24.12.24, 09:49
A raczej jej brak. To co mnie zdziwiło w wątku o niechcianych prezentach to ile ematek nie nosi w ogóle piżam. To w czym śpicie? I dlaczego nie w piżamie? Teraz jest tyle fajnych, do wyboru do koloru. Od bardzo kusych po cieplejsze.
Obserwuj wątek
    • laura.palmer Re: Piżama 24.12.24, 10:15
      W koszuli nocnej albo w topie i majtkach. Ale najczęściej w koszuli.
      • czcigodnystarzec Re: Piżama 24.12.24, 10:39
        laura.palmer napisała:
        > W koszuli nocnej albo w topie i majtkach. Ale najczęściej w koszuli.

Do koszuli pasuje szlafmyca.
    • kotejka Re: Piżama 24.12.24, 10:52
      Pokaż te fajne. Jak nie lubię zasadniczo. Lubię spać w bawełnianej koszulce z długim rękawem i luźnych szortach. W grzbiet mi zimno, w nogi gorąco.
      • kamin Re: Piżama 24.12.24, 11:15
        Takich jest dużo
        www.zalando.pl/henderson-koszulka-do-spania-bezowy-he981u002-b11.html
        • 00zxc00 Re: Piżama 24.12.24, 16:25
          Oczywiście że tak. Są i szorty i długie nogawki, i krótkie i długie rękawy. W czym problem?
          • kotejka Re: Piżama 25.12.24, 08:08
            00zxc00 napisał(a):

> Oczywiście że tak. Są i szorty i długie nogawki, i krótkie i długie rękawy. W c
            > zym problem?

W niczym. Lubię taki zestaw, ale adaptuje na niego zwykle szorty i zwykle bawelniane koszulki z długim rekawem. Nie ma to ani pizamowej stylistyki, ani nie jest kupowane pod nazwą piżama. Pełni zaś funkcje piżamy, czyli nocnego stroju. Czyli chyba jednak śpię w pizamie, choć ich nie lubię i nie mam. Widać mam skomplikowane relacje z piżama 😅
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Piżama 24.12.24, 11:12
      Jestem z grupy piżama tylko i wyłącznie i do tego skarpetki!!!
      P pierwsze jestem zmarzluchem i tylko w ogromne upały nie jest mi zimno. Wtedy mam piżamkę z krótkim rękawem i spodenkami... i skarpetki 😀
      Skarpety muszą byc z kilku powodów.

W koszulach nie umiem spać, nie znoszę jak mi się coś roluje, podwija, skręca i wtedy nogi i tak są gołe i zamarzam.
      Piżamy mam różne, na zimę ciepłe grube, koniecznie że ściągaczami przy nogawkach i rękawach (patrz: podbijanie), na lato cienkie, ale żadnych jedwabi czy innych śliskich wytworów. 😉
    • zona_mi Re: Piżama 24.12.24, 11:18
      Śpię nago.
      Do łazienki wychodzę, w zależności od pory roku, w koszuli nocnej lub szlafroku.

Zasadniczo lubię piżamy, dostałam piękną od córki rok temu na gwiazdkę - no i... Leży.
    • katriel Re: Piżama 24.12.24, 14:12
      > w czym śpicie?

W nocnej koszuli.

> I dlaczego nie w piżamie?

Bo piżama, jak majtki, z natury dotyka krocza, więc po jednym użyciu nadaje się do prania. Ani to wygodne (szczególnie na wyjazdach), ani ekologiczne.
      Chyba że nosi się piżamę na majtki, ale na kiszenie się pod dwiema warstwami tym bardziej nie mam ochoty.
      • 00zxc00 Re: Piżama 24.12.24, 16:29
        A jak śpisz bez piżamy to cała pościel dotyka krocza i trzeba codziennie zmieniać pościel. 🙄
    • ichi51e Re: Piżama 24.12.24, 14:40
      Założyłam o tym wątek kiedyś. Zaskakujaco (dla mnie) dużo ematek śpi nago.
    • marianna1960 Re: Piżama 24.12.24, 16:12
      A kto w ogóle używa piżamy? Bym się ugotowała spać w ubraniu?
      • 00zxc00 Re: Piżama 24.12.24, 16:28
        Są przecież letnie piżamy z górą na ramiączkach. Rozumiem że śpisz bez kołdry skoro w piżamie byś się aż ugotowała?
      • la_felicja Re: Piżama 24.12.24, 22:23
        W jakim to jest jezyku? Trochę przypomina polski.
    • atoness Re: Piżama 24.12.24, 16:24
      Bo śpię nago. Chyba że mam gości albo jestem poza domem - wtedy we flanelowej koszuli. Nie nocnej, takiej zwykłej.
    • pseudo_stokrotka Re: Piżama 25.12.24, 07:52
      Ja spię w koszuli nocnej. Nie lubię spać w spodniach ani w majtkach.
    • senin1 Re: Piżama 25.12.24, 08:20
      Ja spie w sukienkach, takich specjalnych typu 'sukienka domowa'. Jak szukam czegos do spamia, to tez wybieram koszule nocne wygladajace jak sukienki. (bez serduszek i innych rozowych nadrukow, bron boze) Moge sie w takiej wloczyc po domu do 10-tej albo wyjsc z psem na poranny spacer, ba nawet jakzajrzy sasiadka to nawet sie nie polapie, ze ja jeszcze w pieleszach crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka