Dodaj do ulubionych

Wasze dziecko na Pudelku

19.12.24, 07:33
Wyobrazcie sobie - wasze dziecko uczęszcza do przedszkola, w ktorym jest tez dziecko pewnej celebrytki (i nie chodzi o kasę, bo moje dzieci chodziły do jak najbardziej państwowego przedszkola z dziećmi znanych osób).
Jest koncert świąteczny, dumna celebrytka obfotografowuje swoje dziecko, wrzuca to na insta, a w tle wasze dziecko, jego twarz, może głupia poza.
Czy byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:38
      Wydrukowały, oprawiły w ramkę i dały mu to w prezencie na 18 urodziny?
      • geez_louise Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:39
        Tzn z Pudelka, bo insta celebrytki raczej nikogo nie interesuje.
    • gryzelda71 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:39
      Nic.
      • gryzelda71 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:39
        Pewnie bym nawet tego zdjęcia nie widziała.
    • heca007 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:40
      Pomijając wszystko inne.. głupia poza w przedszkolu?! Mam się o to rzucać?
    • rita83rita Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:42
      A co jeżeli inne mamy robią zdjęcia i dziecko celebrytki w tle znajdzie się na Facebooku?
      • mallard Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 09:35
        rita83rita napisał(a):

> A co jeżeli inne mamy robią zdjęcia i dziecko celebrytki w tle znajdzie się na Facebooku?

Ale czy w głupiej pozie, bo to jest najbardziej istotne.
    • inez21 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 07:51
      Zupełnie nic bym nie zrobiła...przypuszczalnie nawet bym tego nie widziala bo raczej nie zaglądam na Pudla.
    • ichi51e Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 08:09
      Nie śledzę pudła więc nawet bym nie wiedziała.
      A Ty co?
    • cegehana Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 08:23
      Sytuacja niespecjalnie szokująca, bo występy w przedszkolu są całkiem jawnie nagrywane, co ma swoje minusy. No ale co ma to tego pudelek i celebrytka? Zdjęcie publikowane przez sprzątaczkę może narobić tyle samo szkody.
    • borsuczyca.klusek Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 08:31
      Dżihad butleriański
    • barattolina Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 08:44
      Teraz wszyscy już na forum już wiedzą jak wygląda Twoje dziecko.
      O to Ci chodziło?
    • sueellen Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 09:02
      Nie przeszloby. W szkołach moich dzieci jest zakaz fotografowania i wrzucania na spolecznosciowki. Zdjęcia robi profesjonalista , a rodzice oglądają . Inaczej byłoby las komórek na widowni.
      • husky_cat Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 12:31
        U nas też tak jest, a dzieci różnego rodzaju sławnych osób chodzą do tych samych placówek co moje dzieci.
        Nie ma opcji by ktokolwiek bezkarnie wrzucił zdjęcia innych dzieci na sm
        • kaka-llina Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 13:06
          Dokładnie.. Kiedys mozna było robić zdjecia ale absolutny zakaz wrzucania gdziekolwiek, teraz w ogóle nie mozna robic zdjeć. Serio w Polsce tak mozna? Obce dzieci w tle na instagrama?
        • sueellen Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 13:09
          husky_cat napisała:
          .
          > Nie ma opcji by ktokolwiek bezkarnie wrzucił zdjęcia innych dzieci na sm

Byłaby taka afera, że by się celebrytka nogami zakryła. Bez zgody żadnych zdjęć w placówkach oświatowych. Dyrektor jasno i wyraźnie to powtarza przy każdej wizycie rodziców w szkole. Mało tego , w jednej szkole rodzice musieli zdawać telefony do depozytu przy wejściu. Były znaki zakazu filmowania i fotografowania. Szkoła udostępniała wyselekcjonowane zdjęcia na których były wyłącznie te dzieci, których rodzice wyrazili zgodę na uwiecznianie i publikowanie ich wizerunku. W szkole były dzieci z rodzin zastępczych, siła odebrane od przemoczonych rodziców.
    • lauren6 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 09:03
      Dżihad pudelkowy
      • lauren6 Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 09:04
        www.pudelek.pl/malgorzata-rozenek-relacjonuje-bozonarodzeniowy-koncert-henia-nie-jest-fanem-wystapien-publicznych-ale-obiecalismy-mu-prezent-7104626783730432g
        • ichi51e Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 09:13
          Kto to pisze? “ Placówka, do której uczęszcza chłopiec, jest bardzo prestiżowa i, jak się okazuje, dla niektórych może być droga - na tę chwilę za rok w przedszkolu należy zapłacić 31 472 złotych.” 2600 na miesiąc w Warszawie to taki szał teraz?
          • thank_you Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 13:06
            ichi51e napisała:

> Kto to pisze? “ Placówka, do której uczęszcza chłopiec, jest bardzo prestiżowa
            > i, jak się okazuje, dla niektórych może być droga - na tę chwilę za rok w przed
            > szkolu należy zapłacić 31 472 złotych.” 2600 na miesiąc w Warszawie to taki sza
            > ł teraz?
            >
    • shmu Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 11:13
      A nie jest tak, że twarze osob postronnych, szczególnie dzieci, muszą być zamazywane z definicji? Przecież często nawet zamazują twarze dorosłych partnerów, którzy nie są sławni.
      • shmu Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 11:15
        Zobaczyłam zdjęcia, może postarali się o pozwolenie publikacji twarzy tego dziecka.
    • obrus_w_paski Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 11:22
      Jak jeszcze miałam SM to „złapałam” jakąś mamę na wrzucaniu zdjęc z dziecięcych urodzin (nie jej dziecka), na których było moje. Poprosiłam o usunięcie. Sama nie wrzucam twarzy swojego dziecka w internet to dlaczego miałby to robić ktoś inny.
      Ale pewnej jest sporo ludzi, których zdjęć nigdy nie zobaczę
    • furiatka_wariatka Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 11:26
      Wg mnie nie ma prawa publikować zdjęć innych dzieci na swoim koncie, to czy zdjęcie jest w głupiej czy mądrej pozie ma znaczenie drugorzędne. DIwne, że tego nie wie, twarz powinna być rozmyta, lub zdjęcie tak wykadrowane, że nie widać innych dzieci. Mam nadzieję, że któryś z tych rodziców to jakiś wyszczekany prawnik.
    • angazetka Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 11:46
      Nic.
    • alpepe Re: Wasze dziecko na Pudelku 19.12.24, 12:10
      Pudelek wypikslowuje inne twarze, więc niemożliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka