fabryka.lodow.napatyku 21.02.25, 02:41 wlasnie wyszedl, ciekawe czy bedzie tak dobry, jak poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominika9933 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 06:39 Oglądałam pierwszy odcinek, też jestem ciekawa jak się rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 06:56 Już w poniedziałek obejrzałam i czekam na kolejny odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 07:14 Nie wiem jak tam u ciebie w Bułgarii, ale w Polsce dostępny jest serial Biały Lotos fabryka.lodow.napatyku napisała: > wlasnie wyszedl, ciekawe czy bedzie tak dobry, jak poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 08:31 Pierwszy odcinek taki sobie. Ale daję mu szansę 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 09:23 Nie powiedziałabym, że bialy lotos to dobry serial...taki do obejrzenia w paskudny zimowy weekend ale czekam aż wyjdzie całość....nie lubię jak wypuszczają po jednym odcinku.. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 09:27 Czekam, aż wejdzie w całości. Mnie, jako jednej z nielicznych, drugi sezon podobał się bardziej niż 1. Czy w trzecim jest choc jedna postać łącząca z poprzednimi sezonami? Odpowiedz Link Zgłoś
fortalesa Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:11 Jest Belinda z tego co widać po 1 odcinku 3 sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:15 oj oj oj zle patrzylas jest tez ten maz tej ktora zginela w tamtej serii i znalezli jej zwloki w morzu ( sorki ja nie pamietam imion) marsz do powtornego ogladania! Odpowiedz Link Zgłoś
fortalesa Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 15:06 Moja kulpa - racja, był ten umierający na bronchit, mąż modelki obecnie - nie skojarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 15:09 fortalesa napisał(a): > mąż modelki obecnie > "chłopak" Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 14:14 To ta menda nie siedzi??? Nie będę oglądać 😛. I tak nie chciałam bo bez Jennifer Coolidge to nie to samo, ale teraz nie będę z oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 17:20 > Czekam, aż wejdzie w całości. Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 18:18 Mi też bardziej podobał się 2 sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 12:56 Dobry...hmm...mecze trzeci odcinek, to moje drugie podejscie, dwa poprzednie obejrzalam dawno temu, tzn zmeczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:16 skad masz trzy odcinki jak dopieo jeden wypuscili? piractwo czy znasz rezysera? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:32 tos sie obudzila nie znac white lotus to tak jakby nie wiedziec kiedy wojna wybuchla ....caly swiat o tym mowi Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:54 jednak ci glupio i przycupnelas w watku fanow Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 19:00 pani.asma napisała: > tos sie obudzila > > nie znac white lotus to tak jakby nie wiedziec kiedy wojna wybuchla ....caly sw > iat o tym mowi > Naprawde? Co prawda obejrzałam, dwa pierwsze sezony - w marcu. Świat się nie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:52 Biedna, męczysz drugi raz, aż w wątek musiałaś wejść Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 12:58 A możesz wytłumaczyć, po co w takim razie to oglądasz? To jakaś kara czy pokuta? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:17 ja nie wiem, dwie serie mi sie bardzo podobaly ale boje sie ze juz ten format niestety zrobil sie za nudny czytalam jakies zagr recenzje ze nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:52 Zupełnie nie rozumiem fenomenu tego filmu. Obejrzałam, żeby wiedzieć o czym wszyscy mówią, gdyby nie to pewnie odpuściłabym po dwóch odcinkach i w życiu nie uznałabym go za dobry. Nudzą mnie te historie napuszonych bogaczy Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 15:38 Może nie zrozumiałaś sarkazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:53 Bez Jennifer to nie będzie to samo, ale oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 13:55 no nie, jest ta z wystajacymi zebami, strasznie irytujaca Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 14:15 Dokładnie! Oglądałam dla niej . Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 19:49 jeszcze czekam na więcej odcinków 1 podobała mi się bardzo, 2 spooro mniej, 3 więc rokuje średnio, ale zaczęłam miesiąc temu jedynkę oglądać po raz kolejny, bo męża zaprosiłam na seans i nie daliśmy rady. klimat fajny ale jednak serialik o niczym. sex w wielkim mieście mogę oglądać pewnie któryś raz z kolei i wciąż jest o czymś Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: White Lotus, sezon 3 21.02.25, 20:05 Cały czas chodzę dookoła. Niby kusi, ale jakoś zawsze wygrywa coś innego, także nawet pierwszego sezonu nie oglądałam. Mówicie, że bez odrazy można? No to może nadrobię... A na marginesie: też mnie wkurza używanie angielskiego tytułu. Czemu White Lotus a nie Biały Lotos? Obawiasz się, że ktoś uzna iż nie znasz angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: White Lotus, sezon 3 22.02.25, 02:58 kocynder napisała: . > A na marginesie: też mnie wkurza używanie angielskiego tytułu. Czemu White Lotu > s a nie Biały Lotos? Obawiasz się, że ktoś uzna iż nie znasz angielskiego? > Tak to juz bywa w zyciu, ze jednych wkurza to a innych tamto, nie jest lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: White Lotus, sezon 3 05.04.25, 14:53 White Lotus to nazwa fikcyjnej sieci hoteli, a nazw marek się nie tłumaczy. Nie ma przecież w Polsce hoteli Najlepszy Zachodni ani Podwójne Drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 05.04.25, 19:55 Może dlatego, że kiedy ogląda się za granicą to zazwyczaj nie ma polskich wersji. Ja często nie wiem jak jakiś serial z Netflixa czy HBO nazywa się po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 10:24 I jak wrażenia? Zaczęłam oglądać 2 odcinek....narazie męczę się....oglądam tylko dlatego, że 2 pierwsze sezony byly w miarę....teraz nuda straszna.... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:01 Jeszcze mi dwa odcinki zostały i rozkminiam kto tym razem zostanie zabity bo oczywiście wszystko jest tak ustawione żeby myśleć że jakaś osoba a będzie to zupełnie inna osoba…. Kogo typujecie ? Zapewne zostanie zabita w następnym odcinku ostatni odcinek będzie już jak będą się wszyscy zbierać i wracać Generalnie tą część oceniam jako najnudniejszą ale śmieszny był ten Rosjanin który chciał przelewu PayPal am to było ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:02 To środkowe odcinki to chyba jeszcze nudnie j sze niż te pierwsze ale można się przemęczyć Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:07 Nudny, bez pomysłu, na siłę ciągnięte wątki. Pierwszy sezon był bardzo fajny, drugi średni, trzeci beznadziejny. Podoba mi się syn Schwarzeneggenera i aktorka grająca jego matkę. Reszta fdo zapomnienia. Mam nadzieję że czwartego sezonu nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:18 Tak, Syn Arniego bardzo fajnie gra i jego matka tez. Podoba mi sie ta z wystajacymi zebami, jest bardzo spojna i ten jej facet Rick (nie pamietam nazwiska aktora) jest swietny. Reszta do zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 13:23 Cierpliwości, też na poczatku wydawał mi się nudny, ale później się rozkręcił i trzyma poziom Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:40 Pierwsze odcinki bez wyrazu, ale im dalej tym lepiej. Atmosfera się zagęszcza, wątki się rozwijają. Dużo świetnych aktorów, szczególnie męskich: Rick, ojciec rodziny, syn Arnolda. Z żeńskich ról świetna jest Aimee, ta z zębami Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:52 Mnie najbardziej bawi wątek psiapsiółek. Najlepsza była akcja z basenem geriatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 18:01 eglantine napisała: > Mnie najbardziej bawi wątek psiapsiółek. Najlepsza była akcja z basenem geriatr > ycznym. Psiapsiolki maja fajne stylizacje, szczegolnie ta blond z dlugimi wlosami i ta grana przez Leslie Bibb. Generalnie- uwielbiam ten serial Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 19:25 Dalej mnie męczy....ale męczę dalej Po imprezie w basenie hotelowym z Rosjanami myślałam że zejdę na zawał 🫣🫣🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 22:07 Już je widzialam zgwałcenie i zabite w rym basenie 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 11:56 Akurat dla mnie rola syna arniego jest bez sensownie głupia bo z jednej strony taki imprezowy chłopakPtyś z wątkami od seksu pomiędzy członkami rodziny oraz trójkątów A z drugiej strony taki zatroskany młodzieniec który karierę stawia na pierwszym miejscu i się martwi okropnie o firmę tylko dlatego bo ojciec jest zasmucony Helou Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 12:46 Dla mnie super rozrywka 3 sezon mnie nie rozczarował. Klimat i aktorzy genialni. 2 sezon był naj naj ale ten tez jest zarabisty. I w sumie srednio mnie zagadka kryminalna interesuje co by się nie wydarzyło w ostatnim odc przyjemność oglądania i klimacik, teksty bohaterów ( szczególnie matki rodziny) to przyjemność sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 13:13 Sezon trzeci trochę gorszy niż poprzednie, ale też ma swoje dobre momenty. Mocny dialog Franka z odcinka 5, autoginefilia w pigułce. Aktorka grająca Victorię Ratliff (matkę Saxona) jest rewelacyjna (ten akcent z południa i te teksty), syn Schwarzeneggera (czyli Saxon), także. Ale najbardziej lubię postać ich ojca, zwłaszcza jak chodzi napruty ukradzionym żonie lorazepamem. Stawiam, że Gaitok zabije Valentina. I przy okazji zginie jedna z blond przyjaciółek. A Tim skończy w klasztorze buddyjskiem obok, albo zamiast swojej córki... Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 13:34 A zajawkę ostatniego odcinka oglądałyście? SPOILER ALERT Trujący owoc jak nic trafi do proteinowego szejka Czechowa , który przygotuje sobie Tim, skoro nie ma już broni, ale wypije go przez przypadek jakiś inny Ratliff. Saxon z rozpędu, albo Lochlan wreszcie da się namówić... A strzelanina wywiąże się między Gaitokiem a Rosjanami, ale obstawiam, że zginie przez przypadek osoba, która mówi, że nic jej będzie, czyli Rick. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 07:53 SPOILER No prawie trafione Ale nas nabrali z tym synem i jego śmiercią Miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 08:14 Niezła jesteś Eglantine!! Brakuje mi pokazania reakcji rodziny Ratliffów na informacje Tima - co mówiła Victoria, a co Saxon. I ogólnie szkoda, że nie powiedziano, co się konkretnie stało i jakie będą konsekwencje dla jego biznesu. Co do rewelacji dotyczących ojca Ricka, to też mi to przyszło na myśl, ale nie spodziewałam się, że okaże się za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 08:22 taje napisała: > > Co do rewelacji dotyczących ojca Ricka, to też mi to przyszło na myśl, ale nie > spodziewałam się, że okaże się za późno... > No to stało się jasne w scenie kiedy stary powiedział " pijesz jak ja". Ogólnie podtrzymuje swoje zdanie, że serial kiepski. Taki na siłę. Nic mi się tam nie podobało, jedyna postać która wzbudziła sympatię to Saxon, konsekwentny w budowaniu wiarygodności. Reszta nijaka i do zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 08:46 Z odcinka na odcinek moja frustracja się pogłębiała, żeby osiągnąć maksimum po zmarnowanej 1,5 godzinie na odcinek finałowy. Seriously?! Wątek kazirodczy robił wrażenie rozwiniętego i zwiniętego w popłochu, a monolog kolesia w Bangkoku udawał sztuczną głębię i chyba wymyślony był tylko po to, żeby uzasadnić strzepanie Wacława bratu przez brata. Wątek przyjaciółek - ciągnięty jak flaki z olejem, same już chyba nie wiedziały o co im chodzi i w ostatnim odcinku trzask prast, kochamy się mimo wszystko. To sensu nie ma. Kocham moją przyjaciółkę z którą darłam koty, ale nie robimy sobie w dorosłym życiu świństw, nie podbieramy facetów, nie obgadujemy się i nie konkurujemy ze sobą ani nie negujemy (no może odrobinę) wyborów drugiej. Timothy i Rick - w zasadzie tylko dla nich ciągnęłam to do końca. I bardzo żałuje, że to nie Belinda zginęła. Ps. Naprawdę ludzie są tak tępi, że trzeba im pokazywać, że pieniądze zmieniają wszystko i każdego? Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 19:05 pffpffpff napisał: Kocham moją przyjaciółkę z którą darłam koty, ale nie robimy so > bie w dorosłym życiu świństw, nie podbieramy facetów, nie obgadujemy się i nie > konkurujemy ze sobą ani nie negujemy (no może odrobinę) wyborów drugiej. Wydaje mi się, że jednak zupełnie inna jest dynamika przyjaźni trzech babek niż dwóch. Często jedna, niekoniecznie zawsze ta sama, jest tym piątym kołem u wozu, które pozostałym zdarza się obgadać za plecami. Obserwowałam taką "przyjaźń", zakończyła się z hukiem podebraniem sobie faceta właśnie. Ta która odwaliła taki numer odpadła, dwie przyjaźniły się dalej. Poza tym te serialowe "przyjaciółki" znają się od dawna, ale chyba nie mają ze sobą na co dzień bliskiego kontaktu, skoro każda mieszka w innym mieście. Więc to bardziej takie spotkanie po latach, gdzie każda gra i stara się zaprezentować w jak najlepszym świetle. Ale zgodzę się, że zakończenie tego wątku za mało realistyczne, za bardzo ku pokrzepieniu serc. > Timothy i Rick - w zasadzie tylko dla nich ciągnęłam to do końca. I bardzo żału > je, że to nie Belinda zginęła. Nie no, scena jak odpływa motorówką w siną dal, a ten Taj zostaje na brzegu zupełnie jak ona na końcu pierwszego sezonu - doskonała. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: White Lotus, sezon 3 13.04.25, 21:26 Nie tylko pieniądze, ochroniarza zmieniła kobita SPOJLER Nie wierzyłam, ze strzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 08:48 Jak była ta scena że on nie chce swojego telefonu to ja miałam taką wizję że on tam siebie zabije czy tam wszystkich pozabija no będzie jakaś tragedia a potem jak będą mieli kontakt telefoniczny to okaże się że problem z firmą jakoś rozwiązało i wszystko jest ok Zwykle jednak w filmach da się przewidzieć mniej więcej co się stanie ale nie w tym serialu Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 08:55 Też tak myślałam i mam wrażenie, że w zasadzie tak się stało. Przecież problem dotyczył jednej z wielu jego inwestycji. Przereagował. Do tego dużo alku i leki i racjonalne myślenie poszloooo Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 10:39 pani.asma napisała: > Jak była ta scena że on nie chce swojego telefonu to ja miałam taką wizję że o > n tam siebie zabije czy tam wszystkich pozabija no będzie jakaś tragedia a pote > m jak będą mieli kontakt telefoniczny to okaże się że problem z firmą jakoś roz > wiązało i wszystko jest ok > Ha, dokładnie to samo pomyślałam! > Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 18:54 taje napisała: > Brakuje mi pokazania reakcji rodziny Ratliffów na informacje Tima - co mówiła V > ictoria, a co Saxon. Oj tak, tego zdecydowanie zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 14:43 Gaitok to jest ten ochroniarz- fajtłapa ? Mój mąż w tym ochroniarzu widzi potencjał do bycia zamordowanym albo zamordowania Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 04.04.25, 22:54 Zgadzam się z Twoim mężem - moim zdaniem Gaitok, całe lata tłamszony, w końcu wyzwoli w sobie męską energię i dojdzie do jakiejś konfrontacji. A z ciekawostek, aktorka grająca Mook jest w życiu prywatnym dziewczyną syna francuskiego multimiliardera Bernarda Arnault, jednego z najbogatszych ludzi na świecie, właściciela LMVH (Louis Vuittton, Dior etc). Kiedy o tym przeczytałam, dynamika ekranowej relacji Mook z Gaitokiem od razu wydała mi się jakoś mniej przekonująca www.reddit.com/r/TheWhiteLotusHBO/comments/1jj7xjk/mooks_boyfriend_irl_is_worth_175_billion/ Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 05.04.25, 10:29 O, a tu inna ciekawa teoria na temat tego, kto będzie mordercą www.reddit.com/r/WhiteLotusHBO/comments/1jmf150/chloe_is_the_shooter/ Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 09:29 Nie przekonuje mnie ten ostatni odcinek. Wątek trzech przyjaciółek zakończony od czapy. Przemowa postaci Carrie Coon sztuczna strasznie. No wszystko słodziutkie i rozowiotkie jak na początku Wątek Gogginsa- no zaraz, on wiedział, że idzie rozmawiać czy zabić właściciela hotelu? I potem wraca na śniadanko i jest zdziwiony, jak tegoż właściciela i jego goryli widzi? To co sobie myslał, że to się po kościach rozejdzie. Wątek Belindy- boi się o siebie i syna, ma skrupuły przy 100 tyś, ale 5 baniek- o tak, negocjuj synu. I kasa wpływa p r z e l e w e m. Halo urząd skarbowy! I jeszcze- ten jej tajski kochanek wie o Gregu? A jak, rozczarowany, chlapnie coś? Ona się tego nie boi? Gaitok- nie wyda ruskich bandutów, choć to dałoby mu awans i względy interesownej Mook, przemoc go brzydzi, uważa, że się nie nadaje do pracy z bronią- ale strzela w plecy facetowi, który niesie, może ranną, dziewczynę? Nie można tego było bardziej wiarygodnie zaaranzować? Scena próby zabójstwa Pina coladą- no dobra, facet nieprzytomny prawie z przepicia i leków, więc zostawia blender z nasionami, ale syn rano nie wylew resztek zepsutego już wczoraj mleka kokosowego? Tak ładuje odżywkę i pije? A rozwiązanie wątku kazirodczego? No jestem miły, to dla ciebie chciałem też dobrze? Że co? Po co to było- tylko żeby zszokować, nic z tego nie wynikło.. Całosc można było dużo lepiej poprowadzić, początek niemożliwie rozwleczony, szczególnie wątek Gaitoka i przyjaciółek- ten zwłaszcza rozczarowujący, pociągnięty typowo po amerykańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 10:30 Mi to przypomina casus Twin Peaks, kręconego z odcinka na odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 12:18 Wydaje mi się, że aktorzy coś wspominali, ze rezyser zoastawia im sporo dowolności. Ale że tyle, żeby to przestało być wiarygodne, to wątpię. Albo, jak piszesz, sam scenariusz się rozwija w ten sposób- ale efekt jest marny w takim przypadku. Jak sobie przypomnę drugi sezon, jednej zbędnej sceny, niepotrzebnego dialogu, finał wiarygodny, wstrząsające sceny na jachcie- no nieee, coś poszło nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 16:15 No tak z tym przelewem też sobie pomyślałam że bardzo to „wiarygodne” ))))) I jak szybko doszedł ten przelew biorąc pod uwagę że to jakieś zagraniczne z banku innego Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 19:08 elinborg napisała: > Gaitok- nie wyda ruskich bandutów, choć to dałoby mu awans i względy interesown > ej Mook, przemoc go brzydzi, uważa, że się nie nadaje do pracy z bronią- ale st > rzela w plecy facetowi, który niesie, może ranną, dziewczynę? Nie można tego by > ło bardziej wiarygodnie zaaranzować? Oj, długo bił się z myślami, zanim w końcu strzelił. > Scena próby zabójstwa Pina coladą- no dobra, facet nieprzytomny prawie z przepi > cia i leków, więc zostawia blender z nasionami, ale syn rano nie wylew resztek > zepsutego już wczoraj mleka kokosowego? Tak ładuje odżywkę i pije? Myślę, że on jeszcze nigdy nie umył naczyń w swoim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 19:20 "Oj, długo bił się z myślami, zanim w końcu strzelił." No właśnie nie długo. Owszem, wahał się chwilę, ale ile to trwało? Kilkadziesiąt sekund? I strzelił komuś w plecy. Ten ktoś niósł ranną kobietę. Kompletnie niewiarygodne. Zrobione byle jak i po łebkach, byle był twist. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 19:26 Kilkadziesiąt sekund w takiej sytuacji to długo. Nie komuś, tylko szaleńcowi, który zabił przed chwilą szefa hotelu i dwóch innych ochroniarzy. No nie wiem, czy takie niewiarygodne, pół forum obstawiało, że to właśnie Gaitok kogoś zastrzeli. No zebrał się wreszcie chłopina na odwagę, jednak zależało mu bardzo na tej pannie. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 23:08 Ale mnie chodzi o okoliczności tego strzelania. To, że on będzie strzelał, to było dość przewidywalne. Czy on wvogole widział całe zajście? Strzelał facetowi w plecy, o to głównie chodzi. Nie uzbrojonemu, niosacemu kobietę. Dla mnie niewiarygodne w takim ujęciu i już. Jeszcze sobie raz obejrzę, czy on widzial zajście, czy był pewien, że do zabójcy strzela, czy tylko reagował na krzyki hotelarki. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 13:05 On się zdecydował na posłuszeństwo szefowej celem wkupienia się w jej łaski. I to zadziałało, został jej ochroniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 14:01 Tym bardziej, że już raz zawalił (napad na sklep), gdyby teraz nie zareagował, zostałby już na bank zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 21:13 chicarica napisała: > On się zdecydował na posłuszeństwo szefowej celem wkupienia się w jej łaski. I > to zadziałało, został jej ochroniarzem. > Tak, ja rozumiem motywy i działanie. Wykonanie mnie nie przekonuje. Tylko o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 20:28 5 mln które wpływa na konto kobiety, która miała ułamek tych dochodów na pewno pozostanie niezauważone i jeszcze potwierdziła w banku co za bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: White Lotus, sezon 3 26.05.25, 12:05 to ja obejrzałam i się dopiszę elinborg napisała: > Nie przekonuje mnie ten ostatni odcinek. > Wątek trzech przyjaciółek zakończony od czapy. Przemowa postaci Carrie Coon s > ztuczna strasznie. No wszystko słodziutkie i rozowiotkie jak na początku ok, ale ten wątek był zabawny przynajmniej > Wątek Gogginsa- no zaraz, on wiedział, że idzie rozmawiać czy zabić właściciela > hotelu? I potem wraca na śniadanko i jest zdziwiony, jak tegoż właściciela i j > ego goryli widzi? To co sobie myslał, że to się po kościach rozejdzie. facet grał świetnie ale rola słabo napisana - 50l facet z sukcesami (za wiele o tym nie wiemy ale zakładamy tak + jakaś kryminalna przeszłość za nim) ciągle marudzi że ktoś mu zabił ojca przed narodzinami i to mu skopało życie? + domyśliłam się prawdy jak tylko 1 raz rozmawiał z Jimem, a Rick taki niedomyślny > Wątek Belindy- boi się o siebie i syna, ma skrupuły przy 100 tyś, ale 5 baniek- > o tak, negocjuj synu. I kasa wpływa p r z e l e w e m. Halo urząd skarbowy! I > jeszcze- ten jej tajski kochanek wie o Gregu? A jak, rozczarowany, chlapnie coś > ? Ona się tego nie boi? Pornchai nie wiedział o Gregu, dlatego ona go kopnęła w d. Belinda to tego momentu była sympatyczną postacią no ale scena miała pokazać że każdego da się kupić. kwestia przelewu 5mln na oficjalne konto - no comment > Gaitok- nie wyda ruskich bandutów, choć to dałoby mu awans i względy interesown > ej Mook, przemoc go brzydzi, uważa, że się nie nadaje do pracy z bronią- ale st > rzela w plecy facetowi, który niesie, może ranną, dziewczynę? Nie można tego by > ło bardziej wiarygodnie zaaranzować? moim zdaniem postać Gaitoka była spójna, on to zrobił żeby zdobyć dziewczynę, awans i pieniądze jako takie go nie interesowały a ruskich nie chciał wydać bo by zaszkodził Valentinowi. a dziewczyna wyraźnie postanowiła nie stawiać na kulawego konia. > Scena próby zabójstwa Pina coladą- no dobra, facet nieprzytomny prawie z przepi > cia i leków, więc zostawia blender z nasionami, ale syn rano nie wylew resztek > zepsutego już wczoraj mleka kokosowego? Tak ładuje odżywkę i pije? półprzytomny a jednak wylał ze szklanek do zlewu a miksera nie zalał - bez sensu. syn - chciał się napić alko dlatego nie wylał, to miało sens > A rozwiązanie wątku kazirodczego? No jestem miły, to dla ciebie chciałem też do > brze? Że co? Po co to było- tylko żeby zszokować, nic z tego nie wynikło.. popieram, bez sensu ten motyw + na początku dziwna rywalizacja starszego rodzeństwa o młodszego brata, która nie została pociągnięta dalej najbardziej polubiłam Chelsea i jestem rozczarowana finałem Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: White Lotus, sezon 3 26.05.25, 12:08 i jeszcze uwaga do Saxona, taki koleś miałby narzeczoną a nic tu nie było o tym Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: White Lotus, sezon 3 08.04.25, 14:30 Pierwszy odcinek - zapowiadał się obiecująco. Wszystkie pozostałe- zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 20:39 ja za obiecujący uznałam ten, w którym belinda rozpoznała grega. ale nawet i ten wątek skopali. swoją drogą nikt raczej nie miałby prawa ścigać belindy za ten wpływ na konto. jedynie co, to podatek trzeba by zapłacić (od darowizny?) Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 07:40 Dokładnie. Nie rozumiem problemu. Zgłaszasz darowiznę, płacisz podatek i tyle. Regularne przelewy na konto byłyby bardziej podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 09:45 5 milionów wpada na konto i nikt się tym nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 09:55 Ależ pewnie i się zainteresuje. I co w związku z tym? Problemy może mieć Greg, bo pewnie by w takiej sytuacji zaczęto przyglądać się jego interesom. Ale w jakimś celu na tej wyspie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:14 I oczywiście Belindzie nikt się nie bedzie przyglądał w związku z tym, ze od faceta, który ukrywa się w Tajlandii z powodu okoliczności śmierci żony dostała 5 milionów? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:21 no chociażby to. ale takie wpływy to jest przychód albo darowizna. od tego płaci się podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:47 Podatek nie podlega dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:46 A jeśli będzie się przyglądać, to co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 11:10 W sumie to jak uważasz. Dla mnie rozwiązanie naiwne, nie tylko ze strony Belindy, ale też Grega. Nie wyobrażam sobie przyjąć 5 baniek na konto od podejrzanego, ukrywającego się. Ani wpłacenia na konto szantażyście kasy za milczenie jako ukrywający się podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 13:48 A 10? Bo jej wątek świetnie pokazuje, że każdy jednak jakąś cenę ma Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 21:16 E, no ja nie mam się za świętą, kasę bym wzięła pewnie😉. Tylko nie w ten sposób. A jak? Nie wiem🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 14:08 elinborg napisała: > I oczywiście Belindzie nikt się nie bedzie przyglądał w związku z tym, ze od fa > ceta, który ukrywa się w Tajlandii z powodu okoliczności śmierci żony dostała 5 > milionów? Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby ten wątek został pociągnięty w kolejnym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 20:38 greg był raczej szanowanym graczem w branży to i owo, więc formalnie to kasa jeśli poszła w ogóle do amerykańskego banku belindy, to nie poszła od grega, tylko ze spółki na kajmanach o tajemniczej nazwie dream star corporation lcc czy jakoś tak. zanim ktoś dojdzie że to greg, belinda wyda połowę. przypominam, że belinda przyleciała do pracy, a szanujący się pracodawca (z naszego doświadczenia) życzy sobie otworzenia konta w miejscowym banku, więc kasa mogła w ogóle usa ominąć. tak, taki przelew jest problematyczny, alen nie jest problemem sie wybronic. musieli by udowodnić że greg ukatrupił żonę, a z tym może być sprawa na lata... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 12.04.25, 10:24 Ona poleciała na staż w ramach korpo więc raczej zasady są takie że otrzymywała pensje amerykańską no chyba że jej przeliczyli według diet tajlandzkich ale raczej byłaby na tym stratna więc nie sądzę żeby tak ze śmiechem na ustach zgadzała się na takie coś więc raczej konta moim zdaniem nie miała w Tajlandii ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: White Lotus, sezon 3 14.04.25, 18:27 oj, nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 08:38 No nie wiem, kiedyś chciałam wpłacić w banku ok 10 tys euro gotówką i baba mi „ zabroniła” wpłacać na raz całej sumy bo mówiła że to może być kontrolowane i będę musiała się tłumaczyć ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 09:53 No to byś się tłumaczyła. W tej danej sytuacji (w serialu) Greg odziedziczył kasę po zmarłej żonie, a Belindą była jej przyjaciółka i Greg spełniał życzenie żony. I tyle tłumaczenia. Nie ma zdaje się zakazu darowizn. Problem leży w podatku, który zżera dużą część darowizny. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:00 I dochodzimy do Grega, który siedzi z jakiegoś powodu w Tajlandii. Z jakiegoś powodu tez płaci Belindzie za milczenie. I Belinda teraz powie służbom, ze ma od Grega kasę. Dalej wszystko się spina? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:49 Więc powtórzę: spełnił wolę zony, która zaprzyjaźniła się z żoną i miała x nią otwierać spa. Nie do ruszenia. Nawet gdyby skazano grega. Ona z tą śmiercią nie miała nic wspólnego. To była tylko jej intuicja i domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 14:29 Są jakieś dowody że one się przyjaźniły? Umarła dawno temu i nagle idzie przelew ? Wow Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 20:34 i jeśłi masz brudną kasę, to będziesz się tego tłumaczenia bała, jeśłi zarobki są legalne lub są spadkiem, darowizną, od której zamierzasz zapłacić podatek to nikt ci kuku nie zrobi. ja, niepracująca, wpłaciłam na konto 100 tysi i pies z kulawą nogą się nie pytał, bo wykazałam w deklaracji że to ze spadku i że nie podlegają opodatkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 22:10 Ja nie mogę być obiektywna, bo tuż przed finałem White Lotusa wciągnęłam prawie na jednym tchu Severance no i niestety biały lotus rozpłynął się w nijakości w takim porównaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 22:12 A ja jakoś nie mogę przebrnąć przez pierwszy odcinek Severance. Zasypiam przed końcówką. Naprawdę warto?? (niestety oglądam zawsze późno wieczorem). Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 22:35 Ja odpuściłam właśnie po tym pierwszym odcinku. Świetny koncept, ale tak rozwleczony, że oglądanie jest torturą. Ileż można oglądać bieganie tymi samymi korytarzami i mnożenie kolejnych pytań bez żadnych gwarancji na uzyskanie odpowiedzi. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 22:36 eglantine napisała: > Ja odpuściłam właśnie po tym pierwszym odcinku. Świetny koncept, ale tak rozwle > czony, że oglądanie jest torturą. Ileż można oglądać bieganie tymi samymi koryt > arzami i mnożenie kolejnych pytań bez żadnych gwarancji na uzyskanie odpowiedzi > . Bez sensu. Gwarantuję że odpowiedzi się pojawiają Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: White Lotus, sezon 3 09.04.25, 22:35 Ja uważam że super warto. Bałam się że to będzie totalne sci-fi a wyszedł im super serial o tym co się dzieje teraz na świecie, z nutką nostalgii pięknie podaną. Sezon drugi się tak kończy że wiem na pewno że zobaczymy sezon trzeci. No i wciągnęłam się we wszystkie możliwe podkasty które rozkminiają co i jak. Nie chcę za dużo zdradzić ale jest tyle szczegółów, wątków, super postaci, ze jest o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:23 no mnie jednak wkurzyło to zakonczenie. a czy Ty też myślisz, ze na końcu to nie byla Helly? tylko Helena? ze Helly by powiedziała Markowi, żeby poszedł do żony? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 18:27 claudel6 napisała: > no mnie jednak wkurzyło to zakonczenie. a czy Ty też myślisz, ze na końcu to ni > e byla Helly? tylko Helena? ze Helly by powiedziała Markowi, żeby poszedł do żo > ny? Musi Irving wrócić, on ją najlepiej rozpracowuje. Mark i tak chciał zostać. Może teraz kluczową postacią serialu będzie właśnie walka Helly z Heleną. Kocham tę postać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 01:51 Sezon 3 ciągnął się niemiłosiernie. Doceniam blender Czechowa, ale w luksusowym resorcie pozwalają rosnąć trującym drzewom? (Już nie będę się czepiać szczegółów, że same wymioty Lochlanowi by nie pomogły i bez szpitala by się nie obeszło time.com/7275507/the-white-lotus-poisonous-fruit/ ). Belindzie nie przeszkadza, że 5 mln wpływa na jej zwykłe konto w USA, nie jakieś tajne w Szwajcarii? Nawet jeżeli jej to nie wpadło do głowy, jej synowi po MBA powinno (nie tylko ze względu na skarbówkę, ale również potencjalne podejrzenia o pranie brudnych pieniędzy). Telefony przez tydzień w sejfie się nie rozładowały? Ja rozumiem konwencję serialu, ale tych luk jest za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 07:41 W Polsce mamy mnóstwo tryjących roślin, przechodzimy obok nich i nikt się nad tym nie zastanawia. Taki tojad na przykład. Albo konwalie. Dlaczego wyłączone telefony miały się rozładować? W sprawie konta się zastanawiałam, czy my nie mamy po prostu zbyt europejskiego spojrzenia i czy w usa tez jest tak restrykcyjne prawo, jesli chodzi o przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 08:56 Wszystkie operacje powyżej 10 000 USD są rejestrowane przez odpowiednie urzędy i służby. dreg13 napisała: > > W sprawie konta się zastanawiałam, czy my nie mamy po prostu zbyt europejskiego > spojrzenia i czy w usa tez jest tak restrykcyjne prawo, jesli chodzi o przelew > y. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 08:40 No właśnie te toksyczne rośliny tuż przy tarasie gdzie ludzie mogą być z dziećmi itp hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 09:34 mmoni napisała: > w luksusowym resorcie pozwalają rosnąć trującym drzewom? > Trujące są tylko duże, twarde pestki niesmacznego owocu. Ryzyko przypadkowego zjedzenia znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 18:53 Również liście i kora, chociaż w mniejszym stopniu. O ile raczej mało prawdopodobne, że ktoś będzie obgryzał korę, to może się zdarzyć, że ktoś zerwie listek w roztargnieniu albo z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 10:51 tak, ja będąc rodzicem bym na cito wezwała pogotowie, a nie liczyła, ze jakoś rozejdzie się po kościach - przeciz trucizny powodują nieodwracalne degenaracje neruonalne, niszcza wątrobę itd. co za przegryw z tego faceta. jedno to mieć pecha w biznesie, a drugie to truć własną rodzinę (tzn najmniej żal mi matki, bo ona jest juz starcona). no ja wiem, że sie rozmyslił, ale zostawił ten cholerny blender. poziom ogarnięcia minus 100. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 12:32 Dla mnie najlepsza była pierwsza seria. Trzecia trzyma poziom, ale głównie dzięki świetnej grze aktorskiej. Wszyscy są znakomici, chociaż od czasu Fallouta odkryciem jest dla mnie Walton Goggins oraz przeurocza Aimee Lou Wood. Głównym problemem tej serii jest scenariusz. Zakończenie większości wątków naciągane może poza historią Belindy. Czemu miał służyć wątek braci? Z kolei wątek trzech przyjaciółek okropnie spłycony. Mogłabym wymieniać dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 12:41 Wątek braci to jest takie przerysowanie tego zamknięcia Ratliffów w bańce własnych ciepłych bąków. Są inni, czyli cały świat, który nie ma "values" i jest "trash", jak to w pewnym momencie przedstawia mamusia, i my, dobrzy, czyli Ratliffowie. Do tego stopnia trzymamy się razem, że aż sobie nawzajem w końcu kazirodczo zrobimy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 12:59 Możliwe, ale to jest takie łopatologiczne. I dlaczego zawsze giną bohaterowie budzący największą sympatię? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 10.04.25, 14:30 To było obleśne i do niczego niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: White Lotus, sezon 3 12.04.25, 09:13 No nie, zginęła najmilsza osoba... Jak to w życiu, sprytny/bogaty się wywinie, a ufna, miła , naiwna osoba poniesie klęskę. O nieścisłosciach już wyżej pisano. A mnie zastanawia jeszcze jedno .Nie sądzę żeby w Tajlandii jakoś inaczej na to się zapatrywano. Gość -Gaiok strzela w plecy, bezbronnej osobie ( wyrzucił giwerę ) , która niosła postrzeloną dziewczynę ( wydaje mi się że Chelsia żyła ) w plecy. Strzela bo jakieś babsko wrzeszczy :zabij go. Gaiok nie był świadkiem strzelaniny, babsko wrzeszczało zabij go, to strzelił. I co. I radośnie wozi babsko radosne babsko autem. Żadne aresztowanie, żadne postępowanie, żaden sąd. Helloł... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 12.04.25, 10:26 Też się nad tym zastanawiałam ale raczej świadków nie ma no i jednak on pierwszy zaatakował więc mogą bez problemumoga nasmęczyć że zabito go w obronie własnej Raczej pływa w stawie więc ciężko będzie zrekonstruować co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: White Lotus, sezon 3 12.04.25, 10:30 Sekcja by wykazała, czy dzieczyna zginęła od kuli, czy się utopiła. Nie to nie była obrana własna. Co to ma być, samosąd. Ktoś wrzeszczy zabij go, a takim np. ochroniarz bez namysłu strzela czy łamie kark... Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 12.04.25, 11:12 Niektórym się chyba wydaje, że oglądają CSI… Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 13.04.25, 13:01 Fajnie że ten serial tak wciąga i człowiek się tak emocjonuje Już tak nie zazdrość Słyszałam że kolejna część ma być w tanzanii Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 13.04.25, 13:00 Ej ale właściciele są powiązani z mafią i wpływowi sądzisz że policja by coś pisnęła ???? Dobrze że ciała w ogole odddali a nie rozszarpali Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: White Lotus, sezon 3 13.04.25, 12:40 A to widziałyście? The White Potus - SNL Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: White Lotus, sezon 3 14.04.25, 14:48 Obejrzałam 3 sezony pod rząd i jak patrzę na te dyskusje, to wydaje mi się, że zbyt dużo wagi i uwagi przykładacie do tego serialu. To jest taki lekki serial, lekko wciągający, ale nie jakiś ambitny, ot, w sam raz do samolotu, żeby minął czas. Ale jakbym miała specjalnie wieczorami poświęcać swój czas na oglądanie tego, to by mi było szkoda, bo żadnej wartości, poza lekką rozrywką, w nim nie widzę. Pokazywanie wizyty w szpitalu w przypadku Lochlana nic by nie wniosło do fabuły. Może była wizyta lekarza i dostał leki na lot, a potem ma się leczyć w US? Co za różnica? Nieumyty blender - meh, ten chłopak był taki rozmemłany, że nie dziwi mnie, że nie umył blendera. Fabuła pokazała, że był gotów na bardziej obrzydliwe rzeczy. Niefajne zakończenie wątku przyjaciółek? Ano właśnie tak to wygląda, patrzymy na serial i spodziewamy się wybuchu, a tu jak w życiu - kłócimy się, obgadujemy, ale finalnie żyjemy razem, bo gdzie tu teraz na starość szukać drugich takich przyjaciółek, z którymi się beczkę soli zjadło. Nie ma co dorabiać filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: White Lotus, sezon 3 14.04.25, 16:44 Odnośnie brudnego blendera to już on wyjaśniał w jakimś wywiadzie że założenie było takie że braciszek ten blender użył chwilę temu zrobił sobie szejka i to co nam nie zostało to były resztki poprzedniego szejka sprzed 5 minut Czy to ma sens ? Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: White Lotus, sezon 3 14.04.25, 19:58 A w drugim sezonie dlaczego Tanya zostając na łódce bez bandytów: a) nie zaszantażowała sternika (czy jak to się nazywa) bronią i nie kazała mu płynąć do portu? b) albo nie zastrzeliła go i nie próbowała sama uruchomić łodzi? c) albo nie wzięła telefonu któregoś z zabitych pasażerów i nie zadzwoniła po pomoc? d) a jak już koniecznie zdecydowała się zejść na małą łódź, to dlaczego nie zdjęła tych cholernych butów, w których ledwo się poruszała? e) a tak poza tym dlaczego jej po prostu nie ukatrupili na łódce, wszyscy byli po jednej stronie, nie było świadków, ceregiele z żigolakiem całkowicie zbędne. Wątek Chińczyka, który nie bzykał żony był bardziej absurdalny niż cokolwiek, co było w 3. sezonie. Ten serial po prostu nie ma większego sensu. Ma konwencję bajki do połypania jednym okiem i tak trzeba go traktować. Odpowiedz Link Zgłoś