tanebo0001 20.11.24, 22:12 Czy posiadanie barku (z zawartością) świadczy o alkoholizmie właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi.only Re: Alkoholizm 21.11.24, 16:47 Dzięki za przypomnienie- w Biedronce są jakieś spore promocje na wino, trzeba uzupełnić braki w barku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Alkoholizm 21.11.24, 16:51 Nie tu się podpięło, miało być pod innym wpisem, ale w sumie myślimy w podobny sposób. Pełen barek - to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Alkoholizm 20.11.24, 22:25 Posiadanie barku nie świadczy o częstotliwości picia. Ba, zdarzają się posiadacze zapełnionych barków... zupełnie niepijący (za to lubiący gości). Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Alkoholizm 23.11.24, 19:27 Tak myślałam o moim ojcu, który wiele lat miał pełny barek i szczycił się tym, że ma a nie pije. Był alkoholikiem. Na szczęście u nas barku brak, flaszki stoją w spiżarni. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Alkoholizm 24.11.24, 19:24 "Na szczęście u nas barku brak, flaszki stoją w spiżarni." Nie każdy ma luksus posiadania spiżarni czy piwnicy. A barek ma tę zaletę, że można go otworzyć gościom i pokazać jakie są opcje drinków. Dzieci alkoholików często wszędzie widzą zagrożenie, nawet tam gdzie go nie ma. To zupełnie naturalne, choć bywa nieco męczące dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Alkoholizm 21.11.24, 08:52 Ty masz fiutka co tworzy okazje do zostania żigolo, a tyczasem nie uprawiasz seksu w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Alkoholizm 21.11.24, 06:46 jak ktoś chla to zapakowanego barku nie jest w stanie utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Alkoholizm 21.11.24, 07:37 Niekoniecznie. Dawno temu był sobie mocno pijący doktor, który nie był w stanie przerobić butelek od pacjentów. Ponieważ barek nie mieścił, miał piwniczkę z regałami w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Alkoholizm 21.11.24, 09:48 O rany , dzięki za przypomnienie - miałam kupić wino Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Alkoholizm 21.11.24, 09:52 Właśnie wczoraj odkopałam jakiś gin i tonik. Chyba ubiegłoroczny prezent gwiazdkowy od szwagierki. Wypiłam i stwierdziłam, że wiem czemu tyle czasu stał. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Alkoholizm 21.11.24, 16:59 tanebo0001 napisał: > Ale cały gin? Na raz? Zrobiłam jednego drinka i ledwie wymęczyłam. Nie mój smak kompletnie. Będzie więc stać tak kolejne lata w barku. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Alkoholizm 21.11.24, 16:47 madami napisała: > O rany , dzięki za przypomnienie - miałam kupić wino A ja ten likier porzeczkowy, jak mu tam? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Alkoholizm 21.11.24, 15:16 O alkoholiźmie świadczą butelki puste. Pełne, zwłaszcza z odległą datą produkcji świadczą o czymś wręcz przeciwnym. Że nikt nie chce tego pić. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Alkoholizm 21.11.24, 16:29 Nie ma związku, ale związek pojawia się, gdy trzeba ten barek z wielka częstotliwością zapełniać. I butelek wypitych jest coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Alkoholizm 23.11.24, 19:03 Ale na późniejszych, bardziej zaawansowanych etapach alkoholizmu, to barek nigdy nie jest zapełniony, bo alkohol jest wypijany na bieżąco, a w przypadku gdy alkoholik (częściej jest to alkoholiczka) się maskuje, to butelki nie są w barku tylko w różnych "skrytkach". Więc wg mnie pełny barek świadczy zdecydowanie o braku nałogu u jego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Alkoholizm 21.11.24, 19:16 Oczywiście że świadczy, te co lubią dać sobie w szyję temu zaprzeczają. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Alkoholizm 21.11.24, 23:04 Na forum ematka o alkoholizmie świadczy: - posiadanie barku z alskoholem - posiadanie barku bez alkoholu - nieposiadanie barku z alkoholem - nieposiadanie barku bez alkoholu - picie alkoholu - niepicie alkoholu - wpisz dowolne (ciemne włopsy, włosy blond, włosy rude, łysina, brak łysiny..) Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Alkoholizm 22.11.24, 08:32 Z barkiem, bez barku, z zasobami alkoholu w domu, czy kupowaniem na przewidywalną okazję, o alkoholizmie mówi sięganie po alkohol w sytuacjach i ich częstotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Alkoholizm 23.11.24, 15:54 picie piwa bezalkoholowego jeszcze było Odpowiedz Link Zgłoś
nostalgia81 Re: Alkoholizm 22.11.24, 08:38 Choroba uzależnieniowa to coś więcej niż picie alkoholu/narkotyku. W czynnym nałogu? Wątpię, ale możliwe (są alkoholicy co np. wina albo wódki nie tkną) Leczący się? NIE, to pierwsze zalecenie terapeutyczne - pozbyć się alkoholu z domu. Każdego mililitra. Odpowiedz Link Zgłoś