Dodaj do ulubionych

Poznanianki-jarmark

17.11.24, 22:45

Czy w Poznaniu w tym roku są trzy jarmarki? Czy wogole warto się na ktoryś wybrać?
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 22:47
      Nie warto na żaden na świecie.
      Każdy to tylko wyciąganie pieniędzy na jakieś dziadostwo.
      • wakacje_50 Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 22:52
        Wyjątkowo zgodzę się z lajtovą.
        Ale pewnie są amatorzy takich wydarzeń, a Poznań w tym roku ma przyciągać również zagranicznych turystów tymi właśnie jarmarkami.
        • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 22:55
          Czyli tak jak wszędzie. Myślałam że tylko u nas beznadzieja...
      • afro.ninja Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 12:14
        To prawda! Warszawski to jakaś kpina.
    • bywalec.hoteli Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 22:58
      3? jeden na placu Wolności, a dwa pozostałe?
      • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 23:02
        Na MTP coś jeszcze widzę i Starym Rynku? Chyba że to jeden i się ciągnie przez to wszystko(nie wiem jakie to odległości. Wybieram się na wystawę i przedstawienie ale chce zostać przez weekend i szukając co się dzieje w Poznaniu natknęłam się na jarmark.
        • bywalec.hoteli Re: Poznanianki-jarmark 17.11.24, 23:04
          Nie, to na pewno nie jest jeden. Na MTP kojarzę, że jest tam lodowisko.
          Wybierz się na plac Wolności jak już, a na Stary Rynek blisko możesz podejść też, choć tam chyba będą bardziej chaotyczne przyjezdne budy.
          • memphis90 Re: Poznanianki-jarmark 18.11.24, 07:15
            Przecież to są jedne i te same budy… Ostatnio były na PW, bo Rynek był rozkopany. Ale co roku są dokładnie te same mydła, świeczki, miody pitne, kiełbasy, wyroby z Litwy, wyroby skórzane, minerały/bransoletki. I szaszłyki/grzaniec.
        • kk345 Re: Poznanianki-jarmark 18.11.24, 00:51
          Plac Wolności masz rzut beretem od Starego Rynku-jakieś 5 minut spacerkiem, natomiast Targi trochę dalej, przy dworcu i to na pewno jest osobna impreza jarmarkowa.
    • pupu111 Re: Poznanianki-jarmark 18.11.24, 02:08
      Nie chciałoby mi się jechac specjalnie tylko na taki jarmark, do jakiegos miasta. Ale jak juz jesteś, to jak najbardziej warto, nawet tylko pospacerowac. Ja wiele razy sobie chodziłam bo mam blisko, polecam ten na placu wolności, znacznie lepszy klimat niz na MTP, jest pieknie, w zeszłym roku jedzenie bylo całkiem dobre choc ceny niemałe.
      Mamy dwa jarmarki, na MTP jest więcej straganów bo i miejsca tam niemało...
      • widosna Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 10:13
        Czy coś możecie polecić na niedzielę dla nastolatek? Będziemy w okolicach starego miasta, niezmotoryzowane. Właśnie tez jedziemy na spektakl i zostajemy do poniedziałku wiec ten wątek dla nas smile
        Na jarmark pewnie pójdziemy połazić zwłaszcza, że w naszym mieście jeszcze nie ma klimatu świątecznego. Ale co jeszcze polecacie? nastolatki 14-18 lat. dziękuję
        • kk345 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 10:16
          Lumina Park-park świateł, Muzeum Rogala, diabelski młyn na Placu Wolności
          • widosna Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 10:59
            dziękuję smile
        • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 10:27
          Moje nastolatki zawsze ciągną na Termy, poza tym im się podobała Niewidzialna Ulica, Palmiarnia, Enigma i Rogalowe Muzeum.
          • widosna Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 11:00
            dzięki za podpowiedź
          • pupu111 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 21:35
            Ta niewidzialna ulica to coś nowego? Nie słyszałam o tym.
            Z jarmarku na placu wolnosci (najbardziej mi sie tam podoba ta tradycyjna karuzela z konikami), jest tylko kilka przystanków tramwajem do tego na MTP (nawet jezdzi jakas linia specjalnia ze światełkami między jarmarkami). A Palmiarnię masz zaraz obok MTP, tyle że w niedzielę kasa chyba do 17 czynna, wejscie całkiem w przystępnej cenie.
            • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 21:38
              W Niewidzialnej ulicy byliśmy w poprzednie wakacje, więc nie jest nowe.
          • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 21:40
            A no i Banksy. Ja jadę dla tej wystawy ale nastolatki z którymi będę też chcą iść na nią.
        • livia.kalina Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 12:09
          Jak nastolatki to centrum szyfrów Enigma.
        • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 21:06
          Na Pana Tadeusza jedziecie?
          • widosna Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 22:09
            Nie, na evana hansena smile
            • slonko1335 Re: Poznanianki-jarmark 20.11.24, 05:58
              Moja starszaczka się zastanawiała czy jechac na Pana Tadeusza i dlatego mi się tak skojarzylosmile
    • kadfael Re: Poznanianki-jarmark 18.11.24, 08:07
      Rynek, pl. Wolności i MTP. Przechodziłam przez stare Miasto w sobotę. Tłumy... A czy ładnie, kwestia gustu.
    • makurokurosek Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 11:11
      To zależy co kto lubi. Dla mnie takie wydarzenia zawsze były mało ciekawe.
      Jeżeli już to wolałabym się wybrać na wystawę rzeźb lodowych.
      • little_fish Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 11:36
        A gdzie w Poznaniu będzie? I kiedy?
        • little_fish Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 11:40
          A dobra, już znalazłam 😃
    • conena Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 11:51
      to jest jedna wielka impreza, tylko miejscówki są trzy. wszystko blisko siebie w pieszym zasięgu, bo Poznań to mała pipidówa.
      najfajniej, bo najwięcej przestrzeni jest na targach.

ale nie polecam. dla zobrazowania tegorocznej drożyzny podam przykład: skiba chleba ze smalcem w tym roku kosztuje 50 złotych. za 50 złotych można zjeść coś fajnego w miłej knajpce na Wildzie lub Śródce i przy okazji pospacerować w ciekawej okolicy.
    • princy-mincy Re: Poznanianki-jarmark 19.11.24, 12:11
      Bylam kiedys na targach i mi sie nie podobalo.
      W ogole to nie przepadam za jarmarkami ale raz w roku jedziemy na parking pod Placem Wolnosci, przejdziemy sie na Rynek i polazimy potem wlasnie chwile po Placu Wolnosci i do domu. Dzieciaki zawsze chca jakiegos gofra, czasem kupimy bransoletke i to by bylo na tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka