krwawy.lolo Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 16:03 Ja praktycznie, zgodnie z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:01 "Kryminalne Zakopane" I "Tajna Warszawa" Dehnela dla wielbicielki true crime Koc i świecznik dla starszej pani (tu dorzucę słodycze, bo lubi) Dla przyjaciółki nr 1 poduszka, porcelanowy pojemnik na ciasto i zrobię słój ze świąteczną scenką (lubi hand-made) Dla przyjaciółki nr 2 chyba waza z zestawu, który sobie zbiera, solniczka I pieprzniczka Dla ciotki kupię może "Księcia" Śliwińskiej tylko.muszę zrobić wywiad, czy już nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:15 A to "kryminalne Zakopane" może sama znasz i możesz polecić czy nie czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:18 Nie czytałam, ale sobie też zamówiłam, więc w razie gdyby było bardzo słabe to najwyżej zmienię koncepcję Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:24 Ok, liczyłam, że może podzielisz się opinią, bo gdzieś za mną chodzi, ale jakoś nie mogę się zdecydować No nic, zobaczę jeszcze, może ją gdzieś upoluję. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:44 Też liczyłam że może ktoś na ematce napisze. Szkoda że legimi się wykrzaczyło, bo akurat to wydawnictwo było w abonamencie. Było ale się zbyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 15:46 Jak niestety wiele (może większość, sądząc po tym co sprawdzam), co ciekawszych wydawnictw Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 22:20 Odebrałam dziś to Kryminalne Zakopane - swoje i prezentowe. Przeczytałam jakąś 1/3 i uważam, że to nie jest jakoś porywająco napisane, ale jest dość szczegółowa analiza akt sądowych i działań policji, więc dla tej "mojej osoby" to powinien być niezły prezent. Natomiast jeśli ktoś chce czytać z zapartym tchem to niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Bank prezentowych pomysłów 05.12.24, 15:47 O czyli raczej nie dla mnie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 17:20 Na pewno są to mrożące krew w żyłach opisy pościgu w kierpcach za oszustem przebranym za oscypka. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 22:27 Jeszcze jeden pomysl. My się akurat w gronie najbliższych domowników tak bardzo nie przejmujemy prezentami na konkretne okazje, raczej dajemy je sobie nie przestrzegając terminów. No i właśnie tak moja mama, oglądając w tvn24 reklamę koncertu Majewskiej i Korcza tęsknym głosem powiedziała "ciekawe gdzie grają." No grają, grają, w lutym. W związku z tym 5 minut temu dostała bilety na ten koncert. Job done. Może się komuś przyda - seniorki dość lubią Majewską. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Bank prezentowych pomysłów 01.12.24, 21:02 Zestawy do haftu: prosty dla początkującej, bardziej zaawansowany dla kogoś kto haftuje. Riolis ma na Etsy (bezproblemowa wysyłka do Polski) „tajemnicze pudełka”, w każdym jest 5 zestawów (wzór, kanwa, igła, mulina lub wełna), poniżej 100 pln, więc bardzo tanio jak na taką liczbę. Lego - klasyk, ale zawsze się sprawdza. + zestaw oświetlenia. „Świat Muminków” - jeżeli macie miłośnika serii, to niedawno wydano przepiękną książkę z informacjami o autorce, postaciach. Karmnik z kamerą. Brzmi Dziadkowo, ale wiem że będzie hitem. Kapcie z Muminkami z CCC. Ciepłe, miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 16:01 Jaki karmik kupilaś? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 16:11 www.amazon.co.uk/Kidken-Wireless-Capture-Notifications-Watching/dp/B0C7GR9RF2?th=1 Będę się trudnić szpiegostwem Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 15:17 Gazeta kopalnią pomysłów na prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 15:42 To już chyba w zeszłym roku było. Ja zasypiam doskonale przy szumie z nawilżacza powietrza. Uwielbiam tzw "biały szum". Ale nie wpadłabym na spanie z Jezusem Może zakonnice? One twierdzą, że go poślubiły... Albo idealny prezent dla dzieci z neokatechumenatu Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 15:50 Ja w zasadzie najlepiej zasypiam w ciszy i ciemności absolutnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bank prezentowych pomysłów 02.12.24, 16:00 Młodsza dostanie lego (część HogwartU0, do tego książkę Magiczny Almanach Harry Potter (cudna jest juz przejrzałam). Na Mikołajki ksiązkę mojej znajomej (z autografem). Starsza też Lego Mandragorę oraz zestaw do hodowli robaczków (i bon na robaczka, bo najpierw trzeba terarium przygotować a chce robic sama). Mąż: Król darknetu Nick'a Bilton'a i Harariego Nexus. Krótka historia informacji Ja dostanę nowe wydanie Niezwycięzonego Lema i Heweliusza Adama Zadwornego Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Bank prezentowych pomysłów 06.12.24, 22:31 dla pasjonatów kuchni polecam ksiązki z cyklu "..na talerzu". Ja mam Italia na talerzu, a mojej przyjaciółce kupilam Paryż na talerzu. To są pięknie wydane absolutnie wyczerpujące encyklopedie (to pewnie złe słowo) o kuchni danego kraju/regionu. W mojej - o włoskiej kuchni, produktach, historii, tradycyjnych recepturach, składnikach jest wszystko. I przy okazji widać w niej, że nie ma czegoś takiego jak włoska kuchnia, Trydent gotuje zupełnie inaczej niż Neapol. Książki są pięknie wydane, bardzo graficzne - dużo zdjęć, ilustracji, map i faktograficznie bardzo profesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś