jaktolecialo Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 01:18 Nic. Ani pieniędzy, ani bonów, ani imprezy, ani życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 06:33 Na konto wpłynęło 900 zł z ZFSŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 08:13 Gdy pracowalam u producentow to produkty firmowe +wino. Gdy w sgencji to pieniadze (voucher). Premie za 2024 sa wyplacane w kwietniu dopiero. Nie narzekam. Produktami firmowymi obdzielam cala rodzine I sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 08:19 Nic. Budżetówka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 08:39 Od kilku lat dostajemy bony do internetowego sklepu ze wszystkim Bol.com, w zeszłym roku na 150€, w tym jeszcze nie przyszedł ( szef wysyła pocztą, wraz z kartką z życzeniami) . Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 08:51 Pracuję w budżetówce, więc w grudniu dzielą fundusze z ZFŚS i dostajemy przelewy (ponad 1 tys. zł.). Moja siostra za to pracując w prywatnej firmie, dostała dwa żywe karpie (podobnie jak reszta pracowników). Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 08:58 mari.sol napisał(a): > Moja siostra za to pracując w prywatnej firmie, dostała dwa żywe karpie (podobn > ie jak reszta pracowników). Co takiego? 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 10:04 Ale jak? opowiadaj, please? Szef przywiozl i do jakiejs wanny( maja tam wanne) wpuscil je i w foliowych workach wydawal? Ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 10:31 Moze siostra u wlasciciela stawow pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 15:52 Mogę jej oddać patelnie to sobie usmazy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
magamaja Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 09:53 Była wielka impreza świąteczna i tyle. Ale nie ma czego żałować - w zeszłym roku były koszulki z logo firmy i kilka czekoladek w ładnym pudełku. Duża firma świadcząca usługi informatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 15:42 Nie będę pisała bo jak przeczytałam jak u innych to moje poczucie empatii zabrania tego. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 17:46 klaramara33 napisała: > Nie będę pisała bo jak przeczytałam jak u innych to moje poczucie empatii zabra > nia tego. Pisz, mi już wszystko jedno 🤣 ja już po odbiorze bonu i dodatku - świątecznej maskotki. Maskotka fajna, ręcznie robiona przez Seniorów. Przynajmniej seniorzy zarobili Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 17:07 Mąż otrzymała kasę ja nic. Dzieci po 200 zł i słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:03 Uczelnia publiczna: 100 zł brutto dla dziecka do lat bodajże 14, co daj zawrotną sumę 88 zł na rękę (czy raczej na konto). Państwowa instytucja kultury: okrągłe zero, wigilię pracownicy urządzają, przynosząc własne wiktuały, pracodawca szarpnął się na herbatę, kawę i gorącą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:05 Dobrze, że gorąca 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:06 Czekoladki. Niby ciekawe opakowanie, z wygladu bardzo ladne ale w smaku paskudne. W zasadzie sa bez smakum z tlustym posmakiem. W lidlu lepsze sprzedaja. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:30 Bo zazwyczaj te najbardziej reprezentacyjne, kraftowe czy jak to się zwie - najgorsze w smaku. Albo ja nie mam wystarczajaco wysublimowanego smaku .... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:52 ja chyba tez nie mam, kiedys tez kupilam jakies lokalne, recznie robione, cena wysoka, bardzo ladne i dobrze ze przetestowalam, zanim kupilam na prezent. Lepiej przetapiac te z dyskontow na "recznie" robione. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:48 No tak, ale właściwie to dlaczego chcecie dostać prezenty pod choinkę od pracodawcy? Dlaczego czujecie rozczarowanie gdy ich nie ma, bądź są symboliczne? Czy nie jest tak, że przez 11 miesięcy w roku na forum dominuje myśl, że praca to tylko praca, spotkania po godzinach, telefony po godzinach i ogólnie cokolwiek po godzinach lub poza zakresem obowiązków jest NIE do pomyślenia, nawet płatne odpada. W pracy należy robić wyłącznie to, co jest wpisane w zakres obowiązków. Tysiąc takich wątków było. Więc obowiązkiem pracodawcy jest wypłacanie wam wynagrodzeń i odprowadzanie składek ZUS, jeżeli przez cały rok pracodawca to czynił to dlaczego oczekujecie extra prezentu w grudniu? Odpowiedz Link Zgłoś
zorza_123 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 20:59 U mnie z jednej pracy 1300 zł z ZFŚS plus wigilia dla chętnych - obiad, kawa ciasto. plus karpiowe 1500 zł /brutto na etat - ale to budżetówka. W drugiej pracy wigilia konkretna impreza z alkoholem, paczki wartość około 150 zł plus premie dla wszystkich - ja mam akurat wartości pensji miesięcznej. Więc jest dobrze. I to mała firma - 20 osobowa. Ale w ciągu roku premii nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 21:01 Kwestia kulturowa. W naszej kulturze powszechne są bonusy na koniec roku. Takie symboliczne domknięcie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 06:36 No ja tak akurat nie uważam i chętnie biorę udział w aktywnościach zorganizowanych przez pracodawcę - wyjazdy integracyjne, wyjścia do teatru itp. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 11:21 imponderabilia20 napisała: > No ja tak akurat nie uważam i chętnie biorę udział w aktywnościach zorganizowan > ych przez pracodawcę - wyjazdy integracyjne, wyjścia do teatru itp. OK, jeśli macie regularnie tego typu wydarzenia, to znaczy, że pracodawca ma pomysł na stworzenie wielkiej firmowej rodziny, zatem oczekiwanie, że CEO przebierze się za Gwiazdora, weźmie na kolanka i wręczy prezent jest uzasadnione Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 19:08 Raczej jest tak, że z początku bylaxto firma rodzinna, gdzie każdy się znał, a teraz się kilkukrotnie rozrosła. Jak wróciłam po pandemii po 3 latach to poczułam się jak TA OBCA. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 09:39 Nie oczekuję od pracodawcy prezentów świątecznych, pracuje dla tej samej firmy od 2003 roku i poza imprezami świątecznymi nigdy żadnych prezentów nie było (poza tradycja dawania dni wolnych od pracy między Wigilią a Nowym Rokiem). Oczekuje że firma będzie mi dobrze płacić cały rok i to wystarczy, prezenty sama sobie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 09:52 Conena, a słyszałaś kiedyś o ZFŚS? To nie jest "prezent od pracodawcy". Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 11:17 tak, słyszałam. uważasz, że zadaniem ZFŚS jest finansowanie świątecznych paczek dla pracowników? ps. znakomitym pomysłem jest przeczytanie waszego firmowego regulaminu ZFŚS*. myślę, że dostarczy ci emocji większych niż niejedna powieść obyczajowa. *skrótem piszę, wiadomo ocb. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 13:05 Nie, dlaczego paczek? Raczej dzielenie tej kasy, najlepiej w formie przelewu na konto. I najlepiej dla każdego w tej samej wysokości, chociaż wiadomo, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 21:13 nie kupuję niczego pracownikom bo wychodzę z założenia, że sami sobie kupią co chcą. A już na pewno nie kupiłabym czegoś słodkiego, alkoholu albo kawy. Daję dodatkowe pieniądze przed świętami. W zależności od "ważności" pracownika i stażu pracy od 900 do 1200 zł. Wolnej wigilii nie uważam za prezent, robię płatne wolne w ten dzień od paru już lat, podobnie jak małą "wigilię" w restauracji - wczoraj byliśmy, z tym że każdy zamawia co chce, nie ma że wszyscy barszcz czy karp. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 03:06 nenia1 napisała: > nie kupuję niczego pracownikom bo wychodzę z założenia, że sami sobie kupią co > chcą. A już na pewno nie kupiłabym czegoś słodkiego, alkoholu albo kawy. Daję d > odatkowe pieniądze przed świętami. W zależności od "ważności" pracownika i staż > u pracy od 900 do 1200 zł. Wolnej wigilii nie uważam za prezent, robię płatne w > olne w ten dzień od paru już lat, podobnie jak małą "wigilię" w restauracji - w > czoraj byliśmy, z tym że każdy zamawia co chce, nie ma że wszyscy barszcz czy k > arp. Robię tak samo. Za to u nas impreza świąteczna jest zawsze "na wypasie" bo w końcu ktoś nas obsługuje, a nie my 😂 jak nie było kasy, to sama obsługiwałam swoich pracowników, hajs w kopertach za to jest zawsze. Nie wyobrażam sobie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 17.12.24, 23:16 U nas zawsze grudzień na bogato, bo trzymastka, premia roczna w kwocie porównywalnej, ponad 1000 pln na karpika i jeszcze kilkaset zeta w ramach prezentu dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 02:43 psychiatra,szpital panstwowy ,Dania szabla do szampana na specjalne okazje ,lub inne gadzety kuchenne wartosci ok 400koron Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 09:53 U nas ludzie dostają 13-stkę na święta, a właściwie to nawet więcej bo 110% wynagrodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 10:00 Nieeeeeno, u nas gotówka, obszar budżetowy, ale w ogóle nie ma pomysłów typu patelnia i rajstopy Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 10:02 A! Mąż tak samo, a on z kolei w firmie bardzo-prywatnej, niedużej, co by mogła odstawiać januszex, ale tego nigdy nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
aluap1980 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 10:01 U nas jak co roku koperta. Tym razem 2000 pln. Mała rzecz a cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
nudnezyciezzz Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 11:55 Woreczek krówek z logo firmy. Wyszło po 3 na osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 12:01 Mąż wczoraj przyniósł swój prezent z pracy: dostał hermetyczną beczkę, w środku z rolką papieru toaletowego, power bankiem, radiem, latarką, zapałkami, mini apteczką i gwizdkiem. Poglądowe zdjęcie beczki poniżej, nawet dość drogie są takie beczki na allegro. Beczka z logo firmy 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 12:41 I to jest praktyczny prezent;p Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 12:49 Pragmatyczni Holendrzy 😂 najlepsze jest to że pierwszą rzeczą w tej beczce na samej górze był papier toaletowy 😂 czyżby założyli że jak ktoś będzie potrzebował tej beczki to będzie tak po*rany że strachu że najpierw papier a dopiero potem zastanawiamy się co dalej 🤔😂 Odpowiedz Link Zgłoś
karpie_gdyjem Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 18:51 Wypad do restauracji z szefem i zespołem (12 osób w tym roku). U męża bon do Amazona (firma międzynarodowa). Dyrekcja chciała mu dać droższy niż jego podwładnym, ale się nie zgodził, i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Prezenty w pracy (od pracodawcy) 🎁 18.12.24, 19:10 Ja dostałam 850zl na konto Odpowiedz Link Zgłoś