mnietamnicnieboli1 24.12.24, 11:32 Niecały kg. 35 zł. Przygotowane zgodnie z instrukcją. Rozwaliły się. Natomiast te masówki z biedy- nigdy. Dziękuję, nie kupię więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochamruskieileniwe Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 12:02 A serio to tzw rzemieślnicze... Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 12:10 Przecież język polski, szczególnie wśród elyty powoli zanika. Rzemiosła już nie ma, pozostał craft. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 12:16 Aaaa, te słynne piwa rzemieślnicze i takież lody. A ja rzeczywiście uwierzyłem, że gotowane w piwie. I jakoś nie jest mi głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 13:08 Serio. Pomyślałem, że do wody dodaje się piwa. Tak, jak naleśniki można smażyć z piwem. Widziałem u Makłowicza i ze dwa razy sam zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy1980 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 12:12 Ale domowe uszka też mogą się rozpaść kiedy są za długo gotowane. Takie rzeczy trzeba sprawdzać podczas gotowania, bo może były już dobre minutę przed wyjęciem z wody. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietamnicnieboli1 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 13:58 Gotowałam zgodnie , instrukcją, tj. 2 minuty na lekkim ogniu od zagotowania. Faktycznie to było za długo ale stałam nad garnkiem, mieszalam. Pierwszy raz miałam do czynienia z akurat tym wyrobem, na który zapłaciłam sporo więc pilnowałam. I nie dopilnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 14:04 Niepotrzebnie mieszałaś. Wystarczyło wrzucić na gotującą wodę (jak mniemam) i zamieszać raz łyżką drewnianą lub plastikową żeby nie przywarły do dna. I to tyle. Ciasto miały cienkie, to widać i mieszanie im zaszkodziło. To nie wina wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietamnicnieboli1 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 14:59 Może i macie rację. Nie mniej, uszka mojej babci przez nią robione, były mieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 15:04 Może miały grubsze ciasto. Ogólnie nie ma po co mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Uszka kraftowe. 😤 24.12.24, 16:07 Ale chyba były gotowane tylko raz? Czy też były odgrzewane na wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś