nowel1 16.12.24, 10:06 Dziś mój starszy broni swojego doktoratu. Wszystko mam zwinięte w środku w kłębek i żadne racjonalne próby autoperswazji nie pomagają..ech, niech już będzie wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gris_gris Re: Ależ stres 16.12.24, 10:10 Trzymam kciuki, i od razu gratuluje!! Bedzie dobrze, i juz niedlugo bedziecie swietowac! A z jakiej dziedziny doktorat? Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Ależ stres 16.12.24, 10:21 Wstyd powiedzieć. Filozofia 😁 Ale od wczesnego dzieciństwa tak się zapowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Ależ stres 16.12.24, 10:26 nowel1 napisała: > Wstyd powiedzieć. Filozofia 😁 > Ale od wczesnego dzieciństwa tak się zapowiadał. No i super! Domyslam sie, ze ze wstydem zartujesz Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ależ stres 16.12.24, 10:40 Wow, pięknie! To tym bardziej gratuluję ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Ależ stres 16.12.24, 10:15 nowel1 napisała: > Wszystko mam zwinięte w środku w kłębek i żadne racjonalne próby autoperswazji > nie pomagają..ech, niech już będzie wieczór. Tylko nie wieczór! Wieczorem jest ciemno i strasznie. Wszystko mam zwinięte w kłębek ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ależ stres 16.12.24, 10:17 Gratuluję i trzymam kciuki, dobrze będzie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ależ stres 16.12.24, 10:26 Trzymam kciuki, takie zbiorowe majà moc i jyż sie nie stresuj. Załatwione 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ależ stres 16.12.24, 10:24 Przeciez to pewnie formalnosc, a synek pewnie bedzie juz kolo 30-tki,? Odpowiedz Link Zgłoś
curry1 Re: Ależ stres 16.12.24, 10:26 Trzymam kciuki! A filozofia to fascynujący kawałek świata. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Ależ stres 16.12.24, 10:44 🫣 Ematka to nie forum. To stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Ależ stres 16.12.24, 10:31 Czy tu trwają testy anegdot do jakiegoś kabaretu? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Ależ stres 16.12.24, 10:44 Trudno,żeby pracownica Biedronki rozumiała ten rodzaj stresu,więc trzeba jej wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Ależ stres 16.12.24, 10:50 raczek47 napisała: > Trudno,żeby pracownica Biedronki rozumiała ten rodzaj stresu,więc trzeba jej wy > baczyć. Ta jasne, bo moje dzieci niczego nigdy nie zdawały. Nawet ważniejsze rzeczy mają za sobą jak np prawo jazdy a nie bzdetny tytuł z filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Ależ stres 16.12.24, 18:42 karyna-z-radzymina napisała: > raczek47 napisała: > > > Trudno,żeby pracownica Biedronki rozumiała ten rodzaj stresu,więc trzeba > jej wy > > baczyć. > > Ta jasne, bo moje dzieci niczego nigdy nie zdawały. Nawet ważniejsze rzeczy maj > ą za sobą jak np prawo jazdy a nie bzdetny tytuł z filozofii Masz rację. W dzisiejszych czasach doktorat może mieć każdy. Przykładowo o doktoracie pana A. Myrchy dyskutowała cała Polska. Podobno jest na poziomie klasówki z WOS-u napisanej na 3+. Także ten tego. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina [...] 16.12.24, 18:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ależ stres 16.12.24, 20:05 karyna-z-radzymina napisała: > Już się tak nie podniecaj. Doktorat srorat, egzamin łatwiejszy niż matura. A po > za tym nie chodzi o okazje tylko poszuranie umysłowe żeby klepać głupoty typu " > cała w stresie" ,"zoladek w kulke" czy inne pindy bo stary luj musi odpowiedzie > ć na kilka pytań z filozofii. Z tego co ktoś mówi o innych ludziach nie dowiadujemy się niczego niemal o tych osobach, za to wiele o mówiącym. Chociaż ty chyba jesteś kreacja artystyczna jakiegoś poronionego patostreamera, który w wolnych chwilach zlatuje na ematke. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Ależ stres 16.12.24, 23:03 Toć ją piszę właśnie, żeśmy się że słów autorki dowiedziały że ona histeryczka Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Ależ stres 16.12.24, 19:56 Raczej od matki. Strach pomyśleć co jej się zwinie jak on trafi do szpitala, odpukać w niemalowane Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Ależ stres 16.12.24, 10:49 Przemyśle taka karierę, cały występ mogłabym z tego forum mieć, tylko to strescic wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ależ stres 16.12.24, 23:54 Kiedys bylam zona pewnego dr filozofii, Polaka. Z UW. Wystawilam mu walizki. Dobrze tego nie wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ależ stres 16.12.24, 10:48 A to nie jest tak, że to już tylko formalność, a wszystkie meandry zostały pokonane w czasie pisania pracy? Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Ależ stres 16.12.24, 18:09 Pewnie, że tak jest I zupełnie to stresu nie zmniejszyło. Już jest doktorem. Dumnam. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ależ stres 16.12.24, 18:25 nowel1 napisała: > Pewnie, że tak jest I zupełnie to stresu nie zmniejszyło. > Już jest doktorem. Dumnam. Super. Żona doktora to doktorowa. A matka doktora to doktorzyca? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ależ stres 16.12.24, 20:33 > A matka doktora to doktorzyca? A matka pilota zalatana. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ależ stres 16.12.24, 19:44 Gratuluję jeszcze raz. Teraz już mogę napisać - obrona wcale nie jest czysta formalnością i znam przypadki uwalenia z powodu - niesnasek w łonie profesury. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ależ stres 16.12.24, 18:58 Nie jest, nawet po przyjętej obronie (jeżeli mówimy o systemie polskim), nadanie tytułu musi zatwierdzić rada naukowa. Są przypadki nieprzyjęcia obrony, oraz przyjęcia obrony i nie nadania tytułu doktora (można się odwołać). Opinia komisji nie jest wiążąca dla rady naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Ależ stres 16.12.24, 19:40 Czy naprawdę myślisz, że w takiej chwili nowel1 potrzebuje twojej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ależ stres 16.12.24, 20:08 Nie wiedziałam, byłam pewna że obrona wieńczy dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Ależ stres 16.12.24, 21:14 Nie. Znam - dość pobieżnie, ale jednak niby znam, jednego, hmm, no właśnie, kogo? Nie doktora, bo Rada Naukowa odmówiła przyznania tytułu, mimo obronienia pracy. Odwołanie w trakcie. Trzymam kciuki, żeby się nie udało, bo akurat gościa nie lubię, ze względu na to, że wielokrotnie poglądy, które zeń wychodziły były bardzo nie teges. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Ależ stres 16.12.24, 20:15 Pewnie, że tak jest I zupełnie to stresu nie zmniejszyło. Już jest doktorem. Dumnam. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Ależ stres 16.12.24, 18:29 Po co ten stres? Chyba że sam nie napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Ależ stres 16.12.24, 19:42 Pewnie poszlo wszystko dobrze wiec gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Ależ stres 16.12.24, 20:25 Rozumiem stres, ale skoro praca została dopuszczona do obrony, to dalej pójdzie jak z płatka. Wiem, że piszę późno i jest już po wszystkim. Gratulacje dla młodego i mamy nowego doktora. Będę takie emocje przeżywać w przyszłym roku w związku z moją młodą. Odpowiedz Link Zgłoś