodu - jest aplikantem i wyżej dudy nie podskoczy 🤷
                                              A traktowanie aplikanta, jak niewolnika nie jest niczym niezwykłym.
                                              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:57
                                                Kochana, podaj jakiś cytat, gdzie napisałam, że aplikant zrobi wszystko.
                                                • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:02
                                                  A to nie ty psotulujesz, że mając ugruntowaną pozycję w zawodzie od roboty ma się ludzi? I że to aplikant może spokojnie prowadzić sprawę, bo szef to nic nie robi poza złożeniem podpisu?
                                                  To przepraszam, musiałam z kimś cię pomylić.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:06
                                                    Tak, mając ugruntowaną pozycję w zawodzie ma się ludzi, którzy dają duże wsparcie w robocie ( jak ma sie szczęście, to są na tyle samodzielni, że odciążą w znacznej części i dzięki temu można brać więcej spraw), ale to wcale nie oznacza, że ten szef już zupełnie nic sam nie robi- choć spotkałam i takich, co nie robili.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:12
                                                    Hm .. no to ustalmy robi czy nie robi?
                                                    Bo raz twierdzisz tak, raz inaczej.

P.s. aplikanta trzyma się właśnie po to, żeby robił za ciebie. I pismo napisał i pieluchy przywiózł 😃
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:18
                                                    Moi robią, ale nie wszyscy robią. Szef mojej koleżanki głównie siedział w swoim domku w Hiszpanii. Mi się trafiają takie zetki ostatnio, że gdybyś ich wysłała po pieluchy, to by się od razu zawinęli. Im nawet kserowanie średnio pasuje.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:25
                                                    Oj, nie rozumiem tego narzekania na Zetki. Wydaje mi się, że to zależy jednak od konkretnego osobnika. Oczywiście, absolutnie nie neguję różnic pokoleniowych, natomiast oni nie są wszyscy tacy sami. Analogicznie milenials milenialsowi nierówny.
                                                    Istotna jest też odpowiednia motywacja pracownika, chociaż niektórzy nazywają to mobbingiem 😂😆
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:30
                                                    To akurat nie jest narzekanie, tylko stwierdzenie faktu, że częściej są osobami asertywnymi, które nie dają sobie wejść na głowę. Przykład: gdy ja byłam na studiach, to darmowe praktyki były standardem, tera już jednak ludzie częściej się nie godzą na takie traktowanie.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:32
                                                    Świat się zmienia 🤷
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:35
                                                    Natomiast z tej perspektywy tym bardziej nie powinnaś dziwić się hrabinie, że musi zapieprzać do roboty. Najwidoczniej zatrudnia Zetki, które przerasta kserowanie. Nic dziwnego, że musi sama wszystko robić.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:49
                                                    Są też takie osoby, które nie mają w zwyczaju delegować zadań, bo nikt tego nie zrobi lepiej, niż one wink
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:11
                                                    Darmowe praktyki na studiach to akurat był wymysł uczelni i każdy student musiał je obowiązkowo odbyć, bo były w programie 😀
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:29
                                                    U mnie nie było. Można było przez całe studia pracować na zmywaku w Anglii.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:29
                                                    *w wakacje.
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:36
                                                    To może sprawdź co studiowałaś? Praktyki na wydziale prawa były i są nadal. Na 4 i 5 roku trzeba wyrobić 120 godzin bodajże.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:39
                                                    Ja studia skończyłam 15 lat temu, może wprowadzili to później. Ewentualnie moja uczelnia nie wprowadziła. Na pewno bym kojarzyła, bo obowiązkowe praktyki musiałyby się kończyć jakimś zaświadczeniem, a nic takiego nie było.
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:41
                                                    Ja studia skończyłam w 2005 i już były. Teraz też są. Także naprawdę zobacz, bo może ty i studiowałaś, ale nie do końca to co się tobie wydaje 😀
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:45
                                                    Czyli pewnie każda uczelnia sobie sprawę praktyk regulowała po swojemu.
                                    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:13
                                      hrabina_niczyja napisała:

> marta.graca napisała:
                                      >
                                      > > No raczej, znani mi notariusze mają swoich zastępców, zwłaszcza tacy star
                                      > si, w
                                      > > wieku hrabiny.
                                      >
                                      > A w którym serialu? Notariusz co najwyżej mają to spółki z innymi notariuszami.
                                      > Ty notariusza to może i widziałaś, ale co się z czym je to już nie łapiesz.
                                      >
                                      Tuż obok kancelarii w której pracuję, jest notariusz, który ma 2 zastępców, takie dziwo.

> Zasuwanie do pracy prosto z porodówki to raczej domena młodych a
                                      > > dwokatek i radczyń, co mają jednoosobowe kancelarie i nie stać ich na apl
                                      > ikantó
                                      > > w.
                                      >
                                      > Od kiedy aplikant notarialny ma uprawnienia notariusza? Aplikant to może co naj
                                      > wyżej sporządzić projekt aktu, a i to dopiero po 2,5 roku aplikacji i z upoważn
                                      > ienia, które dostanie dopiero wtedy jak zda kolokwium.
                                      > Wyszło właśnie, że środowisko prawnicze to ty widziałaś, w dziekanacie stempluj
                                      > ąc studentom legitymacje 😀 Zresztą już był watasek, w którym się miodzio zbłaź
                                      > niłaś 😀

A gdzie ja pisałam o aplikantach notarialnych? Aplikanci adwokaccy i radcowscy mogą stawać w sądach po pół roku aplikacji i bardzo często ci zdolniejsi prowadzą sprawy od a do z, łącznie z podpisywaniem pism z upoważnienia.
                                      A skoro taki aplikant u notariusza nic nie może, to skąd takie ogłoszenia?
                                      Tekst linku
                                      • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:00
                                        Zaoranie po raz kolejny. Ty w tej kancelari to może i pracujesz, ale chyba jedynie sprzątasz. Zastępca notariusza to są osoby, które mają zdaby egzamin notarialny. A takich osób, które chcą pracować dla kogoś po zdanym egzaminie jest mało. Większość idzie na swoje albo robi spółkę z innymi. I też nie każda kancelaria potrzebuje zastępców. Czasem to więcej kłopotu niż zysku. A co do ogłoszenia to asystentkę ja też mam. Tylko asystentka beze mnie może najwyżej telefon odebrać. Bo dopóki ja nie pojawię się w pracy to ona nic nie zrobi. I już na koniec to więcej się nie ośmieszaj, a dwa, powrót do pracy kilka miesięcy po porodzie, jeszcze na własnej działalności to żaden wstyd. Dla mnie to luksus, bo moja córka ma już rok, a nadal matki ma więcej niż wszystkie inne dzieci matek pracujących na etacie. I nie twoja sprawa kiedy i po co inna kobieta wraca do pracy.
                                        • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:11
                                          A i zapomniałam Ci napisać najważniejszego, taki zastępca musi pracować pod nadzorem notariusza. Więc nadal notariusz nie może siedzieć w domu z dzieckiem jak to się tobie wydaje. Coś tam usłyszałaś, coś ci się wydaje 😀
                                          • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:21

> A i zapomniałam Ci napisać najważniejszego, taki zastępca musi pracować pod nad
                                            > zorem notariusza. Więc nadal notariusz nie może siedzieć w domu z dzieckiem jak
                                            > to się tobie wydaje. Coś tam usłyszałaś, coś ci się wydaje 😀

ale skoro zastępca musi siedzieć z notariuszem to i notariusz z zastępca-czyli żaden z nich nie moze siedzieć w domu z dzieckiem. chyba ze będą siedzieli oboje suspicious
                                            • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:09
                                              Zastępca może spokojnie siedzieć w domu z dzieckiem. Notariusz też. Tylko notariusz wtedy nie zarabia po prostu. No niestety, ale zastępca działa pod nadzorem i jest to ściśle uregulowane.
                                              • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:12
                                                Teraz żeście przyniosły kłótnie na drugie forum. I każda musi udowodnić swoją rację.
                                        • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:56
                                          A ja gdzieś pisałam, że w kancelarii notarialnej pracuję? W moim zawodzie też nie wszyscy chcą pracować dla kogoś, ale jednak część tak robi. A co do asystentki, to twoja bez ciebie może tylko odebrać telefon, a tym od ogłoszenia ma pisać projekty aktów i przygotowywać czynności? Osobiście zupełnie mi jest obojętne, kiedy inne kobiety wracają do pracy, raczej ty się wyjątkowo odpalasz, jak na zadowoloną z życia osobę.
                                          • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:11
                                            marta.graca napisała:

> A ja gdzieś pisałam, że w kancelarii notarialnej pracuję? W moim zawodzie też n
                                            > ie wszyscy chcą pracować dla kogoś, ale jednak część tak robi.

Robi, ale nadal pracują albo tworząc spółki albo pod nadzorem kogoś. No inaczej się nie da.

A co do asystent
                                            > ki, to twoja bez ciebie może tylko odebrać telefon, a tym od ogłoszenia ma pisa
                                            > ć projekty aktów i przygotowywać czynności?

A co mi po tym jak sporządzi projekt aktów czy przygotuje czynności skoro ja się nie pojawię, bo siedzę z dzieckiem w domu? Wszystko to może robić jak ja czynnie jestem w pracy madralo. Juz naprawdę weź więcej z siebie idiotki nie rób 🤦‍♀️

Osobiście zupełnie mi jest obojętne
                                            > , kiedy inne kobiety wracają do pracy, raczej ty się wyjątkowo odpalasz, jak na
                                            > zadowoloną z życia osobę.
                                            >
                                            Ja? Chyba ty 🤣
                                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:30
                                              W czasach pracy zdalnej można dokument sprawdzić nawet siedząc na plaży, a później podjechać tylko złożyć podpis.

Ja jakoś nikogo od idiotów nie wyzywam, ty natomiast obrażasz nie tylko w tym wątku. Jakoś nie chce mi się wierzyć, by szczęśliwa i zadowolona osoba była tak konfliktowa i nie potrafiąca prowadzić rozmowy bez argumentów ad personam.
                                              • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:45
                                                A jednak trzeba podjechać! A no wreszcie ci zwoje myślowe zaczęły pracować. Wolno to wolno ale jednak 🤣
                                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:48
                                                  Aha, czyli ty swoim powrotem do pracy nazywasz to, że podjeżdżałaś tylko złożyć podpis? Czyli ta twoja asystentka w końcu może robić coś więcej, niż odbieranie telefonów?
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:00
                                                    A co ciebie interesuje jak ja sobie układałam pracę. Z jednej strony masz problem, że ktoś zasuwa do roboty chwilę po porodzie, a z drugiej nie masz, bo przecież to tylko podpis. Żeby złożyć ten podpis to trzeba się ubrać, zostawić dziecko, pojechać, spędzić jakiś czas w pracy i wrócić. A zanim się ten podpis złoży często trzeba się spotkać z klientem, wysłuchać, sprawdzić co ta asystentka napisała. Widzisz moja praca w większości polega na składaniu podpisu 🤣 A teraz się zastanów czy masz problem z tym, że za szybko wróciłam do pracy czy z tym, że jeżdżę tylko złożyć podpis 🤣🤣🤣
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:03
                                                    Aha i moja asystentka w czasie mojej nieobecności po porodzie mogła jedynie odebrać telefon. Bo żeby coś napisać to ja musiałabym przyjść i złożyć swój podpis oraz odczytać dokument na przykład. A tego bym naturalnie nie zrobiła, bo byłam w domu po porodzie. I teraz zagadka, po co miałaby cokolwiek pisać jak ja się pojawię najwcześniej w styczniu/lutym a mamy wrzesień?
                                                  • tt-tka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:34

> A co ciebie interesuje jak ja sobie układałam pracę. Z jednej strony masz probl
                                                    > em, że ktoś zasuwa do roboty chwilę po porodzie, a z drugiej nie masz, bo przec
                                                    > ież to tylko podpis. Żeby złożyć ten podpis to trzeba się ubrać, zostawić dziec
                                                    > ko, pojechać, spędzić jakiś czas w pracy i wrócić. A zanim się ten podpis złoży
                                                    > często trzeba się spotkać z klientem, wysłuchać, sprawdzić co ta asystentka na
                                                    > pisała. Widzisz moja praca w większości polega na składaniu podpisu 🤣 A teraz
                                                    > się zastanów czy masz problem z tym, że za szybko wróciłam do pracy czy z tym,
                                                    > że jeżdżę tylko złożyć podpis 🤣🤣🤣

Chyba mnie ominela jakas wieksza pyskowka, wiec tylko w kwestii "zlozyc podpis" sie wypowiem - jak trzeba, to nie szef sie ubiera, zostawia dziecko i jedzie, tylko do szefa jedzie asystent z pismami do podpisu.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:43
                                                    To akurat fakt. I to nie tylko wtedy, kiedy trzeba 😂 natomiast i tak swoją robotę musisz odwalić, bez względu czy u siebie na kanapie, czy też w kancelarii, więc jednak się troszkę pracuje.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:51
                                                    No akurat w przypadku notariusza to chyba nie bardzo, bo musiałyby też strony czynności podjechać.
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:56
                                                    To chyba zależy, jakie pisma tt-tka miała na myśli, raczej nie akt darowizny 😃
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:22
                                                    marta.graca napisała:

> No akurat w przypadku notariusza to chyba nie bardzo, bo musiałyby też strony c
                                                    > zynności podjechać.
                                                    >
                                                    Buhahaba to się zdecyduj czy musiałam wracać do roboty, bo beze mnie się nie dało czy tak ujowo stoję zawodowo, że musiałam, bo nie mam asystentów, aplikantów i zastępców 🤣
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:25
                                                    A to musi być tylko jedna przyczyną powrotu do pracy?
                                                  • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:32
                                                    A to ty mi powiedz. W końcu to ty masz problem z moim pracowaniem, a nie ja.
                                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:40
                                                    Ok, już wyjmuję moją szklaną kulę, daj mi chwilę 😄
                                    • premeda Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:20

> marta.graca napisała:
                                      >
                                      > si, w
                                      > > wieku hrabiny.
                                      >
                                      > A w którym serialu? Notariusz co najwyżej mają to spółki z innymi notariuszami.
                                      >
                                      Mnóstwo norariuszy prowadzących samodzielnie kancelarię ma zastępów notarialnych. Najczęściej są nimi notariusze na emeryturze. W ciągu roku wpływa mi kilka aktów sporządzonych przez zastępcę. Jako notariusz powinnaś to wiedzieć 🤦‍♀️, bo to nie jest wiedza tajemna.
                                      • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:23
                                        To jeszcze idź i doczytaj na jakich zasadach pracują zastępcy. Ja nigdzie nie napisałam, że zastępców wogole nie ma, ale to są wyjątki, bardzo nieliczne. Poza tym nie każdy musi mieć wszystko, ja zastępców nie miałam, nie mam i mieć nie będę.
                                    • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:39

> marta.graca napisała:
                                      >
                                      > si, w
                                      > > wieku hrabiny.
                                      >
                                      >
                                      >

To od dawna wiadomo. Przecież ona co najwyżej skończyła prawo. Dotyczy to jeszcze jednej forumki i nie piszę tu o Danieli.
                                    • wylacznie_grawitacja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:53

> marta.graca napisała:
                                      >
                                      > si, w
                                      > > wieku hrabiny.
                                      >
                                      >
                                      No proszę, a ja ostatnio miałam w kancelarii notarialnej współpracować z bardzo sympatyczną i ogarniętą panią zastępczynią notariusza. Mówisz, że to serial był..? Nawet 50zł za statystowanie nie dostałam, skandal.
                                  • karmello29 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:58
                                    marta.graca napisała:

> No raczej, znani mi notariusze mają swoich zastępców, zwłaszcza tacy starsi, w
                                    > wieku hrabiny. Zasuwanie do pracy prosto z porodówki to raczej domena młodych a
                                    > dwokatek i radczyń, co mają jednoosobowe kancelarie i nie stać ich na aplikantó
                                    > w.

Oho pani orlica palestry się odpaliła.byłoby funny ale wzmianka o wieku hrabiny to chyba ci nie wyszła -ona ma około 40 ,trudno to nazwać starością zwłaszcza jeśli interlokutorka,sądząc po zdjęciach (nie tylko dłoni xd) jest tak z dekadę starsza.
                                    >
                                    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:02
                                      Hrabina jest rok starsza ode mnie. Idąc od razu po studiach na aplikację, kończy się ją, mając 28-29 lat. Czyli mając 40, ma się już co najmniej kilka, a często kilkanaście lat pracy w zawodzie za sobą. Młodsi prawnicy to dla mnie osoby tuż po studiach, na aplikacji lub świeżo po egzaminach zawodowych.
                            • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:01
                              thank_you napisała:

> Hrabina w wątku obok właśnie pięknie trolluje i udaje (dzięki innej forumce), ż
                              > e jest notariuszem. Do dziś pamiętam wątek o spółce cywilnej i dwóch prezesach
                              > (notariuszach 🤣) wyzywających się z powodu… 100 zł.
                              >

Cóż...pewna forumka ma dość mocne podstawy sądzić, że jednak się nie myli.
                              I nie odczytuj tego, jak obronę hrabiny.
                              • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:02
                                Mnie jest doskonale obojętne, kim jest hrabina, po prostu - jeśli jest notariuszem - to jeszcze zabawniej brzmią jej opowieści o dwóch „prezesach” i wyzwiskach z powodu 100 zł

A hrabina pisała i o pracy w korpo, o milionie wyjazdów do klientów. I jak na notariusza, który został porzucony po tym, jak zaczął ze wspólnikiem-prezesem trzaskać poważny hajs - jej wyjazdy do Sopotu do apartamentu za 50 zł/doba nie brzmią wiarygodnie.

Znam różnych notariuszy, moja siostra cioteczna nim jest i naprawdę, jeśli chodzi o kulturę osobistą to są lata świetlne od hrabiny.
                                • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:16
                                  No i? Tak, pracowałam w korpo i o czym to świadczy? Nadal o niczym. Tak, wyjeżdżałam nad morze budżetowo, no zawsze bogata nie byłam 😀 I w czym masz problem, bo nie rozumiem? Że ludziom życie płynie i się zmienia, no zmienia 😀 A kultura ważna rzecz, ale z kulturą to jest tak, że jak masz kulturalnego rozmówcę to i kulturę masz, a jak masz chamska babę to i nie ma co się wysilać, 😀
                                  • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 14:28
                                    Fakt, nie ma co się z tobą wysilać.

A co do kasy - ja nie mam w czyjejś kasie problemu, za to ty masz duży problem z hajsem gru. Dlatego bawi. Ciao!
                                • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:20
                                  Odniosę się tylko do ostatniego fragmentu, bo reszta mnie bardzo nic nie obchodzi 😉
                                  Jeśli chodzi o kulturę osobistą prawników, to jest dokładnie tak samo, jak w każdej innej grupie zawodowej. Wiem, że się utarło, że to jakaś wyższa sfera, ale to bzdura. Odsetek idiotów, partaczy, chamów i dewiantów jest wysoki. Ja wszędzie.
                                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:26
                                    Swego czasu jeździłam na spotkania z kierownikami budów, oni za każde przekleństwo mnie przepraszali, kolegom z kancelarii przez myśl by to nie przeszło 🙈
                                    • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:36
                                      Przepraszali cię dlatego, bo myśleli że jesteś panią z wyższych sfer 😃
                                      Znam dziewczynę (notariusza niestety też), która parę lat "odbierała telefony" panu notariuszowi, który to z wdzięcznością tytułował ją głupią piz.dą oraz rzucał teksty typu "odpracujesz mi to na kolanach". No był generalnie bardzo kulturalny.
                                      • hrabina_niczyja Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:39
                                        Nie wspominając o bucach starej daty, tych co karierę zaczynali w latach 80tych. Mijam czasami w bramie takiego delikwenta że swoją aplikantka i dziwię się dziewczynie co ona jeszcze u niego robi. Zresztą bez przesady, toż wiadomo, że byśmy się tak epitetami nie obrzucały w realu, ematka to co innego 😛
                                        • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:43
                                          Ekhem.. mów za siebie. Ja w realu jestem równie urocza 😆
                                      • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:43
                                        Mogło to też mieć związek z tym, że byłam jedyną kobietą w ich gronie i może uważali, że od takiego języka uszy mi zwiędną wink. Ja słyszałam o jednym nie tak znowu starym, który aplikantce proponował, by mu loda zrobiła 🤦 Buce i patologia niestety wszędzie są
                                        • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 14:23
                                          Odpracujesz mi to na kolanach znaczy dokładnie zrobisz mi loda, Marto.
                                          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 14:40
                                            Mnie się skojarzyło z myciem podłogi 🙈
                                            • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:19
                                              marta.graca napisała:

> Mnie się skojarzyło z myciem podłogi 🙈
                                              >

Eh ...naiwna i niewinna 😂
                                  • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 14:36
                                    Nie, zupełnie nie o to chodzi.
                                  • karmello29 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:05
                                    maleficent6 napisała:

> Odniosę się tylko do ostatniego fragmentu, bo reszta mnie bardzo nic nie obchod
                                    > zi 😉
                                    > Jeśli chodzi o kulturę osobistą prawników, to jest dokładnie tak samo, jak w ka
                                    > żdej innej grupie zawodowej. Wiem, że się utarło, że to jakaś wyższa sfera, ale
                                    > to bzdura. Odsetek idiotów, partaczy, chamów i dewiantów jest wysoki. Ja wszęd
                                    > zie.
                                    Mam wujka notariusza który w pakiecie ma żonę sędzinę.
                                    Większej pary chciwcow i chamow że świeca szukać ale sporo osób przejawia styl myślenia,w którym to prawnik ,jawi się niczym istota równa Bogu.

• marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:08
                                      Też miałam takiego wujka adwokata- buc jakich mało. Nikt w rodzinie go nie lubił.
                                    • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:15
                                      karmello29 napisała:

>
                                      > Mam wujka notariusza który w pakiecie ma żonę sędzinę.

Żonę sędzinę, powiadasz? Pani dziennikarko…
                                      • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:23
                                        zaneta_z_neta napisała:

> karmello29 napisała:
                                        >
                                        > >
                                        > > Mam wujka notariusza który w pakiecie ma żonę sędzinę.
                                        >
                                        > Żonę sędzinę, powiadasz? Pani dziennikarko…

Jest weterynarka, kierowniczyni, budowlanka itp. koszmarki, to po sprawiedliwości powinna być sędzina.
                                        • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 17:47
                                          Jest sędzia, ta sędzia, tej sędzi.
                                          • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:49
                                            Jest sędzina, ta sędzina, tej sędzinie. Mnie pasuje.
                                            • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:50
                                              moni_485 napisała:

> Jest sędzina, ta sędzina, tej sędzinie. Mnie pasuje.

Jak widać, wielu innym też.
                                          • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:04
                                            grruu2.0 napisała:

> Jest sędzia, ta sędzia, tej sędzi.

Albo przyznajemy, że nie od każdego słowa można utworzyć feminatyw albo tworzymy na siłę od każdego np. nurek/nurka; nurczyni.
                                      • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:25
                                        Karmello jest dziennikarką?
                                        • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:27
                                          Certyfikowaną 😀
                                          • primula.alpicola Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:31
                                            grruu2.0 napisała:

> Certyfikowaną 😀

A te dziwaczne przecinki w jej wykonaniu, to jakaś innowacja, tak..?
                                            • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:34
                                              Nie znasz amatorko, ona jest dziennikarką z licencją na interpunkcję, tak zwane podwójne zero dziennikarskie
                                              • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:50
                                                grruu2.0 napisała:

> Nie znasz amatorko, ona jest dziennikarką z licencją na interpunkcję, tak zwane
                                                > podwójne zero dziennikarskie

Pracuje u tego gościa z kanału Zero, którego wszyscy nienawidzą? On też jest zero.
                                          • karmello29 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:49
                                            grruu2.0 napisała:

> Certyfikowaną 😀

Ale cię mój Indianinie z jelitem , zabolało -no widzisz,wszystkie stare ciotki z forum mają cię za zurnalystke ,a z ciebie taka dziennikarka jak zdrowa psychicznie osoba 😁

Misiu zloty ,zainwestuj w psychoterapię bo zaczyna być groźnie a ty masz progeniture pod opieką.
                                            Jeszcze cię ktoś zgłosi i będzie płacz XD
                                            • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:54
                                              Rozbawiło tak, że mnie jelito ze śmiechu boli. Certyfikowana dziennikarka - ciekawe gdzie wydają takie certyfikaty. W Dubaju? 😀
                                              Mnie interesuje, co myślą w redakcjach, które mi płacą a to co jest w urojeniach przypadkowych ludzi.
                        • ewka.n [...] 18.10.24, 21:07
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • snakelilith Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:11
                            ewka.n napisała:

> Wyrychto
                            > wała sobie jelito i cycki, żeby kopnąć w dudę tego swojego dziada

Ha, ha, ha. Kolejny wątek, w których pewna forumka zaczyna grać główną rolę, ale ten zaczyna mi się naprawdę podobać. big_grin
                          • chabroweoczy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:51
                            ewka.n napisała:

> lauren6 napisała:
                            > > Jak dla mnie to taka sama mitomanka jak ta co porzuciła dziecko.
                            >
                            > Raczej nie, bo o ile dobrze pamiętam to riki ją na kawie zweryfikował. Wyrychto
                            > wała sobie jelito i cycki, żeby kopnąć w dudę tego swojego dziada i zniwelować
                            > sobie swoje życiowe górki za pomocą któregoś z ekscentrycznych* znajomych rikie
                            > go. Nie mogła mu za bardzo ściemniać, bo ewidentnie przekłamana oferta by nie p
                            > rzeszła.
                            >
                            > *ekscentryczny - dziad też stary i często w dodatku obleśny, ale za to z kasą,
                            > która wszystko zmienia.

A kim jest Riki?
                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:53
                              Tego się nie da opisać w jednym pościewink
                              • chabroweoczy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:03
                                marta.graca napisała:

> Tego się nie da opisać w jednym pościewink
                                >

No wiem, że jakiś dziadek z mediów, co to wszystkich zna i z każdym pił wódkę
                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:06
                                  Żeby tylko pił! Paaaani, z kim on nie sypiał! Na te wszystkie historie by nocy było mało wink
                            • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:03
                              chabroweoczy napisała:

>
                              > A kim jest Riki?

Forumowym kocurkiem...
                          • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:35
                            ewka.n napisała:

>
                            > Raczej nie, bo o ile dobrze pamiętam to riki ją na kawie zweryfikował. Wyrychto
                            > wała sobie jelito i cycki, żeby kopnąć w dudę tego swojego dziada i zniwelować
                            > sobie swoje życiowe górki za pomocą któregoś z ekscentrycznych* znajomych rikie
                            > go. Nie mogła mu za bardzo ściemniać, bo ewidentnie przekłamana oferta by nie p
                            > rzeszła.
                            >
                            > *ekscentryczny - dziad też stary i często w dodatku obleśny, ale za to z kasą,
                            > która wszystko zmienia.

ewka- nie rzucaj gooownem i nie podkręcaj atmosfery - NIE BYLO takiego spotkania i gruu wyraźnie to pisała
                            • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:31
                              Przecież Riki byłby skazany na towarzyską banicję, jakby próbował swoim kolegom podsunąć kobietę 40+ 😀 Są jakieś zasady, których przyzwoici ludzie przestrzegają
                              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:23
                                A co nieprzyzwoitego tkwi w kobiecie 40+? wink
                              • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:46
                                grruu2.0 napisała:

> Przecież Riki byłby skazany na towarzyską banicję, jakby próbował swoim kolegom
                                > podsunąć kobietę 40+ 😀 Są jakieś zasady, których przyzwoici ludzie przestrzeg
                                > ają

Prawda 😄.
                              • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:56
                                Absolutnie. Dla równolatka nie ma nic fascynującego w kobiecie o tym samym wieku. Chyba że mu imponuje, jest dyrektorką, profesorką, docentką.
                                • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:17

> Absolutnie. Dla równolatka nie ma nic fascynującego w kobiecie o tym samym wiek
                                  > u. Chyba że mu imponuje, jest dyrektorką, profesorką, docentką.

Fakt. Coraz więcej panów tworzy związek z kobietami kilka lat starszymi. I dotyczy to również zwykłych ludzi.
                                • nowel1 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:21

> Absolutnie. Dla równolatka nie ma nic fascynującego w kobiecie o tym samym wiek
                                  > u. Chyba że mu imponuje, jest dyrektorką, profesorką, docentką.

Jak napiszę, że mam inne doświadczenia, to będę wyjątkiem potwierdzającym regułę, prawda?
                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:24
                                  Przecież jest mnóstwo małżeństw równolatków, więc chyba coś ich musi fascynować.
                                  • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:26
                                    Dosłownie. Dla mnie ta rzekomą wybiórczość brednia mizoginska do sześcianu.
                                • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:25
                                  Przykłady spotykane w życiu pokazały mi inaczej. Są atrakcyjne dla rówieśników czy młodszych, wszystko zależy od ich zawartości.
                      • alicia033 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:29
                        midge_m napisał(a):

> Coś jak Budda który na swoje milionowe darowizny zarobił na zmywaku.

oczywiście potrafisz podlinkować, gdzie on tak twierdzi?
                      • alicia033 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:50
                        midge_m napisał(a):

> Jak się kiedyś popracowało fizycznie to można z dosyć dużą pewnością stwierdzić że na wielomilionowe prezenty tak się nie da zarobić.

Na milionowe prezenty to pewnie niekoniecznie ale znam sporo osób, które milionów dorobiły się jak najbardziej własną pracą fizyczną (hydraulicy, dekarze, elektrycy...)
                      • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 02:22
                        Z Bergą zetknęłam się lata temu w jednej redakcji i mamy sporo realnych wspólnych znajomych obecnie. Są forumki, które były u mnie w domu, które znają mnie osobiście i cała masa ludzi, którzy mając moje dane jest w stanie zweryfikować dość szybko różne fakty. Sa forumki, z którymi współpracowałam zawodowo. I takie, które wiedzą jak wyglądają moje dzieci, jak się nazywają, niektóre nawet zadręczam, chwaląc się bombelkami i ich sukcesami (pozdro Wapaha). Mnie byłoby naprawdę trudno ściemniać.
                        • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:27
                          W tym miejscu i ja pozdrawiam wapahe oraz jej mistrza. 😎 Pozdrawiam oczywiście ja i mój mistrz. 😎 Tylko snejki i jej truskawkowy kosmyk spuszonego wolfcuta tego przeżyć nie może. 😅
                          • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:34
                            thank_you napisała:

> W tym miejscu i ja pozdrawiam wapahe oraz jej mistrza. 😎 Pozdrawiam oczywiście
                            > ja i mój mistrz. 😎 Tylko snejki i jej truskawkowy kosmyk spuszonego wolfcuta
                            > tego przeżyć nie może. 😅

mój mistrz również pozdrawia was - jesteście równie nieistniejące jak daniela suspicious kiss
                      • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:29
                        midge_m napisał(a):

. Moż
                        > e po prostu mało ematek pamięta jak to jest mieć małe dzieci, a już w ogóle tró
                        > jkę. I jeszcze ćwiczyć. Pracować. Chodzić na randki. I odpowiadać na prawie każ
                        > dy post w wątku na ponad 1000 wpisów. Coś jak Budda który na swoje milionowe da
                        > rowizny zarobił na zmywaku. Jak się kiedyś popracowało fizycznie to można z dos
                        > yć dużą pewnością stwierdzić że na wielomilionowe prezenty tak się nie da zarob
                        > ić.
                        wiesz co, ja najwięcej postów napłodziłam przy małych dzieciach właśnie wink -a już ostatni wiszący dosłownie na mnie godzinami ewidentnie mi to ułatwiał-bo i tak siedziałam i tak..ssak był okrutny , praca nie na etacie też ułatwiała wejścia na forum
                        mnie w realu ludzie wprost pytają-skąd masz na to czas ( aktywność +wszystkie dodatkowe zajęcia)-odpowiedz zawsze była i jest ta sama ( pisałam na forum wiele razy) : mam za...istego męża, mogę się realizować bo mnie w nich wspiera ( psychicznie, mentalnie,ale tez fizycznie ogarniając obowiązki gdy mnie nie ma). Teraz dodaję jeszcze : moje dzieci są już duże. Paradoksalnie -gdy te dzieci są duże, mam mniej czasu na forum tongue_out ( bo mam sporo innych zajęć/obowiązków)

zatem-pomijam fakt że "znam" gruu-jak najbardziej wierzę że tak można ( np. kurs wspinaczki robiłam gdy jedno z dzieci miało pół roku)
                  • margit49 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:27
                    midge_m napisał(a):

> Jakimś cudem są zawsze gdy może odpowiadać na wszystkie posty które jej dotyczą
                    > . Podkreślam, wszystkie. No błagam.

No i jest problem 😆 bo nie można spokojnie ani obgadać, ani plotkować 😭 bo dziewczyna reaguje prawidłowo - odpowiada w sprawach, które jej dotyczą
            • ewka.n Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:54

> Po co takie roztrząsanie czyjegoś życia ?

To akcja koterii alpepe: eskalują, aby doprowadzić do przesilenia, żeby zrobili ją na moderatorką, aby coś takiego ukróciła wink
              • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:00
                Prędzej piekło zamarznie.
        • ewka.n Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:45
          midge_m napisał(a):

> Jak przy trójce dzieci ma na to czas
          > pozostaje zagadką.

A tak wiele nie nie jest przekonanych do opieki naprzemiennej... A tu takie zalety jak na dłoni smile
          • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:48
            ewka.n napisała:

> midge_m napisał(a):
            >
            > > Jak przy trójce dzieci ma na to czas
            > > pozostaje zagadką.
            >
            > A tak wiele nie nie jest przekonanych do opieki naprzemiennej... A tu takie zal
            > ety jak na dłoni smile

Ja przy mężu non stop pod ręką nie daję rady przez większość czasu mieć nawet siły na forum, a tu proszę, opieka naprzemienna, i cyk, można całe dnie poświęcać na odpowiadanie na posty.
            • ewka.n Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:58
              midge_m napisał(a):

> Ja przy mężu non stop pod ręką nie daję rady

Ale to przecież nic dziwnego. Oni specjalnie tak wszystko robią, np. zmieniają pampersa, że ty patrzeć na to nie możesz , wyrywasz im z ręki tego np. pampersa i sama robisz. A ona wysyła drobiazg do ojca i cała chata i czas dla niej! wink
              • midge_m Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:08
                ewka.n napisała:
                A ona wysyła drobiazg do ojca i cała chata i czas dla niej! wink
                >

Przynajmniej taki jest przekaz wink
                • nawoyka_2 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:51
                  Oj żal Ci ściska pewną część ciała... tak opieką naprzemoienna na tym polega, że jak zajmuje się ojciec to nie zajmuje się matka. Jak mój mąż zabierał dzieciaki na weekendowy wyjazd to ja nie prałam, nie gotowałam inniecszorowalsm podłogi. Taka byłam leniwa, że szlam na basen i spotkanie z koleżankami. No ale PRAWDZIWA MATKA POLKA nigdy by tsk dzieci nie zaniedbała.
                • obrus_w_paski Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:03
                  Większość znajomych mi matek po rozstaniu ma opiekę naprzemienną i wszystkie sobie to bardzo chwalą, bo właśnie maja duuuzo czasu.

Ja przez pierwsze 4 lata życia mojego dziecka nie miałam siły nawet internetu odpalić, dopiero od niedawna widzę światełko w tunelu, więc może gru jest na podobnym etapie, nie pamiętam ile jej najmłodsze ma lat?

Jeśli już ktoś miałby mnie intrygować w tym układzie to facet który napsztykal piątkę drobiazgu
                  • snakelilith Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:14
                    obrus_w_paski napisała:

> Jeśli już ktoś miałby mnie intrygować w tym układzie to facet który napsztykal
                    > piątkę drobiazgu

Ja bardzo ubolewam, że on nie pisze na tym forum, bo jego wersja tego i poprzedniego związku (żona alkoholiczka) bardzo by mnie interesowała.
              • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:36
                ewka.n napisała:

>
                > Ale to przecież nic dziwnego. Oni specjalnie tak wszystko robią, np. zmieniają
                > pampersa, że ty patrzeć na to nie możesz , wyrywasz im z ręki tego np. pampers
                > a i sama robisz. A ona wysyła drobiazg do ojca i cała chata i czas dla niej! wink
                >
                nie wiem kim jesteś ale coś mi się wydaje, że twoim celem jest podtrzymywać temperaturę wątku- w bardzo brzydki prymitywny sposób. fu
                • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:11
                  Zalatuje asmą...
                  • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:19
                    chatgris01 napisała:

> Zalatuje asmą...
                    >
                    asma w taki sam prymitywny sposób odkąd pamiętam dowala się do słonka-w kazdym jej wątku i pod jej postami - w wątku o kunach jej ( ewki.) nie ma
                    nie sądzę by sobie odpuściła trucie słonku, mimo że słonko w ogole na nią nie reaguje
                    ale..poczekajmy suspicious
            • m_incubo Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:15
              midge_m napisał(a):

> Ja przy mężu non stop pod ręką nie daję rady przez większość czasu mieć nawet s
              > iły na forum, a tu proszę, opieka naprzemienna, i cyk, można całe dnie poświęca
              > ć na odpowiadanie na posty.

No to albo mąż leci w kulki, albo ty.
              I owszem - przy opiece naprzemiennej ma się całe dnie lub tygodnie dla siebie. Można ten czas spędzać w dowolny sposób, nawet na forum. To jest legalne.
            • alicia033 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:51
              midge_m napisał(a):

> Ja przy mężu non stop pod ręką nie daję rady przez większość czasu mieć nawet siły na forum,

jesteś nieudolna i tyle.
        • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 02:16
          Przypominam że stary Mata miał mlodego Matę pracując po 16 godzin na dobę. A Wałęsa zdążył być Lechem i Bolkiem mając ośmioro...
          • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:30
            Ja z przykrością muszę stwierdzić, że znam kobiety, które robią jeszcze więcej niż gru. big_grin Jestem zmęczona od samego obserwowania i obiecuję sobie, że jak już się wyśpię, to ja też tak będę. 😅
            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:29
              Mnie moja własna matka zawstydza jeśli chodzi o nakłady pracy 😄
            • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 09:34
              Też znam smile Co ciekawe, zupełnie nie zajmują się przy tym rozliczaniem innych, z tego, co robią, ile, dlaczego i po co
            • obrus_w_paski Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:07
              Wszystko zależy od priorytetów (a nie od organizacji). Ja jestem zmęczona jak słyszę co niektóre emamy gotują albo jak sprzątają/ piorą. Sama uznałam że robię minimalne minimum. I jak jak kiedyś robiłam pizzę od poziomu mąki i zaczynu, tak teraz kupuje bazę i gotowy sos pomidorowy. Sprzątać- nie sprzątam NIC. od sprzątania jest mąż (bo lubi) i pani która przychodzi raz w tygodniu. Od lat nie umyłam okna ani podłogi i bardzo mi to odpowiada. Niektóre kobiety zostały matkami kiedy robiły karierę- ja z różnych względów urodziłam pierwsze dziecko w wieku +35 lat więc pozycje na rynku miałam w miarę uregulowana. W takich momentach można sobie pozwolić na pracowy luz, a z tego co czytam to gru jest chyba na podobnym etapie.
              • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:13
                Nie wiem czy luz, bo dla jednych to ja nie pracuję w ogóle a dla drugich tyram bez urlopu wink Na pewno moja praca na po prostu zupełnie inny charakter niż osoby pracującej w trybie etatowym po osiem godzin dziennie z dojazdami i bynajmniej nie udaję, że to w ogóle można porównać i ktoś taki jest gorszy bo robi mniej. Mam bardziej elastycznie, co oznacza czasami zarwaną noc, a czasami totalny luz. Przy czym ja też nie robię wielu rzeczy, które niejedna ematka robi - nie prasuję, nie mam specjalnego porządku, nie myję okien, jak mi się nie chce to pranie nie trafia do szafy przez długi czas, nie poświęcam czasu na dojazdy do pracy czy wożenie dzieci do szkoły daleko. Bardzo trudno jest porównywać życie różnych ludzi, jak się nie zna tych szczegółów
                • obrus_w_paski Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:26
                  O toto. Prasowanie- nigdy nie miałam żelazka, z zasady kupuję rzeczy których się nie prasuje. Szkole mam 1 min drogi od domu- to był dla mnie największy priorytet bo nie funkcjonuje dobrze rano, więc ma być tak, że możemy się obudzić nawet o 8.45 a dziecko do szkoły się nie spóźni
        • srubokretka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 03:06
          > Jak przy trójce dzieci ma na to czas pozostaje zagadką.

Polecam obejrzec "Sweet Bobby" Obejrzalam wczoraj i swiat internetu jeszcze bardziej zrobil sie dziwny.
      • ministra_prawdy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:31
        marta.graca napisała:

> Ja to się zastanawiam, co takiego ma w sobie gruu, że każdy jej wątek zmienia s
        > ię w jechanie po niej🤷

Bo kobity się wkurzają na jej mitomanię, ale nie chcą wychodzić na foliary i mizoginki wątpiące w "kobiecą siłę", więc próbują ją podgryzać w alternatywny sposób big_grin
        • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:42
          Kobiety gorsze od facetów. Nie widziałem, by któryś brał udział w takich jatkach. Tu czy na innych forach. Znudzone swoim życiem, czy co. I już to trwa od rana. Ludzie za dużo spędzają czasu na necie.
        • waleria_bb Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:50
          Dlaczego mitomanię? Kobiety są różne, Gruu to taka typowa zosia samosia i wojowniczka. Będzie cisnąć do zajechania, ale będzie. Nie wróżę z fusów i nie oceniam, czy taki upór jest dobry/zły. Odnoszę od dawna wrażenie, że ona nie wpisała się w schemat utyranej matki 3 i dlatego tak rozpala forum. Gdzieś tam majaczy też zwykła babska zazdrość, że jak to tak... 40 wybiła i nie ma narzekania na hormony, tycie, obwisy, przebyte ciąże, a za to jest wytrenowana figura, zrobiony biust. Nie przypominam sobie, żeby wzbudzała takie emocje przed wzięciem się za siebie, siłownią, 'jelitem' itd.
          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:51
            40 to nie jest aż taki sędziwy wiek, bez przesady-.
            • waleria_bb Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:58
              Nie jest, ale też nie spotykam jakoś często 40-latek z figurą Gruu.
              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:10
                Ja w ogóle żadnej takiej nie znam, ale żeby aż tak się tego czepiać? Tu przecież podobno każda jest atrakcyjna wink
              • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:06
                Gdzie ty mieszkasz?
              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:32
                Nie wiem, jak wygląda gruuu ale widzę wokół sporo zadbanych, wysportowanych 40-latek, nie wyglądających na '40' znane poprzednim pokoleniom.
          • ministra_prawdy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:04
            waleria_bb napisał(a):

> Gdzieś tam majaczy też zwykła babska zazdrość

Ile ty masz lat, ematka ma pod 50 i to jest ten wiek, gdzie kobiecie zwisają nie tylko cycki, ale też cokolwiek, co ktokolwiek ma, posiada etc.
          • nenia1 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:11
            waleria_bb napisał(a):

> Dlaczego mitomanię? Kobiety są różne, Gruu to taka typowa zosia samosia i wojow
            > niczka. Będzie cisnąć do zajechania, ale będzie. Nie wróżę z fusów i nie ocenia
            > m, czy taki upór jest dobry/zły. Odnoszę od dawna wrażenie, że ona nie wpisała
            > się w schemat utyranej matki 3 i dlatego tak rozpala forum.

ale jakie forum, głównie jedna osoba się odpala i tyle.
            • ministra_prawdy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:18
              nenia1 napisała:

> głównie jedna osoba się odpala i tyle.

Wcale nie tylko ja smile
              • ponis1990 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 03:31
                Ciekawe dlaczego na Wapahe nikt nie wsiada na figurę, dla mnie ta jest bomba, jeśli chodzi o damską zazdrość, wytrenowana, kawałek ciałka jest, fajne, fajne.
                • homohominilupus Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 06:41
                  ponis1990 napisała:

> Ciekawe dlaczego na Wapahe nikt nie wsiada na figurę, dla mnie ta jest bomba, j
                  > eśli chodzi o damską zazdrość, wytrenowana, kawałek ciałka jest, fajne, fajne.
                  >
                  O właśnie, dobre pytanie
                  • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:41
                    homohominilupus napisała:

> ponis1990 napisała:
                    >
                    > > Ciekawe dlaczego na Wapahe nikt nie wsiada na figurę, dla mnie ta jest bo
                    > mba, j
                    > > eśli chodzi o damską zazdrość, wytrenowana, kawałek ciałka jest, fajne, f
                    > ajne.
                    > >
                    > O właśnie, dobre pytanie
                    >
                    >
                    > no jak nie ?!
                    jestem klockiem przecież - to jedno z fajniejszych określeń które padły
                    snejk napisała kiedyś coś w stylu " ty przecież tez nie jestes taka szczupła z tego co widać na zdjeciach " i coś tam coś tam-nawet nie pamiętam dokładnie co, ale rozbawiło mnie bo pomyślałam że przecież nigdy nie pisałam że jestem szczupła

dzięki za dobre słowo kiss
                    • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:48
                      Podpiszę się pod ponis, zazdroszczę figury i jedzonka, które jesz przy niej wink
                    • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:52
                      W figurze nie szczupłość się liczy tylko proporcje + wzrost. To, że ktoś jest szczupły nie znaczy, że jest zgrabny.
                    • thank_you Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 13:03
                      Ktoś napisał, że jesteś klockiem? Ty??!!! Klockiem?! 😂😂😂 Ahahaha.
                      • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 18:50
                        thank_you napisała:

> Ktoś napisał, że jesteś klockiem? Ty??!!! Klockiem?! 😂😂😂 Ahahaha.
                        tak big_grin
                        urocza fornitka
                        więcej tego było, ale niestety nie pamiętam-klocek mnie urzekł szczególnie wink
                        • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:02
                          Przyznaj się lepiej jak ty ją nazywałaś...
                          • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:18
                            borsuczyca.klusek napisała:

> Przyznaj się lepiej jak ty ją nazywałaś...
                            >
                            przyjaciółko fornity - no dawaj dawaj - znajdź coś więcej niż manipulantka i kłamczucha suspicious
                            • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:26
                              Najlepiej pamiętam "puszczalską", ale jak chcesz to poszukam więcej
                              • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:32
                                Wapaha pozuje na niewiniątko, no nie mogę xd
                              • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:33

> Najlepiej pamiętam "puszczalską", ale jak chcesz to poszukam więcej
                                >
                                dawaj !
                                koniecznie całe zdanie , zacytuj jak napisałam : "fornitta jesteś puszczalska"
                                jeśli tego nie zrobisz uznam, że jesteś taką samą manipulantką
                                • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:38
                                  wapaha napisała:

> dawaj !
                                  > koniecznie całe zdanie , zacytuj jak napisałam : "fornitta jesteś puszczalska"
                                  > jeśli tego nie zrobisz uznam, że jesteś taką samą manipulantką

Tak się składa, że nie tylko ja to widziałam i nie tylko mnie to oburzyło, ale jak widzę wolisz wycofać się rakiem
                                  • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:48

>
                                    > Tak się składa, że nie tylko ja to widziałam i nie tylko mnie to oburzyło, ale
                                    > jak widzę wolisz wycofać się rakiem
                                    >
                                    >
                                    na tobie spoczywa ciężar udowodnienia, nie na mnie -
                                    póki co-kłamczuszka kłamczuszka...kto z kim przystaje itd suspicious
                                    • tt-tka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 19:50
                                      Nie klamczuszka, tez to widzialam. Owszem "puszczalska" adresowane bezposrednio do fornitty. Watek piatejziuty pn Wy tu pitu-pitu - kontynuacja.
                                      Domagasz sie cytatu/pokazania swietnie wiedzac, ze ten wpis polecial tongue_out
                                      • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:07
                                        tt-tka napisała:

> Nie klamczuszka, tez to widzialam. Owszem "puszczalska" adresowane bezposrednio
                                        > do fornitty. Watek piatejziuty pn Wy tu pitu-pitu - kontynuacja.
                                        > Domagasz sie cytatu/pokazania swietnie wiedzac, ze ten wpis polecial tongue_out
                                        >

nie mam pojęcia co poleciało a co nie - ale na pewno nie było tam stwierdzenia, ze fornitta jest puszczalska
                                        Ale mogło być, że takie zachowanie kojarzy mi się / zachowuje się jak/itp

nie obrażam wprost i nie pisze epitetów wprost do nikogo-lata doświadczeń na forum tongue_out ( ocena zachowania a nie osoby )
                                        za to wprost oceniam i piszę oceny pozytywne
                                    • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:01
                                      Na ten moment mogę udowodnić, że lubisz używać tego określenia w stosunku do innych kobiet 🙄

forum.gazeta.pl/forum/w,567,176510536,176510536,Seksualnosc.html?p=176511405
                                      • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:05
                                        Chyba coś jest na rzeczy, mnie z moim minimalnym przebiegiem też kiedyś nazwała gościnną w kroku 🤔🤷
                                        • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:10
                                          marta.graca napisała:

> Chyba coś jest na rzeczy, mnie z moim minimalnym przebiegiem też kiedyś nazwała
                                          > gościnną w kroku 🤔🤷
                                          >
                                          nie pamiętam czy i w jakim kontekście ciebie ( mówisz o sobie że masz minimalny przebieg ??? )-ale pamiętam to określenie, - wymyśliła je beataj chyba, podoba mi się, jest zabawne, trafne i użyte w odpowiednim kontekście -mega ..stonowane
                                          • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:13
                                            No właśnie, w odpowiednim kontekście, a w stosunku do mnie użyłaś go w takim kontekście, że jedna z dziewczyn zapytała, czy ktoś ci się na konto włamał.
                                            • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:16
                                              marta.graca napisała:

> No właśnie, w odpowiednim kontekście, a w stosunku do mnie użyłaś go w takim ko
                                              > ntekście, że jedna z dziewczyn zapytała, czy ktoś ci się na konto włamał.
                                              >
                                              zabij a nie pamiętam nic poza tym okresleniem ( zresztą, użwam czasem, jest ładniejsze niż "puszczalska")
                                              <rozkłada ręce >
                                            • homohominilupus Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:29
                                              To chyba bylam ja 🤔
                                              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:32
                                                Bardzo możliwe!
                                      • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:08

> Na ten moment mogę udowodnić, że lubisz używać tego określenia w stosunku do in
                                        > nych kobiet 🙄
                                        >
                                        > forum.gazeta.pl/forum/w,567,176510536,176510536,Seksualnosc.html?p=176511405

określenie jak określenie-paskudne jak samo zachowanie ( puszczalskie)
                                        • primula.alpicola Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:14
                                          To jaka jest definicja "puszczalskiej"?
                                          Ile seksów, albo z iloma partnerami trzeba odbyć, żeby być "gościnną w kroku"?
                                          • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:18
                                            Nie wiem jak Marta Graca, ale fornitta to niejednokrotnie pokazywała nagie cycki na automoto, więc skromna to ona na pewno nie jest.
                                            • tt-tka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:34
                                              zaneta_z_neta napisała:

> Nie wiem jak Marta Graca, ale fornitta to niejednokrotnie pokazywała nagie cyck
                                              > i na automoto, więc skromna to ona na pewno nie jest.

I nie ma obowiazku byc.
                                              Z fornitta nie sympatyzuje, na ematce wpisalam sie w doslownie jednym jej watku, zasadniczo nie gadam z nia od czasu ostrych sporow na innym forum. Niemniej pokazywanie czegokolwiek, czy to cyckow, czy kuciapy, czy uwlosienia nie jest na ematce/innym forum rzadkie i o prowadzeniu sie nie swiadczy.
                                              • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:44
                                                A gdzie ja napisałam cokolwiek o prowadzeniu?? Piszę o skromności, to że ty sobie wrzucasz zdjęcia pornograficzne tu i ówdzie nie znaczy, że nie jest to rzadkie!! Kto jeszcze oprócz lajtovej, Alessy, ciebie i fornitty wrzucał tu zdjęcia kuciapy??
                                                • primula.alpicola Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:50
                                                  Zwariowałaś chyba, tt-tka w życiu nie pokazywała żadnych tego typu zdjęć!
                                                  • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:52
                                                    A to przepraszam, zrozumiałam, że ona też.
                                                  • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:02
                                                    primula.alpicola napisała:

> Zwariowałaś chyba, tt-tka w życiu nie pokazywała żadnych tego typu zdjęć!

Niby nie pokazywala ale pisze ze to częste i normalne! Pewnie wrzucała conieco tylko jej się fora pomyliły.
                                                  • tt-tka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:17
                                                    karyna-z-radzymina napisała:

> primula.alpicola napisała:
                                                    >
                                                    > > Zwariowałaś chyba, tt-tka w życiu nie pokazywała żadnych tego typu zdjęć!
                                                    >
                                                    > Niby nie pokazywala ale pisze ze to częste i normalne! Pewnie wrzucała conieco
                                                    > tylko jej się fora pomyliły.

Czeste, bo widze. Czesto smile
                                                    sama nie wrzucam zadnych, nawet grzyba czy owada, na zadnych forach, wiec nie mialo mi sie co pomylic.
                                                  • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:23
                                                    Ty sobie czy przebadaj, bo tu nikt się nie obnaża i na golasa nie pokazuje
                                                  • tt-tka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:30

> Ty sobie czy przebadaj, bo tu nikt się nie obnaża i na golasa nie pokazuje

Tobie polecam okuliste, ewentualnie innego lekarza. Obnazonych to tu bylo od metra, pol forum podziwialo bobra Snejkowej (big_grin), a w bikini to nawet Chatgris sie zaprezentowala tongue_out

i tym historyczno-humorystycznym akcentem koncze rozmowe z toba.
                                                  • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:33
                                                    Jak to snejkowa pokazała bobra? Czy to jest jakaś przenośnia?
                                                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 23:13
                                                    Przecież żadnego bobra nie było, po cholerę powtarzasz te bzdury?
                                              • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:49
                                                No nie wytrzymam z wami, co tu się wyprawia, pokazywanie gołej pipy czy cyckow nie jest ani czeste ani normalne, może nie świadczy o prowadzeniu pojazdu ale siebie juz trochę tak, no może o jakiejs jeszcze chorobie psychicznej dziwacznej. Jakoś w wątkach ze zdjęciami dziewczyny wrzucają ciastka, widoki albo zwierzęta swoje a nie golizna! Co ty w ogóle za głupoty wydziwiasz teraz? Może masz konto na jakimś serwisie dla zboczuszkow I ci się pomerdało
                                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:35
                                              Ja ani pół cycka nie pokazałam!
                                              • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:19
                                                marta.graca napisała:

> Ja ani pół cycka nie pokazałam!
                                                >

Szanuje, dla takich forumek porządnych warto zostać moderatorem, tak w ogóle to możesz na mnie zagłosować?
                                                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:09
                                                  Proszę bardzo smile
                                            • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:00
                                              Jestem keksualna nebezpećna i zamierzam pokazać zaraz swojego jeżawink
                                          • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:19

> To jaka jest definicja "puszczalskiej"?
                                            > Ile seksów, albo z iloma partnerami trzeba odbyć, żeby być "gościnną w kroku"?

wg mnie-to nie kwestia liczby a raczej jakości relacji

bo pytasz o moją opinię prawda? a nie o to co znaczy samo słowo -bo mam deja vu - synonimy już były wklejane
                                            jak napisałam wyżej-określenie adekwatne do okreslonych zachowań
                                            • primula.alpicola Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:22
                                              Tak, już chyba był taki temat.
                                          • riki_i Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:18

> To jaka jest definicja "puszczalskiej"?
                                            > Ile seksów, albo z iloma partnerami trzeba odbyć, żeby być "gościnną w kroku"?

Przede wszystkim trzeba być niewierną w stosunku do stałego partnera.

Wariantowo - w wersji feministycznej, korzystniejszej dla kobiet - "niewierną w stosunku do gościa, z którym poszło się niezobowiązująco do łóżka, a on nie wiedzieć czemu ubzdurał sobie, że to coś więcej".
                                            • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:22
                                              A jak się nikogo nie zdradza tylko hasa co rusz i bez sentymentów z kolejnymi osobami to już nie jest puszczalstwo?
                                              • riki_i Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:44

> A jak się nikogo nie zdradza tylko hasa co rusz i bez sentymentów z kolejnymi o
                                                > sobami to już nie jest puszczalstwo?

Puszczalstwo to jest opinia ze strony otoczenia. Nikt sam o sobie nie mówi, że sie puszcza.

Więc jeśli się nikogo nie zdradza, to ową opinię mogą wystawić jedynie sąsiadki. Jeśli już w takim przypadku do wystawienia owej opinii dochodzi, to najczęściej jest mowa o cichodajstwie/prostytucji, a nie o puszczalstwie. Chyba, że to jakaś zabita dechami prowincja z malomiasteczkowymi standardami.
                                                • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:53
                                                  Acha, czyli w tym chodzi o samoocenę, no to faktycznie poprzeczkę można zawieszać w dowolnych miejscach żeby zawsze wyjść na swoje, bardzo roztropnie
                                            • homohominilupus Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 23:38
                                              Ryszardzie, czy ten sympatyczny termin dotyczy wyłącznie kobiet?
                                            • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:14
                                              riki_i napisał:

> primula.alpicola napisała:
                                              >
                                              > > To jaka jest definicja "puszczalskiej"?
                                              > > Ile seksów, albo z iloma partnerami trzeba odbyć, żeby być "gościnną w kr
                                              > oku"?
                                              >
                                              > Przede wszystkim trzeba być niewierną w stosunku do stałego partnera.
                                              >
                                              > Wariantowo - w wersji feministycznej, korzystniejszej dla kobiet - "niewierną w
                                              > stosunku do gościa, z którym poszło się niezobowiązująco do łóżka, a on nie
                                              > wiedzieć czemu ubzdurał sobie, że to coś więcej".
                                              Przeważnie to kobiety sobie coś ubzdurają i odpędzić się nie można.
                                      • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:25

> Na ten moment mogę udowodnić, że lubisz używać tego określenia w stosunku do in
                                        > nych kobiet 🙄
                                        >

Jak uroczo. Obie zaglądacie w majtki innym kobietom i komentujecie rzeczy, które absolutnie was nie dotyczą.

• hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:17
                                      wapaha napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                                      >
                                      >
                                      > >
                                      > > Tak się składa, że nie tylko ja to widziałam i nie tylko mnie to oburzyło
                                      > , ale
                                      > > jak widzę wolisz wycofać się rakiem
                                      > >
                                      > >
                                      > na tobie spoczywa ciężar udowodnienia, nie na mnie -
                                      > póki co-kłamczuszka kłamczuszka...kto z kim przystaje itd suspicious
                                      Czytam cię ostatnio i nie mogę wyjść z podziwu. Na ile wystawiasz tą swoją opinię o innych. U kim ty jesteś by pouczać kto z kim się przyjaźni.
                            • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:12
                              wapaha napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                              >
                              > > Przyznaj się lepiej jak ty ją nazywałaś...
                              > >
                              > przyjaciółko fornity - no dawaj dawaj - znajdź coś więcej niż manipulantka i kł
                              > amczucha suspicious
                              Ciekawe te twoje wywody. Czasami warto poczytać. Jak ty wszystko wiesz o ludziach. Też się bujać na forum motoryzacyjnym????
                • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:04
                  No przecież to proste. Ponieważ zauważyłam, że coraz więcej forumek reaguje alergicznie, gdy używam sformułowania "s... m...", mnie nie wolno chyba tak jak "T" czy "B" wszystkim, choć ominęła mnie dyskusja dlaczego, więc powiem - to taka Wtórna Wiktymizacja Kobiety, Która Ku Wielkiemu Zaskoczeniu Forum Nagle Została Bez Chłopa. Z taką figurą? To co mamy powiedzieć my, które się mierzymy, ważymy, walczymy i nic. Wykuwająca w pocie czoła swój los? To co mamy powiedzieć my, które ślizgają się po powierzchni? Sama podjęła decyzję? To co mamy powiedzieć my, które liczymy, że grożenie paluszkiem i wystawianie walizek jednak skończy się szybkim opamiętaniem misiaczka. Taka, co się miała za lepszą, za hop do przodu? Dobrze jej tak! Ma za swoje.

A w ogóle nie wiem, czy zauważyłyście, z forum ostatnio znikła babcia49 (oczywiście numerek mogłam pomylić). Podobnie jak fogito, hrabina czy snake widziała wielką wartość w małżeństwie, tak wielką, że zniosła za wiele, to wywołało w niej sporą frustrację i jak powiedziała zdanie za dużo, forum ją zmasakrowało.

Więc nie, ja tego forum nie podziwiam. To taki wróg, którego trzymam jeszcze bliżej.
                  • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:16
                    danaide2.0 napisała:

> No przecież to proste. Ponieważ zauważyłam, że coraz więcej forumek reaguje ale
                    > rgicznie, gdy używam sformułowania "s... m...", mnie nie wolno chyba tak jak "T
                    > " czy "B" wszystkim, choć ominęła mnie dyskusja dlaczego

Czy możesz pisać trochę jaśniej. Kto to są T i B 🙄
                    • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:35
                      Triss i berga?
                      • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:30
                        Ja mianuję chatgris na modkę.
                        Niech modką będzie jakaś niedzieciata, a mam wrażenie, że chargris naprawdę ma więcej czasu i tak ładnie ogarnia co kto kiedy gdzie powiedział. Do tego noblesse oblige, może trochę nas ucywilizuje? wink
                        • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:34
                          Nie mam misji cywilizowania kogokolwiek, a na bycie modką jestem zbyt leniwa.
                          • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:37
                            Co za zawód!
                          • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:05
                            chatgris01 napisała:

> Nie mam misji cywilizowania kogokolwiek, a na bycie modką jestem zbyt leniwa.
                            >

Szkoda
                            Ale jakby ktoś chciał na mnie głosować to poproszę!
                            • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:06

> Szkoda
                              > Ale jakby ktoś chciał na mnie głosować to poproszę!

Ja na ciebie głosuję. big_grin
                              • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:12
                                snakelilith napisała:

> karyna-z-radzymina napisała:
                                >
                                >
                                > > Szkoda
                                > > Ale jakby ktoś chciał na mnie głosować to poproszę!
                                >
                                > Ja na ciebie głosuję. big_grin

Bardzo dziękuję!!!! Jejku, nie spodziewałam się, ale super, jeszcze raz dziękuję Snejk, wzruszyłaś mnie 🥰
                            • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:40

> chatgris01 napisała:

> Ale jakby ktoś chciał na mnie głosować to poproszę!

Masz mój głos!
                              • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:42
                                Dwa głosy na karyne! To najpiękniejszych dzien w moim życiu ❤️
                                • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:44
                                  Ja też na Karynę. Przynajmniej nie jest fałszywa.
                                  • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:49
                                    zaneta_z_neta napisała:

> Ja też na Karynę. Przynajmniej nie jest fałszywa.

Trzy głosy!!! Idę jak burza!
                                    Dziękuję wszystkim wyborcom!
                                    W moim programie będzie dużo przywilejów dla was, jeszcze nie wiem jakich, muszę to przemyśleć, teraz jestem za bardzo w emocjach i wzruszeniach 😭❤️
                                    • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:11
                                      4 głos na Karynę ode mnie, też za szczerość! smile
                                      • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:53
                                        twinkletwinkle napisała:

> 4 głos na Karynę ode mnie, też za szczerość! smile

Dziękuję!!!
                                        Będę o tobie pamiętała i nie wytnę ci przekleństw jak ci się coś wypsnie!
                                        • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:23
                                          Heh, ja nie przeklinam, bo po prostu nie umiem wiarygodnie ale dzięki za fory : D
                                        • moni_485 Re: Podziwiam to forum 21.10.24, 11:33

> twinkletwinkle napisała:
                                          >
                                          > > 4 głos na Karynę ode mnie, też za szczerość! smile
                                          >
                                          >
                                          > Dziękuję!!!
                                          > Będę o tobie pamiętała i nie wytnę ci przekleństw jak ci się coś wypsnie!

To w takim razie ja też za tobą będę głosować.
                                  • riki_i Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:21
                                    Mam nieodparte wrażenie, że Żaneta i Karyna to jedna osoba, która występuje w dwóch wcieleniach jednocześnie. I jest to "zasłużony troll forum emama".
                                    • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:29
                                      Po prostu jesteś zazdrosny i będziesz teraz podważać ilość moich głosów, bo na ciebie nikt ani pół nie oddał. Co jeszcze wymyślisz, że snejk i chat to też ja? Jesteś naszym Donaldem Trumpem, bardzo byś chciał wygrać tylko wyborcy by ci w ucho najchętniej strzelili. Idź się wstydzić gumisiu nędzny
                                  • karmello29 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:50
                                    zaneta_z_neta napisała:

> Ja też na Karynę. Przynajmniej nie jest fałszywa.

Przestań gadać sama ze sobą schizofreniczko 😘
                                    • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:54
                                      karmello29 napisała:

> zaneta_z_neta napisała:
                                      >
                                      > > Ja też na Karynę. Przynajmniej nie jest fałszywa.
                                      >
                                      > Przestań gadać sama ze sobą schizofreniczko 😘

Idź zazdrośnico wrzucić jakieś biuściaste zdjęcie, może riki na ciebie zagłosuje i też będziesz mieć szanse w tych wyborach!
                                      • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:56
                                        Riki pisał coś, że obniża standardy na stare lata, ale to chyba by trzeba było czekać aż będzie miał 80 🙄
                            • mizantropka_20 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 13:42
                              Ja też!
                        • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:40
                          Ja też chatgris, to JEDYNA rozsądna kandydatura. Ewentualnie ja sama.
                          • zona_mi Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:41
                            zaneta_z_neta napisała:

> Ja też chatgris, to JEDYNA rozsądna kandydatura. Ewentualnie ja sama.

Ewentualnie też Ty z chatgris
                            • zaneta_z_neta Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:58
                              Wycofuję swoją kandydaturę. Przeszłam na ciemną stronę mocy. 😘
                              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:16
                                Szkoda wink
                        • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 16:24
                          danaide2.0 napisała:

> Ja mianuję chatgris na modkę.
                          > Niech modką będzie jakaś niedzieciata, a mam wrażenie, że chargris naprawdę ma
                          > więcej czasu i tak ładnie ogarnia co kto kiedy gdzie powiedział. Do tego nobles
                          > se oblige, może trochę nas ucywilizuje? wink

Jeszcze więcej czasu mają forumki, które mają dorosłe dzieci mieszkające z rodzicami. Bo tu jest opcja zrzucenia części roboty domowej na młodzież, a niedzietni muszą wszystko zrobić sami.
                    • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:35
                      Borsuczyco, ponieważ jesteś na topie notowań kandydatek na nową modkę proszę o wyjaśnienie - czy można i czy nie można i dlaczego posługiwać się terminami: Triss i Bergamotka?
                      • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:45
                        danaide2.0 napisała:

> Borsuczyco, ponieważ jesteś na topie notowań kandydatek na nową modkę proszę o
                        > wyjaśnienie - czy można i czy nie można i dlaczego posługiwać się terminami: Tr
                        > iss i Bergamotka?

Ja nic nie wiem 🙄
                  • snakelilith Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 14:15
                    danaide2.0 napisała:

>Z taką figurą? To co mamy powiedzieć my, które się mierzymy, waży
                    > my, walczymy i nic.

Cóż za wywód. big_grin Szkoda tylko, że totalnie z doopy. Znowu błędnie zakładasz, że figura grru jest przedmiotem pożądania na tym forum dla wszystkich. Niektóre nie mogą się najwyraźniej pogodzić z tym, że wychudzona kobieta z z silikonem w biuście może się komuś nie podobać. Oczywiście, gdy ktoś to napisze, to musi zazdrościć, bo jakże tak. Nie wiem co taką logikę powoduje, ale chyba ograniczenie umysłowe, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć.
                    Do tego nie wiem co trzeba mieć w łbie, by kobietom w długim i szczęśliwym małżeństwie sugerować, że znoszą zapewne odpały swoich mężów, tylko dlatego by nie zostać same. To naprawdę skłania do pytania, skąd bierze się to zdanie o facetach? Nie stąd, że same miały odpady atomowe w domu i były tak durne, że kogoś takiego wybrały sobie na partnera i pewnie jeszcze na ojca dla własnych dzieci? Więc to co piszesz więcej mówi o tobie, niż o kobietach, dla których wybory życiowe grru są jednym wielkiem, niezrozumiałym kosmosem.
                    • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:28
                      Cóż, skoro ja z moją desperacką próbą zrozumienia kobiet doczepiających się gru znów trafiłam w płot - bo rozumiem, że nie chodzi też o dostrzeganie w gru swojej matki, przyrzekam, to naprawdę już przedostatnia próba "trafienia" - zatem pozostaje jeden, oczywisty wniosek: ty, fogito, hrabina jesteście po prostu wredne. Skoro ja pozwalam sobie na sarkazm i uszczypliwość w wątku ruskich i zaraz potem jestem odsądzona od czci i wiary jako paskudny człowiek, to może ustalmy, że wy też takie jesteście. W kupie raźniej!
                      • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:37
                        Bo to nie chodziło o sam sarkazm i uszczypliwość, tylko o wybrany moment-dokopywanie świeżej wdowie.

A co do postrzegania w Gruu swojej matki, to w sumie ja mogłabym dostrzegać, bo moja matka właśnie zawsze była siłaczką z bateryjką duracell w tyłku big_grin
                        Ale ja akurat nigdy się Gruu nie czepiałam.
                        • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:42
                          Czyli jednak z czymś trafiłam?

Ja jednak nie mogę się powstrzymać - ale wiecie, że na skali stresu śmierć małżonka może i jest pierwsza, ale rozwód/separacja zajmują odpowiednio 2. i 3. miejsce. A jednak kulturowo wdowie się z automatu współczuje, a kobiecie po rozstaniu - różnie to bywa.

Czy moment na dogryzanie gru akurat teraz jest w jakiś sposób odpowiedni tylko dlatego, że ojciec jej dzieci nadal żyje?
                          • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:47
                            Nie mam pojęcia, ja nigdy Gru nie dogryzałam, teraz też nie.
                            • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:49
                              Nie twierdzę, że ty dogryzałaś. Nie ma cię na mojej shortliście, nieprawdaż?

Pytanie pozostaje otwarte.
                    • danaide2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:36
                      Po doczytaniu - fogito w szczęśliwym małżeństwie? Ok, ok, może rzeczywiście trzeba przeczekać...

Jeszcze tylko dodam, gwoli formalności - odpad atomowy, z którym mam dziecko przynajmniej regularnie płaci alimenty. A za to że są nieco dziadowskie - czytaj: niewspółmierne do przychodów ojca, potrzeb dziecka i przyczyniania się osobistego - mogę podziękować polskim sądom. Zresztą - moja historia jest dla mnie spójna, wnioski wyciągnięte, a że czas nie stoi w miejscu...

Shell, nie krzycz, pozew leży w sądzie!
                      • pffpffpff Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:20
                        danaide2.0 napisała:
                        >
                        > Shell, nie krzycz, pozew leży w sądzie!

I zaje…scie!!! 💪
                        I do przodu!
                        I bez obracania się za siebie!
              • wapaha Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:42
                ministra_prawdy napisała:

>
                > Wcale nie tylko ja smile

o tobie nikt nie myśli -nowy nicku, musisz poćwiczyć w dowalanki
                tam gdzie gru-tam snejk - jak jin i jang jak noc i dzień suspicious
                • homohominilupus Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:47
                  Otóż.

Nie wiem za kogo się to coś uważa w ogóle.
          • homohominilupus Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 06:40
            waleria_bb

Gdzieś tam majaczy
            > też zwykła babska zazdrość, że jak to tak... 40 wybiła i nie ma narzekania na h
            > ormony, tycie, obwisy, przebyte ciąże, a za to jest wytrenowana figura, zrobion
            > y biust.

Ja nie wiem w jakich kręgach ty się obracasz ale w wieku 40 lat malo kto jest utyty czy ma obwisy. Większość dba o siebie a menopauzalne jazdy zaczynają się nieco później.
            Zrobiony biust to trochę co innego ale żeby tego komuś zazdrościć?!
      • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 02:13
        Nie mam pojęcia, ale nawet nie wchodziłam w ten wątek a tu jestem 🙄 Chyba czas to monetyzować, może zostanę patoinfluencerką?
      • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 20:58
        marta.graca napisała:

> Ja to się zastanawiam, co takiego ma w sobie gruu, że każdy jej wątek zmienia s
        > ię w jechanie po niej🤷
        >

prosi się big_grin
        ja tez pamietam , jak na mnie napadla od czapy w jakims watku z dupy o jakims dzieleniu domowych obowiazkow, ze ja robię zakupy, bo chlop zajety i nie lubi
        agresywnie, brzydko, niesmak miałam jakis czas, teraz po tych wszystkich watkach lepiej ją rozumiem
        po prostu zawsze musiała liczyc sama na siebie - dzielna dziewczyna
        • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:34
          To był ten wątek, w którym próbowałaś przekonać forumki, że mężczyzna nie powinien ogarniać takich przyziemnych rzeczy, jak domowe obowiązki, i lepiej go w tym wyręczyć?
          • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:44
            , marta.graca napisała:

> To był ten wątek, w którym próbowałaś przekonać forumki, że mężczyzna nie powin
            > ien ogarniać takich przyziemnych rzeczy, jak domowe obowiązki, i lepiej go w ty
            > m wyręczyć?
            >

no sorry smile
            zabralismy naszego malucha do lekarza wtedy, dawno to bylo, ale pamietam - dostal cos na pchly, bo az sie ruszal od robactwa (ponoc wszystkie dziko zyjace jeze sa zarobaczone i jakis preparat mlekozastapczy, w skrocie napisalam, bo najlepiej tę pipetke zapamietalam wink

ale to byl jezowy osesek - jego igielki byly jeszcze bialutkie, tu autorka ma wiekszego jezyka
            na spotkaniu z lesnikiem dowiedzialam sie, ze kocia karma jest ok, jesli chcemy jezom pomoc smile)
            • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:45
              dobre, to nie ten watek smile
              • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:48
                wink
          • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:53
            marta.graca napisała:

> To był ten wątek, w którym próbowałaś przekonać forumki, że mężczyzna nie powin
            > ien ogarniać takich przyziemnych rzeczy, jak domowe obowiązki, i lepiej go w ty
            > m wyręczyć?
            >

absolutnie - to jest ten watek, w ktorym radzilam udreczonej dziewczynie /rozdeleguj/ obowiazki, zeby sie nie upieprzac smile
            • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 21:58
              I w którym pewnie napisałam, że obowiązki domowe to nie jest obowiązek kobiety, żeby to tylko ona się zajmowała ich podziałem i delegowaniem, bo normalny dorosły mężczyzna powinien być współodpowiedzialny a nie sprowadzony do roli nastolatka, któremu mamusia paluszkiem pokaże, że trzeba wyrzucić śmieci? Może byłam nieprzyjemna, na mnie temat upieprzania kobiet obciążeniem mentalnym działa jak na niektórych sztuczne cycki wink
              • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:01
                no wlasnie teraz lepiej cie rozumiem, czemu to na ciebie tak dziala smile
                • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:05
                  Dlatego, że jest cholernie niesprawiedliwe wobec kobiet. No złości mnie strasznie, że XXI wiek a nadal to kobietę się uważa za odpowiedzialną za delegowanie zadań w domu
                  • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:09
                    rozumiem wink
                    ja mam inaczej - ma w domu 4 facetow i dla mnie liczy się, kto zrobi i zeby zrobil big_grin
                    jesli ja mowie, a oni robią to mi nie przeszkadza, to jest imho bardzo feministyczne big_grin
                    • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:11
                      Ciekawe czy oceniłabys podobnie faceta mówiącego tak, że ma cztery kobiety w domu i on mówi do mają robić
                      • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:25
                        grruu2.0 napisała:

> Ciekawe czy oceniłabys podobnie faceta mówiącego tak, że ma cztery kobiety w do
                        > mu i on mówi do mają robić

ustalmy kochana, czy jestem zatem beznadziejnie patriarchalna czy matrialchalna, bo zglupialam big_grin
                        przy tym - nie staraj się mnie wkurzyc, bo mi dawno przeszło, po tym jak zachwycalas się, że chlop zaopiekuje się dzieckem, jak ty jestes na sorze, zeby ich opieka nie zabrala
                        wow, ja tez ma ten komfort smile
                        • grruu2.0 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:28
                          Nie zachwycałam się tylko pisałam kilku durnym raszplom że to chyba normalna rzecz, że jak jedno z rodziców w szpitalu to dzieci są z drugim rodzicem bo pisały coś o upychaniu po dziadkach i jeszcze że taki ojciec do dupy że na pewno się nie zajmie
                          • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:32
                            no dla mnie normalna - dzielimy się tak, żeby wszystkim było wygodnie - ja robię co mogę kiedy mogę
                            i ty też
                            na tym polega rodzina
                  • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:09
                    W sumie dla mężczyzn też jest to trochę obraźliwe, bo robi z nich jakichś nieogarów, którym trzeba powiedzieć, że w lodówce światło, zrobić listę zakupową i paluszkiem pokazać, że kosz na śmieci pełny 🙄
                    • kotejka Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 22:18
                      no może trochę - ja mam taką pracę, że ciagle mówię co robić to moźe mi się i na dom przenosi wink
                      lista zakupowa jest tylko i wylącznie w mojej gestii i mi to absolutnie nie przeszkadza - ba, bardzo mi pasuje
                      dostaje od chlopa wyplate, kupuje, co chcę i uwazam, podjezdzam pod dom i mowię proszę wnosić i chlopy wnoszą
                      nie czuję się udręczona, zaprawdę
                      kwestia jest inna - mnie absolutnie nie wkqrfia, że ktos ma inaczej, a gruuu się wkurfia, że ja tak mam
                      pytanie why?
                    • 35wcieniu Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:47
                      Obraźliwe to by było gdyby w istocie byli ogarami. Kolejka przecież pisała że musi pokazywać palcem bo sami nie wiedzą co zrobić. Więc stwierdzenie że nie ogarniają to nie obraza tylko rzeczywistość. Ujowa, ale niektórym nie przeszkadza.
                      • marta.graca Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:59
                        Pytanie, czy rzeczywiście są tacy nieogarnięci, czy po prostu jest im tak wygodnie.
                      • kotejka Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:59
                        Tak, dokładnie tak to działa
                        Ja wołam - chodźcie tu nieogary, będę pokazywać palcem, po to zapuszczam długie pazury, żeby lepiej zarysowac wspólne pole uwagi
                        A potem siedzę i patrze, jak coś źle to sycze
                        Milo poznać, jak Borat mówił 😁
                        • wapaha Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:13
                          kotejka napisała:

> Tak, dokładnie tak to działa
                          > Ja wołam - chodźcie tu nieogary, będę pokazywać palcem, po to zapuszczam długie
                          > pazury, żeby lepiej zarysowac wspólne pole uwagi
                          > A potem siedzę i patrze, jak coś źle to sycze
                          > Milo poznać, jak Borat mówił 😁

big_grin

doskonale rozumiesz co masz na myśli-gdyż aczkolwiek ponieważ w każdej dobrze funkcjonującej się relacji w tym relacji gdzie obie strony są równorzędne - jest strona delegująca/zawiadująca
                          NIE WIERZĘ , że w relacjach/rodzinach wszystkich forumek następuje czytanie w myślach . A jeśli istnieje tzw.podział obowiązków -to wchodzą to już klimaty z typu rozważań feministycznych aczkolwiek wiele wątków pokazało, że tzw tradycyjny podział obowiązków jest patriarchalny, wysoce szkodliwy i godzący w feminizm suspicious
                          • 35wcieniu Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:25
                            w każdej dobrze funkcjonującej się relacji w tym relacji gdzie obie strony są równorzędne - jest strona delegująca/zawiadująca

Zajebiste, wezmę sobie później do sygnaturki. big_grin
                            • marta.graca Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:29
                              Mężczyzna głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci, hyhy.
                              • wapaha Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:32
                                marta.graca napisała:

> Mężczyzna głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci, hyhy.
                                >
                                przysłowie mądre o tyle, ze pokazuje że funkcjonowanie organizmu nie zależy nigdy od jednego organu/narządu a wymaga współpracy
                            • wapaha Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:31
                              35wcieniu napisał(a):

> w każdej dobrze funkcjonującej się relacji w tym relacji gdzie obie strony s
                              > ą równorzędne - jest strona delegująca/zawiadująca

>
                              > Zajebiste, wezmę sobie później do sygnaturki. big_grin
                              >
                              ależ proszę uprzejmie
                              możesz dodać też coś o wyimaginowanym idealnym symetryźmie -no ubierz jakoś w słowa suspicious
                              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 10:07
                                Cześć, jak się wstawia sygnaturkę tutaj? smile
                            • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:32
                              35wcieniu napisał(a):

> w każdej dobrze funkcjonującej się relacji w tym relacji gdzie obie strony s
                              > ą równorzędne - jest strona delegująca/zawiadująca

>
                              > Zajebiste, wezmę sobie później do sygnaturki. big_grin
                              >

Ooo dziękuję, że to wycięłaś bo we fragmencie łatwiej zrozumieć, całość jest taka trochę za mądrze napisana dla mnie i az się pogubiłam.
                              U nas jest podział na strefy wpływu, mąż ma swoją Gazę w postaci garaży, trawników - same nudne rzeczy, a ja jestem jak Izrael i bombarduje jego plany, np kiedy nie zgadzam się na nowe auto albo na wyrzucenie koniczyny i chwastów
                          • kotejka Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:31
                            No w rodzinie się przede wszystkim komunikuje. Normalna rozmowa o tym co jest dziś do zrobienia i kto się tym zajmie na forum staje się siedmioglowym smokiem
                            Zwlaszcza z niektórymi szczególnie zawzietymi
                            Ty jej jeden argument ona się czepi za siedem słówek wyjętych z kontekstu
                            No a po lekturze niektórych forumek, z gruu na czele można wnosic, że nawet urlop macierzyński godzi w prawa kobiet.
                            Z takim poziomem feministycznego absurdu trudno jest w ogóle dyskutować na poważnie, ja bynajmniej nie próbuję i bynajmniej nie będę 😁
                            • wapaha Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:34
                              kotejka napisała:

> Z takim poziomem feministycznego absurdu trudno jest w ogóle dyskutować na powa
                              > żnie, ja bynajmniej nie próbuję i bynajmniej nie będę 😁

dokładnie

zwłaszcza , że dyskusja potem schodzi na manowce określeń wyrwanych totalnie z kontekstu i obrastających w dopowiedziane znaczenia wink
                      • 3-mamuska Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 19:55
                        Kolejka przecież pisała że musi pokazywać palcem bo sami nie wiedzą co zrobić.

Pytanie czy musi im pokazac bo czy przez lata nie bylo tak ze jak zrobili inaczej po swojemu bylo zle.

Znam taka jedna pania ktora wiecznie anrzekala jak rodzonka robila cos ale nie idelanie jak ona, a potem sie wscikala ze do nckzego sie nie garna. A jak rodzinka spytala co i jak maja robic, to byl wrzask ze sa glupkami i nie mysla.
                        Przestali robic i pytac. A ona gra dalej udreczona.
                        • kotejka Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 21:24
                          3-mamuska napisała:

> Kolejka przecież pisała że musi pokazywać palcem bo sami nie wiedzą co zrobić.
                          >

Wskaźnikiem pokazuje
                          Szkolnym takim
                          😅

> Pytanie czy musi im pokazac bo czy przez lata nie bylo tak ze jak zrobili inacz
                          > ej po swojemu bylo zle.
                          >
                          > Znam taka jedna pania ktora wiecznie anrzekala jak rodzonka robila cos ale nie
                          > idelanie jak ona, a potem sie wscikala ze do nckzego sie nie garna. A jak rodz
                          > inka spytala co i jak maja robic, to byl wrzask ze sa glupkami i nie mysla.
                          > Przestali robic i pytac. A ona gra dalej udreczona.
                          >
                  • 3-mamuska Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 19:49
                    grruu2.0 napisała:

> Dlatego, że jest cholernie niesprawiedliwe wobec kobiet. No złości mnie straszn
                    > ie, że XXI wiek a nadal to kobietę się uważa za odpowiedzialną za delegowanie z
                    > adań w domu

Grruu sa kobiety ktore chcą to robić i robią .
                    Zycie ogolnie jest mało sprawiedliwe jakbyś nie zauwazyla zycie pod gorke.

Wiesz powiem tak jedna kobieta woli mowić facetowi ze ma wynieść smieci, za to ma zapłacony kredyt i nawet nie wie ile i reszte rachunkow. Wymalowny dom, zadbany ogorod , zatankowane umyte auta i zminione opony na zimowe. Wymionione zarowki wbite gwozdzie wyczyszczone rynny przedglady instalacji. Załatwione sprawy w urzedach i zlecine naprawy pieca, wymany okien, dachu. I wielu wielu innych rzeczy. To ze facet nie szuruje podlogi nie znaczy ze nic dla domu i rodziny nie robi.
                    Ty nie jestes jakas wielka pania domu i nie dabsz o dom jak "rasowa ematka" to nie przytyk sama pisalas o tym.
                    Robisz minimum dlatego twoj ex facet jest na tym samym poziomie dlatego sie dogadujecie. Sa kobiety ktore robia duzo wiecej nie dlatego ze ich faceci uwazaja ze to ich obowiazek , ale dlatego ze tego chca. Swieczki kwiatki , duperelki.
                    Za to sa kobiety ktore uwazaja ze ilosc ciazy i dzieci to wyłaczne ich sprawa, niewazne ze facet potem musi utrzymać x i te dzieci przez minimum 18-lat.

Powim ci ze u nas jest tak ze maz robi podstawowe rzeczy zaminnie ze mna. Ale sa rzeczy ktore robie tylko ja bo to ja sobie je wynajduje/wymyślam.
                    Tak jak tylko on robi remonty czasem ktore sobie sam wymysli, a czasem ja wymyślam i wtedy to on robi wiecej niz ja odkurze umyje podlogi. Zwłaszcza w czasach kkiedy pralka pierze, suszarka suszy odkurzcz samojezdzacy odkurzy.
        • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:29
          Ale nie tylko gruuu. Każdy mój wątek zamieniał się po chwili w szambotornado.
          Najpierw z uciekającym na spacerze Łaskotkiem, potem z kolizją i z każdym możliwym zapytaniem, łącznie z ostatnim o medium. I o zaginionym, może gdzieś ukrywanym kocie - również nikt mi nie wierzy. I się gównoburzą.
          Nie mam pojęcia, co Was tak we mnie drażni.
    • arabelax Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:21
      A który to wątek?
      • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:28
        Ten o rozwodzie niebieskiej limonki
    • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:24
      Może dlatego, że tamten wątek sprawia wrażenie trollingu?
      • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:27
        To chyba nie to. Vide: wątek o medium. Stare (w sensie stażu forumowego), wydawałoby się rozsądne forumki całkiem poważnie odpowiadają na ewidentny trolliing.
        • malia Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:36
          Bo to, że ktoś dlugo gdzieś jest, nie oznacza, że jest rozsądny
          • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:46
            Ok. Ale dotąd jednak wydawały się bardzo rozsądne.
            Tamten wątek jest zdumiewający i to nawet nie dlatego, że kilka osób całkiem poważnie doradza, z usług którego medium skorzystać.
            Wydawałoby się, że trolling mógłby być bardziej ewidentny, gdyby starter zaczynał się od: "UWAGA, jestem trollem."
            • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:46
              *tylko gdyby
            • malia Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:06
              Ten wątek powinien być u gory przypięty 😁
            • bi_scotti Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:40
              daniela34 napisała:

> kilka osób całkiem po
              > ważnie doradza, z usług którego medium skorzystać.

Ty sie, Daniela, smiejesz a Halloween tuz-tuz - media (nie mam na mysli radia, prasy & TV wink) sie uaktywniaja - that's the time! big_grin Jak nastawisz ucha to moze i Tobie cos jakie medium zapowie ... who knows tongue_out Zeby nie bylo, ze nie ostrzegalam wink Cheers.
              • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:43
                Pogadać zawsze można, ale trudno się dziwić ematkom, że się nie (wszystkie) wczuwają.
                • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:54
                  Źle się podpięło.
              • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:03
                Na Halloween mam wyłącznie dynię
                • bi_scotti Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:42
                  daniela34 napisała:

> Na Halloween mam wyłącznie dynię

Moze przemowi surprised You never know gdzie sie jakie medium kryje - moze wlasnie w ... karocy Kopciuszka tongue_out Cheers.
                  • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:43
                    A nawet sobie kupiłam ostatnio coś co od biedy uszłoby za "glass slippers."
                    • bi_scotti Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:41
                      daniela34 napisała:

> A nawet sobie kupiłam ostatnio coś co od biedy uszłoby za "glass slippers."

wink
                • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:13
                  daniela34 napisała:

> Na Halloween mam wyłącznie dynię

Pewnie dyniowy dżem 🙄
                  • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:17
                    Nie. Po prostu dynię
        • ewka.n Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:16
          daniela34 napisała:

> Vide: wątek o medium. Stare (w sensie stażu forumowego), wydaw
          > ałoby się rozsądne forumki całkiem poważnie odpowiadają

Faktycznie nawet tak stara (co do tego wszyscy są zgodni) i rozsądna (co do tego opinie są już delikatnie ujmując podzielone), ale na pewno mocno stojąca obiema (jeszcze!) nogami na ziemi, forumka riki daje takie konkretne info o medium smile
          • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:21
            Riki to mnie akurat najmniej zadziwił 😀
            • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:48
              daniela34 napisała:

> Riki to mnie akurat najmniej zadziwił 😀

Mnie wręcz zszokował, ani słowa o seksie z panią medium!
        • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:56
          Którą nazywasz rozsądną? 🤔
          • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:01
            Jeszcze raz - nie tylr chodzi mi o forumki, które wprost rekomendują usługi medium i tym podobne, na to już spuszczam zasłonę milczenia, ale fascynują mnie rozsądne dziewczyny, które serio biorą ten trollujacy byt o trzecim już nicku (trzecim na ematce, bo zdaje się to panforumowy troll) I nawet odradzając skorzystanie z takiej pomocy prowadzą tam jednak dyskusję na poważnie.
            • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:06
              Rozumiem, co napisałaś 😃 dziwi mnie tylko to, że określasz którąkolwiek/którekolwiek z nich jako "wydawałoby się rozsądne forumki ". Niejednokrotnie już udowodniły, że styki im nie łączą, szczególnie jedna się ostatnio dość mocno popsuła i fruwa cooooraz wyżej.
              • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:08
                No asia_p to wg mnie rozsądna forumka.
                • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:11
                  daniela34 napisała:

> No asia_p to wg mnie rozsądna forumka.

Darzę cię szacunkiem, więc napiszę tylko tyle, że przepiękne ciasteczka upiekłaś 😅
                  • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:16
                    Okej 😀
                • m_incubo Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 06:22
                  daniela34 napisała:

> No asia_p to wg mnie rozsądna forumka.

Ta rozsądna forumka twierdzi, że całkowicie darmowa opieka zdrowotna dla każdego jest gwarantowana przez konstytucję, a państwo robi wszystko, by to utrudnić.
                  🤷🏻‍♀️
              • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:10
                Ale, ale! Miałam bardzo podobne odczucia w każdym kolejnym wątki matki ćpuna. Chociaż jednak nie. Mnie nie fascynowały, ja po prostu łapałam się za głowę, jak można łykać te bzdury.
                • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:13
                  maleficent6 napisała:

> Ale, ale! Miałam bardzo podobne odczucia w każdym kolejnym

No to chyba nas to łączy 😉
                  • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:17
                    Owszem, jak wiele innych rzeczy 😂
                    Ogólnie uważam, że forum osiągnęło wtedy wyżyny absurdu, bo naprawdę nie mogę zrozumieć, jak to się stało, że aż tyle dziewczyn łyka z zaangażowaniem takie bzdury.
            • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:10
              >ale fascynują mnie rozsądne dziewczyny, które serio biorą ten trollujacy byt o trzecim już nicku

Daniela na boga to tylko forum. Watek trolujacy czy nie ciekawy bo mozna sie dowiedziec na co ludzie wydają pieniadze i o ich motywacjach.

Prawnicy jednak to bajek czytać nie lubia tylko wszystko czarno na bialym.
            • ministra_prawdy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:11
              daniela34 napisała:

> fascynują mnie ro
              > zsądne dziewczyny, które serio biorą ten trollujacy byt o trzecim już nicku (tr
              > zecim na ematce, bo zdaje się to panforumowy troll) I nawet odradzając skorzyst
              > anie z takiej pomocy prowadzą tam jednak dyskusję na poważnie.

Po prostu żyjesz w banieczce i nie wiesz, że wiele osób po kastracji z chrześcijaństwa przerzuciło się na alternatywne drogi do uzyskania nirwany. Miało być francusko i nowocześnie, a okazuje się, że jest jeszcze gorzej niż za ciemnogrodu katolskiego big_grin
              • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:13
                Maleficient zrozumiała. Ty jednak, dramatysiu, nie.
            • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:57
              Porozmawiaj ze mną otwarcie w wiadomości prywatnej, a odwołasz swoje podejrzenia w moim temacie smile
              Nie zakładam co chwilę nowych nicków - powstały z przyczyn technicznych, niezależnych ode mnie. I tak, jak pisałem wcześniej - nie uprawiam trollingu. Mam wystarczająco sporo folkowersow na Insta, nie zależy mi na sensacji.
              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:58
                Pisałam*, błąd słownika
                • daniela34 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:05
                  Ależ ja nie mam żadnych "podejrzeń." A już w szczególności "w temacie."
                  • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:22
                    Hmm rozumiem, że nie rozumiem wink
                    • daniela34 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 09:56
                      Wiem 😁
      • is-laura Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:29
        Nie chodzi o trolling tylko o to, że niekty forumki są maksymalnie skupione na sobie i łakną atencji
        • chatgris01 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:47
          Ale jakby to był watek z problemem starej i znanej forumki, to może wstrzymałyby się od pisania o sobie, albo nie aż tyle.
        • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:59
          Is- Laura, ja akurat nie łaknę, i jestem przeważnie skupiona na zajęciach i na innych. Na sobie dość rzadko smile
      • bi_scotti Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 20:36
        chatgris01 napisała:

> Może dlatego, że tamten wątek sprawia wrażenie trollingu?
        >

To o tym mezu, ktory sie zastanawia czy sie zakochac po pierwszym pocalunku & ma zal, ze zona nie bywa z nim w clubs? Jakos trudno takie story traktowac 100% seriously, eh wink Ale pogadac mozna - w koncu na to forum mamy, ze sobie tu gadamy big_grin Cheers.
          No wlasnie
            Albo chociaz o tym "co na obiad u was"
        • boogiecat Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:33
          bi_scotti napisała:

> To o tym mezu, ktory sie zastanawia czy sie zakochac po pierwszym pocalunku & m
          > a zal, ze zona nie bywa z nim w clubs?

Uwazam, ze sie czepiasz🙄😜
          • bi_scotti Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:57
            boogiecat napisała:

> Uwazam, ze sie czepiasz🙄😜

Ulubiona roslina mojego son-in-law jest thistle (chardon?) ... wiec staram sie jak moge tongue_out big_grin Trening na ematce pomaga wink Cheers.
    • bene_gesserit Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:57
      Ja mam taki odruch, żeby pod wieloma postami poprosić o nożyczki, ale też z drugiej strony, może to i dobrze, że śmierdzące kupy w tamtym wątku są podpisane nickami ich autorek? One się w ten sposób przedstawiają.

Z drugiej strony, jak ktoś takie sobie sam daje świadectwo z to nie powinno się z nim dyskutować, po prostu. To nie ma sensu, szkoda czasu, a potem trzeba ręce w domestosie wymoczyć
      • trzydziestolatka80 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:06
        No bo agresja wyzwala agresję. Jedna chamsko odpisze, kolejna jeszcze bardziej chamsko i robi sie z tego kula śniegowa wyzwisk.
    • kotejka Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 18:59
      Który wątek, znowu nic nie wiem smile
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:09
        Bo nie lubisz pomagać, tam się zleciały chętne do pomocy tongue_out
      • tt-tka Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 19:39
        kotejka napisała:

> Który wątek, znowu nic nie wiem smile

Chyba ten "historia stara jak swiat, ale jak sie ratowac" - zajrzalam na poczatku, ale jakos mnie nie ruszyl, a teraz to juz mi sie nie chce. Moze do tego mediumicznego pojde smile
      • ga-ti Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:58
        Spoko, mnie też omijają jatkogenne wątki. W ten o medium nawet nie wchodziła, rozwodowy przeczytałam wpis pierwszy i stwierdziłam, że i tak nie pomogę, ten o dole GRU trochę śledziłam, ale jak się rozrósł do setek to już sobie darowałam.
        A tam gdzieś dzieje się, ech.
    • kozica111 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:01
      Ano, nie pierwszy raz, ciężko o obiektywnego moderatora.
      • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:12
        Bo iwonia trzyma moderacje a zona mi odeszla na ladniejsza zielone trawe gdzies. No i iwonia nie chce wybrac pomocnika a ja ciagle borsuczyce sugeruje.
        • chabroweoczy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:19
          princesswhitewolf napisała:

> Bo iwonia trzyma moderacje a zona mi odeszla na ladniejsza zielone trawe gdzies
          > . No i iwonia nie chce wybrac pomocnika a ja ciagle borsuczyce sugeruje.
          >
          A gdzie jest forumowa gwiazda, czy to nie ona jest niebieską limonką?
          • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:36
            Mowisz o zona mi? No ona juz nie pracuje jako modka. Zapewne czasami wpada ale nie pracuje
            • zona_mi Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:47

> Mowisz o zona mi? No ona juz nie pracuje jako modka. Zapewne czasami wpada ale
              > nie pracuje
              >

Och, ale nic nie przeszkadza_mi w czuciu się gwiazdą...
        • zona_mi Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:37

> Bo iwonia trzyma moderacje a zona mi

A myślisz, że dlaczego MUSIAŁAM odejść?
          Iwonia mnie WYGRYZŁA... 🥹

> . No i iwonia nie chce wybrac pomocnika a ja ciagle borsuczyce sugeruje.
          >

Bor-su-czyca!
          Bor-su-czyca!
          Bor-su-czyca!
          🦡💪🦡💪🦡💪🦡💪🦡
          • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:44
            Popieram bardzo kandydaturę Borsuczycy, ex aequo z bi_scotti.. Ta druga to także wyjątkowo spokojna, empatyczna, wnikliwa i wysokowrażliwa osoba smile)
            • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:49
              I alpepe oraz ichi51.
              Inne też bardzo dobrze zauważam, na razie wymieniłam te, które wypowiadają się zawsze harmonijnie i tworzą ciepłą atmosferę zrozumienia smile
              • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:58
                twinkletwinkle napisała:

> które wypowiadają się
                > zawsze harmonijnie i tworzą ciepłą atmosferę zrozumienia smile

To zdecydowanie o mnie 🙄
                • marta.graca Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:25
                  Pod warunkiem, że nie piszemy o seksie na pierwszym spotkaniu i podobnych bezeceństwach.
              • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:09
                Ichi tez spoko albo taje
                • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 21.10.24, 02:26
                  Obiektywna, przyjazna Taje również smile
                  Przemiła, promienna Primula Alpicola!
                  Gruuu nie wymieniam, bo ma mnóstwo swoich zajęć teraz ale oprócz wewnętrznej iskry posiada niewątpliwe kwalifikacje, jak i nietuzinkowa Wapaha zauważona już wcześniej smile
                  I powtórka - nieszablonowa i wrażliwa SnakeLilith oraz bezkompromisowa i uważna Memphis.
                  Mówię bezstronnie, poza czyimś lubieniem/
                  nielubieniem mnie.
                  Dołączyła wcześniej także humorystyczna, mądra życiowo Karyna smile

• hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:10
              twinkletwinkle napisała:

> Popieram bardzo kandydaturę Borsuczycy, ex aequo z bi_scotti.. Ta
              > druga to także wyjątkowo spokojna, empatyczna, wnikliwa i wysokowrażliwa osoba
              > smile)
              A po co tu dwie adminki? To nie jest fajne zdjęcie. Siedzieć i segregować wpisy. Ludzie powinni sami dawać radę.
              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:07
                Rozumiem ale padła taka niewinna supozycja smile
                • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:28
                  twinkletwinkle napisała:

> Rozumiem ale padła taka niewinna supozycja smile
                  Powiem Ci w sekrecie, za żadne skarby i pieniądze bym nie chciał być moderatorem. I spędzać czas na czytaniu wpisów. Przecież tu można dostać doła czasami. Nie jest to wdzięczna praca.
                  • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 00:59
                    Powiem Ci za to jawnie, że wcześniej moderowałam pewne nieistniejące już forum tematyczne z czatem, jako super operator i ogólny moderator.
                    Zaproponował mi to 1 z ówczesnych sops/ mods widząc to, że wszystkich traktowałam równo i nie przejawiałam obsesji 'pałeczki mocy'.
                    Któregoś dnia zrezygnowałam, bo musiałabym zawsze siedzieć tam na pełnej uwadze ( a nie obserwująco) nocą i skupiać się na śledzeniu wpisów i byciem mediatorem.
                    W tym czasie można po prostu robić coś, co rozwija lub sprawia przyjemność.
                    A poza tym miałam dość upominania niesfornych użytkowników - nie lubiłam nadużywać władzy, a bez upominania byliby na długi czas wyciszeni i atakowali serwer czy wyzywali.
                    Wspominam ten czas mimo wszystko dobrze, zebrałam określone doświadczenie, poznałam interesujących ludzi ( zdalnie).
                    Dzisiaj nie wróciłabym już nigdzie w takiej roli wink
              • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:10
                Bo adminki nie moga siedziec 24 na dobe na forum a spamerzy i ruskie trolle czasem tu szaleja
            • mizantropka_20 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:42
              bi_scotti???????? Bóg cię opuścił?????
              • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 21.10.24, 02:31
                Bi_scotti wydała mi się tak urocza smile
                Chyba chodzi Ci o to, że wplata sporo angielszczyzny wieloletnio mieszka poza Polską i nie jest jedyną wplatającąsmile
                A to nie jest jakaś przeszkodą, kiedy ktoś ma w sobie wiele serdeczności.
          • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:06
            Princessa ostatnio zagubiona jak owieczka w stadzie wilków😂
          • obrus_w_paski Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:08
            Moderacja to była prawdziwa praca za kasę? Myślałam że to taki wolontariat, ewentualnie z gadżety gazety. To jest praca na pełny etat? Pytam zupełnie poważnie, akceptuję odpowiedzi ogólnikami
            • zona_mi Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:24
              obrus_w_paski napisała:

> Moderacja to była prawdziwa praca za kasę? Myślałam że to taki wolontariat, ew
              > entualnie z gadżety gazety. To jest praca na pełny etat? Pytam zupełnie poważni
              > e, akceptuję odpowiedzi ogólnikami

Tak
              • 35wcieniu Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:38
                XD
              • mizantropka_20 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:47
                No to teraz rozumiem, że musiałaś się wykazać (przeważnie kierując się swoimi sympatiami) szalejąc jak pijany zając w kapuście. Nie dość, że mogłaś pokazać gdzie miałaś obiektywizm, to jeszcze ci za to płacili😡️😡️😡️
            • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:12
              No na pelen etat ale po zmianie wlasciciela strategia podejscia do upadajacego forum sie zmienila i zrobili ciecia etatow. I tyle.

Forum jako calosc umierauncertain i tylko pare forow fika tu
          • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:21
            Nie, skapiradla z zarzadu Agory maja gdzies forum a nie iwonia.

Dolaczam:

Bor-su-czyca!
            Bor-su-czyca!
            Bor-su-czyca!
            🦡💪🦡💪🦡💪🦡💪🦡
            • moni_485 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 12:12
              Na forum, gdzie jest zdecydowana przewaga zwierzolubnych forumek, ktoś kto nie lubi zwierząt lub ich los jest im obojętny nie powinien być moderatorem.
            • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 15:29

> Nie, skapiradla z zarzadu Agory maja gdzies forum a nie iwonia.
              >
              > Dolaczam:
              >
              >
              > Bor-su-czyca!
              > Bor-su-czyca!
              > Bor-su-czyca!
              > 🦡💪🦡💪🦡💪🦡💪🦡
              >
              > Pakujesz spokojną kobietę w kłopoty, by czytała wszystkie wpisy różnych oszołomów. Ma inne fora do moderacji niż Ematka. Jeszcze później będą ją krytykować. Przecież tu cały czas się coś dzieje. Jak wycinają posty to płacz, nie wycinają też źle. Nikomu nie dogodzi. Niewdzięczna praca.
              • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:14
                No ja bym nie mogla, bo na 70 procent watkow nie wchodze a jak juz wejde to z 10-50 wpisow zrobie.
    • ministra_prawdy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 21:38
      Ale co można napisać w takim wątku oprócz "idź do prawnika, księdza/terapeuty"? Dygresja jak dygresja, stanowi o charakterze forum ematka. Dla mnie to jest śmieszne, że ktoś chce dygresje czy nawet branie się za kudły banować - to jest gentryfikacja internetu.
      • chabroweoczy Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:11
        Niebieskalimonka to stara forumka.
        • maleficent6 Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 22:13
          Nic odkrywczego, tutaj wszystkie to stare forumki.
    • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 18.10.24, 23:05
      Nominuję też szarmszejk , w sumie to powtarzam nominację smile
      Oraz dwie Asie, TurkusowoZlota, bene_gesserit, ank inne przyjazne tu osoby smile
      • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 08:22
        Bor-su-czyca!
        Bor-su-czyca!
        • hrasier_2 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 23:21

> Bor-su-czyca!
          > Bor-su-czyca!
          >
          >
          Zamiast się bujać na tych forach. Przyszła byś gdzie jest teraz Borsuczyca. Przynajmniej by można było pogadać. Są fora prywatne i rozmowy.
      • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:20
        Jestem tylko mną.
        Nie zapominam też o niestandardowej i duchowo głębokiej i młodej Nanga Parbat smile
        • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:21
          Oczywiście mam na myśli nominację. Zapomniałam o pogrubieniu ale i bez tego się wyróżniasz smile
          • karyna-z-radzymina Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:25
            Apeluje aby mnie również nie pogrubiać, jestem szczupłą, zdrowa i sprawną kandydatką na moderatorkę i żadna brudna propaganda tego nie zmieni!
            • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:43
              W porządku, pozostaniesz niczym gazela zatem wink
      • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:14
        Szramszejk i bene to dobre kandydaturyz asia tez, pozstalych dwoch cos nie kojarze
      • lauren6 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 18:52
        Przyjaznego trolla o wielu nickach.
    • nangaparbat3 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:21
      Przecież nie atakowały założycielki wątku tylko siebie nawzajem, coś jak pojedynek.
      Jeszcze lepszy odbył się niedawno na jakimś innym wątku między Hrabina a Figa, popłakałam się że śmiechu, ale zmieszanego z podziwem dla ich kreatywności, to naprawdę było wspaniale. Ja bym się ewidentnych pojedynków nie czepiała, ani adminek że nie wycinają, jak to jest jeden na jeden i za zgodą obu stron - może i założycielka będzie miała przez chwilę uciechę, niską bo niska, ten kisiel i mnie się nasunął, ale w końcu te pojedynki są tak absurdalne, że trudno się nimi serio przejmować.
      • borsuczyca.klusek Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 10:49
        nangaparbat3 napisała:

> Przecież nie atakowały założycielki wątku tylko siebie nawzajem, coś jak pojedy
        > nek.
        > Jeszcze lepszy odbył się niedawno na jakimś innym wątku między Hrabina a Figa,
        > popłakałam się że śmiechu, ale zmieszanego z podziwem dla ich kreatywności, to
        > naprawdę było wspaniale.

Weź powiedz co to był za wątek 🙄
        • nangaparbat3 Re: Podziwiam to forum 19.10.24, 11:31
          Nie jestem pewna, ale chyba w tym o dziewczynce zabranej przez tatę do Kanady.
        • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:16
          Ja tam nie moge tylko juz ogarnac evening i brenya na temat Bliskiego Wschodu. No szalu jakiegos dostaja i nie da sie normalnie z nimi rozmawiac na ten temat
    • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 00:03
      Proszę wink
      • shmu Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 10:20
        Cudowny.
        To moja kotka. Usiłujemy uratować jej oko...mam nadzieję, że się uda, choć proces gojenia jakby się zatrzymał.
        • twinkletwinkle Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:37
          Oby się udało! I prędko wygoilo.
          Śliczna kotka smile
    • anorektycznazdzira Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 08:10
      na chwilę sobie odpuściłam ematkę bo mam dużo roboty w robocie a te już się żrą aż trzeba modki stymulować osobnym wątkiem
      ja pitolę
      • alpepe Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 10:15
        Szczerze mówiąc, sądziłam, że ten wątek wywalą na oślą. I pewnie wywalą, ale najpierw jeszcze trochę kisielu musi się polać.
        • anorektycznazdzira Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 10:41
          to idę zobaczyć w czym rzecz,
          niedziela, coś trzeba robić...
    • shmu Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 10:16
      Jaka piękna katastrofa...
      • chabroweoczy Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:12
        shmu napisała:

> Jaka piękna katastrofa...

Gdzie?
    • blahblah2 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 11:08
      Masz rację, wczoraj moderator poczuł się urażony tym co napisałam więc skasował mój wpis. Hipokryzja. Zresztą kto zostaje moderatorem, no kto, to przecież władza to ja będę decydować Ja i tylko ja 😁
      • zona_mi Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 12:32
        blahblah2 napisał(a):

> kto zostaje moderatorem, no kto, to przecież władza to ja będę decydować Ja i tylko ja 😁

I to za darmo. Frajerzy.
        • blahblah2 Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:10
          Za darmo 😳 czytać te wszystkie wypociny jak za darmo to szacun
          • princesswhitewolf Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 15:18
            No wlasnie
          • m_incubo Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 17:39
            Ty też czytasz za darmo. Mało tego, za darmo odpisujesz.
            Chyba że wcale nie?
    • arthwen Re: Podziwiam to forum 20.10.24, 21:43
      Chodzi o ten wątek babki, którą mąż wyrolował?
      Zajrzałam na początku, ale nie mam dobrych rad, nie byłam w takiej sytuacji, więc nie wchodziłam więcej. A teraz kurczę widzę, że 600 postów... nie wiem czy chce mi się przebijać, ale ja mówicie, że walka w kisielu, to może zrobię sobie popcorn i spróbuję wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka