Dodaj do ulubionych

Choroba trzesących się nóg?

31.01.25, 20:25
Dziś jechałam tramwajem, naprzeciwko mnie usiadła młoda kobieta. Normalnie wyglądająca. Jak usiadła - to zaczęły się jej potwornie trząść nogi. Coś nieprawdopodobnego, te nogi wręcz biegły " na siedząco". W górę i w dół. Nigdy czegoś takiego nie widziałam. Ludzie się patrzyli, kobieta jechała przez całe miasto ( podobnie jak i ja) i te nogi tak latały. Co to mogło być? Głód narkotykowy, jakaś choroba?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:38
      Parkinsonizm?, stwardnienie zanikowe, albo masywna anemia? Nie wiem, mogła być bardzo chora, albo przebiegła dluuuugi dystans, albo kawy dużo wypiła na raz.
    • taki-sobie-nick Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:43
      Jak ja lubię tłumaczenie wszystkiego alkoholem/narkotykami...
      • pupu111 Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:49
        Ludzie juz chyba kompletnie nic innego nie znają, chyba sami pija i cpają że tacy głupi.
        • taki-sobie-nick Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:50
          pupu111 napisał(a):

> Ludzie juz chyba kompletnie nic innego nie znają, chyba sami pija i cpają że t
          > acy głupi.

Raczej nie mają wyobraźni.
          • taki-sobie-nick Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:53
            [ironicznie] Pewnie w ich ulubionym serialu nie poruszano takiego zagadnienia.
      • karyna-z-radzymina Re: Choroba trzesących się nóg? 01.02.25, 08:52
        taki-sobie-nick napisała:

> Jak ja lubię tłumaczenie wszystkiego alkoholem/narkotykami...

Pewnie to z nerwów się trzesła bo przeczytała na przystanku napis z błędem
    • 3-mamuska Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 20:46
      Moze byc tez stres zdenerwowanie.
    • taki-sobie-nick Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 21:10
      Trzeba było guglnąć na telefonie, a nie się gapić.
      • eva_evka Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 21:15
        Można też było zapytać czy pomóc, zamiast cały dzień przeżywać i wieczorem napisać post.
        • taki-sobie-nick Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 21:17
          Cały dzień myślała, co to było, i nie mogła dojść.
    • chocolate_dog123 Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 23:14
      Po pewnych lekach można mieć zespół niespokojnych nóg, przymus bycia w ruchu, nadmierne poruszanie nimi czy też wymachiwanie.
      journals.viamedica.pl/psychiatria/article/view/40403/32058
    • livia.kalina Re: Choroba trzesących się nóg? 31.01.25, 23:21
      Może być padaczka. Padaczka to nie tylko grand male z utratą świadomości.
      • gymbeam Re: Choroba trzesących się nóg? 01.02.25, 09:02
        A może być też depresja. Znam osobę, która jak zachorowała, to albo trzęsła się cała, albo trzęsły się raz nogi, raz ręce.
        Przy tylu licznych chorobach, które mogą dawać takie objawy, jest wielka szansa dla autorki wątku, że doświadczy tego na własnej skórze i to na nią wszyscy będą się gapić.
    • figa_z_makiem99 Re: Choroba trzesących się nóg? 01.02.25, 09:18
      I patrzyli na chorą osobę, jakby to było dziwo? Różne choroby mogą dawać takie objawy, ktoś na głodzie narkotykowymi nie wsiada spokojnie do autobusu i nie jedzie na drugi koniec miasta. Masz 10 lat?
    • jowita771 Re: Choroba trzesących się nóg? 01.02.25, 09:27
      I naprawdę ludzie się gapili? Jakie to zanurzenie, jak bez uczucia wstydu i żadnej refleksji gapisz się na osobę, której coś dolega?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka