04.12.24, 19:37
Poszłam dziś do Sephory. Na twarzy miałam podkład, korektor, ciut pudru na nosie, roz, szminke, cień i kredke do powiek, tusz do rzęs i tusz do brwi. Pytam miła mloda sprzedawczynie o pewien kosmetyk do makijażu, a ona, tonem twierdzacym: "Pani się na co dzień nie maluje, jak widze". A wydawało mi się, że mam widoczny makijaż wink Lat mam 45, jestem blada blondynka z niebieskimi oczami. Chyba muszę cos przemyśleć wink
Obserwuj wątek
    • czcigodnystarzec Re: Makijaż 04.12.24, 19:46
      lilia-anna napisała:
      > : "Pani się na co dzień nie maluje, jak widze". A wydawało mi się, że mam widoc
      > zny makijaż wink

Sprzedawczyni stwierdziła że nie umiesz się malować, bo gdybyś malowała się codziennie, to byś umiała.
      • simply_z Re: Makijaż 04.12.24, 20:58
        haha
    • pepsi.only Re: Makijaż 04.12.24, 20:55
      Nie użyłaś markera do brwi! Tusz to jednak zbyt mało.
      • lilia-anna Re: Makijaż 04.12.24, 21:21
        Nie użyłam, nie mam, nie planuję smile Z moją biala skóra i jasnymi włosami oraz oczami to dopiero by było...
    • princesswhitewolf Re: Makijaż 04.12.24, 21:10
      Ta Pani i to wydarzenie to w Polsce, prawda? Ja sobie nie wyobrazam takich tekstów
      • lilia-anna Re: Makijaż 04.12.24, 21:20
        W Polsce. Nie poczułam się obrazona; pani nie była niemiła. Po prostu była przekonana, że nie mam makijażu, co wyszło w dalszej rozmowie. Nie wyprowadzałam jej z błędu wink
        • taje Re: Makijaż 04.12.24, 21:35
          To chyba był komplement?
          • lilia-anna Re: Makijaż 04.12.24, 21:41
            No nie wiem... Zaczęłam się zastanawiać, czy nie powinnam jednak trochę mocniej się malować.
            • princesswhitewolf Re: Makijaż 04.12.24, 22:09
              Maluj sie w takiej ilosci jak lubisz.

A czasem dobrze jest jak specjalistka ciebie umaluje bo zawsze cos nowego mozna sprobowac
        • hanusinamama Re: Makijaż 05.12.24, 20:30
          A nie "spadł" ci po kilku godzinach? Mam koleżankę, której żaden makijaż się nie trzyma. Po 2-3 godzinach wygląda jak nieumalowana
          • princesswhitewolf Re: Makijaż 05.12.24, 22:01
            Make up fixing spray niech sobie kupi. I niech nie pomyli go z setting spray.
    • renia266 Re: Makijaż 04.12.24, 21:27
      To komplement był. Serio. Ja np bardzo lubie makijaz make up no make up. Zbieram komplementy za naturalnie ladny wyglad i prawie brak.zmarszczek jak na swoj wiek. A ile ja sie napracuje wieczorem i rano żeby ten niewidoczny makijaz zrobic i zmarchy zatuszować.
      Dwa rodzaje korektorów odpowiednie nawilzenie skory wieczorem itp..pcham.w.siebie mnostwo kosmetyków.
      • gryzelda71 Re: Makijaż 05.12.24, 15:46
        Jak tuszujesz zmarszczki? I które to stają się niewidoczne?
        • bananananas Re: Makijaż 05.12.24, 22:12
          gryzelda71 napisała:

> Jak tuszujesz zmarszczki? I które to stają się niewidoczne?

Może tuszem do zmarszczekwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka